Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobbitka_
tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Érthető.
Jelenleg stock KOT49H van fent.
Ahhoz, hogy erre ráhúzzam a wifi tether-es modot, először megcsináltam a BL nyitást.
Ha megint lesz időm, akkor a fastboot paranccsal felpakolom a custom recoveryt, majd a root-olást és a mod telepítést már onnan csinálnám.Tudtok adni linket:
1. Az ajánlott custom recovery img -hez? (TWRP vagy CWM?)
2. root zip KOT49H-hoz?Köszi!
-
s3nsitivity
addikt
válasz
hobbitka_
üzenetére
Bl nyitás mindenhez kell.
Costum recovery -hez elég a BL nyitás. Onnan már tudsz romot telepíteni.
Sok modhoz kell root is és azt romon belül kell elintézni.
Sokaknak nem tiszta de a root az csak romra vinatkozik. Ha felraksz egy costum romot az általában pre rootolt. De ahhoz nem szükséges az alap romnak rootolva lennie.
-
hobbitka_
tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Kérhetnék egy rákövetkezési listát valakitől?
Valami olyanra gondolok, hogy adott cél milyen előfeltételekhez kötött.
Pl: Mi kell ahhoz, hogy feltegyek egy custom recovery-t?
Bootloader unlock -> Root -> Custom Recovery (csak példa, fogalmam sincs, hogy szükségesek-e ezek).És amikre kíváncsi vagyok: mi kell custom recovery telepítéshez? Mi az, amihez feltétlen kell root, vagy bootloader nyitás, ha csak romolásról, meg modok telepítéséről beszélünk?
-
s3nsitivity
addikt
válasz
SepTox
üzenetére
Instant buy!
El ne szalazd tényleg 45 körül mennek a használták
Múltkor pénz szűkebb voltam így felkerült 45 be a 16 gigás n7 em.
Végül nem adtam el de nem az érdeklődők hiánya miatt hanem mert megoldottam máshogy a dolgot.
Elkepesztő mennyien érdeklődtek. Pedig még a dovozom sincs már meg
-
SepTox
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek 25e Ft megért egy 3 hónapos nexus 7 tablet? Ez még a tegras!
-
hobbitka_
tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Gondolom a "fastboot"-ból kiadod a parancsot az azt akarja jelenteni, hogy fastbootba tolom előtte a telót és utána adb-vel kiadom a parancsot?
(vagy már a fastboot hívást is ADB-vel csinálom, de ez már részletkérdés)Persze még mindig ott tartok, hogy a Toolkit nyilván uezt csinálja a háttérben: letölti az utolsó TWRP / CWM frissítést, majd felflasheli. Azaz ha az elhasalt, akkor miért menne parancssorból...
Na jó, holnap este tesztelem majd.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
hobbitka_
üzenetére
Hát a root az csak egy zip-es install lesz recoveryből.
Ha kell a costum recovery azt a fentebbi módszerrel tudod felrakni.
Letöltesz egy CWM-et vagy TWRP-t, majd fastbootból kiadod a parancsot, hogy:
fastboot flash recovery fájlneve.img
aztán rebootolhatsz a recoverybe, a zip installja reboot és woala, rootolt recoveryzett device
-
hobbitka_
tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Köszi a tippet.
A bootloader unlock megvolt, megcsináltam a toollal.
Hogyan tudom a recovery image-t flashelni, ha a toollal sem ment?Nem custom romot akarok feltenni, csak egy modot, hogy menjen a wifi tethering (de ez mondjuk részletkérdés)
-
hobbitka_
tag
-
hobbitka_
tag
válasz
hobbitka_
üzenetére
Ha nem vagytok elég gyorsak, lassan megoldom magamtól

Szóval az eddigieket sikerült megoldani, azaz bootloader unlock megvolt és usb debugging engedélyezve.
Fastboot módban feldugom a cuccot a gépre, majd 4.4.0 built-t kiválasztva akár rootolni akarok, akár custom recoveryt feltenni, mindenképp megakad egy "Booting into Android using an Insecure Boot Image.." szöveg után (downloading okay és booting... okay után) "Waiting for device" felirattal.Ötlet?
-
hobbitka_
tag
válasz
hobbitka_
üzenetére
Visszaolvasva úgy láttam, hogy elég az utolsó 4.4.0-s built verziót választanom és úgy is minden rendben fog menni.
Sajnos a 1-click módszer kiválasztása után (+ki kell választani az SU és custom recocery verziót): "device mode cannot be detected" üzenetet kapok.
Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy miután elindítottam a toolkitet, eleve fastboot-ban kellene rádugnom a tabletet a gépre, vagy usb debuggingal, bekapcsolt állapotban...Segítenétek?

-
hobbitka_
tag
Sziasztok!
Gyors segítség kellene. Haverom N7-t mókolom és szeretnék a toolkittel gyorsan túllenni a a root+bl+custom recocery részen.
Amikor elindítom a tool-t, majd nyomok neki egy eszköz kiválasztást (2013-s GSM verzió), akkor utána nem ajánlja fel a 4.4.2-s KOT49H verziót, csak 4.4.0-ig és említ is valamit, hogy csak a fizetős verzió tud automatikusan frissülni.
Ha jól értem, akkor nekem frissíteni kellene valamit, csak azt nem tudom megmondani hogyan.
Kisegítenétek?Köszi előre is!
-
havri1
félisten
-
törölt tag
válasz
aizen92
üzenetére
Igear Nexus 7 tok néven érdemes keresni:
Pont tegnap fejezték be a forgalmazását

Igear tok forgatható belső résszel Google Nexus 7,fekete
(#19377) havri1: Hát nekem azt hiszem 4990 Ft volt a fehér külsős fekete belsős verzió

-
havri1
félisten
válasz
üzenetére
Így van. Na meg a maga ~700Ft -os árával azt hiszem ez is már 3xosan kiszolgálta

(#19376) aizen92: Skynet258-et keresd, én nála vettem, marha jó!
Szerk.: Megtaláltam a webshopot, ahol vettem tőle, sajnos ilyen már nincs, és nagyon kevés van csak, de 360fokban elforgatható egyáltalán semmi..
-
törölt tag
válasz
aizen92
üzenetére
Szia, nálam ennyi repedés keletkezett (már múltkor akartam berakni róla képet, csak akkor nem került rá sor, szóval köszi, hogy szóba hoztad
), azt persze le kell írnom azok miatt, akik esetleg nem tudnák, hogy nálam, a tokból rendszeresen ki van véve, mert idehaza általában dokkolóban használom, szóval hogy ellentétben azokkal akiknek nincs dokkolójuk nálam nem úgy néz ki a dolog, hogy egyszer beleraktam a tokba aztán benne is marad hónapokig. Amikor pedig tudom, hogy egymást követő napokon sorozatban úton vagyok, akkor nem veszem ki a tokból, hanem a mUSB porton keresztül hagyom a másik gyári úti töltőn, kímélendő a tokot és a táblagépet egyaránt.Apró repedés a tok felszíni borításán, ez felületi sérülés csupán
A tokot innen vettem: de most csak pink van nekik

Szerintem ez a kis felületi sérülés sem keletkezett volna (ráadásul nem is a forgatható résznél van), ha fixen mindig a tokban lenne a tablet.
-
aizen92
addikt
GoodSpeed-hez intézném a kérdésem és még esetleg azokhoz akik rendelkeznek 360-fokban forgatható tokkal.
Nekem volt egy ilyen ebay-es tokon ( nem ez a kék csak ezt találtam róla
). ez a hót egyszerű. pár dolláros. na annak a műanyagja elkezdett széjjel töredezni, leválnak belőle a darabok.
a kérdésem az lenne, hogy nem tapasztaltatok a 360-as tokkal repedéseket? vagy, hogy kezdené megadni magát az anyag? fölöslegesen nem akarok beruházni már a sokadik tokra.
esetleg linket hol lehet venni, mert amiket Goodspeed linkelt fehér "samsungos" egyik se hasonlít. gondolok itt pl erre
válaszokat előre is köszi!
ui.: sorry a 80.000. tok-os kérdésért.

-
havri1
félisten
válasz
ribery22
üzenetére
Tehát ennél a pontnál, ami a képen van. Nyomom a powert, és nyomkodjam mellé a hangero up-ot?
Próbálom..Szerk : 7 mp múlva kikapcsol a Tab.
Én még mindig azt mondom, ezen nincs Stock recovery.Szerk 2: ujraraktam már toolkittel, ugyanez.
Szerk3: Na, fejlemény! nem volt jó az előző felrakás. Most újra felhúztam Toolkittel, és jó lett!
Köszi mindenkinek

-
havri1
félisten
válasz
s3nsitivity
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
(#19359) fatty
Nem piszkálom, gyárit szeretnék minden tekintetben
-
havri1
félisten
Helló!
Rég romboltam, így ma nekiestem

4.2 volt még fent, egy paranoid személyében.
Kicsit kezdett rosszalkodni, így megérett a csere.
Toolkit friss fel, update ráereszt, és rátoltam a 4.4.1 -et. Fel is ment szépen (csináltam full wipeot a toolkitben, tehát formatált).
Első indulás, OTA-n a 4.4.2. Felmegy. Gondoltam tolok egy full wipeot rocoveryből..aha NINCS PARANCS fogad
Toolkittel újrahúztam a stock recoveryt, de ugyanez.
Ez így default?
Szerk.: Most futó rendszer alól csináltam egy gyári visszaállítást, talán többet ér a semminél.
-
Meghivott
addikt
válasz
m4csk4fogo
üzenetére
Másokat pedig a fényes, csillogó zavar.
1db, amúgy. -
Meghivott
addikt
Üdv,
matt fóliából milyet érdemes venni?
Van valami ajánlott márka?
Van itt egy srác, aki noname matt fóliát árul 900.- körül. Jó lehet? -
lafaty80
addikt
Nincs valaki somogyból, akinek van pogo-s asztali dock-ja?
Úgy néz ki a gyerek nekiment töltés közben a tabletnek. Most lemerült 0-ra és hiába van rajta a töltőn, nem történik semmi. Usb lötyög a szokásosnál jobban.... Viszont javíttatni nem akarom elküldeni nyitott bl-el.
-
RomiJosy
aktív tag
Fájó szivvel de megválok szeretett nexusomtól. 2012-es 32gb 3g. Minden szuperál. Fotók aproodon.
-
paci88
tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy mennyit ér egy 32 Gb-os, 3G-s Nexus 7, 1 éves volt decemberben. 12.20-ig garanciás még. Elejétől fogva fólia van rajta és Nillkin smart cover szóval tényleg hibátlan és karcmentes. Nem tudom mennyit ér és el szeretném adni, mert nincs kihasználva. Ha esetleg valakit érdekel írjon nyugodtan. Válaszokat előre is köszönöm!
-
GuruZone
őstag
mi a leggyorsabb mód visszarakni a JB-t egy nem rootolt KitKat-re?
Asszony panaszkodik a KitKatre, hogy fagyogat és be- belassul.
köszi előre is.
-
Szevam
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Köszi szépen! -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
A következő a problémám. A billentyűzeten be van állítva a kézmozdulattal történő gépelés és minden egyéb amit be lehet pipálni, viszont nem működik. Tud valaki segíteni ebben? -
TripleB
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Érdekes, nálam is ez van, de a Moto G-n és az android mini pc-n minden rendben... ki érti ezt?
-
Andris837
senior tag
Ma szereztem be egy Nexus 7-et. Eddig nincs rá panasz. Most épp a 4.4.2 megy rá. Remélem nem fogok csalódni benne.

-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Hogy lehet a szoftverhibát kijavítani, mert ma reggel hangerő le+bekapcsoló gomb megnyomásával kapcsolt be a nexus7?
-
bAtt001
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
elég nehéz meghatározni a hiba okát ha nem is lehet reprodukálni a hibát
újrarakás hátha megoldja, ha OTA-n frissíted fel a legújabb verzióra utána csinálj egy factory resetet is majd hogy tiszta legyen az egész rendszer 
-
aizen92
addikt
Valaki használ BT egeret? Nekem 4.4.2n 2012 es modellen szaggat a kurzor mint a fene. Használhatatlan. Bezzeg N4en ugyanezzel az egérrel tökéletesen működik..... mitől lehet ez?
-
bAtt001
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
az nem jól érzékeli olyankor az érintést szerintem, nekem régen olyan volt paranoid rommal hogy egy 5 perc használat után a kijelző egyik részén másodperces késéssel érzékelt csak. újraraktam utána megjavult. így gondolom lehet szoftveres vagy hardveres baj is simán az ilyen hiba. restart, factory reset, teljesen újrarakni, majd csak ezután szerviz, ez a sorrend ha nem javul meg magától. kit tudod szűrni lassanként a szoftveres hibát

-
-
aizen92
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
én nem használom. de remélem neked ez majd segít! hajrá

-
s3nsitivity
addikt
Nálatok is eltűnt a naptárból a magyar névnapok?
Mármint ha valaki eddig használta.

Gugliék kiszedték a gyári névnapos mappát?
-
bAtt001
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
húzd le a töltőről, valami földelési gond is lehet nekem is szokott ilyet csinálni néha. képernyő ki/be aztán működik rendesen

-
bringasisti
őstag
Sziasztok. Most száll el az agyam! REFURBISHED Nexus 7 a kicsike. Ha teljesen feltöltve a töltőn van egy egyszerű oldalnál is gond a görgetés és mindig mást csinál mint szertném /kicsinyítés nagyítás /eddig is türelmesnek kellett lennem hozzá de most beleerősített. Most már ha gépelek nem jelzi ki az utolsó néhány betűt esetenként / persze kopogtatom rendesen / aztán egyszerre kiírja mind. Esetleg ötlet a kukán kívül?
-
Edge
veterán
válasz
Hawaii2249
üzenetére
könnynen leszedhető, nyoma se lesz én már többször szétszedtem.
-
KZP
őstag
válasz
Hawaii2249
üzenetére
Ha szépen (látható nyom nélkül) szét tudod szedni, akkor szerintem semmi akadálya.

-
Hawaii2249
tag
Most kaptam vissza másodjára a szerviztől a tabletet. Elállt a kijelző, de basztak megcsinálni, olvastam hogy a csavarokat kell meghúzni. Könnyedén szét tudnám pattintatni már próbáltam, de nem akartam szét szedni teljesen.
Garancia vesztés nélkül szét szedhetem itthon meghúzni a csavarokat?
-
törölt tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére

Persze összecsukva

-
törölt tag
Tegnap este nagy szerencséje volt a táblának is meg nekem is :-) Apám munkahelyén azt hittem az irodában már nincs senki, így nyugodtan tettem a sapkám mellé... aztán hirtelen a semmiből nagy vehemenciával előbukkant a titkárnő, rátenyerelt az asztalra, de oltári szerencsével úgy, hogy a két keze közötti területen volt a tábla. Mondtam is apámnak, ha véletlen azt hitte volna hogy valami könyv aminek úgysem árt eléggé szomorú napnak néztünk volna elébe:-) Mindegy, ezt egy éberségre figyelmeztető jelnek tekintem. Csupán azért is írtam le, mert akik úton ilyen tokban használják illetve tárolják, gondoljanak arra is, hogy messziről különösen avatatlan szemek könnyen kis napló méretű könyvnek nézhetik :-)
-
magicbox
senior tag
válasz
tojaaji
üzenetére
Szerintem mindenképpen. Ennyi pénzért nem nagyon van alternatívája. Kenterbe veri az összes hipermarketbe ömlesztett kínai vackot. A 2012-es modell még bőven erős középkategória. Kijelző gyönyörű, RAM és a processzor nálam mindenre elég. Komolyabb játékok gond nélkül futnak. Váltani is a 2013-as modellre fogok, ha lesz már belőle Refurbished verzió

-
RomiJosy
aktív tag
Üdv.
Android 4.2.2 van a nexuson,eddig ha a képernyők között lapoztam, mozdult kicsit a háttér,most valamiért nem akar és nem tudom hol kell visszaállítani.
Tud valaki segíteni? -
aizen92
addikt
válasz
tojaaji
üzenetére
40 körül kapható. szerintem használtan érdemes venni.
össze sem lehet hasonlítani egy hasonló árkategóriájú "kínai másolat" androidos tablettel.
Bár ha hosszabb távra tervezel, és használt készülékvásárlással sincs bajod , akkor lehet érdemes lenne azt a plusz 20-25 ezret rászánni a 2013-as modellre, mert arra tovább jönnek még hivatalos android frissítések.
bár személyes véleményem, hogy egy 7"-ra tök fölösleges a full hd kijelző, és a mostani 2012-esnek 1 giga ramnak se tudtam még kihasználni a 3/4-ét sem. -
tojaaji
aktív tag
Érdemes még ilyet venni?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
tojaaji
üzenetére
Újracsomagolt (Refurbished) termék:
Az újracsomagolt készülékek gyártó által leértékelt készülékek melyek újra kereskedelembe lettek helyezve. A leértékelés okai lehet szállítás közbeni doboz sérülések, kiállított darab volt, vagy meghibásodás esetén javított (szerviz visszavett) készülékek. Minden ilyen tanúsított, felújított termék teljes körű átvizsgáláson, tesztelésen, és alapos tisztítási folyamaton megy keresztül, mielőtt újra ellenőrzésre és csomagolásra kerülnének. Az Asus a refurbished készülékeire 1 éves gyártó garanciát vállal, amely minden hivatalos márkaszervizben érvényesíthető.
-
tojaaji
aktív tag
Edigitalnal mi az a Refurbished verzió?
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Hát az arm-es Linuxot pont ilyen célokra találtak ki.

Egyébként nem a droid helyett hanem mellett akarom használni. És ,hogy miért? Mert a droid tudásának véget feszegetem. Mivel nincs laposom így gondoltam valami erősebb dolog is elfutna. Nem programot írni vagy videót dekódolni akarok rajta..
Az Ubuntu is jó amikor épp nem örül meg
Ezért kéne valami stabilabb. -
Bozek
nagyúr
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Sebességben olyan nagy gond nincs vele (bár én régebbit próbáltam), de sajnos nincs támogatás, így értelmetlen az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 10
- További aktív témák...
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 6 gen M2 128GB, 12 hónap garancia!
- Új Apple Pencil (2nd gen)
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray szürke ajándék
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Már ezt is jó vételnek tartottam!
25e-ért meg ajándék!

Köszi szépen!