- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtomasz81
tag
válasz
mobilizmo #26128 üzenetére
Sziasztok! Nem rég vásároltam egy DJI Tello Drónt és hozzá egy repeatert. A gondom az lenne, hogy a repeater alkalmazás (Mi Home a neve) telepítésénél a playben azt írja ki, hogy az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval. Maga a drón kezelő program viszont szépen feltelepült és működik is a nexus 7-en. Nemrég megszabadultam a gyári rendszertől és feltelepítettem a Linage android 7.1.1-et. Valaki tud valami megoldást?
-
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26086 üzenetére
Koszi, ez tenyleg gyorsabb egy picit. Bar nem tudom, hogy jol csinaltam-e, mert a LineageOS helyett "Android" felirat jon elo bootnal.
Illetve sem a Fajlok, sem a Kamer applikacio nincs benne a lanuchar, de a beallitasok/alkalmazasok menupont alatt elerheto, ez normalis jelenseg? -
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26084 üzenetére
Aha, na még ezt a Root jog előhívását kellene megoldani, ami a hivatalos LineageOS-hez van leírás itt nekem nem műxik. Meg fejlesztői beállítás sincs.
Én az aaopt-grouper féle nem hivatalos ROM-ot használtam. Újra kell flashelni, mert a 2017 júliusi verziót szedtem le a mostani helyett.
Plusz, nekem hiányzik az Android-os Home gomb, ami itt van ABC-s rendeződésű lista nem tetszik, ami van a Nexus 5X-en az pofás.Igaz a Gapps-ból a PICO verziót szedtem le, ami "elég" is, mert ez a tablet inkább lenne EBook olvasó, Duolingoval és OneNote-al. Google-től max a Google Drive kellene (Gmail, Google kereső, Google fotók mind kuka)
Mit tanácsols, mely custom ROM-ot Gapps verziót érdemes leszedni?
-
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26082 üzenetére
Hat alapbol nem hiszem, alkalmazasokban sem latom, hogy tudnam ezeket torolni, inkabb csak leallitas, es kenyszeritett leallitas lehetosege van csak.
Ahogy utana olvastam valami mast is telepiteni kell ha kell root jog. (Nem baj ha nincs alapbol root jogom)Plusz hianyolom a LineageOS updater-t is. Jelenleg nincs frissitesi lehetosegem, ami engem picit zavar.
LUpdater # Remove LineageOS Updater
Ezt az opciot latom a leirasban. -
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26080 üzenetére
Ott volt a hiba, hogy nem vettem le a geprol, USB-n keresztul osszevolt kotve a gep es a tablet,
Ezert volt immunis a Hangero le fel es Power gomb nyomogatasr. De bejott az Android, azt megvartam... azutan tudtam folytatni.Annyi bibi volt, hogy nemlatta a Windows 10 gep meghajtokent a Nexus7-t, hiaba updateltem eszkozkezeloben ay android usb-s programot. Szerencsere a linux latta meghajtokent.
De most ujra flashelem, mert nem tetszik hogy sok szamomra hasztalan alkalmazas is felment (hangfelvevo, audofx, stb. Kiprobalom a OpenGapps config fajl modositgatasaval)
-
Mtomasz81
tag
válasz
mobilizmo #26063 üzenetére
Igen sikerült mostmár. Egyenlőre LinageOS fut rajta Lenne még egy kérdésem, ha feltelepítem naosprom-ot és megváltoztatom a particót f2fs-re és utána ha vissza szeretnék állni mégiscsak egy ext4 alatt futó rom-ra, akkor a rom és gapps csomag telepítése után kell feltelepíteni a twrp-ből a supersut, vagy a magisket.Gondolom kell abban az esetben rootolni?
-
-
Mtomasz81
tag
válasz
mobilizmo #26027 üzenetére
Köszönöm a segíséget! Nem tudom én sem, hogy a naosp rootolt-e. Ha kell a supersut vagy magisk-et honna tudom letölteni? Megpróbálkozom vele, remélem sikerül. Ha valami nem sikerülne mégsem twrp-ből is vissza tudok rakni egy android 4.4.4-et? Csak akkor vissza kell állítani a data és cache-et ext4-re?
-
Mtomasz81
tag
válasz
mobilizmo #26024 üzenetére
Köszi megvan mostmár ez is! The először gépre rákötve faboot-al fel a twrp, azután a twrp-ben wipe advanced wipe ki kell pipálni dalvik, system, data, internal storage, cache azután swipe to wipe, majd wipe advanced wipe repair file system. Itt data, cache vagy system-et is ki kell választani az f2fs fájlrendszer cserére? Majd install először a rom, majd a gapps. Ezzel kész?
-
válasz
mobilizmo #25985 üzenetére
NRT használata megy.
TWRP-t vélhetően fel tudom rakni.Partíciók formázása már kérdéses, de ha a TWRP-ben van ilyen opció, akkor no problem.
CFW-t sajnos nem értem.Szerk: semmi extrém elvárásom nincs az N7-tel szemben; néha filmeket nézne rajta az asszony. Jelen állapotában kb. 1 perc kell neki arra, hogy betöltődjön a beállítások menü (gyári 4.4).
-
Watt25
veterán
válasz
mobilizmo #25577 üzenetére
Nem is ismertem eddig ezt a dolgot, viszont én nem akarok custom rom-okkal bohóckodni, a gyári 4.4-et szeretném továbbra is használni. Működik ez a LegoKernel azzal is? Simán Recovery-ből csinálok egy Backup-ot, majd a LegoKernel felrakása után visszatöltöm a Recovery-s backup-ot, akkor működik? (Illetve elsődleges kérdésem, hogy ha olyan ROM-ról van szó, amivel tuti működik, akkor is így kell csinálni? Jól értem?) Ez azért fura, mert ugye a Kernel a boot image-be kerül, és amikor visszarakom a backup-ot, akkor azt is felülírja, nem?
-
Slukkica
őstag
válasz
mobilizmo #25337 üzenetére
A romban menne van a kernel is, nem kell külön telepíteni.
(#25336) csuzso72:
Valami programmal nézd meg hogy a nagy foigyasztó, mi eszi ennyira az akkut. Én 1500-on OC-vel használom most és nem merül jobban, mert maxon nagyon keveset kell menjen a CPU.Ammenyiben a Noise Project rom-on vagy akkor elég a cache-eket törölni. Ha nem akkor full wipe kell.
-
Slukkica
őstag
válasz
mobilizmo #25209 üzenetére
Ezeket a képeket friss telepítés után készítettem, csak 1 program lett telepítve, természetesen az ami a képeken látsz. Neked is valami ilyennek kellene lennie:
Ha nem a DU logo volt az első indítás után akkor valamit nem jól csináltál. A másik hogy a /system-en mennyi hely marad az teljesen lébyegtelen mert oda már több program nem megy. Minden feltett program a /data alá és a dolgaik meg az Internal Storage alá. Nekem is fenn voltak a rom zippek és a Titanium Backup mentés is amiatt van a képen olyan kevés hely. De neked több hely kell maradnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- EAFC 25
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest