Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
beloadjoker
őstag
Helló srácok!
Baj van :/
a digitizerem eltört szóval cserélni kell most vettem egy alaplaphalott nexust és gondoltam keretestül kicserélem a kijelzőt mert nincs különbség na most DE van a rohadt életbe mert az enyém wifi + 3gs tehát van benne sim ajtó amit vettem az alplaphalott meg csak wifis és nem ugyan olyan ... :/ szóval le kéne venni a keretről a kijelzőt.. ami törött az nem gond viszont ami jó azt hogy szedjm le? csinélt már valaki ilyet? illetve az alatta lévő ragasztóval mi a helyzet? jó lesz úgy hogy visszateszem rá a kijelzőt és annyi vagy valahonnan vennem kell ilyen kétoldalú ragasztót ha kell vennem akkor tudnátok linkelni? ja és országon belül kéne nem ebayről.
Szóval valaki valami tanács?

-
front3r
őstag
XDA-n másoknak is jelentkezik a lag, tehát "nem vagyok hülye".

Persze vannak, akiknek meg úgy megy mint a vaj... -
Polllen
félisten
válasz
Partybokszos
üzenetére
Elméletileg nem. Legalábbis cm-t ART-n használva nem tapasztaltam lassulást hosszú hónapok után is. Persze lehet, hogy volt, csak nem volt annyira látványos, mint dalvik esetén.
-
Partybokszos
csendes tag
Ha kinyitottam a bootloadert és úgy raktam fel a romot attól még kapok értesítést ha ota-n jön egy frissítés?
-
zhorvath
aktív tag
Ez legyalul mindent a tabletről? Vagy frissít?
-
Partybokszos
csendes tag
Na akkor megnézzük ezt a launchert.

-
Partybokszos
csendes tag
Na felment tényleg hasít bár van egy olyan érzésem ez is be fog lassulni előbb-utóbb.
-
Zsebob
senior tag
válasz
Partybokszos
üzenetére
Kb. 7 perc volt. Izzadtam...
-
front3r
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Akkor is akad, ha factory reset-et csinálok, bár én hagytam hogy befrissítse az appokat az után(Google appokat csak).
Nálam egyáltalán nem ilyen jól fut, mint itt!
Neked ilyen jól fut, mint a videóban?Amúgy nálam már a varázsló sem az igazi, ami a reset után következik. A gombnyomás ott is akad picit. :S
8GB-os refurbished modellem van. De nem hinném, hogy a 8GB miatt lenne ez.
A 4.4.4 is elég jól megy, de az első verzió az igazi, ott olyan jól fut a tabletem mint a vaj. -
Integra
titán
válasz
Partybokszos
üzenetére
nekem biztos volt valahol 5-10 perc között az első boot. ezt egyébként több tutorial oldalon is leírják, hogy legyél türelmes és várj, mert a 4.4.4-hez képest is feltűnően sokáig tart az első boot up.
-
Partybokszos
csendes tag
Mennyi idő mire beboot-ol?
-
Integra
titán
válasz
front3r
üzenetére
nem tudom megmondani, főleg nem látatlanban, hogy mi lehet.
ha a google oldaláról töltöd le a teljes 390mb-os tgz-t és abból telepíted fel, igen, teljesen elveszik minden adat és újraformáz, csupsz, tiszta, teljes os lesz, mintha out of the box vennéd.nyomj egy factory resetet. aztán telepítsd újra. nyomj rá egy factory resetet és használd úgy picit (én így telepítettem fel az 5.0-t). csupaszon figyeld meg, ne lakd be. ebben az esetben is, teljesen natúr friss telepítéssel is akad folyamatosan? vagy belaktad, rengeteg programot telepítettél és úgy akad?
megadtam a google accountot, play betöltött, elkezdte a frissítéseket tölteni, megcsinálta, mindent ahogy kell.
-
front3r
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Jó lenne kideríteni a különbséget! Mi okozhatja azt, hogy nálam kb halálra fagy az 5.0, nálad meg szárnyal?
Fastboot-al raktam fel, így szerintem mindent formáz, nem? Az XDA-s guide szerint mentem végig, utána felraktam a lollipopot, és elborzadtam az akadásoktól, de már a legelején nem úgy reagált a gombnyomásra ahogy kellett. Az animációt picit később kezdte el. Miután meg már felvettem a fiókom, akkor olyan lassan hozta be a beállításokat hogy ne is beszéljünk róla.
Felraktam a 4.2-őt, az meg úgy megy mint a baj, nem hiszem hogy hardveres hiba lenne, ha az meg ilyen szépen megy...
A 4.4.4 elviselhetően megy, de már itt látszik, hogy a 4.2 jobb volt ebből a szempontból is már. -
törölt tag
válasz
Zsebob
üzenetére
No és a TV Go ?

A másik, mindig előkerül mostanában ez a 2012-es HW dolog... Telekomnál most ilyet osztogatnak új előfizetékeshez: Samsung Galaxy Tab 3 Lite - közelebb a határ
Az N7 még most is erősebb, pedig az ajándék táblagép idei termés.
-
-
Integra
titán
válasz
bAtt001
üzenetére
nálam semmi ilyen. a képgalériát úgy pörgeti, hogy öröm használni, a 4.4.4 labdába nem rúgott a tegra3-mal. task manager is hasít. jelenleg semmi rosszat nem tudok rá mondani.
nekem ez a tiszta, egyszerű felület tetszik. noha jobban szerettem a sötét háttéren világos ábrázolást. itt meg a settings is megfordult a színhasználatban. de tényleg ennyi jelenleg.
-
bAtt001
addikt
-
G4bi89
senior tag
válasz
bAtt001
üzenetére
Nekem még sokat nem volt időm tesztelni de valóban elég lassúcska. Főleg ha a Nexus5 után veszem a kezembe, de ez mondjuk természetes.

Azt viszont nem tudom a gyári 4.4.4 milyen volt sebességben mert f2fs slimkat -en voltam ami azért hasított sebességben. (főleg ami a multitask-ot illeti) -
törölt tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Szintén. Van vagy 4 Stream applikáció: TV GO, Mindig TV, RTL Most, GameTrailers TV
Amik nem érintenének kellemesen, ha kiesnének. Majd amikor megjön OTA-n akkor települ egyből, aztán vagy lesz amelyik kiesik vagy nem. Meg ugye nálam OTA-val sosem volt gond, remélhetőleg most sem lesz. Azért mondom, hogy nálam, mert volt itt olyan a topicban, akinek az OTA-tól is elfeküdt a zöld robotja... de még mindig az a legbiztonságosabb, meg legkomfortosabb.
-
Cyrin
addikt
nekem is sikerült adb fastboot módszerrel
tesztelni nem tudom, mert nincs időm rá, tetszik -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
janeszgol
üzenetére
Az egész 5.0 megjelenést napolták el, már egy hete meg kellett volna jelennie. Az OTA-ra szerintem már mostantól lehet számítani, de teljesen véletlenszerű, hogy kinél mikor jelenik meg. Nekem volt olyan, hogy még aznap ahogy felkerült az image a developer oldalra, meg olyan is, hogy csak 3 héttel később.
-
Partybokszos
csendes tag
5.0-ról vélemények?
-
janeszgol
félisten
Én megvárom az OTA frissítést. Nem tudom meddig napolták el.
-
beloadjoker
őstag
Miert ne lenne root?
Itt van nakasihoz ez mar 5.0n is jó:
http://download.chainfire.eu/295/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-grouper-nakasi-nexus7.zip -
Integra
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
ha ilyen jó lesz az n4-en is az 5.0 mint a régi n7-en, akkor nem fogok rohanni n6-ért, hogy lecseréljem.

-
Integra
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
ez már art

nincsen még root hozzá asszem.
wugfreshnek is frissítenie kell az nrt-t, mert azzal nekem nem ment fel. összevissza bénázott, volt amikor mismatch volt, volt, amikor match, aztán amit lentebb linkeltem, ott elakadt. de biztos nagyon gyorsan fogja igazítani a gyári image file-hoz az nrt-t. -
l.skywalker
titán
válasz
Integra
üzenetére
Ezt nem is vártam, hogy másként oldják meg. Nem értem miért nem lehetett volna pl. a Google Now Launcher a stock. Nem mintha az sokkal jobb lenne.
Egy-két dolog érdekelne, hogy akkor most ART vagy Dalvik?
És ROOT már vajon van hozzá? A Nexus Root Toolkit 1.9.3 a preview release-re adott ki frissítést... -
Integra
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
jól van, örülök

amúgy itt is elkövették a launchernél amit anno a kitkatnél az n4 esetén. nincsenek háttérképek, nem veszi le magát minimál indító oldalra, hanem továbbra is 5 oldal van. na mindegy, szép és gyors.
-
Integra
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
dugd át másik usb aljazatba a gépen, ez rendszeresen előfordul
-
Integra
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
letöltöttem az alább linkelt sdk-t és telepítettem.
létrehoztam egy android nevű mappát, majd letöltöttem az image filet, amit kitömörítettem és a tartalmát bemásoltam ebbe az android mappába.
ugyanebbe a mappába bemásoltam a Fastboot+ADB(20926).zip kitömörített tartalmából értelem szerűen a win32 részét.
aztán cmd és bemész az adott android mappában, ha benne vagy, először: fastboot devices - ha működik, akkor visszaírja a készülék számát. utána meg simán beírod,hogy flash-all.bat és már telepíti is azonnal.
nem kell megijedni, első bootolásra hosszú percekig fog tekerni, majd feláll
-
Integra
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
kellett az sdk tools only is, az nem volt telepítve.
aztán tényleg egyszerű volt már tgz-t kitömöríteni, mellé másolni a folderbe az adb win32 részét, simán ment a fastboot devices és a flash-all.bat is utána
-
Integra
titán
válasz
beloadjoker
üzenetére
ok, megvan, kitömörítettem az image filet és ott a flash-all is, most egy folderbren van eddig az összes, leszámítva a képen látható
hm
can't start, because adbwinapi.dll is missing from your coumputer. -
Integra
titán
válasz
beloadjoker
üzenetére
ezt nézem
nekem ilyen flash-all.bat file nincsen, pedig amit kért, letöltöttem -
beloadjoker
őstag
rakd fel flash all.battal hagyd a wiugfresht én n5re nemrég tettem fel
-
Integra
titán
ilyet csinál, valami baj van..

-
Integra
titán
hm, a nexus root toolkitnek megfekszi a gyomrát a frissítés, adb check és fastboot után irdatlan krixkraxot dob ki a command ablakban, amikor telepítené..
-
a000
őstag
Sziasztok! Erdemes meg megvenni a 2012es Nexus 7-et? Hogy fut rajta az 5.0?
Ha igen van aki tervezi venni expansysrol? -
l.skywalker
titán
Íme:
-
front3r
őstag
XDA be is halt a nagy terheléstől.

-
beloadjoker
őstag
ne már.. kb mindenre kint van már tilapia miért nem kapja meg?

amúgy itt vannak:
https://developers.google.com/android/nexus/images
-
aizen92
addikt
-
Csezi
tag
válasz
sto1911
üzenetére
Amíg visszatöltögeti az alkalmazásokat,nem nagyon kell bolygatni,nem is nagyon válaszol...miután az összes alkalmazást frissítette,egész hasznàlható....
Így "gyárin" ami még lehet,h nem a végleges gyári,antutu 18500....régebbi romokkal volt gyorsabb is....kicsit szokatlan a rendszer...de aki egyszer végigzongorázza,rájön,h majdnem ugyanaz....de hát egy jól működő rendszerben nemigen lehet új funkciót hozni,max máshogy körítjük....
-
janeszgol
félisten
Mikorra csúsztatták a hivatalos startot? (Erre a készülékre persze.)
-
front3r
őstag
Az a durva, hogy a 4.1.2 meg úgy megy mint a vaj.

Ettől is ezt várnám el! -
front3r
őstag
Visszaállítottam gyári állapotba, majd csak frissülni hagytam a Google appokat. Ezek után is úgy belassul az egész, hogy a beállítások panel is laggol, sőt, a gépelés is. Ez inkább valami kemény bug lehet...egyelőre nem tudom mi az, de kizártnak tartom, hogy ez a végleges állapot, és erre a Google rábólintott.
-
front3r
őstag
válasz
resyxx
üzenetére
Tényleg? Nekem 7x darab app telepítése után(Google féle visszaállítás) olyan laggos az eszköz, hogy még a 4.4.4 is jobb volt ettől...
Tárhely van, több mint 3GB. Nem értem mi a gond.
Mondjuk ha nem állítok vissza mindent, akkor lehet nálam is szuper lenne, de ez így nagyon gáz.
Remélem csak valami bug, amit gyorsan javítanak, vagy valami triviális hiba, de ennek nem így kellene mennie, főleg hogy az összetákolt verzióról meg jó vélemények voltak, tényleg nem értem. -
beloadjoker
őstag
Majd írjatok hogy milyen!!! Tilapiara mikor varhato?
ja és ez teljesen a végleges? Mert ide még enm dobták fel
https://developers.google.com/android/nexus/images -
front3r
őstag
-
front3r
őstag
válasz
Rocky975
üzenetére
Annyira ma van a nagy nap, hogy már ki is szivárgott!!!
Lollipop Factory IMAGE for Nexus 7(2012-WiFi)!!!!!!Nekem már az appok települnek!
Lassú lesz az install, de ez várható volt, mert titkosítva lesz a partíció is! -
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Lol, senki nem vedte az androidot, az orszagban elsok kozott volt iPad 1-em annak idejen, nem errol van szo. Az a te tevkepzeted hogy itt uldozik az applet.
Ahogy a legelso idevonatkozo hsz-emben irtam SOKAN nem tudnak kulonbseget tenni a dzsunka, a jo es a Nexusok kozott. Idevago tapasztalat: iPhone-bzi ismerosom haverja vett egy dzsunka kinai adnroidot, beraktam a simet, es nem tudtak rajta beallitani a mobilinternetet. Mit vontak le ebbol? Az android kukaba valo. Mi volt a megoldas? Az ugyintezo rosszul diktalt le nekik valamit. Vegeredmeny? En vagyok a hulye, mert rossz adatot kaptak. Ilyen emberek kepesek egyedul levegot venni. Es meg 100 ilyen van.
Ezzel el is erkeztunk a temahoz: azert nem tetszik sokaknak az android, mert nem egy rendes Nexust vettek, hanem kinai olcsot vagy valami markasabbat, de ugyanugy igenytelenul megirt gyari meg memory leakes dragat, amivel szinten szivtak. Vannak jo szeriak, Samu S1, S2 pl. kifejezetten az volt, de mar raalltak a tomeggyartasra ok is, emiatt egyre igenytelenebbek is, igy S3 utan nem is vennek toluk semmit. Aki viszont megveszi, majd sziv vele, jo hogy fikazni fogja agyverzesig.
Ezzel szemben a Nexusokat rendesen optimalizalja a gyartoja, sallangmentes eredeti androidot kap a kezebe, elegedett is lesz. Ez pontosan az, amit az Apple csinal: egy kutyu-egy OS, meg szep, hogy jo lesz. Ezert nem hasonlitanam ossze a Nexuson kivul massal az icuccokat. A Nexusnal elvaras egy 100%-os OS, Samsungnal meg nem. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy kell, hanem, hogy lehet. Ehhez képest úgy viselkedsz, mintha kötelezővé tenném egy iPhone meg egy dzsunka telefon összehasonlítását. Nekem sem jutna eszembe egy lapon említeni őket, mert minek, de azzal nem értek egyet, hogy összehasonlíthatatlanok. Ilyen nincs.
Mellesleg én tényleg nem a teljesen különböző kategóriákat hasonlítottam össze, te voltál aki még egy Samsung Galaxy S5, HTC One M8, iPhone 6, Nexus 5 összehasonlításra is azt mondta, hogy nem lehet, meg hülyeség, mert az előbbi kettő gyártója nem tud rendes rendszert fejleszteni. Elég sajátosan értelmezed azt, hogy mit mivel lehet, meg érdemes. Én azért fenntartom a jogot, hogy bármilyen Androidos csúcsgépet összehasonlíthassak egy bármilyen Nexus vagy Apple cuccal, mert van mi alapján.
Mindegy, részemről is vége. Megtanultam a leckét, ebben a topikban tényleg nem lehet kimondani az Apple nevét anélkül, hogy ne alakuljon ki flamewar. Ez már sokadik alkalommal alakul így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- LG LCD és LED TV-k
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPad 8th. 32GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 90%/p4860
- iPad 11 128GB Wifi Újszerű/2027.08.03.Gar.Akku 100%/p4868
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air (2026) 11" M4 Wi-Fi 128GB Space Gray ! ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mint a vaj, hibátlan. 
Lassú lesz az install, de ez várható volt, mert titkosítva lesz a partíció is!