Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
ujjonc
csendes tag
válasz
dozsabalint
üzenetére
Köszönöm.
-
Sajtqukac
tag
válasz
Scooter74
üzenetére
Az aluminium ház előnyös, persze de azért ugye itt is műanyagot használtak. És itt azért pl. az említett játékok miatt tényleg jó lenne a műanyag helyett az aluminium, de itt majd csak akkor lesz szerintem teljes át térés aluminiumra mikor meg tudják majd oldani az antennák esztétikus és használható elvezetését, valamint akkor mikor annyiba fog kerülni mint a műanyag mert sajnos itt arra mennek hogy ne melegedjen túl, tehát a teszteken ne szerepeljen rosszul és azért sokba se kerüljön a gyártás. A DHD-nál tapasztaltam hogy az antennákat sikerült megoldaniuk, igaz nem túl esztétikusan hisz minden műanyag más szintben volt és nem kis hézagok voltak, valamint itt az aluminium házra rá volt vezetve valamennyi hő de mivel jóval kisebb mértékben melegedett így szerepe nem volt.
(#15297) Krisztián: Szerintem most értek el a gyártók arra a bizonyos határra, hogy már nem tudják csak simán megoldani a hűtést és tényleg elindulnak a heatpipeok használata, valamint egyéb más technikák felhasználása. Bár mondjuk már lehet át lépték ezt a határt csak simán ki akarják húzni a hardver frissítéseket, hogy még több telefonon át vezetve tudják ezeket adagolni, ezáltal is több bevételhez jutni.
-
-
dnelb
veterán
-
Sajtqukac
tag
válasz
Scooter74
üzenetére
Egyébként ha már így elindult a téma akkor valaki nem tudja, hogy hogyan van megoldva a hőelvezetése a procinak? Ifixit-en nézegettem a széd szedést de ott csak egy sima fém lap van a procin. (Kb akkora mint a régi DHD-n...) Azt hittem már itt is elő jött azért ami a laptopoknál is, hogy vagy a fém házra vezetik rá, vagy pedig heatpipeokkal oldják meg a nagyobb hűtőfelületet.
-
-
ujjonc
csendes tag
Van valakinek tapasztalata flip tokról, ami feléleszti a telefont, mikor oldalranyitom? Mintha valahol olvastam volna, hogy nem tesz jót a telónak.
-
siofok
őstag
Amugy mi számít jó képérnyőn töltött időnek?meg meddig nézitek álltalába,10%-ig?
-
Sajtqukac
tag
Nekem most kézben tartva, wifizve 40,6°C-ot mutat. Viszont tuti, hogy déli vér csordogál az ereiben mert meg se kottyan neki.

-
mukisrác
aktív tag
-
siofok
őstag
Öcsém,ez a facebook app is telhetetlen ám. :-) míg az xperia s-en evett 70-90mb ramot,itt 150-et

-
slice14
veterán
válasz
dozsabalint
üzenetére
Be lehetett volna állítani időzítőre is a publikálást.

#15265 zolka95: Láttunk már screenshottot az új felületről. Persze ha az nem kamu volt.
#15266 jaszy91: Nem hinném hogy ennyi volna a támogatás, mert ez a legfrissebb Nexus telefon.
-
zolka95
őstag
válasz
slice14
üzenetére
eddig tartott a nexus 5 támogatás?

jó lenne már egy nagy verziószám ugrás: mondjuk 5.0
kíváncsi vagyok mi lenne benne
egyébként ezt a google konferenciát majd lehet követni valamelyik magyar oldalon?
mobilarénán rákerestem és a legutóbbi az 2012-es voltvagy 2013-ban nem volt?
-
jaszy91
aktív tag
Jött valakinek már 4.4.3-as update?

-
Eyesis
őstag
Nektek is olyan a tárcsázó, hogy reboot után előszőr nem jön be a számos tárcsázás? (egy üres vékony téglalap bejön, aztán back, és újra rákattintok a tárcsázó ikonra és akkor bejön..)
-
slice14
veterán
Kinek mi a tapasztalata az 5GHz-s wifi-vel? Mert elegem van a panel wifi szennyezetségből.
Mennyivel fogyasztja joban az akkut, ha egyáltalán jobban fogyasztaná?
-
szata.68
senior tag
Helló
Feltettem megint a SlimKatet, meg hozzá a GB-ot.
Azt szeretném beállítani, hogy a navbarban jobb oldalon az egyedi alkalmazásindító legyen, bal oldalon meg a menü állandóan. A bajom az, hogy a GB jobb oldalra teszi mindkettőt, így a home gomb elcsúszik középről balra picit.
Régebben biztos működött, most nem tudom miért nem. Vagy az új GB-ban már ilyen? -
slice14
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Még nem, de mindennap elmegyek mellette és mindig sír hogy menjünk be.

Próbálom az egészséges táplálkozásra nevelni.

-
slice14
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
Az enyém inkább a mekis kaját szereti.

-
noorbertt
őstag
Ha nagyon felmelegszik erdemes hazaterve a fagyasztoba tenni 3percre, mivel az aksiban levo cella picit olvad meleg hatasara. A hirtelen es a rovid hideg sokk ossze huzza es ezzel nemileg edzi is az akkumlatort ami hosszutavon jot tesz az elettartalomnak.
Nem trefa, wikin olvastam. -
slice14
veterán
válasz
agressor12
üzenetére
De mára írták. De nem közép európai idő szerint.

-
agressor12
senior tag
23.-a van nem mára irták az egyik oldalon,hogy jön 4.4.3?
-
Lecs@
addikt
Warning ! Ma 32-37 fok lesz. Kérem vigyázzanak ! Nexus készülékeik ( főleg a feketék ) napon hagyva melegszenek !

-
Chalez
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
Minden N5 ilyen, vagy ezek ilyen sz.rabb példányok? Amúgy persze meg vagyok elégedve a teló sebességével, sőt... viszont akkor a komolyabb 3D játékoknál várható,h előjön ez a jelenség? Azért ez gáz, ha nincs rá valami megoldás... :/ Gondolom anno az alacsony Antutu pontszám is ezért volt már az N5 korszak elején. Nem erre számítottam vásárlás előtt... :/
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Lehet valahogy segíteni az N5-ön, hogy pl RR3-ban ne csökkentse az órajelet pár perc után? Gondolom a thermal throttling-ról van szó. Sajnos számomra játszhatatlanul szaggat full grafikán, és azért ettől a SOC-tól többet várnék. A kedvenc játékom, Nexus 7-el low grafon kb. 60 fps-el toltam, az úgy nagyon rendben volt, de azért N5-ön már továbblépnék a grafikai minőségben...
A telóm nincs rootolva, azt sem tudom, hogy kell...
Köszi, ha valakinek lenne tippje a megoldásra.

-
rjg
őstag
válasz
slice14
üzenetére
Most csináltam én is egy mentést, ami létrehozott egy GravityBox és benne egy backup mappát a gyökérkönyvtárban. Szerintem több megoldás is van:
- ezt a mappát egy normális fájlkezelővel - pl ES File Explorer - egy az egyben át tudod másolni valamelyik felhőbe - szerk. a Drive-ba is
- be is zippelheted és azt töltöd fel
- vagy csak a lényegi infókat tartalmazó két xml-t (preferences és ledcontrol) másolod át, mented le -
dnelb
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Elhiszem, nem kételkedem.
Az kb 45p-1ó kijelző max, annyit nekem nem ér. -
slice14
veterán
Gravitybox backupot hogy tudom kimenteni gépre? Mert pont a backup.ok fájlt nem látja a gép se mtp-n, se ftp-n.
Vagy a .backup.ok fájt nevezzem át backup.ok-ra?
-
horvathkrisz
addikt
Ocsemnek is es nekem is franco volt, baratnomnek stock, neki kb. ugyan olyan hasznalat mellett 20%-kal tobb maradt az akksiban nap vegere. Aztan mi is valtottunk, az eredmeny pedig nalunk is ugyan az lett, +20% toltottseg nap vegere. Ha nem hiszed el, probald ki magad...
-
dnelb
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nálad konkrétan mennyivel, SOT-ban mérve?
(#15221) twine : olvastam már hogy most ebben, vagy abban a verzióban ez vagy az el lett ku*va..stb...na ez stockon nincs...
ez igaz, én ezért maradtam r36on egészen 49ig, mert a a kettő között mindben volt valami bug..
-
twine
veterán
igazad lehet, nem is akarlak meggyőzni..De az hogy "picit" jobb,, nekem nem ér annyit, hogy gondolkozzak a hiba lehetőségeken, ha valami nem kerek vételen..."Most vajon franco b@szta el, vagy a google,,stb..stb.."Ha már fent van az fku úgysem álom meg hogy ne frissítsem az újabb nightlykat...aztán nem egyszer olvastam már hogy most ebben, vagy abban a verzióban ez vagy az el lett ku*va..stb...na ez stockon nincs...
és ami nagyon fontos számomra,, (bár erre egy nap után azért nem vennék mérget) a stock kernelel, jobbnak tűnik a fogyasztásom...
Hát ezért mondtam én azt hogy nekem, nem éri meg a pici különbségek miatt "kosztümre" váltani...De mondom..Nem akarok én senkit meggyőzni arról hogy jó vagy sem a "kosztüm" kernel..mindenki döntse el maga

Szerk:
Nem azt mondtam hogy mindig állítgatni kell..De ha nekiugrok..akkor nem egy nap kitapasztalni mit bír a soc...mennyire tudom alul vagy felül feszelni...Ha rámegyek az alul feszelésre akkor melyik appom tolerálja és melyik nem..etc..etc...
Én meg ismerem magam..romoltam eleget...Ha nem stockon vagyok..nincs megállás. Nem lesz 5 hónapig ugyanaz fent
-
dnelb
veterán
Nem értem ezt a logikát. Ha minden kicsit jobb és semmiben sem rosszabb a franco, akkor mi értelme mégis stock kernelt használni ? Amúgy nekem 5 hónapja ugyanaz a rom + kernel kombó van és semmit se állítgatok, 1x belőttem és ennyi
Honnan veszed hogy mindig állítgatni kell mindent? -
twine
veterán

Ha lesz időm átnyálazom az xda-t,, mégis illene tudni "mit" is használok
De így első nap után úgy érzem, jó lesz nekem a gyári kernel,,, üzemidő mindenek felett,,, jó hogy pöppet jobban szól,, jó hogy pöppet "színesebb" a kijelző(ha akarom), de nem érzek szignifikáns különbséget fogyasztásban, sebességben,Ramkezelésben...etc...persze tweakelhetném rommá az fku-val biztos,, de azt állítgassa az, akinek annyi ideje van
Utóbbi két három évben megszoktam, hogy inkább csak használom a telefont, nem pedig "b@sztatom"
Nem azt mondom hogy az rossz,, csak nekem már senki kedvem hozzá...szóval ez a kis kirándulás pont arra volt jó, hogy ismét ráeszméljek...Nexuson az élet stockon is csodás
(no meg egy kis gravitybox )

-
slice14
veterán
válasz
maggi1886076
üzenetére

-
twine
veterán
Srácok, csak beképzelem, vagy tényleg hangosabb, és dinamikusabb franco kernele(50) alatt a telefon?
Meg sem néztem mit tud a kernel,, csak feldobtam
valaki tudja, hogy piszkált e a hanghoz? (Zenében,a jack kimeneten) -
siofok
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
tényleg.egyenlőre marad a 136,ez tetszik nagyon.
tboy93 vizálló tok,csak megtöltöd vízzel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Algotis
addikt
Ebben a nagy melegben (itt Szegeden most 28 fok van) nektek is eléggé melegszik odakint a telefon?
Kis nyomkodás után már érződik a hátulján, hogy jó az idő odabent is...
-
twine
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
az én személyes véleményem, hogy ilyen 1-2-5%-kal nem érdemes foglalkozni(főleg cca.100-95% között)
ennyire nem tud biztosan mérni csak egy multimeter,,
ezek szoftveres számítások amiket látunk a kijelzőn,,így tök fölösleges 1-2-5%-on "gyakorlatozni",,,összességében érdemes nézni a "statisztikát" 100-0(akinek jobban tetszik 100-10)% között ...
Persze ha valakinek kedve tartja, és ennyire nem tud mit kezdeni az idejével/energiájával...nézegesse az 1%-okat

-
-
siofok
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Én meg kerestem, hátha lett telepítés után gomb,mert azt írta hogy "toggle".de találtam ilyen appot.lehet kipróbálom,bár ez veszélyes lehet az akksira nézve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- iPhone 13 Pro / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen (055)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Alpine Green / Gyári kártyafüggetlen (056)
- iPhone 14 Pro Max / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (216A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (223A)
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt kb 5 óra Chrome !!! , 20 perc skype hívás, 20 perc telefon, hangouts, youtubozás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

Honnan veszed hogy mindig állítgatni kell mindent?