- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergely64
tag
válasz
DaWe94 #15929 üzenetére
Szerintem ezt [xiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.3.0.LHMCNDA_v7-5.0.zip] tedd fel. Nálam 3 hete gond nélkül müxik.
-
tahepa
senior tag
válasz
DaWe94 #15163 üzenetére
Nekem a Note 3G-n volt bőr+fém keretes hátlapom és nagyon jó volt. Amikor felraktam rá mindenki azt kérdezte hogy már megint új telóm van ?
Azt hittem hogy kopni fog nagyon , de bő két hónap után is patent állapotban volt..pedig sűrűn elővettem a zsebemből a készüléket.
Most rendeltem a Note 2-höz is egyet. -
BalanceR
addikt
válasz
DaWe94 #15123 üzenetére
Azért annyira nem rossz az a kamera, egy SGS4 es szintet simán hoz...
Összevetettem egy 30ezres kompakttal, megy egy 280ezres DSLRel:
ISO automata
ISO 100
ISO 1600A sorrend balról jobbra Nikon A100, Canon EOS70D, RedmiNote2..
Mindegyik azonos 10MP felbontáson, azonos középsúlyos fényméréssel, autómata fehéregyensúllyal...Azt tapasztaltam, hogy autómatán indokolatlanul emeli az ISO-t ettől lesz zajos, nappal HDR- érdemes használni, szürkületben, este manuálisan ISO 400 vagy 800, és nem lesz gáz.
-
gamegod
senior tag
válasz
DaWe94 #14991 üzenetére
Eddig teljesen korrekt. Első indításnál nem gondoltam, de kínai csirkelábas billentyűzet fogadott, amit hamar a playből le is cseréltem a google keyboardra. Volt három csirkelábas app de azokat lehetett törölni simán szóval mentek is a levesvbe. Eddig nagyon smooth nem volt reboot, se egyéb. Holnap majd szedek le valami nagyobb játékot mert éjszaka dolgozok. Nem rossz nem rossz, de elkell fogadni hogy a xiaomi keszülékekre tényleg a miui a legpatentabb rom. Ha cm vagy más kell akkor sajna olyan keszüléket kell választani amire full support van.
Az alap launcher nálam egyből lecserélődött a novára.
Az akksi meg ugyanúgy 4-4,5 óra lesz már előre látom. Bár ekkora akksitól nem is tudom hogy várhatnak emberek jobbat. -
kovbandi82
őstag
válasz
DaWe94 #14353 üzenetére
Én is próbáltam a MiBand Notifiyt, de rendszeresen elfelejt értesíteni, egyszerűen lecsalakozik sztem. Olyankor ha rámegyek a teszt menüre egy adott appnál, akkor se rezonál a kicsike....Nem tudom a MiBand tools működne-e hosszú távon, de nem is fogom megtudni, mivel a kártyámat nem fogadja el a kedves Play, mert Maestro.....
-
Norby86
őstag
válasz
DaWe94 #14328 üzenetére
Jajj, pont a 25-ös rommal szarakodik a MiBand?
Ezt szomorúan hallom.
Én próbáltam ugye a 7.2-es stabilt még tegnap délelőtt, posztoltam is képeket hogy mit produkált. Azok közül a hibák közül a play letöltési problémát a 420 DPI okozta, de azt leszámítva nálam sem volt hibátlan a rendszer. A 7.1.3 pedig nálam is nagyon darabosan viselkedett, de a friss 6.3.11 is darabos és érdekes hogy a 6.2.25 meg nem, ez teljesen smooth.A smart lock funkciót nem ismerem, az azt a célt szolgálná hogy a MiBand-el feloldjuk a kijelzőt?
-
Norby86
őstag
válasz
DaWe94 #14305 üzenetére
A szörnyű csak az ebben a dologban, hogy a telefon vissza van fogva. Sokkal többre lenne ez képes ha kiadnák a forrást a telefonhoz. Hogy egy hasonlattal éljek, a raktárban el van zárva az étel, mi meg csak a raktár ajtót kapargatjuk, miközben a kínaiak néha megkínálnak egy kis morzsával.
Látom aláírásodban van MiBand-ed. Épp akartam kérdezni egy általános kérdésként itt a topikban, hogy aki rendelkezik MiBand-el és próbálta már az összes romot főleg a 6.2.25, 6.3.11, 7.2-es romot melyikben ment és melyikben nem ment a MiBand szinkronizációs?
mert jelenleg nagyon gondolkodom ezen a MiBand-en, de nem akarok úgy járni hogy az ideg megesz mire működésre bírom, vagy éppen folyamatosan dobálná a kapcsolatot. -
han_lev
senior tag
válasz
DaWe94 #14305 üzenetére
Én is érzem, hogy mostanság más a helyzet, mint korábban (igaz akkor Miui rendszereket tettem fel nem Xiaomi telefonokra. A miui stabil volt, szép, felhasználóbarát, sokféle beállítási lehetőséggel. Igaz a memóriakezelése, takarékossága akkor sem volt a legjobb, de ettől eltekintve stabil volt.
Mostanában ugyanaz a rom ugyanolyan készüléken más más bugot produkál.
Bár az is lehet, hogy sok a verzió ugyanarra az alapromra, (pro,prime stb) ezért nem tudnak optimalizálni, dehát som a samu is, a sony is stb.
Én megvettem a RN3 prot, és nem bántam meg. Lehet egy LeTv (LeEco) jobb vas, de valahogy még mindíg van valami a Xiaomi körül, egy legkör, ami "brend" szerűséggé teszi, pozitív felhasználói attitűdöt ad.. A problémák ellenére
-
-
Norby86
őstag
válasz
DaWe94 #14241 üzenetére
Ezt tudom igen, de itt az a kérdés hogy ha leválasztom a készüléket, akkor kérni fogja e a kódot? Hiszen én az oldalon néztem és mivel be sem voltam jelentkezve a fiókomban, így nem is látta aktívnak a telefont. Ellenben az Eu romnál egyből felugrik ez az ablak. (Mindkét romon él a netkapcsolat már install után közvetlen).
Mondjuk ha azt mondod azzal hogy leválasztom a készüléket nem okozok kárt, akkor teszek egy próbát szerintem.Más: Mind a 6.3.11, mint a 7.2.1 rom lecseréli a TWRP-t ahogy láttam immár a sima 3.0.0-ra a 3.0 Jemini verzióról, amit még a 25-ös EU kiadás tett fel emlékeim szerint. De ez biztos nem kavarhat be.
Amúgy az új EU rom nálam semmilyen hibát nem produkál azok közül amiket itt leírtak hogy pl. nem megy a hang felvevő, mert kipróbáltam, nálam megy. (Igaz full wipe volt telepítés előtt)
-
Alonso69
senior tag
válasz
DaWe94 #13901 üzenetére
Meloban vagyok,ezért nem írtam eddig.Ez a minimális fényerö volt akkor és mégis milyen világos a képernyô,ezt akartam bemutatni note 3 ROM-ban.Nem kötelezö elhinni,de Ez idáig a legjobb ROM szerény véleményem szerint.A proci teljesítménye nincs vissza véve ,és mégis most járok 4óra Sot-nál ,úgy,hogy 80%volt mikor telepítettem,most 15%a tölltötség.Sajnos nem tudok többet írni és képekkel sem rakom tele a topicot.Ez a Rom
-
Maist
senior tag
válasz
DaWe94 #13811 üzenetére
Én azt vettem észre (volt sima Redmi 2-m is, 1GB ram-al), hogy a mem.optimalizálást kikapcsolva nem zárogatott be minden programot a háttérből válogatás nélkül. Azóta én kikapcsolom mindig, ezen meg főleg, mert van elég ram. Majd én optimalizálom a ram-ot, ha úgy tartja a kedvem.
-
Tewe013
őstag
válasz
DaWe94 #13689 üzenetére
Ahogy ígértem:
Leszedtem a ROM-ot simán felment TWRP-ből gapps-szel együtt. Első boot nem tartott túlzottan sokáig, van egy menő boot animáció utána pedig kínai nyelven üdvözöl minket a telefon ,ha lejjebb görgetünk megtalálhatjuk kedves anyanyelvünket is, a fordítás nem tökéletes gyakran találkozhatunk angol szövegekkel és nagyon ritkán kínaival is (én csak az USB kapcs. értesítésénél találkoztam). Ahogy tovább megyünk csatlakozhatunk a Wi-Fi-re, és bejelentkezhetünk a google fiókunkba (nem), már amennyiben a Wi-Fi jelszóvunk nem tartalmaz betűket, mivel a gyári kínai billentyűzeten a számokon kívül semmi értelmezhetőt nem találtam az általunk használt betűk felejtősek, így itt a google fiókunkba lehetetlen bejelentkezni, de semmi probléma, ezeket a lehetőségeket átugorva gépről rárakjuk kedvenc billentyűzetünk apk-ját és telepítjük azt a fájlkezelőből és Problem Solved. Most, hogy ezt a problémát orvosoltuk gyönyörködhetünk a smooth felületben és a rengeteg beállítási lehetőségben (ezekben többnyire csak angolul), gyárilag van egy-két nem evilági nyelven íródott alkalmazás amit simán a eltudunk távolítani. És ezután szemügyre vehetjük, hogy mink van: van HDR, infra, témázhatóság és igazából minden a rádiót és a slow motiont leszámítva, a gyári CM kamera extrém fapad, de bármikor lecserélhetjük valami jobbra (pl.: snap camera). Mindent egybevéve eddig abszolút pozitív tapasztalatom van a ROM-mal gyors, nincs akadás (csak a multitask animációnál lomha egy kicsit), egyelőre marad és pár nap múlva kiderül, hogy van-e valami komoly hibája.
Aki nem szeret olvasni:
- Smooth
- Hívási minőség rendben
- Van magyar nyelv (kicsit hiányos)
- A gyári kínai billentyűzet használhatatlan érdemes egy billentyűzet apk-val készülni a telepítés előtt
- Van HDR, infra, témák
- Gyári kamera fapad
- Nincs rádió, slowmotion
- Egyelőre ez a legjobb CM ROM -
csongi
veterán
válasz
DaWe94 #13693 üzenetére
Köszönöm!
Akkor beszerzek magamnak egyet
Gondolom mikor kijön a 7-es droid akkor meg lesz a cukorka
Láttam jó pár romot hozzá. Egyenlőre nem piszkálnám, szeretem ezt a 7-es felület, és ezek a fejlesztői kiadások sokszor szívatósak, ezt már tapasztaltam
De lehet egyszer egy másik romot is kipróbálnék. A jogosultság kezelőben benne van a root kezelő vagy külön kell rootolni?
JAh és még valami, ha eu-s áruházból rendelek, akkor a garanciáztatást itthon is lehet intézni? -
-
BalanceR
addikt
válasz
DaWe94 #13467 üzenetére
Egy csomó cucchoz megfelelő Lib is kéne, szóval szerintem pl a manuál fókusz lehetetlen, de a Rawot még valahogy elő kéne csalni, a test app tud rawban fotózni, csak dekódolni nem tudtam még... Elvileg 10bites Rawot lő, de valami elcseszett kódolással... Egy MTK engeniering mód appal bárki kiptóbálhatja...
-
DaWe94
senior tag
válasz
DaWe94 #13455 üzenetére
Tehát a fentebb említett kikapcsolt kamera funkciókat az alábbi módon érhetjük el:
(Lehet,hogy nem ez a legegyszerűbb módszer, de Én így csináltam.)Mindenki saját felelősségére vágjon bele a dologba, ne az én édesanyámat szidjátok ha valami nem jól sül el.
Egyes funkciókat hiába aktiválunk, nem működnek, jelenleg Én is tesztelgetem mi jó mi nem.
Szükséges hozzá:
ES File explorer (Root joggal)
APK Editor (Playen megtalálható)1. lépés:
Kimásoljuk a /system/app/miuisystem mappából a miuisystem.apk nevű fájlt SD-re.2. lépés:
A kimásolt fájlra hosszan nyomva > Jobb fent 3 pötty > Megnyitás > ES Zip megtekintő
Ezen belül pedig assets > device_features > hermes.xml (gondolom a primenál a hermes_pro.xml az aktuális)
Erre a fájlra hosszan nyomva, fent megjelenik a kitömörítés ikon. Itt is válasszuk ki az sd-t vagy belső tárhelyet.3. lépés:
A kitömörített fájlt az előbb kiválasztott tárhely assets/device_features mappájában találjuk.
Ezt nyissuk meg és text editorban keressük ki azt a sort, hogy: <!-whether support burst shot in camera-->
No hát ez alatt találhatók azok a kamera funkciók amelyek ki vannak kapcsolva vagy éppen engedélyezve vannak alapból.
Itt a "false" változókat "true"-ra módosítva engedélyezhetjük őket. (kis angoltudás szükséges)Ha ezzel megvagyunk, mentsük el a módosított xml fájlunkat.
4. lépés:
Az Apk Editorban > Apk fájl szerkesztése > Itt pedig keressük meg az első lépésben kimásolt, SD-n lévő miuisystem.apk fájlunkat és válasszuk ki.
Válasszuk az "Egyszerű" lehetőséget.
Assets > device_features > hermes.xml (vagy hermes_pro.xml) > Lap és ceruza ikon > Itt feldob egy ablakot, ahol keressük ki a 3. lépésben módosított xml fájlunkat és válasszuk is ki.
Ha ez meg volt, akkor MENTÉS.
Elvileg kiírja ezután hogy sikeres volt a mentés és azt is kiírja, hogy hova mentette el a módosított apk-t.
Ezt keressük ki ES File Explorerben és nevezzük át miuisystem.apk-ra.5. lépés:
Az átnevezett fájlunkat másoljuk a /system/app/miuisystem mappába és cseréljük ki a benne lévővel.És tádááá kész is vagyunk. Permissions-t nem módosítottam. 1-2 app FC-zik egyet ezután, de nem kell megijedni.
Indítsuk újra a készüléket és lépjünk a kamera alkalmazásba, ahol felfedezhetjük az aktivált funkciókat.
-
SAMG3
tag
válasz
DaWe94 #13306 üzenetére
Én is szeretem de nagyon a csere mellett vacilálok. Csak azt nem tudom mire cseréljem. Ha most jó lesz az aksi idő akkor maradok még idén és sztem ha megjelent az új szifon meg a macbook pro akkor lecserélem mind2-t az aktuálisra de ha a teló szarakszik ezek után is akkor már most megy a levesbe, legalább még van rá bő fél év gari
-
^Clown
addikt
válasz
DaWe94 #13303 üzenetére
Szerintem eddig ez a legjobb rom (02.25). BT stabil, egyszer sem dobta el a MiBand-emet, jó az akksiidő, smooth a rendszer, memóriával is jól bánik, nem zabálja feleslegesen. SmartLock is szépen működik, ahogy kell. GPS-t még nem próbáltam, de szerintem az is jó lesz, azzal eddig sem volt probléma.
Aki esetleg filozofált, nyugodjon meg és tegye fel szépen
-
Istuu15
senior tag
válasz
DaWe94 #13206 üzenetére
A sot nekem eddig a 15.31-en volt a legjobb aztán kihagytam sok frissítést és a 01.14-el egy nagyon kicsit volt gyengébb, aztán a 01.21-el gyenge volt és a telefon is nagyon lomha lett ezért visszatettem a 14-est aztán a 01.29-et nem tettem fel megvárta az ünnep végét és teljesítményben és mindenben sokkal jobb lett a 02.18-as, de a sotban gyengébb pedig sokan írták, hogy jobb lett.
-
Norby86
őstag
válasz
DaWe94 #13025 üzenetére
Van benne valami amit mondasz a szándékos lebutításról.
Mondjuk én nem értek annyira hozzá, de ha a teszt alatt pl. az FM rádió tud RDS funkciót, akkor a fejlesztők ezt nem tudják valahogy a romból átcsempészni a gyári FM app-ba? (Persze lehet hogy nincs rá nagy igény, fene tudja). Ugyanígy a kamera is, ha tudna ilyen funkciókat, a fejlesztők ezt nem tudják a romba valahogy belefőzni? Jó, aláírom, lehet itt is védve van pár funkció ami ezt megakadályozza.
(Legalábbis gondolom ezért nem tudják ezeket meglépni).Az akku időtől én sem vagyok elájulva sajnos ezen az új EU romon. Én lehet egyedül vagyok evvel, de még a Note 2 tool kiegészítővel sem lesz jobb az akksi időm.
Tegnap elősször tool nélkül, majd tool-al leteszteltem a processzor futását készenléti és használat közbeni üzemmódba és egyedül akkor spórolt energiát nekem, ha a Note 2 tool programban mindkettő frekvencia beállítást 806 mhz-re vettem. Viszont ekkor olyan lett a telefonom, mint ha egy őskövületet fognék a kezembe, minden laggolt rajta... Szóval ennek meg értelme nincs szerintem,mert nem azért vesz az ember ilyen telefont hogy ennyire lebutítsa a processzort.Minden esetre azért első komolyabb telefonom az lg g2 mini után, szóval nekem tetszik, egyedül az akku idő az ami még mindig bánt, mert ebből a szempontból jobbra számítottam...sokkal jobbra.
Na meg a másik amit már írtak páran...a hátlap úgy recseg nálam minden érintésre ha középen kétoldalt megfogom, mint ha el lenne törve, nagyon hangos és zavaró.
(De szerencsére jön már hozzá a tok kínából) -
grafnet
veterán
válasz
DaWe94 #13032 üzenetére
han_lev-nek van valami igazsága: olyan felemás problémákkal küzdünk, mintha nem egy sorozatgyártású termékről beszélnénk.
Vkinek nem szól, vkinek hangos, vkinek zörög, vkinek porosodik, vkinek lemerül, stb.
Szerintem ez az utóbbi ROM egész jó, még most is 33%-on vagyok: 2,5 óra SOT, 2 óra beszélgetéssel. Eddig ezzel a használattal ekkorra már kifeküdt. -
han_lev
senior tag
válasz
DaWe94 #13030 üzenetére
Ez azért érdekes, mert nekünk -nekem simán minden szépen fut rajta, ilyen problémáim nincsenek. A karácsonyi eu-s rommal használja a nejem, és teljesen elégedett. Szóval inkább az a baj, hogy ilyen különbségek vanna készülék és készülék között. Bár ez abból is adódhat, hogy rengeteg készüléket gyártottak le és adtak el...
-
SoulElter
csendes tag
-
-
-
adrian94
őstag
válasz
DaWe94 #12768 üzenetére
Kikapcsoltam majd letöltöttem újra az Applock nevű appot de így sem működik.. Belépek, kijelölöm azokat az appokat amiket csak lerajzolt mintával lehetne felnyitni, kilépek és simán megtudom nyitni őket továbbra is..
Megtudnád esetleg nézni, hogy Neked jó-e ?
Applock a neve és egy széf a képe !
-
adrian94
őstag
válasz
DaWe94 #12766 üzenetére
Frissíteni így frissíteném, hogy a telefon "elvégzi magától" de én nem akarok vele babrálni még akkor sem ha könnyű is mivel nem nagyon értek hozzá... Nekem elég sűrűn csinálja ezt az internet "akadozás" dolgot csak azt nem tudom miért
Akkor Te mit mondasz ? Ne frissítsem le ?
Arra, hogy az appok nem mennek úgy ahogy kéne nekik tudsz esetleg valami okosat mondani ? Be állítottam az engedélyeknél de akkor sem jó... Úgy nem lehet valahogy megoldani mint a többi készüléknél, hogy simán letöltöm az appot abba bele lépek beállítom amit kell és megy is ? Magyarul, hogy ne kelljen neki engedélyt adni stb.. ?
-
BalanceR
addikt
válasz
DaWe94 #12735 üzenetére
Ha lenne source, iszonyat, mit ki lehetne hozni ebből a telóból...
A HW bivalyerős, csakhát Xiaomiék visszafogták, pl ugyanez a vas hozhatna 60Ks Antutut is, nem mintha a jelenlegi teljesítménnyel baj lenne... A kamera tudna 4Kt, FullHDben 60fps-t, RAWot,és ha nem b@szná fel az ISOt indokolatlanul 400fölé,este is használható lenne... -
BalanceR
addikt
válasz
DaWe94 #12730 üzenetére
Én anno, a viszonylag jó kamera, a méret, a design, meg a support miatt vettem...
Na a support az ami nem olyan, mint amire számítottam, (PL a Smart Lock két verzió óta nem működik egyik MIUI romon sem ) ár-érték arányban még mindig szinte a legjobb vétel...
A RN3 annyira nem mozgat meg, ha váltok, szinte biztos, hogy kameracentrikus telót veszek (Huawei, esetleg Lenovo)
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest