Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
hát ha többiek nem is igazán akarják csak mondjuk az intralinking részét a bázisok közötti utazásra akkor nincs gond
egyébként nekem is kb annyira kell hogy ha lenne kedvem felfedezni, de arra meg tök frankó a twilight forest, egy dedikált quarry világ max és ennyi. nagyon más értelmét nem látom a történetnek szerón. -
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
egyébként főleg a szerverterhelés miatt vették ki. nem szerencsés ha 10+ ember kezében van ilyen történet, mert az összevissza generált instabil, esetleg random világok inkább csak gondot okoznak
-
Dinter
addikt
Üdv.
Kibéreltük a szervert. Amikor beakarok lépni, akkor kiírja hogy az ExtrabiomesXL modból hiányzik ez meg az. Frissítem az 1.4.7-re az EXL-t, akkor meg az a baja, hogy 3.10-nák kell lennie a modverziónak. Haverom még nincs itthon, hogy megadja az adatokat és bekonfigoljam, meglehetne-e ezt oldani addig?
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
az a mystcraft mod része. a mod gyak arra jó főleg hogy párhuzamos világokat fedezz fel, és ha találsz lapokat amik definiálják akkor a könyvekkel tetszés szerint hozhatsz létre újakat (több nap, más égszín, sosincs este, minden láva, stbstbstb). a portálok gyak a könyveket helyettesítik, és kell hozzájuk spéci kristály amit csak egyes mystcraft világokban találsz meg.
keress yt-n tutorilalt, direwolf csinált egész jó spotlight-ot róla. jófajta mod egyébként bár a hivatalos ph szerón diszkriminálják

-
Davs
tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
twilight forest portal. Ass egy 2x2-es gondrot, rakd korbe viragokkal, vagy barmifele novennyel, ha jol tudom meg kell tolteni vizzel (ez a resz nem tuti), utana bele kell dobni egy darab gyemantot
-
Hunikornis
tag
több videóban is láttam már nether portalhoz hasonló portálokat csak kékes színben, azok hogy működnek?
-
törölt tag
voltmeterrel tudod mérni szerintem még mindig a nyomást a csövekben, tehát elég jól látható hogy a két pumpa mögött duplázódik e a közös szakaszon, vagy valahol limitbe fut. de tudtommal a rendszer egyik elemének se nagyon kéne limitje legyen
Hunikornis: nem tudok nagyon elképzelni olyan felállás ahova több kéne mint amennyit most tudok tárolni egy tankban (160k), és oooolyan szép a falba vagy földbe épített tartály
én legalábbis nagyon szeretem látni mi hol van
2 milka vödör az még lávából is túlzás, nemhogy bármi más hasznosból 
-
Gomez
aktív tag
Van néhány item, ami tiltólistán van:
Glass Panes
Sticks
Snowballs
Scaffolds és
Retriever jammer(plusz ami még be van állítva a szerveren)
Ezeket is feldolgozza a recycler, de nem lesz belőlük scrap. Minden más esetben úgy van, ahogyan mondod.Rulz: leteszteltem az RP2-es párhuzamosan kötött szivattyús rendszert, de nem volt egyértelmű, a dolog, maradtam a minden pumpára egy-egy bemeneti és egy-egy kimeneti grate-os elrendezésnél.
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
tudom miket lehet benne csinálni, sok videót néztem már, de nem toltam még, tehát azért a finomságok kimaradtak. azt láttam hogy mindenhez tonnaszámra kell jobbára az alapanyag, de pont ezért marha vonzó...
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
próbáld meg üres kézzel a klikket rá. rp2nél is vannak ilyenek én simán szívtam mert olyan blokkal vagy itemmel akartam megnyitni amire bugzott
-
Hunikornis
tag
sikeresen be crasheltettem a játékot.
azzal a cuccal amit a geothermal generatorbol lehet csinálni.
egyszerűen jobb klikre ezt adja ki, mi lehet a probléma?Mármint ha létezik megoldás/ vlki értis hozzá.

Mindjárt megnézem működik-e egyáltalán.
-
törölt tag
nem tudok rp2-es csöveknél nyomásmaximumról se valveon korlátozásról , elvben gyorsabb lenne, de értelem szerűen soha nem használtam, nemes egyszerűséggel energy tessával tápolom a sima pump-ot vagy magmatic engine-el. bőven gyors.
ha tankból szívnál ki, nos arra meg ott a liquiduct, az azért batárgyors.
-
Gomez
aktív tag
válasz
üzenetére
Mester, nekem is volna egy kérdésem:
Egy RP2-es szivattyú rendszernél ha egy Grate-re (vagy egy Iron Tank Valve-re) párhuzamosan rákötök több pumpát, akkor gyorsabban fogja szívni a cuccot a rendszer? Vagy minden pumpának külön bemeneti és kimeneti Grate (Valve) kell?
-
Gomez
aktív tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
Persze, BC Waterproof pipével minden további nélkül működik, de gondolom ugyanez a helyzet a Thermal Expansion-os Liquiduct-al és a Liquid Tesseract-al is.
Már megint lassú voltam.
-
Hunikornis
tag
válasz
üzenetére
izé,közben rájöttem, miért ne próbáljam ki

lényegében netherböl üzemeltetek egy pumpát(chunk loader a biztonság kedvéért) teseracba bepumpálom itt teseractbol ki és végig van liquidducktal csövezve a 19 geothermal.(szerintem csinálok egy 20-adikat, csak jobban néz ki
)Egyébként nem tudtok olyan oldalt ahonnan lehetne értelmes texturapackot leszedni,ami megy rendesen hozzá?(FTB ultimate)
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
persze. a lávát tárold le egy tankban. hogy melyikben az opcionális végülis. van irontank, és van sima valve amivel építhetsz tankot akár cobble-ből is és nem kell vasat beáldozni. aztán a valvon keresztül pumpálod ki wooden waterproof-akármilyen waterproof vagy liqiduckt végig csövezéssel
-
Hunikornis
tag
Az megoldható hogy a geothermalok pipeokon keresztül kapják a lávát?
-
Davs
tag
amugy van az ign. extrudernel gyorsabb megoldas, amivel lehetne 10os-s recyclert etetni? most vagy 12van rajta es nem birnak eleg cobblet termelni..
-
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
4 reci maxon vagy gyak alapon?
mert nem mindegy, 1 reci 10oc-vel kimaxolva 1 tick alatt végez el egy műveletet, ami azt jelenti hogy szerencsésebb szervereken másodpercenként vagy 20 blokkon rágja magát át
az más kérdés hogy akkor már 100 eu fölött eszik picivel de no -
Hunikornis
tag
-
Davs
tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
scrap-et erdemes autocrafting table-re vagy fabricatorra kotni a scrap boxot csinalni belole (3x3-as a reci). Ugyanazt tudja, mint a scrap, csak 9* kevesebb helyen fer el. Mivel 9 scrapbol csinalsz 1 scrap boxot, ezert 9*annyi energiat is ad a Mass Fab-nak, szoval lenyegeben ugyanott vagy, mint scrappel, csak kevesebb helyet foglal
-
Hunikornis
tag
Nagy hiba volt éjszakára a recyclereket nem rákötni a rendszerre,mondom egy dupla chest elég lesz nekik.
7600 scrapet termeltek, még jó hogy vlmi miatt item mágnes be van nyomódva rajtam
így egy darab nem veszett el belőlük, de bolyongtak rendesen a pipe-okban. 
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
A megoldás valószínűleg az lesz, hogy kiszedem belőle a terrain és biome modokat.
-
kmisi99
addikt
Szerintetek ha új játékot kezdek érdemes gregtechel kezdeni? Nagyon fincsik a receptek csak nem tudom belevágjak e.
-
Hunikornis
tag
Tudom nem sok embert érdekel, de megvan az első párdarab uu matter

-
Dinter
addikt
Honnan érdemes szervert bérelni? Mi innen gondoltuk [link] 512MB RAM-mal. Annyi elég neki?
-
netpeti98
addikt
válasz
Hunikornis
üzenetére
Ja elfelejtettem a Gregtech-et. Elméletileg lehet csinálni még Fusion Reactorban:[link]
Üdv netpeti98
-
Hunikornis
tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Valószínűleg nem. mivel FTB ben a mass fabricator alapbol tiltva van ,és a matter fabricator meg kell iridium, sajnos. és 8 db om már van, de ezen felül még kell vagy 2 szer ennyi a megfelelő industrial blast furnance hez.
Asszem haverral megbeszélem hogy átírjuk a konfigot és engedélyezzük azt a nyavalyás mass fabricatort. -
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
egész gyakori ha van alapanyag
egyébként neibe alul beírod hogy iridium dobja jobbra ki, r vagy jobbklikk ha nem vagy creatív és mutatja a receptet. ez úgy általában szinte mindenre igaz

-
netpeti98
addikt
válasz
Hunikornis
üzenetére
Csak mesterségesen UU-ból állítható elő.
Üdv netpeti98
-
Hunikornis
tag
iridium ore milyen gyakori?
-
kmisi99
addikt
Elég jónak tűnik lehet belevágok majd.
blackrulz Nem nagy baj majd kezdek egy újat. Úgyis ha úgy ahogy kimaxolok majdnem egy mapot akkor újat kezdek és jöhet valami új téma amire ráállok.
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
ha automatizálod a megfelelő méheket nem vészesen hosszú és gyak hozzá se kell nyúlni a rendszerhez

applied energystics van part 2 is dobja majd yt magától.
elég komoly cucc szerintem, én szeretem. ha eddig nem volt benne a packban akkor viszont nem fogsz tudni megfelelő quartzot találni hacsak nem mész újonnan generált chunkra. -
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
2000 eu? az 4 hw solar gyárts még vagy 20-at
uuproblem solved
aztán igazából ha van már elég solarod akkor a uu-t egyenesen recyclerbe is tolhatod ezzel is gyorsítva a folyamatot 
applyed energystics kimaxolva? méhek? én pl most nekiálltam az összes folyékony szín legyártásának
haszna 0 de szép 
-
kmisi99
addikt
Szerintetek mihez tudnék még kezdeni, ha van már kk 500Mj/t energiám Kb 2000 eu/t em és kb 30 stack uu matterem mert nem tudom mire váltam. Mit érdemes még csinálni?
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
azzal kihúzni érdemes. sima gate az alján befutó csőre. van olyan állása ami azt nézi van e scrap. no scrap-re adsz rs jelet amitől leáll a fab.
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
1 uu az 1 millió eu scrap nélkül. scrap végülis mehet folyamatosan elég hamar elpörög benne. scrap nélkül is lehet uu-t gyártani csak nagyon lassú. viszont kis trükközéssel meg lehet oldani hogy ne fusson a fab ha nincs scrap benne így kevesebb eu kell hozzá jelentősen
-
Hunikornis
tag
1 mass fabricator-nek menyi energia és menyi scrap kell 1 uu matter hez?
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
mffs-el hűtést? azt hogy? pár hónapja új elemekből áll a reaktor belső része, és elég sok új szabály van (a környező víz nem hűti a reaktort, belső elemekkel kell a reaktorfalakat szellőztetni, stb.) arra mindenképp nézz rá ha még nem tetted
-
Hunikornis
tag
válasz
üzenetére
szerencsére reaktoros témát creativban egy párszor már próbálgattam, jó formán lassan másfél éve szórakozgatok vele.
Shield blockokat alap hogy fogok használni, és mellette mffs-t is a biztonság kedvéért, szerintem azzal leginkább a hűtést fogom megoldani. Valószínű ez is első körben egy olyan dolog lesz, hogy crativban megcsinálom , hagyom futni, utána ha minden jó, átültetjük gyakorlatba is.
anyagra szerencsére nincsen panasz, és még csak most tervezem a uu matter gyártást.
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
azt te tudod hogy mire van nyersanyagod és mi éri meg
ha van más amit szeretnél építeni azért nem érdemes helyette ilyenekbe belevágni. ha nincs és csak poénból miért ne alapon akkor simán persze. javaslom mellé a shield blokkokat, meg hogy nézz utána mit érdemes beépíteni és hogyan, mert elég hamar be lehet robbantani, akkor meg para van, nemcsak nagyot szól, de a környéket megfertőzi, lakhatatlanná teszi. -
Hunikornis
tag
válasz
üzenetére
Hát leginkább a funolás része miatt, hogy elmondhassuk "nah van egy atomreaktorunk". Viszont nem tudom hogy menyire vagyunk az elején/közepén, Applied Energistics-et használunk, küldök 1-2 screent csak mond el mit írjak be a keresőjébe, hogy lásd hogy állunk, és mondj véleményt, persze csak ha ráérsz, meg köszönnénk.
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
funfaktorban nagyon
alapvetően meg szerintem nem. drága, körülményes, ha van egy jó design akkor se termel túl sokat, főleg úgy, hogy viszonylag egyszerű a lávát netherből áttolni és geothermalokkal dolgozni amíg nagyobb solarra nem telik.én a héten tuti összedobok vagy kettőt, de leginkább mert poén, az elején sem éri meg szerintem

-
Hunikornis
tag
Szerintetek menyire éri meg egy reaktort összedobni?

-
Davs
tag
Nalam a rubber manualis multifarmmal van megoldva..egyszer kinovesztettem a fakat bonemeallel, levagtam a leveleket is kozben, energy tesseracttal adagolom neki az 5Mj-t kb es nincs vele gond..itt ott kell feltolteni fertilizerrel
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
akkor mégjobb. én csak az első változatokkal játszottam multifarmból, akkor még kivágta azokat is. akkor mégjobb a történet. ha kell vágd le a saplingek miatt, de igazából nem oszt
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
ha van tápja elvben kivágja őket és újraülteti
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére

-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Hunikornis
üzenetére
forestry ből az arboretum és logger vagy a multifarm felállás. mindkettőnek kell bc energia. javaslok még mellé egy automatic treetap-et is szintén betápolva
linka resinhez építsd extractort, azzal 3 gumit kapsz darabonként és a logokból is 1-et ha átenged rajta
-
Hunikornis
tag
Vlkinek lenne ötlete egy automata rubber farmra? egyszerűen hiányom van belőle mindig, így nem igen tudom az ic2 részt fejleszteni. de a kézi szedéshez lusta vok

-
törölt tag
válasz
üzenetére
van pár megoldás netherből áthordásra. energia nélkül lehet csinálni olyat, hogy a pump piquid loadereket etet lávával, alattuk egyből tank cart ül sínen, majd alatta liquid unloader, abba töltöd a vödröket filterrel pl és filterezed vagy retriverezed ki a megtelt vödröket majd enderchest.
minimál energiával megoldása: pump liquid transposdert tölt, az némi energiát felhasználva (pl redstone energy cell vagy mégjobb a lava engine) tölti a vödröket, majd azt pakolod enderbe. transposer tud chestbe pakolni magától, tehát csak filterezni kell belőle az üreseket
advanced megoldás 1: pumpa liquid tessaractba tölt, azt egy másik liquid tessával kiszeded overworld
advanced megoldás 2: pumpa endertankot tölt, másik endertankot csapolod overwolrd.
az enderchestes megoldásban a blazerod a játék elején akár para is lehet, viszont minium stone-al lehet gyártani 4 vasból 1 enderpearl-t tessához ideális felállás lehet. receptet hozzá látod a neiben, 16 pearl 4 tessához elég tehát összesen 2 liquidhez kell 8 ami egy fél stack vas pontosan. meg persze kell mellé magma crucibal, meg liquid transposer is hogy legyártsd, viszont ezeket úgyis használni fogod hosszú távon, tehát megéri beruházni.
de a biogas engine csak az elején amíg felfűt használ lávát, tehát engine-enként 1 vödör jópár indításra elég, ha beröffent már csak mass kell neki és vígan elfütyül.
hosszú távon majd érdemes lesz gőzben gondolkozni mj termelésre low pressure vagy később high pressure boilerekkel érdemes játszani max mérettel (3x3x5ös). és egy steves's cart féle fafarmmal tápolva, industrial steam enginekkel párban (lp 9 hp dupla fogyasztásért 18 engine-t hajt meg industriból, cserébe 8mj/darab termeléssel)
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Electrical Engine elé kötöttem egy Batboxot, 4 alap Solar Panelt (Compact Solar Panels modból), illetve a Generator ha tudom, lapátolom a szenet. elsőre csak 9x9-ben indult el, elszúrtam a Land Markereket...
Biomasses meghajtás lesz a következő lépcső. saplingből is van egy nagy marékkal...viszont azokat fel is kell fűteni lávával, amire még nincs ötletem, hogy juttatom fel...
a Netheres lávás energiaforrás is tetszik, de ahhoz mi is kell? Geothermal generatorig és chunk loaderig tiszta. de hogy dimenzióutazik a matéria? -
törölt tag
ha quarryból én azt látom hogy leginkább vas jön fel. xycorium meg redstone mellett. tin még csakcsak, coper viszont nekem mindig kevés volt. amire meg kevés lett a vas a solarok miatt addigra volt uu, a nether szivattyúzást amint lehet elkezdem úgyyis, a geothermal meg nem kunszt 20 környékén egész szépen hajtja a fabot

nomeg quarry ígyis úgyis kell, ha már nem vasért akkor tinért, coperért, ha azokat is uuzod akkor meg quartzért hogy a storage-okat gyártsd
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
bár ez is lehet azért van mert nyitásnak végig thermal exp-es gépeket gyártok, amikhez azért kevesebb vas kell mint az ichez, főleg az alap energiatermelés eléréséhez

szerk: jójó csak kiegészítettem

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Hp 440 G8 i5-1135G7 16Gb, 256 Gb NVMe, számla, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
egyébként nekem is kb annyira kell hogy ha lenne kedvem felfedezni, de arra meg tök frankó a twilight forest, egy dedikált quarry világ max és ennyi. nagyon más értelmét nem látom a történetnek szerón.
Egyetértek:
én legalábbis nagyon szeretem látni mi hol van
tervezés alatt áll egy map de sose jutok szerintem oda
az más kérdés hogy akkor már 100 eu fölött eszik picivel de no