-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Én most elkezdtem használni a stock böngészőt. Nagyon jó ez. Valaki használja? Akkuban milyen? Én most ennél maradok és meglátjuk.
Még görgetni is sokkal finomabb, érzésre is és mindenhogy. Meg jól is néz ki. Miért nem használtam eddig[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
zombinyul
addikt
válasz Nagytoll #5193 üzenetére
Nekem meg Lumia 800-rol 735-re valtani volt allati szokatlan (telefonalasnal ugy ereztem mintha egy tablettal telefonaltam volna, azt hittem sose szokom meg), aztan a G4 pikk-pakk megszokotta valt, a megvetelnel se ereztem olyan hatalmasnak (mondjuk ebbe tuti kozrejatszott az is, hogy a Lumiakhoz merten iszonyat kicsik a kavak), arrol nem is beszelve hogy nincs nagy kezem, megis szinte mindig eleg egy kez hozza.
Raadasul ez kozel se akar annyiszor kiesni a mancsombol mint a Lumia (735), nem kenyelmetlen se kezbe, se zsebbe, valamit nagyon allatul terveztek LG-ek.[ Szerkesztve ]
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
Tutu7030
veterán
válasz kovacs65 #5190 üzenetére
Én meg nem is tudom, hogy mennyi, pedig pár hete már használom. Pont ma néztem a telefont, ahogy letettem az asztalra, hogy már nem is olyan nagy, mint az első napon.
A "G" már szabályosan kicsinek tűnik, mikor kézbe veszem. Pedig 2 évig az volt a nagy.LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
eladogeppc
veterán
"Nem vagy tisztában az Android memória kezelésével."
Ezen mit értesz ? Annyira azért nem vagyok hülye, hogy ne lássam milyen futó folyamatokat cache-el be a droid. Azért tényleg nem 1 készülékem volt már, és csak-csak látom, ha az UI újratölt a kevés memória miatt.
Te tuti tisztában lehetsz, de a másik kütyü egyáltalán nem töltött újra például az UI-ból semmit.
Annyi eszem nekem is van, hogy a gyors működés érdekében a droid betölt sok mindent, amit éppen ugyan a user nem használ, csak háttérben van, és vannak folyamatok amiket el is dobhat, ha kell.
Csak miattad elolvastam ez a cikket: Az andorid memória kezeléseCsak tudod a rengeteg felesleges APP attól még leeszi a memóriát, és lesz olyan, amikor már nincs mit kidobni a folyamatok közül Ilyenkor jön az UI újratöltés, stb.... Jelenleg a 2GB ram is elég kell legyen még 5.0 alatt is. Logikus, hogy minél több a RAM, annál több APP/szolgáltatás tárolható/cache-elhető a gyors eléréshez. Így gyorsabban lehet váltani akár több háttérfolyamat között, jobb a MultiTasking.
"Nem a Megapixelek számából következik a képminőség"
Nem értem. Mondtam ? Nem mondtam, egyébként kíváncsi vagyok, hogy egy 13Mpx-es kép a részletesebb akár tájképek esetén, vagy egy 20Mpx-eles képméret esetén azonos tömörítési minőség mellett. Persze most mondhatod, hogy ha rossz minőségű a lencse akkor már nem a megapixel-ek számítanak, de beszélhetünk a JPG tömörítés mértékéről is, ami egyáltalán nem mindegy gyárilag hogy van belőve. Általánosságban írtam, hogy a 16Mpx-es kamerával részletdúsabb képeket lehet készíteni, mint egy 8 vagy 13Mpx-essel, így a pontot a G4 javára írtam.Nem jól mondom a dolgokat ?
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Wynsent
tag
És igen! Megrendeltem a kicsikét! Szerdán jön is Alig várom már
Alcatlel OT 302 --> Nokia 3410i --> Nokia 3220 --> SonyEricsson 800i --> SonyEricsson 910i --> Nokia 5800 (tubi) --> SonyEricsson Xperia X8 --> Sony Xperia P --> LG G2 --> LG G4
-
zack
nagyúr
válasz eladogeppc #5156 üzenetére
"A kamerát nem mondanám annyival rosszabnak, persze a G4-ben a 16MPx azért jobb."
Nem a Megapixelek számából következik a képminőség. Lásd Sony 20MP. Sok minden más kell alapvetően a jó képminőséghez, nem a Megapixelek száma.
"Ott 3GB RAM-ból az alap droid miatt 2gb simán szabad volt."
Nem vagy tisztában az Android memória kezelésével.
Nem az "igazat adunk" "nem adunk igazat" a lényeg, hanem tisztában kell lenni a rendszer működésével, és ha ez megvan, akkor onnantól lehet arról beszélgetni, kinek melyik tetszik jobban egyéni szempontok alapján, és miben.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Peter.70
addikt
Újabb elismerés az LG G4 -nek
-
bounty123
őstag
válasz Meggyi001 #5179 üzenetére
G2-n volt ez a problémám, hogy max auto fényerőn is kevés volt. A Lux progit használtam végül, amit testre lehet szabni és akkor nem kell mindig a fényerőt piszkálni. Úgy láttam barátnőm G4-e is hasonlóan viselkedik. Amoled kijelzővel nincs ilyen gondom.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz Meggyi001 #5179 üzenetére
Köszi
Alxza: milyen szoftververzion vagy? frissitsd a szoftvert. Ha olyan a baj, megoldja. Ha itt beirod a keresőbe hogy 277634 (azt hiszem) szerintem beadja az én hozzászólásaimat, milyen problémám volt. Csináld meg azt a tesztet.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
veterán
válasz FerNandor #5147 üzenetére
Ez nekem is mindig érdekes kérdés volt, itt írnak az automatikus fényerőről pár szót: [link] [link]
De szinte mindegyik az akksi kíméléssel hozza kapcsolatba a használatát és a szenzorok használatát. Sztem minél nagyobb a %, annál tágabb keretek között tudja világosítani automatán. Nagy általánosságokban ilyeneket írnak róla:
"Általánosságban elmondható, hogy a több fény több energiába kerül. Ha nem az utcán, erős fényben használjuk a mobilt, akkor állítsuk a képernyő fényerejét alacsonyabb szintre! Az automatikus fényerő-funkció meglehetősen ellentmondásos találmány: takarékosan bánik ugyan a fényerővel - de a fényérzékelő is energiát fogyaszt… Takarékos megoldás, ha csökkentjük a képernyő kikapcsolás időkorlátját 30 vagy 15 másodpercre."
https://gamergep.hu/
-
catmobile
csendes tag
van egy számlálós appom ami folyamatosan látszódik az értesítéseknél. be lehet állítani,hogy a zárolt képernyőn ez ne látszódjon de az értesítési sávban ott maradjon?
-
jose999
senior tag
válasz debcamp #5166 üzenetére
Beválik, meglátod minőségben az egyik legjobb, az Xprotector a másik. Lehet van olcsóbb, ugyanilyen jó, de én nem kísérletezgetek. Ez bevált, minőségi, ennyit megér ez a telefon. amúgy 10 nap alatt a kezemben volt legutóbb.
[ Szerkesztve ]
„Oh, igen. A múlt gyakran fájhat, és elfuthatsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.”
-
alxza
csendes tag
Sziasztok! Miért van az, hogy lezárt képernyőn nem mindig érzékeli elsőnek ha fel akarom oldani(kétszer tapi)? Illetve a minap este,de lámpa alatt szerettem volna slow videót csinálni. Normális volt a kép, nem volt vele semmi baj, csak amikor megnyomtam a videó gombot akkor az egész tiszta sötét lett. Miért lehet ez? Mielőtt nem nyomtam meg a felvevő gombot, normális volt a G4-en a fény.
LG G4
-
-
catmobile
csendes tag
megérkezett hozzám is végre a kicsike!☺ a dobozon hol látszik, hogy melyik országból származik?
-
ctvagyok
őstag
válasz eladogeppc #5164 üzenetére
Hát internet ilyenben nem szokott hazudni. Az ember keze az meg nem pontos műszer.
Tapasztalatból mondom, csak annak hiszek amit mérleggel mérek. Munkából adódóan megtapasztaltam menyire nem ér semmit a szemmérték meg az ilyennek.[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
-
vasi89
addikt
válasz debcamp #5161 üzenetére
Én valami másfél dolláros üvegfóliát vettem aliexpress-ről. Teljesen tökéletes, méretpontos. Nem tudom a nillkin mennyivel jobb de nem akarom elszólni viszont mióta érintőképernyős telefonom van összesen 1x ejtettem le de akkor is fém bumper volt azon a telefonon így megúszta Szóval nekem megteszi ez a 400ft-os is
-
ctvagyok
őstag
válasz eladogeppc #5159 üzenetére
Internet szerint a g4 a nehezebb, de csak pár gramm a különbség.
-
debcamp
aktív tag
válasz horvi0813 #5157 üzenetére
Nekem a Nillkin H9-es üvegfóliáját ajánlották (itt kérdeztem én is), meg is rendeltem, de még idő mire ideér és ki tudom próbálni.. Addig a gyári van rajta, még új készülék, 1 hetes sincs. Tokot ha minden igaz, ma veszek
[ Szerkesztve ]
-
-
zombinyul
addikt
válasz eladogeppc #5156 üzenetére
A G4 elolapi kameraja 8 megapixel, nem 5. Egyebkent nem a kijelzo szepsege miatt irtam hogy a Flex 2"csak" FHD, hanem mert amiatt is jobb lehet az akksi. Sokkal kevesebb keppont ker energiat. Az hogy a Flex erosebb, haaat... Telefonokrol beszelunk, en mar neha a G4-et is feleslegesen erosnek erzem.
Ami nekem nagyon kellene a Flexbol, az az ongyogyitos hatlap. Mondjuk tokba mindegy is, meg le kellene a borrol mondani, de mint feature marhamod tetszik.horvi0813: en mindenkepp valami uvegfoliat javasolnek. Sokkal tartosabb, sokkal sokkal jobban ved, es jobb a tapintasa is. Arban viszont nem dragabb annyival.
[ Szerkesztve ]
-
horvi0813
tag
Ki milyen fóliát használ a telefonon?
Segítség kéne honnan és milyet rendeljek/vegyek. -
eladogeppc
veterán
A G Flex 2 üzemidőben kb egy szinten van a G4-el. A kamerát nem mondanám annyival rosszabnak, persze a G4-ben a 16MPx azért jobb.
2/32-es változat van nekem, multitaskban u.a. Most utálni fognak megint sokan, de az OPO-t gördülékenységben nem lehet megfogni. Ott 3GB RAM-ból az alap droid miatt 2gb simán szabad volt.
A kijelzőket ne hasonlítsuk össze szerintem addig, amíg a lakásban 3m-ről nézzük a FullHD-t. Persze az új Quantum display tuti messze jobb, de kicsit soknak éreztem a Snapi 808-hoz.
Kamerához még annyit, hogy a G4 5mpx-eles selfie kamerája tuti jó, de nekem például elég a Flexben lévő is.
Erőben persze a Flex 2 szerintem nagyon ott van. Snapi 810, adreno 420....ühüm....
Melegedés biztosan lesz is, mert ugye a Snapi 810 ilyen. DE! Sokat javítottak rajta, a legutolsó firmware-el ez túlnyomó részt nincs jelen. 3D játékoknál viszont szerintem gond lesz ez !
Egyszó mint száz, a G4 és a Flex 2 két zászlóshajó.
Nem muszáj mindenben igazat adni nekem, vegyétek iránymutatásnak. Akit érdekel.
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
FerNandor
őstag
válasz ctvagyok #5154 üzenetére
Köszi az automatas választ, majd kipróbálom, soha nem használtam még úgy.
Az az újratöltés nem lehet a Chrome hibája? G2-n mindig csinálta, utáltam is. Itt nem használtam.
-
ctvagyok
őstag
válasz Remekelek28 #5153 üzenetére
Eddig bárhol néztem, a z3 és az m9 is szétverte a g4-et.
Na itt a g4 vs z3+
De linkelhetsz te is ahol a g4 a jobb.
Rendszeres tapasztalat a Chrome tabok újratöltése, pedig alig pár van nyitva. Persze nem s6 szar a helyzet, és nekem így is megfelel. Vagy alkalmazások is újratöltenek. de már írtam nem zavar. Olyan gyorsan betölt mindent.G4 szerintem is jobb, ez nem kérdéses.
[ Szerkesztve ]
-
SlayR
senior tag
próbáltam pontosabb infókat keresni a cuccról, hátha valahol van valami története, de eddig sikertelenül
-
ctvagyok
őstag
Multitasking lehetne jobb. De én is úgy érzem, hogy idén nem jön olyan androidos telefon, amire ezt le tudnám cserélni.
(#5144) zombinyul
A G flex2 kijelzője FHD, és nem kell 2k-t kihajtani a procinak, ugye így könnyű.
Kár, hogy nem lehet FHD-ra állítani a g4-et. Nyerhetnénk vele egy kis üzemidőt.
Így a g4 után szívesen kipróbálnak egy időre, mit is tud a gflex2.(#5147) FerNandor
Az automata fényerő benyomása mellet is lehet állítgani a csúszkán. A samsungoknál is így van. Sajnos akkor is kevés automatán a fényerő az esti olvasáshoz ha maximumra állítom. Legalábbis nekem. Elég zavaró, hogy kézzel kell állítgatnom.[ Szerkesztve ]
-
SlayR
senior tag
Ham még valaki esetleg szeretne "egyedi tokot" igaz a képen G3 van de sztem G4-re is megoldható
-
FerNandor
őstag
válasz FerNandor #5128 üzenetére
Csak a csörgés elején emelkedik csak egy rövid ideig. Utána beáll a hagyományos rezgésre.
Az mi, amit írtok, hogy pl. 55% auto fényerő? Ha auto, akkor miért 55%?
-
zack
nagyúr
válasz ctvagyok #5139 üzenetére
Jelenleg nem látok olyan hiányosságot, amiben javulnia kellene. Profin összerakták szoftveresen.
Persze a frissítések valószínűleg folyamatosan javítani fognak majd az üzemidőn, és egyéb apróbb optimalizálások is biztos lesznek, de alapvetően jók lettek az alapok.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
őstag
Na ki bontogattam és eddig nagyon tetszik. A bluetooth füles nagyon ott van.
-
hito
nagyúr
Én még mindig azt mondom, hogy vihar a biliben. Az átlag felhasználót ez nem érdekli, se pro se kontra. Persze mi máshogy látjuk ezt, de biztos hogy nem mi vagyunk többségben. A samu ezt eltolta - több más dologgal egyetemben -, de ettől még elég jó kis készülékei vannak. Más kérdés, hogy eszem ágába nem lenne egy S6 Edge-ért a G4-emet adni.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
leslien
nagyúr
most töltöm egy gyengébb Samsung töltővel kíváncsi vagyok h tovább bírja...
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
ctvagyok
őstag
-
zack
nagyúr
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
apuc
őstag
válasz eladogeppc #5130 üzenetére
Nem melegszik?
Találtam egy összehasonlítást- nem cserélném el a Gflex2-re a G4-et, sem a kamera, sem a kijelző nem olyan jó a Gfelxben.
[link][ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
válasz ctvagyok #5129 üzenetére
Ahogy a kollega is irta, eleg sokat szamit. Most pl. 8 ora alatt, haromnegyed ora kijelzoidovel vagyok 90%-on. Ha nem toltottem volna egesz ejjel, mar 70 korul lennek tutira.
eladogeppc: azok most marha jo arba mennek. 2/16, vagy 3/32 varians? Mennyir emelegszik? Gondolkodtam rajta en is sokaig, csak aztan feltem hogy nem tudnam azt a nagyon hajlitott kialakitast megszokni.
-
Nagytoll
senior tag
válasz eladogeppc #5130 üzenetére
Hát ez gyors volt kíváncsi vagyok mit szólsz a flex 2-höz
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
OnePlus leadva, G Flex 2 lett belőle.
-
FerNandor
őstag
Az miért van hogy némán vagyok és emelkedő stílusban rezeg ha hívnak, amikor szabvanyosra van állítva?
Nekem jó ez az Opera mini. Ha valami esetleg nem megy rajta, atmegyek chrome-ra. Milyen akkukimelo böngészők vannak még, amik jók?
-
őstag
És végre meg jött az enyém is .
-
Aryon87
félisten
Valakinek volt LG 4x HD telója? Ha volt rajta más rom meg miegyéb, legyen szíves írjon rám most priviben (saját topikjában senki nincs, és nagy gáz van...) Köszi
Tudom OFF, de nem szürkítem el direkt h látható legyen...
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
jose999
senior tag
válasz debcamp #5115 üzenetére
0.3 mm vastag. Nem lesz gond. Legalábbis a családban a G2-őn és a G3-on is ilyen van, mindegyikhez van gyári Quick window/Circle tok, Nekeda tok, noname kihajthatós (feleségem mániája), a G2-höz egy Spigen Slim Armor, illetve a G4-hez egy noname átlátszó TPU, amit az üvegfóliával küld a kínai fószer, amit linkeltem. Azokkal jók, semmi gond .
„Oh, igen. A múlt gyakran fájhat, és elfuthatsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.”
-
debcamp
aktív tag
Uhh nem is kell ebay
Kb ugyan azon áron (+/- egy kicsi) van itthon is spigen tok Nem is kell rendelni, várni stbJose999: még egyszer köszönöm a tippet a fóliára.
Mennyire vastag az? Nem "ütközik" majd a tokkal szerinted?[ Szerkesztve ]
-
jose999
senior tag
válasz debcamp #5113 üzenetére
Tokot nem tudok ajánlani, azt nem használok. Majd esetleg ha lesz ehhez is Nekeda tok ennél az eladónál, akkor veszek. (G2/G3-ra bevált)
-
jose999
senior tag
válasz debcamp #5108 üzenetére
Ez a fólia elég jó. Mindig ettől az eladótól veszem minden telefonomra. Ja, és nincs posta..
davidsz
[ Szerkesztve ]
-
debcamp
aktív tag
válasz Viktor0610 #5109 üzenetére
Igen??
Nem néztem. Mint írtam, nem sok dolgom volt még az oldallal ( személyesen ).
Sajnos a szállítás elkerülte a figyelmem.. Azt tapasztaltam már ( más rendelt nekem ), hogy sok más esetben akár pár forintos termékek esetén nem volt költség...jellemzően keletről. Itt akkor nincs ilyen, pedig nem 1-2 dollart kell utalni. -
MODERÁTOR
-
debcamp
aktív tag
Sziasztok,
Nem vagyok nagy ebay bajnok..
Ettől az eladótól ezek a tokok vajon eredetiek lehetnek, illetve maga az eladó is az aki oda van írva (hivatalos)? Na értitek.. Ti melyiket ismeritek/ajánljátok?
1: Ultra Hybrid®
2: Rugged Armor®
3: Slim Armor®
4: Neo Hybrid®
Illetve van itt 3db-os fólia is: [link] Van jobb az üvegfólia? Azt még nem láttam/használtam eddig... -
Nagytoll
senior tag
Most találtam rá XDA-n, hogy elvileg már kijött a V10f rom is és már van belőle rootolt .img is, nemtudom, hogy felrakjam-e, félek, hogy összezavarja az xposedet, de lehet, hogy megpróbálom holnap, ha ráérek.
-
ak76
senior tag
válasz davidsz #5101 üzenetére
Vagy FC-vel óránként elszáll az egész a retekbe,hogy a végén boldog leszel ha így,vagy úgy,de normálisan működik.
Én eddig bármilyen droidon iktattam ezeket a gyári szarságokat,amiket a gugli tukmál az userekre,mindig beláttam hogy nagyobb szopás nélkülük,mint velük.[ Szerkesztve ]
-
Nagytoll
senior tag
Leszedtem ezt a lego star wars tcs-t, baromi jó teljesen átportolták a régi ps2/pc-s játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok