-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz Bumblebeee #42391 üzenetére
g4 ről váltottam amit imádok de...
A led nem érdekel nem fogyaszt szinte semmit at AOD
KAmera nem lépett vissza a g5 höz kéépest
Nem erős a hardver? Méág a g4é is bitang nemhogy a g6é...Ram meg uygan már g4 en se telt meg soha g6 még jobb
Abe due dembella
-
stefi68
addikt
válasz gixxergabi #42398 üzenetére
Valóban mutatja: CPU 4/5 "stopped"
Amúgy ezen a videón szinte alig venni észre a különbséget a 6 és a 4 magos működésben, de még a teszt eredményben is alig van eltérés.
Szerintem simán bebukja bárki...
[ Szerkesztve ]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
G4-nél ha jól emlékszem a bootloop hibát lehet úgy orvosolni, hogy le van tiltva két mag.
Ezt egy vásárlásnál ki lehet gyors módszerrel szűrni?◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
törölt tag
válasz Bumblebeee #42386 üzenetére
Akkor már nem vagyok egyedül ezzel az állásponttal. Egyébként valamelyik nap volt szerencsém (végre) élőben is kipróbálni (mammut voda máshol még nem láttam kiállítva) és hát azt kell mondjam olyan semmilyen. Nézegettem szemből, hátulról és az égvilágon semmi érzelmet nem váltott ki belőlem a telefon.
Amikor a G4-et megláttam azonnal elfogott az "ez nekem kell" érzés, itt semmi ilyen nem történt.
-
Aryon87
félisten
válasz Bumblebeee #42391 üzenetére
Az AoD az amoleden sem jobb.. S7edgemen ugyanúgy merített, mint most a G6-nál, szal nálam ez semleges. A led hiányzik nekem is, de nélkülözhető is.
Kamera meg egész jó, tegnap a N6P ellen volt tesztem vele, és van olyan kép, amiben hozta annak szintjét úgy, hogy 2 éves szenzor van benne, ez számomra már bőven elégedettség maximuma.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Bumblebeee
tag
-
Vikooo
addikt
Még engem se győzött meg, hogy kiadjak érte 160k -t. Annyival nem ad többet.
-
Mikemend
senior tag
válasz Stauffenberg #42373 üzenetére
A végére, a mod után még felvenném a V10 kamera appot, amihez nem kell root - persze a kitételekkel. Szerintem sokan használhatják
-
Mikemend
senior tag
Esetleg a G6+-ra. Abba végül visszapakoltak mindent, úgyhogy az már jó alternatíva lehet
-
Aryon87
félisten
Pl? Infrat es qi toltest leszamitva? Ja meg a LED hianya..
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Bumblebeee
tag
Sziasztok. Gondolkoztam hogy lecserélem a G4-em G6-ra ,de úgy döntöttem maradok a G4-nél. Nincs nagy újitás a G6-ba sok a negatívum.
LG G4 Android MM 20D* NILLKIN Qin Quick Circle*
-
Over567
aktív tag
Az gáz hogy 2016 07 01 a security szintem? Mi a francért nem kapok újat? Van rá valami mód hogy frissítsem? Köszönöm.
Xbox Tag: TheStevie / Origin: SirHedge / Uplay: Sir_Hedge / Steam: Sir_Hedge
-
GEIL
addikt
válasz KubanitoS #42371 üzenetére
602-es nekem is.....tavaly márciusban hoztam ki Telenortól.....eddig minden ok....ilyen dög melegben is nyúzom full fényerővel mkx-szel....forrosódik mint a dög....amugy 1 hete volt 1 random restart :/ ....az utobbi 2 napban pedig nem reagál a "kopogós kijelzőfeloldásra", hátsó gombot nyomva kioldom...visszazárom és akkor ujra megy a kop kop....hagyom 30 percet zsebben, megint nemtudom kop kop-pal kioldani...fura...
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
csaba1203
addikt
válasz kovaszoskeny #42370 üzenetére
Köszi de utána én is rájöttem már leváltotta a Chrome-t.
Tényleg nagyon jó főleg Adguard-al hasít mint állat. -
Vikooo
addikt
válasz kovaszoskeny #42380 üzenetére
Na nekem a Chrome össze vissza szinkronizálta a konyvjelzoket, valamikor eltűnt pl a Mobilarena, máskor ott volt pedig minden nap megnyitom és csak 1 eszközről.
-
Vikooo
addikt
válasz kovaszoskeny #42370 üzenetére
Tényleg a legjobb, egészen idáig irigyeltem otthon az S6 ról, megörültem amikor olvastam, kikerült a Play -re, de csak Nexus/Pixel eszközökre.
Sokkal jobb mint a Chrome, annyival simább az egész!
Már csak egy S8 kell alá -
g947
tag
Hello,
Tudom már unalmas a boot-loop téma, de szeretném leírni az én esetemet.
Kedden délután lefagyott a készülékem, majd rövid idő múlva elsötétült.
2015 májusi kiadású. Másnap reggel 8 órakor a Váci úti LG szervízben voltam.
A készüléket egy gsm boltban vettem. Számla nem volt, csak egy 1 hónapos bolti garancia és egy adás-vételi szerződés 2016. január 12-i dátummal.
A készüléket a szervizes szakember szó nélkül átvette és közölte, hogy bérmentesen kicserélik az alaplapot garanciaidőn túl is, ami kb. egy hét időt jelent.
Még az, két órával a leadás után, 10óra 15 perckor feleségem sms-t kapott, a készüléket megjavították, átvehetem.
Ebéd után már a kezemben volt újra a készülék. 1 év garancia van az alaplapra.
Ennyi történt, gondolom megnyugtató történet.üdv g947
[ Szerkesztve ]
-
Vizinyenyec
aktív tag
válasz SoulReaver #42364 üzenetére
Én két hete váltottam G4-re. Elötte nekem is volt G2.
Ugyanolyan jó a gyári rendszerrel mint a G2.
Viszont a G4 szebb, jobb képeket lő, csak az üzemidő kevesebb kicsit de azzal sincsen bajom. -
KubanitoS
veterán
válasz kovaszoskeny #42374 üzenetére
Mert mi lesz szeptemberben?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Stauffenberg
nagyúr
Közlemény: Egy kicsit kibővítettem/átszerkesztettem az összefoglalóban lévő GYIK szekciót a bootloop, kijelzőbeégés és hajszárítózás témakörben, kiemelve a legfontosabbat: Mindig legyen biztonsági mentésed.
Észrevétel, kérdés, javaslat, bármi egyéb jöhet.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem tudom, hogy Ferenc néven vagy-e anyakönyvezve, de neked is elmondjuk, hogy ha G4-re váltasz, akkor két jellemző típushiba miatt érdemes olyan példányt venni, amire még van jótállás/garancia, de legalább az alkatrészcseréken essen át (azokra újraindul a jótállás/szavatosság).
Ettől függetlenül a G4 egy nagyon fürge telefon még gyári ROM-al is. G2 után mondjuk az üzemidő okozhat csalódást, itt ilyen 3,5 óra SoT a nagy átlag, van akinek jóval több, van akinek kicsit kevesebb, ez csak használattól függ.
(#42371) KubanitoS: A 602-es alaplappal is megvan az esély a meghibásodásra. Sajnos a Snapdragon 808 tetemes hőtermelése és a környezetbarát forrasztások használata nem túl jó kombó. Ha 1 éves a telefon, még kell lennie rá további 1 év szavatosságnak. Hozzáteszem nekem 2015 közepéről származó alaplappal megy még mindig a telefon. Sokan magyaráznak arról, hogy mindenképpen rettegned kell, de nem megy mindenkié tönkre. Bár én már azt sem bánom ha bootloopos lesz az enyém, kisírom a csereutalványt. Én nagyon szeretem a G4-et, de már lassan 2 éve megvan, itt az idő váltani.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Egy éve van G4-em, azóta nagy megelégedéssel használom, a topikkal nem is foglalkoztam.
Véletlenül idetévedve olvasom ezt a bootloop problémát. Ha jól értelmeztem az olvasottakat, akkor az 505-ös alaplappal van a legtöbb gond. A jelenség kizárólag az alaplapra vezethető vissza ezek szerint?
Direkt megnéztem az enyém is, 602-vel kezdődik. Ez akkor most mit jelent? Elméletileg kisebb az esély a bl megjelenésére ezzel a frisebb alaplappal? Vagy ez nem csak ettől függ?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
csaba1203
addikt
válasz kovaszoskeny #42368 üzenetére
Samsung böngészőt hogyan mikor nem kompatibilis?
-
kovaszoskeny
aktív tag
Semmit nem kell tuningolni! G6 melett is smooth a rendszer napi használatra több mint elég.
Chrome helyett felteszed a samsung böngészőjét amihez adguard azdblockot telepíted és megvagy .+ ha a zene fontos Poweramp HI-res beállításokkal.(#42366) iDomos
Kamerát azért nem mondanám tutira Freedcamban pl van 60 seces shutter lehetőség sok egyébb melett.
Lightroom(camera része)meg szintén jobb képeket lőMauális videóra meg a V10 portolt kamera app a legjobb.
[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
iDomos
csendes tag
Sztem hibátlanok a gyári romok. Tökéletesen tudod velük használni, mellesleg a kamerát is leginkább így tudod kihasználni.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 « Samsung Galaxy S7 edge « LG G4 « LG Optimus 4x HD « Nokia N86 8MP « Sony Ericsson V630i « Sony Ericsson K700i « Siemens MC60 « Nokia 3310 « Siemens A40
-
vigyori78
őstag
válasz kovaszoskeny #42362 üzenetére
Most már értem miért nem beszélgetnek veled
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Megérett a G2-m egy cserére és G4 -et szeretnék utódnak.
Már elolvastam jó pár oldalt róla, és az lenne a kérdésem, hogy ezt is ugyan úgy tudom használni teljesen stock szoftverrel, mint a G2-t? Vagy kell egy kicsit tuningolni? -
kovaszoskeny
aktív tag
válasz vigyori78 #42360 üzenetére
ÉS?
?hogy függ ez össze azzal,hogy vissza kellett volna hívni az összes készüléket.?
Ha nekem majd esetleg meghal nemcsak alaplapot fog cserélni az lg hanem tetemes kártérítést is fizetni. hála az itteni topiknak is ...
Megint egyébként nem figyeltél megint tanulnod kell.De ez már nincs ingyen ..Olvass vissza a topkiba majd megérted az aláírásom....[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
vigyori78
őstag
válasz kovaszoskeny #42358 üzenetére
A G4 kicsomagolás pillanatában hibás : nekem nem volt az és még most sem az.
De neked ezt nem kell mondani mert a tied is hibátlan -
kovaszoskeny
aktív tag
válasz vigyori78 #42356 üzenetére
Fullba nyomod ugye?
A G4 kicsomagolás pillanatában hibás ezért a SZAVATOSSÁG...Az 1 év garin túl.
Az ,hogy a ROSSZ forrasztás mikor enged el lutri .Attól még rossz ott van jelen van a hiba ..
Nem volt D750 nem...Mielött egy adott témában nyilatkozol kérlek tájékozodj!!
[link]Ez most ingyen volt......
Ne szégyeled magad[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
ngyjns
tag
Segítség, vettem egy hdmi-usb átalakítót, hogy UPC horizon go-t nézzek tv-n, de miután minden megjelenik a tv-n a tv műsoron kívül, a streamet nem viszi át, pedig hang van sőt amikor visszalépek egy pillanatra kép is van. Ötletetek, akinek össze van kötve a telója a tv-vel?!
-
vigyori78
őstag
válasz kovaszoskeny #42355 üzenetére
Ha 500K+ fizettél volna a G4-ért azt ís visszahívnák
Amúgy meg a d750 még mielőtt kicsomagoltad rossz volt, ezért is a "visszahívás" , a G4 meg használat közben X idő után vagy nem, amit ugyanúgy javítanak mint a d750-et. -
kovaszoskeny
aktív tag
válasz Stauffenberg #42351 üzenetére
Legalább jól keresnél:
[link]https://prohardver.hu/hir/nikon_d750_visszahivas.html
És ez csak a d750...
Annál jobban nem tudok idézni mint a tény ha rákeresel.Visszahívták hivatalosan (Tesóm révén érintett voltam én is polcokról is eltünt levélben is kérték vigyük vissza...Van aki felfogta,hogy irreális amit az lg művel és van aki nem.
De mindegy ennyi volt a témában szerintem is.
[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
sajby
senior tag
válasz customer114 #42353 üzenetére
ÉN addig nem szekálom őket ameddig a saját telóm el nem romlik
-
sajby
senior tag
válasz customer114 #42350 üzenetére
Akkor 3szor nem láttam
megesik -
Stauffenberg
nagyúr
válasz kovaszoskeny #42347 üzenetére
Legalább jól idéznél.
A PetaPixel is visszahívásnak nevezi amit a Nikon csinált, noha elismeri, hogy nyílt visszahívásról sosem volt szó. Valamennyit csendben visszavett a polcokról és kijavította, de nem az összeset. Ezen kívül a Nikon csak a garancia lejárati idejétől független ingyenes javítást ajánlott fel. Ők sem említettek semmilyen visszahívást.
Mindegy, engem nem érdekel a továbbiakban. Van aki felfogta, hogy irreális a követelése és van aki nem. Én is egyébként a Nikon akciójához hasonlót tartanék megfelelőnek, de ez ismétlem NEM UGYANAZ, mint a Samsung Galaxy Note 7 esetében.
-
Laraxior
titán
válasz kovaszoskeny #42347 üzenetére
Oszt mit erdekel engem a nikon?
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz Stauffenberg #42336 üzenetére
Sajnos nem indul jól az év a Nikonnál. A pár napja bejelentett új modellek mellett fény derült (vehetjük akár szó szerint is) a Nikon D750 fényképezőgép hibájára. A hiba akkor jelentkezik, amikor Nappal szemben fotózunk. Ekkor a kép felső részén (az egyébként Lensflare hatásnak tűnő) egy erős csík jelenik meg, ezzel elrontva az egész fotót. Ez a hiba egy középkategóriás fullframe gép esetében igen kellemetlen, ám bízhatunk a Nikon szakértelmében és abban, hogy mihamarabb megoldás születik e problémára.
A cég az összes boltban lévő, vagy már eladott fényképezőgépét visszahívja, így ha neked ilyen típusú géped van vidd vissza a Nikon szervizbe, ahol azt díjmentesen kijavítják.
Abe due dembella
-
törölt tag
válasz SztiviVander #42342 üzenetére
Minden magyar fórum nevesincs és ezt nem rosszindulatból mondom, világviszonylatban ismeretlen hiába fontos nekünk. Nem csak a fórum, az oldal maga is, kérdezd meg az oldal szerkesztőit hogy hol állnak a sorban amikor a gyártók szétküldik a prototipusokat, tesztkészülékeket (alaplapokat, procikat stb) vagy egy-egy exluziv bemutató kapcsán kik vannak meghivva.
De a mondanivalóm nem erre vonatkozott volna, hanem hogy nyilvánvalóan magyarországon az lg szinte kimutathatlan mennyiségü g4-et adott a célpiacaihoz képest (pl. usa). Ehhez képest még itt is rengeteg a hiba, akkor mi lehet ott ahová eladták a több millió darabot.
Amúgy annyira azért nem kell lefeküdni tőle hogy javitják gari után is a selejtet, a törvény kötelezi őket a 2 év szavatosságra, és ha nem himihumi gsm-ből veszel más telefont hanem pl. szolgáltatótól vagy márkaboltból akkor biza arra is van sokszor 2 év garancia de akár 3 is (pl. huawei).
Ami nekem nagy plusz az LG szerviz kapcsán az sokkal inkább az hogy baromi gyors a szerviz, az enyémben is 1 nap alatt cseréltek alaplapot illetve hogy javitják a himihumi gsm boltos készülékeket is.
De nem is hallottál engem panaszkodni az LG szervizre, az én problémám nem a szerviz. -
jololo89
tag
válasz SztiviVander #42343 üzenetére
Nekem az 1 év garim 2016 októberében járt le, a szavatosság pedig 2017 októberében volt.
Most lett cserélve kijelző-alaplap, ami még egy évet adott, így 2018.06-ig garisak ezek az alkatrészek.
Arra lennék csak kíváncsi, hogy mi történne, ha 2018.07 hóban lenne egy bootloop újra, mellé ghost kijelző -
Stauffenberg
nagyúr
válasz #82729984 #42338 üzenetére
"Nyilván a felhasználónak akiknek gyári hibás selejtes készüléket adtak el, nem annyira szivás, ugye?"
Én ilyet nem mondtam. De azzal nem vagy beljebb, ha az LG visszarendeli az összes G4-et. Ha annyira meg akarsz szabadulni tőle, akkor add el. Itt a korrekt eljárás az lett volna, ha az LG vállalja, hogy garanciaidőn túl is javítja ezt a meghibásodást, de minimum megduplázza a vállalt jótállási/szavatossági időt.
Én nem ellenetek (meg egyben magam ellen) beszélek, szerintem is védhetetlen, hogy az LG elsumákolta az ügyet. Csak érteni kell azt is, hogy a visszahívás esélytelen egy ilyen hiba esetén, hacsak nem presztízsből történik. Csúnya lesz amit mondok, de az LG-nek semmiféle presztízse nincs a mobiliparban, még akkor sem, ha sok nerd rákattant az elmúlt években.
-
SztiviVander
őstag
válasz jololo89 #42341 üzenetére
ha ez olyan piti hiba lenne amilyennek egy laikus szemében tűnik, akkor nyilván megoldották volna már rég
úgy kell érteni hogy a cserélt lapra van még 1 év gari, de ha az előbb lejárna mint a normál 1év gari + az 1év amit a bootloop miatt vállaltak, akkor ettől függetlenül a 2 éven belül viheted megint bootloop miatt alaplap cserére. a szavatosságot nem kell idekeverni mert jelen esetben nem az emiatti cseréli a bootloop-os lapokat az LG hanem önkéntes vállalásból. termékszavatosság ettől függetlenül létezik persze, csak ez már nem úgy működik mint a törvényben előírt 1év kötelező garancia/jótállás. -
SztiviVander
őstag
válasz #82729984 #42339 üzenetére
azért mert egy "nevenincs" (mi akkor az a magyar fórum aminek szerinted van neve? csak mert akkor megnézném azt is) fórumon van -szerinted- naponta 2 bootloop (ami barokkos túlzás, a heti 1-2 közelebb van az igazsághoz) abból hogy jön ki a "nagy mennyiség"? mellesleg mi a nagy mennyiság? 1000db annak számít? és mihez képest? ez eladott mondjuk 50.000db-hoz képest? az az 5% lenne a nagy mennyiség? az a baj hogy nem tudod sem azt hány darabot adtak el világszerte (bár ennek még utána lehet talán nézni) sem azt hogy hány hibásodott meg. ahogy azt sem tudni pontosan hogy ez Mo-n hogy alakult. csak a találgatás megy a fotelből, általában erősen eltúlozva érzelmi alapon, majd mindezt tényként tálalva. de ha a készülékek nagyobb hányada kerülne szervízbe (sőt lehet hogy elég lenne hozzá akár 10-20% meghibásodási arány is) ilyen hibával akkor már gyanítom az LG-nek sem érné meg a javítással/logisztikával/lapok felújításával pöcsörészni és adnák inkább a csereutalványt. én nem mondtam hogy elenyésző mennyiség lenne (mondjuk nem is az számít hogy szerintünk mi az elenyésző arány és mi nem), de azt is kizártnak tartom hogy arányaiban akkora lenne a meghibásodás mint amit itt néhány fórumozó bevizionál. az elismerés ténye egy átlagos magyar cég esetében tényleg azt jelent(h)e(t)né hogy a termékek nagy része sz@r. az LG viszont nem magyar cég. bármily meglepő, azért vannak olyan országok ahol a cégek (bár kivétel nyilván mindenhol akad, lásd londoni panelház) nem csak akkor ismerik el a hibát amikor pl már összedőlt a ház (vagy még akkor se)...
lehetne ezen még vitatkozni, de fölösleges. ez van, akinek nem tetszik eladja, elmegy másik gyártóhoz aztán ha ott 1év után körberöhögi a gyártó (ezt lehet borítékolni előre) egy a készülékeket érintő gyakori hibával akkor lehet majd visszasírni az LG hozzáállását nem azért hogy védjem, csak tény hogy az ilyen hozzáállásra (1év törvény szerinti gari, +1év a bootloop-ra, +1év a bootloop miatt cserélt lapra, tehát 3 évig biztosan használható lesz egy -nem szürkeimportos adócsalós himihumigsmbenvett- g4) sajnos nemigen van példa.[ Szerkesztve ]
-
jololo89
tag
válasz Laraxior #42340 üzenetére
Nekem most júniusban cserélték az alaplapot is és a kijelzőt is. Két nap alatt megvolt, nagyon korrekt ebben az LG!!!
Az alaplap S/N-je 705. Ha tudják, hogy az alaplapok hibásak, és a forrasztáson megy el a dolog, akkor nekem fura lenne, hogy egy májusi gyártású alaplapon egy ilyen piti hibát nem javítanának.
De hát majd kiderül
Most a számlára ráírták, hogy kijelző-alaplap csere és még egy év gari.
Ezt úgy kell érteni, hogy 1 év gari meg 1 év szavatosság újra, vagy 1 év után szavatosság sincs?
Amúgy én örülök, hogy van egy kvázi új telóm, nem szeretném eladni
Faterom nyúzza a G2-t, már sárgul a kijelző, meg a jobb felső sarkában (gondolom ahol a proci van) kezd foltos lenni a kijelző.
Ja és plusz poén, hogy a 100 GB Google Drive tárhelyet újra megkaptam 2 évig[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Ez az ujabb ket ev garancia ez micsoda? Mert az enyem 2016.08-ban lett cserelve, de a garpapiron csak 2017.08. van...
Ha ket ev lenne nem is nagyon erdekelne, de azert legalabb jovo nyarig huzza ki. Nem szoktam par honapra telefont vasarolni, még ha töredék áron is volt.
Ha mar egy éve megvan akkor azt mondom oke... Esetleg megdogolhet. Mondjuk ez sem megoldas, de pl a Sony Z2m ket es fél éves. Nem cserélhető az akkuja, regebbi technologia, es megis jobban birja a gyurodest, pedig azt is volt amikor napi ketszer toltottem a buzi jatek miatt. De még mindig tobbet bir az akksija, es eszeben sincsen elhalalozni.
De oke, az akksigondot megoldom egy nagyobbal, de ezt a hirtelen halalt nem tudom megemeszteni.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
törölt tag
válasz SztiviVander #42337 üzenetére
Tökre értem mi az a tervezési hiba.
Csak tudod ha még egy ilyen kis nevesincs magyar g4 fórumon is naponta kb. ketten jelzik hogy bootloopos lett a készülékük akkor abból egyenesen következik, hogy elég nagy mennyiségü g4-et érint a hiba a világszerte.
És mivel a LG hivatalosan is elismerte a hibát és automatikusan javítja a gari időn túl is, azt szintén egy erős mutató arra hogy itt biza nem arról van szó hogy valami elenyésző hányad a hibás.Tehát ez egy olyan tervezési hiba, ami biza k.rva sok készüléket érint.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #42336 üzenetére
"Olyan mérhetetlenül könnyen dobálóznak emberek a visszahívás szóval, mintha az nem lenne végtelen sok szívás és anyagi kár az értékesítési láncban helyet foglaló partnereknek is."
Nyilván a felhasználónak akiknek gyári hibás selejtes készüléket adtak el, nem annyira szivás, ugye?
Másfelől, ha az LG képtelen kijavítani a problémát, akkor szerintem a minimum az lett volna hogy ezt jelzi a felhasználóknak és akinél a hiba előjön ott felajánlj egy csereutalványt vagy pénzvisszafizetést.
Mert az LG pontosan tudta a kezdetektől, hogy nincs javított alaplap, most már ahogy sorra döglenek a 16-os alaplapok is (sőt volt már 17-es is), mi is tudjuk tapasztalati úton.
Ez pedig - az én mércém szerint - az átb@szás ismérve. Más lenne a leányzó fekvése ha a hibát valóban javította volna az LG és aki átesett már rajta vagy későbbi évjáratot vett az nyugodtan alhatna.Ehelyett az van mint egy fentebbi kommentelőnél, hogy eladta a 604-es G4-et a haverjának teljes nyugodalommal hogy ezt már nem érinti a bootloop mert az LG javította a hibát, aztán puff bootloop... Neki meg ég a pofája mert a haverja azt hiszi átvágta.
-
SztiviVander
őstag
válasz #82729984 #42334 üzenetére
remélem azért érzed hogy előbb meg kéne érteni, aztán reagálni. tervezési "hiba" (és az sem biztos hogy hiba, lehet hogy ez volt a legjobb amit ekkora helyen az adott alkatrészekkel el tudtak érni) lehet az, ha pl úgy tervezték hogy kibírjon mondjuk 80fokot deformáció nélkül. mert ez az általános használat maximuma. de ha kiderül hogy van amikor nem 80 hanem akár 90-100fok is lehet és ott már deformálódik a cucc, amitől elválik a muszájból szar anyagú forrasztás, akkor inkább 100fok maximumra kellett volna eleve tervezni. de ebből még nem következik az, hogy mindenkinél el fogja érni a 90-100 -at. ezért az sem következik belőle hogy az összes eladott x millió g4 tutira meg fog dögleni 1-2 éven belül. ahogy az is egész biztos hogy az összes x millió note se robbant volna fel egytől egyig. így már érted? az alma meg csak itt a "felső kategória" emlegetése miatt jutott eszembe mint példa. mellesleg ki szapulta az almát? én nem mondtam hogy az alma anbloc egy sz@r (csak azért mert x % abból is elpukkan) mint ahogy tette a kollega a g4-re. ennyike.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #82729984 #42330 üzenetére
Olyan mérhetetlenül könnyen dobálóznak emberek a visszahívás szóval, mintha az nem lenne végtelen sok szívás és anyagi kár az értékesítési láncban helyet foglaló partnereknek is. Ezzel az LG nem csak saját magát szívatná. Nem véletlen, hogy ezzel csak nagyon-nagyon indokolt esetben él a gyártó.
Így néz ki mondjuk a Nikon "visszahívásnak" nevezett megoldása a D750 problémájára:
"If your D750 camera may be affected, as confirmed with the serial number check above, you will be provided with the necessary information to obtain service for this issue free of charge. Once your D750 camera is received by Nikon, your D750 camera’s shutter will be examined and replaced, and your D750 camera returned to you free of charge, even if your D750 camera warranty has expired."
Egyrészt pontosan tudható sorozatszám alapján, hogy mely gépeket érinti a probléma, másrészt pedig ingyenes javítást biztosít (erre a hibára) még garanciaidőn túl is. Egy korábbi esetben pedig a D600 javításával már nem is próbálkozott, azokat D610-re cserélte. Ezt sok helyen a sajtó visszahívásnak nevezte, amit végső soron elfogadhatunk, de attól ez még mindig nem az az eset, mint a Samsung Galaxy Note 7 esetében, ahol már a fogyasztóktól is visszarendelték a már eladott készülékeket és a boltok polcairól is végérvényesen eltüntették.
-
törölt tag
válasz SztiviVander #42333 üzenetére
Amit én tudok az az,hogy gyakorlatilag ez a telefon a szivem csücske. A cégnél,ahol dolgozom,meg tudom oldani a javítást,ha kell,zehát nem probléma. Nekem. A többi ember meg gyakorlatilag akár 1,5- majdnem 2 év múlva is egy zsír uj alaplapot kap gariban,ami megint 2 évvel kitolja a gari időt. Ez a teló ( nekem!!) bőven csúcs ahhoz,hogy megérje a "rizikót" a bootloopra...
Volt és van nem kevés teló itthon és a családban is, amig javítottam,addig meg is fordult pár fajta nálam az elmúlt 5-6 évben.. A G4 nekem szerintem örök szerelem marad..de ez csak én vagyokA fórumba "feleslegesen" nem nagyon szeretnék írkálni,vannak itt olyan tagok,akiknek ezerszer több a tapasztalatuk/tudásuk vele . Kb ezért is lehet,hogy sokan csak read only módban vannak ( kivétel persze Feri.. ) és ezért lehet,hogy a bootloop hibáról olvasol max.. lehet,hogy a felhasználók nagy átlaga elégedett???
-
törölt tag
válasz SztiviVander #42333 üzenetére
Remélem érzed azért, hogy saját magad cáfolod meg.
"ahogy azzal is tisztában van hogy a teljes eladott g4-ek úgy 5 (jó legyen max 10) %-a döglik meg."
vs
"mellesleg nem hibásan gyártották hanem hibásan tervezték. elszámolták kicsit a hőtermelést, a hőelvezetést meg a hőtágulással együtt járó panel deformációt. ennyi."Ha tervezési hiba, akkor ugye kvázi mindent érinti előbb-utóbb nincs olyan hogy csak 5%. A másik 95%-nál jól tervezték?
Viszont szép dolog hogy szapulod az almát, igaz senki se beszélt róla
-
SztiviVander
őstag
válasz killzone1987 #42328 üzenetére
ahogy azzal is tisztában van hogy a teljes eladott g4-ek úgy 5 (jó legyen max 10) %-a döglik meg. vagy gondoljátok hogy csak ezt a párszáz db g4-et adta el az lg aminek a tulaja bootlop miatt vagy csak úgy megjelent itt a fórumon? persze van legalább ennyi vagy több aki nem fórumozik hanem csak simán szervízbe megy. az még mindig benne van az elviselhető hibaszázalékban. ennyinél még bőven nem éri meg visszahívni, az a pár ember meg aki tragádiának éli meg hogy 1-2 napig szervízben van a telefonja az nem is nagy veszteség ha legközelebb mást vesz. pl elmegy almához, igaz az se bír ki 1-2 évnél többet, cserébe 1 év gari van rá és soha semmilyen hibát nem ismernek el. és nem is fognak. ott nem lesz soha ilyen hogy az 1 év gari után még 1 évig ingyen javítás, meg full felújítás (leejtett repedt keretet, elhasznált akksit meg régi kijelzőt melyik gyártó szervíze cseréli ki csak úgy ajándékba?). aztán az ára (nekem a márka sose volt az) kicsit prémiumabb mint az LG-nek. lehet ezen rugózni hogy nem megy 2-3-4 évet, de tök fölösleges. ez van. lassan szinte mindennel. vagy elfogadod vagy agyvérzést kapsz.
mellesleg nem hibásan gyártották hanem hibásan tervezték. elszámolták kicsit a hőtermelést, a hőelvezetést meg a hőtágulással együtt járó panel deformációt. ennyi. ahogy elszámolták ezt már az xboxnál is, de nemrég egy fiat ecu-ját kellett ujra bga-zni. bootloop-os lett a g6-nál (ha jól emlészem) ki is emeli az lg mint előnyt hogy a lehető legtávolabbra tették egymástól a nagy hőt termelő alkatrészeket. annál sikerült. de lehet hogy g7-nél megint nem lesz elég hely ahoz hogy távol legyen minden mindentől. az ólommentesített takony forraszanyag miatt (ami a felelős az ilyen hibákért) meg az eu-s dilletánsokhoz kell menni reklamálni.
-
mokus1
addikt
Próbálnám flashelni a 20p-t a telefonra, de: error code 0X2000-el elszáll. Mi lehet a baj ?
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #42323 üzenetére
Abban egyetértek hogy visszahívást ritkán rendelnek el presztizsből, de te is tudod hogy itt azért rendhagyó mennyiségü G4 érintett a hiba kapcsán.
Nem is tudok más telefont mondani ami ilyen elképesztő mértékben sz@rt volna be. Ráadásul, habár nyilván nem okoz életveszélyt a hiba (mint a kigyulladó note), de azért a user számára baromi kellemetlen amikor a telefon egy az egyben megdöglik és ott marad navigáció és telefonos segítség nélkül az isten háta mögött/külföldi nyaraláson stb...
A presztizsről még annyit, hogy ezzel elérte az LG, hogy egy csomó embernél LG=bootloop összefüggés alakult ki.
A G5 meg ja jött, óriási bukta is lett. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a fejleményeket!
Nemrég én is megkaptam a nemkívánt "G4-betegséget" . Megcsináltam az adatmentést a fórumtárs leírásával (amivel lehet tiltani a magokat).
Beküldtem. Eltelt 3 hét.
Tegnap kaptam az SMS-t, ma értementem.Mit kaptam gyakorlatilag? Mintha egy új G4-et kivettek volna a dobozból és rápattintották volna a bőr hátlapom. Ezt mondta a hölgy is.
Alaplap - LCD panel - érintő - csatlakozók - akkumulátor - keret (4 sarka törött volt egy leejtés után) - töltő - kábel - kameralencse - új arany színű gombok, lézeres AF-szenzor, vakuA kijelző JDI most már, nem látom rajta az érintőfelületet. Kissé melegebbnek tűnik a kalibrálás, illetve valamiért eléggé felmelegedett, de szerintem később jobb lesz.
Az akkumulátor 2017.03. és most már S/N 611.
A garanciát elfelejtettem megkérdezni ilyen esetben mi a helyzet.
Így összességében, ha minden működik flottul, akkor jár a piros pont a szerviznek és még a kövi két évben nem lesz szükségem új készülékre remélhetőleg.[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
killzone1987
senior tag
válasz kovaszoskeny #42327 üzenetére
Az hát,az LG pontosan tisztában van vele,h egy akkoriban még felső kategóriás csúcskészüléket hibásan gyártottak le,és ahelyett,hogy az ügyfelek bizalmát növelve
1.vagy visszahívták volna a készülékeket
2.vagy automatikusan csereutalványt nyomnának a kezünkbe,ha bedöglik ez a sz@r,
Inkább pofátlan módon beledobnak egy újabb sz@r panelt,kijelzőt,és bírja amíg bírja....
Mindenki tisztában van vele,h nem 10 évre gyártanak egy telefont,de könyörgöm,retkes 2 évet sem bír ki!!!!
Ezelőtt legjobb ár-érték arányúnak találtam az LG-t,de mostanra rákellett jönnöm,h ez a "tartósságán" is kiütközik!
3 hónap sem telt el a panelcsere óta,és már ismét napi szinten többször szórakozik a kijelzőm!!
Nem azért vettem "felső kategóriás" telefont,h állandóan a szervízbe szaladgáljak vele,jogosan elvárnám,h azt a gyenge 2-3-4 évet hibamentesen képes legyen kibírni!!![ Szerkesztve ]
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz Stauffenberg #42323 üzenetére
Ez azért menthetetlen indoklás .Jért volna a visszahívás.
És ugye máig nem 100% a nyitott bootloaderes készülékekkel mi van
Azt az LG pofátlanul elsunnyogja és sok esetben visszadobja még a szavatosságot is.Nem baj enyém 506 os én leszek az elő buldog aki lerágja az arcukat ha beüt a krach.
Nikon is visszahívott ...
[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
mokus1
addikt
Van értelme custom 7es androidot feltenni? Akksi kezelés is szempont. Ha igen melyiket javasolnátok?
-
killzone1987
senior tag
Nálam is ugyan az a helyzet az új panellal.
Rendszeresen bekrixkraxozódik a kijelző jobbról indulva a kijelzőt megfelezve vertikálisan 1 mp erejéig.
Az előző lap is ezt csinálta majd 1 évig,aztán egy szép nap az egész kijelző így maradt egészen alaplap cseréig.
Nincs itt semmiféle javított panel.
Belehajintottak egy újat,de ez is megfog dögleni 1 éven belül!!
Nálam nem a bootlop jön elő,hanem ez a kijelző bekrixkraxozódás,és rohadt idegesítő tud lenni,h van,hogy épp fórumot olvasok,és hirtelen puff,a kijelző fele 1 mp-re krixkraxot mutat,majd eltűnik...
AZ LG-nek nem megy!!!!!! -
Stauffenberg
nagyúr
válasz #82729984 #42315 üzenetére
"Ezred annyi samsung note nem gyulladt ki mint ahány G4 bootloopos lett és azt visszahívták."
Most nem azért, hogy az LG-t védjem, de visszahívást nagyon ritkán rendelnek el presztízsből. Ilyenre szinte csak akkor kerül sor, ha a hiba közvetlenül életveszéllyel vagy vagyonbiztonsággal fenyeget. A Note 7 felrobbanó akkumulátora ilyen volt (ez olyan fokú veszélyt jelent, hogy például több légitársaság is tiltólistára tette). A Samsung csak elébe ment annak, hogy egy hatóság állíttassa le a forgalmazását és rendelje el a visszahívást (amúgy ez lett volna a vége).
Ha a gyártó meggyőződik arról, hogy a hiba kezelhetetlen, megpróbálkozhat a következő generáció előre hozott kiadásával kompenzálni. Mire a G4-nél körvonalazódott a hiba mibenléte, már nem sok volt a G5 bemutatójáig, így ennek már nem volt értelme. A G5 jött és a G4-et gyorsan félre is dobták (hogy éppen a sufni GSM-ek még a mai napig árulják az egy másik történet).
A Note 7 esetén erről szó sem lehetett, egy frissen bemutatott mobilról volt szó, nem lehetett még hónapokig húzni semmitmondó közleményekkel, míg sunyiban kiadnak egy javított verziót Note 7 II vagy Note 8 néven, teljes újratervezésre volt szükség.
Nem érdemes a G4 és a Note 7 esetét összehasonlítani.
-
Bumblebeee
tag
Nekem folyamatosan volt. Debrecenben mondjuk elég értettlen a szerviz . De felkülték pestre azt megcsinálták.
LG G4 Android MM 20D* NILLKIN Qin Quick Circle*
-
ADAM1337
nagyúr
Végül még se V10 dual-ra váltok G4-ről, túl nagy lenne nekem megjött a tokja és rájöttem. [link]
A befutó végül egy honor 8 lesz 64gb sok G4-es forumlakó szenderült át oda.
-
törölt tag
válasz csaba1203 #42312 üzenetére
Amilyen brutális mennyiségü G4 döglött meg (csak itt ebben a fórumban van minden héten legalább 2 delikvens akinek bootloop-os lett) a visszahívás lett volna a minimum. Ezred annyi samsung note nem gyulladt ki mint ahány G4 bootloopos lett és azt visszahívták.
Azzal meg kitörölhetjük a s.ggünket hogy a magyországon eladott x tizezer darabból még mindig van pár tucat ember akinek nem lett bootloopos a telefonja. Feri1977 is micsoda meggyőződéssel állította hogy az övé nem lesz az egészed addig a napig amig... (tényleg hol van Feri? )
-
törölt tag
Ha megvan még a számlád (és EUs modell) akkor szavatosság keretében az LG javítani fogja, az neked csak 2018-ban jár le. Ha nincs meg a számla akkor csencselni kéne egyet és ráírni az imeit
Egyébként az alaplapcsere elég húzos, mondhatjuk gazdasági totálkár, bár 1-2 ember már ajánlkozott itt korábban hogy meg tudja forrasztani kérdés hogy az mennyire lesz tartós.
Ez a szerviz elérhetősége: link
-
Laraxior
titán
-
jakec
tag
válasz #82729984 #42287 üzenetére
Igazatok volt Tényleg bootloop, a francba!
Én cseréltem egy LG G5-re 3 hete, de a jó barátom vette meg a G4-et ami eddig tökéletesen működött.
SN 604...Nincs gari, az a szavam volt.
H815 alaplap mennyibe kerül?
Jelenleg Romániában tartózkodom, ezért kérem a segítségeteket.
A Váci úti szerviz elérhetősége érdekelne, mivel googleba beírva 6 drb. szervíz ugrott elő[ Szerkesztve ]
Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
-
Laraxior
titán
Ha nem is arányaiban, de csak többet bír mint a sima normális 3000-es akku nem?
Na, mindegy, megvettem
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest