-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytoll
senior tag
-
laca71
aktív tag
Jelenlegi rendszerem: VX10c-EUR-xx
Melyik fájlokat kell letöltenem a root-hoz ?
Az sd kártyát ki kell vennem ?
Formázza a telefont vagy megmarad minden ? -
MODERÁTOR
-
kovacs65
senior tag
válasz Tutu7030 #3088 üzenetére
Nincs azzal gond, de még nem volt olyan teló, ami egy hétnél tovább lett volna szűz.
Egyébként van, amikor jól jön.
Szeretek teljesen gazdája lenni.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
Tutu7030
veterán
Mire ez a nagy rootolási kedv? Valami gond van a gyári rendszerel? Ne b@ssz@tok már fel, ma rendeltem meg én is a g4-et!
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
kovacs65
senior tag
válasz Nagytoll #3084 üzenetére
Az XDA-s 10c-s img filet raktad fel, és maradt 10b-s?
Bootloader zárt maradt?
Az LG Flash Tool-lal a kdz filet mindig vissza lehet rakni?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
kovacs65
senior tag
-
kentucky
őstag
Hát akkor sziasztok, végre megjött a G4
-
Nagytoll
senior tag
lol, végül nem a codefire-ös linkrül szedtem le a kdz-t mert félúton behalt, a másik KDZ használati útmutatós v10c-t raktam fel, és az eredmény egy V10b rom lett nem tudom hogy jött össze, de mostmár mindegy, nem fogok megint 2 órát várni egy újabb kdz-re, rootolom ezzel, ha nem sikerül akkor meg leszedem a codefire-ös V10c KDZ-t, felrakom és mehet újbol a root. Amúgy normal flash-t használtam, minden megmaradt, a telefon úgy működik mint ezelőtt
[ Szerkesztve ]
-
Nagytoll
senior tag
válasz kovacs65 #3079 üzenetére
Nagyon egyszerű használni, kiválasztod a kdz-t és kiválasztod, hogy CSE vagy NORMAL flash-t akarsz. A normal-lal megmarad minden adat, de fennáll a bootloot veszélye(nekem előző telefonomon egyszer se történt ez, pedig többször normal-t indítottam) A CSE pedig legyalul mindent a telefonról, mintha új lenne. Itt egy útmutató angolul
-
kovacs65
senior tag
válasz Nagytoll #3077 üzenetére
Nekem ez az első LG telóm.
Ez az LG lash Tool-t nem használtam még.
Az ezzel történt *.kdz felrakása után az adatok és programok megmaradnak?Szeretnék egy bombabiztos megoldást a rootra, v10b-ről. Nem teljesen tiszta a XDA-s topic alapján, hogy lehet-e vagy kell a "c" előtte. Bár többek szerint megy "b"-ről, sőt "a"-ról is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kovacs65
senior tag
válasz Nagytoll #3055 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy ha az IMEI szerint nekem a BALCAN piacra szánt ROM van rajta, ami még a v10b-nél tart, arra felrakhatom-e a nem BALCAN-ra írt v10c-t?
Annak idején a Samsungok emiatt már hisztiztek.[ Szerkesztve ]
-
kovacs65
senior tag
válasz drmotto #3049 üzenetére
kérdés:
Has anyone done this on a European carrier H815 v10b? Successful or not? I've been hunting around but can only find stuff on US 10b's, and am currently not brave (read do not have enough cash) enough to risk bricking my only phone. REALLY missing Viper audio though!válasz:
Yes many people have. You can use the international files. It works for ALL H815 devices from all countries.#860-as hozzászólás.
Tehát OK a v10b is.
-
zombinyul
addikt
Csak en vagyok pocs, vagy tenyleg nincs a telefonba tekintetkovetes? Marmint hogy nem kapcsolja le a kijelzot ha sasolom. A G2 tpocs ezt, meg a tablettam is tudja, de a G4-be nem talalom sehol.
Mas: nezegettem temakat, de mindnek rohejes volt az ikonkeszlete. Ha letoltok egyet modosithato? Honnan erdemes letolteni?Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
kovacs65
senior tag
-
Viper26
nagyúr
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Peter.70
addikt
válasz Nagytoll #3058 üzenetére
Én mondjuk inkább azért vagyok a 2 év gari mellett, mert mint tudjuk a G2-nél és a G3-nál is voltak a kijelzővel hibák ( sárgulás, elválás ). Ennél még nem lehetnek ilyen problémák / tapasztalatok, de ezt figyelembe véve biztosabb a 2 év gyártói gari szerintem. Egy kijelző cser kb 40-50 ezerbe fájhat. És szerintem a szolgáltatói árak is le fognak esni kb karácsonyig talán 30-40 ezret. Pláne, hogy jön a két nexus, meg a G4 Pro
[ Szerkesztve ]
-
-
Nagytoll
senior tag
Hát ja, szolgáltatónál borzalmas ára van mindennek , elvileg LG szervíz számlát is elfogad, valaki írta még régebben. Én inkább veszem 1 év garival olcsóbban, mert nekem igazából jelentéktelen az, hogy most 1 vagy 2 év, mert úgyis megy a telefonra root + bl unlock, összetörni meg nem tudom a telefont.
-
Vikooo
addikt
válasz Nagytoll #3053 üzenetére
Ok de attol, hogy kapsz garipapirt, honnan tudod, hogy az LG Magyarorszag altal kerult forgalomba? Garipapirt barki pecsetel neked, a szamlakepesseg meg csak a NAV -ot erdekli (garancia ervenyesitesehez nem feltetel).
En tovabbra is ketelkedek ezekben a boltokban es inkabb vennem szolgaltatonal ahol 1+1 ev garit kapsz de ott 180+ az ara.
Sajnos elegge elszalltak az arakkal, foleg a Samsung es az Apple de mar az LG is koveti. -
sid87
senior tag
válasz Nagytoll #3047 üzenetére
Az nem kérdés szerintem hogy a G4 kézbevéve nem kelt prémium érzést (legyen ez szubjektív), de nem ez lenne a lényeg.
Tényleg kopik a műanyag keret sima használattól?
A kamera meg a nagyobb gond, amit nem lehet cáfolni.
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
Nagytoll
senior tag
Ha prémium fogás kell, ott az iphone 6, htc m9, mindkettő teljes fémházas, mindkettő hajlik, így csak a szupi-szuper S6 marad aminek üveg a hátlapja. Nekem kevesebb mint 30cm magas eséstől széttört úgy, hogy a telefon az oldalára esett (nem S6 volt de üveghátlapos telefon szóval az üveg nem túl jó döntés) + az S6 egy szimpla SW update után összesz@rja magát, már bocsánat a kifejezésért. Ennyit a prémium érzésről. Abban sem értek egyet, hogy nem éri meg G3-ról váltani, mert alig van előrelépés, itt legalább előrelépés van, nem pedig visszalépés(samsung az sd kártyával + zárt hátlap, hülye üveg). Még egy dolog, hogy nem 187k(669$) itthon hanem csak 140 az ára. Ez volt a véleményem, nem akarok senkit megsérteni aki mást pártfogol, de ahogy a G4, úgy egyik másik telefon sem tökéletes(nem is lesz soha tökéletes telefon)
Szerk: lehet kicsit túlreagáltam de a csávó alapból úgy állt hozzá mint valami apple/samsung fanboy, hogy ez a telefon csak rossz lehet
[ Szerkesztve ]
-
Nagytoll
senior tag
válasz drmotto #3045 üzenetére
Elvileg csak v10c-vel működik, holnap letesztelem majd, először kdz-vel frissítek c-re mert aztán mehet a root. Amúgy XDA-n olvastam hogy valaki a h818p (dual sim) modelre rakta fel ezt a rootolt romot és simán felment neki csak mivel a h815 sim kezelése más ezért nem működtek a sim kártyái
-
sid87
senior tag
Ez a videó elkedvtelenített.
Azt mondja sima használattól kopik a keret.
Másik meg a kamera. Amiben igaza van. Már a G3-nál is észrevettem, hogy belenagyítva olyan mintha festmény lenne. És itt is. Letöltöttem innen a fórumból a hamburgeres képet, és az is festmény nagyítva.
Letöltöttem S6 képet is csak hogy lássam ott milyen, és az nem festmény...
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
Aryon87
félisten
Enyemen van folia. Ez az elso olyan telo amirol nem akar lemaszni magatol, pedig van egy kis fulecske ami a leszedeset segiti. Meg bubi sincs rajta, amig megallja a helyet addig nem is szedem le
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
sid87
senior tag
Most jutott eszembe a kérdés: A telót alapból úgy árulják hogy van rajta kijelző védő fólia?
-
Aryon87
félisten
-
legiaap
félisten
A battery saving miket kapcsol le? És ha állandóan be van kapcsolva jelentősen javít?
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
vasi89
addikt
Smart settingshez kellene engedélyezni a helyeim funkciót viszont az nálam szürke. Helymeghatarozas be van kapcsolva természetesen. Mit kellene még allitani?
-
Nagytoll
senior tag
OTG kábelekkel van valakinek tapasztalata úgy általánosan? Érdemes a megvenni a legolcsóbbat? G4-hez használt-e már valaki ilyet?
SZERK: még egy dolog: Az LG Bridge azt írja, hogy : A telefon legújabb verziójú frissítése elérhető, de amikor a szoftverfrissítés gombra nyomok azt az üzenetet kapom, hogy a szoftver naprakész, közben pedig még mindig V10a-n vagyok. Ötlet valaki? Tudom, hogy van KDZ is, de ez mégis csak az original.
[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
Frissítettem a Flickr albumomat, benne kizárólag G4-es fotókkal.
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
anzo
senior tag
-
kovacs65
senior tag
-
anzo
senior tag
válasz andreas49 #3016 üzenetére
Megpróbálom gyorsan összefoglalni a rootolás menetét.
Mivel nekem is T-s készülékem van így nem tudom kinyitni a bootloadert még garancia vesztés árán sem így az eddigi rootolás nem jöhetett szóba.
Az XDA Root topik fórumon találtak egy megkerülő megoldást.1. Fejlesztői opcióknál az USB hibakeresés legyen bekapcsolva.
2. Drivereket telepítsük fel.
3. Send-Command ,Rom letöltése. A romot tömörítsük ki és az xxx.img fájlt másoljuk a telefon belső tárhelyére NE AZ SD-re.
4. Kapcsoljuk ki a telefont és indítsuk el Download módba. Hangerő fel+USB kábel bedug.
5. Indítsuk el a ports.bat fájlt.
6. Jegyezzük meg a COM portot amelyik a DIAG végű sorban van.
7. Nyissunk egy parancssort a Send_Command mappából.
8. Írjuk be: Send_Command.exe \\.\COM4 (A COM port lehet, hogy 3)
9. Írjuk be: ID (Ennek kell megjelenni: "uid=(0)root gid=(0)root")
10. A "#" után másoljuk be ezt a parancsot: dd if=/data/media/0/system.rooted.H81510c-EU.img bs=8192 seek=55296 count=529920 of=/dev/block/mmcblk0
11. Amikor visszajön a "#" indítsuk újra a telefont és már root jogunk lesz.
Fontos, kapcsoljuk ki az OTA frissítést!
Amennyiben vissza akarjuk állítani az eredeti állapotot akkor egy KDZ -s romot felrakva már vihetjük akár a szervizbe is.
Nálam tökéletesen működik a root.
A TWRP-t még nem próbáltam felrakni mert ott még lehetnek problémák.[ Szerkesztve ]
-
Nagytoll
senior tag
Roottal próbálkozott még valaki? Minden normálisan működik utána?
-
-
MaciTDI
csendes tag
válasz kovacs65 #3012 üzenetére
Ittvagyok, hogy megrendelem, de nemtudom melyik legyen. Ár ugyan az, a UK SIM FREE-nél találtam sok pozitív kommentet, a másiknál semmit. Sejót serosszat.
Viszont használni akarom a telefont spanyolban és magyarországon is, szóval nem szeretnék belenyúlni olyanba amit utána nem tudok használni.Esetleg valaki? Tudja mi lehet a különbség? Elvileg minden H815 gyári független nemde?
-
kovacs65
senior tag
válasz MaciTDI #3008 üzenetére
LG Electronics LGH815.AGBRLD
LG G4 5.5-Inch UK SIM-Free Android Smartphone - Black Leather (8806084983633) (Wireless Phone)LG LGH815.ANLDLB
LG G4 H815 32GB BLACK LEATHER FACTORY UNLOCKED 4G/LTE CELL PHONE (8806084981943) (CE) (B00XBO30YK)Esetleg a UK SIM-Free --ból a UK??
-
MaciTDI
csendes tag
LGH815.ANLDLB - LGH815.AGBRLD
Tudja valaki mi a különbség?
-
Aryon87
félisten
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Viper26 #3003 üzenetére
"PU leather" a megnevezés szerint. Tehát műbőr. Amivel önmagában nincs baj, mert a műbőrnél is elég széles skálán mozog a minőség (épp úgy esztétikai, mint tartóssági értelemben), vannak amik tényleg elég jók.
(#2999) legiaap: Szerintem is. A műanyag hátlaposok közül még a titán (ezüst) a leginkább tűrhető, de az arany egyszerűen ócska bazári hatást kelt. Ezért sajnálom, hogy a barna bőrös mellé leginkább az arany hátlapot csomagolják ajándékba. BTW ha megjön az enyém, akkor szívesen cserélem egy titánra (de akár még fehérre is).
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz Stauffenberg #3002 üzenetére
Hmm... Jövő hónapban jár le a rablancom, remélem hamarosan én ki tudom próbálni ezt az előnyt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz vadászcsiga #2996 üzenetére
f/1.9 és f/1.8 között kb 15% fényérték különbség van. Nem mondom, hogy a gyakorlatban ez hatalmas előny, de azért kiélezett helyzetben érzékelhetőnek kell lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok