-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bontabela73
aktív tag
válasz Nikaré #18497 üzenetére
Szia!
Igen, nálunk a családban is ez van. Többünknek van Huawei/Honor készülékünk és Viber-t használunk. A Viber legutóbbi frissítése az AppGalleryből jött és ennél feldobta az app azt az ablakot, hogy a Huawei Drive-ra mentse a Viber backup-ot.
Még hónapokkal ezelőtt olvastam valahol (már nem emlékszen, hogy hol), hogy a Viber tervezi, hogy a GMS nélküli Huawei/Honor eszközöknél is lehetőség legyen biztonsági mentésre.
A Huawei Drive EMUI 5.1 és újabb verziójú készülékeknél automatikusan jár, 5 GB ingyenes tárhelllyel. Ezt persze lehet bővíteni.
Ha a Google-fiókba szeretnél menteni, vissza kell rakni az eggyel korábbi verziót, mert abban még a Google Drive-ra ment, és az AppGallery-ben megjelenő frissítést el kell rejteni.
Da pacem, Domine!
-
F-ECT$
titán
válasz bontabela73 #18503 üzenetére
Igen, néha a névjegyeknél is bepróbálkozik, hogy a huawei fiókba mentse, ne a google-be.
Dive ever, work never.
-
direwolf
őstag
válasz F-ECT$ #18502 üzenetére
Hogy érted, hogy csal? Nagyobb záridőt használ? Az nem baj, csak legyen jó a kézremegés kompenzáció. Az meg a példa alapján működik.
De itt egy másik jobban sikerült, amit jó fényviszonyoknál lőttem:
Szóval egy ekkora szenzorról hogy lehet jobb képet leszedni? És ezek full autó üzemmódban készültek. Annyi, hogy AI OFF szigorúan!"I've seen things you people wouldn't believe"
-
-
Brain75
senior tag
válasz bontabela73 #18503 üzenetére
Köszönöm. Bár nem emlékszem hogy app gallery-ből frissítettem volna bármit is.
Hogyan tudok régebbi verziót visszarakni ?
Pont az a bajom, hogyha leszedem a vibert akkor ugrik az összes üzenetem.
Viszont, ha nem szedem le akkor hogyan teszek vissza egyel régebbit ?Mikor volt az utolsó Viber frissítés azt tudod véletlenül ?
Köszi
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
knox83
senior tag
válasz F-ECT$ #18508 üzenetére
Én is ezt vettem észre, alapvetően nem tűnt fel a minőség romlás, sőt szerintem nem történt meg, viszont sokkal több képet törlök egy fotózás alkalmával mint korábban. Vagy életlen, vagy elrontja a fehérje egyensúlyt, illetve nekem a fókuszálás idegesítő, sokszor nem találja meg és össze vissza csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
bontabela73
aktív tag
válasz Brain75 #18509 üzenetére
A mostani, 16.8 verzióra nálam hétfőn frissült a Viber. A kérdés az, hogy mi volt beállítva a biztonsági mentés gyakoriságának az alkalmazásban. Nálam pl. naponta van backup. Ha leszeded ezt a mostani verziót és felrakod az előzőt, talán nem sok üzenet vész el.
Szerintem érdemes lenne visszajelzést írni, hogy lehessen választani, hogy a Google-ra vagy a Huawei-fiókba történjen a mentés.
Da pacem, Domine!
-
hodostamas
addikt
Akku csere 17e ért sok?
-
F-ECT$
titán
válasz hodostamas #18516 üzenetére
Hát nem olcsó. Inkább 10-15e között szokott lenni.
Dive ever, work never.
-
Brain75
senior tag
válasz bontabela73 #18519 üzenetére
Nálam is működik. Köszi hogy szóltál hogy van frissítés.
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Dzsekó
addikt
válasz Brain75 #18520 üzenetére
Sajnos nálam elveszett minden adat. Nálam nem volt frissítés play áruházban, csak megnyitás, ezért az appgalery-ből nyomtam frissítések alatt egy eltávolítást, gondolván, hogy a saját frissítését távolítja el. Erre ez a barom leszedte az egész vibert. Ne használtam biztonsági mentést, így minden elveszett. Arra akartam használni a biztonsági mentést, hogy ha cserélek másik android-os telóra, akkor egyszer megcsinálom, és az új telón visszaállítom. De a huawei fiókos mentéssel kitörölhetem. Elég szemét húzás tőlük, hogy így próbálják kétségbeesetten magukhoz láncolni az ügyfeleket. Sunyi módon nem play áruházból fissíti magát a teló. Most feltettem play-ből az előző verziót és appgaleryben jelzett viber frissítésre nyomtam egy mellőzést. Ha ennek ellenére rá fog frissíteni, akkor kikapcsolom az egész appgalery-t a fenébe. Egyszer már jártam így, amikor windows phone-ról jöttem át, azt gondoltam, hogy androidra váltva ez többször nem fordulhat elő. Mindegy, 2 év múlva úgyis ugyanolyan lesz, mint most. Huawei most szerzett nálam egy rossz pontot.
Utólag átgondolva, hogy mit lehetett volna máshogy csinálni. Semmit, biztonsági mentésem nem volt, Huawei fiókról nem engedett átváltani, frissíteni nem tudtam play áruházból, csak ez az egy verzió maradt, hogy eltávolít és play-ből feltesz. Most beállítottam heti google mentést, ha újra megszivat a huawei, akkor legalább heti mentésem legyen.Ui: Azért durva, hogy play áruházban még viber 2021-nél tartanak, appgaleryben meg már 2022-es viber van. No comment...
[ Szerkesztve ]
-
Brain75
senior tag
válasz Dzsekó #18521 üzenetére
Sajnálom, hogy mindened elúszott.
Annak aki hasonló cipőben jár, leírom, hogy tegnap este éjfél körülre mi lett a megoldás.
Amikor kiírta a telefon, hogy probléma van a viber biztonsági mentéssel, csak akkor láttam, hogy ez a nyomorék nem google-re akar menteni, hanem Huawei cloud-ba. Ekkor kezdetm el kutakodni, mi lehet a hiba és írta bontabela73 fórumtárs is, hogy mi okozza ezt a hibát.
Ekkor én fogtam magam és azért, hogy legyen legalább egy biztonsági mentés a Viberről, HiSuite-al lementettem az appot és minden adatát. Sajnos a Hisuite, nem tudja csak az adatot elmenteni, menti hozzá az app-ot is mindenképp.
Ezt jól elraktam, hogy ha kell ebből vissza tudom majd állítani. Jól is tettem, mert mivel Huawei felhőbe nem akartam menteni, Google felhőbe meg nem tudtam, ezért nálam is csak egy megoldás maradt, mégpedig az uninstall. Mivel az uninstall mindent töröl ezért, csak egy kb. 2 hetes biztonsági mentést tudtam visszatölteni a telepítés után.
Ebből hiányzott egy rakás üzenet, ami viszont a Hisuite-os mentésben benne volt.
És itt jött az, hogy kijött play áruházba is a frissítés, ami visszaállította a google-ba mentést.
Ezért azt csináltam, hogy:
1. Uninstall
2. Viber telepítés play áruházból
3. Biztonsági mentés visszaállítás Hisuite-ből.
4. Viber frissítés Play áruházból.Így most megvan minden üzenetem (képekkel videókkal együtt) , visszaállt a google mentés rendben.
Az App Gallery-ben pedig kikapcsoltam a frissítéseket.Üdv
-
Dzsekó
addikt
válasz Sztyepadzso #18522 üzenetére
Kerestem, de olyat nem találtam, hogy automata frissítés. Hol van az?
Appgalery kikapcsolását megtaláltam. -
Dzsekó
addikt
válasz Brain75 #18523 üzenetére
Ez a Hisuite nálam kimaradt. Mindegy lesz..om, 2 év múlva ugyanilyen lesz. A képeket a galériámból nem törölte ki. Viberen meg úgyse néztem.
Most már csak két dolog nincs meg:
1. appgallery frissítés letiltása (csak appgallery kikapcsolást és frissítési értesítések kikapcsolását találtam
2. viber frissítés play áruházból (ez most meglett, tegnap nem talált semmit, ma megtalálta a 2022-es legújabbat, érdekes...) -
Brain75
senior tag
válasz Dzsekó #18526 üzenetére
Így kell kikapcsolni az appgallery-ben az automatikus frissítéseket.
1. app gallery kinyit
2. "Én" alsó fülre rálép
3. Lelapozni a beállításokig és megnyit
4. a legelső opció az hogy alkalmazások automatikus frissítése. Ezt ki kell kapcsolni.Üdv
-
bontabela73
aktív tag
válasz xcsabo #18528 üzenetére
Nálam nem áll vissza magától az automatikus frissítés, csak folyton párbeszédablakok jönnek fel, hogy engedélyezzem azt.
Ha pedig szeretnénk elrejteni a frissítéseket az AppGallery-ben, arra sajnos nincs általános beállítás, azt alkalmazásonként kell beállítani a következőképpen:
1. Az Én fülre/oldalra megyünk (jobb alsó sarok).
2. Amennyiben a Frissítések résznél szerepel, hogy egy appnak elérhető frissebb verziója, de nem akarunk frissíteni, akkor a Frissítések feliratra kell koppintani.
3. Itt újra megjelenik az elérhető frissítés. Az app nevére kell egyszer rábökni és alul megjelenik a 'Mellőz' felirat.
4. Ha erre rábökünk, az AppGallery nem fogja ezentúl jelezni, hogy az adott appnak van frissítése.Da pacem, Domine!
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Dzsekó #18525 üzenetére
Megelőzött mindenki.
Nekem német nyelv van, de ez lehet magyarul:
Appgalry/jobb alul felhasználó/alsó, utolsó részben beállítások/legfelső, automatikus frissítés.Ez a fos feszt rá fog kérdezni, amikor megnyitod az appot, hogy nem akarod-e automatikus frissíteni wlan-on, ezt nem úszod meg. De frissíteni nem fog.
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Szerintetek mi lehet az oka, hogy a W10 Proban nem látom a telefont a hálózaton belül?
Pedig szeretném használni a Huawei Sharet, de így nem megy. Amit a telefon ír, azt mind végignéztem, be vannak állítva. Bármi ötletet szívesen fogadok. -
Balúkapitány
tag
válasz bezo076 #18531 üzenetére
"Saját tapasztalat hogy a 9-es alatt sokkal jobb fotókat készített. De a külföldi fórumokban is erre panaszkodnak.Mintha tudatosan rontaná egy idő után a Huawei a kamera képességeit,hogy vedd meg az új flagshippet."
Sajnos én is ugyan ezt tapasztalom, és nem tudom mire véljem a kamera minőségromlásának okát, csak ha nem szándékosság áll mögötte.
Köszönöm a válaszod!
-
knox83
senior tag
válasz Balúkapitány #18535 üzenetére
De mire gondoltok? Mi az a minőség romlás? Én nem tapasztaltam.. Sőt tavaly nyáron olyan képeket csináltam hogy egy 2019-es telefontól több mint korrekt..
-
knox83
senior tag
válasz direwolf #18537 üzenetére
Egyáltalán nem használom. Egyébként az lehetséges. Párszor próbálkoztam vele régen és most is, ott éreztem valami negatív változást. Pl a p20 pronál kifejezetten szar volt az AI már az elején, utána jött a p30 pro ahol írták mennyit javítottak rajta, milyen jó lett. Már nem látszik.
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Szilikon vagy egyéb tokot, valamint üvegfóliát hol lehet itthon venni normális áron?
Gyorsan kéne a lányomnak, ezért a kínai rendelés nem opció.
(Most kapott egy P30 pro-t használtan, mert a régi telefonja úszott egyet.)#?*@&!
-
StanDoFF
tag
válasz majdnemkocka #18543 üzenetére
Semmi baja. Bevittem még garanciálisan tavaly nyáron, elmondtam a szituációt. A csávó annyit mondott, hogy lehet feszültség keletkezett az üvegben. Mondom akkor cserélitek gariban, vagy legalább féláron? Természetesen nem cserélték, és akkor 25 ezret mondtak a cserére. Mondtam a csávónak, hogy akkor inkább kiviszem, földhöz vágom 2x, és kidobom a kukába.
-
majdnemkocka
tag
A Simple appban a közlekedési mobiljegy csak nekem nem működik? Eljutok odáig, hogy be kéne olvasni a kódot, meg is jelenik a kamera képe plusz a kis keret, de semmilyen szögből és távolságból sem sikerül beolvasni. Ez valami gyártói vagy a típusra jellemző sajátosság vagy én bénázok valamit el?
A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.
-
kp78
addikt
válasz majdnemkocka #18546 üzenetére
Próbáld meg a mobiljegy alkalmazást önmagában.
Nekem úgy még nem volt gondom.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Olyan gondom lenne a telefonnal, hogy tegnap óta nem érzékeli a 2. slotban lévő SIM kártyát. Kipróbáltam, ha a 2. slotban lévő kártyát átrakom az első slotban lévő helyére, akkor érzékeli, szóval nem a kártyával lesz a gond. Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Meghalt volna a 2. slot?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest