- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
aizen92
addikt
válasz
zolka95 #39916 üzenetére
Te hibád más, nem összekeverni az ő cella eldobálással.
Én voltam amúgy aki javasolta, mai napig szopok vele.
Valamiért amikor wifi on akkor küldd egy parancsot a mobilnet offra, de fél nap után ha wifi jel eltűnik, akkor ez az off parancs befagyasztja a mobilnetet és az on paranccsal nem aktiválódik, ezért kell a rádiót újraindítani repülő üzemmóddal.
Googlenek már jeleztem a hibát, meg páran google bugreport homeba írták, remélem javítják következő vagy utáni verzióban -
TTTotya
senior tag
válasz
zolka95 #39763 üzenetére
Ahogy írták a többiek is én is szeretem a plusz funkciókat, testre szabhatóságot, bug fix-eket, amiket a google nem pakol bele, viszont még szerethetőbbé teszik a telefonomat és több szabadságot adnak, mint a gyári rendszer hála a fejlesztők munkájának.(custom status és nav bar például nagyon jó, az átszínezhető nav gombok kevésbé zavarják a szemet mint a fehérek, legalább is nekem, valamint a navigációs gyűrű is zseniális amivel megoldottam, hogy képernyő kikapcshoz ne kelljen a power gombot nyomkodni). Emellett nálam a Chroma-val (saját kernelével) kiegyensúlyozottabb lett a teljesítmény és az üzemidő is nagyban javult a stockhoz képest. Nincsenek random google.play x.y. vagy egyéb app beakadások amik lezabálják az akksit (ma 2:30 perc SOT-om van folyamatos wi-fivel és 40%-on van az akksim).
#39764 HaZse: A mostani Chroma-ban sötétszürkék az alkalmazásmenü hátterei.
Viszont a transparens google keresősáv helyett visszajött a régi fehér
Pedig az átlátszót szerettem.
A gyárit adb parancssorral vagy NRT-vel nagyon egyszerűen fel lehet tenni.
-
slice14
veterán
válasz
zolka95 #39763 üzenetére
A magam nevében tudok beszélni.
Én pl a szerkeszthető qs panel, beépített led control (mégis jobb, mint egy 3party alkalmazás), center clock és az %-os kijelzése.
Ja meg pl a power menü, értesítési sáv zárolása zárképernyőn.
Ezt a cataclysm bőven megadja egy extra menüpontban.
-
metal01
őstag
válasz
zolka95 #39763 üzenetére
Szerintem meg pont fordítva van a dolog. A Nexusnak az a lényege, hogy pakolhass fel rá custom ROM-okat és kerneleket. Nem jár garvesztéssel a bootloader nyitás, és a root sem. A stock opcionális lehetőségei nagyon be vannak korlátozva. A customok pedig mindig az aktuális verziószámot követve adnak sokkal több beállítási lehetőséget ami kényelmesebbé teszi a használatot. Tény, hogy sok a szar cusrom ROM és kernel, de vannak jók is.
Szerk.: Egy ideje a Cataclysm-et használom. Talán az van legközelebb a stockhoz. Hibátlan egyenlőre. Gyors és stabil. És van egy rakat plusz benne a stockhoz képest.
-
HaZse
őstag
válasz
zolka95 #39763 üzenetére
Én azért teszek fel custom ROM-ot, mert a fehér hátterű dolgok nagyon zavarnak.
Igaz, kipróbáltam a layers nevű alkalmazást, de sajnos még ezzel se sikerült az alkalmazások hátterét fehérről feketére átállítani.
De ha ezt megmondja valaki, hogy hogyan kell, akkor visszateszem a gyárit. (én is jobban szeretem a gyárit)
-
vacs
veterán
válasz
zolka95 #38325 üzenetére
A Sygic most 50% vagy 70%-al olcsóbban vehető meg, [link]!
Örök életre szóló licensz + frissítés csak 6000 Ft vagy 7500 Ft (20 vagy 25 €).A Sygic TomTom térképet használ, a Here meg here-t (navteq).
Nyugat eu-ban mindkettő jó, de Magyarországon a Here a legrosszabb térkép, a TomTom a köztes, és a TopMap a legjobb.
Ezzel persze lehet vitatkozni, pedig így van, mert kb tavaly ilyenkor az új M0-s + a Hévíz-i elkerülő már benne volt a topmap-ba, de a here-be csak fél évvel később került bele! -
eisento
addikt
válasz
zolka95 #38212 üzenetére
ingyen volt az alaplap csere. meg jo mivel garis...
jah az lemaradt, hogy mielott csereltek az alaplapot kerdi a srac hogy mediamarktos? mondom igen, mert lehet kintrol behozott es azert nem megy fel a frissites
mar kezdtem megint felhuzni magam hogy mar megint gyp-s van de mondom mediaba nem szoktak mindenfele keszuleket arusitani nem sufnigsm bolt... de mondom altalaban egyszerre jon a frissites minden nemzetiseghez, meg mivel nem magyaroroszagon keszitik a telot igy mindenkeppen kulfoldrol hozzak be nem?
-
twine
veterán
válasz
zolka95 #37812 üzenetére
Olyan egetverő szop@tásokra, hogy nem akar pld. magától (már beállított)wifire csatlakozni pld,(5.0 hiba nállam) és ezért leszopja otthon a mobilnetem a yotube, mert nem figyeltem arra oda, hogy kézzel rányomjak a csatlakozás gombra....meg hogy nem elérhető a kamera....szóval ilyeneket nem produkált a droid nálam régebben...
Egyáltalán nem követendő példaként írom, hiszen itt a többség azért vett Nexust, mert az első sorból szeretné élvezni/kipróbálni a frissítéseket, csak egyéni tapasztalatként...:
Én mikor megjelent az 5.1 akkor tértem vissza a 4.4.4-re...(+xposed, és moduljai)és valami végtelenül elégedett vagyok a géppel azóta...semmi hibát nem tapsztalok, nem restartol, nincs csatlakozási probléma, nincs kamera bug...a sebesség is tökéletesen kielégítő....nekem, annak tükrében, hogy a hétköznapokon egy megbízható gyors társ kell, aki az agyam, az agyam helyett...nem adott semmi pluszt az ART...
viszont xposedes "szopatást" igen...mindig viszolyogtam a downgrade-től...de most először rájöttem, hogy nekem most ez vált be...így lett 100%-os a telefonom...olyan, mint mikor megvettem, és megszerettem...5 ös droidtól más...picit hibás, kinek itt, kinek ott....és van akinek sehol...hiszen mindenki másképp használja...
De eret nem vágok magamon, mert a lehetőségem arra, hogy "bármikor" kipróbáljam a legújabb droidot, megvan...és arra is, hogy egy 100%ban működő hibátlan telefont használjak..(egyelőre nekem ezt a 4.4.4 nyújtja)
Szóval röviden
Szerintem, kevésbé volt hibával tűzdelt az 5.0 előtti élet Nexuson...
De állítólag hatalmas változások vannak a rendszer egészét tekintve "mélyvízben", úgyhogy ezek a hibák talán nem is meglepőek, bár mérgesítő esetenként, az kétségtelen...
Szerk:
már megint milyen kva hosszú voltamrhdt élet
-
eisento
addikt
válasz
zolka95 #37788 üzenetére
az biztos. mezei user nem is tudja hogy szoftoknal is van ujabb verza. ralokik a gyarit es altalaban mukodik. mondta csori hogy ok radobjak az lg szoftot ami hivatalos (nem ilyen kamu oldalrol leszedett factory image-eket mint a developer google oldal
) aztan odaadjak a csorinak latja hogy mukszik es megy haza.
annak idejen volt ez a szamtech bolt bluefish vagy mi a tokom. vettem toluk egy zsir uj asus lapot, hazavittem osszeraktam a gepet se kep se hang na mondom fos a lap. visszavittem a csavo ott pattogott hogy ez jo alaplap mind ki van probalva! majd mindjart megnezik ok is mondanom se kell nem volt jo nekik se..
most 4.4.4-en vagyok ertesitesi savon jott elerheto 5.0.1, lehuztam rakatt a letoltesre ugye berak a rendszerfrisiteshez ott meg azt irja hogy naprakesz
DDD
adjatok mar nekem infot:
bootloader version masnal is:HHZ11n ?
baseband version: M8974A-2.0.50.1.16 ?
-
aizen92
addikt
válasz
zolka95 #37788 üzenetére
+1!
Egyetértek teljesen.
Persze mi itt akik átlag feletti userek kicsit szar érzés, hogy totál idiótának néznek és mi már tudjuk 95% valószínűséggel detektálni a hibát ők meg a tipikus "have you tried turning it off and on again?" szöveggel jönnek és 2-3szor kell ezt a kört eljátszani "szoftverfrissit - szoftverfrissit - ja tényleg HW hiba "és akkor onnantól jó esetben elsőre jól kicserélik.
Én mindkét felet megértem amúgy.
Ez egy örök vita és feszkó a két tábor között. -
bucsupeti
senior tag
válasz
zolka95 #37639 üzenetére
a memóriát nem kell felszabaditani effektiv. viszont az objektumokra torteno hivatkozasokat fel kell szabaditani, mert a GC csak azt takaritja amire nincs referencia. ha valamit itt hagy a program, akkor az ott is marad amig ujra nem indul a rendszer. Viszont ez nem az oprendszer hibája, hanem az adott programè. Hogy nézne már ki, ha az oprendszer elkezdené onmaga az objektumokat felszamolni? szoval igaza van pzoleynak, van az android forrasban is problema, mint ahogy az iosben is, meg mindenben, de en azt gondolom hogy a szivargashoz kell egy rosszul megirt program is amit elindit a felhasznalo.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
zolka95 #36850 üzenetére
Komojan kerdezek valamit ere te meg ijen hujeseget irsz tudom am hogy az ios csak az almas telefonokra jo van anyi eszem meg a romário csajanak is szeresztek a multkor a tesok lehuztak egy gyerekrol a héven en is gondolkotok hogy nekem is kene inkab ajfon azer kosziatippet teso
-
asus1
aktív tag
válasz
zolka95 #36800 üzenetére
Remek, már csak ki kéne rootolni a telót.
Azt sem tudom hol, hogy álljak neki.Más: Kamera nektek sem működik megfelelően?
Nekem olyat szokott csinálni, hogy kiírja az alkalmazás leállt, meg van mikor olyat csinál, hogy fekete az egész és újra kell indítani a telót csak akkor lesz jó. -
tankraid
aktív tag
válasz
zolka95 #36378 üzenetére
hát neo hybridet nézve túl nagy különbség nem lehet bár nem volt a kezembe. ha méretre meg súlyra nem tér el sokban akkor már inkább az armor azt sokszor ejtettem, sarokra is meg kijelzőre is derékmagasságból és semmi. a slim első ejtésnél repedt meg lepattogzott. legutóbbinál szét is jött meg a nilkin 9h screen potector is repedt.... (bár még jó hogy nem a kijelző) csak nekem az armor már kicsit sok, főleg nyáron. ezért kellene valami a kettő között.........
-
szpali
addikt
válasz
zolka95 #35803 üzenetére
Nem tapasztaltam rendellenességet, ha úgy érzem, hogy telített a memória, akkor CCleanerrel kiürítem.
Erre viszont továbbra sem találtam még megoldást (#35789)
Valaki?
-
zolka95
őstag
válasz
zolka95 #35803 üzenetére
A multitasking sokkal jobb lett. Már nem tölti be újra az appokat. Ha csak 2-3 app futott akkor is újratöltötte őket ha váltottam közöttük.
Facebook, Messenger, Google+, Drive, Térkép, Play áruház, Beállítások, Chrome (3 oldal megnyitva) között váltogatok és nem tölt újra semmit. Egyszer töltötte újra a beállításokat. Nálam így már tökéletes a rendszer. Csak ennyi bajom volt vele ezelőtt.
https://docs.google.com/file/d/0BwAKKQsEr220S1RRN3I4M1dnSk0/edit?usp=docslist_api
Azt írták csodát ne várjunk ettől a fixtől.
Hát ez felér egy csodával nálam -
twine
veterán
válasz
zolka95 #35646 üzenetére
Személy szerint nem próbáltam, d rémlett hogy a Droid alkalmazások topicban nem olyan rég volt ez téma...
Parancsolj... -
Doosa
aktív tag
válasz
zolka95 #35441 üzenetére
Én csak rövid ideig használtam mezei adblock-okat, mivel azt tapasztaltam, hogy ugyan a reklámok nem jelennek meg, de attól még ugyan úgy letöltődnek és ezzel adatforgalmat generálnak. Ráadásul ha böngészőhöz telepíted akkor az csak a böngészőből tünteti el a reklámokat.
Én ezt használom most.
Ugyan már régen frissül, de nekem még működik.Pont most frissült, 3 napja. Ez eltünteti nálam a reklámok olyan 85%-át, az alkalmazásokat is beleértve. Ez nem generál felesleges adatforgalmat. -
válasz
zolka95 #34525 üzenetére
FHD és HD között óriási a különbség a kép élességében, még 5 colon is. Én Nexus 4-ről jöttem N5-re, és óriási ugrás volt a kijelző minőségében, mégpedig a felbontás miatt. Ahol a legjobban látszik, az a fotók. Olyan kis részleteket is megmutat, amire HD-n esély sincs.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
zolka95 #34529 üzenetére
Az i6 volt, hogy azzal fog, de túl "drága" lett volna az árkeretbe (na persze) így nem azzal jött végül.. ami mondjuk szopás.. mármint a beszállítónak mert a részvényei a nullára csökkentek amint kiderült, hogy az apple visszamondta a zafír üveg beszállítást.
Még az ubuntu edge volt ami azzal akart készülni.. csak ugye abból se lett semmi.Drága dolog az tény.. de nagyon jó dolog.
-
válasz
zolka95 #34522 üzenetére
Az egesz telekommunikacio a marketingre epul. Papolnak itt a 4g-rol, amikor a belvarosban sincs stabil 3g. 20mbit-et sem sikerult meg mernem egyszer sem, pedig 4g-s elofizum van. Meg 3gb memoria lol. 1-et nem hasznalok ki
De ugyan ez van a ppi ertekekkel is lassan mar triplaquadhd kijelzok lesznek, az viszont senkit nem izgat hogy 3 ora kijelzoidot is alig lehet kicsikarni ezekbol a szarokbol.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
zolka95 #34522 üzenetére
Tényleg egyre jobb.
És nem ütés hanem karc álló a GG.
Én mg emlékszek a GG1-es alig bírt valamit, a GG2 szintén nem volt valami extra, a GG3 már elég jó a karcokhoz.
Amúgy tényleg a feszültség miatt van, karc álló is attól lesz de mivel ezt el kell találni kísérleteznek vele, ha túl nagy feszültség gyülemlik fel benne akkor kis ütésre is atomjaira hullik. -
válasz
zolka95 #34519 üzenetére
GG mindig is tort ha leejtetted. Ez sajna ilyen dolog, az nem megy hogy ne karcolodjon es ne is torjon
Ha muanyag kijelzoset veszel az jo esellyel kibir nehany leejtest, a GG uveg, az nem fogja. Nagy benne a feszultseg vagy mi, egyszer egy gepesz ismerosom elmagyarazta miert van, de nem fogtam fel teljesen
-
mmarta
senior tag
válasz
zolka95 #34468 üzenetére
Ezt a boltot ismerem, rendeltem már tőlük szg-es cuccot.
Ma rendeltem meg itt az üveget. Még nem vásároltam itt, szóval nem tudom mennyire megbízhatóak, de 1-2 nap múlva kiderül.
Fkris: a fordító kiadja a billentyűzetet is, lehet gépelni.
-
Fkris
őstag
válasz
zolka95 #34033 üzenetére
Valszeg mem Nexusra irjak, mert az egy 4magos vadallat, a mai napig felsokategorias HW.
Namost ha van egy MTK procis alsokategorias cuccod, akkor meg se moccanna rajta.Ez a problema, mint Winnel, hogy 16363828db HW re kell irno, a SWt meg lustak optimalizalni a gyartok.SZVSZ
-
roland091
senior tag
válasz
zolka95 #33085 üzenetére
nekm még 1x nem fagyott le a telefon L alatt max olyan előfordult h ha valami erőforrás igényesebbet indítottam el akkor helyet csinált neki a taskok között de legtöbbször vígan tudok 1-1 egyszerüb játékkal játszani és közben whatsappon v fb messengeren írogatni bármi féle újra töltés nélkül
-
marquuard
veterán
válasz
zolka95 #33032 üzenetére
Nekem van egy Samu S2 és S3 készülékem, N5 előtt az S3-at használtam. Nem tudom milyen úton-módon, de mindkét telefon rettenetesen lassult (pláne az S2) az évek során, és nem csak én vettem észre a telefonon. Soha semmi problémája nem volt, soha nem volt mókolva a rendszer. Az S2 még szervizben is volt emiatt. Csináltak egy szoftverfrissítést helyben, a helyzet ugyanaz maradt. Nem akarom ezzel leírni a Samsungot, de ha még mindig az S3-at kellene használnom, hát nem tudom mi lenne velem.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
zolka95 #33032 üzenetére
Ez rengeteg mindentől függ.
Biztos, hogy lassabb lesz idővel.. Az OS is és az appok is nagyobb erőforrás igényűek lesznek. Nem is olyan messze van már, ha most beállunk 64 bitre akkor ott durva falás lesz az appok terén, na de elkalandoztam.
Az N5 a mai napig csúcs kategória, a lassulások azok kernel szinten történnek. Az OS az ami lassul, a Nexusok gyárilag a Google által kiadott OS-t kapják minden más FORK!
Az, hogy a samut nem képesek optimalizálni az már egyéni szoc problem.
Már nem épp csúcs technológia van az N5-ben így senki nem tudja meddig lesz ilyen sima.
Meg, hogy mekkora lesz a vissza hátrálás mértéke.
Ez egy hihetetlenül összetett kérdés.Szvsz hamarabb éri el a tervezett elévülés a készüléket mint, hogy használhatatlanul lassú legyen.
-
eastsider
nagyúr
válasz
zolka95 #33032 üzenetére
N4-ről váltottam, az is iszonyat gyors, de a N5 érezhetően gyorsabb, simább..
N4 előtt galaxy nexusom volt, ott is elég nagy volt a sebességbeli különbség.. szóval van fejlődés bőven. inkább az alkalmazások lesznek egyre jobban erőforrásigényesek...
jah meg N5-nél L esetén 3-4 naponta újra kell indítani... (poweramp bezáródik magától) -
randras_83
addikt
válasz
zolka95 #32540 üzenetére
Nálam a Win7 kattant meg pl ha be volt kapcsolva az USB hibakeresés. Volt olyan hogy csak akkor látta a belső tárhelyet ha kikapcsoltam, illetve ennek ellenkezőjét is tapasztaltam már. Win8 alatt jobb a helyzet. Próbáld meg azt hogy NRT-vel darálod az összes drivert, majd restart után manuálisan telepíted mtp - ben, majd bootloader ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest