-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Ha az emag forgalmazza, akkor valóban jobb lehet az emag az Alzánál, de az emagon forgalmazó random cégnél jobb az Alza. Egyébként a 380e-t jó árnak tartod, de a 410e már sok? Ha vársz egy kicsit, akkor lesz ez még jobb, pl a Oneplus 11 420k-n nyitott tavaly, és nyáron már 300k körül lehetett megvenni.
-
Peace
nagyúr
Szerencsére minden alkalommal lebeszélem magamat arról, hogy ennyi pénzt kiadjak egy új telóra. Minden programom fut hála a jó égnek. 120 Hz-et úgyis kilőném valószínűleg, mert meríti a telót, mint állat. Legalábbis párom S22-esét baromira. 4G-vel bárhol röhögve elvagyok. Szóval igazából a szebb fotókon kívül mást nem tudna nyújtani egy méregdrága telefon.
-
Diokhan
addikt
Értem. Én nem szoktam ilyen adatokat nézegetni, minden napashogy használom. Nálam annyi a lényeg, hogy amikor haza érek még legyen benne töltés. Volt anno, hogy kikapcsolt iphone-al értem haza, ezt sosem vittem még haza úgy, hogy le volt merülve teljesen, és néha igen húzós napon vagyok túl.
-
Diokhan
addikt
Bocs a dupla hsz miatt.
Sajnos ha cserélsz is akkut sem lesz már jobb, mivel amikor kijött a telefon, még jó volt a szoftver (android verzió) , amivel kijött.
Ma már a legújabb frissítés miatt sokkal kevesebb lesz mind az SOT mind pedig az egy töltéssel kibirt időtartam (sok más szempontból is rontott a telefonon a frissítés, tervezett elavulás, vegyél újat címszóval). Az az akku idő, amit tapasztalsz elmondásod alapján nagyon is jó, semmi értelme cserélni az akkut. -
Nekem most jelzett, fel is raktam
Nem tudom mi lesz ennek a telefonnak a sorsa. Baromi jó, imádom, semmire nem kevés, de semmi támogatás nincs már. illetve másra átköltözni sincs semmi kedvem, pl banki alkalmazások, nem csak magyar.
Illetve a 128 gigából folyamatosan ki vagyok csúszva, állandóan jelzi hogy 10% tárhely alatt vagyok. És nem is afotók mert az max 20 giga, alkalmazások miatt. -
pcnet
addikt
Igen még megy. Most volt a 10. szülinapi event. Kb 5 éve kaptunk új klienst, Ingress Prime néven fut, nézz rá. Pár embernél kiverte a biztosítékot és abba hagyta a játékot. Én még nyomom 9.5 éve, ez legalább mozgásra ösztönöz.
64 gigán vígan elvagyok. Akksi meg ja! De maga a rendszer jobban optimalizált. Appokat meg megoldják erőből, nem optimalizálnak. -
törölt tag
Nekem is ma reggel frissült, nem volt semmi gond a telefonnal.
Ez az app az Üzenetek app-hoz biztosítaná az RCS funkciót. Vagyis, hogy a sima SMS/MMS helyett a Messenger-hez, Viber-hez stb. hasonló csevegő funkciók is legyenek. A Google már elég régóta kínlódik ezzel, de nem nagyon akar összejönni a dolog. Korábban a Google a szolgáltatókat nyaggatta, hogy tegyék lehetővé az RCS-t a hálózatukon, de a szolgáltatók kb. tojtak erre. Nemrég az Apple-t is nyaggatták, hogy az iMessage legyen kompatibilis az RCS-sel felturbózott Üzenetek appal. Az Apple visszautasította a dolgot.
Az lenne a lényege az egésznek, hogy ne a szolgáltató hálózatán menjen az sms, hanem netkapcsolaton keresztül, ahogyan a tübbi csevegő app esetében.
Nálam ki van kapcsolva a csevegés funkció, mert többször előfordult, hogy elküldtem egy sms-t és az illető nem kapta meg. Utánaolvastam a neten, ahol azt írták, hogy ha az elküldött sms háttere sötétkék, a fogadó fél telefonján is fent van az app és elvileg fogadja az üzenetet. De csak akkor, ha a fogadó telefonján be van kapcsolva a mobilnet vagy a wi-fi.
Ha a csevegés funkció ki van kapcsolva (az sms háttere világoskék), akkor a szolgáltató hálózatán megy az üzenet.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Szia!
Ez az app-tól függ. Általában az appokat érdemes mindig a legfrissebb verzióra frissíteni. A legtöbb appot továbbra is aPlay Áruházból lehet frissíteni. A Huawei appok frissítései viszont most már csak az AppGallery-ből érhetők el.
Nálam pl. néhány Huawei app le van tiltva, illetve el van távolítva. Vannak olyan appok, amelyeket nem lehet a beállításoknan letiltani. Ezeknél, ha nem szeretnénk frissíteni, lehetőség van a frissítés elrejtésére. A frissítések menüpontra (nem a appra) kell koppintani. Ha a frissítéseken belül rákoppintunk az app nevére, megjelenik a "mellőzés" opció. Ezzel el lehet rejteni a frissítést, az nem fog ezután megjelenni.
Az eredetileg a Play Áruházból letöltött appoknál összetett a helyzet.
Nekem pl. van olyan app, amelyik hol a Play Áruházból, hol az AppGallery-ből felváltva kap frissítéseket (pl. Telekom, CamScanner). Van olyan app, amelyet annak idején a Play Áruházból töltöttem le, ma viszont már csak az AppGallery-ből frissül (Angol szótár).
Az Időkép pl. egy időben felváltva, mindkét helyről frissült, aztán eltűnt az AppGallery-ből.
Egyes fejlesztők a Play Áruház mellett az AppGallery-ben is elérhetővé tették az appjukat, hogy azoknak a felhasználóknak is kedvezzenek, akik GMS nélküli készüléket használmak.
A P30 Pro-n szerencsére még van GMS. Emiatt oda kell figyelni és apponként kell eldönteni, hogy frissítjük-e azokat az AppGallery-ből.
-
anonymus89
addikt
Szia, segítek szívesen egy köpésre van a szerviz ha megírod pontosan mit szeretnél.
Illetve adapter ha szükséges. -
AtHoS
nagyúr
Nem is értem miért csodálkozol, ha egy elektronikai cucc megadja magát. Mosógép, hűtő, stb. ugyanígy megdöglik ott sem igazán kell csodálkozni ezen, hanem lehet nézegetni a garanciát/jótállást van-e/él-e még.
Én most vettem a bestbuy topikba berakott Swissten 25W-os töltőből (1390Ft), ami a P30-amat 1 óra alatt 10%-ról 90%-ra töltötte fel, igaz "csak" gyorstöltést támogat ezzel a teló, szupertöltést nem.
Kérdezz rá a bestbuy topikban, hátha kapsz jó tippeket hol/honnan tudsz most jó ár/érték arányú töltőt venni
-
Zoz
őstag
És nem csak a watt számokat kell nézni, hanem, hogy ismeri-e az adott töltő a Huawei egyedi gyorstöltési szabványait (SCP vagy legalább FCP).
Én most keresgéltem egy kicsit, néhány FCP-s Blitzwolf van, SCP-t csak néhány autóstöltőnél láttam írva. 40W-os SCP meg szerintem csak gyáriban létezik.
És tartok tőle, hogy mivel a Huawei-t kicsinálták, nem is igen fog erre ráállni a háttéripar... Új Honorok meg Qualcomm-osak lesznek, így nyilván QC-t fognak használni. -
törölt tag
Igen, a másik dolog:
Ha már frissítettünk a My Huawei-re:
Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások > My Huawei. Itt a jobb felsőő sarokban a 3 pöttyre koppintva, frissítések eltávolítása. Majd a korábban leírtak szerint az automatikus frissítések kikapcsolása és a frissítés elrejtése az AppGallery-ben. Ha ezután nyitjuk meg a Támogatás appot, lesz Magyarország.
Az app verziója lesz csak régi. De itt van a My Huawei előtti legutolsó verzió.
-
AtHoS
nagyúr
A 10.2.1.305 verzióban Magyarország mellett egy rakat más országot is lehet MÉG választani (nem csak azt a párat, amit beraktál). Ha ezen a verzió mellett megcsinálod azt amit bontabela73 írt és Sztyepadzso kiegészített, akkor nem fog lefrissülni arra a verzióra, amiből beraktál képernyőképet.
Remélem most már neked is leesik mit is írt bontabela73 és Sztyepadzso
szerk.
Vagy azért linkelted a képet, mert azokat a beállításokat elvégezted és ennek ellenére lefrissült a "korlátozott" verzióra? -
Én is csak a gyárit... Hiszen avval garantált a normális működés, mert a töltőben más egyéb áramkörök is vannak a gyors töltés miatt, szóval nagyon nem mindegy, hogy mivel töltöd
Beszélget a telefon a töltővel, hogy mikor mennyi töltésre van szüksége éppen, vagyis nem csak folyik az áram mint a veszedelem a töltőből.
-
-
Aryon87
félisten
Nálam a továbbiakban a Xiaomi jöhet szóba. Többször is volt már, ismerem a rendszerét (semmi baj nincs vele). P30Pro mellett egy Mi8 is volt, olyan 2 hónapja adtam el, Covid okozott némi kellemetlenséget, másképp most is meglenne.
Jövőre meglátom mi lesz, bár sztem a P40Pro marad 2 évig, ha P50pro nem lesz jövőre, és utána jön az aktuális Xiaomi Mi csúcs.
Még a Samu jöhet szóba, de csak abban az esetben ha Snapdragonos lesz, mint a S20FE verzió. Szifon kilőve.. LG és Sony kuka, HTC süllesztőben (pedig az U11-et imádtam).. És jóformán más nincs is. -
Bferibörs
addikt
Olyat találtam,hüvelynél,hogy gyorsítótár törlése play szolgaltatásoknál, és router át állítása 5 GHz-re,van akinél ez megoldotta.
Főleg a volt UPC szolgáltatónál jelentkezik ez a hiba.
Volt akinek megoldódott úgy,hogy telón csak wifi bekapcsolva, m.net ki,teló újra indítás. -
nortol
senior tag
Sajnállak :-(
Manapság, akinek "okos telefon" ja van, és, ha nem érdeklődik a téma iránt, annak kakukk... :-(
Hihetetlen, hogy szinte egy fontos frissítést is azonnal szinte mindenki ráenged a telefonjára...
Ezt a windowsos géppel sem engedjük pedig, nem, hogy egy telefonnal... -
xhege
veterán
Szia! Nekem mindkettő tok van hozzá. Védelemben nem összehasonlítható a kettő az UAG javára, viszont robosztusabb tőle a telefon. Én ezt túrázáshoz vettem. A Spigen van rajta a mindennapokban, de szerintem az egy komolyabb esésénél nem sokkal jobb, mint egy sima szilikon, mert a sarkok kivételével a széleken nagyon könnyen elmozdul. Az UAG-gal inkább esztétikai bajom van, mert a telefon zöldes-kék színű a tok meg szürkés átlátszó, és hülyén néznek ki együtt szerintem. Viszont hangsúlyozom, hogy védelem szempontjából nem ugyanaz a kávéház szerintem. [link]
-
-
AtHoS
nagyúr
P30 topikban ugyanez felvetődött már régebben, Voda esetén nincs ott a manuális állítási lehetőség, ami Telenor, Telekom és Digi esetében ott van.
Ha gondolod rákereshetsz P30 topikban, én is részt vettem a diskurzusban, aminek a végén az előbb írt eredményre jutott a társalgás.
-
-
F-ECT$
titán
Szerintem kicsit túlparázod ezt a dolgot. A skype eddig is a legnagyobb merítő volt, semmi köze a volte-nak egy skype híváshoz.
És itt se jön ki a matek: "Volt olyan hogy 9 óra sot volt mobilnettel. Most még 7nél sem járok és 24%." - ha 7-nél sem jársz, akkor az legyen 6.5 óra 76% akku fogyással, ezt 100%-ra vetítve kijön a 8.5 óra+ sot, és ennyi szórás bőven van a dologban.
"aktív mobilnet mellett néhány percenként merül 1%-ot az akku" - ez meg normális, ha megy a kijelző is, ha meg nem, akkor ott valami más gond lehet.
Ha gyenge a 4g lefedettség ott, ahol vagy, akkor meg kapcsolj át 3g-re, mert az valóban jobban meríti a telefont, ha folymatosan próbál térerőt vadászni.
-
Alexa77
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest