Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Netfone
- Honor Magic V2 - origami
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peanar
senior tag
Sziasztok.
Megjött a várva várt Mofi tokom, amit a jobb védelem érdekében a Nillkin illetve az Msvii kemény tok helyett/után rendeltem. Az elődjeikkel sem volt semmi gondom, sőt, de a melóhelyem megkívánja a jobb védelmet (nillkin: alul felül nem véd, msvii: a kijelző kijjebb van mint a tok széle/pereme).Innen rendeltem , ráadásul most lejjebb ment az ára, én még $ 7.19/db. áron vettem meg.
A két tok mellé kaptam egy-egy Mofi micro usb/usb type C átalakítót. (Korrekt!! )Más, nekem semmi bajom a B381 rom akku fogyasztásával. Sokan szidják, főleg az "üres járati" azaz a tétlen aksi fogyasztást, hát nálam azzal sincs semmi baj. Tegnap este 6-7 óra pihi alatt (ilyenkor nálam wifi, mobilnet ki van kapcsolva) 2%-ot fogyasztott el az akkumulátorból. Mit ne mondjak, annyira kétségbe estem, mivel kb. ugyan ennyi idő alatt tegnap előtt csak 1% volt
Az előtte lévő romok ez idő alatt, akár 3-5%-ot is lecsippentettek az aksiból, de az is teljesen elfogadható!
Nem nyomkodtam szét a telefont, az igaz, viszont olyan helyen húzom az igát, ahol minden van, csak térerő nincs...fogyasztás szempontjából ez a legrosszabb, amikor folyamatosan keresi a hálózatot de nem találja. Tegnap pl. 1:36 óra hálozat keresési időm volt (van mikor több, van amikor kevesebb), de tegnap is és ma is 50% fölött volt az aksi, amikor haza értem. Most pl 56%-on áll. Felesleges részleteznem, hogy milyen alkalmazások, hány és mi fut a háttérbe, mert az a lényeg, hogy ugyanazzal a felhasználással, ugyanazokkal a feltételekkel nem romlott az aksi idő
Mint ahogy előttem is már írta pár fórumtárs, semmi titok nincs benne, egyszer kell csak jól beállítani. Ha valaki veszi a fáradságot és nyom egy wipe datát, akkor az összes alkalmazását is illik újra telepíteni (ezzel is sokat segíthetük, javíthatunk) meg persze jöhet ismételten lépésről lépésre a "jó" beállítás. -
padi68
senior tag
válasz spider80 #15083 üzenetére
"....Kedves Árpi!
Amennyiben Árgarancia szolgáltatásunk feltételeink megfelel rendelésed (nem fizetted előre online, és nem igényeltél online hitelt) úgy az akciós áron fogod tudni megvásárolni a készüléket.
A részleteket a https://edigital.hu/argarancia oldalon találhatod meg.Üdvözlettel:
az Extreme Digital Facebook csapata...."http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
glacious
addikt
Egy kérdés, 381-ről vissza lehet menni 131-re a downgrade firmware-rel?
-
spider80
őstag
válasz padi68 #15081 üzenetére
Ilyenkor nem a megrendelt áron kapod?
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
padi68
senior tag
Holnap már én is boldog( remélem ) H8 tulaj leszek :-)
Ma jött az értesítés, hogy átvehető a rendelt telefonom, viszont holnaptól lesz akcióba így akkor veszem csak át( ca 35eFt-vel lesz olcsóbb.....)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
cozmo
őstag
Megint szopat
sos Srácok, nincs csengőhangom. Képernyő tapinál pittyeg az alsó hangszóró. Telefonálni is, zenét hallgatni is gond nélkül tudok. Szemmi sw változtatás nem történt. Már többször újraindítottam. De továbbra is némán csörög
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
7Heads Drago
veterán
Ma érkezik meg a telefonom. Csak hogy más is tudja:
A kijelzőcsere a hivatalos TMX szervízben kb 3 hét.
Remélem szép is lesz.
Mondjuk az érdekes, hogy pénteken kérdeztem rá, hogy mi van vele, és nem kaptam választ, hanem hirtelen ma jött egy sms hogy csomagom érkezik a TMX-től. Ha nem írok, még lehet hogy nem jönne.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
zzola
titán
FF-ben már 3db. B386 van...
-
mumtaz
senior tag
válasz mumtaz #15072 üzenetére
Én maradok a saját frissítési módszeremnél, amit mostanában tesztelgettem.
Alap esetben mindig visszamentem B131-re és onnan indultam.
PC-n letöltöttem a B360 FullOTA-MF-PV csomagot, valamint legutóbb a B381 FullOTA-MF-PV csomagot is. Ezek ott vannak a gépen. a B360 mindenképpen kell, de nem azért, hogy felrakjam, hanem azért, mert ez az egyetlen, amit a telefonon a gyári frissítő megtalál. Na aztán jöhet a buli.
B131-en feldobja, hogy elérhető a B360 frissítés.
Rábökök és elkezdi letölteni (sorrendben előbb az 'update.zip'-et tölti, aztán az 'update_data_full_hw_eu.zip'-et.
Amikor elkezdte letölteni, akkor 1-2%-nál nyomok egy "SZÜNET"-et. A telefonon a belső tárhelyen megjelenik a 'HwOUC' mappa és azon belül még egy mappa, aminek egy ötjegyű szám a neve. Ebbe tölti a gyári frissítő a fájlokat. Egyelőre csak egy 'update.zip' van benne. PC-ről felülírom a PC-n tárolt B360 'update.zip'-jével.
Ezután a gyári frissítőben rábökök a "FOLYTAT"-ra. Ekkor az állapotjelző az előbbi 1-2%-ról hirtelen felugrik 58%-ra. Hagyom, hogy megint elmenjen plusz 1-2%-ot és megint rányomok a 'SZÜNET'-re. Mivel most már a a fent nevezett mappában ('HwOUC\'ötjegyű szám'\') mappában megjelent a 'update_data_full_hw_eu.zip' is, PC-ről most ezt is felülírom a megfelelő 'update_data_full_hw_eu.zip'-el. Ezután a gyári frissítőben megint rábökök a "FOLYTAT"-ra és ekkor hirtelen felugrik 100%-ra, majd ellenőrzi a fájlokat és feldobja a frissítés lehetőségét. Itt ugye lehet nyomni neki, hogy kezdje el a munkát, vagy ott a gomb, hogy "KÉSŐBB".
Na itt két választásunk van: Vagy rábökünk, hogy frissítsen, de ezesetben a B360 kerül fel, vagy rábökübk a "KÉSŐBB"-re. Utóbbi választása esetén van lehetőségünk más verzióra frissíteni (pl B381) úgy, hogy ismét PC-ről felülírjuk a telefonon található két zip fájlt a PC-nkről mondjuk a B381 azonos nevű zipjeivel.
Aztán már mehetünk is megint a gyári frissítőbe és rábökhetünk a frissítésre. Mivel ez a "letöltés" után már ellenőrizte a zip-eket, így már újra nem fogja megtenni, mindegy, mit másoltunk be. A teló újraindul és felteszi a B381-et közvetlenül a B131-re.Előnyök:
- Bármilyen FullOTA-MF-PV verziójú rom felrakható
- Közvetlen frissítés B131-ről a B360 kihagyásával, ami így sokkal gyorsabb
- Közvetlenül zip-ből frissít, így kikerülhető, hogy valami kimarad, illetve az, hogy a két zipből külön-külön kelljen az 'update.app'-el frissíteni
- Nincs szükség rootra, nyitott bootloaderre, vagy twrp-re, ha csak frissíteni szeretnénk.
- Nem kell megvárni, míg a telefon a lassú szerverről letölti a frissités(eke)tHátrány:
- Jelenleg csak B131-ről működik, mivel hivatalosan a gyári frissítő csak B131-en találja meg a B360-at, ami ugyebár hivatalosan a legutóbbi frissítés, ami a gyári frissítőben elérhető. Értelem szerűen B360 alatt ugyebár ezt nem fogja felajánlani.
- Firmware Finder-es proxy-s letöltésekkel nem működik, mert ott más a letöltés menete a gyári frissítőben is.
- -
mumtaz
senior tag
válasz mumuss #15071 üzenetére
Értelem szerűen FullOTA, ha nem PV, akkor csak az adott android verziót képes frissíteni.
Ha PV is, akkor tud alacsonyabb android fő verzióról frissíteni újabbra. Ott mondjuk mehet a B131 MM-ről az adott verziójú (mondjuk B381) N-ra, ha "FullOTA-MF-PV". Ha csak "FullOTA-MF", akkor maxium B360-ról, vagy B380-ról frissít, B131-ről nem. -
mumuss
aktív tag
válasz nrg_52 #15066 üzenetére
Full OTA - Full incremental package package, contains ALL the components of update.
OTA - Minimal incremental package, contains ONLY update components with changes.
MF - Multi-File ROM, contains more than 1 update file, this type of update package is used for EMUI 5.
PV - Point-Version ROM, this type of ROM is used to update the Android version (e.g. to update from Android 5.0 to Android 6.0)Mate 10 pro/Note 10
-
mumtaz
senior tag
válasz nrg_52 #15066 üzenetére
Így a három zip fájlosból soha nem sikerült felrakni.
És nem csak ott a baj, hogy az update.zip mellett még két zip van és nem egy, hanem valahogy az update.zip is más, mint a kétfájlosnál. Ezekből a három fájlos változatokból soha nem tudtam még az update.zip-ből sem felrakni twrp-vel. Az update.zip-ből kicsomagolt update.app sem működött eddig soha. -
rosejbli
senior tag
Sziasztok! A hétvégén én is hozzájutottam egy ilyen telefonhoz. Jelenleg B131 Emui4.1 van rajta, de most feldobta a frissítést Emui5.0-ra. Érdemes frissíteni a rendszert?
[ Szerkesztve ]
-
kazsolt
tag
Sziasztok, lg g5-ről jönnék honor 8-ra. Van aki hasonlóan tett? tapasztalatok? G5 rendszere nem jött be.
Kijelző-kamera-hardveres sebesség érdekelne -
törölt tag
Kellene nekik jelenteni, mint funkcionális hibát. Úgy imádom, amikor egy gyártó belepiszkál a memóriakezelésbe, és rosszabbá teszi
cozmo: Ez nem a Google hibája kivételesen, mert vanilla androidon és CM/LOS alatt is megy rendesen, csak itt zárogat be a rendszer dolgokat, amire úgy hiszi, hogy nem lényeges.
-
-ZsoLi-
tag
Sziasztok a b386ot felrakta valaki?
-
Richie86
senior tag
Sziasztok,
Azokat kérdezném, akik 2 kártyával használják a telefont, kb.hogy alakul az üzemidejük? Kb.mennyi SOT jön ki, biztonsággal kibírja a napot aktívan használva is?
-
mm89
őstag
Én nem nyitottam másik appot. Túrázás vagy síelés alkalmával szoktam elindítani ilyen hosszú időre, de mindig délután 1 körül állt meg, ebből gondolom az 5 órás futást, mert 8 körül szoktam indítani (bár síelni később szoktunk na mindegy)
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Quqesz
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #15038 üzenetére
Pontosan így van, mindenkinek más a felhasználási szokása. Én azt vettem észre, hogy kb 55h és ebből kb 2,5h kijelző, 2 h beszéd az átlag nálam. Sose kapcsolom ki, sose rakom repülőbe, csak használom(a mostaniban az is volt, hogy kb 30 percre rádugtam erősítőre és ment a tunein online rádió). De más lehet sokkal többet használja...
vitya
Fr után én mindég az összes menüpontot átnyálazom.Amúgy fejlesztői menüben a "gpu használata 2d megjelenítéshez" be van nálatok kapcsolva? Régen ez is aksikimélő funkció hírében járt, én bekapcsolom mindég.
Kilőni meg ezt a felhasználói élmény fokozása adtagyűjtést is ki szoktam.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
zzola
titán
válasz t_a_m_a_s #15042 üzenetére
Épp nem rád gondoltam-sőt senkire! Nyilván nincsen két egyforma felhasználási szokás...
Sőt, most egy kicsit kevesebb ideig is bírja, mert szombattól használatba vettem a privát kártyámat is.Megmondom őszintén 2 napot utoljára a Nokia 1611/2010i/6110/6210 és Ericsson GH688 készülékeim bírtak.
Amióta bejöttek a nagyobb képernyős mobilok, ez 1 napra redukálódott.. -
dokee78
félisten
Nougat alatt nem teszi ki a távirányítót az értesítési sávra?
Vagy ez valami beállítás kérdése? -
t_a_m_a_s
addikt
Én is használom, csak ezek szerint máshogy mint te. Nem kétnaponta hívok, meg basztatom is eleget (számomra eleget, FB, Viber, messenger, gmail szinkronizál, munkaügyben sokat beszélek), mégis kihúzza két napig... Mondjuk az biztos segít, hogy a nap 90%-ában van wifi, mert azt tapasztalom, hogy a 4G komolyabbat harap az akksiba... Repülő módot nem ismerem, a GPS és a BT sem megy sokat.
Mióta ez van meg a gyorstöltés, legalább nem kell power bank vész esetére, mert 15-20 perc alatt egész sokat bele lehet tolni.
Én eddig az iPhonen vettem észre, hogy határozottan szarabb mint a többi.
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Quqesz #15036 üzenetére
Én abszolút nem értem az okostelefonok lelki világát, csak azt tudom, hogy volt már 6-7 belőlük, kicsi, nagy, ZTE, Samsung, Sony, iPhone, most ez, de egyik sem húzta két napnál tovább, és egyiket sem bírtam kifingatni egy nap alatt (mondjuk az iPhone 5S az közel állt hozzá). Szerintem ez nagyobb mértékben a felhasználó, a felhasználási szokások függvénye mint a konkrét készüléké.
Azt pl elképzelni sem tudom mit kellene csináljak ahhoz hogy napi kétszer töltenem kelljen...
Holnap majd jól beletépünk...
-
gianone
őstag
válasz atillaahun #15028 üzenetére
Pöpec, ennek ilyennek kell lennie. A tétlen fogyasztást meg a hálózati alkalmazásokban optimalizálva simán tudod csökkenteni. Vagy az alkalmazásokban még jobb.
Végigmész egyszer az összes alkalmazáson, a rendszereken is, és egyenként belövöd az adathasználatot. Aminek nem kell háttéradat, mobiladat vagy épp wifi, azt letiltod.
Még az engedélyekkel és az értesítésekkel is lehet játszani. Egyszer végigzongorázza az ember, és utána lementheti, ezt nyugodtan vissza is lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
Quqesz
nagyúr
válasz Vitya103 #15034 üzenetére
Akkor ott vmi nagyon nem kerek! Nézd át a rendszert, érdemes....
zzola
LG G4-en sem volt jobb. Nekem ott is ilyen üzemidők jöttek ki kb. Ott a használaton kívüli fogyasztás jobb volt, de a kijelző zabálta az aksit(+kamera), jobban mint itt. Igazából jó üzemidőt S7/e telókon láttam, de az ugye drágább...volt, mert mióta kint az S8 páros bezuhant(használtat garival 100e körül kapni, új meg 140-160e). Viszont ez a teló remekül tartja az árát.gianone
Pontosan, egyszer rá kell szánni az időt és jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz Vitya103 #15034 üzenetére
Ez egy okostelefon, csodát nem kell várni! Én napi 2x töltöm, amúgy ritka sz@r az energia felhasználása ennek a kínai androidnak! Igazából az akku dolgon én már átléptem, sokkal jobban bosszant, hogy pl. a Runastic PRO használat közben elég sűrűn dobja a "lost GPS signal" hibaüzenetet! Érdekes, hogy Nexussal sosem volt ilyen probléma! Spotify zárt képernyőn szétcsúszik, ez is csak ennél a készüléknél van...
-
Vitya103
tag
válasz atillaahun #15028 üzenetére
Én ilyenről max álmodni tudok estére 2 óra sot és 15%on vagyok kb
-
mm89
őstag
válasz #16820480 #14939 üzenetére
Én sports trackert használok. Néhány óra után (kb 5) bezárja a rendszer, pedig úgy zárom le a telefont, hogy előtérben marad az app...
szerk.:
akku témához:
Pénteken álltam át B381 -re. Előtte B131 volt. Teljesen elégedett voltam vele, de már nagyon nyaggatott a frissítéssel, plusz jobban tetszik a zárképernyőn és az értesítési panelen az értesítések kezelése nougaton.
Akadás, döcögés itt sincs, ahogy B131 -en sem volt. Mindkettő twrp és root társaságában működik. Bloatware-ek tiltva/törölve. Az akkuideje egyértelműen rosszabb a 381-nek sajnos. A 131 -et volt hogy csak kétnaponta töltöttem, ezzel nem merek már reggel elindulni töltés nélkül. Szerencsére a gyorstöltés ellensúlyozza ezt a gondot, de azért idegesítő,hogy a 131 után ilyen gyenge...[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
dussy
őstag
Köszi a válaszokat Quqesz és atillaahun!
Mind a kettő meggyőző a maga módján. A 66 órás üzemidő egy töltéssel különösen!
Az ébresztést én is gyűlölöm. Huawei tabomnál az oldotta meg, hogy újra húztam és figyeltem mit pakolok rá, azóta nincs semmi gond vele.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
-
Quqesz
nagyúr
Nem screenshit, de most raktam töltőre és:
Töltés óta 66:42h, kijelző 2:53h és 5% volt benne. Nálam 4g online,5 email és 2 időjárás folyamatos szinkron,autó fényerő,fotóztam is,bt soha sincs kikapcsolva(b360 és több mint 500h az újraindítás). Nincs repülés, kikapcsolt net mindég használatban van. Én elégedett vagyok vele[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Nekem ma pl. így kinéz kb. a 8 óra SoT. Ebben nagyon jó a teló, nonstop használattal a 10 órát is ki lehet hozni belőle. Mondjuk ez inkább filmezés, böngészés, kisebb játékok, telefonálás, beállítások babrálása, nem nagy adatforgalom igényű szolgáltatások használata mellett lehetséges.
Viszont a stand by üzemideje siralmasan rossz, ahogy a screen on és awake csíkok is mutatják valamilyen szolgáltatás(ok) folyton ébresztgeti(k) a rendszert, így ha nem nyúlsz hozzá, kb. 40 óra alatt akkor is lemerül.Én a WiFi és vagy cellakészenlétre gyanakszom, ezeket próbálom most monitorozni különböző programokkal, de kurva nehéz, szinte semmi használható adat nem nyerhető ki, jó mélyen elásták őket.
Amúgy egy viszonylag jól kicsontozott 380-asról beszélek.
-
Sanki
addikt
Közben megérkezett nekem is a Mofi bőr tok, holnap rakok fel képeket.
Azt a kb 2000Ft-ot teljesen megérte, rendes dobozban jött, a csomaghoz volt nyomkövetési szám is plusz valami kis kínai díszt is kaptam. -
nrg_52
addikt
válasz P. Laci1975 #15025 üzenetére
Proxy modszerrel siman + kicsomagolos szervizmenussel is.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
fdisk
őstag
Ismét van új frissítés ff-el.
Fullota. 04.26.
Most töltöm le.[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
padi68
senior tag
H8-ból csak dualsimes van, vagy van egy simes is?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
mantequilla
aktív tag
En meg mindig b131-en vagyok es nem is tervezek nougat-ra valtani. Egyreszt mert elegedett vagyok vele bar a 120-at egy kicsivel jobbnak ereztem. Masreszt nem hiszek abban hogy az ujabb es ujabb szoftverek ugyanazzal a vassal kepesek ugyanolyan teljesitmenyt produkalni. Jelenleg nagyon gyors, akadasmentes es szeretnem ha sokaig igy is meg is maradna. Az appokat sem frissitem ugyanebbol az oknal fogva. Illetve a visszajelzesek alapjan az akkuido sem javul tobbnyire.
-
Quqesz
nagyúr
válasz koxkids #15002 üzenetére
Én ott vettem, korrekt, eu-s készülék 2 év garival
Sanki
Akkor velem kibsztak, mert a holland telefonhoz adtak.....Richie86
Én kaptam fülest és eu-s készülékem van. Sanda gyanum, hogy a nyugat eu-s készülékek kaptak, de a balkán......[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Sokáig a P10 lite jött szóba telefonvasárlás terén, de megláttam hogy a mobilcorner-nál alig pár ezerrel drágább a Honor 8. Mennyire ajánlott a bolt, és maga a telefon?
Gondolom azért magasabb szintet képvisel mint a P10 lite.Támogatottsága milyen? Dual SIM-ként lenne használva mindenképpen.
Köszi!
-
jatszo
aktív tag
Frissült az FF, el is tűnt a 386-os frissítés..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Szép állapotú Samsung Galaxy A54 5G lila gyárilag független - 1 év magyar bolti garival! -
- Motorola G75 8/256gb kek es szurke szinben Teljesen Uj bontatlan Teljesen uj dobozaban, bontatlanul
- Apple Iphone 16 256gb feher szinben Teljesen Uj Fuggetlenull bontatlan elado
- iphone 12 pro 128gb,független
- Iphone 11pro 64gb , független 95% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest