-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janosibaja
őstag
válasz gipsztigris #44299 üzenetére
Béke-barátság.
-
gipsztigris
addikt
válasz janosibaja #44296 üzenetére
Én sem! nyilván az alap, hogy legyen a saját kocsiban egy normális (legalább 1A-es) töltő, de vannak olyan helyzetek amikor mégis szükség van a navigációra töltés nélkül is. Erre írtam, hogy nem olyan halálos betegség, csak egy-két kompromisszumot kell kötni. Ami példát írtál, persze, ott be kell kapcsolni a kijelzőt, de városon kívül, illetve hosszabb, manőver nélküli útszakaszon kijelző ki, aztán a háttérben alig fogyasztva szépen működik a navi.
(#44296) janosibaja
Van nekem egy szűkebb hazám (egy másik fórum) ott rengeteg kamionos megfordul. Ha valaki megpróbálná Őket rábeszélni az online navigációra (roaming adatforgalom mellett pl.) akkor ott qrva nagy ugatás lenne!
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Partyface007
őstag
válasz petipetya #44220 üzenetére
sajnos nem úgy tűnik mert a céges és az othoni wifi-n is produkálja...
az otthoni wifi-t most ujrakonfiguráltam kapott másik SSID-t, csatornát, betettem egy másik router-t és most AP- ként üzemel de nem úgy tűnik mintha megoldotta volna.... de még tesztelnem kell pár napig...
mindenesetre most bejöttem a céghez de ugyanúgy eljátszotta hogy nem jött meg a levél csak ha unlockoltam a telefont
-
janosibaja
őstag
válasz gipsztigris #44294 üzenetére
Figyu. Nem akarok én kötekedni. Csak ezek az én tapasztalataim. Te alkalmasint ügyesebb vagy, satöbbi.
(Budapest-Debrecent nem próbáltam, Budapest-Békéscsaba alatt majdnem csontra lemerült, aztán mikor leértem, telefonálni akartam,erre kikapcsolt.
Meg aztán néha megyek külföldre is, igaz, akkor nem Waze-zel.)Utóirat, most látom, mit írtál Twine-nek... Szerintem, a real time navigációk sokkal jobbak bármelyik beépítettnél. Nem használom hivatásszerűen a navikat, de ha most hirtelen kamionsofőr lennék, inkább például a Waze-t használnám, mint bármelyik marhadrága offline gyári vackot.
[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
Üdv! Szeretném a kocsiban is a telón lévő számokat hallgatni, főleg mivel kazettás a fejegység az autóban. Olyan megoldás érdekelne, hogy FM-transmitter-t csinálok a telefonomból. Vennék egy szivargyújtóba csatlakoztatható tartót, ami egyben tölti is a telefont, a zenéket pedig 3,5-ös USB jack-el vinné át a transmitter a rádióba. Találtam is ilyen kütyüt. Szerintetek biztonsággal használható? Főleg a telefon töltése miatt kérdem, nehogy szétcsessze az akksit...[link]
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
gipsztigris
addikt
válasz janosibaja #44291 üzenetére
Nyugi! Elég jól elboldogulok a navigációk világában!
Egyébként fényerő minimumra leszedve, Budapest-Debrecen viszonylatot a 4-es főúton simán elmegy töltés nélkül. Kb. 25%-ra merült le a célnál. Szóval, nem értem, hogy miért olyan nagy gond ha nincs töltő?(#44293) twine
Aki hivatásszerű vezetésre mobiltelefonos navigációt használ, az egyéb gazemberségekre is képes!
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
twine
veterán
válasz janosibaja #44289 üzenetére
+1
Hasonlót kezdtem el írni, csak közben a meló elszólított a forumozás elől"Aktív" navi (egész napos, hivatásszerű vezetés) = Folyamatos töltés
-
janosibaja
őstag
válasz gipsztigris #44290 üzenetére
Hát azért amikor egy Moszkva tér (Széll Kálmán) jellegű szuperkáoszban neked azt mondja, hogy fordulj balra és három bal van, akkor képernyő nélkül megnézném, mit csinálsz... Vagy az M0-án a tartson jobbra, az hol a jobbra ívelő főutat jelenti (de minek azt bemondani?), vagy a kis ívű letérést.
-
gipsztigris
addikt
válasz janosibaja #44289 üzenetére
Töltés nélkül a navit kikapcsolt kijelző mellett szoktam használni. Mindent mond szépen, és gyakorlatilag alig fogyaszt valamit. Másfél-két óra alatt alig fogyott 10% az akksiból.
[ Módosította: bwoay ]
-
Atish19
őstag
Van itt aki folyamatosan használ navit? Rettenetesen szívja az akksit. 1,5 óra alatt 100-ról 5%-on van. Érdemes lenne csak a gps-t használni(mobil hálózat nélkül)? Vagy mindenképp kell egy autós töltő? Ha igen esetleg tudtok linkelni egyet ami teljesen bevált(Magyar oldalak előnyben)?
-
janosibaja
őstag
Köszi , ez tök jól néz ki, meg jó az ára, meg minden, de én kifejezetten ilyesmi csapott félgömb formájú töltőt szeretnék...
Valakinek ilyenről kedvező tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
az lgCamera appot nem igazán használom, így nem tudom, hogy azzal tényleg jobb e. Csak olvastam róla, hogy ritkább vele a reboot (azzal sem valószínű, hogy megszűnik). Letöltöttem én is amúgy, de én a ProCapture-t használom, amivel szintén volt már 20percen belül 3 reboot az egyik kirándulás alkalmával. Én már fel sem húzom magam rajta. Szerencsére nálam viszonylag ritka.
-
mtcob
senior tag
válasz petipetya #44276 üzenetére
4.4.2 van fent nekem is, konkrétan SlimKat 2.8 stable rom (de a többinél is előjött ez a gond).
Zseblámpa alkalmazás a gyári romba beépített, galériát még nem tiltottam le, mert a fotók alkalmazás nekem nem jött be, de megnézem hátha javít a dolgon...vaku automatán van, nincs nekem vele gondom.
Köszi a tanácsokat, most az lgCamerát ajánlotta NTonee nekem, már le van töltve, holnap tesztelem, és akkor hozzá megcsinálom amiket te leírtál, remélem használnak majd -
petipetya
nagyúr
Még 4.4 alatt csinálta nekem: [link]
Azóta viszont sok változás történt:
- Kijött a 4.4.2
- A gyári galéria alkalmazás tiltva van, amióta megjelent a Fotók
- A vaku állandóan aktív, mert idegesített hogy néha elfelejtettem használni (nem szeretem az automatikus módot)
- A zseblámpa alkalmazást is lecseréltem
- A HDR funkció direkt ki van kapcsolvaAzóta nem volt kamera miatti restart, de nem tudom mi segített.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
cirx
senior tag
Csak szerintem gáz hogy egy referenciakészülékben ekkora hibákat hagynak befoltozatlanul!?
Sokra megyek a 4.5-tel is ha a kamera reboot és a radio crash ugyanúgy benne lesz! Ennyi erővel bármilyen telefont vehetek amit a Cyanogenmod csapata támogat, mert úgy is azt a romot használom!S23 GREEN
-
mtcob
senior tag
válasz NTonee #44273 üzenetére
Közben én is nézelődtem, az itt leírtak szerint 4.2.2-n nem jelentkezik a gond.Igen, sajnos valóban szarnak rá, pedig még bőven benne vagyunk a 18 hónap támogatásban, szóval nem értem
lgCamera-t mindenképpen kipróbálom, köszi a tippetAzoktól kérdezném akik 4.2.2-t használnak (stock vagy custom romot, mindegy), azok találkoztak már ezzel a problémával?
-
NTonee
veterán
sajnos semmilyen fix nincs rá. Több alkalmazás fejlesztő cég úgy gondolja (erről régebben írtam), hogy a camera api hibás, újra kellene írni, amit gugliék állítólag meg is tettek. A 4.4-el már nem kéne ilyennek előfordulnia, de láthatóan nem jött össze a dolog. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy sz@rnak rá magasról. :/
Olyat olvastam, bár nem megoldás, hogy más kamera app-al ritkábban jelentkezik. Többen írták, hogy az lgCamera talán a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
Na jó, most lett elegem a camera rebootból...
Valaki tud rá bármilyen fix-et? Ha kell visszateszek régebbi szoftvert is, de ez így elviselhetetlen hogy most például zsinórban 3x indult újra amint megnyitottam a kamera alkalmazást....még képet sem lőttem már indult is újra...
Bármiféle tippet, javaslatot szívesen veszek -
appel
őstag
válasz janosibaja #44262 üzenetére
Innen rendeltem ezt a Qi vezeték nélküli töltőt.
Az ebay-en láttam 10 dolcsi körül is, de amikor én rendeltem, akkor nem china posttal küldték, hanem valami másik postával, és egy hét alatt meg is érkezett. (bár lehet, ez csak a csillagok állása miatt volt most gyors) -
ricsiii01
tag
Sziasztok!
Milyen tokot és fóliát ajánlotok hozzá olcsón?
Össze lehet kötni xbox 360 vezetékes joyjal? Ha igen hogy?
Köszi a segítséget!.
-
daniele
aktív tag
Sziasztok.
Nexus Root Toolkit-el ha rootolom a telót, az adataim megmaradnak, vagy lenullázza teljesen a belső tárhelyet?
-
appel
őstag
válasz janosibaja #44258 üzenetére
Én most szereztem be egyet talán 2.5k volt. (este linket is adok)
Első 2-3 töltésnél kicsit paráztam, mert baromi meleg volt a töltő és a telefon is töltés közben.
Azóta bejáródtak, és max. 30-34 fok a hőmérséklet a telefon alján. 100% után lekapcsol, és ha esik az akkuszint, akkor újra tölti magától.
Szóval meg vagyok elégedve vele. -
janosibaja
őstag
Bocs, hogy még egyszer...Valaki esetleg erre?
-
tomiii007
senior tag
ha nem akarsz romolni, akkor gravitybox kell neked abba van ez a smart radio funkcio
[link]Innen letöltöd a Xposed framweorkot
Installálod, majd programba bemesz és ott xposed modult aktivalod
Ezután restart
Restart után bemész letöltések és ott megkeresed GravityBox[KK] és letöltés és install
Ezután megint restart
és készUtána bemész gravityboxba, lesz ikonja. telefonbeállítasok és smart radio itt tudod majd beállítani hogy mikor kapcsoljon 2gre meg ilyenek és rengeteg mást is tudsz állítani gravityboxxal aksi kijelzés dupla koppintásra kijelző kikapcsol stb...
-
evooo
aktív tag
Üdv!
Hogyan kell beállítani hogy automatikusan 2G-re tegyen 3G-ről amikor kikapcsolom a kijelzőt?[ Szerkesztve ]
-
kenwood3
addikt
válasz atillaahun #44245 üzenetére
A másik 2 operával( mini, classic) az volt al bajom, hogy ehhez képest sokkal lassabb volt. Ez amit most hasznalok tokeletes lenne, ha nem szivna az akut ennyire
Mi az az ekezet dragasag??
-
kenwood3
addikt
Valaki hasznalja az "Opera androidra" nevezetu bongeszot? Eddig nekem ez tetszene a legjobban, de valami piszok gyorsan zabalja az akut Ha valaki mas is hasznalna rajtam kivul, szivesen vennem a tapasztalatat ezzel kapcsolatban
Mi az az ekezet dragasag??
-
hYpErKe
tag
válasz deadelon #44239 üzenetére
Így én is jártam szintén ahogy te, jó kis drága Logitech MX500 egérrel, itthon még nem lehetett kapni olyan friss volt. Én meg mint nagy gamer, nyomattam ezerrel a játékot és a rohadékja nem adta be a fejlövéseket, azt szegény valamiért nem bírta, hogy az asztalhoz csapkodtam.Pixel --> Pixel 7
-
deadelon
aktív tag
válasz catroot #44234 üzenetére
nekem is ilyen véletlen folytán ment tönkre egy 20 rongyos egerem.figyelmetlenségből adódóan nekicsapódott a falnak és miután visszaesett a földre óvatlanságból rátapostam vagy 10 szer.sajnos zokniban voltam ezért elvágta a lábam egy darabkája ,ettől kicsit felhúztam magam és ízekre pofoztam.azóta sem működik pedig megvan minden alkatrésze,igaz külön külön.te is így jártál?
Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
hYpErKe
tag
Nekem ez a kurva Android OS még mindig darál, ilyen nincs már komolyan mondom!
Pixel --> Pixel 7
-
catroot
veterán
válasz atillaahun #44231 üzenetére
Mindegy már, 3 részletbe tört most a telefonom...
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Diamond500
senior tag
Nekem most egy FR után megszűntek a nyűgjeim, meglátjuk meddig
-
catroot
veterán
Viszont nekem az airdroid és a Light Flow ébresztette állandóan a telefont. Leszedtem őket (a Lux-ot is), de továbbra is állandóan ébred a telefon.
A wake lock szerint még csak ezek ébresztettek csak. Most is 54%-on vagyok 1 óra kijelző idővel, úgy, hogy 6 órája vettem le a töltőről. A kijelző darál amúgy 25%-al állandóan, fogalmam sincs miért. De kezdem unni.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
cirx
senior tag
volt már fent 4.4.2 alapú CM, sőt flasheltem 4.2.2-es radioval, és úgy is bukta!
nem törvényszerűen jön elő mert volt már nekem is 1000 óra feletti uptime-om, de volt hogy 2 nap alatt 2szer csinálta! szóval jó lenne ha lenne már végre valami előrelépés, hogy a kamera restartot ne is említsem!
S23 GREEN
-
cirx
senior tag
válasz janosibaja #44221 üzenetére
számomra ez a radio crash probléma érthetetlen! az első hibajelntések óta már kijött két főverzió! számomra ez elfogadhatatlan, hogy semmi reakció, vagy patch vagy akármi. úgy érzem meg fogok válni a nexus 4-től!
janosibaja bocs, nem neked ment!
[ Szerkesztve ]
S23 GREEN
-
janosibaja
őstag
Egyszer már ráfáztam a félgömb formájú kínai QI töltőre (két hónap után jött meg és nem működött), de mégis csak szeretnék egy ilyet...
Van valakinek ilyen, ami működik is és baráti az ára? Egy link esetleg?[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz Partyface007 #44218 üzenetére
Akkor egyértelmű, hogy a wifi router beállításaiban lesz a megoldás, és nem a telefon tehet róla.
"nincs rá lezsóidő"
-
atillaahun
veterán
válasz Partyface007 #44217 üzenetére
Nekem az Android OS darálást szüntette meg miután csináltam egy új WiFi kapcsolatot melóban a router-en. Más csatornával és frekvencián. Egy próbát esetleg megérhet.
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Diamond500 #44208 üzenetére
4.4.2 van fent és reset se segített....
-
hYpErKe
tag
Tudom új romnál az első két nap pöröghet az Android OS úgyhogy még nem pánikolok egyenlőre.
Pixel --> Pixel 7
-
hYpErKe
tag
-
Scooter74
őstag
Amit elfelejtettem, adj neki időt hátha alább fagy a darálás.
Tök jó ez a Box tárhely mindik küldi az email, amikor letöltik a megosztott dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Scooter74
őstag
válasz hYpErKe #44211 üzenetére
Na basszus ez faca, én meg pont most írtam, a mélyvízben nekem meg abszolút nincs Android OS-m az akksi satusban, ma is csak 10 percig láttam és már alszik is. Egyedül az android rendszer van az is 8%-s akksi használattal.
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
dipeti
senior tag
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy mikor romot cserélek (wipe) akkor a playstore visszaállítsa a legutóbbi állapotot. Ugyanazokat az appokat tegye vissza amin a wipe előtt fel voltak rakva.
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
Diamond500
senior tag
válasz Partyface007 #44204 üzenetére
4.2.2-őn ez egy ismert hiba volt,én is mérgelődtem miatta... de ezt 4.4.2-ben már javították.. azóta nekem rögtön jelez wifin is
-
-
tomiii007
senior tag
válasz Partyface007 #44204 üzenetére
nemtudom mekkorák a késések majd nézd meg néha késnek kicsit 5-10 perc... nekem is néha előfordul de ritkán
-
Partyface007
őstag
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök hogy az itthoni wifin egyszerűen késnek az e-mailek ha mobilnet van bekapcsolva akkor megjön azonnal minden levél mindegyik alkalmazásnál (outlook.com és a touchdown alkalmazásokat használom) gyári 4.4.2, 2 hete már volt reset illetve próbáltam hogy kikapcsolom a wifinél az optimalizálást de az sem segít...
teszből ha küldök levelet magamnak akkor ha megnyomom a bekapcsoló gombot hogy feloldja a képernyőt akkor általában letölti a levelet. a wifi az úgy van beállítvba hogy sleep üzemódban is aktív legyen.....
nincs ötletem hogy mi okozhatja....
a wifi amúgy megy rendesen ha netezek vagy play vagy bármi ami netet használ "csak" az e-mailek késnek vagy csak akkor jönnek meg ha bekapcsolom a képernyőt vagy kézzel szinkronizálom a levelező programokat....
minden ötletet szívesen várok...
-
5150head
senior tag
Sziasztok! Nem tudjátok véletlen, hogy hol lehet ilyen, vagy ehhez hasonló tokot kapni Pesten?
Vagy esetleg egy bolt, ahol többfélét árulnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest