Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Netfone
- Honor Magic V2 - origami
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #13399 üzenetére
Androidon jelenleg két alkalmazás futhat egyszerre, ez a rendszer korlátozása. A többi az csak service, de maguk az appok, amik igazából a memóriát foglalják, nem futnak. Szóval azokkal nem foglalkozik a proci, csak ülnek, és várnak. Többek közt a 6.x és 7.x alatt erre lett kitalálva a Doze, hogy ezt optimálisan megoldják, semmi szükség rá, hogy harmadik fél (pl. Huawei, vagy egyéb gyártó) ebbe belepiszkáljon
Ez csak ilyen rossz beidegződés, ami Kínában nagyon nagyon népszerű, és sok kínai folyton ott nyomogatja az "optimalizál" gombot, amikor éppen nincs mit csináljon a telefonján. Ez kb olyan, mint amikor Windowsban az asztalra jobb klikk, ikonok rendezése, és ezt megcsinálja legalább ötször, gyors egymásutánban, mert az sokat segít. Kint kb mindenki így tolja, de felénk is terjed ez az évtizede elavult memóriakezelési szokás.
-
7Heads Drago
veterán
válasz #16820480 #13395 üzenetére
A memóriát úgyis áram alatt kell tartani, akár üres, akár tele, szóval ha csak ott ül egy app a memóriában, akkor igazából kevesebbet fogyaszt, mintha folyamatosan kilövöd, és újra elindítgatod.
Ez se különb mint a pc. Az energia manager nem véletlenül hívja fel a figyelmet rá hogy nagy fogyasztású program van a memóriában. Ha bent van egy progi a memóriában az nem csak ebből áll. Azzal a procinak foglalkoznia is kell. Pontosan nyilván nem vagyok vele tisztában hogy mennyinél hogy kapcsolnak a magok, de ha kevesebb a progi és alacsonyabb a proci használat nagyobb eséllyel fogja használni az alacsonyabb órajelű magokat, mint a magasat.
Nyilván nem rendszer összetevőt lövök ki. Az probléma lenne. De ami nem kell, az akadjon le nekem.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #13393 üzenetére
Ez igaz is volt mondjuk a korai 2000-es években, az asztali operációs rendszereknél. Android nem teljesen így működik, hogy ami a memóriában van, az fogyaszt. Főleg, hogy JIT compiler van, ami futtatáskor fordítja le a forrásból az appokat. Tehát ha elindítod, lefordítja, kilövöd, újra elindítod, akkor fordíthatja megint. A memóriát úgyis áram alatt kell tartani, akár üres, akár tele, szóval ha csak ott ül egy app a memóriában, akkor igazából kevesebbet fogyaszt, mintha folyamatosan kilövöd, és újra elindítgatod. Bár most a 7.0 óta megint áttértek valami hibrid fordítóra, nem tisztán JIT van. Ráadásul az appok nem egy blokkból állnak, ami vagy fut, vagy nem, hanem vannak szolgáltatások, GUI, egyebek. Mondjuk egy Messengernél is a szolgáltatás akkor is fut, ha mondjuk kidobtad az app váltóban a Messenger ablakot. Ki lehet persze lőni teljesen, de úgyis magától elindul, ha úgy van megírva.
Az szerintem nagyobb gond, ha a rendszer erőltetné a saját appjait, akkor is, ha nem használod, és nem lehet őket letiltani, mert létfontosságúnak tartják a fejlesztők, hogy az ő fájlkezelőjük folyamatosan memóriában legyen. Például MIUI. De mondjuk nekem a Huawei appok nagy része is felesleges, szóval megy majd a gyomlálás, ha megjött a telefon. -
7Heads Drago
veterán
válasz #16820480 #13366 üzenetére
Minél kevesebb erőforrás van lekötve annál gyorsabb a telo és több lesz az üzemidő. Engem nem különösen érdekel, hogy 1 mp alatt vagy 2 mp alatt nyílik meg az alkalmazás. Ha belépsz és megvolt nyitva pl egy weboldal úgyis frissíteni kell. Msn-nél mondjuk nem. De a facet alig használom, msn-t már sűrűben. Az alkalmazás kezelőben az általam nem használt appokat simán letiltom vagy törlőm.
-
spider80
őstag
válasz Thomboy83 #13389 üzenetére
Szerintem kékben a legszebb, és fehérben látszik legkevésbé az ujjlenyomat.
[ Szerkesztve ]
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Thomboy83
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen telefont szeretnék venni majd és az lenne a kérdésem hogy melyik színben néz ki legjobban a telefon és melyiken látszódik legkevésbé az ujjlenyomat?
Választ előre is köszönöm!
-
zzola
titán
Ha a wi-fi plusz be van kapcsolva, akkor az ismert hálózat hiányában nem kellene kikapcsolni a készüléknek?
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Pár napja sokkal jobban merül a telefonom (novemberben vettem), mint az előtt, pedig nem telepítettem új appot, nem állítottam a beállításokon, semmi nem változott, semmit nem változtattam.
Egy dolog volt, kaptam egy emailt, egy dhl címről, pedig nem vártam semmit, meg akartam volna nyitni a csatolmányt, de nem lehetett. Lehet valami vírus volt?
Nem akarnám újra telepíteni, de valamit kéne csináljak.
Valami ötlet, tipp?(Még a 131 van fennt, érdemes frissíteni, ha eddig elégedett voltam? Ha igen mire?)
-
zzola
titán
válasz 7Heads Drago #13365 üzenetére
-
spider80
őstag
válasz TaRka94 #13381 üzenetére
Asztali nézetben nézd a fórumot ha mobilról vagy, ne mobilnézetben, és látni fogod egyből az összefoglalót.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Dzsonny6
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a magazin dolgot el lehet valahogy tüntetni? Rajzolt mintával szoktam feloldani a telefont, de a bekapcsoló gomb megnyomása után el kell húzni a képernyőt és utána tudok rajzolni (vagy kódot beütni/jelszót). Van rá lehetőség, hogy azonnal a mintát tudjam beadni? Android 6on még ment, de most frissítettem 7esre és nem tudom hol kell kikapcsolni.
-
TaRka94
senior tag
Ezt az összefoglalót valaki linkelje már be nekem
[ Szerkesztve ]
-
laci0530
senior tag
Én is feltettem a 380-at, de túl sok változást nem észlelek. Ami pozitívum, hogy megszűnt egyes alkalmazásoknál (pl. Chrome) a fényerő automatikus lejjebb kalibrálása.
-
gerygery
csendes tag
Sziasztok.
C:\Users\Gery>cd c:/adb
c:\adb>adb devices
List of devices attached
73QDU16910001303 unauthorized
c:\adb>Mit kene tegyek?
-
törölt tag
válasz mantequilla #13358 üzenetére
Esetleg a Clean Master fent van a telefonon?
-
törölt tag
Az nem lenne jobb, ha olyan alkalmazásokkal lenn tele a memória, amiket gyakran használsz? Vagy miért olyan fontos, hogy üres legyen?
-
7Heads Drago
veterán
Tegnap felraktam a b380-at. Hát sztem legalább 20% jobb az akkuidőm. És kb 4-500 mb plusz memória is felszabadult. 2,6-2,8 gb közt szabad így takarítás után. Eddig tetszik.
-
ClioRS
őstag
Sziasztok,
Tegnap érkezett meg a teló, B131 van rajta. B360-at nem ajánlja fel, B380-at próbáltam a leírásban szereplő módon feltenni, de azt írja, hogy nem megfelelő a szoftver, ezért nem frissíthető.
Megoldás?
-
dokee78
félisten
Anyám régi P8 Lite telója ma kapta meg a március 17-i biztonsági frissítést.
Honor Decembernél tart(B360) ,akkor hol van a be ígért támogatás,ha még a biztonsági frissítések sem érkeznek meg? -
atosan
veterán
Én b131-el vettem, nem döcögött, nem rakoncátlankodott, melegedni meg főleg nem melegedett. Igen, ott a proci.
Boldog Karácsonyt
-
Vitya103
tag
És b120-ra nem lehet vissza menni?
-
mantequilla
aktív tag
Amióta felraktam a b131-es frissítést rakás szar lett a telefonom. Az app váltások döcögnek, a régen jól működő appok rakoncátlankodnak, a kamera és az ujjlenyomatolvasó között indokolatlan melegedés tapasztalható, gondolom ott van a proci. Volt fr is. Pedig a b120 tökéletes volt, hibátlan volt, a világ legjobb telefonja volt, de én hülye felraktam az újat pedig tudom, hogy mindig egyre szarabbat csinálnak, hogy megvedd az új telefont is.
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok! Már másodjára járok úgy rövid időn belül, hogy a galériában több képet akartam törölni egyszerre, de egy bizonyos fényképnél lefagyott a galéria alkalmazás és mindaddig lefagyott annál a fényképnél (akkor is ha csak azt az egyet akartam törölni) egészen addig, amíg a telefont újra nem indítottam. A galéria alkalmazás kilövése önmagában nem segített. Más is tapasztalt már ilyet? Vajon mi lehet a gond?
Egyébként néha a Chrome is fagyogat nálam... -
mumuss
aktív tag
válasz 7Heads Drago #13343 üzenetére
N-es windowsod van, azért nem ismeri fel.
Média feature pack-ot rakd fel, és menni fogMate 10 pro/Note 10
-
atosan
veterán
válasz Pinocchio23 #13353 üzenetére
Szia,
Tárcsázó/jobb alul három pötty/beállítások/további beállítások alatt.Boldog Karácsonyt
-
Pinocchio23
tag
Sziasztok!
A hívószám küldést hol lehet ezen a készüléken ki-be kapcsolni? -
peanar
senior tag
válasz marcyman #13334 üzenetére
Beállítások/Alkalmazások-nál a google billentyűzeten belül csinálj egy gyorsítótár illetve egy adat törlést. Ha ez sem segített, akkor egy újabb törlés majd frissítések törlése, ezután frissítés playről.
Én is ezt a billentyűzetet használom (magyar német nyelvvel) és nálam hibátlan. Én beállítottam, hogy egyszerre használja a két nyelvet, így mindegy hogy magyarul vagy németül írok, szótárazza a szavakat és nem kell váltogatni a két nyelv között. -
Musaka
senior tag
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz 7Heads Drago #13343 üzenetére
Próbáld meg törölni az eszközt és újra illeszd. Talán ez segít....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
törölt tag
Én talán tavaly próbáltam utoljára, akkor még elég gyenge volt, így maradtam a Swype mellett, aztán jött a Gboard, és ez most jobban tetszik (sebességre és külsőleg is). A Huawei sajátja elvileg egy Swype, amire ráhúztak egy témát, meg talán nem éppen a legfrissebb verzió.
-
-
FrankMonzano
őstag
válasz elmariachi89 #13258 üzenetére
Nálam 7.0 alatt mindig nagy pontosságon van, ha bekapcsolom a helyinfot.
-
lappy
őstag
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Orgi
addikt
válasz Andrew801 #13333 üzenetére
Másik telóval kicsit hasonló cipőben jártam, azért vetnék erre egy pillantást:
Speedshop kijelzőAz én (nem Honor 8!) telómnál a szervíz 10k-t mondott kijelző cserére, ha én viszem a kijelzőt, szóval azért ez így jelentősen olcsóbb lehet, ha működik, én utána néznék...
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan idegesítő problémám Gboard billentyűzettel, hogy használnék vegyesen angol/magyar kiosztást és néha magától gondol egyet és csak az egyiket lehet használni. Majd ha rábökök hosszan a space-re, hogy átállítsam, akkor úgymond kifagy és nem tudom felhozni csak ha kilépek az adott appból.
Tudtok rá valami megoldást vagy térjek át a Huawei-féle billre?[ Szerkesztve ]
-
Andrew801
tag
válasz newman8929 #13302 üzenetére
Nálam semmi nem volt, ahogy elindult a hívás, egyből megszűnt bármilyen adatforgalom.
-
Quqesz
nagyúr
válasz 7Heads Drago #13325 üzenetére
Nézd meg a pc eszközkezelőben nincs- mtp hibád. Ha van, akkor a gépről fel tudod frissíteni az illesztőprogramot és jó lesz. A telón le szoktad okézni a fájlátvitelt rádugás után?
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Dzsonny6
csendes tag
Sziasztok!
A képernyő zárat mintával használom és érdekelne, hol tudom beállítani, hogy amikor a kikapcsoló gombot benyomom, azonnal tudjam a mintát rajzolni és ne kelljen elhúzni a képet előtte?
Előre is köszönöm.
-
7Heads Drago
veterán
Ha rádugom a telot szgépre, miért nem látom tárhelyként az intézőben? Valamit állítani kell hozzá? Hisuite az megy.
[ Szerkesztve ]
-
viw
aktív tag
Nálatok sem jó az egészség app? Indításnál lefagy. Van megoldás
[ Szerkesztve ]
-
gerygery
csendes tag
miert irja hogy nem kompatibilis verzio?
-
retroid
senior tag
Ezt most nem értem..... Most van olyan B380 ahol 1db fálj van van ahol meg 2 van belinkelve itt........
Konkrétan 3 féle van most itt
Van ugye az update.zip és hw.eu.zip kombó akkor van olyan hogy update.app és olyan is hogy update.tar
Most akkor melyik mi és melyik a jó?!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
miroon
aktív tag
válasz miroon #13313 üzenetére
Ahogy ígértem...
update.zip
update_data_full_hw_eu.zipSaját tárhely, saját szerveren, ez talán nem fog letiltani. Ha a topicgazda úgy gondolja felőlem mehet ez is másodlagos linknek az összefoglalóba, nem fogom törölni.
Ha esetleg igény van rá tudok biztosítani tárhelyet a topic számára, ahova ilyeneket pakolhatunk fel.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Midnight Black
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapotú Samsung Galaxy A54 5G lila gyárilag független - 1 év magyar bolti garival! -
- Motorola G75 8/256gb kek es szurke szinben Teljesen Uj bontatlan Teljesen uj dobozaban, bontatlanul
- Apple Iphone 16 256gb feher szinben Teljesen Uj Fuggetlenull bontatlan elado
- iphone 12 pro 128gb,független
- Iphone 11pro 64gb , független 95% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest