Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyiscsák
aktív tag
Nálam egy AMD 5600K procival 8 gb memóriával és a beépített procival 1920x1200-as felbontáson gond nélkül ment Optifine nélkül is.
-
[w]
őstag
na jóvan f*szom, én is hülye vagyok hogy így teszek fel kérdést...

amúgy Föccernek jár egy pirospont, nyilván nem itt lenne a helye, de én most kifejezetten az MC miatt is megfelelő cuccot akarok összegereblyézni!

szóval. kb. pontosan nagyonmax 150k-t szánok egy ilyen projektre, nyilván dedikált vga-val és nem alaplapi meg apu-s dolgokkal, de már annyira kiestem a témából, hogy lövésem nincs merre induljak.
szerk.: ja és inkább amd vonalon, ha az nem minősül istenkáromlásnak

-
A minimum: 4GB RAM, 2 magos 2,5GHz körüli CPU, 17-20k-s diszkrét VGA.
Az AMD FM foglalatos procik sztem felejtősek, mert az MC szereti a gyors VRAM-ot.Ha én most vennék gépet (nem feltétlen MC-hez), akkor azt vagy Intel s1155 vagy AMD AM3+ foglalat köré építeném.
A RAM árak most nagyon felmentek, érdemes használtan venni, mert 10k egy 4GB-os modulért sztem rablás.

-
[w]
őstag
gondoltam hol máshol, hát itt kérdezem meg, szerintetek milyen gépet érdemes manapság építeni, hogy a MC-ot is röccenés nélkül vigye?
sajnos az eddigi asztalim bekrepált, a céges noti meg nem viszi el... 
néhány javaslatra, véleményre lenne szükségem, elsősorban lap+proci+vga trió tekintetében, a sallang nem fontos.
ti milyen vasat raknátok össze?
-
Serricon
senior tag
-
törölt tag
UPC, kábelnet, Cisco modem, hibátlan ^^ u jelly?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Serricon
üzenetére
Otthon a családi háznál csak DSL és kábel net érhető el, de a kábelnet drága (helyi szolgáltató adja, ami mocsok drága a monopolhelyzete miatt), ezért T-s DSL net van. A DSL modem, amit adtak, nagyon gagyi volt (szürke D-Link csoda), vettem egy normálisabbat. Így már nem szakadozik a net, ha picit terhelni akarom...
-
Serricon
senior tag
válasz
Superhun
üzenetére
Van egy saját építésű izmos routerem, az kezel minden hálózati forgalmat, de optikán jön a net és elé van kötve az ő cuccuk, amiről ugye megy a TV is..
Egyszer már rájuk szóltam, mikor sűrűn fagyott, akkor hoztak másikat, azóta jobb.Neked is optikai router volt amit cseréltél? milyenre? Én úgy tudom hogy ezt nem lehet megkerülni.
-
törölt tag
válasz
Serricon
üzenetére
mert ide nem akartam kivezetni az ae-t eddig is így volt csak nem egymás mellett hanem egy körben, a tessát töltöm ae-vel az meg pakolja a fabokat. csővel neccesebb lett volna megcsinálni, bc ehhez nem elég, rp-t nem is akarok használni, plussz azzal is a csőben ragadna a cucc hacsak nem durvulok el mondjuk managerekkel, de gyors, kényelmes, olcsó megoldásnak tűnt...jah félreértettél. a dustokat tömtem ezzel a fabba, kifele pipeoltam értelem szerűen.
-
törölt tag
válasz
Serricon
üzenetére
reseteld az egészet ahogy van az egész bányarendszert, tokkal és vonóval. valahol majd újraépítem, másképp, máshogy. nem hiszem hogy csináltam volna valami galibát ha a tessák kijöttek akkor más nem lehet. valami gubanc van valahol valami valamelyik chunkban. ennyit nem ér az egész
-
törölt tag
válasz
Serricon
üzenetére
reseteld a chunkot... egymás mellett vannak közvetlenül. ezek szerint az is bugos.
item tessák vannak nálatok is egymás mellett? enertgy nem szenved. liquid se. viszont ez igen. ezek szerint... mindegy. másképp rakom össze. tegyél egy képet be és megmutatom hol vannak rajta a szobában van egy 24 hosszú generátorsor és egy 6 széles fab sor
a kettőt kábel köti össze. a fabok tetején ül a tessa sor, ha ki tudod szedni akkor jó lesz szerintem -
-
Serricon
senior tag
No, black elkezdte az újraépítést..
java.lang.NullPointerException
at java.io.DataOutputStream.writeUTF(DataOutputStream.java:347)
at java.io.DataOutputStream.writeUTF(DataOutputStream.java:323)
at thermalexpansion.core.network.Payload.writePayloadData(Payload.java:75)
at thermalexpansion.core.network.PacketTile.writeData(PacketTile.java:68)
at thermalexpansion.core.network.PacketTE.getPacket(PacketTE.java:33)
at thermalexpansion.transport.tileentity.TileTeleportRoot.l(TileTeleportRoot.java:87)
at iq.b(EntityPlayerMP.java:446)
at iq.j_(EntityPlayerMP.java:269)
at yc.a(World.java:2293)
at in.a(WorldServer.java:647)
at yc.g(World.java:2255)
at yc.h(World.java:2109)
at in.h(WorldServer.java:516)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.r(MinecraftServer.java:680)
at ho.r(DedicatedServer.java:269)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.q(MinecraftServer.java:599)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:497)
at fy.run(SourceFile:849)Na most mit töröljek mester?
-
Freezbeee
tag
Sziasztok . Az lenne a probléma , hogy a minecraft az elinditás után kb. 10 perccel elkezd laggolni. Elég jó a gépem ahhoz hogy legjobb grafikán elvigye , mert előtte nem laggol , de letelik az a 10 perc és lagg. Mi lehet a probléma?
-
Serricon
senior tag
válasz
Superhun
üzenetére
Én azon csodálkozok hogy még működik, a pályán levő blokkok 90%-a rózsaszín ismeretlen blokk, a gépek pedig sárga átlátszó.
Föld alatt navigálni vele olyan mintha az őrben repülnél kb. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Néztem a koordinátát amit mondtál, de az a playert jelöli, a másik logban ahol én léptem be más a koordináta.Az a chunkloader már tegnap óta spammelte az errort, de nem lehetett kideríteni melyik az, pedig bejártam a fél pályát.. legközelebb ha gáz van tudom hogy Black háza táján kell keresni.

-
törölt tag
szeró fut nem lépek fel. nézzétek már meg hogy így is lehal e vagy tényleg én vagyok a ludas kérlek
-
-
törölt tag
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
én átmentem az új házba ott semmi különös nem fut a matterfabokon kívül szal attól nem kellett volna legyen, még ment vagy egy percig, aztán elhalt. nem hiszem hogy ott lett volna valami kiszórva, mert a fafarmom is ae-vel megy, minden zárt rendsze. írtam talinak ha feljön majd akkor ránéz

-
föccer
nagyúr
FTB ultimatben hogy a retekbe tudom betanítani az IC-s gépeket, hogy automatán dolgozzanak össze ae rendszerrel

Megépítettem a chambert, mellé mindent ami kell. Viszont a blank patternre sehogy sem tudom rápréselni azokat a recepteket amit elfogad a sütőre pakolt interface.
Ha a fejem tetejére állok sem akarja használni a controller a csatlakoztatott IC gépeket.

üdv, föccer
-
válasz
-Faceless-
üzenetére
Rakd újra az nvidia drivert, teljesen. Ne csak frissíts.
-
-Faceless-
őstag
válasz
Superhun
üzenetére
Próbáltam eddig úgy tűnt mintha azzal menne, mert még a hűtés is pörgött a kártyának rendesen, de úgy tűnik itt valami komolyabb gond van. Egy csomó képpen elindítottam, és az nvidia driver kifagy a játék elindításakor. Amikor leáll a launcher, és maga a játék tölt...
Egyszerűen leáll a driver a játék a hd4000-et használja, de a dedikált kártya meg hangosabban hűt, mint amikor benchmarkot futtattam.. o.O -
escape
aktív tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Az eredetiséggel kapcsolatban azt tudnám javasolni, hogy a haverod accjával próbáld ki az eredetit, persze csak ha ő is beleegyezik.
-
válasz
-Faceless-
üzenetére
Próbáld úgy, hogy jobb klikk a Minecraft parancsikonján -> Futtatás ezzel a GPU-val (vagy vmi ilyesmi) -> Nagy teljesítményű Nvidia processzor. Ha nincs ilyen menüpont, akkor lehet előtte engedélyezni kell ezt az Nvidia vezérlőpultjában.
-
válasz
-Faceless-
üzenetére
Szia!
Warezt hanyagoljuk plz.
Szerintem még mindig Intel VGA-val megy a java.

-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy barátom ajánlására kipróbáltam a minecraftot, de a grafikával vannak kisebb gondok. Azzal kezdeném, hogy egy FullHD kijelzős Dell Inspiron 7720 SE-em van, még év elején vettem, négymagos i7, Gt650m-el, és 8GB memóriával. Azt vagyok képtelen megérteni, hogy barátom gépén, ami már 6 éves, hogyan fut el a játék közepes távolságon, minden maxra véve, 1GB rammal.. mikor nekem néha még alacsony távolságon, minden egyéb beállítást visszavéve is szaggat.
(Már átírtam 4GB rammal megy, feladatkezelőben is állítottam a prioritáson, az optimust is kikapcsoltam, és fixre vettem a dedikált kártyát, folyamatosan töltögetem a legújabb 64 bites Javat, és a videókártya driver is a legújabb...)
Még meg kell, hogy jegyezzem, hogy a nyár nem egészen úgy alakult, ahogy terveztem (szórni kellett a pénzt az ablakon), úgyhogy még Teamextreme verzióval játszom. Kb. október közepe-vége lesz az, amikor már arra is költhetek, amit szeretnék szóval az eredeti verzió hozhat jelentősebb teljesítmény növekedést, vagy más a baj?
-
ceia
őstag
Nem vagyok rajongó, de találtam ezt a videót, érdemes megnézni, aki még nem látta [link]

-
föccer
nagyúr
Nem tudjátok, hogy a The Little Block modot bele lehet-e tenni az FTB packba, vagy valamelyik hasonló, nagyobb modpackban?
Köszi

üdv, föccer
-
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Egy tucat 1.6.2 launchert leszedtem már, de egyik sem mûködik.
A hivatalos oldalról kéne leszedni.

-
netpeti98
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Milyen verzió? Az 1.6 esetében megváltozott a modolás és az új gyári launcherben lehet profilokat kezelni.
Üdv netpeti98
-
jonnyjoker01
veterán
Úgy kivagyok volt egy vírusom ami nagyon lassította a laptopot, kiirtottam mostmár gyorsabbak lettek a játékok. Szóval megkíséreltem újra elôvenni az MC-t persze a legújabb verziót meg persze az OptiFine-t. Ezt az egy roha*t modot sem sikerült letelepítenem persze a forge- al. Azt írja hogy nincs profil létrehozva, azt olvastam, hogy csak el kell indítani az MCt és ott lesz a profile. De persze nekem nem hoz létre semmilyen fiókot
Help!
Ui.: Az optifine-t forge nélkül is megcsináltam már, de mivel nem tudok profilt létrehozni, mert nincs olyan gomb a launcherben nem mûködik az egész. Egy tucat 1.6.2 launchert leszedtem már, de egyik sem mûködik.
-
törölt tag
Tinkers Construct (1.4.2) most legfrissebb verziójában a Clear Glassnak egymásba csatlakozó textúrái vannak.
hát valami atomkirályul néz ki! 
-
föccer
nagyúr
Hellóhellószíriuszvagyoknak volt egy vanillás, hopperes, minecartos szelektáló tutorial videója, amit nem találok. Nem tudja valaki, hogy mi volt a pontos címe?
Köszi

üdv, föccer
-
-
VoidXs
nagyúr
Aztaro... 5 nap alatt 202 letöltés a szervermodomra.
-
escape
aktív tag
válasz
üzenetére
Jah, ezt én nem láttam, amikor építettem
Kb két órám ment rá erre a pár blokkra, kellett találni valamit, ami érzékelni tudja az esőt.
Egyébként annyi, hogy leraksz egy Raintank-et, egyik oldalára kivezetsz egy fa WP csövet, rá egy Gate, amit úgy lősz be, hogy ha van a Tankben folyadék, adjon jelet, a jel megy tovább a Command Blokk-ig, meg egy leágazás a tank másik oldala felé, ott egy Liquiductot aktivál, ami kiüríti a tanket egy BC Tankbe, onnan meg egy fa WP cső + Autarchic Gate kiszívja és egy WP Void csőbe nyomatja. A Command Block helyettesíthető a Rainmaker gépezettel, ahogy gondolom a videóban is csinálta direwolf bácsi.Szerk.: Ahogy látom ő is szenved vele egy sort, meg ezerrel túl is van bonyolítva

-
törölt tag
erről nincs valami tervrajz-szerűség, mert érdekelne.
Googlehöz most lusta vagyok 
meg is van: direwolf20 - Season 5 SMP Episode 51 Rain Shutoff
-
escape
aktív tag
válasz
Terrorista
üzenetére
Ha kicsit visszább olvasol találsz egy eső elállító gépet ([link]), ugyanezt meg lehet építeni az éjszakára is. Ez egyébként attól van, hogy beszennyezted a környezetedet a sok thaumcraftos barkácsolással, a fel nem használt aspectek kikerültek a környezetbe mint szennyeződés. Silverwood fák növesztésével és kivágásával tudsz pure node-ot növeszteni, az lassacskán megtisztítja a környékedet. Lehet, hogy többre is lesz szükség. Egy Goggles of revealing-et dobj össze azzal látod a node-okat, az aura méretét, és a szennyeződést, ami valószínűleg a Dangerous kategória lesz nálad.
Szerk.: abból a postból lemaradt, hogy az egész egy command blokkban végződik, de ki lehet váltani rainmaker nevű forestry géppel és valamilyen narancs színű kapszulákkal.
-
netpeti98
addikt
Ma bekerült a vanilla launcherbe a régi Beta és Alpha verziók támogatása.
Üdv netpeti98
-
törölt tag
Nagy kár volt frissíteni a játékot az 1.6.2 verzíóra , hiszen a legtöbb mod még mindíg az 1.5.2 -t támogatja .
-
törölt tag
válasz
Terrorista
üzenetére
Vannak thauma méhek, azok tudjak tisztitani
vagy csinálsz egy nagy pure node-ot. Minek Napelem ha van vihar??? Ott a villámhárító gtben
-
Terrorista
senior tag
válasz
kmisi99
üzenetére
Én nano->quantum->gravi chest vonalat akartam végigjárni, de quantumnál már annyi iridium kellett, hogy feladtam. Aztán megnéztem milyen a power armor és nem csalódtam. Rohadt jó dolgokat tud és az ember kénye-kedve szerint tudja módosítani.
Szóval ajánlom a power armort és mellé a power toolt!

Más: Az overworldünket sikerült némileg elk.rni (gyanítom thaumcraftos moddal). 2 napszak van: éjszaka és eső+villámok. Hiába kapcsoltam ki szerver oldalon az esőt (/toggledownfall és /weather clear) nincs változás.

Valahogy jó lenne megoldani mert így a napelemeknek nem sok haszna lesz, pedig már elkészült 2-3 tucat ultimate panel. Mystage-be meg nem mennénk bele, mert lakható normális biomú világot ahol mindig nappal van nem igazán tudtunk csinálni. Mellesleg a szerver sem kultiválja a próbálkozásokat...
Ötlet?
-
kmisi99
addikt
Érdemes páncélzatot enchantolni vagy inkább csináljak egy nano suit felszerelést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Háztartási gépek
- Energiaital topic
- Pánik a memóriapiacon
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Kártya-független,6 Hónap Jótállással Új 100% Akkuval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)