- De mennyi az annyi?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesst
aktív tag
válasz Diokhan #23588 üzenetére
Ez igaz, igen, köszi. Tetszik az "alap" változat mérete, nem rángatja le rólam a rövidnadrágot például. A P30 Pro amikor időnként még a kezembe kerül, két dolgon szoktam meglepődni: egyrészt hogy milyen klassz készülék még ma is, másrészt a mérete / súlya nem semmi a kis S22-höz képest.
-
togvau
senior tag
válasz Diokhan #23568 üzenetére
12 éve használok TV-t monitornak (samsung UE32EH5300(?), pont a válaszidő böngészésével választottam, talán 3ms-t tud, vagy 5ms kikapcsolva a képjavitást (PC-re kell átnevezni a bemenetet, ez kikapcsolja), mindenesetre nem észrevehető. 1080p 60hz-en használom azóta is, játszom is, videot vágok, stb
hitler, sztálin, micro usb
-
kenzoli
csendes tag
válasz Diokhan #23555 üzenetére
Nálam furcsa módon jelentkezik a hiba.
Amikor 1-2 sikertelen próbálkozás után letesztelem:
Beállítások -> Biometria és jelszó -> Ujjlenyomat azonosító -> Ujjlenyomat azonosítása
azonnal, elsőre felismeri a mentett mintákat és kilépve a beállításokból, jó ideig megint flottul működik.
Érthetetlen, de legalább nem kell -egyelőre- szervizelni. -
veterán
válasz Diokhan #23466 üzenetére
Nekem is egyre gyakrabban hülyéskedik
A legutóbbi szétszedés óta néha 10-20 másodpercet gondolkodik eyg oldal/webapp betöltése közben, mintha nem lenne térerő, de 3-4-5 csíkos a térerő.
Lehet megszakad a kapcsolat a SIM kártyával a szalagkábel miatt.
Még egy dolog, sehoo nem találok a menüben olyat hogy automata fényerő. Ez mi a franctól lehet, tuti hogy régen volt. Éjszaka az Always On Display nekem baromi fényesnek tűnik, gyakran lefordítom hogy ne merüljön annyira mert zavar.
Meg a gyári (gyors) töltőn olyan forró lesz a készülék, hogy azzal már csak úgy töltöm, hogy előtt leveszem a tokot. Ha nem veszem le lassútöltőt szoktam használni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Diokhan #23409 üzenetére
A kábel alsó végén ugyebár van egy csati meg az usb töltő.
A csatit ha rádugtam ottmaradt, de amikor beraktam az USB-t a helyére, az feszítette kifele mert picit hosszabb, és le akart pattanni a sim nyákról a csati. Nem volt az a rendesen bepattant érzés. Azt csináltam, hogy kézzel nyomtam amíg a 4 csavarral lefogadtam a takaró lapkát.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Diokhan #23321 üzenetére
Megkérdeztem egy mobilszervizben a P30 Pro microfon szalagkábel cserét, 15 ezret mondtak rá.
Azért elég húzós, még gyári alkatrészből is (még nem kérdeztem gyári-e)
Ha akksit tudtam cserélni Mate 10 Proban szerintem ez is menni fog.
Csak akkor azt b*sztam el, hogy nem vettem új ragasztócsíkot alá, és nem tapadt meg tökéletesen.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Diokhan #23305 üzenetére
Köszönöm, korábban mást linkeltél, illetve a "D" típusjel meglétének fontosságát említetted, amit itt nem látok, ott meg láttam.
Akkor melyik legyen? Gyári lenne jó.De jó lenne ha lehetne előlapi üveget cserélni kijelző nélkül olcsón, hamár úgyis szét kell szednem. Van egy karc a képernyő közepétől másfél centire jobbra lefele, minden más szempontból hibátlan, a telefon fém sarkain van némi kopás ahogy mozog a tokban és némi por közémegy.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Foose
addikt
válasz Diokhan #23231 üzenetére
Nem tudok már kihozni belőle annyi SOT-ot mint anno. 6kor szoktam kelni, és este 21:30 után érek haza. Régen egy ilyen időszak alatti 5-6 óra SOT megvolt, most jó ha eléri a 4 órát. Tehát ebben mindenképpen érzem hogy gyengébb az akku. Sőt, tovább tart feltölteni... Mondjuk abban is van valami hogy azóta került rá vagy 3 fő verzió rendszer, nem ugyanannyit eszik a mostani droid mint az első amivel vettem.
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
F-ECT$
titán
válasz Diokhan #23225 üzenetére
Nálam egy napot sem bírt már ki a régivel (munkaeszköz is a telefon, napi 6-8 óra SOT belemegy), az újjal meg simán. Ez nálam life saver, és szignifikánsnak is mondanám. A kolléga is említette, hogy használná többet a telefont, ha nem merülne le, és pont ettől a merülés parától mentené meg az új akksi.
Dive ever, work never.
-
jegenye77
addikt
válasz Diokhan #23221 üzenetére
Az jó! Nekem telepíteni sem engedi
F-ECT$ akksi csere után nálam is jobb lett az üzemidő.
Ha valaki megakarja tartani a telót annyit szerintem megéri rákölteni.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
-
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Diokhan #22979 üzenetére
Nos kész vagyok, eddig minden jó, mikrofon megy, meg a telefon is .
A videókon látható kábelhibának viszont nem volt nyoma, ennek ellenére kivettem azt, és beraktam az újat, (mindkettő ver d volt), ami kb 1 mm-rel hosszabb lehetett, mint a régi, és emiatt felpúposodva állt az akku felett(5-8mm). Kiszedtem, hogy ránézzek, aminek eredményeként a pinek kb 15%-a, a jobb felső érintkezőben maradt......
Szóval piszkálhattam vagy 15 percig, mire kitakarítottam belőle, és visszaraktam a régit, azóta megy rendben minden.
Köszi még egyszer! -
Sztyepadzso
őstag
válasz Diokhan #22979 üzenetére
Köszi szépen!
Amazonról rendeltem, mert akkor elvileg holnap meg is jön:
Ragasztó
Kábel
A ragasztó képét viszont nem értem. A videókban egy vékony csík öleli körül a keretet, egyszerűen lehúzzák, a te linkeden egy nagy világoskék lap van(vagy a fekete az, a kék csak formában tartja?). Nekem meg ilyen dirib-darabok. Sebaj, majd látom.
Szerk: Valamiért a ragaszó linkje sz@r, itt lenne:
https://www.amazon.de/dp/B0BV157X2G?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details[ Szerkesztve ]
-
Macika66
őstag
válasz Diokhan #22965 üzenetére
Természetesen kiválóan használható, a P30pronál nincs gond vele, csak az oldalsó gombokra kell vigyázni, ne folyjon bele a ragasztóanyag, mert utána gond lesz.
Olyan telefonoknál, ahol van hangszóró-lyuksor, ott az oda befolyt UV-ragasztó komoly károkat tud okozni.
Ezért jó, ha rutinos ember csinálja, mert könnyú többet ártani vele, mint amennyit használni.
Amúgy kiváló dolog, a 3-4. már sikerülni is szokott úgy felrakni, ahogy kell.
Első hiba az szokott lenni, hogy kézzel nyomogatják rá az üveget a szetterült folyadékra és kifolyik a szükséges ragasztómennyiség egy jelentős része oldalt, túl vékony lesz a ragasztóréteg és utána pár nap múlva elkezd a szélétől fejönni az üveg.
Aztán szokott az is lenni, hogy apró pici levegőbuborék marad az üveg és a kijelző között, ami az UV fény hatására véglegesedik, kiszedni többé nem lehet már.
Az ívelt üvegeknél viszont ezerszer könnyebb ilyet felrakni, mint egy sima, száraz full glue ragasztófelületest.
Ja, és a ragasztót nem kinyomni kell!!!!
Le kell törni a fejét, ami a kupak alatt van, majd le kell csavarni a másik végét, amitől magától kifolyik belőle.[ Szerkesztve ]
-
-
Piotor
tag
válasz Diokhan #22950 üzenetére
Megértelek. Nekem is van egy SE2020, azon az iOS is "SE" verzió, nem egy lap a P30 Pro-val. Mindenki saját igényének megfelelően választ, nekem most a munka miatt jobb az iPhone, a Samsung egyszerűen csak nem jön be. Telefonálni és fotózni még bőven ok lett volna a Huawei évekig.
-
Piotor
tag
válasz Diokhan #22944 üzenetére
Én azóta eladtam és lett helyette egy i14 pro. Ergonomikusabb sokkal a Huawei és nagyon nehéz volt elengedni, rohadtul szerettem a töltést, üzemidőt, a gyönyörű kijelzőt, a fogását, az infrát, mindent. Sajnos az Android 10 már kevés nekem dolgozni és ha sokat költök telefonra inkább iPhone. Nem bántam meg, nyilván nem okozok ezzel meglepetést és már jó áron ki lehet fogni szépet.
-
Macika66
őstag
válasz Diokhan #22924 üzenetére
Ezt írtad:
"Mielőtt megvettem a telefont nyilván jól utána néztem, hogy mire képes és megmondom őszintén, hogy csalódtam, amikor először a kezembe fogtam. Az eredeti szoftverhez képest, amivel a telefon kijött sokkal butább a mostani, pl most nem lehet kiválasztani, hogy hány megapixeles képeket akarsz csinálni, de ha jól tudom, az eredeti szoftverben ez választható volt."
Ez netto tévedés, rosszul tudod.
SOHA nem lehetett állítani a felbontást, csak a kivágást (aminek következtében az összes megapixel száma is változott, de csak azért, mert a 4:3-as érzékelőből, ha levágod a 4-es oldalt hármasra (amiből lesz az instagramra szükséges idióta 1:1 formátum), akkor pont annyi megapixellel lesz kisebb (10-ből 7), amennyivel a képfelület kisebb.
Hogy megértsd (mert hátha, nem adom fel), ha egy A4-es négyzethálós (mások szerint kockás) füzet lapja elfektetve vízszintesen 59,4 négyzetrácsot (kockát) tartalmaz,. függőlegesen pedig 42-t. Azaz kevés híján 2.495 négyzet (kocka) van a teljes felületen.
Ha fogjuk az ollót és ezt levágjuk 42x42 négyzetrácsra (1:1-re), akkor 1764 négyzet marad belőle. De a felbontása (a "pixelméret") marad ugyanúgy fél centiméter/négyzet.
És végül még egyszer leírom, a LEGUTOLSÓ ROM verzióban is ott van ez (amit tévesen felbontásválasztásnak hiszel), csak ott már kijavították a félreérthető kiírást, nem felbontás, hanem oldalarány van írva. (A képernyőmentések a saját készülékemről vannak, a legfrissebb gyári ROM alól.)
A nagy felbontás (40 MP) meg máshol van, a PRO részbe száműzték....
Úgy tűnik, nem ismered a készülék menüjét olyan szinten, hogy csalódásodat fejezd ki.
[ Szerkesztve ]
-
Macika66
őstag
válasz Diokhan #22857 üzenetére
Nem cáfoltál Te ezzel semmit. Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a háttérben a magabiztosság oka.
Itt NEM a felbontást tudod állítani, hanem a képarányt.
A 4:3-as kép (a kamera érzékelőjének natív mérete vagy 40 MP (pixel binning nélkül), vagy 10 MP (pixel binninggel).
A többi (kevesebb) megapixel szám az a kivágás miatt (1:1 négyzet-alakú, vagy a 19:9 hosszú, elnyújtott kép) a képre rá nem kerülő pixelek miatt van.
És a legutolsó firmware-ben is lehet állítani a kivágást (és vele együtt - automatikusan - a megapixel-méretet). Csak a frissebb firmware-knél már nincs ott zárójelben a megapixel-szám. De ugyanúgy állítható, mint a példának felhozott módon. -
laczkaba
aktív tag
válasz Diokhan #22912 üzenetére
1:a telefonon van egy biztonsági mentés apk-ezzel tudod menteni a program által engedélyezett dolgokat.A PC-re telepített hisuite pedig a program által mentett dolgokat fogja elmenteni(hiszen azzal a programmal kommunikál).Ezt a programot a fentebb leírt módon tudod előhozni.Engedélyezni kell a rendszer folyamatok mutatását.
-
laczkaba
aktív tag
válasz Diokhan #22909 üzenetére
Te vagy nem akarod érteni amit írok,vagy nem tudom,ezért linkeltem 2 képet.Simán megy a dload módszer,hisz kb.30-szor csináltam.(P40-P40pró-P30pró-p30.Ez sosem volt otg kábel de már arról is volt szó.A biztonsági mentés is egyszerű.Az OTG kábelt nálunk nem lehet kapni. Mégegyszer: e
[ Szerkesztve ]
-
Macika66
őstag
válasz Diokhan #22852 üzenetére
"Kívánságműsor" felbontást nem lehetett soha választani.
Vagy a 10 MP-es gyári alapértéket tudja, vagy a 48 MP-es nagy felbontást, ami a szenzor natív felbontása, pixel binning nélkül.
Ez az első szoftvertől a legutolsóig változatlanul hozzáférhető, csak máshová rakták el az 5-6-tal ezelőtti frissítésnél...[ Szerkesztve ]
-
-
laczkaba
aktív tag
válasz Diokhan #22836 üzenetére
Így igaz, de érdekes módon nálam meg maradt a gyorstöltés és az USB. Igaz P40 pró volt az alany.Az XDA-n is sok embernek megmaradt. Érdekes dolgok ezek. Kipróbáltam a P30-on a leminősitést és flottul működik. colléga nem tett pipát roll backhoz,ezért a program normál frissitéssel akart indulni, holott firmware száma mást mutatott.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Balúkapitány
tag
-
Pinyo16689
senior tag
válasz Diokhan #22667 üzenetére
Írtam neki. Válaszoltak:
“
Hivatkozva az alkalmazas.hu@vodafone.com e-mail címre érkezett elektronikus leveledre, ezúton küldjük válaszunkat.
Mindenekelőtt szeretnénk szíves elnézésed kérni a felmerült kellemetlenségért!
Jelenleg android készülékek esetében tapasztalható a leírt jelenség. Felelős munkatársaink már dolgoznak a javításán!
Megoldásig javasoljuk, hogy a készülék böngészőjében lépj be Online fiókba (https://bit.ly/MyVodafoneBejelentkezes), hiszen alkalmazásunk számos funkcióját itt is elérheted.
Szíves megértésed és együttműködésed köszönjük!"
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1 humoros
- Ukrajnai háború
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest