- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
-
Milestone2
nagyúr
Példa:
"...Consistent with previous Xiaomi smartphone releases, the projected June 2016 Xiaomi Mi 6 release date is expected to hold true. The China release date should be followed by the Korea, Japan, and India release before making its way to other countries such as the US, UK, Germany, Canada, and others worldwide..."Higgyem, ne higgyem...? Milyen oldal ez? Szóval tudja fene mi jelenik majd meg...
-
Maist
senior tag
3G-n, mikor H van kiírva, akkor máskor még Telenor kártyával 2 óra kijelzőidőt tudtam csak elérni ugyanezzel a rommal (eu. dev. 6.2.18). Aztán vettem Telekom kártyát, azzal van 4G ott, ahol sokat vagyok otthonról távol, és 3-3 és fél óra kijelzőidőim voltak azóta. Wifin 4 óra bőven van, most ez viszont meglepett az 5 óránál is több.
-
csongi
veterán
Bár ez nem a telefonajánlós topik, de ez nem jó alternatíva?
Márkán belül maradnál. -
Milestone2
nagyúr
RN3 Snapdragon. És nem. lesz panaszod. Persze vehetsz Mi5-öt is csak az jóval "kiadósabb"...
Azt meg hogy mennyit érhet a "piaci kereslet" dönti el... nézelõdnöd kell. Meg sok szerencse.
(Pl. mikor én megváltam a Redmi Note 1-esemtõl 20-30 között mentek az aprón. Mákom volt egy helyen 50-ért beszámították...55-ért vettem, két évig nyúztam.) -
Milestone2
nagyúr
Innen MULTI 7.1.3.0.
-
Milestone2
nagyúr
Tisztázzuk, ugye TWRP-d van...?
Ha az internal memory-t nem törlöd, akkor még TWRP előtt oda másolod a telepítendő ROM-ot.
TWRP elindít.
WIPE menü, andvanced wipe, WIPE Cache, Wipe Dalvik, WIPE system, WIPE data
REBOOT menü, reboot RECOVERY!
INSTALL menü, megmutatod neki hol az Internal memory-n a friss ROM.
Install, vár, ha kész örül, reboot, belak. -
Maist
senior tag
Ezzel az akku töltöttséggel én is szenvedek kicsit, pedig 2 db. Note 2 van a családban. Ma reggelre azt vettem észre, hogy mindkét telefont ugyanakkor tettem fel 25% töltöttségnél este repülő módban egy digitális időzítő kapcsolóba dugott elosztóra. 3:30 perc időt adtam meg a töltésre. Ma reggel mindkét telefont levettem, és az enyémen elkezdtem netezni. 10 perc alatt 89%-ra csökkent a töltöttség. Ekkor megnéztem a másik telefont, és az akku adatait megnyitottam mindkettőn. Az én telefonomon 4.1 valamennyi mV volt a feszültség, míg a másikon 100% töltöttséget mutatott még mindig, 4.295, és 4.308 közötti feszültség értékekkel. Ekkor megcseréltem a két akkut, és most jön az érdekes rész: Amiben eddig 100-ot mutatott az akku, abba a telefonba beletéve az én 89%-ot mutató akkumat 99%-ot mutatott, de a feszültség érték ugyanannyi volt, mint az én telefonomban. Az enyémbe beletéve az addig 100%-os töltöttségű akkut 89 %-ot mutatott a fesz. érték maradt 4.3 mV körül. Tehát nem tudom honnan veszi a rendszer az akku töltöttségének mutatását, de hogy köze sincs a valósághoz, az biztos. Ekkor gondoltam 1et, és kikapcsolva feltettem őket tölteni. Az én telefonomban lévő akku ekkor már 94%-ról kezdett el tölteni, míg az én akkummal üzemelő telefon 81%-ról kezdett el tölteni. Tehát kikapcsolva már nagyjából jól érzékelte az én akkumat tartalmazó telefon a feszültség érték alapján, hogy kb. mi lehet a valós töltöttség. Arra jutottam, hogy az én telefonom éjjel hamarabb elérte a számláló a 100%-ot, és kb. 4.150, és 4.200 mV között lekapcsolta a töltést, és amikor elkezdtem használni, akkor korrigálta gyorsan a fesz.érték alapján a töltöttséget. Igazából az az érdekes, hogy a másik telefonba átrakva a kb. 80-90 százalék közötti valós töltöttséggel rendelkező akkut, az miért ragaszkodott kijelzés szintjén a 100%-hoz, ha utána kikapcsolva a töltőre rakva már 81%-ról kezdte el tölteni! Elég fura viselkedés ez, kezd hajazni a Miuihu rommal működő Note 1 telefonomra, ami random elkezdett 0 , vagy 1 % töltöttséget mutatni, de kiment a világból persze, mert az akkuban 4.2 mV körüli fesz. volt. Ha meg akkor tötlőre raktam, akkor meg úgy nőtt a töltöttség %-a, mint valami gyorsulási versenyen a fordulatszámmérő egy autóban.
-
SAMG3
tag
Az normalis hogy a telefon kb 35%os fenyerovel 10 perc folyamatos bongeszes es messenger hasznalat melett mobilnettel merul 10-12%ot? Meg jo h van nalam powerbank. Estig ki se birna ez a szar. :/ lehet este legyalulom. Ha az mi fiokba szinkronizalom akkor megmarad mindenem?
-
-
Norby86
őstag
Advanced wipe volt? Mert nem elég elhúzni a csúszkát ha egy más rendszerre térsz át. Advanced Wipe kell és ott az usb-otg meg az sd kártya (azt hiszem két utolsó pötty) jelölésen kívül mindent jelölj be és utána wipe. Ezután én újra szoktam indítani REBOOT menüben a telefont Recovery módba, majd amikor vissza jött a telefonom már a Recovery módban, én utána szoktam telepíteni a romot. Ez tuti 100% gyalulja az előzőt, majd a végén még egy sima wipe-t szoktam nyomni.
-
Elektrosokk
veterán
Köszi!
Játékok annyira nem fontosdak, max pár régi retro amit elővennék.
A Miui sokkal jobban tetszik mint a Flyme os, de nagyon sokat olvasok és a meizu-t nagyon dicsérik. Pl: intelligensebb, kérnyőzás feloldás húzással a különböző gesztusok és az egygombos kezelés, értesítés, éjszaki halvány gomb .... mintha a Flyme memória kezelése jobb lenne, tény hogy lassabban tölt be alkalmazást, de amikor már háttérben van akkor multitasking gördülékenyebb. Egyébként csak a note verziókat néztem, de ez a redmi note 3 nagyon tetszik... most egy Huawei Ascend mate 7 van, ami nagyon jó készülék, és a rendszer hasonlít a miui-ra , csak a méret ami zavar mert a készülék hatalmas... az 5.5 col lenne az amit szívesebben hordanék.
-
Aryon87
félisten
Udv, megkerlek osszevetned a ketto telefon hangero kepesseget? Legfokepp a beszed erthetosege a lenyeg skype-nal, de a jelzo es csengohangok ereje is lenyeges lenne foleg hangos tv/radio mellett.
Emiatt nem tudom fixen eldonteni, hogy a 76 eves nagyinak melyik legyen (csitt). Erdelyben el, es azbev nagy reszeben nem lat minket, igy a skype az egyetlen vizualis kontakt a vezetekes telefonon kivul.
Jelenleg a Xiaomi fele billeg a kepzeletbeli merleg 51-49% aranyban az eros hardver es kiveheto akksi miatt
Akar privatban is megirhatod a valaszt, sokat segitenel vele -
Milestone2
nagyúr
Note3 - zárt BL, vagy elfogadod a gyárból érkező 7.0.x.x-es rendszert vagy ha módosítani akarsz akkor le kell tölteni egy alkalmazást, belépni a MiAccountoddal és ha az lecsekkolt és rendben talált, akkor kapsz egy kódot amivel módosításokat tudsz eszközölni a telefonodon...kb ennyit. Valahogy így képzeli a Xiaomi a jövőt.
-
DaWe94
senior tag
Abban, ha mondjuk ellopják akkor.. nemtudom mi történik...
Gondolom könnyebben le tudod tiltani
Fentebb írtad... azt mondd már meg nekem mi értelme van egy macbooknak.. vagy csak én gondolkodok fordítva?
mert én meg annak nem látom értelmét de az ipadnek meg iphonenak igen
-
SAMG3
tag
Ez az mi account meg egy jó nagy kula... Mielőtt bármi töröltem volna (órákkal előtte) benyomtam egy szinkronizáást, kiírta h az előző 1.37gb-hoz képest 1.47 van szinkronizálva. Erre mikor az adatokat vissza akarom tölteni akkor az 1.37est tudja csak vissaztölteni a másik szinkronizáció még régebbi volt. Szal menjen a sunyiba. :/
-
-
-
Milestone2
nagyúr
A ROM-olgatás alatt azt értettem, hogy jelenleg CSAK a Stable 7.0.x.x ROM lehet rajta, nem tudsz váltani (jelenlegi állás szerint) se Multira (majd ha lesz), se MIUI.HU-ra (majd ha lesz)...
Most legutóbb, kiadtak valami kommunikét, hogy készítenek egy programot, amit majd le kell töltened, bejelentkezned a MiAccountoddal, az megadja a BL nyitó kódot egy alkalomra, akkor tudsz ROM-ot cserélni. Ez egyenlőre elég zavaros és átláthatatlan és még szokatlan is. Majd meglátjuk mi lesz...
-
Milestone2
nagyúr
Előre senki sem tudthatta... Nem biztos, hogy rosszul jártál. A Note3 az első olyan Xiaomi telefon ami zárt bootloaderrel jött ki, az új "szajomi" egyenlőre agyon lett biztosítva minden ellen pl ROm felrakás, a CPU ugyanúgy 2GHz-en fut mint a tiéd, egyedül a 3GB RAm ami irigyelhető...
-
sublett
tag
És igazad van, most értem be melóba , itt kevés hálózat van és simán felment.
Melyik szolgaltatonal vagy? Lehetséges, hogy a routeren kell állítani? (ez a szakikhoz is kérdés :-))
Egyébként az otthoni hálózatra barátom ugyanígy note 2-vel fel tudott csatlakozni ( fejlesztői ROM-mal) illetve szintén érdekesség, hogy egy yiaju g3c-nek is ugyanez a baja, csak az évekig ment és egyik napról a másikra romlott el.
Lehet hogy a házban valaki ugyanolyan routeren és ugyanazon a csatornán netezik és ez a gond? -
esox
senior tag
Szia, én egy Jackery Giant+ bankot használok nagy megelégedettséggel.
Egy cikkben említik, hogy idehaza is lehet kapni egy két mobilos boltban, sajnos nem írja le a szerző, hogy pontosan hol. -
deadbody
tag
-
deadbody
tag
Ez az akksi probléma ezek szerint csak nálad áll fent, bár érdekes hogy 2 készüléket is kifogtál amivel akksi gond van, nekem most stable rom alatt, reggel 7:30 körül vettem le töltőről, azóta folyamatos wifi, kb 1ó 30perc taichi panda, 30p filmezés, és 61%on vagyok jelenleg.
-
Quqesz
nagyúr
Azt nézd meg
1 csak 2g mennyit fogyaszt
2 csak 3g mennyit fogyaszt
3 ahol van bekapcsolod a wifit
Nekem a G2 pl wifivel többet eszik mint ha 2g-n hagyom estére. A 3g már többet eszik, kb wifi 3g ega. Asszony G3s-e meg pont fordítva, wifin jobban tartja az aksit. Érdemes kikisérletezni... -
Újabb romokkal sem javult az üzemidőd?
Nekem brutálisan jó lett autós navi alatt.
Ma munkába jövet összvissz 6%-ot merült 40 perc Waze alatt, végig mobilnet+GPS+automata fényerő. Oké, most reggel 5:10-kor nincs épp világos, így elég a kisebb fényerő, de régebbi romokkal 30%-ot is tudott merülni ennyi idő alatt. -
törölt tag
M2 note-ról váltottam, kijelző minőségben nincs nagy különbség, nagyon jól kalibrálták a Note 2-őt, és ugye utólagos korrekcióra is van lehetőség.
Meizu metal (amiből egyelőre csak belpiacos verzió létezik) ellenfele majd a Redmi Note 2 Pro lesz, nem ez.
A fotós képességek pedig ebben az ársávban nem annyira lényegesek, mint a felsőkategóriában.
-
Gameboy77
aktív tag
Semmi komoly változást nem tapasztaltam,viszont tegnap előfordult egy olyan hálózat eldobás,hogy full térerőt mutatott a teló,de nem tudtam hívást indítani.
Restart után csatlakozott a hálózathoz,persze jöttek is az elmulasztott hívás értesítő SMS-ek.Remélem nem lesz gyakori jelenség.
-
törölt tag
Szuper, köszi!
Már látom is, hogy van egy "Choose uptade package" opció, amivel a saját zipemet telepíthetem pl. a belső memóriából.
A cache törlése a frissítés telepítése után esedékes? Tehát megvárom, míg már betölt az új ROM-mal, újraindítom a telefont recovery módban és twrp-vel nyomok egy wipe cache-t? Vagy elég twrp apk-val vagy ccleanerrel is?
-
grafnet
veterán
A régi telefonom: ha, megy a mobilnet, akkor minden nap kell tölteni, ha ki van kapcsolva, akkor egy egész hétvégét kibír.
Az akku időn ne aggódjatok, mert ráadasúl a legrosszabb droid verzió az alapja!
Hát, ha valóban lesz májvacukor alapú, akkor az még sokat fog javítani. -
törölt tag
5.10.22 Multi van fent. Csak a helyelőzmények, a tartózkodási hely jelentése és az Asszisztens van kikapcsolva, nem aktiváltam semmilyen akkukímélő funkciót. Gyári böngésző helyett Chrome-ot használok, fut többek között a Viber, a Skype és a FB Messenger is, úgyhogy kap rendesen, mindezt dual SIM mellett. WiFi-t nem tartom éjszaka bekapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Sokkolóan alacsony ára miatt lehet népszerű a kínai gyártó új phabletje, ami ma mutatkozott be a nagyközönség előtt.
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest