-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hudyfiu
senior tag
Persze, kinek mi.
FHD szerintem csak az akku zabálásra jó.
1x hiányoltam,amikor 3d-ztem a telón, ott látszottak a pixelek...Bővíthetőség...zene filmet, időm sincs úton hallgatni szval volt helyem általában a telón
LTE....bőven elég volt mindenre ez a sebesség is, állandóan wifi közelben vagyok.
Szval természetesen mindenkinek más igényei vannak.
-
benito86
csendes tag
Köszi sms issue solved.
Az 5.x stock romon az alkalmazásokat jobbta lapozással lehetett listázni( a mostani fentről lefele helyett) és az utolsó lapon kilistázta a rendszer a kezdőlapra kitehető widgeteket (attól függően h milyen appok voltak a telón. Ezt nem talalom cromában. -
replay160
csendes tag
-
Winne
nagyúr
Nincs fent ilyen alkalmazás és nem is volt sosem. Csak ez az oldal hozta fel.
Ami baj, hogy a SuperSU is kiírta ezután, hogy frissítsem le, mert addig nem működik és miután lefrissítettem meg az összes mentett wifijelszavamat felejtette el és a wifi pass recovery sem lát semmit és a backupot sem hozza vissza...
Elképzelhető, hogy valahol a rendszerben le vannak még mentve a jelszavak?
-
Faby
senior tag
Milyen info kellene még?
Nagyon remélem, hogy nem hw hiba, az isten se mossa le rólam, hogy én toltam el.
Custom romból mindegy, mit teszek fel?
Sajna a N4 specifikus dolgokat nem ismerem, HTC Desire, ill miui vonalon mozogtam eddig, CM jó lehet?
Ha és amennyiben a főzött rom ok, akkor a gyári rom visszamehet, az a reco-t is visszarakja gyárira? -
dannyl
addikt
Ja, hát azt nem most, csak puhatolózok, hogy ha végleg felmérgelem magam rajta, akkor mi lesz a következő. Természetesen full wipe-pal csinálok minden telepítést.
t181: dt2w-et is használod?
adabra: Az remek, mert anélkül nekem már nem kell telefon. Annyira megszoktam, hogy inkább akkor lecserélem csak emiatt is akár.
-
dannyl
addikt
Csak a felélesztésnél szarakodik néha, ez is digitizer? Máshol nincs nyoma. Pontos mindig.
Most nem wipe-olok, mert már unom az újra belakást. Kernel miatt lehet esetleg? Taurus Mallow kernelt használok, és duplakoppos ébresztést. Ez bekavarhat? De akkor pl az miért lehet, hogy hívok egy számot, le akarom tenni (mert nem veszik fel), erre hiába nyomom, nem reagál. Majd restartol. -
Ghard
őstag
Van rajta led, csak kisebb és összesen 3 színt tud. (piros,zöld,kék)
De tényleg ne nexus topikban legyen a sok off: prohardver.hu/tema/ulefone_power -
Ghard
őstag
Én gondoltam egy merészet, és lecseréltem a nexus 4et egy uleFone Power-re.
Ma jött meg kínából a teló, még én is meglepődtem, de nexus után sem érzek visszalépést. Anyaghasználat, összeszerelés és kijelzőben is minőségi érzést kelt. Igaz csak reggel óta nyúzom, de egyszer sem fagyott még le
Elvileg rootolható is, marshmallowot meg februárra ígértek rá. -
dipeti
senior tag
Igaz már eladtam az N4-em, de Chromával használtam. Nekem ha jött Messenger üzenet (sőt igazából bármilyen notification) akkor feléledt a kijelző fekete fehéren. Ezt a funkciót Ambient Display-nek hívják Settings-ben.
Mellesleg életem legjobb telója volt az N4. De már nagyon felbosszantott az akkuideje. 1,5 órás SOT-otok voltak chromán és CM12.1-en is. Most egy G2-t használok (5.1 főzött, G4 szoftvere), de érezhetően lassabb mint a N4. De legalább egyáltalán nem kell aggódnom, hogy lemerülök. (Azt hallottam, hogy G2-n is szépen fut a CM13, így már lehet megközelítené a N4 sebességét.)
-
dannyl
addikt
Jaja, tudom, először jó volt, aztán nekem volt az a mizéria, hogy új SuperSU-t akartam felrakni, és valamiért nem indult el a teló utána. Rá kellett egyet dirty installálni, és akkor ment, de sajnos így. Szerintem marad ez akkor egyelőre, ez a két alternatíva annyira nem szimpi.
-
DMG
senior tag
Ezzel a rommal egész jó, bár az akku idő nem a alegjobb, de már nem várok csodát.
A bekapcsoló gombom viszont megint megadta amgát, szóval már érik a csere.
Egy kérdés a nagy közönségnek, ha megcsinálom a bekapcsoló gombot, akkor egy sérülés mentes üvegfóliázott 8 GB-os Nexus 4-ért mit lehet elkérni?
-
dannyl
addikt
Nekem már vagy másfél éve van dt2w, nap végéig kibírja, és már nem igazán tudnék nélküle élni. Nagyon megszoktam.
Köszi a linket, neki is állok. Full wipe lesz akkor, az a biztos, már úgy is ráfér.
Kernelre akkor nincs ajánlatod?
Ja, illetve valami minimalista GAPPS is kellene, ami jó a Chroma-hoz, ha nem nagy gond. Köszi előre is. -
Tényleg nincs még ilyen, de talán majd a Samsung Galaxy Xcover 4 meg fog felelni az elvárásaimnak. Az Xcover 3 nem P-OLED, "csak" IP67, viszont nincsenek rajta fülecskék, belülről szigetelték. Ez nekem egy nagyon fontos dolog, mert egy Xperia go-n okulva már megtapasztaltam, hogy a fülecskés módszer max. egy nyárra biztosít vízállóságot. Csak ne vigyék majd fel 5"-ra a kijelző méretét, mert nekem a 4,8" a maximum, amit még kényelmes használni, de igazából a 4,5" környéke az ideális méret! A HD kijelző meg számomra bőven elég lesz, és többet nem is fognak adni Samsungék, ebben biztos vagyok.
2GB RAM-nál több se fog bele kerülni, de számomra ez is okés. Sajnos a következő Xcover-t szerintem a nyár végén fogják bejelenteni, és novemberre vagy decemberre kerül majd a boltokba: másfél-két év szokott lenni az Xcover-ek között.
Vagy kipróbálok majd egy új Cat-telót, de azoktól tartok. Pedig ott már van IP68 és MIL-STD810G is egyszerre.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Megfogadtam a tanácsod, teljes wipe után feltettem a legfrissebb Chroma buildet a hozzá tartozó Gapps-al. Eddig nem rossz, bár az első éles bevetése holnap lesz, így az után tudok érdemben nyilatkozni róla.
Pár kérdés így hirtelen, ami lehet, hogy csak nekem fura, mert az 5-ös droid verzió számomra teljesen kimaradt:
Install után nagyon kevés app jelent meg a menüben, még a Google alkalmazásai sem voltak ott (pedig telepítve lett a Gapps is), egyedül a Google play, így áruházból kellett leszedni az appokat. Ez normális? Nem ezeket telepíti a Gapps a maga ~250mb méretével?
A telefont gépre csatlakoztatva nem jelenik meg a belső meghajtó, mit kell csinálnom, hogy láthatóvá váljon? (USB hibakeresés be van kapcsolva)
TB mentéseket visszarakhatom, vagy ekkora ugrásnál (4.4.4 --> 6.0.1) inkább ne is próbálkozzak vele?
A régi exchange e-mail alkalmazást (sárga ikonos) kukázták, a gmail maradt, mint beépített excange kliens?Hirtelen ennyi kérdés merült fel bennem, holnap majd ismerkedünk egymással.
-
Ok köszönöm a segítséget, hétvégén kipróbálok másik romot rajta. Milyen romot ajánlott rátenni szerintetek?
Kipróbáltam 4-5 appot letöltöttem és mindegyiken érzékelte rendesen az érintést. (hozzáteszem, hogy nem mindig csinálja ezt. Van amikor gond nélkül fel tudom venni, de néha van az, hogy elhúzom jobbra és visszaugrik középre, telefon meg csörög tovább)(#61408) zezoka
Köszi, a fókuszálás valóban megoldotta, így már vakuzik rendesen -
Ghard
őstag
Ez kb egy éve el lett távolítva a play store-ból. Akkor még csak az elemzés volt ingyenes, a "javítás" már 3 dollárba került, aztán sokan jelentették az átverést. Mert az, tiszta merevlemez töredezettség mentesítő másolat, csak állítólag ez az akkut javítja, szoftveresen.
-
buvartacsko
addikt
-
t181
senior tag
Amennyire Én tudom, hatalmas parasztvakítás. Android alkalmazások topikban régen volt róla szó és nem nagyon volt dicsérve. Annak idején kíváncsiságból felraktam, megnéztem a "cellajavító" képességét, szépen mutatta, hogy mi a baj, mit kell javítani, meg is csinálta. Később megint lefuttattam, és érdekes módon megint talált javítandó cellákat. Aztán megint. És megint. (~fél éves volt a teló) Ezek után nem voltam kíváncsi a program többi funkciójára.
(nem is értem a Google Play-es értékeléseket) -
Ricardo
titán
Wakelock és folyamatos restart azért nem normális a gyári 5.1.1-nél.
Nekem rendszeres volt a restart és a mobilnetre átállási gond a stock 5.1.1 alatt. Néha be is akadhatott valami, és akkor ébren tartotta a telefont valami, ez restarttal megoldódott, és nem volt rendszeres, de előfordult
Aztán jött a 6 alapú chroma, azzal nem volt gondom.
-
zezoka
őstag
-
madhat911
tag
Igen gyári 5.1.1 . Legfrissebb NRT, a bootloadert is csak úgy tudtam nyitni, ha a hangerő le gombot lenyomva tartva kapcsoltam be. Rootoláshoz meg át kellett tenni kamera módba (?), de a busybox-ot már nekem kellett feltenni a playből, mert eluntam a "waiting for device"-t. Anno amikor a 4.3-at nyitottam nem kellett ennyit kínlódni. Csak végigmentem mindenen ami le volt írva, oszt jóidő.
Más. Van lehetőség olyanra, hogy egy legálisan kifizetett programot a párom telefonjára is tudjak telepíteni? Vagy meg kell venni arra is? Enyém 4.3, az övé 5.1.1 .
-
mgy
senior tag
Mindent köszönök amit leírtál, nincs is gond vele, a onepluson meg tudtam csinálni, bár mostanában már nem szoktam.
A bibi csak ott van, ha rádugom a telót a gépre SEMMI nem történik azon kívül, hogy elindul a töltés. Nincs nyoma a gépen, nincs nyoma a telefonon. Na, ez a bajom, itt akadtam el.
Négy gépen próbáltam itthon, egyiken sem megy, gyanakszom cseppet már az N4-re is. -
mgy
senior tag
Oneplus X. Amúgy arra tegnap este ment twrp, szóval "ezen" az oldalon nincs gond.
---
Rádugom a telefont, nem látja. Tölti, de nem jelenik meg se háttértárként, se kameraként, bármit is csinálok a telefonon. WUG Nexus Root toolkit alól indított usbdeview-val kidobáltam minden "felesleges" usb drivert, nincs változás.
---
Megköszönöm, ha segítesz egy tök gyári, nem rootolt telóra felrakni egy új romot wifin.
Figyelek! -
zezoka
őstag
Akkor lehet nekem is az volt a bajom hétvégén, nem is a régebbi Croma. Múlt héten egész héten riasztót szereltem otthon, és többször is használtam zseblámpaként. Semmi másra nem is használtam a telefont, egyébként az asztalon pihent. Azt gyanús volt, h mégis merül, mint állat...
-
zezoka
őstag
Szerintem is más a bibi, mert én tegnap raktam fel a legfrissebb Cromát, és brutál jó lett a standby idő, ugyanis a telót alig használtam tegnap du fél3 óta (dolgom volt otthon, nem értem rá nyomkodni
), akkor vettem le a töltőről, mikor melóhelyről elindultam haza. Utána meg jött az éjszaka, hajnalban be melóba, ahol eddig még szintén nem voplt használva. Reggel nyomkodtam kis szinkronizálás, email, kis időkép, hírek, facebook, meg ilyenek.
Dologhoz hozzátartozik, h nálam a wifi, bluetooth, és mobilnet ki van kapcsolva, és csak akkor kapcsolom be, ha ténylegesen kell is. Tehát pl nincs egész nap bekapcsolt wifi, ami miatt nem akar minden szinkronizálni. Mikor kézbeveszem a telót, bekapcsolom a wlant, akkor lefrissül minden.
Érdekes, h valami hó elejei verzió nem volt ennyire jó, de jó volt azért. Aztán a hó közepei verzióban valami elcsesződött, mert ha nem használtam a telefont (konkrétan egy helyben állt lezárva szinte egész nap hétvégén - akkor is egész napos melóztam otthon
), akkor is nap végén tölteni kellett, meg egy éjszaka csökkent 10%-ot is. Most viszont ez durva! Egy éjszaka alatt 1-2%ot csökkent.
-
t181
senior tag
Annak, hogy ébren van a teló, nem sok köze van a kernelnek, szerintem. Wifi folyamat be van kapcsolva, és folyamat ébren van. Nekem akkor volt ilyen, amikor be volt kapcsolva a Wifi és BT scanning.
(#61207) Cifu
Van rá fix. Ez megoldotta, a Cataclysm-es srácok csinálták, frankhez raktam fel, és jó lett.
Az eredeti linket nem találom, valahol a xda-n cataclysm-nél egy poszt alatt rakták ki. -
Ghard
őstag
Szerintem még mindig benne van a bug.
Itt beszélnek róla a chroma topikban. Ha flashlightot használsz, utána a camera app nem engedi elaludni a telefont, csak akkor, ha lelövöd.
Meg a wifit is írják, hogy nem hagyja aludni a rendszert, ha nem csatlakozott hálózatra.
zephiK írja is, hogy nincs nexus4 telefonja. Ez azért baj, mert a bugokkal csak akkor foglalkozik, ha jelzik, mivel reprodukálni nem tudja. -
-
Ghard
őstag
Nekem annyi baja van, hogy synapse úgy indul mindig, hogy figyelmeztet, miszerint az utolsó beállítások nem voltak jók (crash/reboot miatt) ezért nem alkalmazza.
Busybox is van? Van annak nincs hozzá köze?
Egyébként a tap2wake megy rendesen, de nem használom mert eszi az akksit.(#61188) Ricardo
Nekem pl fontos a rezgés állíthatósága, alapból hangos és erős. Itt lehet állítani hogy mennyi időközönként és meddig rezegjen(30ms rezgés 2000ms-enként sokkal kellemesebb, mint az alapbeállítás). És az ébresztő leállítása köthető matekpéldához, csak akkor kapcsol ki, ha kiszámolod amit kiírt.(véletlenül nem tudod kinyomni, hogy elaludj utána)
Ezen kívül is vannak még dolgok, wifi bekapcsolása ébresztéskor, előébresztés,helyfüggő ébresztés stb.Kipróbáltam a magyar appot, működik, de vannak hibák.
Lehet ugye emelkedő hangerőt megadni. Itt viszont az induló hangerő kb 50%, nem állítható és szerintem túl hangos. A matekpélda/captcha ha be van állítva, akkor megoldás közben csak a hangerő némításra van opció, a rezgés szüneteltetésére nincs, kicsit zavaró, hogy egyfolytában rezeg közben.
Valamiért a launcher(hola) ikonokat a kezdőképernyőn jól összekutyulta...
Egyébként rendben van a progi, akinek a fentiek nem fontosak.
Van még egy funkció ami tetszett. Ha le van állítva az ébresztés(simán vagy matekkal) utána meg lehet adni, hogy megkérdezze, ébren vagy-e?Pl ébresztő leállítás után 2 perc múlva jön értesítés, amire van 5 perced(állítható) hogy rányomj. (értesítő sávban, mintha email jött volna, csak rá kell nyomni) Ha ezt nem teszed, újraindul az ébresztés.
-
pcnet
addikt
Próbáld ki esetleg Taurus kernellel. Nekem azzal működött, csak többször újra kellett indítani Synapseot, mert mindig disableden maradt a koppintás helyének kiválasztása. Talán egy napig használtam, mert sokszor 3. koppintásra oldott fel, de akkor meg elindítottam egy programot ami épp ott volt a főképernyőn. Akksit is eszi rendesen, le is tettem róla. Taurus topicjában van speciálisan a kernelhez készített UKM, azt tedd fel. AK kernelhez is tervezi a készítő a saját UKM-et.
-
Hiába ugyanaz a SoC (Snapi 400) Nagyon nem 4x1.5Ghz Krait vs 4x1.2Ghz cortex-A7 közül az előbbi nagyjából kétszer gyorsabb.
Vettem egy ilyen telót 25-ért aprón mert kell fejleszteni
Meg az lumia 520-ból már nagyon elegem volt. Milyen romot ajánlotok? CM12 gondolom játszik, vagy ez a chroma amit itt emlegettek néhányan? (Sima aosp túl fapad)
-
t181
senior tag
Hát, szerintem a Defy azért a sz*patósabb telók közé tartozott. Csináltam annak idején fateromét, aztán nevelőtanáromát és nem mondanám, hogy bátrabban álltam neki másodszorra.
Bár, ha jól emlékszem inkább a gyári állapotra történő visszaállításban volt nagyobb rizikó. (vagyis ott lehetett leghamarabb téglásítani az eszközt, ha nem figyelt az ember)
Nekem akkor egy ZTE Blade-em volt, ez viszont egy álom volt ebből a szempontból. Fel kellett(/lehetett) másolni egy pár megás zipet, ami újraparticionálta a lapkát (kisebb system és cache, nagyobb data), plusz felrakott egy CWM-et.(ezt ugye csak egyszer kellett megcsinálni) Aztán mehetett a ROM, amiben benne volt a gapps is. -
törölt tag
Azt a Nexus 4-t majdnem én is falhoz k*rtam, amíg nem kaptam meg a Moto G-t, ugyanis hívást el tudtam utasítani, de a kijelző probléma miatt fogadni már nem. Szóval bejövő hívás esetén elutasítás, majd visszahívás, ahogy telefonálni tudtam. A probléma csak ott folytatódott, ha egy cég vagy üzlet hívott. Elutasítod (hisz nem tudod felvenni), visszahívod, majd ő utasít el, hogy ne fizess. Aztán megint visszahív, de közben te is hívod, fuck yeaaaaaah!
-
ronaldo
őstag
Olvastam a reakciókat. Akkor ezek szerint az én készülékemben a hiba.
Lehet, hogy egyszer a supersu indításakor bekapcsoltam azt, hogy ha rom csere van, a root maradjon meg. Első belépéskor szokott ilyet kérdezni. Erre szerintem igennel feleltem. Én ha romot cserélek, még ha csak verzióugrás is van, mindig clean flasht csinálok. Ennek akkor nem kéne gondnak lennie.
A GAPPS más kérdés. Te melyiket használod? Ma este akkor megint csinálok egy full wipe-ot és rárakom az új, 01.11-es Chromát, meg a gapps-ot.
Aztán remélem a legjobbakat.
-
ronaldo
őstag
Amikor kiveszem a pipát, akkor egy "Uninstallation failed !" üzenet fogad.
Aztán valahogy végül eltűnik a pipa előle, de szemmel láthatóan nem jó, mert ha root checkerbe megyek, ugyanúgy felugrik hogy root jogot kér a program.
Lehet, hogy ebbe a Chroma 6.0-ba bele van égetve a root jog és nem lehet inaktiválni?
És nem is indul el a mobilbankos alkalmazás, reboot után sem.
-
pazirezz
tag
LED színváltás tényleg FC-zik, de írták .. következő bulid javítja
Kettős koppintós ébredés nem fogja nagyon meríteni az akksit?
(Lollipop-hoz képest nálam sokat javult az üzemidő, de ha ez a feature ismét lejjebb viszi, nekem nem éri meg)
Illetve kettős koppintós alvás nálam most is megy: Screen Lock app telepítve Play-ről .. Nova launcher-ben beállítva, h dupla érintésre indítsa az előbb említett app parancsikonját
-
NTonee
veterán
Azért van még hova bővülnie a feature listának. Valakinek elég ez is, ami most van, de nekem is hiányzik még pár dolog. Majd szépen lassan fejlődik. Én az LP romok közül az AICP-t szerettem, néhol már sok is kicsit, de abban minden benne van, amire szükségem van, szóval várom a 6.0 verziót belőle. Addig is elvagyok a chroma-val, vagy majd meglesem az euphoriát is.
-
zezoka
őstag
Eddig én is, csak mikor a Nexust megvettem (és pont azért vettem meg), h az pár évig támogatott lesz, és mindig a legfrissebb verziók lesznek rajta, ezért nem kell szórakázni. Root meg végül is nem hiányzott, persze néha jól jött volna, de kibírtam, h OTA frissítésekkor ne kelljen ismét csak szórakozni miatta.
-
zezoka
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek (főleg mert vártam a sablonválasz "ovassvissza" szöveget
)! Visszakerestem, csak ilyenkor mindig aggódok, h már nem naprakészek azok az információk.
Lehet hülye kérdés, de akkor hova töltitek a romot? A gyökérkönyvtárba? És akkor ha jól értem, akkor az full wipe-nál megmarad? Bár ha mégsem marad meg az sem baj, mert CWM-ben legalábbis lehetett géphez meghajtóként mountolni, és visszamásolni, gondolom itt is van ilyen.
Ezek a romok (pl a Chroma), amiket rátöltök, azok rootolt romok, igaz? Full gyári romról átállva nem kell semmi mást cserélnem, csak TWRP, és Chroma, és Gapps -okat felrakni? Kernel, radio, stb, ilyesmikkel nem kell akkor egyenként bohóckodni, igaz?
Nekem még ez van a fejemben romcsere esetén:
Romot felmásolni, Reboot to Recovery, Wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache, wipe battery stats, install zip from sd, reboot. Ez még áll ma is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged