-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
gixxergabi
senior tag
Eladtam, búcsúzom, Mi 9 lite lett helyette, egyedüli kompromisszum a qi töltés hiánya...
-
gixxergabi
senior tag
A 100gb promo drive tárhellyel hogy álltok?
Nekem nemrég járt le, de vissza raktam egy gyári romot, drive alkalmazásba lépve írta is hogy graulálunk 2év 100gb blabla... Aztán azt írta a tárhelynél hogy Függő beváltott tárhely.
Egy-két nap múlva ez eltűnt, de nem kaptam meg. Most töröltem drive adatokat, megint kiírta gratulálunk, most megint függő.
Lehet ez a promo már lejárt és akkor se fogják engedni? -
gixxergabi
senior tag
Bootloader nyitás ugyanaz, én is 29a alól nyitottam nemrég (ugyanezen okból mint te), ami megszivatott a dev oldalra lépésnél hogy mindig visszadobott a bejelentkezésre hiába voltam belépve, a megoldás az volt, hogy usa-t kellett beírni mikor regisztrálok. Root nem kell, Twrp flashelés után egyből be kell lépni és felrakni amit akarsz, különben újraindul a stock nougat és felülírja, és utána már csak gyári visszaállítást tudsz csinálni a gombkombinációval (aztán lehet újra flashelni, így jártam).
-
gixxergabi
senior tag
Akit érdekelhet kijött egy pite 9.0 - AospExtended v6.5 - xda-n
és LOS 16.0-t is hamarosan igérik... -
gixxergabi
senior tag
Közel 4 éves Samsung S6 kap 2019 jan biztonsági frissítést no comment... Lg-nek kellene elküldeni, hogy vegyenek példát
-
-
gixxergabi
senior tag
válasz Simi37 #47626 üzenetére
Én is 2 naponta töltöm de a max 5 óra lenne sztem, csak most nyomkodtam ennyit ezért vetődött fel a kérdés.
Észre vettem hogy asztali gépbe dugva egész éjszaka lassú töltést nagyon szereti(kikapcsolva) hiába van egy régi Nokia 500mAh töltöm (már sípol is kicsit) de azzal még sem olyan jó. Vagy 1000-es samu töltőt szoktam még használni, inkább kímélem. Kocsiban quickcharge van de ezt az akksit nem fogom rátenni, mert előző is olyan forró volt hogy tuti nem használt neki... -
gixxergabi
senior tag
válasz nyuszi123456 #47567 üzenetére
Ami azt illeti én is. Jobb az üzemidő, és nálam vacakolt a helyalapú smartlock feloldás és a fülhoz emeléses telefon felvétel, most 6-on újra hozzá kell szoktatnom magam mert itt működik. A dupla érintéses alkalmazásváltás mondjuk hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
gixxergabi
senior tag
válasz nyuszi123456 #47466 üzenetére
ez nem is jó G4-hez
itt más alis akku "ajánlott" ami elvileg eredeti... enyém még sajna nem jött meg. -
gixxergabi
senior tag
válasz SztiviVander #47449 üzenetére
Senki nem mondott 2-3 órát!
Én is összesen 38 percet néztem a "teljes feltöltés" után. -
gixxergabi
senior tag
válasz tknof1871 #47438 üzenetére
Pontosan az Accubattery 100%-on még azt írta 675mA val tölt.
12 perc múlva még 478mA, még 10 perc múlva 350mA, még 16 perc múlva 237mA. (screenshotokat csináltam)
Nyilván vmennyit a bekakapcsolt (nem piszkált) telefon is fogyasztott ebből - azt pótolta, de az látszik hogy a 100% töltés még nincs "tele"...Amikor írják pl G6-nál (szintén 3000-es akku): Quick Charge 3.0 továbbra is adott, tehát körülbelül 1,5-2 óra alatt gond nélkül feltölthető a készülék
Ezt a G4 is tudja sima töltővel: [kép]persze úgy hogy még egy fél órát rajta kell hagyni
[ Szerkesztve ]
-
gixxergabi
senior tag
Akik rendeltek aliról eredeti(?) akksit még nem kapták meg?
-
gixxergabi
senior tag
válasz TeeJay #47265 üzenetére
Ha jól látom a fekete műanyag kereten van a villanó és a laser is és érintkezőkön keresztül csatlakozik az alaplapra. Lehet csak megszünt az érintkezés...
De ha csere, az mindenképp jó hír hogy nem az alaplapon van... -
gixxergabi
senior tag
Akkor jöhettek fotó összehasonlítással a G4-el
-
gixxergabi
senior tag
válasz magus217 #47250 üzenetére
5.1.20-is van azt is próbáltam, de nappal jó fénynél sokkal jobb a 3.2 final (most nézem van 5.1.23-is már)
Az újabb app (és sztem a pixel telefonok is) nagyon erős színzajszűrést alkalmaznak, és elvesznek a színárnyalatok.
Pl. egy fa csak zöld árnyalatban fog szinte pompázni, világoszöld lesz a sárgás fiatal hajtás és sötétzöld lesz a barnásabb levél is. Elég sok tesztfotót csinálgattam hogy melyik alkalmazás a jobb, de töröltem őket.
Csak 2 maradt, abból itt egy részlet amin látszik miről beszélek: a barna levél a lépcsőnél vagy a kavicsok színei, a 3.2-esnél sokkal több színárnyalat van a képen. -
gixxergabi
senior tag
Nekem meg hogy lejárt a cserélt alaplapra is az egy év (de repül az idő), erősen gondolkodom a bootlader nyitáson, hogy custom romolhassak
-
gixxergabi
senior tag
Én ezt raktam fel: TMH Europe HU/Hungary H81520i_00_0518.kdz
Ezen legalább normálisabban működik a hely alapú smart lock, és az üzemidőm is jobb lett mint 29a-n.
Persze az átlátszó időjárás widget, a hdr+ gcam, és a dupla érintéses alkalmazásváltó hiányzik, de az üzemidő kárpótol. A sima készenléti fogyasztás is jobb. Hja és itt még van normális vágólap is! -
gixxergabi
senior tag
válasz Motion_Blur #46689 üzenetére
Tegnap kijött kdz-ben is TMH(Europe/HU/Hungary) H81520i_00_0518.kdz, ha esetleg sima updattel felrakod...
-
gixxergabi
senior tag
válasz Sentinel80 #46668 üzenetére
Én Ftp servert telepítettem playből, és pc-n totalcommanderrel csatlakozok ip cím jelszó, ahogy írtad, így tudok egyszerűen kábel nélkül másolgatni...
-
gixxergabi
senior tag
Megint jött egy csomó Marshallow frissítés, de gondolom ezek is csak azt a biztonsági javítást tartalmazzák...
-
gixxergabi
senior tag
válasz zsoltip #46625 üzenetére
Nem cseréltem én semmit...
step 4-ig menj utána a fekete műanyag belső oldalán meglátod a kis fólia antennákat, és ellenkező oldalon az alaplapon az érintkezőket...
Nem kell gumikesztyű de jó minőségű kis csavarhúzó igen...
fültisztító pálcika egyik végére tiszta alkohol, másik végére kontaktspray.
vékony gombostűt meg alá lehet dugni az érintkezőknek, pont egy picit fogja feljebb húzni, de ha remeg a kezed akkor ne...felelősséget nem vállalok az okozott károkért -
gixxergabi
senior tag
válasz zsoltip #46613 üzenetére
De akkor mit akarsz cserélni? Van egy gps"modul" az alaplapra forrasztva, meg van egy kis réz lemez antenna a készülék házon, közte meg egy belenyomódós érintkező (nem elég azt megtisztítani+kontakspray, picit fentebb emelni tűvel, hogy nagyobb erővel nyomódjon bele? anno G3-on nekem elég volt)
-
gixxergabi
senior tag
válasz zsoltip #46536 üzenetére
Elvileg tökmindegy ugyanakkora szokott lenni a fájlméret...(tehát nincs különbség)
Ha jól értem 6.0-n vagy, akkor megpróbálhatod a frissítést is. Vagy csinálj biztonsági mentést (mondjuk az amúgy sem árt - lg backup) ha nincs verzióugrás akkor nem szabadna problémának lenni ha azt visszarakod, és csináld refurbish (teljes törlés)-el az Lgup programban...(persze ekkor minden képet-dokumentumot ments le a belső tárhelyről mert töröl mindent) -
gixxergabi
senior tag
válasz Mentolka #46510 üzenetére
H81520p_00_0403.kdz az új. (dátum szerint rendezd)
Román, Svájc, Spanyol (mind ugyanaz a fájl), meg nem tudom melyiknek van még, mert most nem nyitja meg nekem oldalt se, gondolom annyian ráugrottak
Nyugodtan fellehet tenni, nem HUN-t is, mindben van minden nyelv!De bemásolom a H81520p_00_0403.kdz -t direkt linkben, csak rá kell kattintani és tölti is, ha másnak sem jönne be most az oldal...
[ Szerkesztve ]
-
gixxergabi
senior tag
Felkerültek a friss biztonsági frissített 6.0.x Marshmallow romok, Orange szolgáltatós. (lehet más a bootanimáció)
-
gixxergabi
senior tag
Most akkor nugát vagy nem nugát?
eszerint tényleg adtak ki ezekre az országokra tegnap vmilyen romot...
[ Szerkesztve ]
-
gixxergabi
senior tag
válasz takcslajos1 #46446 üzenetére
De akkor ennek úgy lenne értelme hogy pl. a feloldó minta alatt lennének az alkalmazások, nem pedig berakni elé egy másik zárat (húzást).
-
gixxergabi
senior tag
válasz zsoltip #46443 üzenetére
Én csak kettőt tudok... A képernyő feloldó minta előtt még berakja a "húzást" is, ami bosszantó...
A másik is képernyő feloldás, Smart Lock hiába állítom be az otthont helynek, van hogy "elfelejti", aztán lehet eltávolítani-újra hozzá adni-plusz helynek beállítani, aztán megint működik egy darabig... -
gixxergabi
senior tag
Lehet nektek nem újdonság , de működik a keyplus alkalmazás amivel betudom állítani hogy a hangerő+ dupla nyomásra pl. a zseblámpa jöjjön be... Nekem valamiért úgy rémlett hogy ezen nem működött, vagy root kellett volna neki...
(#46439) kp78 nekem még sosem csinált ilyet, pedig minden este kikapcsolom...
[ Szerkesztve ]
-
gixxergabi
senior tag
válasz gixxergabi #46379 üzenetére
security_patch=2018-03-01 de még nem Nougat...
-
gixxergabi
senior tag
válasz takcslajos1 #46397 üzenetére
Nem tudom... nekem JDI
-
gixxergabi
senior tag
Nem tudom mivel függ össze mert tavaly új alaplap+kijelzőt kapott de ez megmaradt ilyennek...
Most szórakozok vele és semmi köze a zsebhez, ha olyanja van kopogtathatom lassan-gyorsan-erősen-gyengén, vagy 3-5-re old csak fel...csináljak videót szerviznek, vagy felesleges-elhajtanak? (még egy éven belül vagyok) -
gixxergabi
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
gixxergabi
senior tag
-
gixxergabi
senior tag
G3 3/32-esről jöttem, sztem nincs nagy különbség a 2 teló között. Ebben-abban kicsit jobb a G4, de G3-on legalább normálisan ment a qi töltés.
Cseréltek alaplapot-kijelzőt, de nem bootloop hiba miatt, hanem becsíkozódásom volt egyszer és azt lefotózva mutattam meg, azóta nincs gondom, csak az üzemidő. (hiába kaptam új akksit-rosszabb lett mint előtte volt)
Viszont G3-on ugye tök egyszerű a root/twrp, és nem tudom mennyire vannak még főzött romok rá, ennyiben jobb a G4-nél mert itt bootloader nyitás és bár van egy pár rom, de a sok bootloop miatt sokan elpártoltak így sztem nincs akkora közösség mögötte... Ha kis ráfizetéssel tudsz cserélni, és tetszik a G4 akkor miért ne... -
gixxergabi
senior tag
válasz #49682432 #46306 üzenetére
vannak rá ingyenes progik is bár ahogy nézem most ez is az...
[ Szerkesztve ]
-
gixxergabi
senior tag
válasz magus217 #46252 üzenetére
Ha fontos fotó akkor érdemes gyárival is lőni egyet, de médiumról elállítva nekem csak rosszabb-homalyosabb, de csinálj pár tesztképet, csak minden beállítás után ki kell lőni a programot és újra indítani...
A fény becsillanásokat nem kezeli olyan jól, de ez pixel telóknál is láttam. Este pedig a színzaj jön elő (a pixel verzióban alig, viszont az nagyon sötét) amit a gyári jól szűr, érdemes bekapcsolni a dng-ben mentést, mert photoshopban jól ki lehet szűrni. Illetve nappalinál is csináltam már jobb képet, csúcsfényt lehúz, élesítés rátesz, de a kék-zöld színek el vannak mászva és lencsekorrekció is kell, szóval maradtam a jpg-nél. Néha közelinél nem pontos az autó fókusza, ezért több képet csinálok és rá is bökök a témára...pl. tulipán közepén nem a bibe lett éles hanem a virág alja.
Nekem pont hogy akkor lett olyan ha szembe fotóztam a nappal... -
gixxergabi
senior tag
Közben csináltam egy összehasonlítást a működő hdr+ appokkal:
A MGC_3.2.045_FINAL_3.1-nél egy hajszállal jobb a 3.2
3.3 és 3.4 verzió már nem működik...
GCam_4.4.012.156195200-41155109_7.0_N6_Min működik, semmit sem sem kel állítani, de nem működik benne jól a hdr...
GCam_4.4.012.156195200-41155109_7.0_PixII_XL_Min itt sem kell állítani, élesebb-kontrasztosabb, de ezért itt már árnyékban bebukik a részlet feketébe, fájl méret is kisebb, de aki ezt szereti annak ez is jó... -
gixxergabi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest