- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
Hirdetés
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
Samanbacsii #14096 üzenetére
Mivel csináltad meg? Én tegnap tettem föl a Light Manager- Play-ől.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
atillaahun #14093 üzenetére
Nekem H8-on eddig több színben jelez a led, Pl. : viber lila, sms, mms, messenger - kék... és a többi figyelmeztető szín...
-
borat26
aktív tag
Köszi mindenkinek a válaszát. Két sim kártyával üzemelne, ha csak egy kártyám lenne, nem Honort vennék.
Akkor lehet, hogy rá kéne gyúrnom a 64 Gb-s verzióra. Lumia 930-am 32Gb volt, azt néha megtöltöttem tökig.
Értesítő led méretét-elhelyezését annyira nem érzem hibának, a Lumia még ezzel sem büszkélkedhetett. -
Rosy
csendes tag
Üdv mindenkinek! Végre én is H8 tulaj lettem, köszönhető a Glamour-napok és a Telenor összjátékának! 😁 Olyan kérdésem lenne, hogy a közeljövőben kipróbálnék vele majd egy Google Vr Cardboardot,de a Youtube cardboard videónézetnél a videó össze-vissza ugrál... Tapasztalt valaki hasonlót, illetve mi lehet a probléma? Köszi! 🤓
-
peanar
senior tag
válasz
borat26 #14087 üzenetére
Ha követed az összefoglalóban leírt telepítési lépéseket, nemigazán lesz gondod.
A prémium 64GB tárhellyel bír, más különbség nincs! Ha 2 simmel használod és kell a nagyobb tárhely, akkor ajánlott (bár egy kis mókolással megoldható az egyik sim+sd kártya összepárosítása), ha nem akkor nem feltétlen kell többet kiadni érte.
Én pl a "símát" használom egy 64GB sd-vel (mikor vettem, még nem volt 64GB csak arany színben), de persze az is elgondolkodtató, hogy anyagilag hogy éri meg jobban, mert egy jobb minőségű sd-nek is megérik az árát és valahol a kettő együtt véve a prémium összege környékén lohol...
Tovább nem fecsérelve a szavakat, ez inkább egyéni vagy pénztárca döntése mivel a két típus a tárhelyet kivéve teljesen megegyezik. -
borat26
aktív tag
Mik a "kirívó" hibái a telefonnak? Milyen nehézségekbe ütköztetek eddig? Megéri a Prémium-ot venni belőle?
Én Lumia 930-ról váltanék, nagyon szerettem, csak szétfröccsent a kijelzője. -
dave0825
őstag
válasz
#16820480 #14070 üzenetére
Nem volt sehol ilyen feltüntetve, ugyanis rendes áron vettem meg, 141-ért, mert aznap már nem volt akciós, csak előtte napig. Úgy fizettem érte 127-et, hogy 10% lejött belőle, mert kötöttem Budapest bankos hitelkártyát (1 évig ingyenes, csak a H8 miatt kötöttem, nemsokára vissza is vonom). Tehát az Euronics eredeti áron adta, a BB állta gondom a 10%-ot promo miatt.
Mindegy is, kedden bemegyek, meglátjuk. Ne offoljuk tovább a topikot, kiveséztük jól, maradjunk a frissítéseknél, vagy ilyeneknél.
Ha lesz fejlemény, írok azért.
-
nrg_52
addikt
válasz
Banderasz74 #14082 üzenetére
Nem sajnos...
-
retroid
senior tag
B380 ami felrakható simán.... Pár perc alatt felraktam SD kártyárol tárcsázós szerviz menubol
-
2o1i
senior tag
válasz
Banderasz74 #14073 üzenetére
Nekem sem sikerült.
-
atosan
veterán
válasz
Banderasz74 #14073 üzenetére
Jó kérdés. Nekem sehogy sem sikerült felrakni.
-
gianone
őstag
válasz
mumtaz #14074 üzenetére
Ez csak majdnem igaz, mert viszont tudja azt is, hogy személyesen ki regisztrált, mert ismeri névről. És ha nem foglalkoznak a reklamációval, nyugodtan fenyegetőzhet vele, hogy eljárást indít, amiben azonnal ki is derül. Mert a regisztráció adatai megvannak. és mivel az eladó volt, egyből köthető a bolthoz. Nem hinném, hogy megkockáztatnák. Illetve szerintem a nagyker is tudja, kinek adta el a telefont (sorozatszám, IMEI). Nem túl jó ötlet erre alapozni.
-
mumtaz
senior tag
Én itt még attól is tartok, hogy gyakorlatilag semmi olyan papír nincs a kezében, amivel bizonyítani tudná, hogy ez az a telefon, amit 3 hónapja vásárolt.
Euronics simán tudja mondani, hogy egy ez egy másik telefon, amit nem 3, hanem 6 hónapja vett, csak 3 hónapja is vett egyet és annak a számlájával akar kifogást emelni. Még el is küldik a p!csába. -
Banderasz74
tag
Sziasztok.Az új frissítéssel mi a helyzet?A 381. sikerült már valakinek felraknia?Tapasztalat,újdonság?Válaszokat előre is köszönöm.
-
gianone
őstag
válasz
#16820480 #14070 üzenetére
Haha, ez viccnek jó, Másra nem. Az akciós termékekre pont ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Erről egyébként több jogszabály is rendelkezik. Különben mindenki leértékelne mindent 5 forinttal, és már is annyi volna a fogyasztóvédelemnek.
Az új termék az új. Ezen nincs mit ragozni. -
törölt tag
Ilyenre simán mondhatják azt, hogy akciós áron vetted, ez volt az akció feltétele, esetleg miért nem olvastad el az apró betűs részt, vagy esetleg visszaveszik a telefont, ha minden csomagolása és tartozéka megvan.
Amúgy kisebb boltnál még olyat is el tudok képzelni, hogy megveszi a telefont cég nevére, 3 hónap alatt leírja elévülésben, és utána adja tovább készletről, közben meg visszaigényelt belőle egy rakás adót.
-
törölt tag
válasz
dave0825 #14020 üzenetére
Valaki itt kérdezte, hogy az euronicsban érdemes-e Honort venni, erre írtam, hogy én egy garanciális vitában vagyok velük ezért az ügyvédemnél landoltak szegények. Nem javaslom őket semmilyen formában. Kaptam is itt a fejemre, hogy annak mi köze van a telefonhoz. Csak ennyi... Sajnálom, hogy megjártad...
-
cozmo
őstag
válasz
dave0825 #14063 üzenetére
Durva! Ez esetben az kéne kideríteni ki és milyen adatokkal regisztrálta a készüléket. De igazából lényegtelen. Hiszen nem az határozza meg a garancia indulását.
Én bevinném a telefont, minden tartozékával a vásárlás helyszínére. Megmutatnám az online reg dátumát aztán a számla dátumát, a vezetőnek! Vinnék magammal tanút!
Számláról csak másolatot adnék a kezükbe, az eredetit és a telefont addig nem adnám ki a kezemből.
És a következőt mondanám."Jó én most megyek leveszek a polcrol egy H8 vagy tetszőleges telefont, és vígaszul egy 3D tv-t. Amikről kapok szépen számlát fizetett bélyegzővel a pénztárnál, mikor kisétálok. Vagy perelek, hogy használt (visszahozott) készüléket adtak el újként. Nos?"
-
Quqesz
nagyúr
válasz
dave0825 #14063 üzenetére
Nem emlékszem most fejből milyen a teló doboza, de sokszor egy csík matrica van lehúzva a dobozról, amin rajta az imei, azt te is berakhatod...meg a számlán nincsen fent az imei?
aksi
itt megint látszik a használati szokások különbsége. Nálam 4g online 24h-ban,5 mail és 2 időjárás szinkron, hívások is belecsúsznak 1-2 órában és a kamerát is használom többször. Repülő módot soha nem használok pl. -
gianone
őstag
Van, hogy a vásárlás előtt 3 hónappal regisztrálták.
Egyébként simán kideríthető, hogy kicsoda, főleg hogy ő tudja is. Szóval ha nincs "fizikailag" a kezében, kinyomozható egy eljárásban. Gyanúnak elég a regisztráció önmagában. De nem hinném, hogy az bárkinek érdeke, mikor költségesebb, mint a telefon. Szóval a békéltetőtestületen nem jutna tovább, az elég valószínű.
Az meg, hogy csak most jött rá erre, nem probléma, nem köteles ismernie ezeket. Védi a jogszabály. Ez nem használt cucc, ahol a megtekintett állapotban vásárol.
A számlán nincs IMEI, de a nagyker, tuti tudja, vagy a Huwei is, hogy kihez került és milyen úton. Szóval ezel sem lesz probléma igazán. Nyilván nem bíróságra kell menni. Egyébként nem is várnák meg ők sem.
-
dave0825
őstag
Bemegyek mindenképp szólni, hogy valami nem stimmel. Bíróságig nem megyek el, nem ér annyit az a 3 hónap, viszont azt mindenképp jó lenne elintézni, hogy januárig tartson a garancia, és nem csak szóban.
cozmo: annyi van, igen, hogy meg tudom neki mutatni a hivatalos oldalon, hogy nem januárig tart a garancia. Bár a számlán ha nincs IMEI, hogy bizonyítom egyáltalán, hogy ez az a telefon?
-
gianone
őstag
Nagyon nem értek egyet. A regisztráció a vásárlás előtt 3 hónappal történt. Ha beregisztrált az eladó valaki másnak, akkor már csak újracsomagoltként adhatta volna el. Amúgy ezért kapnak bemutató darabokat a gyártótól, hogy ne kelljen az újon. Simán reklamálhat. Aztán max. a békéltető testület. Jobb, ha az ember nem nyeli le az ilyeneket. Egyébként ebből a szempontból tök irreleváns a Huawei véleménye, de ettől még nem hinném, hogy veled értenek egyet.
És van bizonyítéka, maga a regisztráció.
-
cozmo
őstag
válasz
dave0825 #14044 üzenetére
Nem jelentheted fel őket elmondom miért. Mert nincs bizonyítékod, meg értelme sincs.
Kifejtem egy példával:
Mikor vettem az enyém, elmentem egy ilyen nagy áruházba és kivették nekem a szekrényből a dobozból az új készüléket, hogy megnézhessem. Ilyenkor simán beírhattam volna az email fiókomat, vagy az eladó az övét hogy demonstrálja annak működését. Ahogy ez itt is történt. Mondjuk ezt eladás előtt illett volna visszaállítani gyári állapotba. (Nesze neked adatbiztonság adatvédelem)
Megvetted, nem jelezted a dolgot törölted a bizonyítékot semmi nem maradt a kezedben. Ha nem tévedek.
Ha nincs kitöltve a garancia az semmit nem jelent csak annyit hogy trehány volt az eladó. Manapság sajnos nem divat kitölteni a garancia papírt, mindenhol a számla kell. (Ezt különösen rühellem a fényre hőre megsemmisülő számláknál) Megjegyzem a Huawei is csak azt kéri, vagy ha az nincs akkor a hibátlanul kitöltött gari papírt. Ha az sincs akkor nincs garanciád!Ergo a garancia vagy a számlán vagy a garancia papíron levő dátumtól indul. Ez a hivatalos eladás napja. A garancia pedig a végfelhasználónak történő eladástól indul. (Jelen esetben amikor te megvetted)
Az hogy a bolt beszállítója, nagykere egy másik cég az itt nem jelent semmit. Nagyjából a minden telefont az említett cég hoz be Magyarországra, illetve a RightPhone de itt is van kivétel a"Schufni GSM-es" szürke import. Szürke import onnét ismerhető fel, hogy a magyar cég ragasztó szalagja nem található a dobozon.Mondjuk nekem az IMEI1 szerepel a számlán.
Kétség esetén hívd a 06-80-HUAWEI számot! Ugyanezt fogják mondani
-
Lessmessino
tag
Sziasztok! Ma elhoztam a telekomtól a készüléket és megnéztem a garancia meddig tart és 2020.03.24-et ír. Úgy tudtam csak 2 év garancia van rá vagy ez változott?
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem a Honor 8-at következő telefonnak. Két kártyával használnám a készüléket, de egy dolgot nem tudok. Azt olvastam, hogy az egyik kártya csak 2G-s hálózat eléréssel kommunikál, így az adott kártya adatforgalmát ha jól értem, akkor el is felejthetem?
Továbbá kicsit aggaszt a telefon kétoldali üvegborítása. Van már felhasználói tapasztalat, hogy mennyire sérülékenyek?
Amúgy megéri a sima verzió helyett a prémiumot megvenni? -
Quqesz
nagyúr
Tsá Bass!
Lépsz G4-től tovább te is? Érdekes a H8 üzemideje, mert sot-ban jobb és alvó módban is annak tűnik. Én ma raktam töltőre és 3nap8h akksiidő, 1:15h kijelzőidő volt. Nem használtam sokat, de azt kell mondjam jobban bírja az aksija. Mostanában mintha a kamera sem merítené annyira és a gps/navi sem zabálta le. Kb 2 nap és 3,5h kijelzőidő a reális átlag(bár a wifit most löttem ki a háttérből, ami számít ,úgyhogy tesztelem és eddig jobb lett).gianone
A Bravophone egy importőr, aki több márkát is behoz hivatalosan, pl a Sony telefonokat, de már láttam más készülékeken is. -
Sanki
addikt
válasz
atillaahun #14050 üzenetére
Gmail: Beállítások - Általános beállítások - Linkek megnyitása a Gmailben --> kikapcs
Messenger: Katt a kis emberkére jobb felül - Hivatkozások külső megnyitása --> bekapcs -
atillaahun
veterán
Azt hol lehet kikapcsolni, hogy a Gmail meg a Messenger önmagában nyissa meg a weboldalakat?
#14049 fdisk
Én Call Recorder-t használok, az eddig hibátlan, GDrive-ra szépen tölti fel a felvételeket, bár elég drága volt és root is kell hozzá, de már többször behozta az árát meló és egyéb ügyletek miatt. -
-
dave0825
őstag
-
-
dave0825
őstag
válasz
gianone #14038 üzenetére
Ja igen, nem akartam új hsz-t nyitni, még belefért az időbe.
Viszont ha bemegyek, hogy ez a helyzet, nem fognak rajt kekeckedni, hogy 3 hónapja vettem, mit várok tőlük?! Adjanak egy zsír újat, 0km-eset, így 3 hónap után?
Igen, Bravophone van ráírva, az oldaluk meg www.bravophone.com, ez is rajt van egy matricán a dobozon. Egyébként egy nő volt az eladó, aki a szekrényből vette ki a telefont, de egy csávó volt belépve a gmail-jével. Nem lehet, hogy valakinek csak mutatták a boltban, bár ahhoz meg nem feltétlen szükséges gmail felhasználó, hogy valakinek bekapcsolják megmutatni, hogy miket tud.
-
Bass
addikt
Sziasztok ,a rossz uzemido miatt megvaltam a G4-tol ės egy ilyen telefont neztem ki helyette. A g4 hw fogyasztasa jo volt de a keszenlete borzalmas volt. Tapasztalatok(nem tesztek)alapjàn mennyit bír az akku? Mind a kėszenleti mind a sot idő ėrdekelne a tapasztalatok alapjan,es persze milyen fėnyeron. Előre is köszönöm
-
fdisk
őstag
dave0825 és Gedeon31: Köszi, de egyik sem tökéletes.
A másik fél hangját színte nem is lehet hallani.
De ez tökéletes.
Nem olcsó, de szerintem megéri. -
gianone
őstag
válasz
Quqesz #14029 üzenetére
Erről beszélek. Ez csalás, nem garanciális probléma.
Ha nem passzol a teló a számlához, akkor sem szabad feladni, mert attól még van története. Szóval vissza lehet követni Huaweinél, honnan van. És ha a bolthoz köthető, akkor is buktak. Mindenképpen ki kell harcolni a cserét. Aminek nem lehet akadálya, max. a boltosok feje felett, ha nem megy általuk.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
gianone #14026 üzenetére
A magyar hatájos törvények szerint az eladás napjától kell számítani a garancia kezdetét, reggelés ide v oda. Ha esetleg a 3 havi kijelzőgarit dobni akarják ilyen miatt, na akkor nekikmehet. Persze ha használtat adták el mint új, az meg csalás. Lehet beszélnie kellene a huawei-el.
-
dave0825
őstag
Hú, köszi mindenkinek.
Mikor vettem, direkt kérdeztem, hogy nem-e kiállított darab volt, biztos, hogy új-e. Azt mondták, igen, új. Megvettem, kimentem a boltból, beültem a kocsiba, természetesen már ott bekapcsoltam, és akkor láttam, hogy nem kérte az alap beállításokat, semmit, bementem a Fiókokba a beállításokban, és ott volt valakinek a gmail-címe. Nem gondoltam, hogy 3 hónappal korábban már használva volt a telefon.Megnézem a számlát.Megnéztem, a számlára csak az van írva, hogy Honor 8 Black 5.2, 2.3OC, 32GB, 4GB DUAL 12MP, DS. Szállító, vevő, ár, aláírások, számlaszám, meg ilyen alap adatok. IMEI szám nincs rajt.
A dobozban, ami van "Honor Garancia feltételei" nevű kis papír, az nincs kitöltve (típus, imei, ilyenek).
Van még egy "Honor jótállási jegy" papír, az sincs kitöltve, Termék megnevezése, típusa, gyártási száma. Gyártó neve és címe van: Bravophone Kft., 1145 Budapest, Újvilág utca 50-52.
A dobozon is Bravophone van írva, nem tudom, ez számít-e.
Viszont a dobozon van IMEI1-2, S/N. Ezek egyeznek is a telefonban lévővel. -
gianone
őstag
válasz
Quqesz #14025 üzenetére
De a valóságban meg lényegtelen, mert 3 hónappal az adásvétel előtt már használták a telefonját (nem is csak bekapcsolták, hanem regisztrálták). Ez sokkal nagyobb gáz, mint a 3 hónap gari. A helyében tuti kiharcolnék egy újat. És akkor örüljenek, hogy ennyivel megússzák.
-
gianone
őstag
válasz
dave0825 #14020 üzenetére
Persze, hogy gondot jelent. A 3 hónap se mindegy, de használt telefont adott el neked. És le sem tagadhatja, mert ez a vásárlás előtt történt. Nem csinálhattad te. Ha meg tudod, hogy ő volt, akkor ha nem cserélik ki, fenyegesd meg, mert a mailt Huawei is tudja. Feljelented, simán lebukik. Nem vicc az ilyesmi, ki is rúgják mondjuk. Olyan nincs, hogy poénból belépked a raktárkészleten lévő telefonokba. Szerintem pl. elpasszolta a sajátját neked, és elrakta az újat. Csak elfelejtette az FR-t. Vagy nem tudom, hogy lehetett belépve.
Ja, és remélhetőleg a számlán a te IMEI-d van, különben ha rutinos, letagadhatja, hogy ez az a telefon.
-
dave0825
őstag
válasz
norberto9 #14014 üzenetére
Nekem akkor szokta csak több próbálkozásra föloldani, ha kicsit izzadt az ujjam, vagy vizes. Most flip tokban van, és elég vastag a tok hátulja, nehezen érek be az ujjlenyomatolvasóhoz, ezért úgy állítottam be, hogy inkább az ujjam hegye felé olvastattam be többször.
(#14009) Sanki: megnéztem én is itt, és én január közepe-vége felé vettem a telefon Euronics-ban, és 2018. októberre írja a garancia lejártát.
Ez azt jelenti, hogy elvett tőlem az Euronics 3 hónapot?
Gondolom érvényesítették, vagy nem tudom, októberben, mert mikor vettem januárban már be volt lépve egy Google felhasználóval az egyik eladó (névről ismerem, ezért tudom, hogy ő volt). Egyből nyomtam egy gyári visszaállítást is.
Ez gondot jelenthet? Bemenjek reklamálni az Euronics-ba szerinted/szerintetek?(#14021) norberto9: Igen, amúgy is egy ujjadat kell felvételkor többféle szögben hozzáérinteni. Vagy te egy hozzáadásnál több ujjadat érintetted? Mert akkor az lesz a baj. Ha több ujjat szeretnél fölvenni, hozzá kell adnod még egyet. 5-öt kezel, ha jól tudom, tehát 5 különböző sort tudsz beállítani.
-
martinkeet
aktív tag
válasz
atillaahun #14017 üzenetére
Látni látja a fájlokat az MX player pro, ES File Explorer pro is, de semmi sem tudja megnyitni...
-
atillaahun
veterán
válasz
martinkeet #14013 üzenetére
Szia,
valószínűleg több program is tudja, de az ES Explorer biztosan tud lejátszani LAN-ról. -
laci0530
senior tag
válasz
Yager01 #13960 üzenetére
Nekem a Honor 8 előtt S7 edge volt. Nagyon jó telefon az S7 edge (ha hibátlan, az enyém gyári hibás volt sajnos), összességében jobb valamivel, mint a Honor 8. Az S7 edge előtt Note 3-am volt, az összes telefonom közül azt és a jelenlegi Honor 8-at tartom a leghasználhatóbb készülékemnek.
-
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem feltétlen honor 8 téma (ma vettem egy ilyen készüléket), de hogyan tudok a telefonon megnézni egy androidos asztali mediaplayer-ren futó videót? ...vagyis ha jól sejtem streamelni (?) a NAS-son lévő filmet a telefonra?
Köszönöm!
-
norberto9
aktív tag
Sziasztok.Pár napja valamiért nem működik rendesen az ujjlenyomat olvasó.Ujjlenyomat regisztrálása után pár óra múlva nem működik csak rezeg.Tudtok segíteni estleg?
-
Gedeon31
addikt
Kell a telefont regisztrálni valahol lássam a HiCare alkalmazásban meddig szól a garancia?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Vírusirtó topic
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest