-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikemend
senior tag
válasz Reinkz #47549 üzenetére
Köszi, ezt leszedtem, de hiába állítom be mondjuk 120 fps-re, akkor is 30-cal vesz fel. Plusz a vicc, hogy a video felbontása nem állítható, csak a bitráta. Plusz egy bug: ha az appból nyitod meg a galériát, majd visszatérnél, az app hibával kilép.
Különben sokat tud, és tök jó lenne, csak épp a 60 vagy a 120-as fps hiányzik -
Motion_Blur
félisten
-
schumi
aktív tag
válasz Reinkz #45501 üzenetére
nem is értem mért amúgy ... tök zavaro hogy asztalon van a teló, és bohockodni kell felvenni hátul megnyomni, autoban is a tartóban szenvedni hátulról a gombnyomással stb ... 3as knock code zseni volt ...
vannak ezek az integetős appok hogy kamera előtt elhúzni a kezed stb., de ebből még jót nem találtam, mindig csak a gond van velük :/
[ Szerkesztve ]
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
brd
nagyúr
válasz Reinkz #45259 üzenetére
Nézd, én lemértem az én telefonommal, innentől nem nagyon izgat, hogy te mit hiszel. Az adatkapcsolatot nem tudom, hogyan lehetne úgy mérni, hogy az egyben ne okozzon a minimálison kívül CPU használatot (de természetesen az adatkapcsolat, amikor adat is megy át, nagyobb terhelés a modulnak, ez rendben, csak egyelőre nem tudom, hogyan lehetne a CPU nélkül lemérni). Talán tetheringgel, de ott meg az a baj, hogy a WiFi is használva lesz. Ha 384 MHz-en mennek a magok, az nem az alvás. Az alvás az a "0" MHz (deep sleep).
A topictárs, amit írt, az pont CPU használatot okozva jelent problémát...
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Reinkz #45252 üzenetére
Nem. A CPU/GPU hasznalat eszi az akksit. Korábban tettem be kijelzo fogyasztas tesztet. Nyugalomban, minimalis CPU/GPU hasznalat mellett, max. fenyeron, ha jol emlékszem, 8+ ora jon ki, kozepesen meg valami 14+ lenne.
Amit tapasztalsz, az az, hogy valamilyen programok futnak a hatterben (hasznaljak a CPU-t). Egy task managerrel meg is tudod nezni.The only real valuable thing is intuition.
-
GEIL
addikt
válasz Reinkz #45091 üzenetére
De 2 nagy mag nélkül az annyira "G4" mint egy "Porshe 911 turbo 4 fokozatú kézi váltóval"...
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
nagyúr
-
hacki87
senior tag
-
-
Trailblazer
veterán
válasz Reinkz #44495 üzenetére
Nem bizony. Titan kernellel + Kernel Adiutor segítségével (többek között governor finomhangolva) jól is merül, nem is melegszik, gyors is, csak jót tudok róla egyelőre elmondani. Nálam bevált. (Ja hát persze root szükséges a kerneles mókázáshoz, de miért is használnék androidos telót anélkül?)
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
takcslajos1
tag
válasz Reinkz #44372 üzenetére
Néha mondjuk eldobja a térerőt, de túlélem. Pl. ha egy kicsit elmegy a 4G és amíg talál másik adótornyot, MM alatt mintha gördülékenyebben ment volna ez. Talán a másik "hiba" , hogy a fülhöz emelt telefon nem mindig veszi fel magát, MMen ez is stabilabb volt.
A V10es topikban amúgy ugyanezen hibákról írtak, akiket ezek nagyon zavartak rollbackeltek MM-re.
Ugyanakkor alapvetően gyorsabb és megbízhatóbb a rendszer, programok/játékok is kevésbé akadoznak, akksit is jobbnak érzem picit meg kevésbé melegszik a telefon.@gixxergabi milyen not current version? semmi olyasmit nem ír ki nekem, nekem is zárva a bootloader.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz Reinkz #44100 üzenetére
"hanem azert is fizetsz tobbert mert utólagos támogatast is kapsz a pénzedért."
ezzel csak az a baj hogy ez csak egy tévképzet amit emberek bebeszélnek maguknak, talán azért hogy könyebb legyen megemészteni a kiadott összeget. a gyártó(k) viszont általában semmi ilyesmit nem ígér(nek), nem ezzel reklámozza(k), a telefonokat hanem azzal hogy mekkora kijelző, micsoda kamera, mennyi ram, stb. persze el lehet menni másik gyártóhoz, másik gyártótól meg más ok miatt kb ugyanannyi vevő jön át az LG-hez. nem olyan nehéz átlátni hogy működik a többszereplős piac. sajnos így. -
takcslajos1
tag
válasz Reinkz #44089 üzenetére
Egy korábbi kommentemben linkelt leírás szerint én felraktam a telefonomra a Lengyelországban kiadott V29a Nougat betát, amin én személy szerint egyáltalán nem érzem, hogy beta lenne, teljesen stabilan megy, problémákat alig tapasztaltam (lentebb leírom), csak gyorsabb, lagmentesebb és nagyobb tudású rendszert. Egy másik leírás szerint pedig egy egyszerű fastboot oem lock-kal relockoltam a bootloadert, így semmi fura üzenet nem jön be boot-nál (nem is maga a hibaüzenet zavart, hanem hogyha megint bootloop-ot kapna, akkor a szervizben nem fogják látni, hogy nyitva a bootloader, hiszen zárva van. )
Problémák:
- a V10 camera apk-ja most már nem tud full hd@60fps-ben rögzíteni (vagyis korrupt, használhatatlan fájlokat csinál csak) - van erre egy patch, de nem ér nekem annyit, hogy ezzel vacakoljak
- az air call accept funkció emlékeim szerint mindig ment marshmallowon, most csak kb. 10-ből 9x működik, az LG V10 tulajdonosok is tapasztaltak Nougatban ezzel kapcsolatos problémát, bár sokuknak ez egyáltalán nem megy.
- ha az értesítő sávot teljesen lehúzom, a fény- és hangerő nem állítható, csak ha "félig" húzom le - így aztán lezárt képernyőn a fényerő nem állítható
- a felső gyorsbeállításokra kevesebb dolog rakható, mint az előző verzión - pl. az értesítő led menüt hosszú megnyomásra nem lehet gyorsan elérni - részleges megoldás: quickshortcut makerben csináltam az asztalra egy activity-t, ami egyből a beállításokat nyitja meg (éjjel amikor töltöm a telefonomat, a letöltött alkalmazások által csinált led-et kikapcsolgatom, mert zavar amikor arra kelek, hogy zölden villog )Most így ezek jutottak hirtelen eszembe, de nyugodtan kérdezzetek tapasztalatokról. Ha jön egyszer a rendes OTA frissítés, elvileg én is meg fogom kapni, hiszen rendes LG Rom van rajta, az xda-n lévő kessaras-féle leírás szerint legalábbis megkapjuk mi is, V29a-használók az OTA-t.
-
Mentolka
senior tag
válasz Reinkz #44081 üzenetére
Ez nem offtopic.
Tényleg, mi az, ami pluszt tud adni a frissebb szoftver?Korábban, míg LG G3 volt nekem, én is mindenféle főzött meg gyári ROMokat pakolgattam. Aztán rájöttem, hogy az új funkciók nagy részét nem használom, a kezelői felület meg inkább kárára változott, mint előnyére.
Most a G4-en Android 5.1 gyári szoftver fut, és mindent meg tudok tenni vele, amire szükség van. -
hard74
senior tag
válasz Reinkz #43818 üzenetére
Tudom, ezért is csodálkozom az áron.
Nekem ha jól emlékszem megmaradt egy fekete lencse +gombok, ha valakinek szüksége van rá szívesen odaadom, amennyiben megtalálom.Természetesen ingyen, mivel már nincs G4-em.LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
killzone1987
senior tag
válasz Reinkz #42890 üzenetére
Már csak azért kérdeztem,hogy abban az esetben is kibukik-e a kijelző "krixkraxodás"ha nincs nyitva a BL,de meg is kaptam a választ.
Ezekszerint IGEN!
Ígyhát elmondható,h nincs köze hozzá.
Megj.: Tényleg minden egyes TWRP belépéskor,amikor a Hard Reset felület tölt be,bepixelezget a kijelző...
De le van.... -
killzone1987
senior tag
válasz Reinkz #42885 üzenetére
Neked nyitva van a BL?
Mert én akárhányszor belépek a twrp-be,ott mindig csinálja...
Első panelom is így pusztult el.
Ami érdekes volt,h friss rom telepítés után,(Imperium rom) alig h készlett a telepítés,már az "első lépések"-et sem tudtam megcsinálni,mert közvetlen meg is adta magát
A mostani panel is szórakázik többször is egy nap,úgyhogy ez is úgy fog járni,mint a másik,1x így marad az egész kijelző...
Én azt merem mondani,h a tiéd is így fog járni.
Volt akinek vízszintesen a fele állt be pixelesen,reménykedem benne,ha ismét megadja majd magát,akkor megint az egész képernyő marad így...
Mert nem fogják látni a BL unlocked feliratot a szervizben
De ha vízszintesen áll be,akkor meg a kijelző felső fele maradjon úgy örökre MAJD....[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Reinkz #42672 üzenetére
A gyári 5.0 Volt 1.8 Amperes töltőfejjel is jó a gyorstöltés...de az 5.2 Volt 2.0 Amperessel még annál is gyorsabban feltölt...szuper.
Veszek szerintem egy 5.2 Volt és 2,1 Amperest
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Gabi 8906
senior tag
válasz Reinkz #41842 üzenetére
"Viszont a hőmérséklere megindul benne a gaz kepzodes ami nagyobb ellenallashoz vezet stb es vegen felpuffad."
Nokia 6103(Anyumé volt) telonál vettem észre ezt. Volt egy töltő ami a gyárija volt, az akku olyan 3-4 éves korában dagadt fel. Utána kapott egy új akkut, majd később egy új töltőt (Nokia 3250-é volt asszem..) Sokkal gyorsabban töltött. De valami 1,5 év alatt meg duzzadt az akku. Utána kapott még egy akkut, de az sem bírta sokáig...Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
croli
aktív tag
válasz Reinkz #41031 üzenetére
Köszi!
Ezt már én is néztem, de nem működik ez alapján ha a megfelelő 6.0 tot fájlt választom ki. 0x2000 hibát dob ki. Secure device but unsecure image.
Azért még éjszaka próbálkozom. Ha jutok valamire megosztom. 1000+ képet azért nem szeretnék elveszíteni, plusz egyéb fájlokat. -
Tulku
veterán
válasz Reinkz #40949 üzenetére
Pontosan...én sem fogom eladni 40-50 ezerért az biztos...ha annyira őskövület lesz majd (perpill nem az) akkor megmarad csere telefonnak otthon...
nünüke: az OIS az egy stabilizáló funkció nem pedig követő fókusz...makrózásnál legyen a telefon fix helyen,kézzel nem tudsz megtartani ilyen ügyeket, főleg ha manuálisan böködöd a képernyőt...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Reinkz #40820 üzenetére
inkább az kíméli, hogy max 80%-os kapacitásig töltöd
az egész éjszaki (vagy folyamatos) töltés egyenes út a púpos akkuhoz (lásd GPS akkuk)aminek használ a folyamatos csepptöltés az a hagyományos ólomsavas akkumulátorok
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
mouzrr
őstag
válasz Reinkz #40666 üzenetére
Az appok között hiába kerestem amikor láttam hogy frissül, nem volt ott, most csak azért láttam, mert most hoztam ki szervizből a telefont, csináltam egy gyári visszaállítást, és új Google Play van, és ott a Könyvtárban fel voltak sorolva az előzőleg telepített alkalmazások, na és itt láttam, de ha rányomtam hibát írt ki. Gondolom beépül a Google alkalmazásba vagy ilyesmi, de most lehet butaságot mondtam
-
-
-
Aryon87
félisten
válasz Reinkz #40081 üzenetére
Most semmivel nem jarok szervizbe
Jelenleg fotelonak a H8 van, masodvonalnak meg a Mi5 (a masod az tartalek, mert csaladban van egy G3 es egy G3s is, es nincs tartalek telefon gebasz eseten).
A masodvonalat cserelgetem, tesztelgetni szeretnem oket. Mi5 nehezen akar elmenni, a V10 van kiszemelve, de most G4 ajanlatot kaptam. De a bekessegert nem folytatom ezt a temat, inkabb hagyom a csapatot nyugiban, es elnezest hogy felhoztam a temat.Stauffenberg: nem rabeszelest akartam, csak velemenyt, meg annyit hogy megerne egy ilyen "cserebere" dolog vagy sem mai viszonylatban. Es itt a kamera van inkabb hangsulyban. Honor8 is tud manualt, de megsem olyan, mint az LG-k manualja.
+ Mire a G6 meglesz, addigra a Mi6 a kovetkezo kiszemelt.
Telefonmania, ennyi az egesz.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz Reinkz #39939 üzenetére
De jobb.Sokkal minőségibb wide.Sokkal élesebb tisztább fotók.Jobb minőségű raw.A G5 höz képest is kevesebb hot pixel színzaj.
Értem,hogy ezek nem látványosak mert ugye tényleg kimagasló volt a a maga idejében a G4 és akkora változás nincs valóban de azért aki kicsit is fotozgat ilyen proszto szinten mint én pl annak egyértelmű előre lépések vannak.Mindazonáltal a a G/ nekem se lesz kifordul a gyomrom a a szeletetlt piaci G/ variánsoktólAbe due dembella
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz Reinkz #39936 üzenetére
"amúgy meg a G6 és G4 kamera sensora között kemény 4 hónap diffi van az egyik 2015 áprilisi a másik szeptemberi, konkrétan semmivel nem fogsz jobb képeket csinálni,"
MUHAHAHAHAH BRUAHAHAHAHAHAHHA
Vágod ,hogy nem minden a szenzor kell még Jelfeldolgozo processzor is ami kb 876286x fejletteb mint a G4-ben
A lencse esem mindegy.....
A szoftverről nem beszélve(Amit semmit nem patcheltek javítottak a G4 support iodeje alattUgyanaz a cuccfut a megjelenés napjától....
Szóval de!!! Bármennyire szertem a G4em a G6 nagyságrendekkel tisztább élesebb jobb minőségű képeket lő.[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
amoledus
aktív tag
válasz Reinkz #39903 üzenetére
Jogos a reklamáció, viszont ha hivatalos helyről vetted akkor ingyen javítják Kicsit elkanyarodtunk a témától a fő gondolat az volt ,hogy otthon ne kókányoljon senki,sütő/hűtőbe stb. alaplaphibás telefont,mert drága mulatság lesz
[ Szerkesztve ]
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Reinkz #39896 üzenetére
"Szvsz itt is csak az ujalaplap segít."
Ha konstrukciós hiba, akkor az sem. Már jött egy pár visszajelzés a fórumba cserélt alaplappal ismét előforduló bootloopra (602 utániakkal, amiknél "elvileg" végleg javították a hibát).
Én most úgy állok hozzá ehhez az egészhez, hogy 2015-ös az alaplapom, eddig a telefonra nem volt panaszom, ehy rossz pisszenés nélkül tette a dolgát. Lassan 2 éve vagyok G4 tulaj, közeleg a hűségidőm lejárta, egyébként is váltanék másra. Ha most döglene be és kapok egy csereutalványt, azzal lényegben ingyen megvan oldva a következő telefonra váltás.
Ha bedöglene a mobilom, akkor az egyik szemem sírna, mert amúgy nagyon szeretem ezt a telefont, a másik szemem meg nevetne, mert kezdek kiábrándulni az egész márkából és amely gyártó ilyen minőségben tudja csak megoldani a gyártást, az meg is érdemli.
Tudom nem a Váci úton van a hiba és nem is a magyar képviseletnél, amely szerintem kiemelkedően jól igyekszik állni a sarat. De na... nem hiszem, hogy a következő mobilom is LG lesz. A G6-ot nem tudják elég jó áron adni ahhoz, hogy arra lőjem el a csereutalványom (már ha bekerül szolgáltatóhoz, ugye...).
-
amoledus
aktív tag
válasz Reinkz #39896 üzenetére
Normális óngolyókkal 2évet simán kibír a telefon feltéve,hogy nem hajlott a ház amiben feszülne ugyanúgy az alaplap,nincs csapkodva/ráülve/feszítve stb. Az xbox-nál más a tészta, itt nincs akkora hőtágulás fele akkora sem.Sok G2 G3 mai napig működik amelyik javítva volt ,pedig egy éven túl vannak, az esetek 10-15%ban jönnek vissza ,de azok is ált deformálódott házzal. Az új alaplap meg ugyanazzal a SZ@R környezetkímélő forrasztással készül ,csak ezzel inkább több hibás készülék lesz ,ami nagyobb környezetszennyezést eredményez .
[ Szerkesztve ]
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
-
Over567
aktív tag
-
joekajoeka
tag
válasz Reinkz #39604 üzenetére
Ebbol a nagy kesesbol latszik, hogy ugy terveztek hogy nem adjak ki a nougatot a G4-re, szerintem most kezdtek el rajta dolgozni, mig a Samsung mar elore ugy tervezte, hogy kiadja a nougatot es idaig dolgoztak rajta.
Kiderul majd, hogy nagyon jol optimizalljak vagy csak ossze dobjak es ide vetik nekunk a Nougat frissitest.[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
válasz Reinkz #39409 üzenetére
Nem is értem hogy a qualcomm miért nem oldja már meg a kikapcsolva èbresztést. Amúgy enyém is bekapcsolt pedig a régebbi telóimon(Honor,xiaomi,meizu) megszoktam hogy ott frankón működik,de hát ugy semmi sem tökéletes 😀
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
gixxergabi
senior tag
-
mouzrr
őstag
válasz Reinkz #39376 üzenetére
Engem is érdekelne ez a LineageOS, esetleg bármi más custom rom ami stabil és több a SOT mint gyári romokkal, de csak addig amíg a kamera nem gyötrelmes. Nem fotózgatok vele, kb csak mindennapok dolgait fotózom le, pl egyetemen előadáson a táblát ilyesmi.. Ilyen igények mellett van valami ami ajánlott számomra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Battlefield V
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 15 mobiltelefon, Gyönyörű, Garis, pár hetes
- iPhone 14 Pro Max 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB közel 3 év garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 6 (512GB) - BONTATLAN, garanciával
- Samsung Galaxy s23 ultra 8/256 gb 2026 szeptemberig garanciális
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest