- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
zolka95 #29887 üzenetére
Amit fentebb is irt a kolega, sok gyarto sajat, sokszor rosszul optimalizalt romot rak a telefonra, ami tele van felesleges, torolhetetlen alkalmazasokkal. Ezek nagy resze reklam, samsung leszerzodik app gyartoval, aztan felrakjak a keszulekre a sok memory cleaner faszsagot. Masreszt idovel cash is kepzodik a programok altal, ez is lassithatja a rendszert. Masik dolog, hogy az android sajnos alapbol eroforras igenyesebb, JAVA-ban irodott, tobb memoriat igenyel, szemben az IOS-el amit objective c-ben irtak (ha jol tudom). Na mar most az eleve sok memoriat igenylo rendszernek adnak 1 GB memoriat, aztan feltojak a touchwizt ami megzabal 700mb-ot, akkor mi a kerdes?! Erdekes baratnom kinabol rendelt csupasz droidos teloja nem lassu az 1GB-al
-
lord.lakli
őstag
-
tybsen
addikt
válasz
zolka95 #29445 üzenetére
Szemet dolog amugy ez a titkositas.
En 4.4.4-en mindig a mintat hasznaltam a kepernyo lezarasara, ezt a leggyorsabb feloldasni - aztan aktivaltam a titkositast, ahol meg kell adni vagy egy jelszot, vagy egy szamokbol allo kodot. Megadtam egy otjegyu szamot, aztan innentol mar nincs visszaut. Titkositast kovetoen mar nem lehet kivalasztani a mintat mint biztonsagi opciot a kepernyo feloldasanal, csak szamokbol allo kod vagy jelszo lehet. Tehat nemcsak a keszulek bekapcsolasanal keri a beallitott jelszot, hanem kizarolagosan ezt lehet hasznalni a kepernyo feloldasara. Ez elegge utalatos dolog es a hetkoznapokban nagyon nem praktikus szerintem. Idealis az lett volna szerintem, ha tovabbra is hasznalhato a minta, viszont ha kikapcsoljak a keszuleket, ujra bekapcsolasnal mar keri a kodot vagy jelszot.
Szoval 4.4.4 titkositva lett. Aztan amikor jott az 5.0 OTA, akkor eltunt a titkositas talan vagy nem tudom, mindenesetre nem kerte tobbe a korabban megadott kodot, viszont elobukkant a minta, mint kepernyo lezarasi lehetoseg (oszinten nem is figyeltem, hogy volt-e titkositas menupont vagy sem, mert abban a tudatban voltam a korabbi cikkeknek megfeleloen, hogy alapbol titkositva lesz az 5.0, tehat megmaradt a korabbi titkositas es megjelent vegre a minta is kiegeszitesul.
Viszont mivel bugos volt a rendszer, igy csinaltam egy visszaallitast es most tenyleg latom, hogy nincs titkositva.
Kerdes: most ha megint titkositanam, akkor gondolom megint bukom a feloldomintat es muszaj lesz jelszot vagy szamkodot megadni a kepernyo feloldasara, vagy esetleg parhuzamosan letezik a jelszo/kod es minta a kijelzo feloldasara? Van valakinek tapasztalata? Igazabol nincs kedvem vegigjatszani a dolgot.
-
Sajtqukac
tag
válasz
zolka95 #29322 üzenetére
A szabad memória dolog szerintem tök mindegy. Nem azért van benne 2Gb véleményem szerint hogy több mint a fele kihasználatlanul ücsörögjön. Itt inkább az van hogy valamiért folyton kivesz dolgokat a memóriából és folyton vissza kell őket töltenie. Nálam olyan szinten volt ez hogy már a Google Launcher is rendszeresen újra kellett töltsön és egy app->home->app folyamat kb 5-10 másodperc volt. Ezt egy recoverys cache tisztítás oldotta csak meg. A memória kezeléssel tényleg van valami gebasz de nem hiszem hogy az a 100-200Mbal kevesebb RAM okozná mikor ott van még 800-900Mb akkoris szabadon.
-
exelsior1
senior tag
válasz
zolka95 #28214 üzenetére
Semmi, csak amikor megláttam videókon, képeken az 5.0-t, beleszerettem
Ill, nézegetten a Nexus 5-öt és megtetszett, főleg a kijelző miatt, mostanában szeretem ha valósághű a megjelenítés, ezt már az LCD-k sem adják, annyira túlszaturálják őket és túl hideg a színviláguk, míg a N5 délcegen ad gyakorlatilag tökéletes színeket
És nem vetek meg egy jó OIS kamerát sem, meg jegy jól megmarkolható gumírozott burkolatot sem. Egy esélyt simán adhattam neki, ha mégsem jön be, legalább könnyen eladható, de remélem marad egy darabig
-
exelsior1
senior tag
-
-
dozsabalint
senior tag
válasz
zolka95 #26532 üzenetére
Igen, bár a linux parancs nem a helyes megfogalmazás. Inkább hívjuk bash-nak, már csak azért is, mert nem csak linuxon használatos, hanem pl OS X-en is, illetve egyéb unix-like rendszereken is. Egyébként is, a Bourne shell már akkor létezett, amikor még a linux vagy a dos (a windows meg pláne) sehol sem voltak.
-
Kari1
aktív tag
válasz
zolka95 #26524 üzenetére
Akkor ha azon a routeren keresztül semmilyen weboldal nem jön be akkor máshonnan terminal emulatort kellene telepíteni, megnézni hogy androidról lehet-e pingelni mind külső IP mind esetleg a routert /milyen IP-t kap a telefon / dns rendben van-e (mi van ha IP-t pingelsz) és ezek szerint megnézni a routert. Persze ha nem volt még a router újraindítva akkor lehet az is segít.
-
nzolo76
tag
válasz
zolka95 #25662 üzenetére
Igen minden gyári Lpx13D prew. se root, se másik kernel, semmi egyéb belepiszkálás. De mint említettem, ugyanezekkel a beállításokkal használtam tegnap estig már a L októberi megjelenése óta, és akkor csak a 2 órát értem el nap végére, mikor már csak 8-10% maradt az akkuban.
Illetve ma ugye csak wifin voltam eddig, míg korábban a munkahelyemen a 3G és 2G ment 7:00-től 13:00-ig, és gondolom az jobban szívja az aksit.De ebben a mai délelőttben volt kb. 40-45 perc BBRacing, 20-25 perc Youtube, kd.15 Chrome, meg egyéb dolgok, Twitter meg ilyesmi.
-
Arkhalon
tag
válasz
zolka95 #24435 üzenetére
Szia, ott kezdem hogy amíg nálam volt úgy vigyáztam rá mint a hímes tojásra. Tempered glass az elejétől, megvettem az eredeti iPhone tokot rá (12k) amiben megkarcolódott a porszemcséktől
Nálam 8 hónapig volt, ez alatt 3szor volt szervízben, gari alatt hivatalos Apple szervízben. Problémák: két alkalommal elvált a digitalizer mint egy ócska kínai telón ( bár ezt is kínában gyártják
) egy alkalommal pedig alaplap cserés volt. Szoftveresen egyfolytában behülyült, nem reagált a kijelző, lefagyott egy időre, behüjült a távolság érzékelő. Szóval úgy éreztem hogy elvagyok átkozva ezzel a telefonnal
-
winbox
senior tag
válasz
zolka95 #23327 üzenetére
OFF: szerintem mosógépre
-
Robbertho
aktív tag
válasz
zolka95 #19963 üzenetére
Pl. egy franco kernellel tudsz rajta hangosítani, a hangzásra pedig ott a Music FX
GravityBox pedig tud olyat, hogy 15 helyett 30 lépésben állítható a hangerő. Szerintem ez nagyon hasznos, mert sokszor a kettő között lenne a jó (pl. 6-oson nem hallom, 7-esen már sok hosszútávon)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest