Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iGO Primo
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marquess
tag
Jelenleg ott tartok hogy lg g2 vagy Nexus 5 mindenki mást mond persze
mindkettő telefon bejön és persze egy ár kategória
hát jó... alszom rá egyet szerintem -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Marquess #17293 üzenetére
Színhűségben az IPS kijelző köröket ver az AMOLED technológiára, igaz Nexus 5 esetén a színprofil nincs jól beállítva gyárilag. Szerencsére külső programmal ezt helyre lehet hozni, szóval a színhűség nagyjából rendben van. Felbontásra szintén nem lehet panasz, 400 feletti ppi értéknél már nem nagyon látsz szögletes éleket, bár nyilván attól is függ hogy milyen közelről nézed.
A Samsung AMOLED-hez viszonyítva két nagyobb hátránya van. Nagyobb a fogyasztása és nincs akkora kontraszt aránya, viszont napfényben olvashatóbb és nem hajlamos a beégésre.
-
Marquess
tag
Lol
Hát igen ezt jól megfogalmaztam
úgy értem,hogy van e olyan jó kép minősége a Nexus telefonnak mint a Galaxy S 3 nak?!
Mert sokan mondják,hogy a Samsungnál nincs jobb ... -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Marquess #17290 üzenetére
Ezeket mind megtalálod a neten.
Egyébként az mire vonatkozik, hogy milyenek a színek a telefonba (n)? A NYÁK valószínűleg zöld, a kijelző olyan amit szeretnél, van benne egy kis alumínium (szürke) a csatlakozóknál és a hátlapot szintén Te választhatod ki a három színből.
-
Marquess
tag
sziasztok
Sokat olvastam ,de nem találtam semmi infót ,hogy milyen a zenei része..mennyire élvezhető és milyenek a színek a telefonba.. esetleg valami hiba vagy,ami nem olyan jó a telóba? köszönöm ha valaki válaszol -
Kari1
aktív tag
válasz
ToMmY_hun #17285 üzenetére
Nekem olyan 4:00-4:30 órát szokott hozni már amire emlékszem, (bár ezek lehet hogy még 4.4.2-vel voltak mivel nem szoktam sokat nézni). Illetve ami a lényeg a kijelző fényereje, én pl semmi értelmét nem látom szobában magas fényerőn használni, csak kint ahol közvetlen napfény van látom ennek értelmét.
(#17287) ToMmY_hun
Tesztek alapján a video playback 6:06 óra ezt szerintem egy pdf olvasóval is lehet hozni. (bár ez még 4.4.1 vagy 4.4.2 alatt volt tesztelve)
-
Kari1
aktív tag
Szerintem az gyári rendszer is jobb lett a 4.4.3-mal:
(folyamatos wifi on, böngészés, minimális videó 10-15 perc, 50-70 perc mp3 /én erre is mx playert használom/) - mondjuk én a kijelző fényerejét le szoktam húzni csak kint használom 100%-on, bent 11%-on. -
TOZ
addikt
válasz
siofok #17280 üzenetére
Wifin logva siman meg tud lenni a 4 ora SOT.
Most valamivel tobb, mint 50% akku van. 2 ora SOT.
Gyakorlatilag egesz nap wifis helyen voltam. (2x30 perc autotat leszamitva).
2 ora kijelzo twitter (Talon), Opera Mini, Chrome valamint kb. 20 perc Skype videohivasbol jott ossze.(Slimkat utolso weekly, sajat kernelevel.)
-
BeastMode
őstag
válasz
TODI1111 #17278 üzenetére
Mivel azóta már töltőn van és közbe is használom, így már nem lenne valós érték egyik sem, de kb. 25-25 perc Dead Trigger 2 és Asphalt 8, 40 perc YouTube és egy óra Chrome is volt benne. Ha nem lett volna benne játék, szerintem az 5 óra kijelzőidő is simán meglett volna.
-
TODI1111
veterán
válasz
BeastMode #17277 üzenetére
Néhány screenshotot tehetnél még be, hogy mire és meddig is használtad a telcsit, mert a 4 órás kijelzőidőt nálam a stock kernel is tudta!
-
BlackSoft
addikt
Használ itt valaki N5-ön CM11-et?
-
lita66
tag
Háát, ez érdekes. Ha TOZ kolléga által ajánlott Slim_AIO_gapps.BETA.4.4.3.build.5.9-70-el telepítem a 4.4.4-es slimromot, nem hiányzik a superuser, és rootolva van a teló, SU frissítés/telepítés/flash-elés nélkül, mint eddig. A franc se érti ezt...
-
rasky
senior tag
válasz
nemeth.akos #17265 üzenetére
autóaksit érdemes, hátha belemegy..
-
nemeth.akos
csendes tag
Sziasztok. Nem probált még valaki aksit cserélni telefonban nagyobbra egyáltalán lehet-e ?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
siofok #17262 üzenetére
Szerintem zseniális UI-t tettek le az asztalra. Olyan funkciókat raktak bele, amik főzött romokban szoktak lenni, például állítható a szoftveres kezelőgombok háttere, a billentyűzeten cserélhetőek a vezérlőgombok, vendég módban is használható a telefon, amit a képernyő feloldási módjával lehet elérni. Én még mindig a stock android kezelőfelületét preferálom, de az biztos, hogy jelenleg a gyártói UI-ek közül magasan ez a legkiforrottabb és leginkább átgondolt.
Itt van egy hosszabb videó a működésről és a lehetőségekről.
-
ToMmY_hun
senior tag
Nem teljesen kapcsolódik a Nexushoz, de az LG-hez igen. Teljesen újragondolták a G3 kezelőfelületét és szerintem nagyon jó irányba haladnak.
Íme a videó róla: Klatty!
Ti mit gondoltok róla?
-
Kari1
aktív tag
válasz
atillaahun #17257 üzenetére
Váci út, én velük beszéltem ők mondták hogy ilyen esetben az IMEI-t küldik el és az alapján kapnak választ hogy javíthatják-e de elvileg javítanak minden olyan készüléket amire ez a kettő feltétel teljesül.
-
Kari1
aktív tag
válasz
atillaahun #17253 üzenetére
LG válasza alapján igen, ha számlán van IMEI szám és magánszemély nevére lett kiállítva. Viszont 100% pontosan csak akkor tudják megmondani ha hibás lesz vagy van konkrét IMEI számod. Mert mikor beviszed akkor az LG szervizes is a központba küldi el az IMEI számot és ők adnak engedélyt a javításra.
-
atillaahun
veterán
Bocsánat ha sokaknak már unalmas, de jól értettem múltkor, hogy az UK Carphone-os telókat is beveszi itthon az LG gariba? Persze ha megvan a magánszemélynek szóló számla.
-
mmarta
senior tag
válasz
lita66 #17251 üzenetére
Először a romot, utána a root zipet, én így csinálnám.
Nekem sincs az appok között a supersu, de rootolt a teló, hiszen a systemből tudom törölni a felesleges appokat és akkor ki is írja, hogy root engedélyezve. Nem tudom hova teszi, de nem is kerestem eddig.
Ha feltetted a fejlesztésben tudod beállítani, nálam az alkalmazások és adb van bejelölve.Egyébként nekem sose kellett a root zipet újra felrakni, bármilyen romot kipróbáltam, mindig volt root.
Max frissítek, ha kijön az új root zip, de nem szoktam elveszteni a root jogot. -
mmarta
senior tag
válasz
lita66 #17249 üzenetére
Recoveryben rakd fel ezt a zipet.
-
siofok
őstag
Amugy megpróbáltam visszatérni 4.4.4 stockra,de főzött után nagy büntetés.
-
DeathAdder
veterán
Slimen használ valaki gyári Browsert?
Ha igen hogyan állítható be az állandó desktop mód? Az összes custom romban eddig volt lehetőség ennek beállítására, de itt nincs ilyen opció -
egy23
csendes tag
Próbáld ki a cm11 romot. Az támogatja alapból ntfs és exfat fájlrendszerek írását és olvasását. Cm11ből portoltam át saját aosp romomba ezt a funkciót és tökéletesen ment. Habár csak egy 8 gigás pendrivot használtam és nem egy 1 terrás vinyót. -
siofok
őstag
Köszönöm,már a light managert feltettem,az szimpatikusabb volt. :-)
-
kovsol
titán
válasz
siofok #17240 üzenetére
Én Light Managert használok, ebben be lehet.
-
siofok
őstag
A light flow beállithatò,hogy villogjon facebook messenger üzinèl?
-
adakiller
senior tag
válasz
rolcsibácsi #17234 üzenetére
nem baj az ntfs, mert nálam teljesen jó olvasásra, csak írni nem lehet az ntfs-re formázott pendrive-ra. én hd filmeket szoktam nézni otg-n és megy akadás nélkül total commanderből stickmount-tal
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #17237 üzenetére
Fura hogy nincs erre meg vmi normalis mokolas sem ha a samsung pl meg tudja oldani gond nelkul ezt
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Alapból nem támogatja az NTFS fájlrendszert, szóval olyan OTG kezelő alkalmazást kell használnod, ami áthidalja ezt a problémát. Sony telefonokra tudok ilyenről, ezt ide kattintva éred el. Valószínűleg nem fog működni nexuson, de egy próbát megér.
-
NTonee
veterán
válasz
bár más az eszköz, így lehet, hogy más a szitu is, de nekem soha nem sikerült ntfs fájlrendszerű meghajtót felcsatlakoztatni, csak fat32-est.
-
rolcsibácsi
őstag
Nekem sehogy se megy normalisan az otg, hiaba dugom ra a winyot, rootoltam, felraktam a stickmountot de es file explorerben csak tolt a vegtelensegig akkor se mutatja a fajlokat..
Ntfsben van, ez lehet a baja?
Total commander az ingyenes verzioval latja de egyesevel lehet csak letolteni kepeket, szoval nezegetni oket remalom... -
Jadro
veterán
válasz
atillaahun #17231 üzenetére
No problem, olvashattam volna tovább mielőtt nekiesek. Már bent volt a jó link is.
-
DeathAdder
veterán
Közben a fejl. lehetőségekben a 3. animációt (animator duration scale) én is felkapcsoltam 0.25-ről 0.5-re, és teljesen megszűntek a mikrolaggok, szóval annyi volt az egész
-
Jadro
veterán
válasz
atillaahun #17220 üzenetére
Köszi, de ez nálam nem működött sajnos. Azt írta a modemre telepítés után, hogy ismeretlen. TOZ linkjéről letöltöttem a legújabbat, az frankó.
-
tomiii007
senior tag
XDA-n olvastam van ez a Disable Service és ezt elindítod bemesz a system apps megkeresed google play szolgaltatasokat és ezen belül az ilyen hely információkat pl NIPlocationreciverservice, NetworkLocationService,GoogleLocationManager stb letiltod és akkor semmi nem fér hozzá a helyinformációhoz
Ha ezeket letiltod a GPS fog működni meg stb, de pl 3g meg wifi cellainfo alapjan nem fogja latni hogy hol vagy, szal pl fb checkin se fog működni ( nem tudom ezeket te mennyire használod)
Persze root kell hozzá, ha beállítottad utana reboot, nekem működött
-
Sherkulás
aktív tag
Én küzdöttem vele aztán végül Eclipse -ben megnéztem mi fut és mekkora csomagokkal dolgozik adott pillanatban így megnéztem a 3 legnagyobbat és azokat töröltem. (végül kiderült, hogy egy pozició tracker csinálta ami bár lekapcsolt a háttérben, de a Google Play Service-t folymatosan hivogatta onConnect-ben)
Ettől függetlenül simán lehet, hogy az Aktuális Google Play Service is szar. Ha jól emlékszem a 2-vel ezelőtti Samsungokon csinálta, hogy beragadt valami és folyamatosan ette az energiát). Homályos néha ez a dolog sajna
-
trance89
őstag
válasz
NTonee #17219 üzenetére
ezzel a konkrét szöveggel még csak kb 2 éve etetik a nagyközönséget, amennyire jó a navigációs progijuk annyira leszarják az embereket akik tömegestül vásárolnák a terméküket (ha lehetne ugyebár)
tavaszra volt utoljára ígérve (amit így utoljára olvastam, több helyen megerősítve magától a navngo-tól) de mint megszoktuk ez sem következett be, szerencsétlen egy banda, már egy ideje én is mindenkinek csak a sygic-et ajánlom, ilyen szemét ígérgető bandát soha nem fogok támogatniés egy kicsi on:
az előbb raktam fel sideload-al az ota zipet (ami ugye teljesen ugyanaz mintha otán jött volna) és bekapcsolás után várom hogy találjon hálózatot de semmi, bemegyek a settingsbe és látom hogy nincs Baseband (Unknown), többet nem is szarozok az otával, marad a biztos factory image mert ki tudja mit szart még szét ez az ota flashelés inkább újrarakom image-ből
szerk:: sőt a rohadt életbe az egész sd tartalmát törölte annak ellenére hogy csak egy cache ürítést nyomtam neki sideload után...
na soha töha többet nem akarok látni ota zipet -
TOZ
addikt
válasz
atillaahun #17220 üzenetére
Na ezt eddig nem tudtam. Sőt most nem is találom (Slimkat)
Nexus 5 radiohoz inkabb ezt a linket!
-
atillaahun
veterán
Az Adatvédelmi beállítások haladó részében meg lehet nézni mi mennyiszer és milyen típusú pozíciót kért le.
Bár ez valszeg csak a custom rom-ok kiváltsága. -
ElGatto
aktív tag
ART - on nem mennek a navigációk, miért? Nem azon vagyok, de úgy olvastam következőre frissítésre már csak ART lesz...
-
Sherkulás
aktív tag
Alapjába véve nem a Google Play Service a fő okozója, hanem valamelyik telepített alkalmazás a telódon amelyiknek egyik háttérben futó service-e használja a Google Play Service-t. Ilyenkor nem az alkalmazást írja telep használatnak. Nehéz kiszürni nekem is volt egy ilyen akkor egy lokációs service futott a háttérben a Google Play Service-ben rosszul volt megírva a kapcoslodás ezéert állandoan erőforrást zabált. Olyan appokat nézz a telódon ami lokációt hazsnál elsősorban. Én leszedtem mindet aztán egy nap alatt rájöttem melyik csinálja...
-
ndlx
aktív tag
sziasztok
tudna vki olyan népszerű navigációt javasolni, ami megy ART-on?
a mostani általam használt sajnos nem megy ART-on, nem mintha most kéne, de tartok tőle hamarosan nem lesz dalvik.köszi.
...ja és átdobhatjátok a javaslatot privátban.
-
Jadro
veterán
válasz
atillaahun #17208 üzenetére
Egy linket tudnál adni hozzá? Köszi!
-
lita66
tag
A programok között kéne legyen egy google beállítások nevű.
Ha abban, a "hely" nevű ablakban, a google tartózkod. hely jelentése részben kikapcsolod a t.hely jelentése, és helyelőzmények nevű cuccokat, az segíthet. nekem legalábbis azóta nem eszi az akksit a fenti dög.
Igaz ezzel lemondtam a pontos helymeghatározásról... -
HREH
senior tag
válasz
atillaahun #17206 üzenetére
Google Asszisztens ki van kapcsolva...
gőzöm sincs mi lehet, lehet szar lenne a 4.4.4? -
HREH
senior tag
Google Play Szolgáltatások miért szívja ennyire az akksit?
Ráadásul még a telefont is ébrentartjaMit lehet tenni ez ellen? Egyik fórumtárs írta, hogy kikapcsolt minden Google-s szarságot, azóta jóval tovább bírja az akksi. Full stock 4.4.4, semmi mókolás, csak root + twrp.
-
zsirfecske
addikt
hopp mióta lehet chromecastolni a photos appból? most látom hogy ott az ikon
-
siofok
őstag
a 4.4 recoveryben már nincs olyan hogy wipe battery stats?mert nem tudom mit kezdjek vele,hogy nem veszi a töltést,mégis azt jelzi hogy tölt.
még lehet megpróbálok 1 stock romot,azzal is csinálja-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest