- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
Csabex #21154 üzenetére
Nagyon sok dologgal egyetértve, azért meg kell említenem, hogy mivel a telefonok nem örök darabok életünkben, így ha váltáson gondolkodik valaki és pont az itt jelen lévő tulajokat kérdezi meg, esetleg összehasonlítást is kapva, az szerintem egyáltalán nem ördögtől való...
Pláne úgy, hogy eddigi tapasztalataim alapján az innen más telefonra váltók is szívesen emlékeznek vissza a p30pro-ra, teljesen jogosan...
A telefonos harcok valóban nem ide valók, főleg ha az objektivitás teljes hiányát tükrözik... -
AtHoS
nagyúr
válasz
Csabex #19224 üzenetére
Nálam valahogy nem hoz be semmi lehetőséget, ha nem vagyok wifire csatlakozva. A mentett hálózatoknál csak elfelejtést lehet eszközölni, semmi mást.
(Egyéb beállítások -> Mentett hálózatok. Nálad More settings -> "Saved networks?")
Amúgy pedig google fiókba véletlenül nem mentődnek a wifi hálózatok adatai?
-
mati12
senior tag
válasz
Csabex #19220 üzenetére
Ez abban az esetben működik csak ha csatlakoztál az adott hálózatra,ha csak simán mentve van a hálózat a wifi adatoknál akkor nincs 0R kód megjelenítés.
Igazából most szeretnék készüléket váltani,és a P30 Pro készülékemben vannak olyan mentett wifi hálózatok amire biztos,hogy csatlakozni fogok az új készülékemmel is. Viszont ezeknek a hálózatoknak a jelszavát nem olyan egyszerű megszereznem.
De ebben az esetben marad a két telefon cipelése addig amíg nem lesznek meg a jelszavak. -
Dzsekó
addikt
válasz
Csabex #17159 üzenetére
Odáig el sem jutottam. Fájlok megnyit -> hálózati helyek és itt nem jelenik meg.
"..." -> keresés és továbbra sem jelenik meg. A 10-es fájlok is hulladék abból a szempontból, hogy amikor másolok, akkor "egyéb hely" és ott a hálózati helyeknél látja a PC-t, de nincs csatlakoztatva. Vissza kell menni a főmenübe, ott hálózati helyek látja a PC-t, rácsatlakozni, majd vissza a képekhez újra kijelölni a 250db képet anyázva, újra egyéb helyek és akkor már tudom tallózni a PC mappáit, mert kint a főmenüben rácsatlakoztattam. De itt az egyéb helyeknél mééé nem megy a rácsatlakozás? Direkt szívatnak, hogy 250db képet újra egyesével ki kelljen jelölnöm. Nincs erre egyébként egy jó módszer, mint PC-n, hogy kijelölöm az első képet, majd az utolsót és a köztük levő összeset kijelöli valamilyen trükkel? PC-nél ez a shift billentyű ugyebár. Amúgy mindig másolni szoktam, teló memóriája elbírja, és így eggyel több helyen megvannak a képek. A 11-est még jobban elrontották, az már a PC-met sem látja. Egy gyanúm van. Nem lehet, hogy kiszedték a fájlok 11-ből az SMB 1.0-t? Mert Win7-en nincs 2.0 még. Win10-et meg nem csípem annyira, meg pár progi nem is megy a 10-es alatt. Majd lehet, hogy átmegyek 10-esre és megnézem, hogy ott látja-e a PC-t. Számomra ez sem lenne megoldás (csak magyarázat). Ha ez a baja, akkor setedit-el valahogy be kéne lőni, hogy SMB 1.0-t is lássa a fájlok. Te Win10-ről tolod? -
törölt tag
válasz
Csabex #17101 üzenetére
Szerintem nézőpont kérdése, hogy ez mánia-e vagy sem. Nem vagyunk egyformák. Azért mert valaki másképp gondolja a dolgokat, nem kell azt rögtön mindennek elmondani. Vannak, akiknek fontos, hogy a mai világban az eszközeu biztonságosak legyenek.
Több kiberbiztonsággal foglalko podcast-et hallgatok, és mindenhol azt hangsúlyőzzák folyamatosan, hogy a mai világban, amikor már annyi féle és fajta eszközt használunk, nagyon fontos a biztosnág, az, hogy lehetőleg mindig mindenből a legfrissebb verzió legyen telepítve., A hekkerek legtöbbször véletlenszerűen szemelnek ki célpontokat. Vagyis, elég botor dolog az az érvelés, hogy mit érdekel engem a biztonsági feissítés, majd pont engem fognak meghekkelni. Ahogy a szakemberek mondják, a hekkerek legtöbbször vaktában lövöldöznek, bárki, illetve bárkinek az eszköze lehet célpont. Persze a sajtóban legtöbbször csak a célzott támadásokról lehet hallani/olvasni.
Szóval, ha ebből a szemszögből nézzük, egyáltalán nem elítélendő dolog az, hogy valaki várja a frissítéseket. Az operációs rendszereket is emberek készítik, ők is hináznak, illetve a techmológia fejlődésével egyre több olyan biztonsági résre, sérülékenységre derül fény, amelyre korábban nem is gondoltak.
Kíváncsi lennék, hogy a frissítéseket elbagatellizálók mit mondanának, ha az ő eszközüket érné valamilyen "incidens".
Sokan ezzel is úgy vannak, mint a levegővel. Az ember akkor kapkod utána, amikor valamiért nem kap levegőt.
-
F e Z o
veterán
válasz
Csabex #17109 üzenetére
Már néztem azt is. Leszedtem google play-ről másik kamerát, azzal is csinálja.
Itt egy videó, itt konkrétan látszik is a probléma. Gyakorlatilag vibrál az egész... -
direwolf
őstag
válasz
Csabex #17101 üzenetére
Itt utána tudsz nézni miket javítanak. Egyébként egészen elképesztő mennyiségű hiba van. Nem csak az Androidban, hanem a driverekben, és az egész szoftveres környezetben együtt. Én örülök neki, hogy jönnek a patchek, ha már ez az a platform, ahol az ember lassan az egész életét intézi
De mindenki döntse el mennyire fontos neki a biztonság...
-
pontyos
senior tag
válasz
Csabex #17101 üzenetére
" Az Android biztonsági frissítése egy olyan frissítés, amely elsősorban a biztonság javítására és a hibák kijavítására irányul. Ezek a frissítések általában nem tartalmaznak olyan funkciókat, amelyeket a napi használat során észrevehet.
Ezek a kisebb frissítések fontosak, mivel halmozottan javítják a hibákat. " -
AtHoS
nagyúr
válasz
Csabex #16970 üzenetére
Akkor meg Te beszélsz másról, mert a törött állapotú telefonról szólt a diskurzus
Innen indult amire írtad, hogy hülyeség:
"Ha bevinné most a telefont pl, hogy térerő vagy bármilyen más problémája van(a törésen kívül) nem csinálnák meg garanciában."
Előzményeket figyelembe véve ez a törött állapotú készülékre lett írva.
-
darklemur
csendes tag
válasz
Csabex #16788 üzenetére
Régi céges telóm volt Xiaomi, akkor nem jött be, bár azóta azt mondják sokat fejlődött.
Samsung és Iphone nem lesz az biztos --> Huawei a GMS miatt felejtős P30 Pro az utolsó mohikán.
Így kizárásos alapon marad a Xiaomi vagy ha a Honor nem rugaszkodik nagyon el a Huawei-től akkor az.
Honor 8 nekem best teló volt. -
direwolf
őstag
válasz
Csabex #16788 üzenetére
Nem értem ezt a MIUI-s nyavajgásokat... volt/van a családban több Xiaomi, de soha senki se panaszkodott. Ha a hw rendben van, mégis mi lehet akkora probléma, hogy nem lehet használni?
Egy Androidos mobilt két féle módon lehet nagyon elqrni (mármint gyártói oldalon):
1. kevés a RAM
2. irtó lassú memóriát raknak bele
Az összes többi csak kényelmetlenség, vagy rugalmatlan felhasználói magatartás. Szoftveresen nagyon erősen koncetrálni kell a gyártónak, hogy használhatatlan legyen.
Ár/érték arányt kell nézni... -
direwolf
őstag
válasz
Csabex #16597 üzenetére
Egyébként azzal is nagyon sokat tudsz javítani az akku élettartamán, ha nem engeded 20% alá merülni és nem töltöd 80% fölé, mert ezen a tartományon kívül roncsolódik legjobban az anód. A Li-ion technológia ilyen. Amíg nem találnak ki jobbat, így kellene használni. Nem is értem miért nincs erre egy beállítási lehetőség Androidban.
-
direwolf
őstag
válasz
Csabex #16580 üzenetére
Az a baj, hogy félinformációid vannak. (most direkt nem írtam félműveltet, mert látom sértődékeny vagy) Egyáltalán nem attól degradálódik az akku, hogy 100% után még töltöget, mert attól felrobban a li-ion egy idő után.
A gyorstöltés nagy árammal történik, ami roncsolja az anódot. Ha sokáig szeretnéd használni a telód akkuját, akkor minél kevesebbet gyorstöltöd. Pont. Ne is ragozzuk tovább. Ezen nem fog változtatni Bharat Bhusman cikke sem a slashgearen
És ugyan így a 3rd party töltők minősége sem azért kérdéses amiért gondolod. Nyilván ha annyira silány, hogy a 230V rámegy az 5V kimenetre, akkor nincs az a védelem amit ne vágna agyon, de ilyen azért nem szokott előfordulni a legszarabbakkal sem. 5V-on meg működik a rovidzár védelem a normálisabb telókban. Ami elméleti gond lehet, hogy nem tud egyenletesen leadni áramot, és így nem lesz egyenletes a töltés sem. Ennek van némi degradáló hatása az akkura nézve, de töredéke ahhoz képest amit a nagy áram okoz. Szóval nem kell fosni az utángyártott töltőktől. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Csabex #16556 üzenetére
Az elmúlt időszakban fel-feltűnt 1-2 hozzászólás, miszerint akkukapacitás csökkenése miatt szervizbe küldték akkucserére a P30 Pro-t ill P30-at. Meg lehetne interjúvolni ezen tulajdonosokat milyen töltési metódust/töltőt alkalmaztak/használtak az akkuprobléma miatt szervizbe küldött készülékeknél.
Bizonyára nem lesz releváns ezzel a statisztika, de hátha irányt mutat várható következtetésre
-
direwolf
őstag
válasz
Csabex #16547 üzenetére
Semmi gond ha nem értesz hozzá, és félsz mást használni, csak ne terjeszd a butaságot (ne haragudj, nem sértésnek szánom). A quickchargehoz mindkét oldalon kell az intelligencia, és bármelyik hiánya, vagy hibája esetén nem fog működni. Olyan nincs, hogy kicsit működik, vagy rosszul. Minden esetben a telefon vezérli az akku töltését. Az meg nagyon nem jó, ha folyton a gyári töltővel töltöd mindig quickchargeal, mert attól elég gyorsan amortizálódik az akku.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Csabex #16544 üzenetére
Igen, a gyors töltés miatt vannak a gyors töltéshez való áramkörök, megjegyzem, nem csak a saját gyorstöltését támogatja. Az a feszültség - áramerősség érték, ami meg az USB szabvány sajátja, az pont ugyanaz, mint bármelyik másik okostelefonhoz adott USB töltő esetében, ennélfogva azokkal is garantált a normális működés.
Egyébként bármelyik hordozható, USB - vel tölthető eszköz beszélget a töltővel, és kevesebb áramot kér, mint amennyit a töltő leadhat. Különben 2 perc alatt fel lenne töltve(meg olvadna az asztalra) -
mateo91
tag
válasz
Csabex #16378 üzenetére
Igazából mondhatnam, hogy egyfajta flancolas, hogy megint egy új csúcs készülékem van.
De így hogy az éven a 30hoz érek, kicsit kezdek ebből talán kinőni.
Az s21et néztem amúgy, de ez hogy nálunk nem snapdragon van hanem exynos cseppet eltántorít,nah meg összehasonlításban a gyorsasagban kb 1-2mpel nyitja meg gyorsabban az appokat, ami konkrétan semmi.
Az 5g lehetne esetleg még indok, de itt Borsodban még nincs, meg kitudja mikor lesz. -
knox83
senior tag
válasz
Csabex #15718 üzenetére
Tudom tudom, igaz is, de úgy értettem ez az én hülyesegem. Semmiből sem vennék használtat, de sokan nem így vannak ezzel. A p20 prot a barátom 1.5 évesen vette meg tőlem, azon egy karc nem volt, betegesen vigyázok a szaraimra
ő jól járt, meg aki a kocsimat megvette néhány éve -
mirci18
addikt
válasz
Csabex #15165 üzenetére
A többi gyártó is utána fog menni ne aggódj.
[link]Egy megoldás van nem kell vakon utánuk menni van olcsóbb alternatíva.
Pont ma kérdezte meg a feleségem hogy oké mindketten Huawei telefont vettünk használunk mi lesz ezután.
Mondtam neki van más márka is a világon vagy meg kell barátkozni az android pótló rendszerekkel. Lásd Huawei új még készülő oprendszere. -
válasz
Csabex #15155 üzenetére
Én sem vagyok rajongó, felhasználó vagyok aki szereti a Huawei telefonjai, P9, P9 Plus, P10, P10 Plus, P20 Pro, P30 Pro, Mate 9, 10 Pro, 20, Honor 6X, 7X, 9X, 8 Pro, ezek jutottak eszembe amiket használtam és használok. Le tudok mondani a Huaweiről ha a szankció nem enyhül akkor Xiaomi vagy samu lesz, de maradok az Androidnál. Vannak olyan ismerőseim akik Iphonosok és nem is váltanának másra. Ki mit szeret melyik típushoz ragaszkodik mert be jött neki. De használtam Nokiát, Sonyt.
-
-
klimokrisz
tag
válasz
Csabex #15022 üzenetére
Nekem pl.: 8/256-os gépem van és szerintem jók a képek. Huawei P30 Pro fotók (saját fotók)
A facebook fórumon inkább a 6/128-as tulajok panaszkodnak, hogy a képek minősége romlott.Mindenki:
Van itt olyan ember, akinek 8/256-osa van és a fényképek minősége romlott? -
Ernesst
aktív tag
válasz
Csabex #15010 üzenetére
Ezt még kipróbálnám a helyedben, ha még nincs beállítva:
Beállítások / Alkalmazások / Alkalmazások / "Három pontos" menü / Speciális hozzáférés / Akkumulátor optimalizáció / Nem engedélyezettről állítsd összesre, keresd meg az érintett appot és tiltsd le az optimálizációt. -
norrberth
addikt
válasz
Csabex #14798 üzenetére
Megvettem 9 ezerét teljes európát play áruházból. [link]
Nagyon jó. Kamerákra is jelez. És ez van fent wayteq gps is.
Több eszközön is megy egyszerre.
Frissül mindig.De ha rövid időre kell csak navi.
Akkor Google térkép, hangalapján mondom.
És visz oda.
Pl múltkor legközelebbi Posta kellett gyalog Debrecenbe. -
norrberth
addikt
válasz
Csabex #14781 üzenetére
TW nél nincs havidíj [link]
Első alkalommal 200 ezret rátoltam. Cib eco kártyámról 20 ezrével
Eddig ingyenes az utalás! És nincs darabszám.
Össze vissza vásárolhatok kedvemre, vagy tölthetek rá amennyi jól esik.
Olyan napi/ havi limitek vannak az életbe nem használom ki.
TW nél Nincs basztatás ezért szeretem. Saját Magyar bankszámlát adnak.
10 éves Bank.
Revolut 5Revolut kicsi neccesebb
Csak saját neven lévő kártyáról ajánlatos tölteni.
Ha folyton csak utalgatsz, vagy csak pénzt veszel le.
Van egy kiugró vásárlásod pl 200 ezres.
Basztathatnak.
Jön az algoritmus! Meg a zárolás.
És ne férsz hozzá a pénzedhez . [link] -
norrberth
addikt
válasz
Csabex #14777 üzenetére
Én csak a tw-t használom fizetésre. Sose utalok.
Ali meg lim lom oldalara 1x használatos Revolut kártya.A tw azért jó. Mert ott ha tolsz rá 100 ezret és költekezel.
vagy csak utalsz rá pénzt mindig.
Nincs zárolás.
Szóval ott nem kell építeni az előzményed.
Ezért kellett nekem.
Nem kell fosni.Írtam már mindenkinek, TW, Curve, G pay.
De nevetséges amiket válaszolnak.PL a TW ezt
Kedves Norbert!Egy apróság elkerülte a figyelmünket, mégpedig, hogy magyarországi postacímed van. Sajnos Magyarországon még egyelőre nem elérhető a GooglePay. Erről itt [link] olvashatsz bővebben.
Hogy ezek ellenére korábban miért működhetett a GooglePay, azt sajnos nem tudjuk megmondani.
Üdvözlettel,
György -
Dino69
aktív tag
-
oggy71
tag
válasz
Csabex #14013 üzenetére
3 hétig bírtam csak cérnával, és egyszer csak azt gondoltam, tudjátok kit nézzetek hülyének tikis baromarcúak, és megújítottam előfizum.
Rengeteg bobót buktam így, de részletre vettem, aztán majd kinyögöm apránként.
Egyébként kíváncsiságból máig is nézegetem a nagyobb hirdetési oldalakat, és még mindig sovi egy korrekt cucc! -
törölt tag
válasz
Csabex #13850 üzenetére
Nálam is pontosan ez a helyzet. Azt vettem észre, hogy néha nem árt ránézni a Google Play Szolgáltatások appra, mert előfordult már, hogy a háttérben sokat fogyasztott. Valamelyik nap véletlenül megnéztem a Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások > Google Play Szolgáltatások > Alkalmazás részletei (legalul) részt és azt láttam, hogy kézzel kellett frissíteni. Legtöbbször a háttérben frissül, ahogyan a Play Áruház is, de van olyan, amikor nem. Tavaly cikkeztek is róla, hogy a Huawei/Honor készülékeken voltak problémák az említett 2 alkalmazással. Főleg a tilalom bejelentése után.
-
Aryon87
félisten
válasz
Csabex #13662 üzenetére
Igen, mert itt jó csapat van. Nálunk pangás van, nincs min problémázni
Átlag 4k mennyiségnél már mentem át a gépre a képeket, jobban szeretem azon tudni, mert sosem tudni mikor üt be a krach, nem mintha a gépnél nem történhetne meg, igaz ott kb 50k kép menne a levesbe..Ez volt az egyik oldal, ami képes volt a flac formátumra, az valamiért eltűnt, de legalább tudja a legmagasabb mp3 minőséget, ami úgy tudom felér a flac-al, és még kevesebb a mérete is.
A másikra már nem emlékszem.(#13666) Ferenczi Áko igen, ez jó átalakító
-
nortol
senior tag
válasz
Csabex #12362 üzenetére
Bluetooth autós kihangosításnál használhatatlan (de bármilyen más bluetootos megoldásnál is). Többen is ugyanezt tapasztaljuk (tapasztaltuk)...
Tehát az egyetlen megoldás annak, aki frissített, hogy vissza 9-re, majd ott telepíti a hívásrögzítést, frissít 10-re, és ott is marad. A 10.1-et pedig addig elfelejti, míg nem találnak nálunk okosabbak megoldást a probléma megoldására pont úgy, ahogyan a 9-es verzióra is megoldották, ami a 10-es verzióig jól működik...
A szükséges rendszeralkalmazás itt található, amit nem eu-s rendszerből szedtek ki, de nálunk csak az EU miatt hiányzik a telefon rendszeréből. Nem thirdparty szarról van szó, hanem a telefon eredeti rendszerének az apk-ja, és teszi a dolgát, ahogyan az meg van írva a nagykönyvben. -
klimokrisz
tag
válasz
Csabex #12209 üzenetére
Nekem Huawei P30 Pro Dual SIM 256GB 8GB RAM (Aurora Blue) távbeszélő készülékem van és nem tapasztaltam ilyen hibát. Nálam normálisan működik. Szombat este 101 db városi képet készítettem vele (2 bemozdult de a többi jó volt)
(+ ma tervezem a város másik részét is lefotózni éjszaka) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Csabex #11813 üzenetére
Igen, meg vagyok vele elégedve.
Van drágább (pl. a Hidizs is készít hasonlót) és nyilván jobb is (pl. iBasso DC01 DC02), de ár / teljesítmény viszonyban szerintem nagyon OK. Sajna ez is olyan mint a fülhallgató. Kinek, melyik jön be. Nem ritkán ki kell párat próbálni...
(#11812) Technoman
Köszi!Kacérkodtam már én is ilyen memóriahabos cuccal. Mennyire tartós?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Motoros topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged