Hirdetés

Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

Bevezető

Egyszáz ezer forint – itt húzzuk meg a közép- és a felső kategória határát, és itt szólt óriásit a Honor 6 két éve jófajta plasztik/üveg házával, bőkezű hardverfelhozatalával, decens kamerájával és a házon belüli konkurenciának is alávágó árazásával – csúcskészülék volt, csak nem kértek el érte prémium árat. Az árfolyamváltozások és a növekvő konkurencia miatt a cédula tavaly már nagyobb összeget mutatott, cserébe viszont az összeszereléstől kezdve (fémház), a specifikáción és a feature-ökön át (ujjlenyomat-olvasó) a még jobb kameráig, mindenben előrelépett a folytatás.

Gyönyörű készülékkel tért vissza a Honor
Gyönyörű készülékkel tért vissza a Honor [+]

2016-ban még komolyabb a verseny, hiszen a Vernee Apollo Lite vagy a Redmi Note 3 Pro 100 ezer forint alatt, azaz a felső-középkategóriában kínál Full HD kijelzőt és sok gigabájt RAM-ot, a OnePlus 3 pedig a csúcskategória alsóbb szegmenségben ajánl erőset, erre pedig a Huawei kötelékébe tartozó, ám többé-kevésbé függetlenül működő brandnek is válaszolnia kellett. Ha pedig csak a két szemem alapján kellene ítélni, azonnal odaadnám a plecsnit az 5,2 hüvelykes Honor 8-nak, mert annyira gyönyörű lett. Ám már csak azért sem teszek így, mert a remek Huawei P9 specifikációját lényegében átvéve a gyakorlatban is érdekel az, ami papíron roppant ígéretes.

A Honor 8 (felül) a Huawei P9 társaságában
A Honor 8 (felül) a Huawei P9 társaságában [+]

A változások nyilván tavalyhoz képest jelentenek sokat: a Kirin 950 sokkal erősebb a 935-nél, a 4 gigabájt RAM és a 32 gigabájtos tároló belátható módon bőségesebb a 3/16-nál, immáron két kamera figyel a hátlapon és az összeszerelés is sokkal jobb lett. Szép volt a Honor 7, ám érzésre papírvékony a fémháza, a mindenhol lekerekített, fém-üveg folytatás pedig a Galaxy S7 vagy a HTC 10 mellett sem veszít szépségversenyt. Hazai garancia, két SIM befogadása dual active technológiával, USB-C csatlakozás és emuis extrafunkciók – árban és tudásban is van a Honor 8 tarsolyában fegyver a konkurencia ellen. Még akkor is, ha immáron a OnePlus 3 ársávjában lehet hozzájutni, az persze egy phablet. A Honor 8 ezért sem mutatkozott be egyedül: 5,7 hüvelykes társa (Honor V8) kiszerelés szerint QHD-s megjelenítővel is elérhető, a 6,6 hüvelykes Note 8 pedig már inkább táblagép, amivel telefonálni lehet. Választás tehát méretben is van, noha első körben a legkisebb modell fog hazánkban felbukkanni.

A hasáb alakú dobozbelső a Huawei P8 csomagolására emlékeztet
A hasáb alakú dobozbelső a Huawei P8 csomagolására emlékeztet [+]

Egykedvűen siklottam át a szemeimmel azon a fehér hasábon, amelyről később kiderült, hogy a Honor 8-at rejti. Nem a külleme miatt irányult a figyelmem a hivalkodóbb LeEco Le 2-re, hanem pusztán azért, mert a hasábforma alapján valami okoskütyüre számítottam. Aztán másodszor rákukkantva esett le, hogy hoppá, ez bizony az új Honor doboza! A textúrázott téglatestből hosszanti irányban előhúzva a Huawei P8-at megidéző dobozbelső fogadott, melynek kis fiókjában pihent az igazán megnyerő küllemű főszereplő. A tartozékokat a két oldalán lévő kis fakkokból lehet előhúzni, így az 5/9 voltos, 2 amperes gyorstöltőt, az USB Type-C kábelt, némi leírást és a SIM-tűt, füles nincs. Pofás lett a pakk, mégis hamar félretettem, mert a tesztmobil még szemrevalóbb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Honor 6 - becsületbeli ügy

    Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

Hirdetés