- Új év, új Moto G széria
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Iphone jailbreak
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ulmikukac
tag
Hangszínszabályzó van a gyári lejátszóban?
Sehol sem találom...[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro bay
-
sandlerf
tag
Sziasztok!
2 napja Én e telefon tulajdonosa lettem...Minden jó rajta..csak
Anno megvettem a store-ból az asphalt 7-et, ha leakarom tölteni erre a telómra akkor csak azt írja, hogy letöltés...de nem indul el a % számláló (nem szed le semmit)....ötlet? tapasztalat?Lehet, hogy belső memóriára töltené ahol nincs 1.6 gb szabadon?
Apple Iphone 15 Pro Max
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Tegnap óta én is ezt a masinát használom. Minden OK vele, tetszik, de egy dologra nem tudok rájönni: hogyan lehet állítani az alsó gombok háttérvilágítását? Valamit elállíthattam, mert egyszerűen most nincs háttérvilágítása az alsó 3 gombnak. Először volt, működött szépen, sőt, restartnál fel-fel villan boot közben 1-2 másodpercre (tehát fizikailag rendben van a háttérvilágítása a gomboknak), de bebootolás után, használatkor már nem világít!
Valakinek tippe, ötlete? Sehol sem találok a menüben erre vonatkozólag beállítást...
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
válasz Laci7909_aff #1193 üzenetére
Szerintem is, de egy matt fóliával is kipróbálom majd, talán javúl valamit.
Nálad van valami védelem a kijelzőn?
Ezt szoftveresen nem lehet feljebb csavarni, vagy ennyi lenne a max? -
tigipuf
senior tag
-
peestike
őstag
sziasztok!
érdeklődnék, hogy aki használ esetleg külön lockscreen app-ot, mit használ?
csak azért kérdezném, mert nem vagyok képben még mindig túl sok android programmal, fogalmam sincs, hogy mi az ami jól és megbízhatóan működik a telón.
köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz NoMagix #1183 üzenetére
Hát ennyit kibírok, meg vigyázni akarok rá
Az akksi botrányosan jó, ezen meg is lepődtem, mondjuk jobban tetszene, ha a profilokat lehetne ütemezni időben. És akkor pl estére repülőbe tenné automatán.
De majd keresek rá valami programot
Amúgy egy érdekesség az akksival. Éjszaka leteszem 60%-on , reggelre szintén annyin van, viszont onnan esik hirtelen a töltöttsége
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Sicilian
addikt
Pár dolog néhány napos használat után...
1. Aksi kurva jó, 3nap 6óra 46 percnél járok és 53%-nál van. Átlagosan használom telefonálásra, sms-re.
Feleslegesen nem nyomkodom (basztatom) a telefont, simán elviszi még pár napig !
2. Nekem nincs gondom a fotó részével, fasza képeket csinál, feltéve, ha a helyén kezeljük a dolgokat
és rájövünk, hogy ez nem fényképezőgép, hanem 1 telefon !
3. Nekem nem karcolódik a kijelző, 3 napja zsebembe van minden fólia nélkül és semmi gond,
persze, ha lesz hozzá tok és fólia is mindenképpen megy rá az is.
4. Telefonálásnál, zenénél semmilyen hangprobléma nincs, gyári fülessel se !
5. Semmilyen hibát, újra indulást, program lefagyást nem tapasztalok a telóval, komolyan olvasom a kommenteket és ledöbbenek, hogy milyen gondokat találnak páran, el se hiszem..Nagyjából ennyi, ha találok valami hibát azonnal beírom, már direkt keresni fogom, hogy találjak Én is valamit...
Remélem nem járok sikerrel !Aki gondolkodik még a megvételén vegye meg nyugodtan ebben az árkategóriában tökéletes.
Ha nem elég a tudása, paramétere lehet nyugodtan nézegetni jobbat csak azok ne sírjanak az ár miatt.Tipikus magyar mentalitás a legjobb kéne, de ingyen..
[ Szerkesztve ]
nothing is true everything is permitted..
-
Graphics
Jómunkásember
Hát mivel nagyon friss a dolog, illetve az átfutási idő is jelen van.
Nekem mindkettő érkezik, akkor tudok pontosabbat mondani a lyukról majd. / a lyukatlan verzió kb a héten fog megérkezni
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Mill3r
tag
Hi,
Többen írtátok, hogy rendeltetek tokot innen-onnan... Volt, aki olyat rendelt, aminél nincs kivágva a led helye és házi barkácsolással akart megoldani. Illetve volt, aki az S és X line széria mellett döntött. Amennyiben van már tapasztalatotok, lécci osszátok meg velünk.
Kicsit körbekérdeztem az árusoknál, hogy mi a helyzet. Mindenhol azt a választ kaptam, hogy "még nincs tok, de majd lesz"IDDQD IDKFA
-
meganers
csendes tag
válasz meganers #839 üzenetére
Szervusztok ismét! Az utóbbi napokban "el voltam veszve", de most bepótolom! Azóta nem olvastam a kommenteket, remélem, még nem tárgyaltátok ki, amiről írni fogok:
Az idézett kommentben kifejezett óhajom, miszerint az épp használt programok bezárogatása egyszeri bug lenne, megdőlt. Ma délelőtt 5x sikerült kilőnie a "gyári" böngészőt (de írhatnám a Chrome-ot is), amit épp használni próbáltam. Ínyencek kedvéért a részletek, időrendben:
1. próbálkozás: böngésző indít; 6 lap betölt; olvas-na, de a rendszer ellenáll, böngésző bezárul
2-3.: futó programok "kiseprűzve" memóriakezelő által, teljes 16 MB felszabadul (így lett összesen 180MB), böngésző indít, ugyanazok a lapok betöltődnek, böngészgetés, lapgörgetés - kilőtte
4. próba: ugyanez, kiegészítve a szabad memória alakulásának folyamatos figyelésével: lecsökken 4 MB-ra, felugrik 25-re; lecsökken 15-re, felmegy 30-ra, és még párszor ugyanez megismétlődik (ez a helyes működés); majd egyszer csak lecsökken 15-re, csukom be a programkezelőt, böngésző bezárul.
5. próba: telefon újraindít, 4-es pont megismétel, az eredményt már bizonyára kitaláltátok.
- és ugyanezt játékkal is megcsináltaKérdésem: mi a fészkes fene okozza ezt!? (kísérletező kedvűeknek a használt linkek: [link1], [link2], [link3], [link4], [link5], [link6] (mosom kezeimet, húgom olvasgatta ezeket ).
Van egy másik kérdésem is: amikor be van állítva, hogy az alkalmazások a belső tárhelyre települjenek, csutkára töltött memóriakártya mellett miért dob a Play áruház "hiba az sd kártya elérése közben", vagy valami hasonló hibaüzenetet? Hely felszabadítása után persze minden flottul megy, csak a ~14MB-os programból 8MB a mem.kártyára került! És igen, mindeközben a belső tárhely félig üres!
Körülbelül ennyi problémám lenne, sry a terjengősségért!
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz joiner007 #1174 üzenetére
Igen, nekem is az ,viszont mindenképpen fura, és sejtésem szerint azért van ott , mert a kínai variánsnak van előkészítve ez a mappa...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz joiner007 #1172 üzenetére
Mármint nem azért, ha megnézzük jobban az Baidu OS felületét, ami szintén Android alapokon nyugszik , akkor erős hasonlóságot mutat a Huawei Emotion UI-val
-
Graphics
Jómunkásember
Van akinek feltűnt már a belső tárhelyen található baidu mappa?
-
urbanjozsi
senior tag
válasz fireman123 #1169 üzenetére
Szívesen
Nekünk is van egy ezüst karcmentes, 6300. Ha gond van valamelyik okossal, az mindig kihúz a bajbólKezdésnek jó ez a telefon. Azután rájössz, hogy folytatáshoz sem nagyon van szükség drágábbra.
-
fireman123
őstag
válasz urbanjozsi #1161 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a részletes infókat, sokat segítettél!!! ...egy kicsit várok (1-2 hét) hátha sikerül infót szerezni, hogy lesz-e a vodánál, ha nem akkor megveszem függetlenül 42e-ért a geomobilnál....
Lányaimnak Galaxy S II. illet IPhone 4 van, nekem nem hiányzott eddig az okosteló, elvoltam évekig a Nokia 6300-al, és a mostani Nokia Asha 300-al is, de az asha érintőképernyője megzavarodik néha, "összevissza nyomkodja magát" , így kell egy új teló, megnéztem a felhozatalt és úgy döntöttem haladni kell a korral itt az ideje egy androidnak, de nem adok érte 100+ pénzeket, lehessen telefonálni vele, néhány kisebb alkalmazás fusson normálisan, email....stb. nekem elegendő.
Asszem meggyőztem magam (a segítségetekkel) az Y300-ról
-
Graphics
Jómunkásember
válasz urbanjozsi #1166 üzenetére
Jesz, kettő
[ Szerkesztve ]
-
eetee
csendes tag
Sziasztok!
2napja én is boldog tulaja lennék egy új (tmobile) y300-asnak, hacsak nem lenne egy nagyon idegesítő hiba vele, mégpedig hogy normál hívás (kimenő - bejövő egyaránt) közben a hívott felek ~10-20mp telefonálás után nem hallanak tovább engem, ezért bontani kell a vonalat :/
Már azt hiszem mindent megprobaltam (a közelség - érzékelő jól műxik, még véletlenül sem nyomódik be semmilyen gomb hívas közben, a hiba kihangositás közben is fennáll..)
Tanácstalan vagyok, más tapasztalt már hasonlót? Gondolom ez már igencsak szerviz-gyanus... -
Graphics
Jómunkásember
válasz urbanjozsi #1164 üzenetére
Mármint teló? vagy fólia?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz NoMagix #1153 üzenetére
Én egyelőre a gyári zacsiban hordom, zacsiphone, most megtörölgettem, szerencsére nincs még csak mikrokarc se, hétfőn kerül rá a dekorosnál a fólia, amíg nem jön gyári rá
akksi: 3 nap tartható, a 2 sima ügy
[ Szerkesztve ]
-
Mill3r
tag
válasz fireman123 #1160 üzenetére
Szia,
Nagyjából ugyanabban a helyzetben vagyok mint Te. Első okosteló, tapasztalat nélkül. Már régóta figyelgettem a szolgáltatói kínálatot, hogy mikor jön egy olyan telefon, ami vállalható külsőleg, nem kell vagyonokat költeni és az alap programokat elviszi. Ebben az árkategóriában hosszú ideje ez a legjobb ajánlat. (de úgyis lesz aki megcáfol ) Szvsz, jó vétel!IDDQD IDKFA
-
urbanjozsi
senior tag
válasz fireman123 #1140 üzenetére
szimpatikusnak tűnik az Y300 ebben az árkategóriában
Ebben az árban szerintem best-buy. Mondom ezt úgy, hogy a páromnak Xperia S van, a lányomnak pedig Galaxy Ace. Üzemidőben magasan veri mindkettőt. Az xperia s-hez képest, vannak olyan területek, ahol ez a telefon látványosan gyorsabb(böngésző, FB)
nem tudom milyen pl. a garanciális szervize
2008 január elsejétől a TeleMax lett a Huawei termékek európai szerviz központja. Mi javítjuk a Huawei telefonokat és modemeket a legmagasabb javítási szinten Európában. Gugliban keress rá
van-e hozzá használható progi amellyel pc-hez kapcsolható....stb.
Én egyik telefon esetében sem használok ilyet. PC-vel csak adatmásolás miatt kötöm össze, de ehez a kollégák, fentebb igencsak jó ötleteket adtak.
Kezdő androidosként szerintem vedd meg nyugodtan. A fényképezőrész mizériát meg szerintem hagyjuk.
Minden okosteló topikban már lassan DSLR követelményeket várnak el a telótol.
Nekem van Canon belépőszintű DSLR gépem. 100.000ft-ért az is hagy némi kívánnivalót maga után. Akkor egy 32k-s telefontól mit várnának?Ez az Én egyéni véleményem!
Szerk:
Üzemidő csúcsom:
4n 4ó 24p 4mp akkumulátorról >>> 27% lemerülés[ Szerkesztve ]
-
joiner007
aktív tag
Kijelző fényerőről mi a véleményetek? Nekem nem túl nagy. Még éppen elmegy.
Valamint azt még észrevettem, hogy amíg zte bladen a fehér az rikító fefér, addig a huawein sárgás. Ezt ti is tapasztaltátok? -
raz0r911
tag
Ha szolgáltatónál veszed két év garancia van rá, PC-hez úgy csatlakoztatod mint egy pendrive-ot de ha nem tetszik a megoldás van hozzá sok program. Szerintem nagyon nagyon megéri az árát, én sokkal rosszabbra számítottam, nagyon tetszik a telefon.
-
fireman123
őstag
Valaki az #1140-re?
-
Mill3r
tag
válasz Laci7909_aff #1152 üzenetére
A G510-ben is csak 512mb ram van, pedig az azért enyhe túlzással már a komolyabb kategóriába sorolható.
Árban jóval az Y300 fölött van, igaz a kamerát nem húzták le annyira.Ftomm: Megfogadom a tanácsokat és gyorsan felteszek egy fóliát. 1,5 napja van meg a teló, de zsebbe nem mertem "védelem" nélkül tenni. Van régebbről valami méretre vágható fólia, rávarázsolom azt
[ Szerkesztve ]
IDDQD IDKFA
-
NoMagix
addikt
válasz Laci7909_aff #1152 üzenetére
Nem tudom elhinni, hogy direkt így elrontanának valamit?!?! (naiv lennék )
Mill3r: én nem adtam lehetőséget a karcoknak, rögtön befóliáztam a kijelzőt, addig ki sem vettem a zacskóból, amíg méretre nem vágtam a kijelzőfóliát és utána szép lassan rátettem, ahogy kicsúsztattam a zacskóból!
[ Szerkesztve ]
-
Laci7909_aff
tag
-
Mill3r
tag
válasz partymaci #1148 üzenetére
Hi,
Én is boldog tulajdonosa lettem egy ilyen telónak. Többen említették, illetve a tesztekben is olvasható, hogy a kijelző nem igazán ellenálló a karcokkal szemben. DE, nem gondoltam, hogy ennyire vigyázni kell!
Honnan rendelted a fóliát? És mennyire jön be? Volt olyan komment, hogy az olcsó ebay-es fóliák nem valami jó minőségűek és kisebbek is a kijelzőnél.IDDQD IDKFA
-
NoMagix
addikt
Tegnap készítettem elég sok képet és videót a kisfiam óvodai ünnepségén.
Este megnéztem számítógépen őket és azt kell, hogy mondjam a képek (nekem) meglepően jók lettek egy telefonhoz mérten!
A videónál monitoron már én is tapasztaltam a folyamatosan pulzáló fókuszt!
Ezt nem is értem miért így megy!
Nem lehet, hogy kiadnak hozzá egy gyári frissítést, ha többen jelezzük a Huawei-nek esetleg a szolgáltatónál?!?
Hétfőn lesz nálam a 7. munkanap a telefon, még visszaküldhetem, kérdés mi lesz ezzel a "hibával" a jövőben...[ Szerkesztve ]
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Én is szereztem egy ilyen kínai csodát!
Páran írták hogy könnyen karcolódik a kijelző, na én megrendeltem a fóliát, de csak pár óra után raktam fel a telefonra..persze felrakás előtt jól megtöröltem egy nedves törlőkendővel, és miután rajta volt a fólia megdöbbenve tapasztaltam hogy a kijelző csupa mikrokarc. Persze ez csak surló fénynél látszik alvó módban, de eléggé kiábrándított!
Egyébként ZTE Blade után meg vagyok elégedve a telefonnal szép színek, nagy kijelző, nem tapasztaltam hogy halk lenne. Ami külön tetszik az a DLNA, ami mindenféle beállítás nélkül eléri a sinology nas-t.Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Laci7909_aff
tag
válasz 0xmilan #1146 üzenetére
Egyetértek Veled.
Szerintem manapság az egyik leggyakrabban használt funkció a kamera egy okostelefon esetében. Pont múltkor olvastam róla, hogy az embereknek fontos, hogy jól használható kamera legyen a mobiljukban. Ez valamilyen felmérés alapján derült ki.
Számomra is fontos a jól mőködö kamera és tényleg jó lett volna egy opció, ahol a végtelen fókusz is választható lenne (pl. tájképek, gyorsan mozgó objektumok fényképezésénél, videózásánál). Nem hiába tette bele ezt a funkciót pl. a Sony is nagyon sok autofókuszos modellnél. A mai autófókuszos kameramoduloknak azért még van mit fejlődniük ilyen téren.
Remélhetőleg a fejlesztők majd tesznek valamit ezügyben. -
0xmilan
addikt
Reméltem, hogy nem csak engem zavar a folyamatos AF. Eddig nem idegesítettem magam rajta, de ma próbálgattam, hogy mégis hogyan működik és hát nem úgy ahogy kéne.
Ennek a nem teljesen hülyebiztos (bocsánat) működésnek van egy komoly előnye is.
Semmi előnye nincs. Az tényleg egy jó megoldás, hogy rövid nyomásra/tapira egyből lövi és csak hosszúra kezd el fókuszálni, de ennek semmi értelme folyamatos AF mellett, ha amúgy is önkényesen állítgatja zöld célkereszt előtt meg után is. (kis túlzással)
Előző telefonomon a gyári appban ki lehetett kapcsolni az AF-t. Ezt kiváltaná, hogy rövid nyomásra fókuszálás nélkül lövi, persze ha előtte nem "pumpálja" a fókuszt fölöslegesen és minden ok nélkül.Ha van még hozzáférésed a kínai verzióhoz, akkor root joggal ki lehetne belőle szedni a kamera appot és át lehet rakni a miénkbe.
Lehet, hogy XDA-n megkérek egy Y300-0000 (ez a kínai verzió) tulajt, hogy valahogy mentse le a kamerát.
2.3-ban még /system/app/-ban volt Camera.apk, de ott most nem találom. Valószínűleg a galériával van egybegyúrva, mert mikor azt letiltottam, akkor a kamera is eltűnt. -
Laci7909_aff
tag
Hát igen, ez sajnos eléggé lassú és bizonytalan megoldás.
Érdekes, hogy a kínai verzió meg normális be tudta állítani ezeket a dolgokat.
Az autófókusz elég lassú sajnos. Életlen képpel meg sokra nem megyek. Azért A Sony telóimon jó volt, hogy pl. tájkép scene esetén fixre lőtte a fókuszt. Itt meg olyankor is állítgatja feleslegesen.
Sokféle androidos telót használtam, de ahol lassű volt a fókuszálás ott pl. nem arőltették a videónál az autófókuszt. Itt sem kellett volna. A videófelvétel esetén sokszor életlen a kép, "pumpálja" az automatika az optikát. Ennél még a fix fókusz is jobb lett volna videónál.
Sajnos a kamera az egyik gyengéje a telónak.
Remélhetőleg javítanak rajta. -
sssent
senior tag
válasz Laci7909_aff #1142 üzenetére
A fényképezőgépet (bármilyet) fókuszálás és a kép elkészítése közben illik mozdulatlanul tartani. Ezen a telefonon (a magyar változaton) a gyári kamera app úgy működik, hogy amikor lenyomod az exponáló gombot (érdemes erre a hangerőgombot használni), a kamera akkor áll neki fókuszt keresni. A gombot nyomva tartod, miközben próbálod a lehető legstabilabban a témán tartani a gépet. Amikor a telefon úgy gondolja, hogy megvan a fókusz, akkor a kis célkeresztje egy pillanatra zöldre vált. Na ekkor kéne elengedni a gombot, még mindig ügyelve arra, hogy ezalatt se mozdulj be, ugyanis pont ekkor fog elkészülni a kép. Ha a gombot még nyomva tartva elmozdulsz a témáról, miután már egyszer megjelent a zöld célkereszt, akkor a kamerának idővel feltűnik, hogy elment a fókusz, és újrafókuszál. Ekkor viszont már sajnos valamiért nem jelenik meg újra a zöld célkereszt, neked kell figyelned, hogy mikor vált élessé a kép. A kép mindig akkor készül el, amikor elengeded a gombot. Ha olyankor teszed ezt, amikor a kamera még nem talált fókuszt (vagy épp újraállít, mert te, vagy a téma bemozdult), akkor életlen, és esetleg rosszul exponált is (nem jó a fény) lesz a kép. Ennek a nem teljesen hülyebiztos (bocsánat) működésnek van egy komoly előnye is. Előfordulhat, hogy egy témát muszáj azonnal elkapni, mert elmúlik vagy elszalad. Na ilyenkor egy kicsit homályos kép még mindig többet érhet, mint egy semmilyen, és itt te döntöd el, hogy pontosan mikor készüljön el a kép, nem az, hogy a tökéletlen autofókusz-algoritmus épp mikor elégedett a beállításokkal.
Próbáltam a telefon egy kínai verziós változatát, abban ez a fókuszálás/expozíció kicsit profibban működött: fixálta a fókusz és az expozíció-értékeket a zöld célkeresztes értékeken, ahogy a rendes fényképezőgépek teszik félig lenyomott expo-gombnál. A magyar verziók sajnos úgy nézem mind a fenti módon működnek, ezen majd próbálok valahogy segíteni
Ha így használod a gépet (ahogyan egyébként minden rendes gépet is kéne), akkor jellemzően elég jól fókuszált képeket kapsz. A megfelelő expozíciós értékeket eltalálni a magyar verziós telefonokon már kicsit nyűgösebb. Ha van rá idő, szükség esetén érdemes alkalmazni a manuális korrekciót, de igazából olyan témánál, ahol túl nagyok a fényesség-eltérések, ott nem egyszerű jól exponált képet lőni vele. Apró vígasz, hogy szerintem a kamera dinamikatartománya egészen jó (a telefonok között természetesen).
Hogy negatívat is mondjak, a színhűség időnként nagyon durván elmászik. Korábban tett ide valaki egy kék eges képet. Na az olyan elképesztően mű, rajzfilmszerűen kék egek pl. tipikusak. Fehéregyensúly-korrigálással javulna valamennyit, de sose lesz igazán jó. Mondjuk az ilyesmi lehet, hogy csak az amúgy rendesen kalibrált monitorokra meredőket zavarja. Elnézve a manapság kapható kommersz TV-ket, az ilyen képernyőről lefolyó műszínekre igénye lehet a népnek, mert az kizárt, hogy ilyen kis Samsung és tsai véletlenül kalibrálná ennyire félre a cuccai jelentős részét.
-
kareszm
tag
válasz Laci7909_aff #1142 üzenetére
Nem lehet, hogy makrómódban van? Független telóval nem tapasztaltam ilyet. Ha fókuszt talál ott marad.
-
Laci7909_aff
tag
Akinek Telenyoros a telefon, annak sem rögzíti a fókuszt? Folyamatosan állítgat megállás nélkül a Trés kameraszoftver. Rajtatartom az újam az expo gombon, beélesít, aztán megint ellálítja magát. Ezt csinálja ciklikusan. Más telóknak, ha megvan a fókusz, azután már nem állítgat semmit a telefon.
Más: Play-ről letölti a teló a Beach Buggy-t, szól a zene, de grafika nem jön be, majd kilép.. Másnak is ezt csinálja? Adreno 203 a ludas vagy az 512 RAM ? -
fireman123
őstag
Sziasztok!
Most venném az első okostelefont, és egyáltalán nem vagyok jártas ebben a témában. Elsőre nem akarok sokat költeni, olvasgatva a teszteket és a fórumokat szimpatikusnak tűnik az Y300 ebben az árkategóriában.
Viszont magát a márkát nem igazán ismerem ....még magyar nyelvű weblapját sem találtam, nem tudom milyen pl. a garanciális szervize, van-e hozzá használható progi amellyel pc-hez kapcsolható....stb.
Gondolom aki régóta használ Huawei-t van némi tapasztalata ezekben a dolgokban.
Tudnátok tájékoztatni, segíteni ebben? -
desigo
senior tag
válasz urbanjozsi #1132 üzenetére
köszi,kipróbálom !
-
Graphics
Jómunkásember
Valamiért nem akar települni, de lehet rossz helyről szedtem le
-
Atos23
senior tag
válasz descence #1130 üzenetére
Én is első androidnak vettem egy csomó Windowsos után. Windows 5, 6, 6.1, 6.5, WP7 után ez az első androidos készülékem. Androidot még csak nem is nyomkodtam előtte, kirakatban sem.
Nem fogsz csalódni benne, ha tisztában vagy azzal, hány forint egy átlag telefon, és mennyivel kevesebbet költöttél erre a cuccra.
Ilyen áron kísérletezni, ismerkedni jó, ha nem jön be, akkor néhány K-s értékvesztéssel bármikor továbbadom pár nap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nah, akkor ránézek én is
-
gambesz
tag
Feltettem a nova-t és nem tudok widgetet kitenni, mert nem működik. Lehet vele kezdeni vmit? Időjárást akartam.
-
descence
tag
Üdv!
Szerintetek ez a telefon jó lenne első androidos készüléknek? Egy Samsung Monte-t váltana.
-
desigo
senior tag
Viberes hiba bosszantó mert a program amúgy működik.
Csak a másik fél nem hallja amit mondok.sux
-
0xmilan
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
-
aktív tag
Erre a telóra jelenleg van olyan recovery, amit akkor is el lehet indítani, ha mondjuk intéztünk rajta egy format system-et és format boot-ot? Erősen gondolkozok rajta, Blade-ről lenne a váltás, és mivel még nincs CM10 rá (vagy valaki próbálkozik már?), próbálkoznék vele én, van egy kis tapasztalatom android fordítással és forráskód módosítással kapcsolatban, bár egy kernel forráskód sem ártana mellé (de nem követelmény)
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz Péter747 #1121 üzenetére
ez az őszes 1 magos teletol jobb?
Az őszes egymagosnál szerintem nem jobb, de a télies-, tavaszias egymagosoknál már valószínűleg erősebb.
Amúgy nem éri meg telékhez hasonlítani, mert ugye csak digitális zoom van benne, de például makróban nem rossz. Vagy mit tol tele? Nem teljesen értem.
-
Péter747
tag
van olyan 2 magos teló amitől ezt jobb?
például ace 2?
ez az őszes 1 magos teletol jobb?
szerintem az xperi u val szembe vannak előnyők amibe ez jobb
kijelző, jelly bean. bővíthető, újabb,[ Szerkesztve ]
-
vampeare
csendes tag
mai wtf, futás közben rádiót akartam hallgatni, de egy idő után elkezdett összevissza lépkedni (gondolom árnyékolva volt a torony, bár nem értem, 2 másodpercet jó volt az adás, továbblépett, 2 mp, megint tovább stb stb, néha megállt egy számára szimpatikus állomáson. ezt tényleg automatikusan az idézte elő, hogy nem érzékelt elég jó térerőt, vagy valami megnyomódott, és azért kezdett rá az állomáskeresésre? akármelyik a gond, ugye van rá megoldás?
múltkori futásnál mp3-at nyomattam, akkor meg egyszer csak pittyegni kezdett, mint utóbb kiderült, hangutasítást várt a hátsófelemtől, az milyen billentyűktől jött elő? korábbi teló lockscreen feloldása nélkül semmit nem partizánkodott (még a hangerőt se lehetett piszkálni), úgyhogy jó lenne kideríteni, mi mindenre képes az elvileg lezárt y300, mert a végén fel is hív valakit, akit nem annyira szeretnék, vagy sms-t ír, vagy ki tudja
-
r3nat0
csendes tag
enyhe megtévesztés
na mindegy az a lényeg hogy sikerül köszi a segítséget
Szia[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
1950 lesz az, nézd meg az alatta lévő sort.
Gyors volt a modi. -
r3nat0
csendes tag
Én ma vettem az y300 at és 2020mah os akksi volt benne elég érdekes.
-
r3nat0
csendes tag
megoldottam a problémát, ki kellett csomagolni a rar fájlt és mindn újra jó
-
0xmilan
addikt
-
r3nat0
csendes tag
hogy lehetne újratenni a romot? mert kéne a kamera
-
gambesz
tag
Beaktiváltam a telefont. Kíváncsi leszek nekem mennyire jön be. Megjött a képernyővédő fólia..hát nem vmi karcálló a cucc..na majd idővel kerül rá vmi keményebb..
Pár app.-t már tiltottam is. -
r3nat0
csendes tag
Sziasztok!
Ma ki rootoltam a y300 at és az a baj h nem nyitja meg a kamerát :S
egyik felhasználó ( milangfx(senior tag) írta ki a root sikerült csak a kamerával van a gondY300 ROOT Bootloader-nyitás nélkül
1. Töltsd le EZT a fájlt és csomagold ki egy tetszőleges helyre.
2. A "dload" mappát másold az SD kártya gyökerébe.
3. Kapcsold ki a telefont, majd indítsd el a (Hangerő +) és (Hangerő -) gombok nyomva tartása mellett.
Ha a firmware update sikeresen települ, akkor kapsz egy zöld pipát és a telefon újraindul, légy türelmes.
5. Telepítsd fel az unlockroot3.exe-t, majd telepítés után nyisd meg.
6. A telefonon a Beállítások --> Fejlesztői lehetőségek --> USB hibakeresést kapcsolt be és csatlakoztasd a PC-hez.
7. A CD-ként felismert meghajtóról telepítsd a /drivers/adb_driver/ mappában található Handset WinDriver.exe-t.
8. Az UnlockRoot programban kattints a nagy, zöld "ROOT" feliratú gombra.
9. Döntsd el, hogy kéred-e a "Power saver" appot.
10. A művelet végeztével felajánlja az újraindítás lehetőségét. Kattints az "Igen"-re.
11. Ezután néhány app (pl. kamera, zseblámpa) elromlik a Telenoros (B178) verzióban, a T-s verzióban (B173) "csak" a kijelző lesz olyan fakó, mintha fehérítővel mosták volna ki.
12. Erre megoldás, hogy lefuttatod a "Y300-boot-B176" mappában található install-windows.bat-ot (a készülék még mindig USB-n lóg)
13. Örülsz a rootolt telefonodnak.
14. Észreveszed, hogy a 4. lépés kimaradt.
így csináltam és a install-windows.bat ezt írja ki hogy a rendszer nem találja a megadott elérési utat[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz user112 #1097 üzenetére
Nem is fog változni se a tárcsázó, de még a feloldó képernyő se.
a tárcsázó egy külön APK, úgy ahogy a névjegyzék is / contact.apk és phone.apk
a feloldóképernyőnél viszont le tudod tiltani a Huawei gyáriját, és akkor stock feloldó lesz helyetteBármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
NoMagix
addikt
Szerintem egy csöppett lehetne erősebb a kijelző fénye, kültéren verőfényes napsütésben ugyan látható, de nem elég erősen!
Az előző telefonjaimhoz képest jobb a kijelzője, a céges Nokia 5230-hoz képest pedig maga a megváltás!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 256GB Black !!! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA