- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aryon87 #13641 üzenetére
Hehe, azért még visszahúz a szíved a topikba
Meglepő, hogy a te fotózási szokásaiddal még csak félig sincs tele... Azt hittem az egyik sim helyett ott figyel egy NM Card
Flac-et honnan szoktál leszedni, melyik az a két halott oldal? Javaslom a figyelmedbe ezt az oldalt is, mert annak ellenére, hogy vietnámi, egész tűrhető az adatbázisuk. Ha "old"-al kezded a linket, akkor a régebbi felületük jön be, érdemes azt is megnézni, lehet az jobban bejön...
Én általában a hazai legnagyobb fájl megosztó oldalról szoktam beszerezni a flac anyagot a kocsiba, bár utóbbi időben hanyagoltam, mert autó csere lesz és vissza került a stock média az autóba -
Foose
addikt
válasz
Aryon87 #13635 üzenetére
Áh,épp pár napja érdeklődtem a P40 topicban a 40 felől,hamarosan lejár a szerződésem,és újra hosszabbítani akarok,persze Huawei fan-ként mentem volna P40 pro-ra.... Csak hát ugye a gugli.... Egyszer ránéztem a Xiaomi-ra is,de nem tud annyi mindent (vagy hogy mondjam) mint a P40. Erre most pont a Xiaomi-t írod
-
Detached
csendes tag
válasz
Aryon87 #12586 üzenetére
Igen persze, 10 android jott ra, nem is hasznaltam erdemben a 9-el... de ez a rossz szinhelyesege a telonak koztudott, komolyabb teszteken mindenhol meg is emlitik, csak elsiklottam felette, de ahogy szembesultem vele rajottem h zavar. Itt azert keves szo esik rola...
de nem fikazni akarom, csak en is ebben a cipoben voltam, es gondoltam megosztom. Nagyon jo telo, de nekem nem volt megfelelo.
-
zed juron
aktív tag
-
zed juron
aktív tag
-
zed juron
aktív tag
válasz
Aryon87 #11538 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de egy makro kép színe az lófütty. Még egy Omnia HD is tudja, sőt mutatok neked Galaxy S4 képet, ami sztem jobb mint a tiéd. (utómunka nélkül)
Próbáld ezt tájképpel, olyan szürke leszel mint ahogy már látszik is a képeiden. Ja és mosott vackok, az is látszik, mint bármilyen más mobilfotó.
ja és most olvasom hogy utómunkázott...
-
zed juron
aktív tag
válasz
Aryon87 #11535 üzenetére
Én értem hogy mit akarsz mondani a "természetessel", de azért álljunk már meg egy szóra.
A mi emberi látásunk, ahogy felfogjuk teljesen másmilyen elven működik mint egy kamera. Van amikor nagyon színesnek látjuk a dolgokat, van amikor szürkének, pedig a műszerek pont ugyanolyannak mérik. Ez psziché.
Viszont annyival tudok egy 2d képnél játszani, hogy próbálok és tudok is színeket gyártani, hogy mindig színesnek lássam. Node egy fekete fehér képből bárhogy tolod a szaturációt csak képzaj szaturációt nyerhetsz, vagy ha alacsony a színmélység, akkor is ugyanez majdnem.
Tehát ha nincsenek eleve rendben a színek, akkor a szaturáció olyan szar lesz hogy az még Mari néninek se fog tetszeni.
De ha vannak színek - bitmélység és tsai - a lapkában, akkor játszhatsz kedvedre: tolhatod fel és le a színeket, tág határok között. Persze, olyan kék lesz az ég mint sehol, és olyan piros a pipacs hogy ihajj. De mégis egyben marad kép, és tetszetős, kellemes marad.
Na ez nincs a P30 pro esetében, és tele van valami hülye digit zajjal, amit néha csinál a P20 pro is, de az akkor van amikor szerintem bénázik az AI mert változik a fényviszony vagy én mozgatom a kamerát mittomén. Nekem futás közben szokta csinálni, csak monitoron veszem észre hogy ez meg mi a fos.
Elég jó algoritmus, kár volt szidni. Az hogy nem egészen arra való, mint amire megrajzolták, az más kérdés.
-
zed juron
aktív tag
válasz
Aryon87 #11532 üzenetére
És: ez nagylátószög, gondolom azt is látod. Egy nagylátószögű kicsit mindig színesebb, dinamikusabb színekkel rendelkezik, míg a tele ennek az ellenkezője, alapszabály ugyebár.
és ez mégis szarabb, már bocs ha drasztikus vagyok. Ja és ez is agyon van tolva, de csak ennyi jön ki belőle, mert nincsenek színei a lapkának. A normál látószöget megosztásra érdemtelennek tartom, annyira szar.
-
zed juron
aktív tag
válasz
Aryon87 #11530 üzenetére
Ó ezt elfelejtettem hogy megosztottam. Bocs ezt most én néztem be, mert nagyon kommentálok máshova és dolgozok közben.
És neked ez jobban tetszik? De komolyan.
Homályos, zajos, fos. Kevesebb a szín, látszik hogy a szaturáció mesterséges értelmetlen színeket gyárt ott ahol nem kell.
-
kp78
addikt
válasz
Aryon87 #11374 üzenetére
Meg közben elolvastam az itt leírtakat is.Ami számomra kicsit bosszantó ebben a képméret csökkentésben, hogy anno az LG G4-em 16 megapixeles képeket "köpött ki" (szerintem mai szemmel nézve is jó minőségben), azután a Mate 10 pro képei 12 megapixelen sehogy sem bírtak tetszeni. Vhogy láttam, h nem úgy éles (ha egyáltalán éles) aminek élesnek kellene lennie. Aztán P20 pro-n már kezdte megszokni a szemem a csökkentett pixel számot, de azért kicsit félek, nehogy elcsesszék a P30 pro kameráját (is) ezzel a csökkentéssel.
Félig egyetértek a Huawei "a legjobb képminőséget szeretnék a felhasználók, nem a legjobb felbontást" magyarázatával (tényleg nem kell 108 mp), de azért nehogy holnapután már majd csak 8 mpx-es képeket készítsünk, mert szerintük az is elég, mert a telefon kijelzőjén (meg persze az instán és fb-on) az mutat a legjobban -
-
-
válasz
Aryon87 #11038 üzenetére
Öröm volt, hogy itt voltál, köszönöm a rengeteg segítséget amit priviben is adtál, sokat tudtam meg tőled a telefonról már a vásárlásom első heteiben
Sok sikert és hibamentes éveket, vagy évet (ki tudja
) a P40-hez
Ja, és majd kíváncsian várom a rengeteg jó fotót majd amit a P40-el készítesz
Várok majd egy jó kis hold fotót is
-
Tulku
veterán
válasz
Aryon87 #10938 üzenetére
Akkor válik az egész igazán érdekessé, ha többen (számosan) kezdenek el így gondolkodni, na adj isten a Huawei saját app tára is rendesen felzárkózik, tehát valóban nem lesz pregnáns lemaradása a gugli alapú rendszer nélküliségnek...szóval akkor rendesen meg fognak változni szerintem a jelenlegi erőviszonyok...ahogy sárga embertársaimat ismerem, egyrészt nem felejtik el, amit ezen a téren velük műveltek, másrészt ha megérzik a győzelem fuvallatát, képesek lesznek bármire is...értsük ezt jó és rossz értelmezéseivel együtt...
Más világ kezdődik, az biztos...illetve már elkezdődött...
(tévedés ne essék, nem védem a kínaiakat, abszolút nem kedvenceim ők....sőt...) -
válasz
Aryon87 #10892 üzenetére
Pedig reménykedtem, hogy hű maradsz
Na de gratula, sok sikert majd a P40-hez és kíváncsian várom majd a tapasztalataid a P40 Pro fórumban
Ki tudja... Lehet majd idővel én is váltok, ha a HMS-t gatyába rázzák rendesen
Figyu, azért még 2 hétig megtarthattad volna, ha netán nem válna be a P40 Pro
-
DonDragonka
őstag
válasz
Aryon87 #10674 üzenetére
Ezeket méri...
A felső részén van egy pontos térkép is de azt adatvédelemi okok miatt nem osztom meg itt...
És ez csak az összegző nézet. Minden szekció kibontható és további részletek jelennek meg sőt egyben grafikon is elérhető így jobban láthatóak a mért eredmények összefüggései -
-
-
válasz
Aryon87 #10116 üzenetére
Köszi
Javasolom, hogy látogass el a napokban a parlamenthez, mert ott úszkál egy kiskacsa abban kis mini vizes valamiben
Én lőttem egy mezei spontán fotót, de te azért másként látsz rá erre a témára
Bedobtam volna ide a fotót, de nem engedte, mert nagyobb mint 16 mp
-
Kobe
veterán
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Aryon87 #10078 üzenetére
Nem nagyon van itt összefoglaló, de tényleg jó ötlet lenne.. lehet sokaknak hasznos volna. Én most innen raktam fel a 10.0.0.195-t, elvileg ez most a legújabb, sokan még csak most fogják megkapni OTA-n.
Viszont ha megnyitom a kamera appot, közeli képet akarok fotózni, átvált a széleslátóra, DE ha ránagyítok 1,1X-re, majd vissza 1X-re akkor már nem vált át a másik objektívre, hanem a fő szenzort használja, még a téma újrakomponálása után is. Nem tudom, hogy ez ebben a verzióban újdonság, bug, vagy csak "szerencsém" van, de kipróbálhatnád, hogy így működi-e a nálad is. Tehát kamera megnyit, közeli témára fókuszálsz, megvárod míg vált a kamera, képernyő széthúzzással nagyítasz 1,1x-re, majd vissza 1x-re. Ezután lövöd a képet.. ha elviszed a keresőt távolabbi témára, majd vissza, akkor sem vált át a széleslátóra - vagyis nálam nem. Csináltam róla videót: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest