-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctibor
senior tag
Figyeljetek, szerintetek az téglásítás-veszély, ha én kiszedem a 609-ből a Vendor mappa tartalmát és felteszem a kínai ROM-omra?
Mert így megkapnám az európai vevőnek szánt appokat, de a fő funkciók maradnának (pl. Dual sim). Nagyon persze nem hiányzik, inkább kíváncsiság...
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
válasz
Atlantisz48 #6678 üzenetére
Nem vicc, de én is szeretném tudni, hol szerezhető be, mert érdekelne!
-
ctibor
senior tag
Nem hiszem, hogy sokakat érint itt, de csak a rend kedvéért jelzem: új frissítés jött a P7-L00-ra, B613 jelű.
Egyébként akinek ez a verzió van, érdemes feltenni, mert egyelőre (24 óra tapasztalattal) úgy látom, hogy bug-mentes. Végre orvosolta azt a dühítő jelenséget is, hogy a gyári Email app a mélek címsorában kínai betűket rakott a magyar ékezetesek helyébe.
Ez a legtöbb EMUI 2.3 ROM esetében is fennállt, csak az utolsóban javították ki. Majd jött az EMUI3.0 és újra megjelent a bug.
Írtam a kínai fórumra (persze angolul) és egy Huawei fejlesztő mérnök válaszolt is, megígérte, hogy javítani fogják. És most megtették. Igaz, kb. két hónapot kellett rá várni...
-
ctibor
senior tag
válasz
Lamberd #6076 üzenetére
Üzem idő kb. ugyanannyi mint az egy kártyásnál, erős használattal 1 nap, mérsekelttel 2 nap. Fagyás nincs, legalábbis nekem még soha nem volt.
Ha új firmware-t akarsz rátenni, vagy megvárod az OTA frissítést (előbb és gyakrabban jön, mint az európai L-10-re), vagy a Huawei kínai oldalát kell figyelni, google fordítóval el tudsz igazodni rajta, és onnan letölteni az új teljes ROM-ot. Ez utóbbi a javasolt, mert így tiszta telepítést tudsz csinálni.
Én nagyon szeretem ezt a telefont, kompromisszum nélkül használom, semmilyen szempontból nem bántam meg, hogy beszereztem!
-
ctibor
senior tag
Igen, vissza lehet térni!
De amikor én felettem az első EMUI3.0, még developer státuszú ROM-ot, amiben még sok bug volt, ezért rögtön vissza akartam térni a 2.3-ra, én is legalább egy hetet vártam, amíg az L-00-hoz kijött ez a spéci közbenső ROM.
Aztán feltettem az immár stabilnak nyilvánított B608-at, megbarátkoztam vele és most már B610-nél tartok (2 napja tettem fel).
-
ctibor
senior tag
válasz
KKrisz751 #5153 üzenetére
Én ezt már régen megírtam ebben a topikban, hogy NEM LEHET A RÉGI MÓDON, EGYSZERŰ ÚJRA FLASHELÉSSEL VISSZATÉRNI 3-RÓL 2.3-RA. Hiszen nekem volt talán legelőször ebben az országban EMUI3.0 a telefonomon, mivel az L-00-ra jóval korábban hozták ki.
Ahogyan a kínai belpiacos verzióknál, úgy az L-10 esetében is lesz egy spéci 'átmeneti' ROM, aminek a telepítése után már engedi a gyári Recovery 2.3-as ROM flashelését.
Lehet hogy már ki is hozták, lehet, hogy rövidesen elérhető lesz, keresni kell a Huawei oldalakon.
Ez valószínűleg nem kínai oldalakon tűnik majd fel, mint az én telóm esetében, hanem európai Huawei oldalakon vagy blogokban, hiszen az L-10-est Kínában nem árulják. -
ctibor
senior tag
"Igaz nem tudom mi a különbség az értesít és az engedélyez között"
Az "engedélyez" esetében az értesítő sávban meg fog jelenni a program értesítése és neked kell eldöntened, hogy engedélyezed-e az ottlétét. Az "értesít" esetében megjelenik és kész.
Vagy fordítva...
Mindenesetre hülye fordítás.
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #4308 üzenetére
"Be kell kapcsolni, ha alapból nem lenne."
Azért ennyire amatőr nem vagyok. Nincs mit bekapcsolni! Így néz ki a beépített Swype Beállítások menüje:
Amint látható, ugyan van egy 'Hang és kézírás' csoport az alján, de abból egyszerűen hiányzik a hang opció, a 'Kézírás engedélyezése' a legutolsó menüpont.
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #4268 üzenetére
Én mindig a belső tárhelyre készítek biztonsági mentést (hiszen az SD kártyám helyén a 2. SIM csücsül), utána USB kábellel átmásolom a notebookra, a telefonról pedig kitörlöm, hogy ne foglalja a helyet.
Szerk.: Illetve legutóbb OTG-vel egy pedrive-ra. Onnan is szépen visszaállítja.
-
ctibor
senior tag
Sziasztok, úgy emlékszem, az EMUI 2.3-as ROM-okban volt gyárilag DLNA app. A mostani 3.0-ásban viszont nekem nincs. Nektek, az L-10-ben van?
-
ctibor
senior tag
Talán itt fordultam meg eddig a legtöbbet, ezért itt kívánok mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT!
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #4103 üzenetére
"L00 -ban a gyárilag hozzá járó kis "fiók" már alkalmas volt SD és SIM kártya használatára, vagy külön kellett hozzá rendelni? Gondolom az előbbi. Természetesen a 2. slot -ra gondolok, ami GSM/SD."
Természetesen gyárilag.
Megpróbáltam közelről lefényképezni, hogy látható legyen, hogyan oldották meg. Ha hosszában teszed bele, akkor SD card, ha pedig keresztben, mint a képen, akkor nano SIM.
A képen nem látszik, de szépen beleillik, nem csúszkál, kis hornyok fogják meg a keret szélein a kártyát.
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #3948 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést, de ha a 2., nano SIM slotra vonatkozik, akkor annyit biztosan tudok mondani, hogy az csak 2G-t tud. És valóban, ha helyette egy SD kártyát teszek be, akkor azonnal felismeri, és elkezdi használni a telefon.
Hogy az L10-től csak a firmware különbözeti meg, és fizikailag abba is beilleszthető-e a nano SIM, azt tényleg nem tudom. (L10 meg soha nem volt a kezemben. )
-
ctibor
senior tag
Aki már feltette az EMUI 3.0 ROM-ot, a segítségét kérném!
Az L00 (kínai) változatban ugyanis elég sok témát lehet letölteni hozzá, de -- a korábbi ROM-októl eltérően -- csak akkor, ha bejelentkeztél a Huawei Cloud-ba. Na oda pedig nem lehet, mert ezt írja ki: "Ez a szolgáltatás az ön országában nem elérhető". Tehát csak látom a témákat, de letölteni nem tudom
Remélem, az L10 ROM-ban ez nem így van és hozzáférhetőek a témák. Ha igen, kérem szépen, töltsetek le egy jó párat és tegyétek fel valahova felhőbe, ahonnan leszedhetném. Persze nem kell mindet, a gyerekes, rajzfilmfigurás témákat pl. kösz, nem kérem...
-
ctibor
senior tag
Na, örülök, hogy végre nektek (L10) is megjött az EMUI 3.0
Csak emlékeztetőül: akinek nem tetszik, az vissza tud rakni egy régebbi ROM-ot, de nem olyan egyszerű! Le kell tölteni egy köztes verziót (nálam B600SP2 jelű volt) azt telepíteni, és csak utána fogad el 2.3-as ROM-ot. Tehát két lépésben megy a downgrade.
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #3044 üzenetére
"Lebegőt én sem használok, mert engem zavarnak az ilyen dolgok a képernyőn. "
Én használtam és szerettem is. De most lemondtam róla, mert az EMUI3.0-ban ez visszalépés. Konkrétan: továbbra is van lebegő gomb, de a vele előcsalogatható, ablakban megnyíló kisalkalmazások nincsenek többé.
Csak az alsó virtuális gombsort (back, home, used apps) duplikálja, illetve a gyors optimalizálást lehet megcsinálni vele. Így már nem érdemes a képernyőn tartani.
-
ctibor
senior tag
Ma megjelent az első stabilnak minősített EMUI 3.0 ROM a P7-L00-ra (B608). Ezt a kínai Huawei fórum szerint már OTA frissítéssel is terjeszteni fogják.
Feltettem, biztonság esetére három gombos módszerrel.
Eddig tényleg stabilnak látom, és csak egy bug-ot észleltem: az email app címsoraiban változatlanul kínai karaktereket rak az ékezetes betűk helyébe. Egyébiránt egyre jobban kedvelem ezt a 3.0-ás stílust. Egyszerű, letisztult, egyes vonásaiban a Lollipopra hajaz...
-
ctibor
senior tag
válasz
philoxenia #2840 üzenetére
A linkelt oldalon főleg Huawei modemekhez vannak szoftverek. A telefonokhoz szerintem nincs köze.
-
ctibor
senior tag
Megfogadtam, hogy csak a végleges EMUI 3.0 ROM-ot teszem fel, miután az első fejlesztői változat csak egy napig volt fenn, de nem bírtam ki és a harmadik frissítést (B604 és 606 után ez a B607) feltettem.
Ez már egész használható, nincsenek nagyobb gondok vele. A legnagyobb hibája, ami a régi 2.3-as ROM-oknál is jelentkezett, hogy az Email app a mailek címsorában kínai jelekkel helyettesíti be a magyar ékezetes karaktereket. Ezt később javították, de most, a 3.0-ban ismét visszajött és még a B607-ben is megvan. De ezzel együtt tudok élni, mert az összes email fiókomat az új, 5-ös Gmailben kezelem, így nem kell használnom a gyári mail appot.
-
ctibor
senior tag
válasz
GordonSamway #2228 üzenetére
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #2198 üzenetére
"A lebegő gombbal kapcsolatban történt változás? Vannak még eltűnések?"
Amint sikerült visszatennem a B125SP03-at megjelent OTA-n egy B126 jelű kisebb frissítés, és a release notes szerint az oldja meg a lebegő gomb problémát. Valóban, mióta fent van, nem tűnt el a gomb, de azért várjunk a végső értékeléssel, hiszen csak tegnap este csináltam az egész műveletet.
-
ctibor
senior tag
Változott a helyzet az EMUI 3.0 downgrade-el: a Huawei kiadott egy B600SP2 jelű ROM-ot, amit ha felteszel, akkor, bár a rendszer marad EMUI 3.0, de arról már engedi visszatenni a 2.3-at. Ez nem is teljes ROM, hanem csak kb. 670MB, direkt erre a célra készült. Szóval két lépésben ugyan, de most már megy a dolog.
Vissza is tettem a 2.3-at, és várok, majd egy kiforrottabb 3.0-ra szeretném cserélni.
Mindez az L-00, 05, 07 és 09 verziókra vonatkozik.
Az L-10 frissitésről még nincs hír?
Szerk.: Józsó, bocs., nem neked akart válsz lenni, rossz helyre nyomtam...
-
ctibor
senior tag
FONTOS FIGYELMEZTETÉS!
Aki felteszi az EMUI 3.0-ás firmware-t, számítson rá, hogy soha többet nem tudja leszedni!
Én így jártam. Mivel ezt az első, fejlesztői verziót még bugosnak találtam, gondoltam, visszateszem a korábbi ROM-ot. De nem engedi! Akár 3 gombos módszert használok, akár a frissítő appból indítok, rögtön a folyamat elején hibaüzenettel kilép (a hiba okát nem jelzi). Gondolom, érzékeli, hogy egy korábbi ROM-ot akarok visszatenni.
Tudom, hogy eddig a 3 gombos módszerrel bármilyen ROM felment, de most a gyári Recovery is új, egész más a kinézete is, és úgy látszik, ebbe már beépítették az ellenőrzést.
Azért nincs tragédia, a telefon jól használható így is. Ha majd több tapasztalatom összegyűlik, megírom.
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #2090 üzenetére
Felettem.
Nem vagyok elájulva. Valahogy picik nekem benne a betűk, ugyanakkor vannak látványos megoldásai (pl. az óra, vagy hogy az oldalak közötti átmenet többféle lehet, stb.) De visszajött több bug, amit a korábbi ROM-okban tapasztaltam (Pl. az email app a fejlécében újra kínai jeleket rak a magyar ékezetes betűk helyett. ) Ráadásul csak 2 téma van rajta, a többi online, de csak Huawei Cloud ID-vel engedné letölteni, ami ugye "az ön országában nem elérhető"...
Lehet, hogy gyorsan visszateszem a 2.3 EMUI-t...
Persze ez csak az első fejlesztői változat, remélhetőleg lesz ez jobb is!
Pár kép:
-
ctibor
senior tag
válasz
philoxenia #2042 üzenetére
Az azért nem igaz, hogy "kínai lesz".
Az én P7-em a China Unicom szolgáltató előfizetőinek készült, de olyan természetesen van benne magyar nyelv, mint mondjuk bosnyák vagy norvég.
Ettől függetlenül a verziók nem átjárhatók, nem érdemes megpróbálni.
-
ctibor
senior tag
Megjelent az EMUI 3.0 a P7-L00-ra! B604 a verzió száma.
Le is töltöttem, de még nem raktam fel, mert csak most, késő este jött le az 1,2B.
Gondolom az európai P7-re (L10) holnap érkezik.
-
ctibor
senior tag
válasz
philoxenia #2000 üzenetére
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
A P7-L10 Romjában van Driving Mode? (Egy autó kormánykerék az ikonja. )
Az enyémben van, de teljesen kínai a felülete, pedig néha használnám, ha legalább angol lenne.
(A nejem P6S telóján a legutóbbi frissítés óta már angol a felülete. )Ha az európai verzión is van, akkor kérek egy fórum társat, mentse ki az appot és küldje el nekem (vagy tegye felhőbe), hátha le tudnám cserélni vele a sajátomat.
Próbáltam a P6S-ből feltenni, de azt nem engedte, talán az eltérő képernyő felbontás miatt.
-
-
ctibor
senior tag
válasz
Evil Snowman #1312 üzenetére
Megerősítem: a P7-L00 legutolsó ROM-ja a B125SP03, nekem már az van fenn, az oldalon pedig a B125SP01 az utolsó.
-
ctibor
senior tag
válasz
scampolo84 #1288 üzenetére
Tök mindegy, hogy veri vagy nem veri
, de azt komolyan mondom, hogy a P7 egy nagyon jól optimalizált, teljesen gördülékenyen működő op.rendszert futtat, ezt most már 3 hónap tapasztalata alapján mondhatom.
Röviden: ilyen jó telefonon még éltemben nem volt! (Nem azt mondom, hogy hibátlan, de olyan teló nincs is...)
-
ctibor
senior tag
válasz
scampolo84 #1286 üzenetére
-
ctibor
senior tag
válasz
Atlantisz48 #1131 üzenetére
Van.
Sőt, egyes ROM-okban a gombok sorrendje is cserélhető.
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
Root nélkül is van fejlődés
Ma érkezett egy újabb OTA ROM frissítés, nem nagy (47MB) ami finomhangolja a rendszert, mert érezhető e-penis növekedést hozott:
Ráadásul megoldotta egy régi gondomat, amiről itt is írtam, t.i. hogy a gyári Email app az üzenetek címsoraiban a magyar ékezetes karaktereket kínai írásjelekkel helyettesítette be. Na, ez most megszűnt, most már hiba nélkül működik az app.
A firmware verzió most B125SP01.
-
ctibor
senior tag
1. Igen, magyar nyelv a P7 mindegyik verziójában van.
2. Tisztázzuk: ez a topic főként a Huawei Magyarországon forgalmazott P7 változatával foglalkozik (típusjele: P7-L10), ami Single (1 db) SIM-es! Nálunk csak ilyet kapni.
3. Nekem egy másik verziója van a P7-nek (lásd lent), ilyet csak Kínából lehet rendelni/hozatni , legalábbis tudtommal. Ez valóban Dual-SIM. A topicban aktív kollégák közül rajtam kívül senkinek nincs, vagy talán még egy valakinek van ilyen verziója, az összes többinek P7-L10 van.
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #833 üzenetére
Hát, a Huawei telefonok esetében az új firmware telepítése elég egyszerű -- ellentétben sok más márkával.
1. Letöltöd a ROM-ot. A legfrissebb hivatalos a P7-L10-hez (ez az európai, 1 SIM-es változat) pl. itt található: LINK
2. A zip-ből kicsomagolod a 'dload' mappát a telefon SD Cardjára (a belső memóriára is lehet, én pl. onnan frissítettem)
3. Kikapcsolod a telefont, majd újra bekapcsolod, mindhárom gombot: a hangerő fel, a hangerő le és a bekapcsoló gombot egyszerre nyomva. Ha minden OK, automatikusan elindul a frissítés. (Ezzel a módszerrel a telefonon lévő tartalmat kitörli, tehát amit meg akarsz őrizni, arról backup-ot kell csinálni.) A folyamat végén a telefon újraindul, immár az új firmware-rel.
Ennyi. Figyelem: mindenki csak a saját felelősségére csinálja!
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #691 üzenetére
porterocka és NagyZL:
köszönöm az infókat!
Gondolkodom elő- és hátlapi fólia beszerzésén, mert a gyári gyorsan karcosodott -- leszedtem. Most semmi nincs rajta, de egyelőre szerencsére karc sincs.
Nem is tudtam, hogy Nillkin edzett üveg már nálunk is kapható, de valóban eszméletlenül drága
Ugyanakkor e-bay-en minden eladó Kínából küldi és egyszerűen nincs kedvem kb. 60 napot várni rá, ha már rászánom magam... Egyszóval: még vacillálok -
ctibor
senior tag
válasz
Atlantisz48 #685 üzenetére
Hol vetted?
Csak előlapi, vagy van hátlapi is? -
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
Ők is az európai, 1 SIM változatot árulják (közvetve derül ki a leírásból: említik benne az NFC-t, márpedig a 2 SIM-esben nincs NFC antenna...)
Ami pedig magát a telefont illeti: eddig nem tudok rosszat mondani róla!
Minden kapcsolati módja (GSM, 3G, 4G, BT, WiFi, GPS) nagyon gyors, stabil, mentes bármiféle bug-tól. A GPS félelmetes: amint bármilyen GPS programot elindítok, a képernyő felépülésének idejére (és az csak pár másodperc, mert az op.rendszer is nagyon gyors) már van stabil jel, nincs várakozási idő...Aki több napos akku-időre vágyik, az talán nem lenne megelégedve a P7-tel, de ilyen vékony telefonba szerintem így is elég erős akkut sikerült tenni. Nekem reggel 100%-al indulva késő estére 55-60%-ra szokott lemenni, ami azt jelenti, hogy ha valóban sokat használom, egy teljes napot akkor is kibír.
És -- ha mindenképpen negatívumot kell keresni -- akkor a két SIM miatti kompromisszumokat lehet említeni: az egyiket fent már írtam (NFC hiánya), a másik pedig az, hogy a 2. SIM nyílás egyben az SD kártya nyílása is; tehát VAGY két SIM-mel, VAGY egy SIM + SD kártyával használod, a kettő együtt nem megy.
-
ctibor
senior tag
"Aki dual sim-es verziót használ az külföldről vette vagy az itthoni verzió is dual?"
Úgy tudom, itthon hivatalosan csak a Single SIM verziót árulják (P7-L10). A szolgáltatóknál biztosan.
Lehet persze, hogy egy-egy kisebb független GSM bolt beszerez Dual-SIM változatot is, de én még nem találkoztam vele.
-
ctibor
senior tag
Nekem annyira bejön a telefon formája, külseje, anyaghasználata, hogy egyszerűen sajnálom tokba bújtatni.
A gyári kijelző fóliát is leszedtem róla, mert már kezdett karcolódni és csúnya volt....
Zsebben hordom, és figyelek arra, hogy mást oda ne tegyek. Végülis Gorilla Glass elől-hátul ha igaz, tehát remélhetőleg nem karcolódik könnyen.
-
ctibor
senior tag
válasz
#86973952 #291 üzenetére
"Most éjjel 20% -ot evett Ultra módban, futó alkalmazások és net nélkül, persze 3G alatt."
Én csak egyszer, még az elején próbáltam ki éjjelre Ultra módba tenni, és nekem is rengeteget, kb. 15-20 %-ot fogyasztott. Azóta hagyom úgy, ahogyan mindig van (intelligens mód) és 3-4 százalék fogy egy-egy éjszaka...
Úgyhogy asszem, az ultra módot jobb elfelejteni
-
ctibor
senior tag
válasz
philoxenia #290 üzenetére
A föntről lehúzható 'Értesítési panel' parancsikonjai között is van egy olyan, hogy 'Képernyő kép'. Az is megcsinálja a screenshot-ot (persze úgy, hogy előtte a panel automatikusan eltűnik).
-
ctibor
senior tag
válasz
GordonSamway #275 üzenetére
Beállítások >> Intelligens segítség fejezet alatt: >> Navigációs sáv. ON-ra állítani.
-
ctibor
senior tag
válasz
Evil Snowman #172 üzenetére
"E-bay-ről rendeltem hozzá fém tokot meg elő és hátlapi védőfóliát, remélem hamarosan megjön."
Az enyém előlapi védőfóliával együtt érkezett és annyira jól fel van téve, hogy csak most, két nap után vettem észre, hogy van rajta...
-
ctibor
senior tag
válasz
migabi24 #169 üzenetére
Egyetértek!
Tegnap óta van meg a telefon, használati tapasztalatom még alig van, de nagyon tetszik! Az UI, a rendszer gördülékenysége, a telefon külseje, használhatósága -- minden.
Én az ázsiai változatot vettem (P7-L00), ami két SIM kártyás, és egy kicsit megijedtem, mert Google alkalmazások nem voltak rajta, ezért féltem, hogy sok munka lesz vele: root, CWM, Gapps telepítés... De végül semmi mókolásra nem volt szükség: normál alkalmazásként tudtam telepíteni a Google főbb programjait (Play keretrendszer, Play Áruház, Térkép, Youtube, stb.), emellett leszedtem egy pár felesleges kínai appot és kész. Minden ugyanúgy működik, mint bármelyik Európába szánt ROM-on. És magyar nyelv alapból volt benne.
-
ctibor
senior tag
Van már valakinek ázsiai P7 verzió? (Ascend P7-L00, Dual-SIM)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest