Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bojtix
tag
válasz Anonymus95 #14396 üzenetére
A SIM "pepitában" másik telóval jó.
De a hálózat váltásos tipp bejött, mert 2G és 3G már legalább kiírja, hogy nincs is hálózat...xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Már több mint 3 éve használom nagy megelégedéssel a telefont, de most egy bosszantó hiba lépett fel.
Vásároltam egy új kocsit amiben van gyári BT-s fejegység.( Fiat Freemont 2012) Egyetlen egy telefon nem akar a kihangosítón beszélni vele a közelemben. Igen jól tippeltetek, az enyém... (S6, S8, P10 lite, minden..) Viszont emiatt nem vennék feltétlenül új telefont...Zenelejátszás és minden egyéb megy, de a telefonkihangosítás nem. Minden engedély megadva párosodnak stb.
Egyetlen tippem maradt, hogy a B390es T-s rednszerben ami a telón fut valami a BT vel el van bökve. Van esetleg valahol egy lépésről lépésre leírás, hogy hogyan tudnám ezt frissíteni valami gyári függetlenre, ne adj isten újabb androiddal. Hátha...
Ha van valakinek más ötlete azt is szívesen fogadom!
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
bojtix
tag
Sajnos másik problémába ütköztem....
Hívást sem fogadni sem kezdeményezni nem tudok. Egyszerűen mint ha nem menne a SIM. A pláne az, hogy a mobil net simán megy és ha lekapcsolom a netet akkor is van térerő. Akkor elvileg a modem megy és látja a SIM-t, de még sem.
Most ment rá núlláról a B390 és frissült B520-ra, de így sem jó.
Esetleg tipp? Én már kifogytam az ötletekből...Előre is köszönöm!
xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
Micsurin
nagyúr
válasz bojtix #14392 üzenetére
Fixity olcsón cserél benne akkut.
Gyárira persze, a tőlem édesapámhoz vándorolt is volt már akku cserén.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
bojtix
tag
válasz grafnet #14391 üzenetére
Én ha nem használtam komolyabban, akkor sem bírt ki egy komplett hétvégét, de 1 napot viszont nyüstölés (2-3 óra beszélgetés + folyamatos net kapcsolat mail, chat stb szinkronnal) mellett is elketyegett.
Legalábbis eddig, mert szinte napra pontosan a 2 év letelte után rohamosan esik az akku kapacitásaNem fogom beadni a szervízbe
1- lejárt a gari
2- ráadásul nem is lenne garis, mert a nyáron kamerát cseréltem benne. 1 hétig "rohasztották" az asztalon és vissza sem szóltak, hogy nem bontják meg a ház "görbülete" miatt, hanem én kezdtem érdeklődni, hogy mi van a telóval... mindegy megcsináltam inkább magam....Valakinek van esetleg jó állapotú gyári akkuja vagy vettetek már kínából?
Előre is köszönöm a tippeket!
[ Szerkesztve ]
xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
Caldera
aktív tag
válasz grafnet #14388 üzenetére
Ha éjszakára nem teszem repülőbe és folyamatosan be van kapcsolva a mobilnet (most csak akkor kapcsol be, ha felébresztem) akkor is megvan a 2,5 nap. A folyamatos WiFi-nek akkor van értelme, ha mindig van ismert hálózat hatókörben, mert ha kikerül belőle keresi a kapcsolódási lehetőséget, ami nagyom meríti.
Akkor nekem szerencsém van a telefonnal, bár használtan (új állapotban) vettem, de az előző gazdájának csak másod telefon volt és ezek szerint gondosan kezelte.[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Anonymus95
senior tag
Egy picit merít a duplakopp, de nem sokat. A rádió hullám kommunikáció és Google merít sokat.
-
-
Caldera
aktív tag
válasz Minstrel #14385 üzenetére
Az biztos, hogy nem eszik sokat. Nekem be van kapcsolva, ha nem sokat használom éjszakára repülőbe téve 3-3,5 napig elmegy egy töltéssel (volt már 4 nap is) nem az ultra akku üzemmódban.
[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
válasz Murdock1981 #14384 üzenetére
A dupla kopp miatt is sokat eszik?
-
Murdock1981
tag
Mostanában kb. 2óra SOT-om volt és napközben is tölteni kellett a telót. Megelégeltem és kicsit utánna jártam. Letiltottam a Chrome-ot, feltelepítettem az operát, és mivel szilikon tokra váltottam, kikapcsoltam a dupla koppot, illetve az inteligens tokot és láss csodát 2óra 5 perc SOT után 65% az akku. Februárban lesz két éves a teló, de nem cserélem le míg tönkre nem megy, az tuti☺
[ Szerkesztve ]
-
mirage.83
újonc
Sziasztok!
P8-asom 4 év után megadta magát, de megmaradt 1 db gyári bontatlan szürke készülékház, illetve a sarkain enyhén sérült fehér (kis sim kártya és micro sd ajtócskával) és szürke készülékház.
Akit érdekel, írjon rám privátba.
-
Dell XPS
veterán
válasz Anonymus95 #14380 üzenetére
Köszönöm!
B300 nem kell ? Simán B170 egyből?
l09c432 verzió
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Van valakinek gyári recovery img fájl B399 -re ?
köszönöm!
Üdv, Dell XPS
-
AthlonXP
őstag
Biztos, hogy a telefon csatlakozó a hibás? Másik, kábellel próbáltad? Nagyrészt a kábel csatlakozóján levó két kis fülecske szokott elkopni, vagy sérülni, ami pont a biztos rögzítésért felelne, használat közben. Nekem is van olyan kábelem, ami szinte bele esik a telefonba, de olyan is, amit csak erővel tudok csatlakoztatni és kihúzni, mert annyira passzosan, stabilan tart.
A bekarikázott részen levő két kis fülre gondolok, van olyan kábel, amin nincs is ilyen pl., azok kerülendők emiatt..
-
nessh
tag
Sziasztok,
Cserélt már valaki itt P8-on töltő csatlakozót (mármint a telefonon lévő csatira gondolok)?
Sajna nagyon könnyen kimozdul a kábel -> nem tölt és már kezd idegesíteni. -
theo_76
aktív tag
válasz Anonymus95 #14369 üzenetére
Megnézem ezt is... A rollbacket letöltöttem, viszont a b200at nem találom... Vagy azt automatikusan fogja updateként. Most este lesz rá időm.
-
Anonymus95
senior tag
Én újra letölteni azt a full ROM-ot. Van hogy hibásan töltődik le. Emellett nyomnék egy gyári beállításokat, mert az is megakaszthatja. Lehet így nem kell Rollback-elni.
[ Szerkesztve ]
-
tonyqa23
senior tag
válasz theo_76 #14367 üzenetére
Esetleg még probald meg a B300 Rollback romot, en ugy csinalnam, hogy B300, utana a teljes B200, aztan jöhet ra a 399. Kicsit időigényes, de nem tudok mast mondani. Itt a fórumon linkelve van valahol az összes verzió.
[ Szerkesztve ]
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
tonyqa23
senior tag
válasz theo_76 #14365 üzenetére
Akkor nem tudom. A teljes verziót toltotted le, ami masfel giga? Nekem siman engedte a 399re a 398at.
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
theo_76
aktív tag
Nekem Grace buildszámmal van, jelenleg c900b399. Hogy tudom feltenni a b520-at?
-
Minstrel
senior tag
Egy kis TMX tapasztalat. Öt nappal ezelőtt, csütörtökön elküldtem nekik postán, másnap megkapták és ma kedden már hozta is a posta. Gyenge akku miatt kértem a cseréjét, azt írták cserélve, most töltőn van. Más hiba nem volt, de kicserélték a kijelzőt is karcokra hivatkozva, pedig csak a gyári fólia volt rajta és az volt karcos Szóval meglepődtem a gyorsaságon, valami emailt vagy sms-t vártam csak a hétre amiben majd jelentik a munka állapotát. Annyi csak a "gond", hogy most kereshetek hozzá valami jó fóliát vagy üveget.
-
tonyqa23
senior tag
En hasznalom es amikor sms jon koddal, akkor azt automatikusan beirja, nem kell alkalmazast valtanom.
-
nessh
tag
Srácok, használ valaki P8-on smartbank alkalmazást?
Én szeretném használni, beregisztrálom a számlám, viszont az otpdirect oldalon azt írja hogy a regisztráció nem aktivált. Emiatt nem tudok pl QR-kóddal belépni sem. otp chat-en azt mondták az első sms jóváhagyásos tranzakció után aktiválódik. Hát nálam nem.Illetve olyan gondom is van hogy ha akarok az alkalmazásban tranzakciót indítani, jön az sms a kóddal. Alkalmazást váltok hogy megnézzem a kódot, visszaváltok a SmartBank-ra de ott meg eltűnik az ablak ahová a kódot be kéne írni... és újra be is kell lépnem az alkalmazásba. Persze az ablakot ahová a kódot kéne írnom már nem tudom elővarázsolni. => nem tudok tranzakciót indítani a telefonról.
Járt még így vki? Minden ismerősnek megy csak nekem nem, ezért gondoltam hogy ebben a topicban kérdezem.
-
tonyqa23
senior tag
-
AthlonXP
őstag
Most, hogy nézem, az időzítő opció ott van nálam, viszont nem működik. Hiába állítom be 2-5-10 másodpercre, amint megérintem az exponáló gombot, rögtön fotóz a telefon. Nincs várakozási idő.
Hmm.. Igazából fogalmam sincs, hogy korábban működött-e ez az opció, mert eddig sose próbáltam még, az elmúlt bő 1.5 évben, amióta megvettem a telefont, csak gondoltam megnézem már, ha szó van róla.Nálatok működik?
-
Obilia
csendes tag
válasz rolee9309 #14342 üzenetére
Kamera > Három csíkocska jobb felső sarokban, beállítások és ott, picit lejjebb van az Időzítő
Ha csak akumulátor csere kell, megcsinálják a József krt. szervizében is (miután megrendelték és megérkezett az akksi), vagy csak kint a TMX-ben?
Létezhet esetleg még smart cover (okostok) függőleges ablakkal a Rock nevűn kívül? (Persze keresgélek is, de hátha már futott bele valaki hasonlóba).
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
-
-
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalatok alapján érdemes 8as verziószám körüli androidot a készülékre varázsolni?
Még az utolsó T-s verzióm van egy 3 éves készüléken Eljátszottam a gondolattal, hogy talán felszabadul némi kapacitás és az akkuidő is nőhet. KB 1 napokat bír a készülék sok-sok telefonálással és olvasgatással. Chateléssel.
Köszönöm!
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
rolee9309
csendes tag
Valaki tudna segíteni, hogy a viharba lehet időzítőt beállítani fotózáskor? Hiába van a kamera beállításainál beállítva, hogy pl. 10 mp, exponálás után azonnal fotóz.
Bocs, ha láma kérdés, de eddig nem volt rá szükségem, most meg b..a a csőröm, hogy nem jövök rá, hogy kell -
AthlonXP
őstag
Igen, a b520, az a gyári frissítővel jelent meg, az FF. csak a b399-et látja valamiért.
Szerintem, egyébként érdemes frissíteni, bár leginkább a biztonsági frissítések vannak benne, meg egy pár apróság, de nem veszít vele az ember semmit, ha frissít, szóval mehet nyugodtan. Én az első alkalommal, ahogy megjelent, frissítettem, de semmi hátrányát nem vettem észre azóta sem, pedig pár hónap eltelt már azóta. -
Caldera
aktív tag
válasz AthlonXP #14338 üzenetére
Nem, megvan a full B394 és B398 is. Csak nem tudom érdemes-e frissítenem, most minden jó és az akkuidő is megfelelő. Ha rosszabb volna a frissítés (volt már rá példa), nem szeretnék a Rollback-kel és Downgrade-del szórakozni.
-
Caldera
aktív tag
válasz Anonymus95 #14336 üzenetére
Igen, már úgy is próbáltam, de sikertelen. Érdemes egyébként frissíteni mondjuk B394-re?
-
-
Caldera
aktív tag
Mi lehet az oka, ha elindítom a telefonon szoftver frissítés keresést az írja, hogy frissítés nem érhető el (C432B392 ROM van rajta)? Mert ugye van frissebb, de miért nem ajánlja fel?
-
Caldera
aktív tag
válasz AthlonXP #14329 üzenetére
Mivel a töltés óta eltelt merülés intenzitása szerint becsüli meg a hátralévő időt a töltöttségre, ezért változik folyamatosan az idő. Ha töltés óta intenzíven merül a használattól, akkor rövid hátralévő időt fog írni, ami persze csak akkor igaz, ha továbbra is ugyanolyan terhelésnek van kitéve és fordítva.
Az enyémet kb. 1,5 hónapja vettem, előző gazdája nem nagyon használta (2019. februárig még garis). Nekem normál használattal (bekapcsolt mobilnet, 1 óra hívás, 1 óra SoT, néha wifi, éjszakára repülőbe téve) 2,5-3 napot megy.[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz Permet Elek #14330 üzenetére
Na elmész te....
Mondjuk érdekes, mert most az enyém 86%-on van és 30 óra 38 percet ír.. Hm...
[ Szerkesztve ]
-
-
AthlonXP
őstag
válasz Minstrel #14326 üzenetére
Nekem februárban lesz 2 éves a P8, jelenleg 98%-on van az akku töltöttségi szintje. 20 perce húztam ki a töltőt a telefonból, most azt írja, 20 óra, 8 perc van hátra az akkuból... Mikor megvettem a telot, hasonló töltési szintnél, 38-42 órákat jelzett hátralevő időnek. Szóval a bő 1,5 év használat alatt, az aksi kb 50%-os szinten van, legalábbis a kijelzés szerint. Ez mondjuk elég durva szerintem, bár azt mondják, 2-3 éves élettartammal kell számolni a mobil akksik esetében. Mondjuk egy kapacitás mérésre kíváncsi lennék, mégis mennyit romlott, újkora óta a cucc, mert ugye a kijelzés az csak tájékoztató jellegű dolog, de azért mégis csak mutatja, hogy már nem őszinte a mosolya az akkunak.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Caldera #14320 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nekem is egy ilyen Nillkin Nature átlátszó tok van rajt, és imádom. Nagyon vékony még így is, de mégis jól védi a telefont, a jack és töltő csatlakozóknál pedig porvédő dugók ahogyan előttem is írták már. Sajnos az enyém is megsárgult már kissé, de igazából nem zavar. Nagyon jó minőségi szilikon tok, én is csak ajánlani tudom, tényleg nagyon szeretem.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
tonyqa23
senior tag
válasz Caldera #14320 üzenetére
Pontosan ilyenem van és nem találtam sehol. Csak az enyém az már iszonyat undorító sárga, már másfél éves. Köszi!
-
Caldera
aktív tag
válasz tonyqa23 #14313 üzenetére
Én ezt rendeltem a múlt héten, amíg lehet kapni. Most is ilyen van rajta, csak már kezd kicsit sárgulni. Tudom ajánlani, minőségi anyag, a töltő és fülhallgató csatlakozásokat dugóval védi a portól (más tokon ilyet nem találsz).
[ Szerkesztve ]
-
tonyqa23
senior tag
válasz grafnet #14314 üzenetére
Köszi, Alit neztem, en ott mar csak lite-ra talaltam, de az még mindig dögivel...
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok! Tud vki vmilyen oldalt/boltot, ahol még lehet kapni hozzá tokot?
-
Plafoon
tag
Ha rendelek egy új akkumultátort egyedül be tudom szerelni? Sajnos itt ahol élek sehol nem vállalják ha megrendelem az aksit és úgy sem ha ők rendelik meg. Szerszámaim megvannak hozzá elméletben.
-
csendes tag
válasz grafnet #14306 üzenetére
Áh, már értem. Lehet felpattintom tokra, sokat olvasok és eléggé elfárasztja a csuklóm a teló tartása.
Neem, a beazonosításomhoz, mert csak mailt, meg nevet adtam meg. (Gondoltam elég a mail cím- név páros, úgy is csak 1 telót adtam be, a garanciakérvényes lapnál meg feltüntettem a címet.)
[ Szerkesztve ]
Hardveraprózva ismerszik meg az ember.
-
grafnet
veterán
válasz TarhonyaHUN #14305 üzenetére
Pozitív!
Bár nem értem teljesen: kértek még adatot a szereléshez, de közben már vissza is küldték? Elég gáz, ha így volt...
Ajándék: ujjra tartó gyűrű, illetve kitámasztó.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
csendes tag
válasz grafnet #14301 üzenetére
Bocsi a pár napos kihagyásért, nem voltam gépközelben, telóról meg egy szenvedés számomra a fórumba írni - főleg ha képet akarok mellékelni.
Lényegében miután írtam az első hozzászólásomat, utána javaslatotokra küldtem egy mailt is.
Másnap egyidőben érkezett az SMS, hogy vehetem át a postán és a mail, hogy amúgy kéne még adat, mert nem küldtem elegendőt a beazonosításhoz.Postán átvettem, cserélték a kijelzőt és az akkumulátort. Kis ragasztó (szvsz valamilyen szilikon) maradt a ragasztásból hátra a kijelző alján, de körömmel röhögve lekapartam.
Kaptam egy üvegfóliát is rá -amit eddig nem tudtam leszedni -benne egy hajszálrepedéssel, ami remélem, hogy csak a fólai és nem a kijelző - ezért is akarom lekapni, hogy wtf.
Plusz karcot nem tapasztaltam + eddig nem produkált semmilyen rendellenességet működés közben.
FW nem tudom már mi volt rajta előtte, most GRA-L09C432B394-el kaptam vissza.
+ jött vele egy ajándék, de egyelőre nem jöttem rá az értelmére:
[ Szerkesztve ]
Hardveraprózva ismerszik meg az ember.
-
pipi69
csendes tag
válasz TarhonyaHUN #14296 üzenetére
Szia!
Ugyanezekkel a hibákkal csütörtökön postáztam az enyémet.
Ma néztem a TMX oldalán a munkalapját amely szerint
"A gyártó engedélyezte a készülék cseréjét. A készülék a szervizben marad.
Státusz: Elhagyta a Szervizközpontot "Ezek szerint nálam holnap csönget a postás.
Ha tényleg így lesz akkor pozitívan csalódtam bennük.
Itt tudod megnézni a tiédet:TMX
A munkalapszám a feladóvevény sorszáma.
-
Anonymus95
senior tag
válasz TarhonyaHUN #14300 üzenetére
Jaja, hangyányit félretoltad a dolgot.
Én írtam a Huawei szervizzel kapcsolatos tapasztalataimról.
A TMX-ről nem sok jót lehetett hallani, így meg hogy Időközben már Magyarországon is van hivatalos szervíz, nem értem miért nem azt választottad. A garanciát is nagyobb eséllyel fogják elfogadni.
Várjuk a fejleményeket! -
grafnet
veterán
válasz TarhonyaHUN #14300 üzenetére
Bocsi! Ott a smiley!
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óvodások homokozója
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest