- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Tegnap vettem egy Optimus G-t a menyasszonyomnak! Neki is n4-et akartam venni fehérben, de neki kevés lett volna a 16 giga, illetve hiányolta volna az fm rádiót, ezért nem azt vettem neki. Jó telónak tűnik, és szép is szvsz, de most nem is ez a fontos.
Találomra átküldtem rá az n4-ről 1 képet, és azt vettem észre, hogy a G-n sokkal szebbek és természetesebbek a színek, mint az n4-en. Ez mitől lehet? Tudtommal mind a kettőben ugyanolyan kijelző van? Lehet, valahogy kalibrálni az n4 kijelzőjét?
Illetve a másik problémám az nfc. 2x próbáltam már az n4-re képet küldeni(s3-ról, és most a G-ről), de egyszer se jelezte az n4, hogy bármi is érkezne! Én viszont tudtam küldeni mind a kettőre már képet. Viszont böngésző címet tudtam már fogadni vele, így nem tudom, hogy képet miért nem?! Valakinek ötlete esetleg?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
aizen92
addikt
válasz NTonee #44494 üzenetére
Köszi a segítséget. Szedek is le mást.
Btw. Most látom, hogy 20%ot zuhant az akksi. És van egy fekete csík az akkumulátor számláló grafikonon..... király. Ez "normális" egy fokuszos újrainduláskor?
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
NTonee
veterán
válasz aizen92 #44493 üzenetére
Reménykedj, hogy csak egyszeri eset volt! Ez is a fókuszos/vakuzós hibák közé tartozik, amikről mostanában többször volt szó. Ha ismétlődik a probléma, akkor próbáld nem a stock kamera appot használni (helyette pl lgCamera), valamint a galéria helyett pl az új fotók appot.
-
aizen92
addikt
Ma fotoztam egyet este. Böngészem az elkészített fotókat ( fotó készítésétől számított 15 másodpercen belül ), egy hatalmasat kattant a készülék, nagyon fura hangot adott ki, mintha a kamerában zörgő focus lett volna. Az szokott ilyen hangot adni ha megrázom a készüléket, csak most ennél sokkal hangosabb volt. Nagyon félelmetes volt.
Készülék kikapcsolt egyből, majd újraindult....[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
LeadZeppelin
tag
Nos hát jódólgomban meg is fledkeztem a topikról, hiszen ez a telefon 9 hóna után is mesés.Semmi de semmi problémám nincsen vele.
Viszont amit elnézegettem a napokban, az az, hogy beérett az android. Végignézegettem a letöltött alkalmazásaimat a GEL drawerben és elkapott az az érzés, hogy igen, ez Android. Minden ikon beletalál a képbe. Nincs kakukktojás. Egy teljesen homogén szisztéma alakult ki mint kinézeti mint funcionális szempontból. Jó látni, hogy felnőtt a rendszer.
Minél tovább használom annál inkább fedezek fel új szépségeket benne.
Nyáladzás vége
-
-
NTonee
veterán
válasz Lacka89 #44486 üzenetére
külső áramforrás kell az otg-hez, így mindenképp y otg kábel kell hozzá + olyan kernel, ami támogatja (pl Slukkica kernele és az otg enabler, amit linkeltél, működik). A slimkat rom mellé is fel lehet rakni a pure kernelt.
Nem lehet wifin lövöldözni a képet a laptopra.[ Szerkesztve ]
-
Lacka89
aktív tag
Slimkat rom http://romolda.blogspot.hu/2014/02/kitkat-tsm-415-nexus-4.html kompatibilis evvel az otg kieggel?
Más: wifin keresztül rátudom küldeni a laptopomra a telefon képét?
[ Szerkesztve ]
-
Lacka89
aktív tag
Hali all
Vettem egy OTG kábelt, de nem működik vele se a pendrive se egy egér :S
http://romolda.blogspot.hu/2014/02/kitkat-tsm-415-nexus-4.html evvel a rommal és a kiegészítőkkel. lehet a kábel a rossz? http://mobilexpressz.com/hirimages/687/bigkep/big.jpg
-
Cseri0058
őstag
Ma videoztam és full hd felbontásra volt állítva ehelyett 812x456 ban vette fel. Ezt hogyan hozta össze?
-
Hunter2
addikt
hol lehet beállítani stock 4.4 alatt hogy a fényképeknek milyen nevet adjon? látszólag néha csak a dátum a filenév néha viszont IMG előtag is van előtte. Ez a kettő váltakozik össze vissza.
-
gery2123
őstag
-
tomiii007
senior tag
-
opti06
aktív tag
Hali!
szeretném lecserélni 4x mobilom, nexus 4-re esett választás.
kérdés:
Honnan célszerű most berendelni?
gsmline,xxl,partnero,vip stb....16GB verzió kellene, doboz nem fontos annyira oem is jó lenne, viszont korrekt bolt olcsó áron
makulátlan ujjlenyomat mentesen szeretném kézbe kapni... -
heidricha
őstag
válasz dragon1993 #44465 üzenetére
Miért tenne ilyet?
Szerintem nincs olyan Android, ami magától, valami külőn alkalmazás nélkül ilyet tenne, nem lenne túl értelmes. -
tomiii007
senior tag
Feltettem Slukkica TSM 4.15 kitkat romot és hát Android OS ugy elkezdett darálni mint az állat... pedig csak only wifin van.... 8 oraja vettem le töltőröl azota 4,5 ora darálás.... ez a 70%.... vicc
memoriakezelés is elég vicces... eddig stocoon ha esetleg üritettem memoriat akkor 1giga felett volt a szabad ram.... most üritettem igy maradt 400mb
és néha érdekes dolgokat csinal... lockscreen notifictaion se al egjobb néha nem engedi hogy ranyomjak stb :S
[ Szerkesztve ]
-
Pompi
MODERÁTOR
Én Endomondo-t használok kikapcsolt kijelzővel gond nélkül.
Feel Good Inc.
-
gery2123
őstag
Sima runtastic alatt ilyet nem tapasztaltam. Kikapcsolom a kijelzőt és minden megy ugyan úgy.
-- PSN_ID: GerY2123
-
dragon1993
őstag
Nexus 4 kikapcsold kijelző mellett dobja a GPS-t ?
Runtastic Road Bike PRO-t szeretném kipróbálni délután, de úgy érzem el fogja dobni a GPS-t jelet ha kikapcsol a kijelző.
-
NTonee
veterán
válasz tomiii007 #44462 üzenetére
jajj, már megint egy átköltött, agyatlan AnDante cikk Senki nem írt Nexus 5.5 nevű telefonról, csak hogy egy 5,5" kijelzős LG telefon érkezhet QHD felbontással, ami akár a következő Nexus telefon is lehet.
Mindig olvasd el a forrás cikket is, mert amiket ő leír, annak a fele sem igaz.[ Szerkesztve ]
-
tomiii007
senior tag
-
-
bwoay
nagyúr
válasz petipetya #44419 üzenetére
nekem napi szinten jöttek ilyen és hasonló hibák, a telefon kb egy hetes volt akkor, gyári független,
stock 4.4.2. A jelenségek: hívás után a kijelző fekete marad, nem tudom letenni. Bejövő hívásnál nem call screen, hanem home screen, valaki pedig csörget, de még az értesítési sávban sem látni nyomát, felvenni sehogy nem lehet. Azóta csináltam egy hard-resetet. a helyzet javult, de szerintem csak idő kérdése, és ugyanolyan gyakorisággal fog előjönni a hiba. Ha nem, akkor örülök, de ha hetente egyszer csinál csak valami ilyesmit, az is bosszantó tud lenni.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
NTonee
veterán
válasz johnny82 #44443 üzenetére
Flashelj be egy supersu-t. Nálam is megtörtént, az aktuális Slimkat weekly build nem igazán sikerült jól szerintem.
Nem piszkáltam a dpi-t, alapértelmezett jó, csak az ikon méretet növeltem meg a Nova launcher beállítások között.w333: az hogy elcrashel fókusz/vaku használat közben, meg lefogja egy másik app, az azért két eléggé különböző dolog.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hali!
Felraktam most a slimkat romot. Eltűnt a root hozzáférésem. Mit kéne telepítsek? Ti milyen dpi mellett használjátok?
Köszi!
-
w333
félisten
Nekem ez most még nagyon új
Én legutóbb ilyen hibával hogy "nem lehet csatlakozni a kamerához" Defy + Cm7 alatt találkoztam kb. 2 évvel ezelőtt
Ha nem is tudják teljesen kijavítani, remélem azért majd optimalizálják valamennyire, én igazából ősszel az Android 5.0 -tól várom a megváltást vagyis a nagy "boom" -t
(#44444) cirx
Mert nyáron kb Júl. bemutatják az új Nexus táblagépet és akkor jön a 4.5 !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
dnelb
veterán
Nem. 2.3 alatt ugyanígy volt ilyen hogy más app lefogta a kamerát, sokan itt meg új bugként állítják be közbe meg 100 éve szenved tőle a droid , nem csak nexuson.. De n4en nem ez történik, hanem újraindul a teló fényképezés közben, ami nem ugyanaz, csak w333 szerint..
[ Szerkesztve ]
-
cirx
senior tag
mármint 4.3?
engem nem győzött meg ez a nexus vonal, azt kell, hogy mondjam!
nexus 4 is tele szoftveres bakikkal, ahogy hallom a nexus 5 se 100%-os, a nexus 7 touchscreen balhéról nem is beszélve!de most tényleg, semmi értelme nexussal futkározni! sokra megyek a 4.4-el is ha radio crashel nekem...
[ Szerkesztve ]
S23 GREEN
-
dipeti
senior tag
Ha gyári garanciát szeretnék igénybe venni, akkor elég a garancia levél, vagy kell a számla is?
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
w333
félisten
válasz pepe091 #44431 üzenetére
Akkor bocsi ... de én nagyon sok ilyen hibát olvastam :
(Link, Link, Link, Link, Link, Link, Link, Link)
Stock Androiddal van valami gáz, nem hinném hogy ez tényleg véletlen lenne hogy mindkét Nexus telefon kamera hibákkal küzd
(#44430) Krisztián
Szerintem ez akkor is valamilyen hiba, mert ilyen nincs hogy "más alkalmazás lefogja a kamerát" Google -nál sunyiznak tudnak a dologról, kíváncsian várom mikor jön a javítás !
Mielőtt félreértenétek ez nem telefon hiba, hanem valami súlyos Android "bug" !
[ Szerkesztve ]
-
pcnet
addikt
válasz zoltannovak #44432 üzenetére
Erre gondoltál?
Ez a 4.2.2-höz készült, a fájlnevek mások. De a flashall.bat elvégez mindent helyetted.
[ Szerkesztve ]
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
zoltannovak
tag
valaki lenne olyan kedves akinek le van mentve az a HSZ ahol valaki leírta, hogy kell sima cmd-ben, toolkit nélkül felrakni a stock factory image-t Asszem kellett hozzá android sdk. Nem találom és mostanában hibbant a telefon ki akarom gyalulni és elfelejtettem hogy is volt olyan rég nyúltam hozzá.. előre is köszi!
-
dnelb
veterán
Az hogy más app lefogja a kamerát(amibe bármilyen android belefuthat, és bele is fut), meg az hogy a telefon újraindul fényképezés közben (akár egymás után 3x) szerintem nem hasonló probléma Nekem szerencsére nem volt ilyen gondom n4 alatt, de olvasva a fórumot nem ritka az eset sajnos..
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz NTonee #44428 üzenetére
Én nem ilyen alkalmazásokra gondoltam hanem inkább, QR kód olvasó, zseblámpa, stb. de ha már mindet próbáltátok akkor sajnos passz
A javításra meg csak annyit hogy a Nexus 5 is hasonló problémákkal küzd, ha minden jól megy akkor még a 4.5 frissítés talán megkapjuk, és nagyon reméljük hogy ezzel a frissítéssel javítani fogják
-
NTonee
veterán
Ha nem figyeltél a témával kapcsolatos beszélgetésekre, akkor inkább ne próbálj tanácsot adni.
Természetesen van fent a kamerát kezelő egyéb alkalmazás, mivel a stock kamera appal jelentkezik a hiba legtöbbször. Még jó, hogy megpróbáljuk másik appal is. Egyébként meg, ha nem használsz a stock kamera appon kívül semmit, ami hozzáfér a kamerához, akkor a whatsapp/facebook/viber/skype/stb appok különböző szolgáltatásait hogy fogod használni? Ezek is mind hozzáférnek.
Biztos lesz javítás? Ahha, a 4.3óta folyamatosan, megállás nélkül csinálják. Remélem, de nem látok sok esélyt rá. -
gery2123
őstag
válasz ljungberg #44422 üzenetére
Én mostanában nem nagyon találkozok kamera ujraindulással, mondjuk annyit nem is használom . Szerintem még simán megeri venni N4-et,mindjuk ha keret akkor N5 a nyerő. De ár érték arányban nagyon jó.
Ja és az erő meg sokáig elég lesz az tuti.
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
w333
félisten
válasz ljungberg #44422 üzenetére
Persze hogy megéri ... és őszinte leszek ez a kamera mizéria én még szerencsére soha nem tapasztaltam (kopp-kopp) és biztosan lesz javítás is
Szerk. mindenki ...
Ha már a kameránál tartunk, az nem lehet hogy használtok esetleg olyan alkalmazást ami hozzáfér a kamerához is Nexus 5 fórumban is majdnem ugyan ez a helyzet annyi különbséggel hogy ott nem a telefon indul újra hanem a kamera szoftver kiírja hogy "A kamera nincsen csatlakoztatva" estleg próbáljatok minden olyan alkalmazást letörölni ami hozzáfér a kamerához, hátha megoldja ezt az idegesítő problémát (nálam nincs semmi ilyen alkalmazás) és szerencsére nem is volt még soha magától újraindulás
[ Szerkesztve ]
-
ljungberg
tag
Sziasztok!
Tényleg ennyire problémás lett az N4? Váltani akarok, ez is tervben van, volt.
De ez a kamera mizéria, és már gyári javítás sem várható.
Használtban gondolkodom. Szerintetek megéri befektetni még ebbe a telóba? -
petipetya
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #42697 üzenetére
Ezt a posztot kerestem. Tegnap hívtak, és egy számomra ismeretlen csengőhangot hallottam a zsebemből. Csodálkozva elővettem a telefont, amely kijelzője fekete maradt. Benyomtam a power gombot, de azzal meg letettem a hívást, ugyanis ez be volt állítva a kisegítő lehetőségeknél. Amúgy a cimbora volt az, mert egymás felé tartottunk, ő kocsival én pedig gyalog. Egyből visszahívtam, akkor nem volt semmi gond.
Aztán az autóban visszaállítottam a megszokott mp3 csengőhangomat az ES fájlkezelő segítségével, és ekkor újabb érdekesség történt. Alig 1 perc múlva hallottam is a saját csengőhangomat, elő is vettem a telefont, ám nem volt bejövő hívás. És addig csörgött, amíg le nem húztam az értesítési sávot, ahol nem volt semmilyen értesítés.
Aztán megint eltelt pár perc, és újra ugyanezt csinálta a telefon. Volt előtte restart, de ezek szerint nem használt.
Ezt az egész jelenséget csak úgy tudtam megszüntetni, hogy megcsináltam a régi módszer szerinti media/audio/ringtones mappát a telón és oda másoltam be az mp3-at, majd beállítottam csengőhangnak a telefon menüjében. Azóta nincs fantom csengés. A bejövő hívást azóta nem néztem direktben, hívni pedig nem hívott senki.
Stock 4.4.2, dalvik.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
C.Brigante
veterán
válasz petipetya #44417 üzenetére
rájöttem, h tök szar érzés tokban használni a telefont.. 2 hétig volt nillkinben (hasonló mint amit linkeltél) aztán mikor levettem és úgy írtam méleket, olyan volt mintha egy újabb kényelmesebb telefont vettem volna! azóta se tettem vissza, de sztem már nem is fogom, csupaszon kényelmes és szép.
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
w333
félisten
válasz C.Brigante #44414 üzenetére
Nem vagyok "update hunter" csak néha megemlítem ha tapasztalok furcsaságokat, hiszen erre van a fórum, vagy nem ?
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz petipetya #44411 üzenetére
Ezt halottam már én is több helyről...nem nagyon hiszek benne(feltételezve, hogy merev, jó minőségű tokokról beszélünk ami nem mozog a készüléken),,,,
Ellenben a szilikon tokok valóban tönkre teszik a telefonokat....A legnagyobb sz@rnak tartom, amit telefonnal tehet az ember "védelem" címszóval... -
w333
félisten
válasz petipetya #44411 üzenetére
De nem is a hátlappal van gond hanem inkább körbe a fémszerű kerettel, a gumiperemre szépen rárakódik a por és a "fémszerű keretet" karcolja össze
Persze kérdés az is hogy ez milyen tok ? mert ha elég feszesen ráfeszül akkor tényleg nem megy be a por sehová sem
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Van egy városi legenda a sok kozül, miszerint a rápattintós műanyag tok alá bemegy a szennyeződés és karcolja a telefont. Ezt megcáfolom. Nekem tavaly nyár óta tegnap volt másodszorra levéve a tok róla, mert látni akarták a telefon hátulját. Eleget tettem a kérésnek, hiszen egy lányról volt szó.
A telefon hátulja abszolút makulátlan állapotban van, teljesen karcmentes a hátsó gyári fólia (amely a vásárlás óta rajta van), és egy deka porszem nem volt a tok belső felén. Pedig a telefon naponta többször jár ki-be a farmer zsebébe.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
heidricha
őstag
válasz holderes #44402 üzenetére
Plantronics ML 20
Előny:
kicsi, könnyű, diszkrét
stabilan ül a helyén, bármely oldalon, szemüveg mellett is
nem drága
jó a hangja (beszédhez, amire való)
micro USB-n tölthető
elképesztő üzemidő. ha rendszeresen használom oda-vissza 1-2 óra per nappal, akkor is elég pár hetente tölteni, de ha ritkábban, mint mostanában, akkor mondjuk havonta. ha bekapcsolva felejtem, az sem sokat ront a helyzeten, bár nem szoktam.Hátrányok:
lehetne olcsóbb
szélzaj szűrés sz@rt sem ér
kicsi, sokszor nem tudom, hova tettem
nincs hordozó tokja -
mcsabi84
senior tag
Phuh... nem gondoltam volna, hogy a 4.4.2 után kell a custom romon kívül más, de próbaként feltoltam az aokpk-t és hirtelen az eddigi többszöri fr után se telepíthető progik simán másznak fel a telóra + az eddigi 3,5 órás üzemidő is hirtelen 5 órás lett.
-
w333
félisten
LoL most frissült a YouTube, jó látom hogy az ikonja egy fehér "csont" lett ?
-
dannyl
addikt
Kb 500 óra újraindítás nélkül. Tapasztalat: egyre gyorsabban merül a teló. Ma újra kellett indítanom már, mert az android OS folyamatosan ébren tartotta. Restart után újra a régi.
-
holderes
tag
BT füles melyik ajánlott hozzá,ki milyet használ,egytől-ötig pontozva,pro kontra..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest