-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaDa
senior tag
válasz csaba1203 #44434 üzenetére
Azt hiszem én is megválok tőle és újítok. Ha elviszik annyiért amennyit, gondolok érte akkor eladom. Egyébként megy majd tartalékba.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
brd
nagyúr
válasz csaba1203 #44293 üzenetére
Mármint mindegyik OLED esetleg, úgy érted? A G4 kijelzője azért "ég" be, mert érzékeny a melegedésre, de a kijelző fényerejétől független a megjelenése. A tartalom is csak azért lényeges, mert a melegedés alatt megjelenített tartalom "ég" bele, mert annak van rá lehetősége.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
TeeJay
félisten
válasz csaba1203 #44293 üzenetére
KÖKI-ben voltam Telenorban és mondta a srác hogy 2hete hozták a Note8-at és már csodásan bele volt égve minden
oké hogy azt mondja éjjel nappal megy a kiállított készülék de azért 2hét alatt ne égjen már bele minden mert kukaérdekes módon mellette a G6 volt ami régebb óta megy szintén folyamatosan és azon semmi beégés sehol
igen mert az IPS és bírjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #44095 üzenetére
A Samsung is azért elmegy a francba, mert amint kint van egy újabb modell, a régire kiadott frissítések minősége mélyrepülésbe kezd. Az S6 tulajok átkozzák a Nougat update minőségét. Szóval azért az ember nem csak a frissítés kiadását várja el joggal, de azok minőségileg is feleljenek meg.
-
SztiviVander
őstag
válasz csaba1203 #44095 üzenetére
azért ha kicsit jobban beleolvasol akkor talán azt is látod hogy a samsung kb ingyenes tesztelőnek használja a vevőket. igaz 2-3 havonta jön a frissítés csak épp mindig valami rossz benne, vagy ami addig jó volt a frissítés után elromlik, a következő romban ugyan javítják (jó esetben) de tuti elb.nak másik két addig jól működőt. samunál ezer éve ez megy. LG meg lehet csak évente ad ki újat de az legalább működik, nincs tele bugokkal és nem neked kell szívni a nem működő, fc-ző appokkal.
azt meg be kéne azért látni -és no offense, de teljesen fölösleges ezen rugózni még évekig- hogy ez ugyan flagship volt, de 2 generációval ezelőtt volt az. most a g6 a flaghsip. akinek flagship érzet kell az vegye meg minden évben a legújabb modellt (és nagyon sokan ezt csinálják). az LG pedig sose ígért olyat hogy x évig fogja nyomni az újabb rendszereket a régi flagship-ekre is, aki ezen álom miatt vette a G4-et az eléggé khhhmm tájékozatlan volt. a mindig friss -és nem bughalmaz- rendszerre vágyóknak pedig kb egy igazi lehetősége van, a google telefonok. az összes többire semmiféle írásos garanciát nem ad a gyártó arra nézve hogy megkapják a következő meg az azutáni meg az azutáni utáni android főverziót is.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #43208 üzenetére
Mi itt soha nem mondtuk azt, hogy az újabb alaplapokkal nem lesz gond, mert a topikban is látszik, hogy még mindig előfordul a bootloop, de a fiatalabb alaplap előnye, hogy még lehet rá garancia, meg talán kisebb eséllyel döglik be (de ez sem jelenti, hogy nem is fog).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #43062 üzenetére
Igen.
Nem azt mondom, hogy ezt örökké így fogják intézni vagy mindenkinek kicserélik a garancia lejárta után is, de egy próbát megér. Nyilván itt a többség nem teljes áron vette a telefont, de még ha azt is nézzük, hogy a legtöbben 100k körül költöttek rá, ez egy elég drága papírnehezék lenne ez ahhoz, hogy az ember ne próbálja meg.
Hozzáteszem, hogy egy ilyen kaliberű tervezési/gyártási hiba esetén a tisztesség is így diktálja, csak lehetne ezt kommunikálni is.
-
dewill79
tag
válasz csaba1203 #42940 üzenetére
Én már úgy tekintek rá, hogy engem maximálisan kiszolgált 2 év alatt. Ha megadja magát akkor is elégedett voltam vele.
Érdekes, volt még 1 a családban, újabb ráadásul, szintén dual sim-es és az bootloop-os lett. Az alaplapcserét bevállalta a szervíz, de azt továbbadtam, ez maradt, mint hősi túlélő.[ Szerkesztve ]
-
killzone1987
senior tag
válasz csaba1203 #42877 üzenetére
Inkább mondjuk ki bátran,h szerencséd volt eddig.
Én jóformán 1x vagy 2x játszottam (gta-sanandreas)sal kb 1-2 órát összvissz a közel 2 év alatt,mégis kimurgelt az alaplap,csak nálam nem a bootlop jött elő,hanem a kijelző nem mutatott mást csak pixeleket...
Se tűzőnap,se forrósítás....
A cserélt panel is így fog járni,mint az elődje,mert ez is pontosan azt csinálja,h fogja magát,és a kijelző teljes függőleges fele 1-2 mp -ig pixeleket mutat,majd ismét jó...
Az előző panel is pont ezt csinálta napi több alkalommal is,majd 1x csak az egész kijelző bepixelesedett és végleg úgy is maradt...
Úgyhogy,ez a meleg nem a pite.... -
Aryon87
félisten
válasz csaba1203 #42874 üzenetére
Nalam a remeny a G6-al meghalt. Kb 1 honapig volt nalam..
G3 (parome, P9 az utodja), G4, G5, G6 utan nyugodtan mondhatom, hogy szamomra a G4 volt a legjobb. Utana a Honor 8, es most az U11..[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz csaba1203 #42708 üzenetére
Atya ég akkor remek kivánom neked a g3 lagját amikor úgy visszavett ,hogy a hívásfogadás másodperceket késett...Ez nem hardcore userség kérdése hanem alapvető használhatósági.Amúgy meg ja fentebb root -underclock..Bár minek?...
Bootloop ra ez se gyógyír.(#42710) Dluinet
Nem
[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #42708 üzenetére
"A G4 laggra visszatérve mivel nem vagyok hardcore user lehet nekem jobban bejött volna ez a dolog ha ezzel meg tudnám menteni a bootlop-tól."
Rootolt készüléken könnyen tudsz magadnak CPU profilokat létrehozni csökkentett teljesítménnyel. Ezt általában fogyasztás csökkenés miatt szokták poweruserek alkalmazni. Persze ez sem jelenthet 100% védelmet a bootloop ellen (persze lehet, hogy ettől elkerülne a hiba, de ilyet ígérni nem tudunk).
Addig is:
1.) Sűrű backup/szinkronizálás mindenről ami fontos
2.) Legyen jótállás/szavatosság (cserélt alkatrészre újraindul)"Igen ezt megtapasztaltam én is mármint notebook fronton. Azóta messzire elkerülöm a dedikált vga-s lapokat."
Nincs semmi baj a dedikált GPU-val, csak ehhez megfelelő szellőzés és megfelelő minőségű alkatrészek és forrasztások kellenek, na meg az, hogy a gyártó alaposan tesztelje le a konfigurációt még extrém körülmények között is. Egy üzleti, munkára szánt laptopnál ez adott, nem véletlenül drágák. Amúgy meg ha nem végzel dGPU-igényes feladatokat a laptopon (pl: renderelés, játék, stb), akkor tényleg felesleges, még egy üzleti gépben is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #42704 üzenetére
"Azon is agyaltam,hogy miért nem tudták szoftveresen megoldani ezt a problémát.
Ha gond van vissza vett volna az órajelből mondjuk."A HTC ezt csinálta, lett abból is felháborodás, mert nagyjából egy Snapdragon 6xx szintjére (vagy egy picivel fölé) szabályozták le a hardvert. Ami persze még így is bőven elég gyors tud lenni bármire, de azért na... az ember nem azért fizet ki súlyos felárat egy flagshipért, hogy felső-középkategóriás teljesítményt hozzon.
Sajnos a Qualcomm nagyon durván elkefélte a 808/810 generációt. Az LG meg ott hibázott, hogy a throttling és újraindulások elkerülése miatt a szoftveres önvédelmet elhanyagolta és a forrasztások minősége sem volt kielégítő ilyen extrém hőtermelés mellé.
Nem lehet egy ilyen szituációból arcvesztés nélkül kijönni és sajnos az ostor a gyártókon csattant nagyobbat a Qualcomm helyett. Minden gyártó szívott ezzel az SoC generációval, aki benevezett rá.
Persze felesleges a felelősséget teljesen áthárítani, sokkal komolyabb minőségellenőrzésre lenne szükség ebben az iparban, hiába veszel 200-250-300 ezerért telefont, ami itt már a high-end kategória, semmivel nem komolyabb a tesztelési, minőségellenőrzési procedúra, mint az olcsó fos consumer laptopok esetén, ahol szintén ugyanezzel van gond, retek módon melegedő dedikált GPU-k cseszik szét a szarul szellőző házban a BGA-t, ami gyakorlatilag nem javítható gazdaságosan, de amíg a fogyasztók úgy cserélik az eszközeiket, mint egy alsógatyát, addig ez így marad.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #42573 üzenetére
Még nem tudom.
Bár a G6-ban is van több olyan vonás amit kevésbé csípek, de ha egy az egyben le tudnám rá a váltást, akkor az legalább semmiben nem lenne visszalépés (mondjuk olyan nagy előrelépés sem). Vannak még ezen kívül szimpatikus telefonok, de a többségüknél valamilyen visszalépéssel mindenképpen számolnom kell (optikai képstabilizátor hiánya, túl kicsi kijelzőméret, EMIUI, stb).
Egyelőre azt akarom kivárni, hogy helyt adnak-e az elállási igényemnek, aztán ráérek ezen gondolkozni. A következő menet a Telekommal lenne, hogy ők hajlandók-e visszaadni az árát vagy a levásárlást erőltetik majd.
-
törölt tag
válasz csaba1203 #42312 üzenetére
Amilyen brutális mennyiségü G4 döglött meg (csak itt ebben a fórumban van minden héten legalább 2 delikvens akinek bootloop-os lett) a visszahívás lett volna a minimum. Ezred annyi samsung note nem gyulladt ki mint ahány G4 bootloopos lett és azt visszahívták.
Azzal meg kitörölhetjük a s.ggünket hogy a magyországon eladott x tizezer darabból még mindig van pár tucat ember akinek nem lett bootloopos a telefonja. Feri1977 is micsoda meggyőződéssel állította hogy az övé nem lesz az egészed addig a napig amig... (tényleg hol van Feri? )
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #41909 üzenetére
Nem beszéltem 2 napos üzemidőről. A 4 és 6 óra SoT között pedig baromira nem elenyésző a különbség, az +50% üzemidőt jelent! Itt egyeseknek azzal van baja, hogy nem bírja ki a telefon a nap végéig. Igen, valóban van ilyen és még csak nagyon fingatni sem kell hozzá. Én is sokszor javasoltam már powerbank-et az embereknek, de ez nem mindenkinek kényelmes vagy megoldható.
Nem véletlenül mondjuk a telefon megjelenésének első napja óta, hogy a G4 messze nem üzemidő bajnok, akinek ez fontos, az ne G4-et vegyen vagy barátkozzon meg a powerbank gondolatával.
(#41908) Crestol: Oké, de mennyi neked az átlag? Én is hoztam már össze hétvégén a kanapén ülve közel 6 órás SoT-ot, de azért a gyakorlatban egy átlagos munkanapon közel sem ennyi. Azzal sem én, sem más nem megy semmire, hogy nekem vagy neked mi az egyéni rekordunk.
Az üzemidő nagyon sok mindentől függ. Én itt vagyok a topikban a kezdetek óta. Eleinte (még 5.1 esetén) valahol 3,5 - 4 óra körül voltak az átlagok, majd a 6.0 érkezésével már inkább 3 - 3,5 körül. Tudom, mert egy időben ezekkel az értékekkel keltem és feküdtem, itt SoT mutogató láz terjedt el járványszerűen, már azt hittem kiugrom az ablakon, mert a topik másról sem szólt. Aztán persze mindig jött egy okos fórumozó aki egy egyéni csúcsot bedobva kezdett arról magyarázni, hogy "lám-lám lehet ennyit is". De ezzel senki nem ment semmire.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csaba1203 #41827 üzenetére
Gyári töltővel kb 1,5 óra a feltöltés 5%-ról 100%-ig. Az LG sehol nem reklámozta, hogy a G4 gyárilag tudja a gyorstöltést vagy ilyen töltőt mellékelne, de ez egyébként kb megegyezik a korabeli Samsung Galaxy S6 töltési idejével, amit viszont kifejezetten gyorstöltéssel reklámoztak.
De van gyorsabb QC2.0-es töltő is a gyárinál, egy kis matekkal utána lehet számolni a töltési időknek.
-
Vikooo
addikt
válasz csaba1203 #41471 üzenetére
A motorháztető alatt azért van újítás, pl Doze on the go, új értesíési rendszer és az osztott képernyő is jobb mint az LG megoldása.
Továbbá gyors alkalmazás váltó (mint az alt + tab), dpi állítás, mobil adat korlátozása alkalmazás szinten, file szintű titkosítás...stb
[ Szerkesztve ]
-
Hipnotic
tag
válasz csaba1203 #40898 üzenetére
Nem vettem észre, mert csak itthon jött elő mikor telepítettem a cuccaimat és kezdett melegedni. Van itthon G5 az is szellemképesedett, de a legutolsó szoftverfrissítés szinte teljesen eltüntette. G4-nél még nem küszöbölték ki? V20g van rajta ettől van frissebb?
Samsung Galaxy S8+ G955F Midnight Black / HTC U11 Amazing Silver / LG G2 D802 Black 32 Gb
-
Hipnotic
tag
válasz csaba1203 #40889 üzenetére
El hoztam a telót, úgy nézem az akksi alapján h 2015-ös sajnos. Hard reset meg volt, első telepítésnél erősen melegedett, ez normális? Szellemképesedés sajnos elő is jött, ezt meg oldják gariban vagy most hogy áll ez a folyamat?
Samsung Galaxy S8+ G955F Midnight Black / HTC U11 Amazing Silver / LG G2 D802 Black 32 Gb
-
SztiviVander
őstag
válasz csaba1203 #40731 üzenetére
Ha megnézed honnan indult ott leírtam hogy hétvégén amikor este használom többet (minimál fényerő) akkor szokott 5 órához közel lenni, hétköznap munkában meg 4 óra általában. A plusz idő leginkább az alacsony(abb) fényerőből jön. A 2G meg az intelli3g műve, mert minek is lógjon a beltérben jóval gyengébb lte-n (pláne hogy volte sincs) ha úgyis a wifit használom itthon? Én az ilyen "nem nyomok ki fél kiló mustárt 1 pár virslihez csak mert nagy a lyuk gyárilag a flakonon, inkább megoldom hogy csak annyi jöjjön mindig amennyi kell" dolgot nem spórolásnak hívom hanem ésszerű felhasználásnak. Mellesleg a BT nonstop megy miband2 + kocsiba kihangosító miatt, az is fogyaszt. De szerintem senkit se lőttek még főbe se root-olásért, se xposed-ért vagy ha úgy általában nem a google/telefongyártó által kijelölt csapást követte Az tény hogy bármilyen telefont lehet annyit gyakni hogy ne bírja ki estig, aki meg nem irodában dolgozik és nem autóval jár annak erre a powerbank a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest