- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Atlantisz48 #1498 üzenetére
Egy boltban néztem a belvárosban (BP), majd megnézem a nevét aztán belinkelem. Nem nagyon volt időm megnézni, csak arra jártam és beszaladtam.
Egyébként kb. ehhez hasonlít, csak ez ugye angol billentyűzet. A linkelt változat durván 10 centis, az meg 16 - 18 körül van, tehát valamivel nagyobb a telefonnál.
philoxenia:
Nekem igazából azért lenne jó, mert ha dokumentumot/táblázatot szerkesztek, illetve olyan tartalmat tekintek meg, akkor fontos a szélesség, illetve a hasznos felület is. Sajnos a szoftveres billentyűzet nagyon sokat kitakar. Számomra meg majdnem hogy használhatatlan, főleg fektetve. HA lesz valami infód azt megköszönöm.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz philoxenia #1496 üzenetére
Majd ha lesz időd meg tudnád Nekem nézni? Kíváncsi lennék rá. Köszönöm. Én sokat írok rajta és elég praktikus lenne, főleg dokumentumoknál, táblázatoknál.
Egyik amit néztem nem sokkal nagyobb a telefonnál, hordozhatóként igen hasznos.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem Telekom-os, (nagyon az elején vettem) függetlennek írja, van ROG de nagyon csúnya lesz a kijelző szvsz nem éri meg.
1495: A P7-tel nem próbáltam még, mert nagyon szeretem a p7 szoftveres billentyűzetét és amúgy is keveset írok relatíve rajta...
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
törölt tag
válasz philoxenia #1494 üzenetére
Ez elég jól néz ki. Lehet ilyenre is befizetek. Milyenek a gombjai? Mennyire bírják a strapát?
Amúgy kisebbet néztem, de: automatikusan eltűnik a kijelző felületén a szoftveres gombsor? Illetve ha nem, akkor beállítható? Képernyő forgatáskor nincsenek gondok? (P7 -nél, ha használtad már)
Itthonra egy ilyen jó lenne, de egy hordozható is kellene, abból már néztem párat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Newlachka #1491 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok Neked segíteni, mert ez a telefon még nincs ROOT -olva. Majd ha lesz időm nekiesek, de az legközelebb következő hétvége. Viszont mikesa szerintem tudja a választ.
Backup -ból nem próbáltad még a mikesa rar -jával?
ctibor:
Köszi, akkor jól gondoltam. SP02 kihúzva.alien19:
Köszi az infót. Ezt nem is néztem. Meg van nekem is, bár eddig nem nagyon néztem, mert elvagyok normáls sémával is. Majd belövöm hétfőn amikor gyepálom a telefont, aztán megnézem milyen hasznos.[ Szerkesztve ]
-
ctibor
senior tag
válasz #86973952 #1473 üzenetére
Mi ez az ROG technológia pontosan?
Nagyon egyszerű: a felbontást csökkenti 1280x720-ra, így viszont tovább tart ki az akku, mert valamivel kevesebbet fogyaszt a képernyő.
Más:
B125SP2-re nem emlékszem, szerintem olyat nem adtak ki. A többi stimmel.[ Szerkesztve ]
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
törölt tag
Belépsz a szervízmenübe a tárcsázóban beírt kóddal, ami a következő: *#*#2846579#*#*
Utána sorrendben a következőre katt:
1. ProjektMenü
2. Network setting
3. SIM card lock state queryOtt írja, hogy független vagy függő.
Amúgy nekem is független, korábban már használtam is másik hálózattal. Kéktől vásárolt telefon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A B133 -val felkerül egy Használati útmutató a telefonodra, ott is meg tudod ezeket nézni. Kb. így néz kis (fodítás minősége...):
Többképernyős megjelenítés
Csatlakoztathatja telefonját más telefonokhoz és táblagépekhez, okos
háztartási eszközökhöz és autós eszközökhöz a távvezérléshez és
tartalommegosztáshoz vezeték nélküli kapcsolaton vagy tartozékon.
Nyissa meg az értesítési panelt, és kapcsolja be a többképernyős keresztül
funkciót az elem megérintésével. Ezután a telefonon tárolt fényképeket
vagy videókat jeleníthet meg nagy képernyőn (például televízión vagy
projektoron) DLNA használatával. Ha a TV nem támogatja a DLNA-t, akkor
használhat HUAWEI MediaQ vagy egyéb vezeték nélküli átviteli eszközt a
többképernyős megjelenítéshez.[ Szerkesztve ]
-
tkonya
aktív tag
A "Több képernyő" funkció mire lenne jó??
Tudtok erről valamit?Motorola Edge 30 Fusion
-
törölt tag
Valami ilyesmire gondoltam én is, de nem voltam benne biztos. Így már világos, köszönöm. A tiéden valószínűleg azért volt rajta, mert egy nyugatabbról visszáruzott készülék. Legalábbis az fw -ből ezt gondolom. Egyébként ez sem ritka, de leginkább pirosnál fordul elő. Azt nézted amúgy, hogy nem független -e?
[ Szerkesztve ]
-
-
tkonya
aktív tag
-
GSPLR
senior tag
Egy kis érdekesség, hogy valamelyik kolléga írta ide, hogy a ROG technológia bekapcsolása után a felbontás változik. Ez nálam is elérhető volt amikor még elhoztam a telefont a Vodafone-tól. Azóta ugye náluk volt egy frissítés, amit fel is raktam, azóta nincs ROG technológia nálam sehol. Mondjuk nincs is rá szükségem, csak gondoltam megemlítem.
Huawei
-
törölt tag
Már korábban betettem ide. (#1413) porterocka Azért köszi.
Még nem próbáltam, egy másik P7 -re kell majd.
[ Szerkesztve ]
-
GSPLR
senior tag
válasz #86973952 #1468 üzenetére
Azt hiszem, ezt kerested mostanában: MIUI V5 Custom ROM for Huawei Ascend P7
Huawei
-
tkonya
aktív tag
-
törölt tag
SD -re írtam a formázást. Általában jól jön, főleg ha más rendszer használta, illetve másik telefon. Lehetnek rajta maradvány fájlok is, teljesen feleslegesen, amire nincs szükség, az előző telefonról/rendszerről. Adott esetben a működést, kezelést is befolyásolhatják. Pl. a képek, tárhely kezelését is.
SIM -re meg azért gondoltam, mert tapasztaltam már ilyet. Mondjuk nem Huawei -nél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Utána kellene lennie 2 lehetőségnek, ahol kiválaszhatod mivel vágod ki a képet.
Én megpróbálnám azt, hogy leformázom az SD kártyát, aztán ami fontos azt mappákban visszarendezem.
Folyamata:
1.
- Belépsz a Tárcsázó -ba, majd a címtár fül.
VAGY
- Közvetlenül a Névjegyzék app -ot használod.
2. Belépsz a kezelni kívánt kapcsolatba.
3. Rányomsz a fotóra, illetve annak a helyére.
4. Rányomsz a Kiválasztás a galériából -ra.
5. Rányomsz a Galéria -ra
6. Kiválasztod a mappát, majd a fotót.
7. Művelet kiválasztása a következővel:, ez után a bal oldalit válaszd, tehát a Fotókivágás -t.
8. Beállítod a kivágást, majd rányomsz fent a Kész gombra.Próbáltam részletesen leírni, remélem sikerült. Nekem így tökéletesen működik.
-
tkonya
aktív tag
válasz #86973952 #1460 üzenetére
Lehet rosszul csináltam. F6-nál a telefonkönyvbe belépve az adott telszám szerkesztésénél lehetett képet hozzáadni. Ott is sd-n voltak a képek, simán kiválasztottam és működött.
Itt ugyanígy jártam el. Képeket nem méreteztem át, mindössze kiválasztottam galériából.Igen telefonkönyvbe látszódnak a képek, híváskor viszont nem.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 30 Fusion
-
törölt tag
Tehát ha jó értem, akkor belépsz a telefonkönyvbe és ott látszik a kép a kapcsolatnál?! Hívás közben viszont nem?!
Én most kipróbáltam és tökéletesen működik. Az SD -ről is törölhetem a képet, mert ahogy írtam, a saját memóriába más kiterjesztéssel elmenti.
Kérdés:
Honnan mented hozzá a képet (tehát honnan adod hozzá a kapcsolathoz)? Egyből a galériából, vagy a telefonkönyvbe lépsz be, majd onnan a kapcsolatnál kezeled, jelölöd be a képet? Melyik programmal vágod ki? -
törölt tag
válasz #92239104 #1451 üzenetére
Az összefoglalóból illesztek be neked.
Egyébként 80-85 % -ban már kész van, de gép hiányában nem nagyon tudom formázni, meg egyebek. Meg hozzáírni, néhány dolgot átírni... Lehet elmegyek veszek telefonhoz való BT -s billentyűzetet, csak még nem nagyon kaptam visszajelzést róla, hogy mi a tapasztalat velük használat során...
Szóval.
Huawei Ascend P7 típusok:
Ennek azért van jelentősége, mert frissítésnél nem mindegy, hogy milyen telefont használsz. Jellemzően az itthoni kínálatban P7-L10 -hez lehet hozzájutni, ami single SIM verzió és NFC -vel van ellátva. (szolgáltató vagy bolt)
Rendelhető továbbá a P7-L00, ami dual SIM, viszont a belső memóriája nem bővíthető (szintén NFC -s).Utóbbi azért van, mert a telefonon 2 slot található, ami vagy 1 SIM + 1 SD, vagy 2 SIM felállásban használható.
Teljes lista régiók szerint:
Standard
P7-L00 China
P7-L05 China
P7-L07 China
P7-L09 China
P7-L10 Overseas
P7-L11 Australia
P7-L12 LatinAmerica
High
P7-L01 China
P7-L06 China
P7-L08 China
P7-L16 OverseasAkkumulátor:
A felhasználók véleménye szerint az üzemidő átlagosnak tekinthető. Munkaeszközként használva 1 napos készüléknek mondható. Általános használat mellett 1,5 – 2,5 napig nem kell töltőért nyúlni.Az akkumulátorra 2 év garancia jár.
Melegedés:
Nem jellemző, de ha hosszú időn keresztül nagy terhelésnek tesszük ki, akkor érzékelhető a készülék alján a forrósodás. Ez a működésére nincs hatással.Akadások, fagyás, használati problémák:
Előre telepített, illetve népszerű böngészők használata során nagyítás és gyors görgetés, tördelés alkalmával jelentkezik akadás. Célszerű alternatív böngészőket használni, mint a Dolphin, illetve a CM Browser, melyek a Google Play kínálatából ingyenesen letölthetők.A felhasználók véleménye alapján a Huawei rendszere és maga a telefon is jól optimalizált. Nagyobb terhelésnél sem tapasztalható akadás, illetve fagyás, de késleltetett program indítás sem.
Játék a telefonnal:
Nagyobb játékok is problémamentesen futnak. Akadások, fagyások nem tapasztalhatók. Az FPS viszont néhány esetben ingadozik.PSP emulátor alatt a a legtöbb játék stabilan fut, néhány esetében azonban előfordul, hogy az elvárt szintet nem éri el FPS -ben. Pl. NFS Carbon.
Valaki tud egy ROOT nélküli FPS számlálót/kijelzőt, ami app közben mutatja az FPS -t, azt megköszönném.
GPS:
Gyorsan talál jelet, internet nélkül is, másodpercekben mérhető.Szoftverfrissítés:
A mobilarénás teszt óta már több fw is elérhető, ami a telefon működését is befolyásolja, mivel ezek alapvetően a rendszer stabilitása miatt fontosak.P7-L10:
B121SP01
B126
B133
Illetve néhány szolgáltatói változaton a B123.P7-L00:
B123
B125SP01
B125SP02
B125SP03
Itt kérem ctibor lépjen be a képbe, hogy jól tudom -e. Illetve nem tudom létezik -e B125SP02, mert erről nem találtam infót. Elvileg kellene lennie.Az EMUI felület:
A Huawei telefonokon a gyártó saját fejlesztésű felülete érhető el, az EMUI (vagy más néven Emotion UI), mely kinézetét tekintve az Android alaprendszerből, a MIUI -ból és az iOS -ből táplálkozik. Maximum 9 oldal használható, melyre tetszés szerint 4 oszlopban és 5 sorban helyezhetők el az ikonok/mappák/widgetek. Saját menü nincs. Az alsó sorban variálhatók az ikonok, maximum 5 app helyezhető el.Jelenleg a készüléken az EMUI 2.3 verzió fut. 2014. október végétől kezdve bármikor várható az EMUI 3.0 változata.
A telefon saját kezelője, Telefon-kezelő alkalmazás:
Működését tekintve a már sokak által ismert Clean Master (google play kínálatából ingyenesen letölthető) programhoz hasonlít.Működése/funkciók:
- Telefongyorsító - ahol a készüléken futó programokat tudod kezelni.
Probléma: mint alapvetően ez a saját kezelőkre igaz, nem szereti kezelni a google által készített app -okat, így teljes körű kezelésre nem alkalmas. Viszont nagyfogasztású alkalmazások jelzésére igen.
- Tárhelytisztító - ahol a készüléken felhalmozott, maradvány fájlokat, mappákat lehet kezelni és a gyorsírótárat törölni. Ide tartozik még a ritkán használt programok összesítője is. Utóbbit természetesen innen is lehet kezelni, illetve törölni, 2 lépésben.
Probléma: más tárhelytisztítókkal ellentétben marad néhány fájl, mappa, amit nem távolít el. Ezeknek a mérete csekély, de halmozódik, így érdemes más programmal is kezelni.
- Zaklatásszűrő - feketelistákat lehet létrehozni egy vagy több adott telefonszámra, ami kiterjed a hívásra és az SMS -re is.
- Energia takarékosság - 3 energiagazdálkodási séma között lehet választani:
1. Teljesítménycentrikus
2. Intelligens
3. Ultra üzemmód
Innen is elérhetők, kezelhetők a védett alkalmazások, illetve szintén kezelhetők, a már korábban említett nagy fogyasztású háttéralkalmazások.
- Ne zavarj üzemmód - ne zavarj üzemmódban csak az engedélyezett kapcsolatoktól érkezhet hívás (fehér lista), a többi hívás nem csörög és nem rezeg. Az SMS- és egyéb értesítések némításra kerülnek.
- Hálózati alkalmazások - innen követhetjük, hogy egy-egy program mennyi adatot fogyaszt. Külön jelölve a wifi és a mobilnet adathasználatát.
- Értesítéskezelő - itt állíthatjuk be az egyes programoknál, hogy értesíthessen a telefonon. Módok:
1. Engedélyez
2. Értesít
3. Korlátoz
- Biztonsági mentés - innen is elérhető, értelemszerűen a telefonról készíthetünk biztonsági mentés a saját memóriába, az internetre, illetve a számítógépre.[ Szerkesztve ]
-
tkonya
aktív tag
Egy észrevétel..
Amennyiben az energiagazdálkodásnál bekapcsoljátok a rog technológiát akkor a képernyő felbontás 720*1280 változik.
Nem tudom ezt nézte e már valaki.Motorola Edge 30 Fusion
-
törölt tag
-
tkonya
aktív tag
A névjegyekhez raktam képet, amelyeket ha oda belépek szépen meg is mutat.
Híváskor azonban nem mutat képet csak egy fehér négyzetet. A képek helye a külső sd-n van, ez lehet a probléma??Motorola Edge 30 Fusion
-
törölt tag
HiSuite -on keresztül mentesz, akkor ezek lesznek a listában:
- Névjegyzék
- Üzenet
- MMS
- Naptár
- Hívásnapló
- Mail fiók
- Jegyzettömb
- Alkalmazások
- Kép
- Video
- ZeneTelefonról mentesz, akkor mást is lehet, pl. rendszerbeállítások, ébresztés, könyvjelzők...stb.
Valószínűleg kevesebb a tartalom, azért van különbség.
-
törölt tag
Hali,régi P7 tulajdonosok,mi a véleményetek a telórol?Most 1 Lg F6-om van és nagyon szemezgetek ezzel a telefonnal,már a P6 is nagyon tetszett,sajna a szolgáltatóknál már nincs forgalomban.Képbe került még a Z1 copmakt is erősebn belsővel de gyengébb kijelzővel,de az egy picit ducibb a P7-hez képest
-
tkonya
aktív tag
F6 biztonsági mentése nagyjából 500 Mb esetemben. P7-en ez nagyjából 10 Mb....
Javítsatok ki, de ez nem kevés így???
Gyári visszaállítás után mit kapok én ebből a mentésből vissza??
Próbálta ezt már valaki?[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 30 Fusion
-
törölt tag
Az alumínium nem fogja árnyékolni. Rézzel már lenne gond. NFC -nél igazából más a helyzet, ott lesznek is problémák. Már akkor is gond van, ha az NFC matricát fémre ragasztod, nem lesz olvasható.
GPS - BT...hát nem tudom, nem igazán próbáltam még sajnos.
-----
Más,
Néhány olcsóságot találtam, szerintem mást is érdekelhet, P7 -hez:
- Fényes elő- és hátlap fólia
- Matt elő- és hátlap fólia
- 3 db hátlap fólia
- 5 db hátlap fólia -
válasz #86973952 #1446 üzenetére
Én is néztem ezeket a fém kereteket,de félek, hogy a térerő és egyéb adatkomumikáció is sérül miatta.Mert az NFC-t az alapből el lehet felejteni ha a hátlap is fém ,de tudomásom szerint az antennánál is ki szokták hagyni a helyet a fém hátlapos telefonoknál a vétel miatt.
Pedig nekem is jól jönne egy olyan tok ami jól is néz ki és nem kell vigyázni rá, és nem lesz töle bumfordi a teló
-
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy menynivel birja jobban a telefon akksival ha külső GPS antennát csatlakoztat hozzá az ember BT-n keresztül? Egyáltalán bármilyen BT-s GPS jó hozzájuk?
Mennyire lehetne ez mellett még más is csinálni a telefonnal ?Mert majd egy Balaton kört szeretnék tekerni és rögziteni az utvonalat,de max 1x tudom tölteni utközbe a telefont (2napos tura) , igy 8-9 órát ki kéne birnia a telefonnak GPS mellett is.
-
törölt tag
Ezekkel a fém keretekkel vigyázni kell, mert ez esetben ritkán beszélhetünk rugalmas anyagról, ráadásul elég sokan foglalkoznak úgymond "másodgyártással". Evil Snowman is rendelt a P7 -hez, ott az ellenkezője volt a gond, lötyögött benne egy kissé a telefon. Elég sok ilyet hallok és mivel nem annyira elterjedt telefonról/márkáról van szó - mint pl. ájfón vagy sami- , főleg ilyenekkel fogsz találkozni.
Egyébként én Love Mei -ből láttam olyan fém keretet ami felé több a bizalmam. Persze tapasztalatom nincs még róla, nem rendeltem még meg (G6 -hoz nem gyártanak), de ők tapasztaltabb gyártók és a vélemények alapján is minőségibb dolgokat készítenek. Majd kiderül milyen lesz, következő hónapban fogok rendelni tőlük keretet meg csepp-, por- és ütésálló tokot. Az sajnos csak decemberben kerül hozzám.
-
GSPLR
senior tag
Kis off:
Sajnos néha belenyúl az ember a szarba is ha neten vásárol... Sajnos most pórul jártunk. Asszony G6 telefonjához rendeltünk fémkeretet. Hát...ha azt írom, hogy nem passzol a készülékhez, akkor finoman fogalmaztam. A telefont csak akkor lehet BELEERŐSZAKOLNI a keretbe, ha a benne lévő párnázást kivesszük mindenhonnan valamint a gombokat is, mert különben állandóan nyomva tartja a bekapcsológombot. Ez vicces mert így állandóan újraindulgat, sőt volt amikor 3 gombos bootnak érzékelte, mert mind a három gombot nyomta Ugye van 1 csavar amivel a sarkán kellene rögzíteni a keretet...ahhha, csak azt nem tudod annyira összenyomni hogy normálisan összeérjen (értsd hézagos, nagy nehézségek árán!). Mindegy, nem bánkódunk, rendelünk valami más fajtát, ezt becoptuk Az említett keret G6-hoz íme
Eddig ez az első negatív élményem netes vásárlás során, ezt is túléltem
Huawei
-
GSPLR
senior tag
válasz treck1985 #1435 üzenetére
Igen ez az,de amit adnak az előlapihoz ajándèk hátsót az nem edzett üvegfólia,bár mingsègre az sem rossz. Tehát ha rendelsz egy előlapit akkor kapsz egy mezei hátsót ajándèkba ès fordítva is igaz ugyanez. A csomagok amúgy tartalmaznak a kameralencsère is fóliát különböző mèretekben.
Huawei
-
törölt tag
válasz treck1985 #1439 üzenetére
Igen, érdemes.
Amúgy szinte mindig megkarcolnak valamit. Egyik cucc nekem úgy jött vissza, hogy gyakorlatilag úszott a karcban. Nem túlzok, olyan szinten, hogy leestem a székről. Pár kellemetlen beszélgetés, vitázás, néhány felesleges kör után kicserélték teljesen újra a készüléket.
-
treck1985
tag
Nah... Megjött a szervizből a kicsike! Mintha új lenne! Leszámítva, hogy az előlapi fóliár kicsit sikerült megkarcolniuk... :/ De annyi baj legyen.
Ezt a frissítés dolgot én is felteszem majd este. Am érdemes is?
-
törölt tag
Szívesen. Nyomj még egy újraindítást azért. Utána valamikor fel fogja ajánlani a billentyűzet frissítést is.
treck1985:
Igen. Ahogy én látom ez az a fajta csomag, amiben egy előlapi edzett üveges fólia van, + egy sima hátlapi fólia. + ugye a lencse fólia.Amúgy ott van a képen meg a leírásban is. ITT van amúgy a Nillkin weboldala, ahol meg tudod nézni mindegyik cuccát (P7 -re).
[ Szerkesztve ]
-
tkonya
aktív tag
-
törölt tag
Fogsz egy SD kártyát, rámásolod a tömörített fájlban lévő dload mappát a benne lévő UPDATE.APP -vel. Legyen rajta min. 2 giga hely, mert az említett dolog 1,95 giga.
Utána 2 változat szerint járhatsz el:
1. verzió
Rendszer frissítés app -ot elindítod, utána Megerősítés gombra nyomsz.Ezután újraindul, installál, elindítja a telefont, frissít és kész is van.
2. verzió
3 gombos módszerrel elindítod a telefont (volume +, volume -, power gomb, egyszerre nyomva, amíg elő nem jön a recovery menü, itt tudsz egyébként visszaállítani is, ha szeretnél, bár nálam semmi gond nem volt). Onnan ki tudod választani a frissítést SD kártyáról.Ezután installál, elindítja a telefont, frissít és kész is van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem eddig is az volt rajta, de ezt már írtam. Előlapi. Hátlapi meg majd érkezik. Én csak kintről rendelek. Kivéve 2 tokot, amit durván annyiba vettem, mint ha kintről rendeltem volna, csak nem kellett rá várni.Látom közben szerkesztettél, akkor még sem nekem szólt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Színéből gondoltam, meg az fw -ből. Csak azért kérdeztem, mert egy-két bolt ad el kinti verziós modelleket. P7 -ből 11 fajta van és nem mindegy, hogy milyen fw -t teszel rá.
Engedd rá nyugodtan a B121 -et, aztán ITT a link a B133 -hoz. Elvileg önálló, de jobb ha fent van előtte, mivel B121 -re épül. Utána 3 gombossal meg tudod csinálni SD kártyáról a B133 -at. Szólja ha kell segítség.
-
törölt tag
Szolgáltatós mobil? L10? Be tudnád másolni a teljes verziószámot? Onnan, hogy P7.
Csak azért kérdezem, mert szolgáltatósnál is volt ilyen változat, viszont ritkább a fehér szín. DE az meg még inkább, hogy még mindig nem frissítették le.
Egyébként frissítést nem ajánlott fel a telefon?
Biztonsági mentést mindenképp csinálj.
[ Szerkesztve ]
-
tkonya
aktív tag
Sziasztok,
Ma megjött a készülék, fehér...nagyon szép, fogása kellemes
Nem túl friss verzióval érkezett, ezen még a b116sp03 van...
Felajánlotta a b121sp1-es frissítést...Na most vagyok bajba
Beállítottam mindent amit akartam, kontaktok, hangok...egyebek...mindezt a frissítés előtt.Kérdésem annyi lenne, hogy ha csinálok egy biztonsági mentést, majd megcsinálom a frissítéseket, akkor visszakapom az eddigi beállításokat a visszaállítással??? Vagy érdemesebb végigzongorázni a frissítéseket és újra beállítani mindent????
Segítségeteket köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 30 Fusion
-
törölt tag
válasz treck1985 #1419 üzenetére
Az beleillik a 10 - 15k nagyságrendben. Persze saját magad olcsóbban kijöttél volna, de akkor meg ugrik a garancia, szóval így nem rossz. Főleg ha nem fognak még rá 1.000 hibát a leesés miatt.
alien19:
Én nem használok lebegőt, de úgy tudom ctibor igen, viszont neki más verziós P7 van, más ROM -val.-----
Más:
Kis jópofaság, ha valaki még nem ismerné: HelloKlick.
Létezik már egy ideje, csak nem nagyon ismerik az emberek. -
treck1985
tag
Kedden hívott a Telenor. A TeleMax-os javítás miatt, 14.200 Ft lesz a javítás. Hátlap csere! Csak nem fért bele végül a 10k-ba... Ma már hívhatnának, hogy megjött. Már nagyon hiányzik a kis P7em. Első lesz, hogy nézek hozzá valami szép, vékony tokot! Ötletek? Előre is köszi!
-
alien19
tag
Valaki használja a lebegő gombot?Nálam időnként eltűnik, majd kikapcsolom a funkciót ès vissza újra megjelenik.Ötlet?
Galaxy S22U/PS 3/PS4 Pro/PS5/XOneX/SeriesX/Nintendo Wii/NSW/LG G2 OLED/ PSN ID: gzsolti
-
törölt tag
Őszintén megmondom nem próbáltam még. Elvileg tudnia kellene, tehát ezen én is csodálkozom. Megpróbálhatod azt, hogy futsz egy kört a Huawei -vel (nem a szervízzel, a központtal), hogy adjanak erről információt.
KKrisz751:
Nekem 20 db mappa van, azon kívül van néhány kipakolt ikon, amit rendszeresen, illetve rendszeresebben használok a widget -ek mellett, számszerint 28 db és az alsó sor + 5 db. Én pikk pakk megtalálok mindent. Bár én szeretek rendszerezni, nálam gépen is le vannak mappásítva a dolgok, külön. Volt hogy 9 ablakot használtam, első idegenkedésemkor, de aztán leszűkült 5 -re, majd 4 -re. Használat során úgyis kiderül. Egyébként nekem a "Home" képernyőm a mappák, szerintem így praktikus.Én mondjuk Buzz -t használok a többi telefonon, szerintem az a legjobb (bár lehet nem mindenkinek), a személyreszabás nála gyakorlatilag határtalan. Ami onnan hiányzik nálam az EMUI -ba, az az ikonok méretezése és a sorok/oszlopok számának változtatása. Meg egyéb kisebb funkció.
Ettől függetlenül én nagyon meg vagyok vele elégedve. A többi telefonra majd megy az EMUI, csak várom a Kitkat -ot. Majd decemberben meg futom a köröket az új Ubuntu -val, kipróbálom mellé addigra az EMUI 3 -at, aztán elválik mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
KKrisz751
aktív tag
válasz #86973952 #1414 üzenetére
Amúgy én is hamar megszerettem ezt a felületet. Nagyon bejött, pedig én anno másik telón próbáltam MIUI-t, akkor nem bírtam elviselni...
Ennek ellenére az ADW indító, is hibátlan tud lenni, free verzióban is. Lényegébe free verzióban tudja azt amit a HOLO pro verzióban. Ugyan az a kinézet, csak kicsivel többet tud. Pl alapból tudok akár mennyi lapot csinálni. Én 6-7 lapot használtam, amire külön voltak gyűjtve, média, rendszer, internet, navigáció, játék stb. programok. Nem keveredtek össze, és nem volt ömlesztés. A mappákba rendezésnél sokkal jobb.megoldás.
Ezért a P7 en is így rendeztem a lapokat, csak kár, hogy nem tudok az oldalaknak fejlécet adni...
A mappákba pakolást nehezen viselem, ha nem látom az összes programot amit az oldalon akarok tudni.PL nem lenne egy olyan kialakítás rossz, hogy a lapokat lehessen le-fel görgetni. (tudom, ha ilyet akarok töltsegk le ADW-t, ki is próbáltam), de akkor meg a fő felületet vesztem el, ami sokkal jobb ezen a felületen.
De legalább a mappák ne lennének korlátozva, és a mappán belül lehetne görgetni. Csak azért 5 mappát létrehozni, mert nem férek egy egyben, ami amúgy egybe tartozna...
Szóval vannak hülye megoldások benne, de együtt tudok élni vele.
Ha az ADW trükkjeit bele tolnák az EMUI alapba, brutál jó felülete lehetne...Praktikus, pörgősen használható, nagyon személyre szabható lehetne.
... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
Jozsó
tag
válasz #86973952 #1412 üzenetére
Nem az ac-re gondolok. Olyat nem tud a routerem. Az n-esnek az 5 GHz-es részét. Azt kéne látnia, mert pl nejem laptopja azon kapcsolódik, de nem látja.
Az n-es hálózathoz is csak egy csatornán kapcsolódik, vagyis ahogy nézem 72 megabit a maximum. Gyakorlati mérésben (iperf) ez max 30 megabit-et jelent átviteli sebességben. Furcsa, hogy ennél elvileg az LTE-s mobilnet gyorsabb, bár azt nemt tudom kipróbálni.
Egyébként azért kicsit bent volt az optimálási paraméterek között az NFC, meg a Glonass is. Most próbáltam, és innen a szobából (jó, azért közel az ablakhoz) lát 24 műholdat, amiből 9-et használ helymeghatározásra, és ebből elég sok Glonass. 15 másodperc volt amég pozíciót fogott. Azért ez elég hűha!
-
törölt tag
Lehet innen is nézni, de van egy másik oldal is. Amit akkor fogsz tapasztalni, ha elkezded használni. Én is így voltam vele, meg még jópáran rajtam kívül.
Én jelenleg 4 oldalt használok, azon van 100+ program mappákkal és külön is, illetve 11 db 1x1 -es, 1 db 1x2 -es, 2 db 1x4 -es és 1 db 2x2 -es widget. Meg van még 8 helyem.
Első körben az jutott eszembe, hogy huuu ez milyen gáz, nincs menü. Aztán arra jöttem rá, hogy huuu milyen jó mappákba rendezni az ikonokat és gyorsabban megtalálni, mint ha a menüből kellene csoportosítatlanul keresgetni. Jóvan gyorsabb használat közben, hidd el, nagyon beválik.
Szerintem lényegesen jobb, mint az ömlesztett menü. Ég és föld.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy kis olvasnivaló, hátha mást is érdekel rajtam kívül: MIUI V5 Custom ROM for Huawei Ascend P7.
-
törölt tag
1.
Üveggel nekem inkább az a problémám, hogy ami szép, az nem biztos hogy annyira praktikus. Elsősorban arra gondolok, hogy a GG -nek jó a marketingje, de a valóságot még ő sem képes befolyásolni. Másszóval szép, de ajánlott rá a tok vagy egy edzett üveges hátlap fólia.2.
Én nem tudtam még annyira lefogyasztani a memóriát, hogy probléma legyen a durván 1 giga szabad. Persze adok az érzésnek mindig.3.
Igen, ez a mappás, főképernyős dolog nem mindenkinek jön be. Nekem sem volt szimpatikus az elején, még launcher is volt fent, aztán rájöttem, hogy remekül lehet használni. Azóta nekem minden telefonomon ilyesmi launcher van mellette. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki így gondolkozik, nálam nagyon bevált, pedig elég idegennek éreztem.iOS is ilyen, de gondolom ezt te is tudod. Mondjuk én remekül elvagyok vele 100 feletti app -val.
4.
Akksi az elején nálam is gyorsan merült, aztán majd be fog állni rendesen. Éjjel pl. 1, max. 2 % -ot eszik (és a módokat nem állítom, tehát nem használok takarékos vagy egyéb dolgokat), szinkronizáció bekapcsolásával, de net nélkül.Mondjuk 1 nap alatt lezabáltatom az akksit, de én munka miatt nagyon sokat beszélek, wifi -zek, mail -t és webet használok, illetve megy rendesen a GPS és a mobilnet is. Hétvégén pl. nem szoktam tölteni, mert nincs rá igénye.
Átlagban 2 napot szoktak kihozni a telefonból, átlagos használat mellett. Ez valahol 1,5 - 2,5 nap között mozog. Szerintem ez beleillik a piacba. Persze az elején még nekem is zabált.
Megy egy task kezelőt dobjál fel, mert van néhány alap program, ami nagyon zabál. Persze ha nincs leszedve vagy blokkolva.
5.
Az hogy tud -e 5 GHz -et vagy nem az nem ennyire egyszerű. Pontosabban a 802.11 protokoll alatt ugye b/g/n szabvány szerint képes működni. Az "n" működési frekvenciája nem csak 2,4 GHz -en képes működni, hanem 5GHz -en is. Amire te gondolsz, az szerintem az "ac", amit ez a készülék nem tud. Tehát az 5GHz hálózatra ezen a szabványon nem képes.[ Szerkesztve ]
-
Nekem is ugyan ezek a kritériumaim a cserélni kivánt készülékhez,de a P7esen kivul más alternativát nem találok.
Sajnos az akciórol meg lecsusztam és 90k-t meg nem adok egy telefonért .
A menü rész nekem is furcsa hogy a föképernyőre kell kitenni mindent és akkor a wingleteket hova teszem?
Ez olyan mintha az öszes programindito ikont a PC-n az asztalra tenném.
DE talán meg lehetne barátkozni vele ha az ár és a fenti tulajdonságok egybeesnének egy készülékben.
De ahogy látom egyre kevesebb az esély rá,mert már a középkategória is 80knál kezdödik a felső meg 150któl
Alsókategória meg még nem tudja ezeket a tulajdonságokat . -
Jozsó
tag
Ezen felül nekem is van néhány első benyomásom a készülékről. Előzményként annyit, hogy majdnem egy évig optimáltam, hogy a Samsung Galaxy W után mi legyen a következő áldozat. Amit mindenképpen szerettem volna:
- 2 GB RAM
- Full hd
- 5 coll
- Gorilla Glass
- Nagy aksi, levehető hátoldal
- Olyan processzor sebesség, hogy full hd-s mkv-t felirattal le tudjon játszani
- legyen bővíthető.
- és ki lehessen hozni max 70-80 nettóból.
- szervíz, garancia legyen, legyen azért ismert a cucc, hogy rootolás, alkatrészek, kiegészítők legyenek hozzá.Namost egy idő után rájöttem, hogy ez így nem fog összejönni, fel kell adnom vmelyik paramétert. Először a full hd-t akartam feladni, de az nem volt elég. Utána rájöttem, hogy a levehető hátoldal sem olyan fontos, hiszen az, hogy egy telefonnak le lehet-e venni a hátoldalát az csak elszántság kérdése.
Így kötöttem ki a Huawei-nél. Családban volt pár ilyen cucc kisebb nagyobb méretben, úgyhogy azért ismertem a márkát, tetszett is.
Az első észrevételek.
- Az, hogy a hátoldal üveg az tényleg azt jelenti, hogy marhára csúszik. Lehet, hogy összes elvemmel ellentétben mégis veszek hozzá tokot
- a 2 GB RAM az szuper, de azért azt nem gondoltam, hogy ebből 1 GB alapból foglalt lesz (a launcher megeszik 150 megát ???!!! Még megvárom a 3.0-ás emuit, aztán lehet, hogy visszamegy a lighting launcher)
- Biztos szuper ez, hogy nincsenek külön programok, de nekem nem tetszik, hogy csak úgy tudom 4 képernyőre összhozni a vackaimat, ha csinálok vagy 6 mappát, mert egybe csak 16 progri fér :-/
- Az aksi gyorsan merül. Gyorsabban mint szeretném. Remélem majd ehhez is lesz egy akku töltős hátlap mint a P6-hoz.
- a leírások fele azt írja, hogy tudja az 5 GHZ-es wifit. Szerintem nem. Kár.
- a gyári és a google play zene vacak. Felraktam a szokásosat (playerpro). Az rendben van.
- ha egyszer az alsó ikon sorba lehet 5 ikon rakni, akkor fölé miért csak 4-eket?Ezektől függetlenül viszont SZUPER! a full hd hihetetlen, bármilyen film csodásan megy. minden gyors, azonnal megy. Akadás? Lehet, hogy van, galaxy w után én nem érzem (ja, persze olyan extrém sport, mint amit a tesztelők csinálnak, hogy a gyári böngészőt próbálgassák nekem eszembe sem jutna. Egyelőre UC browser, az volt régen is a kedvencem.)
-
Jozsó
tag
válasz #86973952 #1359 üzenetére
Köszi.
Sajnos úgy néz ki, hogy a set_immutable.list törlését a Rootgenius után is le kell futtatni, mert bár azt mutatta a rootchecker, hogy sikerült a dolog, de az adaway nem tudta írni a hosts fájlt.Amit a lenti hozzászóláshoz még hozzátennék, hogy ha csak simán rákeresek a google play-en a "Terminal Emulator" akkor bejön egy progri, ami látszólag jó, csak nem ismeri az "su" parancsot, így az ugrott.
Szintén nem jó a Shell terminal emulator sem, mert ott meg úgy néz ki, hogy a "mount" utasítást máshogy kell paraméterezni és nem jöttem rá hogyan.
Végül a "Terminal emulator for Android" (Jack Palevich) vált be, ez végre minden utasítást úgy ismert, mint a lenti leírás.
Ja, és minden történt egy egynapos P7-en, amit már frissítettem B133-ra.
-
törölt tag
válasz dragonfx #1406 üzenetére
"13MP-es hátlapi kamera
A Sony negyedik generációs BSI szenzora, az Image Signal Processor (ISP), az IMAGESmart 2.0 szoftver és f/2.0 blende segítségével, melyek egy 13MP-es aszferikus lencsetaggal rendelkező hátoldali kamerát szolgálnak ki, a Huawei Ascend P7 kiváló fotókat készít éjszaka vagy rossz fényviszonyok között is."Ez nem egyedi dolog, illetve nem csak Huawei -nél szállít be, hanem rengeteg helyre.
Nem a Sony -val, mint márkával van a gond. Ne menjünk ebbe bele, mert a téma szempontjából teljes mértékben indifferens. Maradjunk annyiban, hogy a Sony telefonok messze elmaradnak minőségben más szegmensbe gyártott Sony termékektől. Az meg kevés (főleg egy droid alatt), ha egy gyártó jó soc -ot használ, csillió ram -mal és 129 maggal. Huawei is messze állt régebben ettől a minőségtől (amibe most sorolható), nem is kicsit, inkább fényévekre volt tőle. Persze van még hova fejlődnie. DE rengeteget tanul/tanult is a hibáiból, amire jó példa ez a telefon is, vagy akár a Mate 7 is. Ezekben is vannak még hiányosságok, de a piacba így is tökéletesen tud illeszkedni.
-
törölt tag
válasz dragonfx #1404 üzenetére
Sony egyébként az az eset, amit már talán többször is említettem (nem csak én). Elég sok márkának szállít be fotózási célra kiegészítőket (Pl. P7 is), mégis szinte minden telefon jobb képeket csinál, mint a Sony -k 100.000 mp mellett is. Bár szerintem lassan neki már amúgy is csak a beszállítás fog maradni, mert már több éve látszik, hogy nem sok keresnivalója van a mobilos szektorban, mint telefon gyártó. Azzal járna a legjobban, ha összeszedné egy dobozba az alkatrészeket, aztán odaadná egy olyan cégnek, aki összeszerelésben és szoftverben is tudja mit csinál. Hol van már az Sony J6, J7 korszak...
-
dragonfx
veterán
válasz #86973952 #1403 üzenetére
Persze ezek más ligában játszanak.
De irhatunk g2 melle z3 amig nincs.zoom félkaru oriás az összes.
Én inkább a fényképezést fényképező gépre.bizom.és akár egy compactra is.mert.jobb képeket csinál"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
törölt tag
válasz dragonfx #1401 üzenetére
Én ezt a részét részemről zártam, mert semmi köze a témához. Igazából szó sem volt a normál vagy nem normál fényképezőkről. A G2 és a P7 kamera funkcióit/minőségét vetettük össze és ezáltal természetesen szóba került a stabilizátor is, melynek a telefonoknál is igen fontos szerepe van. A bringát sem lehet összevetni a motorral, bár biztos sokakat megzavar, hogy mindegyiknek 2 kereke van és közúton is közlekedhet. Illetve bringából is van milliós tételű változat.
PÜ -re majd írok, csak még nem nagyon érek rá, meg mindjárt viszem szervízbe a kocsit.
Egyébként optikai képstabilizátor telefonoknál is van már, a már általam többször említett Passport esetében is igaz ez. Sajnos stabilizátor téren van mit fejlődnie a Huawei -nek, még az új modelljeinél is, de remélem erre is lesz megoldás.
A Mobilfotózás egy külön műfaj, a maga szépségeivel és korlátaival. Így azt sem szabad pedzegetni, hogy 100.000 HUF -ba lehet venni hozzá teleobjektívet, de valaki ezért már inkább fényképezőgépet vesz. Ez igaz lehet autó kontra motor, kontra bringa esetére is, tehát nem összemosható a két dolog (mielőtt erre is kitérnénk). De a kompakt gépeket sem a tükrösökkel, vagy egy Canon -t sem egy Hasselblad -dal...stb. stb. stb.
-
dragonfx
veterán
válasz #86973952 #1391 üzenetére
Nem.is.kell.mondtam nem rosszak a képek.de egy digit gép.jobbakat csinál bármely.kategóriákban és viszonyok.között.
Nekem ezek a képek tetszenek.de ha leirod.mi a gond majd.otthon megnézem tft.n.
Az mk16 8mpx.e.jobbakat csinált mint a g630.bár az fv 5trl egész oks.vállalhato.
Tesztelem progit aztán majd mutatok képeket."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest