Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
havri1
üzenetére
Egy fórumhozzászólásból vetted, innen.
... és a Google-el találtam meg. Kb ennyi köze van a Google-nek hozzá.
Egy hozzászóló írta, ne vegyük már alapnak...

-
havri1
félisten
válasz
üzenetére
Az LCD monitornál nem lehet beégésről beszélni.
CRT-nél azért éghet be a cső, mert a nagy intenzitású elektronsugár a fényporréteget károsítja.
LCD-nél teljesen más az elv. Ott minden egyes képpont külön van definiálva, vagyis mindegyikhez tartozik 3db vezérlő tranzisztor és 3db kristálycella( a 3 szinnek megfelelően). A kijelzés pedig úgy jön létre, hogy a cellában a folyadékkristály kristályrácsa feszültség hatására elcsavarodik, így a háttérvilágítás fényét az elcsavarodás mértékében egy polarizátoron keresztül engedi át.
Röviden és konyhanyelven ennyi.Amit te láttál az nem beégés, volt, hanem a hosszabb terhelés hatására egy kicsit "beállt" a kristályrács, vagyis a vezérlés megszünése után "nem csavarodott vissza" teljesen. (Hogy ez egy maradó sztatikus tér miatt történt, vagy a kristály szerkezete okozta, azt nehéz megmondani). Ezért szünt meg pihentetés után. Ha beégés lett volna, az nem tünik el.
Egyébként az "ellentétes" vezérlés, ahogy ezt előbb leírták valóban segíthet. De mivel a sötét képpontok ugyanúgy nem kapnak vezérlést mintha az egész monitor ki lenne kapcsolva a legjobb, ha kikapcsolod, és hajszárítóval egy kicsid felmelegíted a TFT-panelt (max 40-50 fokra!!) azon a részen ahol a jelenséget tapasztalod. Hő hatására a kristály lágyul, könnyebben visszaáll.
Forrás google

Nekem 10 éves az asus lcd monitorom, és megy elég sokat..de semmi ilyesmi. -
törölt tag
Pedig a jelenség létezik, nekem minden PHILIS LCD Monitorom használati utasításában benne van:
"Az „utókép”, „beégés” vagy „szellemkép” tünetei nem szűnnek meg, miután kikapcsolják a monitort. • Ha az LCD-monitor hosszú ideig állóképet vagy mozdulatlan tartalmat jelenít meg, a kép „beéghet”, amit „utóképnek”, illetve „szellemképnek” is neveznek. A „beégés”, „utókép”, vagy „szellemkép” jól ismert jelenség az LCD panel technológiában. Az esetek többségében a „beégett” kép, „utókép” vagy „szellemkép” folyamatosan eltűnik egy adott idő elteltével, ha kikapcsolják a monitort. • Mindig aktiváljon egy mozgó képernyővédő programot, ha a monitort őrizetlenül hagyja. • Mindig aktiváljon egy rendszeres képfrissítő alkalmazást, ha az LCD-monitor mozdulatlan tartalmat jelenít meg. • A súlyos „beégés”, „utókép”, vagy „szellemkép” tünetei nem szűnnek meg, és nem javíthatók. Ilyen kárra nem vonatkozik a garancia. "
Forrás: PHILPS PDF
Szerk: A dokkolón pihengető Nexus 7 digitális óra módban sem a semmiért jelzi csak nagyon halvány három ponttal alul a kezelőszerveket, és változtatja rövid időközönként a digitális óra helyét a kijelzőn. A dokkolón ugyanis alapból sosem kapcsol ki a kijelző teljesen, csak ha külön beállítjuk, vagy a be/ki kapcsoló gombbal alvó módba helyezzük.
-
Drakk
tag
Szeretném időjárás állomásnak használni a Nexusomat.
Ehhez két dolog lenne jó:
1. Ha a kamera mozgást érzékel, akkor magától bekapcsol tablet
vagy.
2. Mindig be van kapcsolva. Az Alvó mód beállításánál a bekapcsolási idő max 30 perc lehet.Van rá megoldás, hogy a két pont közül legalább az egyiket meg tudja, valósítani.
Köszönöm a segítséget!
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Kijelzőt keresek nexusomba, akinek esetleg van vagy tud szerezni az szóljon bontott is érdekel vagy ha valakinek van alaplaphalott nexusa jó kijelzővel az is.
-
Pár napig jelezte eltüntethetetlen notifiaction-nel az aláírásomban lévő ROM hogy jött a 443 update, de nyilván nem telepítettem rá az F2FS rendszerre, de ez tegnap elmúlt. wtf
-
eckmester
tag
Üdv.
Érdeklődnék azoktól, akik felrakták a 4.4.4-et hogy milyen a rendszer és rootolható-e. -
G4bi89
senior tag
Nálam 14617, de nem az antutu pontszámtól lesz gyors és használható vagy éppen lassú az eszköz.
-
retroid
senior tag
Használ valaki Nexus 7 2013 hoz Gerilla Bubble Protector tokot? jó hozzá?
-
beloadjoker
őstag
Kicsit hülye kérdés a kijelző az ugyanolyan az összes 2012es nexusba ugye? /tehat mindegy hogy hány gigás stb/
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Nem tudjátok ez jó 2012hoz is?? Hozzákötni gondolom persze de össze is lehet csukni vele?? Írtam az illetőnek ha jó akkor veszem is tőle :-)
[link] -
bigsee
addikt
'reggelt! Most települ felfele a 4.4.4...! Kíváncsi leszek, javul-e valamit, egyébként meg hatalmas pirospont a frissítésekért, kevés eszköz kap ennyit.
Viszont a hangerő - videolejátszás közben - problémára tudtok-e gyógyírt, egykét filmet nagyon gargyán játszik le, míg a Youtube pölö hangos? Gyári ROM, noroot.
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Android 4.4.3-al ez milyen eredmenynek szamit? (Semmi extra nincs a telon, csak netre van hasznalva)
antutu -
aizen92
addikt
válasz
beloadjoker
üzenetére
én anno 4.000 vettem a Luxepadot. Aquaban most 9000
a régebbi verzió is ezen az áron fut. WTF???4-5000 a legolcsóbb szerintem. Én ezt venném. Jó sok funkció billentyű, ipon, és 2 év gari.
egérből meg ez van nekem a görgőm valamiért szar. szerintem nem típus hiba. ki kell próbálni előtte ott az üzletben!!! szóval vigyél elemet is hozzá, mert van amihez nem adnak.
-
aizen92
addikt
válasz
beloadjoker
üzenetére
genius Luxepad 9000 BT bill, és az egerem egy modecom noname fos, de a célnak megfelelt a 12esen és most a 13ason.
Ja és BT billt, olcsón csak angol kiosztással kapsz, de android felismeri és magyarra rakja, edetleg átmatricázhatod, ha meg valami funkciót nem oszt ki magyarra ( sokszor előfordul) akkor PLAYből external keyboard prot töltsd le és teljesen át lehet bindelni a billt.
-
beloadjoker
őstag
Hali'
Ki milyen billentyűzetet és egeret használ a tablethez??
Nekem olyan kellene mindkettőből ami usbs vevő nélkül működik vele normálisan és persze minél olcsóbban akarok venni
szóval ki mit tudna javasolni? :-)Ja és azért kéne vevő nélküli mert usbre csatlakoztatnek valamit pluszba
-
susu88
tag
Olyan másnál is van 4.4.2-n, hogy a hangerő csúszkán nem látszik ha a gombokkal változtatom a hangerőt?
-
Cyrin
addikt
én anno megcsináltam mindkettőt ugyanannál a verziónál mindkettőt belakva, és ég és fölt volt a különbség a tiszta telepítés javára.
-
csabám
addikt
válasz
üzenetére
Nekem speciel nem tart órákig. Az a pár dolog ami rajta van kb. tizenöt perc alatt újra fent van

Egyébként, a későbbi problémák elkerülése végett én mindig tiszta telepítést csinálok akkor is ha nincs főverzió szám ugrás (sose lehet tudni alapon).
De persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki idáig bevált a dolog! -
törölt tag
válasz
csabám
üzenetére
Hát vannak akik csinálják ezt a 0-ról való rendszer telepítést, csak azért, hogy picit gyorsabb legyen (esetleg), utána meg órákig tart a belakása minimum. Nekem még FR sem volt kb több mint 6-7 hónapja és nem is lesz még sokáig bízok benne
A rendszer gyors, stabil, belakott és az aktuális legfrisebb. -
csabám
addikt
-
susu88
tag
Nem tudja valaki, hogy hogy lehet a 4.4.3 frissítés értesítést kikapcsolni? Még nem szeretném feltenni és zavar a kis ikon a sarokban...
-
Csezi
tag
f2fs slimkat romról váltottam 4.4.3-gyárira....hát érzésre olyan,mint,ha behúztam volna a kéziféket...!
A slimkat-tel az volt a gond,h egyre gyakoribb volt a fagyás...!
Tudna valaki valami használható és jó romot javasolni,ami stabil és gyors is...utolsó lenne,kezdem megunni a romolást...
meg az a terv,h a barátnőmnek adom a tabot!
-
beloadjoker
őstag
nehogy ti is úgy járjatok mint én

felraktam éjszaka töltőre a tabletet és csodálkoztam hogy pár óra múlva még nincs maxon, hát nem nexus 5 töltőjét dugtam rá véletlen?
/az csak 1 A-t nyom
/ -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Polllen
üzenetére
Enyém rootolt (volt) és simán lement a frissítés. Épp most mentek, hogy rootolni tudjam. A töltés viszont megmurdelt rendesen. Dokkolóban reggelig felszaladt 40%-ra 4%-ról. Kikapcsolt képpel egy árnyalattal jobb. Azelőtt 4 óra elég volt a teljes töltésig. Most mit tegyek, menjen vissza a 4.4.2 ? Semmi változást nem tapasztaltam. BT-s fejhallgatón keresztül szaggatott a kép, ha netről ment a film, most mintha ritkábban csinálná, de előtte is volt olyan, hogy végig lement minden
-
envagyok
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én is pont ezt kérdezném.
Megjött az értesítés a frissítésről, de rootolt a nexus. Mit érdemes ilyenkor tenni, hogy maradjon root, és fentlegyen a frissítés? -
Polllen
félisten
válasz
l.skywalker
üzenetére
Root-t készüléken nem frissítünk OTA-n soha. Szerintem ez benne van az összefoglalóban is.

-
l.skywalker
titán
Elkezdtem frissíteni OTA 4.4.3-ra. Menet közben feldobta, hogy gond lehet a root joggal, akarom, hogy javítva legyen? Mondom neki: akarom.
Erre bekapcsolt 4.4.2-n, azóta nem dobja fel a frissítést

Most akkor WTF?
Gyári ROM csak nyitva van meg ROOT-olva.
-
mexel
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
Megtiltották a beavatkozást mert nem értenek hozzá, és nagy pénzért telepíttetik a progikat rá

Ha enélkül nem megy a hotspot akkor kitalálok valami mást, bár nagyon kellene, igen fontos lenne. -
törölt tag
válasz
Svájcinéger
üzenetére
Hát elvileg mutatja a nagy méretű fájlok szekcióban (is).
-
szuladam
aktív tag
üdv!
tervezem egy nexus 7 vásárlását. Azt még nem döntöttem el hogy 2012 vagy 2013-as modelt. De úgy néztem a 2012-es is elég erős darab. Vagy megéri rászánni azt a +30e ft-ot? Hol lehet legolcsóbban újonnan megvenni? Illetve használtan milyen ár kategóriában mozognak? (16 gb-os vagy 32es érdekelne, mert filmnézésre tervezek, szóval oda nem át ha van háttér memória) egy 16-os-nak mennyi a ténylegesen felhasználható belső memóriája?
-
beloadjoker
őstag
nem te használod, más is ? észrevennék? mert a root kb 2 perc meg az unroot is
bár ha használja más is akkor is el lehet rejteni az ikonokatja egyébkéknt jól tudod ha már CWMről meg TWRPről van szó akkor a tablet vagy teló már rootolt
egyébként meg cég ahol nexus 7eket kaptok munkára/hoz *_* én egy törött digitizerest vettem mondjuk nagyon nagy szerencsével 10 ezer forintért kb mostmár vagy fél éve
/32gb 3g/ -
mexel
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
Köszönöm, de ez kellene de ha jól tudom ezek csak rootolt készüléken jók, és ezt a cégest nem rootolhatom.
-
Tahiti
csendes tag
ezt jol benéztem a wifi bekapcsolva maradt
továbbra sem müködik -
mexel
veterán
Úgy látom ezen a szutykon nem fogok hotspotot csinálni...

-
Tahiti
csendes tag
Egy jó hir aki használta a blue VPN+, a 4.4.3 újra működik kijavították a hibát. Én GSM stickel használom ujra
-
sto1911
veterán
válasz
Svájcinéger
üzenetére
Csinalj elotte egy mentest, az a biztos. Egy listat nem mutat a torlendo fajlokrol?
-
Svájcinéger
őstag
válasz
üzenetére
Rólam aztán gyűjthet.

Ha nagyjából összeírom, hogy milyen kiterjesztésű fájlokról van szó, abból 100 % bizonyossággal megállapítható, hogy törölhetőek-e vagy sem ? 5 giga, az mégiscsak 5 giga, de mégsem akarom, hogy sírás legyen a vége, hogy a lányom nem tom milyen játékát kitöröltem.

-
törölt tag
válasz
Svájcinéger
üzenetére
Helló, az a helyzet, hogy én eddig már kétszer váltam meg a Clean Master féle cucctól, egyszer azért mert az AV védelme kéretlenül jelen volt, nem is lehetett kikapcsolni (ezt később orvosolták), másodjára pedig a Norton Mobil Security jelezte, hogy adatokat gyűjt.
-
mexel
veterán
Senki nem tud semmi megoldást hotspotra?
-
sto1911
veterán
Nekem is megérkezett a gyári update, de slimkatra :-D gondolom ne tegyem fel :-D
A töltőről elbeszélések, köszi a válaszokat.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Van nálunk egy céges nexus 7 3g és szeretnék hotspotot csinálni, hogy a laptopon is legyen net. Sajnos alapból ez a masina ezt nem tudja. Ajánlottak itt free hotspot programokat, de azokkal nem sikerül a megosztás. Rotolni nem lehet a készüléket. Van valami ötlet, vagy így jártam és nem tudom használni?
Előre is köszönöm a segítségeket, nagyon fontos lenne. -
beloadjoker
őstag
-
Frajna
csendes tag
Sziasztok!
Elkezdett frissiteni a tabletem 4.4.3-ra de megakadt valamitől, ezért kikapcsoltam közben, és most nem tudom visszakapcsolni, ha rádugom a gépre az se ismeri fel valaki tudja mi lehet a gond?
Köszi
-
TripleB
senior tag
A slimkat romban letiltottam, hogy jelezze, ha frissebb rom elérhető, ennek ellenére napi 3x legalább feldobja az értesítési sávon. Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
magicbox
senior tag
Váltottam a 2013-as modellre. Hát aki azt mondja, hogy pici a különbség, akkor próbálja ki. Iszonyat korrekt, nagyon gyors, és gyönyörű a full HD-s kijelző... Köszönöm mindenkinek aki segített a fórumban. A régi tab-ot a fiam örökölte

-
sto1911
veterán
Van értelme nagyobb, mondjuk három amperes töltőt venni a géphez? Nem teszi tönkre? Illetve képes egyáltalán felvenni annyit? Ha igen, akkor hol lehet kapni?
-
gabesszg
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
Lemerült a tablet. És most töltőn van és bekapcsolt. Bootloader zárva eméletileg sikerült (?
) visszaraknom a gyári romot , illet root engedély nincs a tabletnél az biztos. Power gomb még teljesen használhatatlan, szóval esetleg valaki tudna mondani szervíztapasztalatot illetve hova kellene vinnem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Projektor topic
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Fedora Linux
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- További aktív témák...
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, Wi-Fi, 87% akku, 12 hónap garancia!
- Lenovo Tab M10 HD (TB-X306F)
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Apple iPad Air 5 64GB Wifi eladó! 100% Akku, patika, 12 hó bolti garancia
- Szép állapotú Apple iPad Pro 6 gen M2 128GB, 12 hónap garancia!
- ASUS TUF F16 FX607 - 16"WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1,5 év garancia
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a régebbi verzió is ezen az áron fut. WTF???
szóval ki mit tudna javasolni? :-)

továbbra sem müködik