Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levwi
aktív tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Köszi akkor lehet hanyagolom a qi töltést. tudok nélküle létezni, de a kamera előtti üvegem nagyon rossz állapotban van és arra még várnám valakitől a segítséget.
Sátán44 :mindenek előtt ha véletlenül nincs meg a rootsystem20160214.img fájl hanem 7z a kiterjesztése tömörítsd ki és az utána kapott tar fájlt is tömörítsd ki, mert abban lesz az img fájl.
6. nyitsz egy parancssort amiben elnavigálsz oda ahol a Send_Command.exe és a többi adb fájl van és beírod, hogy "Send_Command.exe \\.\COM#" macskaköröm nélkül és a #-t átírod a com port számára amit a ports.bat-al kiolvastál
utána megjelenik a Enter, Leave és egy # bemásolod ezt a sort:
dd if=/data/media/0/rootsystem20160214.img bs=8192 seek=55296 count=529920 of=/dev/block/mmcblk0vársz míg megjelenik még egy # kikapod az aksit és lehúzod a kábelt a telefonról visszarakod az akksit és bekapcsolod a telót bebootol és van egy rootolt 5.1-ed
7. feltelepíted a eu.chainfire.flash.v6.apk-t és megnyitod
8. a flashfire-ben alul a +-ra kattintasz utána flash zip or ota és kiválasztod a LG-H815_Official_v29A.zip fájlt, a felugró ablakban nem állítasz át semmit hanem csak továbblépsz
9. legörgetsz és rányomsz a flash-re utána az ok-ra a telefon újraindul flashfire módban
10. ha újraindúlt látni fogod, hogy telepíti a nougat-ot
11. telepítés után nyomsz egy factory resetet beállítások/biztonsági mentés és visszaállítás/gyári adatok visszaállítása és ennyi utána visszarakod az sd kártyát ha van, meg beállítod a telefont ahogy tetszik és kész.először nekem az img fájlal volt gondom, mert nem találtam meg így azt hittem csak át kell nevezni a 7z fájlt, így kaptam egy szép kis fagyást bootnál, így kezdhettem elölről az egészet. Sok szerencsét hozzá.
-
SztiviVander
addikt
QI-val az a gáz hogy neked kell beragasztani az eredeti (csak nfc-s) helyett, ami önmagában nem lenne egy nagy kunszt, csak épp eltalálni hogy pontosan (fél mm-ek számítanak) hova helyezd az a nem egyszerű. Illetve nekem minden hátlapba be kellett rakni az érintkezője alá pluszban egy kb 1mm*2mm-es szigszalag darabot mert csak így érte el a telefon érintkezőit. Ezeket a hátlapokat látszik hogy nem is tervezték arra hogy utólag QI kerüljön bele. Csak azért mondom mert akár azt is gondolhattam volna hogy nem működik egyik QI lap se. Amúgy nem ebay hanem aliról vettem,de linket nem tudok adni mert rég volt és azóta nincs már annál az eladónál. De mivel mind made in china így sok különbség nem lehet köztük.
-
Levwi
aktív tag
Hellosztok kellene nekem pár link ebayről.
Kellene nekem hátlapi kamera takaró jó minőségű, de nem tudom, hogy ki az az eladó aki gyárit küld és megbízható, és persze nem horror áron.
A másik a QI töltő tekercs. teljesen tanácstalan vagyok, a pénzvisszakéréssel, meg nem szeretnék kínlódni, ha mégse jó amit küldtek, azért kérném a segítségeteket.
Előre is köszi -
takcslajos1
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Mobilnetről ha vagyok es különösen ha utazom (akár Budapesten belül a HÉVvel vagy villamossal) sokszor ledobja a térerőt, nincs egy ideig, és újra csatlakozik. Különösen, ha hirtelen 4G helyett csak 3G lefedettség van. MM alatt sose csinált ilyet, amúgy Vodafones vagyok. De ezzel az egy "issue"vel együtt tudok élni, mert gyorsabb, simább, játékok több FPSel futnak, RAM-kezelés jobb, és akksi üzemidő is jobb.
MM-nek meg volt egy nagyon zavaró bugja: időnként rájött az 5 perc, és vagy 15-20 másodperces késleltetéssel, vagy egyáltalán nem érzékelte az érintést, néha csak le kellett zárnom és feloldani, néha viszont akksi ki-be.
Ja, a V10 camera apkjával nem tudok videót rögzíteni, korrupt fajlokat csinál, így byebye 1080p@60fps, de arra se volt elengedhetetlen szükségem.
-
dkovizoli
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az meg lehet, hogy nem is lesz. Ha pedig mégis, nagyon valószínű, hogy ugyanez.
-
andreas49
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Rejtett menüben miként tudom elérni a hard resetet?
Ha nincs benne a SIM kártya, akkor is Szolgáltatás letiltva jelenik meg
Erre gondoltál? Ez AT-s LGH815AT-00-V10h-GLOBAL-COM-AUG-25-20150.tot.zip -
dkovizoli
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem értelek. Ott a v29a, már egy ideje elérhető. Felrakod és máris van nugatod. ( másképp úgyis elég valószínűtlen ). Ebben az esetben csak a pixeleknek van még most oreojuk. Tehát nem kapott még a te nugatod előtt sokmindenki oreot. Ezt tettem én is, meg még sokan. Vagy vársz még, anno a g3 is január környékén kapta meg a mm-t, ami dettó ugyanaz volt, mint a decemberi lengyel régiós, amit szintén jópáran felraktunk még karácsony előtt. Problem megoldva.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
andreas49
üzenetére
Megpróbálnék rejtett menüből indítani hard resetet. (SD kártyát vedd ki mert azt is törli)
És a nemrég linkelt tot filet felrakni (elvileg több mindent újra rak az is, gondolom emiatt 3gb a file nem csak más a tömörítés).
Ha ezek nem rakják rendbe akkor tényleg hardveres a gond, pl. sim olvasó...
Nekem azt mondták egy év garancia indul újra, cserélt alaplapra gondolom már nincs + egy év. -
andreas49
senior tag
Korábban leírtam két hiba jelenségemet, de nem igen kaptam választ.
Megpróbálom az újabb ismeretek alapján megfogalmazni másképpen:
1. Az IMEI szám nincs letiltva (szolgáltatóval történt egyeztetés szerint), de azt írja ki a telo, hogy 'Szolgáltatás letiltva'. A SIM kártya másik régi NOKIA-ban működik.
2. A telo nem köthető össze a notebook-kal, az MTP nem működik (teljes gyári visszaállítás, kábelcsere, driver csere már volt)
Visszavezethető-e ez a két hiba alaplap meghibásodásra?
Egy korábbi alaplap cserére (2016.07.08) érvényes-e az 1+1 év garancia? -
dkovizoli
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azért olyan sok gyártó nem erőlteti a régebbi készülékekre az új rendszereket. Sem nougat, sem oreo tekintetében. A g4 mikor is jelent meg?
-
Trailblazer
veterán
válasz
takcslajos1
üzenetére
Amikor máshol már rég befutott az Oreo, gratulálok. Amúgy mi az az egy dolog?
-
takcslajos1
tag
válasz
zachary
üzenetére
Már nem azért, de bootloader nyitással szerintem sokkal egyszerűbb felrakni, ráadásul V29a-n egy cmd paranccsal vissza is tudtam zárni.
==O==
Amúgy XDA-n valakinek azt írták, hogy 2018 eleje előtt nem várható Nougat frissítés G4-re... De már vicc az egész.
Főleg, hogy a V29a talán egy dolgot leszámítva mindenben jobban működik, mint a MM. -
zazenke
őstag
akinek függetlenítési baja van pl alaplap csere miatt annak privátban tudok javasolni online oldalt amit lepróbáltam és műkszik. 3000 ft volt
-
zachary
tag
Elvileg van rá módszer hogy bootkoader nyitás nélkül is fel lehessen tenni, még nem próbáltam mindenki csak saját felelősségre.
-
Levwi
aktív tag
Hellosztok valaki dobna nekem egy leírást ahhoz, hogy hogyan tudom a v29a romot feltenni a g4-emre? nincs még mókolva. Értsd zárt a bootloaderem, nincs rootolva és recovery-m sincs semmilyen, ja és v20g van rajta. Előre is köszi a segítséget.
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Melyik Gyári Rom a legfrissebb a telefonra? Mi a különbség a kdz és a tot között? V10, V20 gyári Rom rakható a telefonra?
Köszönöm szépen. Szép hétvégét.

-
andreas49
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Win 10 64, közben felraktam a W7-et, azzal is úgyanúgy viselkedik.
-
Trailblazer
veterán
válasz
andreas49
üzenetére
64 bites a Win10? Ha igen, megeshet, hogy ún. driver signature enforcement nélkül kell indítanod a Win-t. Ez a driverre lehet megoldás, és itt van róla info.
-
andreas49
senior tag
Hali,
Belefutottam két olyan hibába, amihez kérem a segítségeteket:
1. Egy újraindítás után az jelent meg: "Szolgáltatás letiltva",
szolgáltató szerint minden rendben, csináljak gyári visszaállítást és helyreáll.
Ez megtörtént, de továbbra sem tudok telefonálni.
2. Mivel nem rootolt Genisys Rom 4.8 LGH815 UX5.0 rom volt fenn (kb.6 hónapja),
gondoltam csinálok egy teljes refurbish módban kdz-vel visszaállítást.
Itt jött a második probléma, képtelenség mtp csatlakozásra bírni a telot, az LGUP nem kapcsolódik.
Kikapcsolt állapotban sem lehet download módba tenni. Próbáltam az LGBridge-t is, ua.
Drivert 3 fajtát is feltettem, korábban a windows a driver telepítésnél ’üzembe helyezte’ a drivereket, most ez elmaradt (windows 10 hiba esetleg?)
Valakinek esetleg valami ötlete? Köszi előre is. -
Over567
aktív tag
Sziasztok!
Bnőm G4-ét beadtuk a Telenornál még mielőtt lejárt volna a garija mert még gyári lapja volt és gyanúsan viselkedett (képernyő csíkozódás amikor meleg + újra is indult már) szóval mondtam hogy bootloop gyanús. Kb egy hét alatt vissza is jött a cucc de jótállási jegyén annyi van hogy ACS (alkatrész csere?) és a csaj se tudott semmit mondani hogy mit csináltak vele a Telenornál. Van rá valami mód hogy kiderítsem az alapot cserélték? Köszönöm.

-
MAFLALA
csendes tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
h81520p....
-
takcslajos1
tag
Bár most nincs bajom a V29a-val, de akkor ha esetleg a jövőben lenne, és vissza akarnék térni LP-ra vagy MM-ra, meg se próbáljam inkább?
Így olvasva, kinek, milyen problémája volt...
Ha LGUP-al megpróbálnék egy V10x-es vagy V20x-es kdz-t feltolni refurbish-al, valószínűleg csak nyögvenyelősen, és dll fájlokért való vadászattal menne? Vagy elvileg gond nélkül mennie kéne, bármilyen H815-ös kdz-vel? -
MAFLALA
csendes tag
Nagyon köszönöm és Nagyon hálás vagyok nektek a sok segítségért ..... Sikerűlt...

-
MAFLALA
csendes tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Nagyon köszönöm.
-
gixxergabi
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zsoltip
üzenetére
"Nincs benne B20. Telenoros vagyok. A Telenor más frekin megy. Így neked max a tudat hiányzott."
Ez így egy igen súlyos tévedés és remélem, hogy ez alapján senki nem vesz telefont. Mindegyik hazai szolgáltató használja a B20 (800 Mhz) frekvenciát. A Telenor és a Telekom osztozik a B20-as adótornyokon. Az általad linkelt hozzászólás már több, mint 2 éves, friss információért elég a Wikipédiára felnézni: [link]
-
Tutu7030
veterán
válasz
zsoltip
üzenetére
Mondod te. Van egy TWN régiós (b20 nélküli) lg k10 ( ezt váltotta a redmi note 4 global). A k10-en bizony ritkán volt 4G hálózat, miközben a G4 akár a 4G+ hálózatot is használta ugyanott. RN 4-re váltva a k10-et, rögtön volt 4G hálózat. (változatlanul telenor hálózatról van szó)
-
MAFLALA
csendes tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ok. a tot filéről tudsz adni linket?
-
MAFLALA
csendes tag
Valaki tudna segíteni? Újpesti vagyok. Elvinném hozzá . Nem kívánom ingyen.

-
MAFLALA
csendes tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ezzel 11% nál állt meg .
-
gixxergabi
senior tag
válasz
MAFLALA
üzenetére
Próbáld meg ezt a dll-t hogy felülírod a c:\Program Files (x86)\LG Electronics\LGUP\model\8994\ -ben lévővel.
-
MAFLALA
csendes tag
válasz
preludium975
üzenetére
Köszi de nem jó az angolom.

-
MAFLALA
csendes tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
próbálkozom
-
preludium975
tag
válasz
MAFLALA
üzenetére
Na, sikerült tenni bármit is?
update: Itt segíthetnek: [LGUP Fix]
-
MAFLALA
csendes tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
melyik veziót raktad fel az LGUP ból és melyik kdz t?
-
Chris1014
újonc
válasz
harmadasg
üzenetére
Az én G4-em is kb. 1 hete lett bootloop-os. Nem voltam biztos a garanciális javításban (bár éppen benne voltam a 2 évben), így kutattam a neten. Úgy voltam vele, hogy maximum 30.000 ft-ot szánnék javításra.
Találtam valahol sokkal olcsóbban is javítást alaplap cserével, de már nem emlékszem re, kivéve erre az egyre:
https://www.jofogas.hu/budapest/Lg_G4_alaplap_csere_Garanciaval_72646284.htm
Itt 28.000 ft-ért hirdetik munkadíjjal és új alaplap cserével. Nem tudom mennyire megbízhatóak, talán egy hívást megér.
Remélem tudtam segíteni.
-
zsoltip
őstag
válasz
Nikaré
üzenetére
B20.
Szumma: Voda érintett benne, az sem mindenhol para.
Részletezés: solfilo fórumtárs hsz-a a Xiaomi Redmi 2 Pro (szeretett, G4 előtti készülékem) topicjában.Trailblazer: Köszi. Majd meglesem, csak legyen rá időm.
-
toto0569
addikt
válasz
gixxergabi
üzenetére
Dll csere akkor kell ha szolgáltatós vagy független verziót raksz fel...
-
gixxergabi
senior tag
válasz
MAFLALA
üzenetére
Gyakorlatilag ez volt nekem is, a 29a-ról akartam visszamenni, próbáltam tot filet is, több kdz-t, de mind elszállt, én meg nem mertem levenni telefont mert attól féltem hogy nem jön vissza download mód se.
Aztán újra raktam az LGUP dll-t (valamiért valami 2015-ös dátumú volt fent), és aztán végig futott, valami szokásos hibát írt ki ugyan amit nem szabad le okézni, mert a háttérben azért szépen végigmegy. Hja és persze refurbished! -
Reinkz
senior tag
-
harmadasg
újonc
Köszönöm a válaszokat. Nem volt alaplapcseréje a telefonomnak. A kínai vonalat nézegettem már, legnagyobb hátránynak pár készüléknél a B20 800 Hz-es LTE sáv hiánya tűnt számomra. Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy mennyire lehet észrevehető? Telekomos vagyok és főleg Budapesten használnám.
-
Nikaré
őstag
válasz
harmadasg
üzenetére
Szia!
Volt már alaplap cseréje a telefonodnak?Azt, hogy megéri e ennyi pénzért javittatni neked kell eldönteni.
Az biztos, hogy 50-60 ezerért uj telefont lehet venni kínai feltörekvő márkák közül, szinte verhetetlen akku idővel. A kompromisszumok között számolj ezek hiányával némelyiknél: FM rádió, NFC, 3,5 jack, vezeték nélküli töltés, fénykép minőség stb
Nagy a dilemma. -
MAFLALA
csendes tag
Van lehetőség megoldani a problémát ha a telefonon nyitva van a bootloader és download módba kerűl ? onnan viszont nem megy tovább...
-
harmadasg
újonc
Sziasztok!
Sajnos szeretett készülékem bootloop áldozata lett és már lejárt a kétéves garanciája is. A minap voltam a váci úti szervizben, ahol azt mondták hogy kb 55-60 ezer forintba kerülne a javítás. Szerintetek megérné a javítás? Vagy inkább, akár egy kicsit több pénzért vegyek egy másik telefont? -
Trailblazer
veterán
válasz
preludium975
üzenetére
Lényegében ennyi. Nem kell, hogy fennakadás legyen.
-
preludium975
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Tehát elég, ha nyitom a bootloadert, fastbootba simán felflashelek egy TWRP-t, és onnan flashelem a Magisk zipet?
-
Tutu7030
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ez valamiért ilyen kis cseles.. Bootloader nyitás után csak linux terminálból tudtam fastbootba tenni, mert a virtualboxos win miatt mindig megszakadt a kapcsolat. Fastboot után viszont már csak win alól tudtam feltenni a twrp-t.

Elvileg már fent van a v29 is, csak még boot logo-m van.
Remélem csak lassan indul, és nem loopol. 
Na. lesz valami, és az nem loop.

-
Tutu7030
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Linuxról (ubuntu mate 16.04) próbáltam, csak ott a fastbootnál nem jutottam tovább valamiért.
Elindítottam ubiban a virtualboxot, abban meg a win10-et, így már sikerült.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Jó az előlapi usb is, csak el kellett indítanom virtualboxban a win10-et. Már ki is van nyitva a bootloader.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Tutu7030
üzenetére
Az sem mindegy, melyik usb portba dugod a számítógépen! Nekem legalábbis csakis a hátlapit (desktop persze) "szereti". Meglepő, de belefutottam, hogy az előlapival csatlakozási nehézségeim akadtak.
(#44602) zsoltip: Pedig recoveryre szükség lesz, mondjuk mintha minap láttam volna az xda-n olyan TWRP-t, amihez még BL unlock sem kell.
Meg is van, ez az. Bár nyilván nem tudom, ez esetben segít-e...
-
MAFLALA
csendes tag
Elfogadja a regisztrációt . Beírom a emailt és a jelszót majd be akarok lépni az Lg Developerbe és ott már nem fogadja el.
Van ötletetek? -
zsoltip
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Na ez az. De hogyan?

Olvasom az XDA leírását is, de nem jövök rá, nem sikerül.
Először ott akadok el, hogy ha már rászánom magam végre, miként telepítem a TWRP-t.
Ha nem sikerül (mert eddig nem sikerült) telepíteni a TWRP-t, akkor belép az, hogy Az új 14.x Magisk custom recovery nélkül is telepíthető. De hogyan? Ez sem megy most... Tudnál segíteni ezekben? Nem értem mi a gubanc...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Főleg, hogy a V29a talán egy dolgot leszámítva mindenben jobban működik, mint a MM.

Jogos az is ki jön