- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz
Lacccca87 #23742 üzenetére
Na, ma sikerült beugrani a megbeszéltek szerint. Kb 15p volt, ott helyben meg tudtam várni. Kaptam rá 6 db gumiszalagot a ragasztás miatt, amit 2 órán keresztül javasolták rajta hagyni. 21.600Ft-ba került munkadíjjal együtt, plusz fél év garit adtak az aksira.
Majd figyelem hogy mennyit javul így a használati idő. Az mindenképpen bíztató hogy a MyHuawei app-ban már nem jelez az aksira problémát.
-
Technoman
őstag
válasz
Lacccca87 #23650 üzenetére
Nekem a "legújabb" MBH-s app van (ami a Play-en az első 500k-s letöltéssel) Én is BB-s voltam (emlékszem, akkor még piros volt a logo).
Ahogy korábban is írtam, semmi gondom nincs magával az appal, ill. csak annyi, hogy mióta nem a sajáttal, hanem -bevonva- a Wallet-ot használom, azóta néha "rendetlenkedik", de ez nem az app hibája. -
Nashville
tag
válasz
Lacccca87 #23373 üzenetére
Fél óra alatt kész volt és nem kellett resetelni, nem volt adatvesztés.
Egyelőre még nem sok változást látok az üzemidőben, mert nemrég volt resetelve a telóm. Még nem fut minden app a háttérben, de másnak is több nap alatt állt be az akksi.
6 hónap garanciát adtak rá, de a szervizes ajánlotta, hogy probléma esetén egy reset is segíthet.
Mivel a napokban reseteltem javasolta, hogy inkább most csináljam meg, azzal csak jót tehetek a telónak. Itt mondott egy szakszöveget, de azt nem tudom már visszamondani, valami olyasmi volt, hogy az akksi adatait eltárolja a teló, de egy resettel ez is újraindul. Biztos a logfájlok törlődnek, de ennek magyarázatát meghagyom egy jobban hozzáértőnek. -
F-ECT$
titán
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Lacccca87 #23100 üzenetére
Nekem egy osztrák és egy magyar kártya volt benne eddog(magenta és yettel) , és ez utóbbi cserleve is lett, amikor szarakodott, de lehet, h már akkor az olvasó volt a ludas.
Ez van, akárhogyan is van összerakva, a telefon sokunknak már 3+ (nekem is 19 végi) éves, abban sok nyúzás benne van, pedig törve nem volt, de az ember az ágyra is ledobja, ott is hirtelen lassul, lepotyoghat külső sérülés nélkül, kint hagyhatod a napon vagy a kocsi műszerfalán, vagy a hidegban.
Nagyon jól, de nem az örökkévalóságnak lettek tervezve. -
-
Balúkapitány
tag
válasz
Lacccca87 #22346 üzenetére
Itt senki sem siránkozott! A használati mód pedig magányügy! S ha a user nem tud valamit kérdez, máskor beszámol. A telefon használati módjáról pedig nem tett fel senki kérdést.
Tehát a kérdésedre a válasz: szükségtelen reflektálnod mások használati módjára, mert ez magánügy!
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Lacccca87 #22080 üzenetére
Nekem volt ilyen bajom, mielőtt a szervizbe került februárban, de miután engem annyira nem zavart, nem írtam fel a hibalistára, csak az akkucserét(nincs már gari).
Szerviz miatt volt FR, azóta jó, nem tudom, miért.
Mondjuk nekem a kártyám is őskövület, telenoros, fogóval lett anno nano-ra vágva. -
punky10
addikt
válasz
Lacccca87 #22038 üzenetére
Aha. És ezt egy 4 éves telefon topicjában írod, ahol minden 2. HSZ arról szól, hogy nem tudják mire cserélni a régi telefont...
Megveszi, eltelik 4 év, bevállt a telefon, de le kell cserélni, mert kivonhatják a 4G-t.És megint nem tud majd telefont találni...
Bár szerintem tovább bírja a 4G,mint 4-5 év... -
Sztyepadzso
őstag
-
Technoman
őstag
válasz
Lacccca87 #21473 üzenetére
Lacccca87 & Attila9711
Nem, dehogy akarom MOST MÉG lecserélni a telót, nagyon szeretem, s bár remekel a teló (most már geo tag-ben is, más telóval ellentétben), de eljön az az idő, amikor el kell búcsúzni tőle (lassan 4 éves a teló)
Pusztán csak azért dobtam fel ismételten a témát, hogy mielőtt ez a fórum is behalna, -mert egyszer befog- esetlegesen választ kapjak.
"...minden 10 hsz erről szól..."
Szvsz, egy jó üzenet. Ebből látszik, hogy USA/Kína gazd. háború ide, tech szankciók oda, azért a telónk még mindig jól müxik.
Ez volt az utolsó olcsó, csúcs modell. -
hockeyapu
senior tag
-
Attila9711
tag
válasz
Lacccca87 #21036 üzenetére
Egyetértek, ezért is hangsúlyoztam ki, hogy ez szubjektív. Xiaomi, Oppo, amikre rá lehetne még próbálni, ha valaki nagyon bele van habarodva a kínai telókba. Samsung nálam nem játszik, nálam felfoghatatlan, hogy a P20 Pro jobb éjszakai képeket lő, mint egy S21 ultra..
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #20899 üzenetére
Szia!
Amikor olvastam a hozzászólásodat, eszembe jutott, hogy ebben a topikban már volt erről szó. Ott is az volt a probléma, hogy bizonyos oldalaknál (pl. Mobilaréna fórumánál is) akadozott a görgetés. Egy kis keresés után megtaláltam a megoldást. [link]
A chrome kísérleti funkcióinál kell beállítani valamit. Emlékszem, hogy annak idején kipróbáltam ezt és tényleg működött, minden weboldalt akadásmentesen lehetett görgetni.
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #20499 üzenetére
Pont úgy, mint a biztonsági mentés. A Huawei és a Google biztonsági mentés is csak akkor megy automatikusan, amikor wifi be van kapcsolva, töltőn van a telefon és a képernyő le van zárva. A Google biztonsági mentésnél ki is írja, hogy legalább 2 óráig így kell hagyni a telefont, hogy a biztonsági mentés megtörténjen.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Lacccca87 #20470 üzenetére
Elszámoltam 20-ig mielőtt válaszolnék nehogy csúnyát mondjak !
Hogy nincs különbség ? Meséld el, hogy 4 hónappal ezelőtt délelőtt 10h-kor kivel és mennyit beszéltél ? Nem tudod , mert az IOS ezt nem tudja!
Persze akik csak csevegnek a haverokkal, vagy a brátnőkkel, azoknak elég !
Röviden, a Szifonok szépek, jó képeket csinálnak, csak kurvára nem tudják, amit az androidos készülékek alapból !
Az elmúlt egy év Szifonon kb 3millámba fájt! -
AtHoS
nagyúr
válasz
Lacccca87 #20477 üzenetére
szerk. Ehh most látom, hogy lezártad a témát, szóval skippeld ezt a hszom teljesen
Úgylátom nem tudod szétválasztani az ömlesztett infót.
1. nem az én készülékem volt az iPad, sem az a készülék amin használt APPokat szerettünk volna iPad-ra felrakni, de az első kettő "klónozáspróbálkozása" után, mivel nem volt elérhető megkértek, hogy hagyjam nyugodtan úgy ahogy van, használja továbbra is CSAK böngészésre a készüléket, arra tök jól megfelel (bár reklámszűrés az nem van rajta)
2. leírtam, hogy én mennyi appot használok (ha hiszed ha nem, természetesen telepítve vannak, mert anélkül nem tudnám használni
) és vízionáltam ebből mennyire is számíthatnék alternatív verzióra, DE én nem akarok iPhone-ra váltani - pedig méret és üzemidőben náluk az egyik olyan készülék, ami szóba jöhetne - (ha már említetted: MÁV App sajnos nem alternatíva...NEKEM, de az is rajta van a telefonomon, használom azt is, de teljesen más funkcióra. Szóval ha nem használod napi szinten az adott APP-ot vagy egyáltalán nem, akkor javasolgathatsz feltételezéseid alapján helyette mást, csak nem tudod miért is van az adott APP használva, így benne van a pakliban, hogy amire Te használnád megfelel, de amire pl. én arra meg nem).
Ismételten leírom, mert ezt a részt biztos átugrottad:
"De Te nyugodtan használd, engem az nem zavar, csak kvára nem alternatíva semmilyen szempontból számomra és sokak számára Apple készülék. Bár lehet, hogy sokan vannak/lennének akik ha sok APPot elengednek, biztos megfelelne számukra olyan készülék is...."
Szerintem a platformváltás kulcsa, hogy mennyi APP-ot KELL skippelni és azok mennyire fontosak a napi használatban.
Nyugodtan írd le ismét ugyanezt a saját szóhasználatoddal: "nem igazán okoz problémát a felhasználás során 1-2 app hiánya" aztán elleszünk még ezen jó darabig
-
direwolf
őstag
válasz
Lacccca87 #20479 üzenetére
Figy... nem szóltam volna, ha nem mantrázod ezt a baromságot, hogy aki nem akar mókolni, annak tutijó az iphone. Értem, hogy neked bejött a boldog tudatlanság, meg azt is, hogy jó sok embernek ez a frankó. De Te meg azt értsd meg, hogy az Android nem azért jobb nekünk mert mókolunk, hanem a használati igényeinkhez szeretnénk szabni az eszközeinket, és nem szeretjük, ha megmondják hogy csak így használhatod tetszik vagy nem.
Csak egy példát mondok: van iOS-re olyan böngésző ami nem a safari motorját használja? Segítek: nincs! -
direwolf
őstag
válasz
Lacccca87 #20477 üzenetére
"és nem kísérletezgetni meg mókolni vele, és ez itt a kulcs"
Nem, ezt nagyon rosszul látod. Szemlélet kérdése. De azt hiszem rosszul fejeztem ki magam. Az IT is csak egy szakma, és ebben is mozognak olyanok, akik csak pénzt keresnek. Én azokra gondoltam akik az IT-t hobbijuknak is tekintik, tehát az életük része. És azok is, akik nem elégszenek meg az életben azzal, hogy valami működik, hanem meg akarják érteni, hogyan.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az Android a legjobb rendszer, de közelebb áll a normálishoz, mint az iOS. -
direwolf
őstag
válasz
Lacccca87 #20473 üzenetére
"1 abszolute befolyásolo tenyezo van, megpedig akar e az ember mokolni a rendszerel (barmi okbol) vagy sem."
Bárki, akinek kicsit is köze van az IT-hez, az összes haja kettéáll az Apple minden termékétől. Az, hogy elrejtik a filerendszert, és egy virtuális rétegen keresztül látod az objektumaidat (direkt nem írok fileokat!) számomra elfogadhatatlan.
Mindenki másnak remek választás. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Lacccca87 #20473 üzenetére
Ez nem ferdítés, de úgy látom spec szemüvegen keresztül látod a dolgokat. Amúgy miskolc kisváros menetrendjéhez használt Androidos APP nem volt elérhető, amit elsőként kért barátom, hogy telepítsem a készülékére [link]
A többit szerintem hanyagoljuk, mert ezt sem hiszed el, viszont meggyőzni sem akarlak (ellentétben veled) + (ipad megvan - ajándékba kapta -, használja, de telefonja Androidos marad). Pont.
Sajnos ezen a készüléken még privát DNS beállítására sem volt lehetőség, de ezt biztos csak én nem találtam meg...mentségemre szóljon, hogy második iOS készülék volt amivel közelebbi kapcsolatba kerültem.
Időjárás widgetből sem akadtunk ingyenes reklámmentes verzióra, de ezt betudom a max 20 perces APPstore találatok közötti rövid idejű válogatásnak/próbálkozásnak.Baráti körből, ami egyből beugrik: YT Vanced
Saját felhasználást már meg sem említem, mert tutkó, hogy a 80...100 telepített esetleg meg is vásárolt APP jelentős részéből szintén nem lesz alternatíva. Bedobok egyet, amiből ránézésre nem lesz: vonatdroid [link] - munkám során jelentősen sokszor használom (nem, nem néztem, hogy elérhető-e APPstrore-ban)
De Te nyugodtan használd, engem az nem zavar, csak kvára nem alternatíva semmilyen szempontból számomra és sokak számára Apple készülék. Bár lehet, hogy sokan vannak/lennének akik ha sok APPot elengednek, biztos megfelelne számukra olyan készülék is....
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Lacccca87 #20470 üzenetére
"mindenapok hasznalataban nincs kulonbseg"
Ez mekkora duma, mikor esetleg a használt alkalmazások 90%-a nem is érhető el APPstore-ban...
pl. egy barátom ipad-jára kellett volna telepíteni a jól megszokott menetrend alkalmazást, amit napi szinten többször is használ Androidos eszközén, de APPstore-ban nincs jelen. És ez csak 1 alkalmazás volt a sok közül. Szóval nem olyan egyértelmű ez a mindennapok használatában nincs különbség. Biztos van akinek fel sem tünik, de rengeteg alkalmazás nincs, sőt még értelmes alternatíva sem elérhető hasonlóból, mert egyszerűen kényelmetlen a megszkotthoz képest a kínáltakból választottak hasznàlata, ha... egyáltalán van hasonló.
Szóval egyéni használat, preferencia ERŐSEN befolyásoló tényező! Emiatt sajnos csak saját bőrön keresztül lehet megtapasztalni, hogy almás vonal mennyire felel meg, mennyi kompromisszumot KELL kötni, egyáltalán hajlandó-e kötni
-
knox83
senior tag
válasz
Lacccca87 #20469 üzenetére
Olvasd már el még egyszer mit írtam. Nyilvánvaló, hogy az új készülék az árfolyam miatt drágább, de az nem hogy a tavalyi telefonnak az ára a bemutató utáni napon azonnal felmegy. Ezt csinálták a macbook airrel is, erre írtam hogy ez nem a dollár árfolyam, akkor már 4 hónapja felemelhette volna az iphone 13 pro árát.
S mielőtt még engem is betalálsz ezzel a divat fikázás szöveggel két macbook prom volt, most egy air m1et használok, volt három céges iphoneom. -
knox83
senior tag
válasz
Lacccca87 #20439 üzenetére
Most is azt mondod a bejelentés után?
ezek az árak a vicc kategóriába tartoznak. Ráadásul aki várta a bejelentést és inkább a tavalyit venné az is rábxszott mert ráemeltek 50 ezret. S nem kell a dollár árfolyammal jönni mert hónapok óta szar, milyen érdekes hogy a macbook air m2-nél is eljátszották ugyanezt, a bejelentés másnapján az m1 már 80 ezerrel több volt. Ilyen korrekt ez a végtelenül innovatív előre mutató cég. Off vége.
Egyre inkább úgy fest oppo lesz az utód, majd.. Egyelőre 2 éves lett a p30 prom de semmi bajom nincs vele, egyik huawei telefonommal sem volt soha. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Lacccca87 #20446 üzenetére
Ezt megteheted a Firefoxxal is. Itt, a P30 Pro-.n, adblockerrel reklám nélkül.
Nekem ceges IPhone SE 5020-am van, erősen korlátozott hatókörrel, iStore(vagy mi az) nélkül, kb 10 fajta app lehet rajta extra: offce googlaaps, waze, MS Authenticator meg még pár. De a firefox is fent lehet, és bár az adblocker(meg egyáltalán kiegészítők a FF-hoz iOS alatt nem elérhetőek), nemlehet fent, tud a háttérben futni. Ha már le van zárva a teló, akkor a záróképernyőn megjelenik a FF lejátszómenüje, estlehet indítani. -
Bennyboy
őstag
válasz
Lacccca87 #20442 üzenetére
én rengeteget szívtam régen pl azzal, h zenét tegyek fel a telóra, az itunes-t gyűlöltem. Nem lehetett egyszerűen a gépre dugni a telefont és dolgokat másolni rá. Én sem szoktam mókolni de annyira nehéz volt használni mint ha direkt csinálnák. Azóta persze változhatott ez de nekem egy életre elég volt belőle. Személy szerint egy telefonért sem adnék 200-nál többet legyen új vagy használt. Samu meg bizonyítottan lebukott, h frissítésekkel lassítják a telót. A többi legalább eltitkolta
-
Bennyboy
őstag
válasz
Lacccca87 #20439 üzenetére
nekem almával szinte csak rossz tapasztalatom van. Iszonyú zárt rendszer és túlárazott. Tudom, h megesik de régen vettem egy 4-est újonnan erre pont a gari lejártakor szart be rajta a gomb. Azóta messze elkerülöm a márkát. Ez nyilván csak az én véleményem de apple, samsung kizárva.
-
BalanceR
addikt
válasz
Lacccca87 #19856 üzenetére
Az OEM = Original Equipment Manufacturer, vagyis az eredeti gyártótól (Huawei) veszi az alkatrészeket, saját maga szereli össze modullá, és azt értékesíti...
A vízállóság kb nem érdekel, soha nem éreztem vágyat vízben használni.
BTW a szervizjegyen nem került említésre , hogy buktam volna a vízállóságot, bár az sem, hogy megmaradt... Így szemrevételezve nem tűnik kókánynak, ugyanolyan az illesztés, és nem kong üregesen. ( Cseréltem már én is (másik tipusú) ragasztott üveg hátlapos telóba akkut, szóval kb tudom, milyen ha szarul ragasztják vissza)
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #19501 üzenetére
Helló!
A QR-kód típusától függ, hogy a beolvasáshoz kell-e internetkapcsolat vagy sem. A beépített olvasónál, illetve más beolvasó app esetén valószínűleg azért kell megadni az engdélyt az internet hozzáféréshez, mert bizonyos kódok beolvasásához KELL internetkapcsolat.
A QR-kódoknak 2 típusa van: statikus és dinamikus. A statikus kódok tartalmazhatnak szöveget, számot vagy Wi-Fi hálózat hozzáférési adatot. Ezek beolvasásához nem kell internetkapcsolat.
A dinamikus kódok beolvasásához kell internetkapcsolat. Az ilyen kódok tartalmazhatnak URL-t, vCard-ot (névjegyet), közösségi média hozzáférési adatot, email címet, fájlokat stb.
A beépített olvasóval különböző kódokat olvastam be. A Wi-Fi elérési adatokat tartalmazó kódot internetkapcsolat nélkül is beolvasta. A vCard kód esetén már feljött alul a párbeszédablak, hogy engedélyezem-e a netkapcsolatot a folytatáshoz.
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #17831 üzenetére
Szia!
Én is Viber-t használok, de nem tapasztaltam az általad leírt jelenséget. (Nem használom a youtube, illetve youtube zene appokat) Viszont pár nappal ezelőtt, a hírek olvasása közben épp egy videót néztem (lehet, hogy youtube videó volt, már nem vagyok benne biztos) és volt egy bejövő hívás egy barátomtól. A vudeó lejátszása leállt és csak a beszélgetés befejezése után folytatódott.
Keresgáltem a neten, és úgy tűnik, hogy nem a Viber-rel van a baj. Ez az Android rendszerből adódhat. Valószínűbb az az opció, hogy azért van akadás, mert több olyan app fut egyszerre, amelyiknek hozzáférése van a mikrofonhoz és a kimeneti hangszóróhoz, és ha az egyik app épp használja ezeket, akkor a többi nem fér hozzá. Elég, ha a hozzéfréssel rendelkező app csak meg van nyitva, nem feltétlenül szülséges, hogy az app igénybe is vegye a mikrofont, illetve a hangszórót (ezért fordulhat elő, hogy akkor is akadás van, ha csak üzenetet írsz és küldesz Viber-en).
Mondjuk, a teljesítmény mód kipróbálásának eredményére kíváncsi lennék én is.
-
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #17593 üzenetére
Remélhetőleg lesz még új akksi akkor is a telefonhoz.
2017 szeptemberében vettem a P9-et. 1 évvel később beadtam szervizbe, mondtam, hogy gyorsan merül. Egyébkként ez annak idején sok más P9 tulajnál is így volt. Lehet, hogy gyenge akksival szerelték fel a magyar piacra szánt készülékeket.
Nekem még kicserélték az akksit, de másoknak, akik pár nappal, illetve 1-2 héttel később vitték a P9-et akksicserére, már nem cserélték ki. Ők utalványt kaptak, amelyet új telefon vásárlására használhattak fel. Nagyon valószínű, hogy kifogytak a P9-hez való akksikból. Ez 2018 őszén volt, a telefon 2016 tavasz végén jelent meg. Ezért írtam, hogy remélhetőleg, talán lesz még a garancia lejárta előtt új akksi.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Lacccca87 #17352 üzenetére
Anélkül hogy bármilyen videót vagy leírást megnéznék a P30 Pro - ra vonatkozóan, 99%, hogy soha, semelyik szervíz nem fog neked forrasztgatni. Ezek moduláris felépítésű telefonok, amely alatt azt értem, hogy az alaplapra forrasztott speciális csatlakozókhoz csatlakoznak szalagkábelen az alkatrészek: akku, kamera, hangszóró, stb. Ha akkucsere van, akkor valószínűleg megmelegítik a hátlapot, lecuppantjak, lebontják addig, amíg az akksit el nem érik, szalagot kitépik alóla, kicsatolják, kiveszik, beraknak új szalagot, beraknak új aksit, visszaépítik, pótolják a ragasztót T-7000-el. Viszontlátásra. Aztän amit ők garantálnak, olyan leaz a maradék IP.
-
AtHoS
nagyúr
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Medence topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- War Thunder - MMO Combat Game
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged