Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
válasz
ToMmY_hun #16998 üzenetére
Erre ugye nincs Samu alapú, úgyhogy passz. Minden gyári alapú, a CM is egy gyári módosulat. 3 rom volt fent eddig mind a saját kernelével, Cataclysm, Mahdi és most SLimKAt (ez utóbbi még friss és pár nap múlva tudok véglegeset mondani, de hasonló a merülési karakterisztika eddig) Egyelőre nem vettem észre nagy eltéréseket, szerintem nem is nagyon lesz.
-
TOZ
addikt
válasz
DeathAdder #16970 üzenetére
Ezt miként tudod elérni?
Google now, helymeghatarozas stb van-e?
3G, wifi?
Sync?Tudnál írni részleteket?
-
ToMmY_hun
senior tag
Még régebben kérdeztem, de nem kaptam rá választ szóval újra próbálkozok.
CM romok ezt a készüléket is jobban merítik mint a gyári rom? Samsungnál drasztikusan megnőtt a fogyasztás CM vagy CM alapú rom esetén.
-
zho-lee
addikt
válasz
horvathkrisz #16994 üzenetére
Köszönöm!
Rálesek -
dozsabalint
senior tag
-
Sajtqukac
tag
válasz
horvathkrisz #16994 üzenetére
Ezzel én is egyetértek! Az újabbak nem váltak be és nálam is ment vissza a 142-es.
-
zho-lee
addikt
válasz
randras_83 #16991 üzenetére
Már a romcserén jár az eszem..
Megnézem boeffla nagyurat, gyárt-e N5-re kernelt.
Amúgy a franco kernel a jobb, jól emlékszem? -
Davzone
senior tag
válasz
Spancho #16982 üzenetére
Mivel a google accountba szinkronizál ezért alap hogy kitörlődik minden ott is, mivel a gépeden is azért van ott mert a felhőből leszedi.
HA valahol törlöd az mindenhonnan törli.
Egyáltalán mért törlöd? Pont az a jó a keychainbe hogy nem kell jelszavakat állandóan beirogatni, meg lehet folytatni a böngészést másik eszközön. A chrome szinkronizáció az egyik legjobb google feature.A könyvjelzők szinkronban tatása nélkül én ki se bírnám. -
zho-lee
addikt
válasz
randras_83 #16985 üzenetére
Hoppácska!
Találtam az xda-n c-rom-ot a készülékre.
Az a helyzet, hogy S3-on nagyon szerettem használni.
Ismeri valaki, érdemes letölteni?a segítséget!
-
zho-lee
addikt
válasz
randras_83 #16985 üzenetére
Nexus root toolkittel feltettem a twrp-t, minden oké
-
zho-lee
addikt
válasz
randras_83 #16980 üzenetére
Nah... valami nem 100-as..
A leírás szerint nyitottam, ki is írja a bootloaderben alul piros betűkkel, hogy Unlocked.
De a recovery telepítés nem megy, azaz települ, de amint belépnék, hanyatt vágja magát a kis zöld robot
(egész pontosan, adb telepítés után beléptem. De reboot után már nem akart bootloaderből a cwm-be lépni..)Na, most valahogyan sikerült eltüntetni, és azt írja ki, Android system recovery<3e> KTU84M
Értem mi ez, a gyári reco.
Tud ugye reboot systemet, apply update from adb, wipe data/factory resetet és wipe cache-t.
Nyomjak egy gyári vissza állítást, és kezdjem elölről a reco telepítést? -
Spancho
senior tag
Sziasztok megint
Mióta megvan a teló ( ugye első androidos) eltűnnek az asztali gépem chrome-jából az előzmények/mentett jelszavak jelszavak/ stb...
Ha a telóból törlöm az előzményeket akkor az asztali gépemről is mindent elfelejt a chrome ?
Esetleg van valami beállítás ,vagy használjak másik böngészőt a telefonon ? -
Szabo_0
csendes tag
Hát nemtudom de nekem a 4.4.2 szerelmem volt. Camera leszívta 1x az akksit de a démonűzés után soha többet nem jött vissza. Semmi bajom nemvolt a hálózatledobással az üzemidő is tűrhető volt de frissítés óta....
Annyi kis apróság van hogy kezd idegesíteni. Az ébresztő felülírja a csengőhangot úgyhogy bal lábbal keltem. Ha elfordul a kijelző nem mindig fordul vissza hiába rázom mint az őrült. Tegnap feloldó kód beírása utána elsötétült a kép. Meg se mukkant. Volt már hogy újraindítás után a fél háttérkép nem töltődött be. Feketével helyettesítette.Az üzemidő meg sem közelíti ugyanolyan használat mellett a 4.4.2-t. Most meg néha rájön a mobilnetes szivatózás.
Eddig tűrtem de az ébresztő ma kihozott a sodromból -
zho-lee
addikt
Üdv srácok!
Az a helyzet, hogy a céges (ugyanolyan winf..s7) percek alatt telepített mindent, most mentem a cuccaim a belsőről, és nyitok
Minden kedves új/régi ismerősömet üdvözlöm itt iskülön köszönet!
-
ordogl
tag
Sziasztok!
A mobilomon a naptár nem szinkronizálja valamiért az ismerősök születésnapjait (pedig be van pipálva). Az asztali böngészőben mutatja. Tud valaki ötletet adni?
-
csipuka
senior tag
Az elmult par napban annyi melo volt, hogy alig gyoztem, igy a telo nem sokat volt hasznalva.
Ma ejszaka fogom tolteni, mert 28%-on van 1:15 kepernyohasznalattal (nem rohog), es 2n16o az akksin, vagyis 3 nap. Vibereztem a kocsiban, meg a slozin paszianszoztam.
Asszem szeretem a 4.4.3-at. Dicsertessek.
A 2 nap eddig is megvolt, wifi folyton megy, viszont a mobildata ki van kapcsolva, csak akkor kapcsolom ha kell. A meloban es otthon mindig van wifi, utkozben meg nem kell, hogy letoltse a leveleket.
Gyari kernelen vagyok es GB van fenn meg. Ami meg szamit, hogy 2G--re van allitva a telo es az Intelli3G-t hasznalom, hogy ha adatot kapcsolok akkor automatice kapcsoljon 3G-re, mert gyenge a 3G a keccoban, de a 2G az fasza, telefonalashoz meg az kell.
Erezhetoen jobban birja az akksi amiota a lokacio mentese ki van kapcsolva. -
w333
félisten
-
zho-lee
addikt
Üdv mindenkinek a fedélzeten srácok!
Ma este óta ide kell a kérdéseim írni, hozzátok.Rögtön kérdezném, ha win7 alá nem akar bemenni a N5, adb alá, mit tehetek még..?
Hevenyészve átolvastam mindent szinte.. de lehet, csak a felét, de ha szegény n5 usb kábelt kap a hátsójába, ott megáll a tudomány.
Egyenlőre csak a Nexus Root toolkit van feldobva egyedül a pc-re, -
DeathAdder
veterán
Lassan három hónapja arton vagyok, a telót nap végére mindig csutkára merítem annyit használom, és használok rajta mindent, de soha semmilyen hibával nem találkoztam
Ma meglett a 4ó20p kijelzőidő, ez nálam extra
(slim 5.9)
Holnap lehet feltolom franco-t és belenyúlok picit, mert azóta is laggol az appok kilövésekor
-
Jadro
veterán
Az mitől lehet, hogy a pin kód bekérő abalak csak felvillan? Elég szar így, mert pinkód híján nem tudom a telefon részét életre kelteni. Néha bejön az ablak, néha csak felvillan. Dalvikon nem csinálta, art átállítás után kezdte, de visszatérve dalvikra ugyanaz maradt a helyzet. Asszem feltolom újra a romot és marad dalvikon. Addig tökéletes volt.
-
hariboh
tag
Softkey változtatásra (kinézet, nem funkció) melyik app a legjobb?
-
huan
őstag
Sziasztok!
Xposed van már ART-ra? -
miller79
tag
Üdv mindenkinek! Nexus 5-öm van és olyan gondom lenne, hogy a hálózatok között nem igazán akar váltani...
HSDPA-t erőlteti és többször meg is szakít hívást és a sima 2G-s hálózatra meg nem áll át...
A Telenor azt mondja, hogy náluk nincs gond. Nem tudom, hogy valakinek von vagy esetleg volt ilyen gondja? Köszi a válaszokat előre!
-
Jadro
veterán
Feldobtam a slimkat legújabb verzióját. Tetszik, kézre áll. A kérdésem az lenne, hogy van még valami olyan ok, ami miatt maradjak dalvikon? Igazából gyors így is, de hajt az újítás vágya az ART felé.
-
Alias LaLee
tag
Hi!
Az új androiddal működik az otg?
Vagy még mindig kell egy külön progi.. -
Tomace91
senior tag
válasz
DeathAdder #16950 üzenetére
SlimKat-et használtam Mahdi előtt nagyon sokáig, tudom milyen az. De mivel kaptam segítséget lehet visszarakom majd holnap. Köszönöm!
Köszönöm szépen trixi78 és Nocsesz1!
-
ToMmY_hun
senior tag
Láttam a régebbi hozzászólások között, hogy többen próbálkoztak NFC tagekkel. Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy egy tagbe körülbelül mennyi utasítást lehet letárolni? Ugye 140 bájtot tudnak tárolni a legolcsóbbak, de egy utasítás mennyit foglal el?
Mondjuk ha okos a program, akkor egy bájton is elférne szinte az összes lehetséges utasítás, de lefogadom hogy nem így van megoldva.
-
Lecs@
addikt
Voltam AZ Innsbrucki Saturnsba. 359 helyett 335 most AZ N5. Természetesen 2 EV gyári garral.
-
törölt tag
válasz
atillaahun #16945 üzenetére
Ja, igen szóközt azt rak, persze
-
DeathAdder
veterán
válasz
Tomace91 #16947 üzenetére
Ja, értem már.
Én ezt alapból kikapcsoltamViszont akkor maradj magdin, ha ezek fontosak neked, és a zseb mód.
Viszont érdemes kipróbálni slimet szerintem (én is kellemesen csalódtam), és megpróbálni kompromisszumot kötni, mert biza ez sokkal gyorsabb és simább, mint a 4.4.3-as magdi.Ma még egyszer lemerítem a gyári kernelével, aztán megnézem mit tud francoval is
-
Sajtqukac
tag
-
válasz
atillaahun #16945 üzenetére
Most direkt kipróbáltam a Swype diktáló funkcióját, és tökéletesen működik. Ha mondom, hogy pont, akkor .-ot rak, vesszőre szintén ,-t.
-
Tomace91
senior tag
válasz
DeathAdder #16944 üzenetére
Dashlock nekem is van, de nem arra gondolok, hanem azokra az elhúzható értesítésekre ami a Mahdiban alapból benne van, nekem azok nagyon tetszenek. Mint ahogy itt is mutatja.
-
Sajtqukac
tag
Én is kísérleteztem. Friss rendszer volt az egyik update bekavarása miatt, első hétben kilődöztem az appokat mindig, utána egy rendszer visszaállítást csináltam hogy fair legyen a verseny és így egy hétig hozzá sem nyúltam egy apphoz sem. Kb 10-15 képernyő idő volt a kettő között. (Napi értékek átlagolása után mért különbség) Az egy hetes intervallum miatt és az átlagolás miatt kb ugyan azt kapta a rendszer mindkét esetben. És a fejlesztők is ezt igazolták már hogy akku időben nem éri meg kilődözni, plusz memória is van elég. A nem használt memória az pazarlás. Ha az android úgy érzi hogy kell neki akkor majd ő bazárja azt amit jónak lát én már nem szenvedek ezzel többet.
-
Tomace91
senior tag
válasz
DeathAdder #16938 üzenetére
Ebben az 5.9-es SlimKatben van olyan, mint a Mahdiban, hogy a zárolt képernyőn ott vannak az értesítések? Nekem ez nagyon tetszik a Mahdiban, meg a zsebmód is bejön eléggé.
-
Sajtqukac
tag
válasz
DeathAdder #16938 üzenetére
Nekem is csak azért ragadt meg a fejemben mert minden nap bele olvasok az XDA topikba és a fejlesztők naponta leírják mert valaki mindig be írja ezt a clear all gombot. Mondjuk az elmúlt pár hétben ők is csak a FAQt linkelik be erre.
-
DeathAdder
veterán
válasz
mmarta #16926 üzenetére
Nálam is ki vannak kapcsolva az animációk, de elég idegesítő, hogy be is laggol a recent app panel.
Nálatok nem?Lehet felteszek egy francot, és FKU-val beállítom, hogy tartsa meg az órajelet 2 mp -ig mondjuk. Lehet ez okozza ezt a kis laggot..
Sajtqukac - ezt nem tudtam egyáltalán, köszi az infót.
Megvan a hátránya, ha az ember nem olvas FAQ-t -
Jadro
veterán
A SLimKat fent, de lenne egy kis DPI gondom. A Mahdihoz képest itt minden kisebb (pl status bar feliratoknál zavar a legjobban). Hogy tudom megnézni, hogy mennyi most a DPI, illetve mi lenne a következő beállítás, amivel nagyobb feliratokat érhetek el?
Szerk: a DPI changer szerint most 370 az érték... A 480 lene a stock?
-
törölt tag
Diktálás közben hogyan tesztek pontot a mondat végére? Vagy azt manuálisan kell? Illetve szóközt is?
-
Sajtqukac
tag
válasz
DeathAdder #16923 üzenetére
A slimrecentben is ki lehet lőni minden appot egyszerre ha két ujjal össze csíped őket. De a fejlesztők folyamatosan mondják a fórumban hogy nem kell az appokat így kilődözni mert ez a legrosszabb ha az ember hosszú akku időt akar. És azt is mondták hogy soha nem fognak berakni egy ilyen gombot mert felesleges. A slim honlapján kint van egy majdnem egy oldalas válaszuk a FAQ részben ahol kifejtik ezt.
-
Lecs@
addikt
Kint az AOSB 4.4.3 - 1.3.5
-
Carvus
senior tag
Slimkatet Ti h szoktatok frissíteni? annyit dicséritek már az újat(5.9), h lecserélném 5.7-et
Dirty elég? bár nekem már stock-->slim cseréről se volt az...ezt a telefont igazán nem is érdemes belakni, mert úgyis hetente (nagyon max 2!) lehet romolgatni! -
mmarta
senior tag
válasz
Nálam nem csinálja, de kikapcsoltam a fejlesztésben az animációkat, mert nem szeretem és a kisegítő lehetőségek legalján a Size menüben 85%-ra állítottam a méretét.
-
lita66
tag
válasz
Hát igen! Tulajdonképpen ez az egyetlen dolog, ami bosszant engem is a Slim-ben, de nem találtam még rá megoldást,megtanultam vele együtt élni...
-
siofok
őstag
Szerintetek mitől lehet,hogy néha rádugom a telót töltöre,és nem tölt?led világít,töltés animáció megy,de % nem megy felfele.kihuz-bedug után jó.friss romolás után is.
-
DeathAdder
veterán
Szia te és mindenki!
Na feltettem én is az 5.9-es slimet, és tényleg röccenésmentes, baszott gyors!
Ez azért érdekes, mert nekem a slim 4.4.2- vel negatív tapasztalataim voltak ilyen téren, volt is ez vita tárgya itt.4.4.3 magdiról jövök, és azt kell mondjam sokkal gyorsabb és simább ez a slim!
ART-on természetesenKijelzőidőben is jobb vagyok, gyári kernellel mindkét rom esetében slimmel most 4 órát értem el, míg magdival 3 max 3 és fél óra jött ki eddig.
Hibába persze most is akadtam! Úgyh help!
Ez a "slimesített" recent app panel nagyon szar, nem tudom egy klikkre becsukni az összes appot, és laggolni is szeret amikor húzgálom ki őket. Egyedül itt találkozom laggal, de itt folyamatosan, és ez marhára idegesít.
Remélem vissza lehet csinálni gyárira a multitasking panelt, csak én nem találom, hogy hol???Szóval hol?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
zsirfecske #16918 üzenetére
Már én is tudom, hogy hiba volt de nem lehet visszacsinálni.
Mindenesetre legalább nem adtam ki a bankkártyám adatait egy idegen oldalnak, ez lehet hogy meg is ér majd + 2000 forintot.
-
ToMmY_hun
senior tag
Srácok, mielőtt belemásznék a romok cserélgetésébe, lenne pár fontos kérdésem:
- az AOSP romok itt is jobban merítik az akksit, mint a gyári? (Samsungnál ez volt a tapasztalatom)
- melyik kernelt ajánlanátok, amit be lehet úgy paraméterezni, hogy ne fogyasszon sokat napközben a telefon, de estefelé át tudjam rakni izmosabb módba - például egy játék erejére?
- ízelítőnek leszedtem két romot, PerfectKitKat és Mahdi 2.6 nevűeket. Érdemes velük próbálkozni, vagy keressek valami mást?Köszi előre is a segítséget és elnézést a dupla posztért, de már nem tudtam szerkeszteni.
-
Davzone
senior tag
-
ToMmY_hun
senior tag
Megrendeltem a készüléket, de már tapasztaltam is furcsaságokat az expansys-szal kapcsolatban. Első körben küldtek egy emailt, hogy forintban utaljak egy külföldi számlára. Mivel úgy gondoltam, hogy ez a végérvényes email ezt meg is tettem. Ennek ellenére fél óra múlva küldtek egy másik emailt, amiben arra kérnek hogy EUR-ban utaljak és írjam bele a közleménybe a rendelési kódot, amit az első emailben egyátalán nem is említettek meg (szerencsére volt annyi eszem, hogy beleírtam abba is). Kíváncsi leszek mi lesz ebből.
-
TOZ
addikt
-
33as
senior tag
válasz
DeathAdder #16900 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest