- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
Nekem EZZEL mindent sikerült megoldani win10 alatt... bootloader nyitást, twrp flashelést.
szerk.: a driver install részen érdemes végigmenni, hogy biztos jó driverek legyenek fent
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
niof
addikt
Euphoria! Nálam is kb. fél éve megy, gyakorlatilag gond nélkül. Én gyári kernellel használom. Ha esetleg feltennéd, elsőre ajánlott egy clean installt csinálni! Utána a frissítések mehetnek dirtyben is. Max update után kell egy cache törlést csinálni.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
t181
senior tag
SAOSP már nem vonz, pedig régen nagyon sokáig használtam. A Taurus viszont tényleg nagyon pöpec. Igaz 2-3 verzióval le vagyok maradva, de semmi sem sarkall arra, hogy hozzányúljak. Erre a Hyper governorra ránézek, mert az eddig használt smartmax néha elég lomhának tűnik. (Hellscore-ban volt egy nagyon jó governor, de az nincs benne a Taurusban)
btw, megoldódott a problémám, egy újraindítás segített. Mégiscsak a téma lehetett a ludas, mert a hülyeségek kezdete, és az újraindítás között semmit sem csináltam, amitől észhez térhetett volna.
Szóval újra tökéletes minden.Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
heidricha
őstag
Pont ma nekem is volt egy restart zsebben. Endomondo tutira futott - ebből lehet könnyen megmondani, mikor volt a reboot - talán Ingress is, ez utóbbit nehéz lenne megmondani. Túlmelegedés kizárva, battery monitor szerint 31 fokos volt max. akoriban.
Persze nekem sosem "gyári" semmi, most épp Euphoria, és HC kernel b78.
Elég rendesen viselkednek, bár mutattak egyszer(!) épp töltőről levéve egész érdekes dolgokat is.
-
niof
addikt
Hát nem tudom. Én március eleje-közepe óta használom az Euphoria-t, és csak akkor volt vele gondom, mikor egy régebbi HellsDoctor kernelt raktam alá. Mikor legutóbb frissített (05.14), akkor maradt a saját kernele. Tegnap kísérletképpen feltettem az AK kernelt, az UKM-et meg a Synapse-t, egyelőre hibamentes.
Szerintem próbálkozz egy clean installal, és kezdetnek csak a saját kernelével!
Nálam nagyon smooth, semmi akadás, döccenés. Nem tapasztaltam memória problémát sem, a tárcsázó is jó, nincs késés sem. Flottul pikk-pakk működik minden.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Nézd meg az Euphoria-t is, az is nagyon jó! Csak ne rakj mellé custom kernelt! Legalábbis most én úgy próbálom, mert 5.1.1-nél volt 1-2 spontán fagyás, és próbáljuk kizárni, mi okozza. Én erre tippeltem, mert egy viszonylag régi hd kernel volt mellé flashelve. Eddig a sajátjával problémamentes. Amúgy nagyon jó kis rom, gyors, mint a szél!
-
heidricha
őstag
hívásnál van kép, de nem érzékeli, ha felveszed? power gomb kép ki/be segít? ha igen, ez egy régi dolog, nekem akkor van, ha zsebben kezd csörögni.
legújabbaknál nekem sokkal rosszabbak is voltak, fenti hívási anomália úgy néz ki, hogy nincs kép, és csak a power-re rátelepedve lehet a készüléket kikapcsolni.
ugyanez előáll repülő módban is este/reggel közt sajnos, közben istenes fogyasztással, amit a rendszer nem mér, de egyéb app igen. (WTF??)magában merül? mennyire? Valamennyire muszáj neki.
-
t181
senior tag
Szerintem már több mint egy hónapja nem használom a facebook alkalmazást (a Messengert igen). Én is meglepődtem, de abszolút nem hiányzik. Ha esetleg meg akarok nézni valamit, akkor opera + mobil felület.
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
t181
senior tag
Ennyire jó a rendszer. Meg nagyon sokat számít a kernel, főleg az, hogy alulfeszelted. De kellhet neki egy-két ciklus, mire beáll. Most raktam vissza Én is az SAOSP-t nash-hel, mert tegnap jött ki új és nem bírtam ellenállni.
Próbáld ki az elementalx cpu governort, elvileg takarékosabban használja a procit, de nem döcög. Most állítottam át Én is, aztán majd kiderül, de eddig jó.Mi ez a hívásra Torch? Azt szeretnéd, hogy ha hívnak villogjon a vaku?
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
niof
addikt
Szerintem csinálj egy full wipe-ot, és a TWRP-t tedd fel hozzá, az fog kelleni! A kernel topikjában is azt javasolják!
-
mihione
őstag
Synapse az egy kernel allitgato progi?olvastam hogy van nash kernelben duplakopis ebresztes illetve faux audio controll ezeket is lehet allitani benne vagy erre megint mas app kell?s2w is megy?ezek nekem elegge fontos funkciok ja es meg annyi hogy 4.4.4 es carbonban volt beepitett equalizer mely kiemelessel es valami brutal jol szolt ugy.simpleaospben van ilyen?tudom hogy gyariba is van de 4.4.4 alatt cm fele volt es abban sokkal tagabbak a beallitasi lehetosegek.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
niof
addikt
Én most hétfőn raktam fel az ebben a postban is említett SimpleAOSP-t (11-es build), és tegnap feltettem hozzá a szintén a linkelt post-ban szereplő kernelt.
Highly recommended!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
t181
senior tag
Őt használom, mióta felrakták ezzel a kernellel. Bármit is próbálok ki, akár másik ROM-ot vagy másik kernelt, ez mindig megy vissza NAND-backupból. Lehet próbálok másik kernelt, de egyelőre nincs kedvem állítgatni, tesztelgetni.
(volt már vele 4+ óra SOT, folyamatos wifivel, nyomkodással, telepítésekkel, 1 óra játékkal, bár ez így nem sokat mond)Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
mcsabi84
senior tag
-
NTonee
veterán
mélyvízben írtam róla egy pár szóban. Kérdezz nyugodtan.
z123456789: azon a csillagos izén én is pislogtam.
Nem tudom, hogy van köze hozzá, de én most jelenleg a power toggles-el csak két mód között tudok váltani, amit szintén nem értek, rezgő, rezgő+csengés. A néma és csak hang módokon valamiért átugrik. Látszanak, amikor megnyomom, de rögtön átkapcsol másra.más...
Én 61%-on tettem le a telefont este. 8órával később ugyanúgy 61%-on vettem a kezembe. 2g, mobilnet-wifi off, nem volt ébrenlét éjszaka a telefonon. -
zezoka
őstag
Eddig gyári romot használtam, pont azért, h ne kelljen szarakodni, mert úgyis ideig biztosítva lesz a gyári frissítés. Ezután szerintem még megkapjuk ennek egy-két javítását, aztán N4re megszűnik a frissítés.
Eddig progikkal pótoltam a hiányosságokat (Notification toggle, Light flow, stb), de most épp az új rendszer előnyeit nyomja le a plusz progi (pl notification mindig ott van, midnenhol (ami nem kéne),vagy sehol (ami szintén nem kéne). Kicsit a kétszeres lehúzás sem szimpi (először az értesítés, aztán a kapcsolók).
Nem a letöltésre gondoltam, az lehet terheltség miatt lassú, én a létöltés utáni telepítésre mondtam, h észrevehetően lassabban települnek, de nem vészes.
Ledre a Light flow tökéletes, amit mondtál, mind beállítható rajta (nekem pl a lemerült- töltés-feltöltött külön színnel villog/világít, híváskor gyorsan villog zölden, nem fogadott híváskor zölden lassan, stb, ezen kívül mindenre minden szín állítható, jelzés gyorsaságát, megszűnését, stb.
Épp azért fejlesztői teló, h minden feature vagy külső progi, vagy főzött rom segítségével valósítható meg!
-
NTonee
veterán
elég furcsának találom, LS legfrissebb build van fent, van messages app, hangouts tiltva.
szerk: jut eszembe... nem tudom, hogy eddig milyen volt, de a 10.24-i build kernele nagyon jó. Ha frissítesz, akkor próbáld ki pure nélkül. (sajnos a színprofilokhoz kell a fauxclock fizetős, nem olcsó app).[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
-
Nekem egyszer sem fagyott a gyári ébresztő az alatt az 1 év alatt, amíg az N4-et használtam , 4.3 - 4.4.4-ig bezárólag.
(#52199) A_ScHuLcZ: megnézted és nem találtad? Csak mert kb kiszúrja az ember szemét.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
NTonee
veterán
az ingyenes trickstermod appban a specific fülön lentebb görgetve van undervolt beállítási lehetőség, ami a legtöbb custom kernelnél működik. -100mV-ot szerintem állíthatsz nyugodtan (de a legalacsonyabb érték ne menjen 725 alá). Az összesnek egyszerre úgy tudsz állítani, ha a MPU Voltages sor jobb oldalán lévő -+ gombra nyomsz. Teszteld le (használd a telefont normálisan) és ha stabil, akkor a jobbról behúzható beállítások menüben a "set on boot" résznél be kell pipálni a Kernel Settings sort, hogy reboot után is betöltődjenek az értékek. Ha instabilnak érzed a telefont, akkor +25mV. Ha nagyon leveszed, akkor akadozni, fagyni, rebootolni fog a telefon.
-
-
sonique
őstag
tessék carbon romhoz link
https://carbonrom.org/downloads/?device=mako&type=nightly -
NTonee
veterán
Ha neked Samsung Galaxy Advance telefonod van, akkor jó lesz az utolsó link, de akkor nem tudom, hogy kerülsz a Nexus4 topikba.
Az második linkről érhető el hivatalos letöltési oldal, de jelenleg valóban nem működik.
Rakd fel a LiquidSmoot rom 3.1 stable verzióját (+gapps), mellé például Slukkica r36c cm kernelét.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
cm snapshot M8 a legfrissebb stable. Elvileg nem lesz vele kamera restart, legalábbis NewmanHD írta nemrég.
Én LiquidSmooth romot használok, itt sem találkoztam még ezzel a hibával.A mijáúból keresd meg a Slukkica által készített verziót.Ne keresd, itt van.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
a legfrissebb mijáú Nexus4-re 4.2.2, de cm-ből 4.4.4 van a hivatalos cm oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
dsr
senior tag
Xposed Framework , letöltöd, majd feltelepíted. Ezután a programon belül , a letöltések menüpontban megkeresed a Gravitybox-ot és telepíted. Rengeteg plusz funkciót tudsz vele hozzáadni a rendszerhez, amik gyárilag nincsenek benne, pl.: Navigációs sáv magasságának állítása, teljes képernyős hívófotó, számtalan gyorsbeállítási csempe és még sok más.
A másik kérdésedre nem tudok sajna választ adni. -
NTonee
veterán
Nálam ezek vannak:
cpu governor: intellidemand
min-max cpu: ahogy szeretnéd
Suspend frequency: 702MHz
i/o scheduler: zen
vibra erősség 90%
LCD control fülön Load profile és válogass a színprofilokból, vannak nagyon jók.
Ott a touch control is, ha érdekel a dupla koppos ébresztés. Sound controlban is lehet erősíteni a dolgokon. A füles hangerő zenelejátszás esetén elég halk tud lenni, itt azt is piszkálhatod. CPU profilozás is van, szóval tényleg amit csak akarsz. -
-
NTonee
veterán
amit ő linkelt az rom, azt egyébként nem ismerem. A kernel az egyik lehetőség, ami miatt nagyon merül. Franco már N5-re dolgozik, egy ideje már nem jók a N4 kernelei. Hellscore kernelt használom általában, mindent tud, amit a franco. Sőt, akár többet is. Bár nem használom, mert szerintem sokat eszik, de akár a dupla koppintásos ébresztés is megy. Governor is több van, van egy kis undervolt is benne alapból. A kernel manager app xda-s oldalán le vannak írva a fő buherálási lehetőségek is.
-
NTonee
veterán
a franco kernelt felejtsd el. szerk: a No-Cpu Frills-t is.
Ha nem jó a romban lévő kernel, akkor használd a HellsCore-t például. És a hozzá írt HellsCore kernel managert.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Nem jól érted.
Unlock (ez alapból wipe-ol mindent), felraksz egy custom recoveryt, felmásolod a kiválasztott romot +gapps +supersu zip (+kernel, ha akarsz). Recoveryben csinálsz backupot (ha akarsz), install rom +gapps +supersu (+kernel).
A következő rom cserekor pedig a flashelés előtt recoveryben FR+system wipe, majd install.
Nem lockolsz bootloadert a végén![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardcore café
- LEGO klub
- Anime filmek és sorozatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest