-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inczke
tag
Semmi extra, az alapok +facebook/messenger/instagram/skype/yahoo mail és egy forma1-es progrma.. Kb. ennyi.
A szolgáltató által felrakott programokat is mind letiltottam/töröltem.
-
Inczke
tag
Nekem megvolt az első fagyása a telefonnak.
Le volt raktva kb fél órát, és utána sehogysem tudtam feléleszteni.
Gondoltam lemerült magába, beraktam tölteni, semmi reakció.
Ki vettem az akkut, vissza, és csak így indult újra..
Másnál is volt ilyen?
Lehet én panaszkodok túl sokat, de nekem eléggé mikrolagos, nem vagyok még teljesen kikbékülve a kamerával, a WiFi itthon használhatatlan ezzel a telefonnal, most meg ki is fagyott rendesen..
Úgy lehet én vagyok az egyedüli akinek ilyen problémái vannak az itteni fórumozok közt, de mi tévő legyek?
-
nagyúr
Srácok van ajánlott képernyővédő fólia vagy üveg? Esetleg linkel együtt ebay-ről? Nekem az is tökéletes.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
hito
nagyúr
válasz Ferenczi Áko #2589 üzenetére
Na ezért szeretem én az üvegfóliát! Nagy találmány. Az enyémen 10H keménységű van. Utánanéztem ennek a 10H jelzésnek. Gyémánt-nak van szinte csak ilyen keménysége. Milyen hihető, mi? Kínaiaknál a papír sokmindent elbír
leslien: és ráadásul kinek! Blyan-hez senki nem szól, mindenki kerüli. Még a laptopja is mindig azt írja, hogy "a program nem válaszol"
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
MODERÁTOR
-
-
anzo
senior tag
válasz kovacs65 #2582 üzenetére
Nyilván nem szándékos volt de akkor sem értem, hogyan nem lehet az ilyen dolgokra figyelni. Nekem tényleg állandóan a kezemben van a telefonom a munkám miatt de még egyszer sem ejtettem le pedig nem vigyázok rá betegesen nehogy egy karc legyen rajt, használati eszköz Ő van értem nem Én Ő érte de akkor is érthetetlen.
-
-
laca71
aktív tag
válasz Remekelek28 #2568 üzenetére
Melyik gsm bolt lenne ajánlott ahol EU-ba szánt verziót vehetnék Budapesten?
-
Nagytoll
senior tag
Az alkalmazásváltóban ki lehet merevíteni az alkalmazásokat a tűvel. Ezt a tűt hogy lehet kivenni onnan? Tudom, hogy még első ismerkedéskor állítottam be, de nem tudom hogy kell kikapcsolni
-
kovacs65
senior tag
válasz Remekelek28 #2570 üzenetére
48 óra.
Semmi rendellenes.Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
kovacs65
senior tag
válasz Remekelek28 #2568 üzenetére
Én majdnem...
Nillkin tokkal beleejtettem a felmosóvödörbe.
Állva csobbant, kb kétujjnyi mély vízbe. Max 1 másodpercet fürdött.
Kikaptam, megtörölgettem, működött .... egy darabig. Először csak úgy érezte, hogy a füles be van dugva (nem volt hang), majd a kijelző is eltűnt. Csak a kék led pislogott halványan.
Már temettem.
5-6 óra hosszat feküdt egy ventillátor előtt szétszedve.
Kiszáradt és tökéletes.
Megúsztuk mindketten. Még csak 4 napos volt.Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
hito
nagyúr
Nem lehetne most mar ezt az iPhone temat priviben folytatni? Amellett, hogy nagyon off, sokakat nem erdekel
-
vasi89
addikt
Mint írtam csak vélemény, nem ellened szól, hanem inkább nem szeretem az általánosítást. Valóban félreolvastam amit írtál, benne van h egy rétegre vonatkozik Egyébként Samsung topicnak a fele van azzal tele h szidják az iPhonet, pont ezért választottam a G4-et, itt kulturált emberek is vannak illetve sok mindent megtudtam a telefonról 1 hónap alatt
[ Szerkesztve ]
-
-
Nagytoll
senior tag
Nekem otterbox defender van. Elég nehéz először felrakni, de többszöri szétszedés után már egész gyorsan szerelhető. Nekem ez a megfelelő tok, így nem kell félnem ha leejtem 2 méter magasról vagy még többről.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz f(x)=exp(x) #2558 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott
kep
van mindenfele benne[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
vasi89
addikt
4s-től kezdve mind volt, most i6 van de őszintén ennek a kinézete kezdettől fogva nem tetszik de eléggé jó áron volt céges flottában Nekem az 5s a kedvencem a mai napig, számomra attól szebb telefon nincs viszont kicsi a kijelzője. i6+ szóba sem jöhet mert ha a sima 6 nem jön be a 6+ sem fog. Amúgy az iOs-t szeretem de régóta érdekel már az android aztán most úgy érzem, hogy a G4-el nem lövök mellé. Engem egyáltalán nem zavar h zárt a rendszer, Én a WP-t is szeretem.
@SlayR: Ha azt írod h az összes felhasználó hülye akkor ha inge ha nem vonatkozik mindenkire de nem akarok kötekedni, részemről ennyi, csak leírtam a véleményem.
-
Aryon87
félisten
Akkor ezek szerint a G4 tokjáról "kifelejtették" a led-nek a lyukat.. hm, keresek azért, de mindenképp kell venni. Hajlamos vagyok leejteni a telefonokat
Főleg ezért is: kép[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Bodagreg
csendes tag
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Ki honnan vett tokot? Most nézelődök 1-2-t, nem szándékozom horror áron beszerezni. Egyelőre ezt néztem ki valamint még ezt
Mindkettő tetszik, csak nem tudom eldönteni melyik legyen.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
zombinyul
addikt
Sziasztok!
2 napja en is bealltam a G4 felhasznalok koze.
Eddigi tapasztalataim Lumia 735 utan / mellett nagyon pozitivak. Tudni kell rolam hogy hatalmas WP fanatikus vagyok, de 2 honapja vettem egy LG tabletot, es olyan szinten kellemes csalodas volt rajta az Android, hogy ki "kellett" probalnom egy normalis telefonon is Ennyire stabil kukarobival mashol meg nem talalkoztam, mint ami az LG miotyoin van... A kijelzo meg az en amoledbuzi szememnek is gyonyoru, igaz, felbontas tekintetbe a HD nekem tokeletesen eleg volt, nem erzek olyan egetrengeto kulonbseget. Akksi kellemes csalodas, ahogy a kamera is. Nagyon tetszik, allat kis telefon. Raadasul a +0.8' ellenere nem sokkal nagyobb telefon a 735-nel, a fogasa meg stabilabb is.
Kerdesem annyi volna, hogy mennyire kopik a bor hatlap? Elkovettem azt a szentsegtorest, hogy szilikon tokba tettem, de munkam vegett kell neki egy kis plusz vedelem (ultra vekony, atlatszo tok). Plusz uvegfoliat is kapott, de az nem latszik
Ha felmerul valami kerdes, remelem lesz aki segitHonor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
veterán
Milyen iphonod van?, miert akarsz valtani? Nekem is volt anno i5om , meg 5s-em, de valahogy nekem nem jott at, ez az apple feeling bar,azt se merem kijelenteni, hogy tobbet nem probalom ki, de valahogy nekem , a google okoszisztemaja osszesegeben jobban bejon...
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
vasi89
addikt
-
Danny365
őstag
-
hito
nagyúr
válasz Danny365 #2539 üzenetére
Koszi! A szoftverinformacional ezt irja:
VX10c-EUR-XX
Ez nem pont ugyanaz, mint amit irtal, de elvileg EU. Vagy az is lehet, hogy csak feltettek egy EU romot ra, de eredetileg mas piacra szantak? Kart tudok benne tenni ha megprobalom, vagy siman csak nem fogom tudni kinyitni?
-
Danny365
őstag
Bonyolultnak nem az, de nézd meg az About Phone résznél, hogy milyen is a telefonod, mert elvileg csak az európai, vagyis V10a-EUR telefonokat lehet unlockolni, hiába H815 a többi típusa is.
Várni meg várhatsz, de egyelőre semmi hír nincs arról, hogy jönne alternatív megoldás. A DRM dolog miatt senki nem panaszkodott eddig az xda-t olvasva, kamera, Youtube, Spotify, stb. mind úgy megy nekik, mint eddig, BL unlock előtt.
-
hito
nagyúr
Rootolta már valaki a G4-ét? Mivel 1hó GSM garim van rá, így nagyon agyalok a rooton, mert feldobnám TWRP-ből a 60fps kamera modot. Bonyolult ez a bootloader unlock dolog? Vagy inkább érdemes olyan megoldásra várni, amihez nem kell nyitni a BL-t?
Ha jól emlékszem Sony-knál volt olyan gond, hogy BL nyitás után a kamera teljesítménye durván romlott valami DRM kulcsok miatt. Nem szeretnék ilyesmit kockáztatni.
-
Danny365
őstag
Amúgy nem leszólni akartam véletlenül sem és értem is, miért preferálod a raw formátumot, csak ha tényleg pofás képet akarsz, akkor sajna rájuk kell szánni az időt. A G2-n ugyanilyen nyűgjei voltak a dng-nek egyébként, ideig óráig szívesen szerkesztgettem őket, de aztán ha tök hétköznapi dolgokat fényképeztem, inkább maradtam a jpg-nél.
Ha eddig PS-sel csináltad, szedj le egy Lightroom-ot, könnyebb szerintem kezelni, meg vannak benne jó dolgok, amik meggyorsítják az egész folyamatot. Én se vagyok egy nagy Adobe mágus egyébként, de pár kép kidolgozása után rájön az ember, hogy mit érdemes tekergetni.
-
Remekelek28
őstag
válasz Remekelek28 #2534 üzenetére
Ez amugy egy G3s el készült,egy g4 el biztos nem lett volna gondom,de egy gyengébb telefonnal meg még ennyit se láttam volna.
-
Remekelek28
őstag
-
SlayR
senior tag
Azért sztem más, hogy egy olyan kép készül amin vannak részletek és ott belenagyítva látni dolgokat, mint egy zöld rengetegbe belenagyítva megszámolni hány gesztenye van a fán
-
w333
félisten
válasz Remekelek28 #2528 üzenetére
De az már megint más ... az nem hobbiból készült kép amit mutogatunk
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Remekelek28
őstag
És,ha egy pali,pont a szemed láttára meghúzza egy parkolóban a kocsidat,de elhúz a helyszinről,de pont a lámpánál megáll,te lelövöd egy telefonnal. Ilyenkor jön jól,hogy a képez visszanézve ,belenagyitva látod a rendszámát,nem pedig egy mosott cafatot látsz,amivel még a rendőrségre se mehetsz.
Vagy nekem nemrég sietni kellett egy ismeretlen pesti belvárosi itcába egy értekezletre és csak néhány utcával arrébb tudtam leperkolni,ahol a sarok utcanévről lőttem egy képet és rohanhattam az értekezletre ,pont kezdett szakadni az eső, mikor jöttem visszafele,könnyen visszataláltam. -
w333
félisten
Persze nem ... de őszintén egy tájképbe minek nagyítani ?
Ez anno abból indult ki hogy a kameratesztek alapján mindenki nagyított a képekbe hogy most melyik telefonban jobb a kamera !
És ez annyira befásult az emberek fejébe hogy mindenki nagyít orrba-szájba, közben nincs összehasonlítási alap semmivel
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
SlayR
senior tag
Nálam meg régebbi telefonos ismerősök körébe marad a szifon a hypeolt, és a "gyengébbek kedvéért" felszereltségű "rajsági" kategóriába....ahogy ismerősöm mondta azon az áron amiből egy iphone kijön lehet normális cuccot is venni
-
Aryon87
félisten
Oks, kösz a tippet
Mondom amatör fotózgatást szoktam csinálni, lövök képet azt jónapot
Na majd a kiránduláson jobbakat csinálokXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
hard74
senior tag
válasz Stauffenberg #2517 üzenetére
Bocs az offért, de kíváncsi lennék a véleményedre. Még Lenovo Vibe Z2 Pro(remélem hamarosan g4lesz)autoban lőve. (nekem ehhez nincs szemem)
http://www.dropbox.com/sh/uvyt7p7cp6fu51o/AABfpahp4LzUdN9Pq12uki9ba?dl=0[ Szerkesztve ]
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
hito
nagyúr
válasz Stauffenberg #2517 üzenetére
Sajnos ebben a topikban is (meg sok tesztoldalon) probléma, hogy felraknak néhány virágfotót, aztán abból az égvilágon semmi nem derül ki.
Én már ezt észre sem veszem, de eleinte le tudtam volna vetni magam az emeletről a virágok miatt
Csak a naplementésre tettem +20 telítettséget, a többihez nem nyúltam színek szempontjából. Pedig bőven van előny. Ha a manipuláció részét nem nézem, akkor is jóval több a részlet. Tehetek fel pláza indoor képet (raw vs. jpeg), ott szerintem jobban kijön. De nekem már az is elég előny, hogy a raw olyan, mint amit a szemeim látnak, a jpeg viszont sokkal digitálisabb. Normál nézetben ez nem látszik (sőt ott lehet, hogy még a jpeg van előnyben), de belenagyítva számomra nem kérdés melyik az ok.
Egyébként mint ma említettem, a Snap-nél lehet, hogy még látványosabb lenne a különbség, hiszen majdnem 2x akkora raw-okat ment, mint a gyári kamera app.
w333: igen, meg tudom érteni, hogy miért. Nem belenagyítva kellemesebb, de ha zoomolunk látszik, hogy a jpeg mesterséges, a raw pedig valósághű.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Stauffenberg #2515 üzenetére
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem a topik a lényeg, hanem ha a kamera képességeit akarjuk mutogatni, akkor érdemes néhány szempontot figyelembe venni, hogy mivel is lehet "megizzasztani". Sajnos ebben a topikban is (meg sok tesztoldalon) probléma, hogy felraknak néhány virágfotót, aztán abból az égvilágon semmi nem derül ki.
Ezt nem bántásként mondom a fórumtársaknak, csak jó tanácsként.
Egyébként jól sejtem, hogy a RAW-ból konvertált fotóid nem nyersek, hanem megdolgoztad őket? Nálam túlexponáltnak hatnak. A részleteken látszik, hogy a RAW-ból konvertált JPEG nem annyira baltás-darabolós gyilkos,de összességében nem látom az érdemi előnyt a gyári JPEG-hez képest (mármint az energiaráfordítás/végeredmény arányában nézve). Nálam a mobilos fotó arról szól, hogy bedobom Snapseedbe és/vagy VSCO-ba, aztán töltöm fel ahova akarom.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Stauffenberg #2515 üzenetére
És pontosan ezért van ez a topic Ha valakit érdekel, itt körül tud nézni, hogy melyik készülék mit tud.
Töltöttem már fel én is néhány képet G4-gyel. Leginkább raw-ban fotózok, bár a jpeg képessége sem utolsó a G4-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aryon87 #2512 üzenetére
Egy tesztfotónak tök mindegy, hogy látványos-e a tartalom. A Mobilarena tesztfotók is unalmasak, nulla művészi értékkel, de a céljuknak megfelelnek. A kamera képességeire vagyunk kíváncsiak, nem a művészi vénára.
Ezekre érdemes kitérni, ha egy kamera képességeit akarod felmérni:
1.) Dinamika (sötét és világos részek visszaadása, HDR on és off módban)
2.) Érzékenység (zajszint különböző fényviszonyok között, nappal, naplementében, szürkületben, éjjel)
3.) Részletvisszaadás (kisebb-nagyobb részletek, lehetnek ezek a szomszéd panel erkélyén lógó muskátlik is vagy távoli gyalogosok, felületek textúrája, ezeket akár a teljes ISO skálán végigtolva, hogy lássuk mennyit hagy meg a tömörítés/zajszűrés)
4.) Színvisszaadás (ez meg magáért beszél, lehet ez bőrszín, az ég kékje, fő zöldje, stb)
-
Aryon87
félisten
-
jacis
nagyúr
Srácok,
Ha veszek egy fekete bőr hátlapos G4-et az tudja a vezetékmentes töltés funkciót?
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Aryon87
félisten
válasz Stauffenberg #2510 üzenetére
Erkelyrol ki fotozni annyira nem latvanyos
Ha wifizonaba erek teszek fel 2 spontan kepet. Persze nem vok fotos, a te szemszogedbol csodat ne varjXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aryon87 #2508 üzenetére
Gondolom megfordulni és a kertet fotózni annyira nem megpróbáltató vagy kimenni az utcára. Értem én, hogy egy nyaralás jó fotótémát szolgáltat, de az ilyen 2 centiről virágokat lekapó tesztfotókból semmit nem tud meg a nagyérdemű, miközben semmivel nem megerőltetőbb nem virágokat fotózni.
-
-
Aryon87
félisten
Hihetetlen mit tud ennek a kameraja. Meg szoknom kell a fotozgatast, Sp utan mas tartani a telot..
xperia sp valamiert fekve toltotte fel
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Akit kicsit komolyabban érdekel a fotózás és a G4 fotós képességei, annak érdekes lehet a Snap Camera HDR nevű fotós app.
A gyári kamera alkalmazás 19MB-ban maximalizálja a raw fájlok méretét és a WB sem az igazi a szememnek. A Snap kamera alkalmazással a raw fájlok mérete maximum 30.3MB lehet. Azt vettem észre, hogy bár egy kicsit zajosabb lesz az eredmény, több részletet örökít meg és a fehéregyensúly, színek is élethűbbek.
Ezen kívül lehet benne felbontást választani, gyári kamera appban szintén nem találtam ezt a lehetőséget, amit a mai napig nem értek. De egyéb nagyon hasznos dolgok is vannak benne.
-
Stauffenberg
nagyúr
Fotóriporterként látom, hogy a legtöbb kolléga iPhone-t használ, ha már telefonnal fényképez és erre nagyon jó okuk van: Minőségileg nem marad el az Androidos csúcstelefonoktól, mert ugyanarra a Sony IMX megoldásra épül, mint a Samsung, LG, stb esetében, csak éppen alacsonyabb a felbontása. Viszont cserébe piszkosul gyors, Androidon sokszor még mindig probléma a túl magas "shutter lag", ami az utcai fotós és úgy általában véve a fotóriporter ellensége.
Az iPhone a mobilkamerák között olyan, mint a Leica. Lehet találni technológiailag fejlettebbet, de az biztos, hogy nem hagy cserben, kezelése és a működése is piszok gyors. Nekem nagyon tetszik a G4 gyári kamera szoftvere, de a manuális mód messze nem vezérelhető olyan könnyen és gyorsan, mint ahogyan egy iPhone-on belövöd az expozíciót.
-
vasi89
addikt
válasz LaptopSystem #2497 üzenetére
De tény h az LG-vel könnyebb szebb képeket csinálni..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok