- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtcob
senior tag
válasz malphitee #52834 üzenetére
Snapdragon S4 Pro van benne, de ugye menetközben megváltoztatta a számozását a Snapdragonoknak a Qualcomm, ezért mondta ollie hogy S600.
Egyébként ez sem igaz teljesen, mert (bár teljesen elhanyagolható) különbség, de van némi felépítésbeli különbség a két SoC között
A számozásból könnyen kikövetkeztetheted hogy az S400 vagy az S4Pro/S600 az erősebb[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
Sziasztok!
Bár mostanában nem igazán voltam jelen a topikban, megszeretném köszönni a soksok segítséget amit nyújtottatok
Azért néha majd még benézek ide is, egyébként a Nexus 5 topikban leszek mostantól jelen, szóval nem is mentem olyan messzire
További kellemes fórumozást -
mtcob
senior tag
Talán ez végre megoldja a kamera véletlenszerű újraindulásait
-
mtcob
senior tag
válasz dergander #47859 üzenetére
Tegnap flasheltem fel a gyári image-t, és semmi virágbolti alkalmazás nincs letöltve
De egyébként tényleg érdekes ez, hogy ugyanannál a telefonnál valakinek előjön a hiba, valakinek nem, miközben a kamera driverekkel van a gond ha jól tudom
Szóval elvileg mindenkinél elő kéne hogy jöjjön[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
Sajnálatos módon ma nálam is volt egy reboot, miután elindítottam a snapchat alkalmazást...úgy látszik nem volt elég ez a fél év a hibák javítására
Egyébként biztos hogy nem hardveres a hiba, mivel 4.2.2 alatt SENKINÉL nem volt gond a kamerával tudtommal[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
Érdekes, én ejtettem már betonra is pl kocsiból kiszállva, nem is egyszer, és nem lett semmi baja.
990Ft-os szilikon tokot használok
Viszont hogy ne legyen felhőtlen az örömöm, nagyon karcolódik nálam, amíg nem volt hozzá meg a tok, egyszer sportpályán sikeresen leejtettem pad magasságról linóleumra, így rengeteg mikrokarc keletkezett a kijelző bal oldalán... -
mtcob
senior tag
válasz PhaetonV10 #45031 üzenetére
Az ikonok lezárását az Apex, és a Nova launcher pl tudja, csak hogy a két legjobbat említsem
A zene belassítósra már felettem válaszoltak -
-
mtcob
senior tag
válasz aizen92 #44941 üzenetére
Sajnos szoftveres a gond, ha szervízbe viszed valószínűleg feltesznek rá egy 4.2.2-t, mert ott nincs jelen ez a hiba, és ezzel el van intézve
Google elvileg már dolgozik rajta, én addig feltettem egy 4.2.2-es MIUI-t, itt valóban nincs semmi hiba a készülékkel, sőt, mintha képet is jobbat csinálni -
mtcob
senior tag
-
mtcob
senior tag
Nálatok működik a YouTube? Nekem az 5.5.27-es verzió miután megnyitom azonnal force close-ol...most visszatettem gyári állapotra (5.3.32) és működik..
-
mtcob
senior tag
válasz petipetya #44276 üzenetére
4.4.2 van fent nekem is, konkrétan SlimKat 2.8 stable rom (de a többinél is előjött ez a gond).
Zseblámpa alkalmazás a gyári romba beépített, galériát még nem tiltottam le, mert a fotók alkalmazás nekem nem jött be, de megnézem hátha javít a dolgon...vaku automatán van, nincs nekem vele gondom.
Köszi a tanácsokat, most az lgCamerát ajánlotta NTonee nekem, már le van töltve, holnap tesztelem, és akkor hozzá megcsinálom amiket te leírtál, remélem használnak majd -
mtcob
senior tag
válasz NTonee #44273 üzenetére
Közben én is nézelődtem, az itt leírtak szerint 4.2.2-n nem jelentkezik a gond.Igen, sajnos valóban szarnak rá, pedig még bőven benne vagyunk a 18 hónap támogatásban, szóval nem értem
lgCamera-t mindenképpen kipróbálom, köszi a tippetAzoktól kérdezném akik 4.2.2-t használnak (stock vagy custom romot, mindegy), azok találkoztak már ezzel a problémával?
-
mtcob
senior tag
Na jó, most lett elegem a camera rebootból...
Valaki tud rá bármilyen fix-et? Ha kell visszateszek régebbi szoftvert is, de ez így elviselhetetlen hogy most például zsinórban 3x indult újra amint megnyitottam a kamera alkalmazást....még képet sem lőttem már indult is újra...
Bármiféle tippet, javaslatot szívesen veszek -
mtcob
senior tag
-
mtcob
senior tag
válasz Lacka89 #44186 üzenetére
Egyszerűen vissza lehet tenni, akár toolkittel, akár parancssorral kb ~10 perc alatt.
Lementéshez amúgy is kéne custom recovery, aminek egyik feltétele a nyitott BL
Garit még ha lenne se vonnák meg (elvileg) emiatt, hiszen ez egy fejlesztői készülék erdetileg, nem véletlen hogy ilyen egyszerű nyitni-zárni a BL-t[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz Lacka89 #44183 üzenetére
Telefonról vagyok, úgyhogy majd linkelnek a többiek
BL nyitás nagyon egyszerű, pc-re leszeded a WugFresh Nexus toolkitet, és ott egy gombnyomásra megcsinálja helyetted utána xda-ról leszeded az xposed installert (amennyiben maradnál stock rendszeren), telepíted, reboot, majd leszeded hozzá a gravitybox-ot, aktiválod és reboot..utána kapsz egy, az eddiginél ezerszer jobban személyre szabható, gyári rendszert, egy jó ideig én is így használtam
Annyi hogy BL nyitás adatvesztéssel jár, szóval érdemes mindent lementeniMivel használtan vetted a készüléket, szerintem érdemes lehet a gyári rendszer teljes újrarakásaval kezdeni, ehhez amúgy is kell a nyitott BL, és szűz, nem teleszemetelt rendszerrel kell elkezdeni romolgatni (annak sosincs jó vége)
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz Lacka89 #44181 üzenetére
Hát ha jártas vagy a romolásban, úgy rengeteg stabil megoldás közül tudsz választani, én jelenleg SlimKat-et használok, de ajánlottak még a Mahdi, Omni, Purity, CM, Carbon romok is (ezek a legismertebbek)
Vagy ha szeretnél stock gyári rendszeren maradni, mint fentebb írtam az xposed+gravitybox párossal is rengeteg minden állítható[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz Lacka89 #44177 üzenetére
A quick settings csempék állítgatásához custom rom kel (ki kell nyitni a bootloadert), másik opció hogy felteszed az xposed framework-öt és hozzá a gravitybox modult, azzal szintén állítható válnak ezek...
mondjuk akksi százalék kijelzést elég sok playről leszedett program tud, de azok értesítésként jelennek meg szóval csak félmegoldás..elforduló homescreenhez pedig új launcher telepítése szükséges (én Apex launchert használok pl Circle UI ikonpackkal)
Megelőztek[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz dragon1993 #43660 üzenetére
-
mtcob
senior tag
válasz Diamond500 #43280 üzenetére
De legalább van
Egyébként nekem is....eddigi legjobb telefonom, nagyon elégedett vagyok minden egyes kis darabjával, jelenleg nem is érzem hogy érdemes lenne váltani bármire is.....szóval nagyon jó a kis Nexus, még egy külső akksi kell és tökéletes lesz[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz Ladybird66 #43243 üzenetére
Sebességben ezerszer gyorsabb a 3G, 2G max üzenetküldés és mobilra optimalizált oldalak böngészése közben tud használható sebességet produkálni. Cserébe jóval kevesebbet fogyaszt
Nekem 200MB-os mobilnetem van (T-nél vagyok), ameddig el nem fogy addig 3G-n vagyok, aztán ha vége, átváltok 2G-re mert a belassított 3G sebességre semmivel sem több mint a 2G, viszont többet fogyaszt
Ha üzenetküldésre, email-re (csatolmányok nélkül) és/vagy pl fórumozásra esetleg hírek olvasására használod, úgy elég a 2G, amúgy viszont lassú....de te neked kell érezned mire elég az a sebesség -
mtcob
senior tag
válasz tomiii007 #42285 üzenetére
Fogyasztása mindnek van, de amúgy igen, ezerszer jobban bánik az akksival egy próbát megér, forrósodni pl nem forrósodik tőle a telefon, míg a sima chrome-al igen
Mivel a Google alkalmazásainál nem mutatja, így kénytelen vagy keresni Play Store-on a 'Chrome Beta' címszóra
[ Szerkesztve ]
-
-
mtcob
senior tag
Tudtommal a szoftvert nem a google készíti, hanem az adott gyártó, a google féle stock droid alapján,pont emiatt van a 3-4 hét késés a Nexus szériához képest
Persze még így is ezerszer jobb, mint a fél éveket késő, gyártó által teleszemetelt rendszer.....de nem kéne hogy váltsa a Nexus-okat, remélem nem következik be, ugyanis egyrészt jóval kevesebb a custom rom rájuk (mivel kevésbé elterjedtek), drágábbak és Nexus-hoz képest így is késik a frissítés -
mtcob
senior tag
válasz tojaaji #42202 üzenetére
Megéri amennyiben tetszik a készülék és találsz is, saját árkategóriáján belül talán a legjobb vételnek mondható Hardverben egyértelműen felső kategória, még egyszer sem érztem egy pillanatig sem, hogy kevés a teljesítmény 2GB RAM miatt multitasking is remek, igazából nem lehet belekötni
Google még egy fő android verziót biztosan kiad, ez 100%, de könnyen lehet hogy a következő ősszel jövő, kettővel újabb verziót is megkapja, léven a Nexus 7 '13 ban nagyjából ugyanez a hardver van, és arra garantáltan jön -
mtcob
senior tag
válasz baluka6 #42182 üzenetére
Más választásod nem lesz, hiszen a roothoz nyitott bl kell, ami adatvesztéssel jár, szóval muszáj lesz megpróbálni én a helyedben factory reset után nyitnám a bl-t, és rootolnám, toolkittel megvan 10 perc alatt, és semmi kockázata nincs hogy nyitva van-e vagy zárva főleg ha maradsz ugyanúgy stock rom-on....egy Titanium Backup megér ennyit szerintem
-
mtcob
senior tag
válasz atillaahun #41355 üzenetére
A Display Control táblázatban nincs benne, úgyhogy leírom az FKU-ban írt értékeket:
Blue: 255
Red: 255
Green: 250
Piros szürkék: 0
Piros közepek: 119
Piros feketék: 119
Piros fehérek: 23
Zöld szürkék: 0
Zöld közepek: 119
Zöld feketék: 119
Zöld fehérek: 23
Kék szürkék: 0
Kék közepek: 119
Kék feketék: 119
Kék fehérek: 23
Kontraszt: 15
Fényerő: 0
Szaturáció: 71 -
mtcob
senior tag
válasz atillaahun #41353 üzenetére
FKU-ban színprofilok betöltésénél a listában alulról az 5.
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz gipsztigris #40926 üzenetére
Összességében azért nem jártál rosszul
Jó választás volt a N4[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz gipsztigris #40924 üzenetére
Igaz, a gyártó amúgy sem Európai piacra pozicionálja a készüléket, hanem országon belülre, oda elég a két nyelv, aztán más kérdés hogy vannak akiken keresztül nekünk Európaiaknak is be lehet szerezni az adott készüléket
Egyébként ismerős a neved, jól emlékszem hogy a 4X HD topikban koptattad a billenytűzetet még nyáron? -
mtcob
senior tag
válasz NTonee #40919 üzenetére
Igen, de csak azokat a dolgokat lehet vele magyarosítani amik a stock droidban is benne vannak, így a gyártó/szolgáltató által beletett menüpontokat nem tudja Szóval összességében olyan ~80%osan lehet vele fordítani..
(#40920) gipsztigris Egyébként nem értem, miért szedik ki a többi nyelvet pont a kínai telefonokban, ahol a készülékek ~95%-a bővíthető?
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz Criton #40832 üzenetére
Egyébként ez igaz, pont emiatt nem használtam fóliát egy érintőképernyős telefonomon sem
Fényerőből is elvesz valamennyit.....
Persze vannak valóban jó fóliák, de azok 5-6k ba fájnak, annyit pedig sajnálok rá, főleg úgy hogy tapintásra ugyanúgy rosszak
Meg amúgy is, arra van hogy használjam, ha ennyire vigyázni akarnék rá széfben tárolnám -
mtcob
senior tag
válasz maggi1886076 #40826 üzenetére
Bumper is jó, bár sokak szerint rosszabb lesz tőle a fogása, és hajlamos eltörni az USB csatlakozó kivágásánál.....arra érdemes odafigyelni.
Én fóliát nem használok, sokkal rosszabb lesz tőle a tapintása a kijelzőnek..[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz maggi1886076 #40769 üzenetére
Sokan tok nélkül használják, de az üveg hátlap miatt szerintem pont hogy érdemes lehet venni rá egyet:
én pl jelenleg egy 990ft os SpeedShop-os szilikon tokot használok
Egyébként az ajánlottabb tokok: Ringke Fusion (ebay-en lehet beszerezni), Nillkin tokok (tegnap rendeltem meg én is egy ilyet, ha minden igaz ~hétfőn/kedden idér)
és a CruzerLite tokokat ajánlják (szintén ebay)(#40824) Criton Ez érdekes, enyém egyetlen egyszer érintkezett a talajjal (linóleum), természetesen tok még nem volt rá, egy ~20 centit esett arccal lefelé, és bal oldalt a legömbölyítésnél rohadt karcos lett
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz asderka22 #40671 üzenetére
LG szervízben kicserélik neked ha kifizeted a szervíz+az akksi árát (ez összesen olyan ~10k lehet)
Vagy másik opció hogy rendelsz ebay-ről egy megbízható eladódól akksit, majd otthon beleszereled, viszonylag egyszerű ez még, és leírás is rengeteg van hozzá[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz szuladam #40624 üzenetére
CM, crDroid, OmniROM, Mahdi, meg még egy rakat másik, a 'Features' résznél ott szokott lenni, meg amúgy minden népszerűbb romban benne van
Esetleg stock alá telepítheted az xposed frameworkot, majd hozzá letöltöd a GravityBox modult, és stock rom on is tudod állítani, sok más mindennel együtt; jelenleg én is így használom és nagyon jól testre lehet vele szabni -
mtcob
senior tag
válasz dragon1993 #40614 üzenetére
Amennyiben mégsem vennéd meg a Ringke tokot/nincs rá szükséged, megteszed hogy dobsz egy privit?
Egyébként ha az adásvételibe+személyes átvételbe belemegy, nagy baj nem lehet
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz ricsip #40554 üzenetére
Wikipédiát bármilyen 10 éves hülyegyerek szerkesztheti, szerintem érdemesebb erre a ~20-30 topikban lévő tulajra hallgatni, nekik/nekünk tapasztalatunk is van a 4.4-el, nem úgy mint ott....nem akarlak hitegetni, de tényleg......atomstabil a telefon 4.4.2-vel.....annyi hogy nem árt egy gyári visszaállítást nyomni frissítés előtt, úgy minden esetleges hibát el tudsz kerülni
De amúgy semmi se kényszer, akkor ne frissíts, pereld be a googlet, és olvass wikipédiát, furcsamód itt mindenki elégedett[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz ricsip #40543 üzenetére
Stock 4.4.2-t használtam 1 hónapig, meg merem kockáztatni hogy gyorsabb (és szebb) mint a legfrissebb 4.3, szóval téged nagyon átb*sztak
Te vagy kevered a sony/samsung -al a google-t, vagy nem tudom hidd el semmi baja, SENKI nem panaszkodott a 4.4.2-re itt a topikban (vagy aki igen annak vagy user error volt vagy valami gebasz volt a készülékkel).....
Nexuson nincs olyan h teszteletlen szoftver....na jó talán az első 4.4 ben volt pár apróbb bug, de már azóta kijött két alverzió, minden hiba javítva van már egy jó ideje.....[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz Diamond500 #40373 üzenetére
Ha letöltöd az ES File Explorer-t, akkor a hang választásánal feldobja a fájlkezelőt mint lehetőséget, és ott kiválasztod az adott mappából az mp3-atMegelőztek
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz pepe091 #39931 üzenetére
4.3 alatt sem ment az indavideó
Én jelenleg úgy nézek meg egy videót (indavideón), hogy opera minivel megnyitom, letöltöm, majd MX Playerrel megnézem......sajnos ez így elég körülményes, mondjuk egy hosszabb út során jól jöhet hogy offline is elérhetőek a kedvenc sorozataim bizonyos részei[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
-
mtcob
senior tag
Stock 4.4.2-n van lehetőség navbar gombok témázhatóságára? Xposed framework már fent van, franco r199-t használok
-
-
-
mtcob
senior tag
válasz tamas.nick #39090 üzenetére
Ez pár készüléknél (többek között az enyémnél is) tapasztalható jelenség, hivatalosan 'ghosting' a neve, IPS-nél előfordulhat....
Nálam pl akkor látszik, amikor chrome-al netezek max fényerőn, majd átmegyek egy sötétebb (szürke) képernyőre, pl a Beállításokba
De köze sincs a beégéhez, ez nem AMOLED, nagyjából 30-40 másodperc alatt eltűnik, ha nem figyeled észre sem veszed
Szóval nem, nem ég be
Szerk: Most megnéztem, nagyjából 10-15 mp és már nem is látszik[ Szerkesztve ]
-
-
mtcob
senior tag
válasz Andrewhouse #38849 üzenetére
Szerintem a Nexus 5 a jelenlegi kétszeres áron nem éri meg a Nexus 4-hez képest amennyiben az N4 is képes kiszolgálni az igényeidet
Sebességbeli különbség nem igazán érezhető, az N4 is már olyan smooth hogy nem nagyon lehet valami látványosan jobb ennél
Ha hardcore gamer vagy,esetleg sokat fotózol, akkor érdemes lehet a plusz pénzt belefektetni, máskülönben nem
Főleg úgy, hogy nagy valószínűséggel az N5 árát jövő augusztusban ugyanúgy csökkentik ~100$ al, ahogy azt az N4-el tették idén.Szóval jövőre az N4-et beforgatva kis ráadással lehet majd váltani (mellesleg én is ezt tervezem )
Üdv: Egy Nexus 4 tulaj -
mtcob
senior tag
válasz NTonee #38683 üzenetére
Szerintem egy rom újrahúzás megoldhatja a gondot, nekem is volt már rom (nem CM) ami újraindult néha, és egy újratelepítés megoldotta
(#38684) w333 Kösz az infót, VPlayer-t már törlöm is
(#38688) w333 Sajnos nem egyéni (mondjuk nekem sincs szerencsére ilyen gond), már többen panaszkodtak random rebootra fotózás közben, emlékeim szerint a HDR módról való váltás után
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz NTonee #38674 üzenetére
Semmi gondom vele, nagyon stabil és gyors
Természetesen Full Wipe-al ment fel a CM, FKU-ban UV-t beállítottam 150mV-ra (Fastest CPU révén) és a governor-t interactive-ra állítottam, így az akkuidő is egész jó
Egyedüli bugként talán a hívás esetén lassan ébredő kijelzőt említeném, de nálam ez sem vészes, max 1-2mp és ugye mivel zsebben hordom, így nem zavaró.[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz Atti1112 #38668 üzenetére
Touch Control app, van benne kocogtatós és swype-olós módszer is lezárásra
Akksit nem szívja vészesen, nagy különbséget nem veszek észre üzemidőben, este úgyis töltőre dugom
Stock Kernellel nem tudom hogy működik-e.... -
mtcob
senior tag
válasz janosibaja #38399 üzenetére
Simán vissza lehet lépni Dalvikra (nem fogsz úgysem)
Komoly gondot sem okozhat, egyedül FC-t azoknál az appoknál amik nem támogatják (pl régebben Titanum Backup FC-zett, de persze javítva lett)....
Érdemes átállni, mert sebességben érezheto a különbség -
mtcob
senior tag
válasz PhaetonV10 #38394 üzenetére
Gyári rendszeren nem hiszem Max ha rootolod, akkor xposed frameworkkel (ebben nem vagyok biztos), vagy ha felraksz egy custom rom-ot a legtöbb tud olyat hogy pl jobb oldalt húzod le akkor quick settingset nyitja meg
-
mtcob
senior tag
válasz ruzsabazsa #37883 üzenetére
Gyárilag nem jár hozzá füles, egyébként nem vesztettél vele sokat, elvileg elég gyengén szól
De ha nagyon akarod, expansy ról be lehet szerezni pár ezerért -
mtcob
senior tag
válasz FüligJimmy #37866 üzenetére
VPlayer nálam tökéletesen működik, addig megteszi amíg az MX Player nem frissül
-
mtcob
senior tag
válasz Mr.Rain #37811 üzenetére
Ha nem lakod be, OTA-n is jó ha frissíted, először felajánlja a 4.3-at, leszeded, bekapcs, felajánlja a 4.4-et leszedet, bekapcs és már kezdheted is belakni
Esetleg a pixel hibát érdemes lehet megnézni egy sötét képen, bár nem túl gyakori jelenség
Ja és üdv a klubban[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz C.Brigante #37267 üzenetére
Sajnos meg kell várni, mivel videólejátszásnál 'Nem támogatott Android verzió't ír
Én most átmenetileg VPlayer t használok, az működik, amíg nem lesz rendes MXPlayer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest