Hirdetés
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
james001
veterán
Rég nem toltam már Minecraft-al és most látom hogy kijött hozzá az 1.5.2. Mit tud? Ebben már vannak lovak meg szőnyegek vagy az máshol van?
Ha föluppolom akkor elvesznek a mod-ok vagy azokat töltsem le újra? -
Hunikornis
tag

-
jonnyjoker01
veterán
Ha unatkozom csinálok ilyeneket vonaton suliba menet.

-
Davs
tag
válasz
kmisi99
üzenetére
Amugy az ME storage bust meg nem probaltam, de ha jol tudom arra valo, hogy barreleket is elerjunk a rendszerbol..szoval nem huzza be oket, hanem csak akkor szed ki, ha epp kell..Majd kiprobalok egy olyan rendszert, ahol a cobble,dirt,sand eleve be se jut az ME rendszerbe, hanem egy-egy barrelbe megy es ha a barrel betelik akkor irany egybol a recycler..a barrelek aljara meg dobni egy-egy ME store bus-t..elvileg ez igy mukodne is..
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
hogyne lehetne. bejön tessa,
egyből mellé relay, onnan pneu csövezés. filterekkel szétdobod 2-3 chestbe a cobble/dirt/sand triót a többi megy még egy sor filterrel voidra ami nem a háromhoz tartozik, az egy io-ba, azt meg tároltatod. sima transportpipe-ra nem bíznám a rendszert
a tárolós chestekhez meg van a chestekhez való interface kábel, azzal eléri a tartalmát, tehát a rendszer hozzáfér.
egy relay viszont ennyi quarry-ra kevés, kelleni fog 3 szerintem alsóhangon

-
kmisi99
addikt
Applied Energetics el elkezdtem szórakozni. Rohadt jó, de hogy tudom azt megszabni, hogy pl kőből elég csak 1000db ot eltárolni a többit semmisítse meg valahogy pl küldje pl void pipe ba vagy valami. Mert tökjó hogy a tárolóim nagy részét a szemét foglalja el ami jön a quarryból.
-
-
kmisi99
addikt
Szerintetek mi okozhatja a laggomat a játékban? Van vagy 30fps em fast grafikán. Van kb 10 tesseractom. 4quarrym 6 low pressure boiler rajtuk 48 steam engine. Van egy chunk loader a netherbe ahonnan lávát hozok ender tankba van 4-5 transpozer egy fafarm 2 sorting machine. 2-3 timer. Meg pár jelentéktelen dolog. Ezek közzül mi az ami laggot okozhat? Mit fogjak vissza? Mert még éppen játszható a játék. Kb 65 chunk van betöltve. Ha lebutítom a grafikát elég szépen akkor jól megy.
-
athos79
tag
Rajtam kívül senkinek sincs kedve egy új FTB maphoz?

Föccer, Taliga, Hawer, Rulz és a többiek? Új játékosok? -
törölt tag
"Also be very wary of attacking one since all other zombie pigmen in a 32 block radius will be alarmed and also turn hostile towards you. They will be hostile towards you for a total 400 ticks + a value between 0 and 399 ticks. If you just simply observe them from 16 blocks away and wait they will become neutral again after 20 - 40 seconds."

és mivel a fórum nyelve magyar, 32 blokk körben riadóztatja a támadás a pigmaneket, és 20-40 másodpercig balhéznak. 16 blokkos körön kívül nem támadnak, és lenyugszanak. értelem szerűen csak ha be vannak töltve, ha visszamenekül a kapun valaki és nincs betöltve a nether akkor az idő nem ketyeg
-
föccer
nagyúr
A pigmanek* meddig haragszanak az emberre?
*Zombie pigman.
üdv, föccer
-
Graal
csendes tag
Sziasztok!
Kipróbáltam már sok verziót, de a gépem a játék futtatása után kb 10-15 perc játék után lefagy. És csak a reset gombbal lehet újraindítani. A gépem hardverével nincs gond szerintem mert testvérem gépe kisebb teljesítményű és azon fut rendesen. A lefagyást single playerben is és multiban is csinálja. Segítségeteket előre is köszönöm
-
jonnyjoker01
veterán
Látom kezd kihalni a topic. Régen offline voltam pár napra és láttam az értesítéseknél, hogy 200 új hozzászólás érkezett, most több mint egy hétig off voltam és csak 64 új hsz. volt azóta.
Mi történt?Fene+halfslab+torta?
-
escape
aktív tag
válasz
Aldo Novares
üzenetére
Az enchaltolt könyv arra jó, hogy ha van szinted, el tudod költeni varázslatokra, nem kell hozzá eszköz, később az enchantolt könyvet összekovácsolhatod bármilyen eszközzel. Akár több könyvet is összerakhatsz egy eszközzel. Üllőben tudod ezt megtenni, balra cucc, középre a könyv és megkapod a varázslatot a cuccra, de ez is szintekbe kerül, tehát jobban jársz ha inkább közvetlenül a kívánt eszközre teszed a varázslatot.
Még egy dolog, hogy könyvre bármilyen varázslat mehet, míg az eszközre csak a rátehető enchantok kerülnek, így ha mondjuk egy silk touch-ra vadászol, nem érdemes könyvvel csinálni, mert kisebb az esélye.Tortát a földre szoktam rakni, de ha asztal kell akkor tegyél le egy kerítést valahova, és a tetejére meg egy fa nyomólapot, és máris van egy egylábú asztalod. Asszem arra lehet tenni tortát.
-
-
netpeti98
addikt
válasz
Aldo Novares
üzenetére
Silk touch enchant. A Mob spawnert ezzel se lehet kiszedni.
Üdv netpeti98
-
Aldo Novares
aktív tag
hali
úgy tudom lehet olyan csákányt enchantolni , hogy a blokkokat egészben szed ki pl : redstone blokk, kő , stb
azzal esetleg kilehet szedni a mob termelőt ?
-
netpeti98
addikt
Esetleg egy össznépi játékot valamikor?
Régen volt már az is.
Üdv netpeti98
-
athos79
tag
jáccunkmá, jáccunkmá, jáccunkmá!

-
föccer
nagyúr
válasz
üzenetére
Én is ezzel szívok most. Go to neither, a kapu előtt egy creeper, ami kikapcsolta a kaput. Nálam persze ne vas, se fa, se semmi. Az egész neither pedig egy 35 blokk átmérőjű gömb....
Haszbos ötleteket szívesen fogadok. Nem akarom ismét újra kezdeni, már elég jól haladok.

Mókás lesz visszajutni :-/
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Vanillával a neitherben spawnolhat creeper?

üdv, föccer
-
kmisi99
addikt
Ahogy olvastam az energy tesseract in outputja 100MJ tehát ha akarok 4 quarry-t érdemes 4 külön tesseract? Mert nekem eddig úgy volt, hogy 1 tesseractba ment az összes BC energia kb 400mj és a 4 quarry csak annak az 1 tesseractnak a frekvenciájáról kapta az energiát.
-
escape
aktív tag
válasz
Aldo Novares
üzenetére
Alapjátékban nem. FTB-ben gravity gunnal, portal gunnal, vagy frame motorokkal tudod mozgatni. Esetleg a Soul shard mod is segítségedre lehet, de az kicsit máshogy működik.
-
Serricon
senior tag
válasz
Aldo Novares
üzenetére
C:\Users\<felhasználóneved>\AppData\Roaming\.minecraft\saves alapjáték esetén
Explorerben ha beírod címnek, hogy %appdata% akkor bedob abba a mappába. Alapból rejtett és lehet nem látnád ha kintről keresed.
Próbáld meg egy újonnan létrehozott mentésbe beletenni a térképfájlokat hátha azok nem sérültek, esetleg külső editorral megnyitni.
Mentéshez simán kimásolod a mappát biztonságos helyre. -
Aldo Novares
aktív tag
hali
kaptam egy kékhalált játék közbe , és elveszett a mentésem , mit tudok ilyenkor tenni ? visszalehet hozni valahogy ? és hogy lehet biztonsági mentést csinálni ? mert nem tudom hova menti a mapokat :S
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
centrifutálhatsz belőle pár dolgot
-
szpal17
őstag
Sziasztok!
Először is teljesen hülye vagyok ehhez a játékhoz, még soha nem játszottam vele...tehát így kezeljétek a kérdésem
)Egyik ismerősömnek megvan a játék 1.5.1-es verziója és megkért, hogy valami mod-ra lenne szüksége.
Utána olvastam és letöltöttem az ehhez a verzióhoz tartozó Forge-ot. Letöltöttem az Equivalent Exchange Mod-ot és elvileg azt írja a játék, hogy aktív a MOD. (bemásoltam ahová kellett, stb.) Miből tudom megállapítani, hogy tényleg működik-e? A MOD videójában ott szépen mutatják, hogy miket lehet ezzel kapni, de egyelőre én ebből semmit nem találok. Kell még ehhez valami?Előre is köszi a választ!
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
wiki szerint
"Default IridiumProbability=20 ~1 ore every 5 chunks."nem kell számolgatni. leteszed az első landmarkot, majd rs jelet adsz neki torch vagy lever vagy ami épp tetszik formájában, és kihúzza vonalban lézerrel meddig a mennyi.utolsó kék vonalon ott a 64
kisebbet nem is futtattam szerintem csak misclick miatt életemben 
tény mocsok ritka. de mondjuk gregben egy dolog nem tetszik, hogy lávából elég sok mindent lehet centrifugálni, és az meg nem tétel ugye
-
kmisi99
addikt
Ja nem urán.
Iridium. Kegyetlen ritka de másképp csak matterfabricatorral tudok csinálni gregtechben de ahhoz meg iridium kell. -
-
kmisi99
addikt
Ez a gregtech már már szinte lehetetlen egy embernek. A matter fabricatorhoz kell pár urán de abból 5 chunkonként maximum egy van de lehet egy se. Jelenleg futtatom a quarrykat mint a qrvákat hátha hoznak valami jót.

-
netpeti98
addikt
Én például a régi gömbös próbálkozásomnál körberepültem, kapásból 4 tehént találtam, vagy oda spawnoltak valahol a szélére, vagy 4 tehén volt alapból is.
Amúgy, most hosszú szünet után én is újra elkezdtem játszani, igaz vanillát és azt is keveset.Üdv netpeti98
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Asszem már nem csak füves terület kell nekik a spawnoláshoz, hanem egy csak McEditben látható spawnerblokk spawnolja őket fűblokkokra. Így tudták megcsinálni, hogy egy adott helyen csak egyfajta állat spawnoljon.
föccer:ha elég távolra viszel egy füves területet, elméletileg beleakadhatsz bármikor egy ilyen blokkba (hacsak nem törölte őket a map készítője), és lehet több állatod. Ha szerencséd van, pont olyan, amilyen elveszett, de nem 100%.
Ja, aki még mindig a vanilla Minecrafttal játszik, annak itt a snapshot 13w18c.
-
föccer
nagyúr
1.5.2-höz nincs még NEI? 1.5.1-hez már megtaláltam, de az 1.5.2-höz nem. Lehet, hogy működik az 1.5.2-vel?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Elővettem újra a gömböt. Egész jól haladtam vele, már volt búza farmom, megcsináltam az állatoknak a karámot, amikor sikerült lelöknöm az egyik disznót a pályáról

Kezdjem előlről?

üdv, föccer
-
vtomi2
őstag
válasz
Hunikornis
üzenetére
Szerintem ugyanúgy mint a tekkitnél, csak itt .woidswrath a mappa neve
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Találtam egy új modpackot, nagyon nehéz, de nekem tetszik
http://voidswrath.com/ -
escape
aktív tag
válasz
Aldo Novares
üzenetére
Minecraft.net-en regisztrálsz, és azzal tudsz a launcherben is belépni. Nem tudom ma hogy vannak a szabályok, mennyit lehet játszani ingyen, valszeg netpeti hozzászólása lesz az igazi, de egy hónapig nem iszol sört, az árát félreteszed, és meg is tudod venni a játékot. (Sör helyére kéretik behelyettesíteni bármi más "szenvedélyed").
Varezzel meg a lapcsalád egyik fórumán sem foglalkoznak, így ezt máshol kell megkérdezned.Esetleg ha az a gondod, hogy nem tudod hogy kell paypalozni, akkor szívesen segítek neked a vásárlásban.
-
netpeti98
addikt
válasz
Aldo Novares
üzenetére
Tudsz játszani másfél óráig az alap accal legálisan és ingyen, a teljes játékot csak premium accal lehet játszani (de mindenképp szükség van acc-ra).
Esetleg a Minecraft Classic az ingyenes, de az nagyon korlátozott.Üdv netpeti98
-
Aldo Novares
aktív tag
üdv
az lenne a kérdésem , hogy hogyan lehet játszani Minecraft account nélkül ? vagy hogy tudok singlézni ingyen , hogy ne kelljen megvennem a játékot ? mert elindítom a játékot és be kell jelentkeznem , de nincs hozzá felhasználóm

-
Hunikornis
tag
válasz
kmisi99
üzenetére
Esetleg próbálj meg még egy fafarmot(vagy kettőt) üzemeltetni mellette és 2/3 szorosára is növelheted a méretüket, ha jól időzíted folyamatosan lesz fatermelés. így akár hp boilert is üzemeltethetsz már 2 is talán+ lehet egy bio fuelel működőt is beköthetsz.
Lávás témához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nekem rendszeresen kigyújtotta a marble brickemet a láva...

(ui: jöhetne már az 1.6
persze ftb-el) -
kmisi99
addikt
válasz
üzenetére
Van a kocsiba egy solar engine meg egy coal engine. High és medium priorityn. Faszén van a coal engine be. Annyira nem tűnik lassúnak. Úgy van, hogy egy boiler 100% ban el van látva szénnel és max hőfokon üzemel a másikba meg jut némi szén de épp annyi, hogy 120-140 fok közt van mert mindig lehül. Amúgy 2x ekkora volt a fafarm egy kör alatt kb 8stack fát hozott de mire azt hozta addig lehült a fenébe a 2. boiler.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
lávával éghető sehol se érintkezhet.
"The “embers” or “fireballs” which fly out of lava are purely decorative and do not directly cause fires or cause damage to entities."
wiki szerint. ettől függetlenül a közvetlen környezetében nekem már sikerült tüzet okoznia, de ugye mivel egyébként is éghetetlen anyaggal kell körbevenni...

-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
? pedig kéne neki. nem kizárt hogy kicsit visszafogták ezeket a farmokat, mostanában sajnos nem jutok mc elé, de ha nem fával megy a kocsi és a boilerbe is faszén megy, akkor simán jó kéne legyen... ha ott állsz akkor is látványosan lassabb? minden a helyére megy? nincs backlog sehol se ?
-
törölt tag
A lávának van olyan blokk mérete, amin belül mindent eléget ami fa? Most kezdtem el építkezni, egy partfalba, 5 blokk mélyen betettem egy blokknyi lávát, de mikor kigyuladtam, tettem elé egy üveg blokkot. Tehát, egy blokk láva volt csak üveggel elzárva a külvilágtól, de kisvártatva csak azt láttam h lángol az egész. Mikorra feleszméltem, már nagy része megsemmisült. Mi az a biztonságos távolság, amitől már nem kell tartanom h leég a fa építményem???
-
kmisi99
addikt
Miért van az, hogy ez a fafarm képtelen ellátni fával egynél több low pressure boilert. (max méretű) KÉP
Régebben lazán futtattam 2 db ot úgy, hogy még szinte túltermelt.
-
kmisi99
addikt
válasz
Hunikornis
üzenetére
Engem is érdekelne hogy mit hoztak össze.

-
escape
aktív tag
válasz
Serricon
üzenetére
Mehetne egy új map, de most kivett dolgok nélkül. Minden maradhatna, maximum megbeszéljük, hogy nem csinálunk mystcraft világokat, esetleg egyet, amin mindenki tudja nyomatni a quarrykat. Elkezdtem nézegetni direwolf20 videokat, és szerintem a thaumcraft is nagyon érdekes, egy próbát megérne.
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
az ugo craft ígéretesen indult, valami japcsi gyerek csinálta, de aztán 1.3.2 körül feladták ahogy látom. pedig jó cuccnak ígérkezett. más nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha föluppolom akkor elvesznek a mod-ok vagy azokat töltsem le újra?

Mi történt?

kisebbet nem is futtattam szerintem csak misclick miatt életemben