- Vodafone mobilszolgáltatások
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz gipsztigris #49911 üzenetére
Szerintem arra kíváncsi hogy magyar nyelvű parancsokra mint a hívás vagy navigáció továbbra sem reagál. Keresés eddig is működött.
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #49908 üzenetére
Má nem törött kijelzőbe, hanem épbe.
-
atillaahun
veterán
Mindig szokott lenni valaki törött kijelzővel - hirdetéseket böngészgetve - belebotlottam egybe 13k-ért.
Minőségről nem tudok nyilatkozni csak gondoltam berakom. -
atillaahun
veterán
válasz C.Brigante #49478 üzenetére
Ritka egy nagy paraszt vagy. Nem szokásom árulkodni de most csak azért nem nyomlak fel a több órája tartó offolásod és személyeskedéseid miatt, mert lusta vagyok kikeresni a topic-ot. Meg amúgy is jár erre moderátor, nagyon remélem hogy kirak legalább egy hétre, és legközelebb csak akkor írsz ha nem kötekedni akarsz másokkal.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz A_ScHuLcZ #49467 üzenetére
Lehet hülyeség, de szerintem ha sima fülessel tolod, akkor az elsődleges mikrofont kivezeti rá a rendszer, esetedben némítja, mert ugye nincs hova kivezetni. Marad a másodlagos ami meg talán zajszűrésre való, és gondolom másként rögzít.
Szóval próbáld meg egy rendes headset-el is.
Igazából csak azt találom meglepőnek, hogy nálam 3 különböző headset-el is használhatatlanul halk a hangom 4.4.2 óta minden rendszeren, gondolom kernel hiba miatt. Téged akkor hogy a francba hallanak egyáltalán. -
atillaahun
veterán
Azt tudjuk valahonnan, hogy ha többféle programtól érkezik értesítés kikapcsolt képernyőnél, akkor melyiket jelzi ki a LED? Legutolsót? Vagy lehet fontossági sorrendet felállítani?
-
atillaahun
veterán
válasz Mathiassa #49439 üzenetére
Ezt így hogy hol a hiba aligha fogod tudni kideríteni. Custom rom-os kérdésekben általában a rom-ok külföldi topic-jait érdemes követni. Ha valami általános dologról van szó, akkor ott úgyis sírnak érte többen, ha nem akkor meg csak annyit fognak mondani hogy clean install. Ha az sem segít akkor jöhet másik rom. Pl. Mahdi. Ő nagyon sok mindent átvett a CM-ből és más rom-okból is.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz janosibaja #49271 üzenetére
Szerintem minden telefonban van. Olyan 70-80 fok körül gondolom kikapcsolnak maguktól, szerintem emiatt ne aggódj. Elég ha arra figyelsz hogy ne érje nap a telót, 50 fokon még vígan elnavigált nekem is egy 100 km-t legutóbb töltőn.
-
atillaahun
veterán
Ha egy szám 3-at csörgött majd bemondta a központ, hogy a szám átmenetileg nem kapcsolható, akkor ez mán megin miaszar?
-
atillaahun
veterán
válasz Diamond500 #48970 üzenetére
Ezek szerint akkor mégiscsak van értelme a gyári garinak. Kíváncsi lennék 10-ből hány bolt csinálta volna ezt meg.
Váci útra vitted egyébként? Csak annyit mondtál nekik hogy random kikapcsolgat?
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Diamond500 #48949 üzenetére
Mi volt a baja? Megjavult?
-
atillaahun
veterán
válasz gabe8719 #48777 üzenetére
Igazi érv a vásárlás ellen legfeljebb csak annyi lehet, hogy ha nem vagy nagyon kiszámolva akkor már inkább N5-öt vegyél.
Egyébként találkozhatsz halk cicergéssel hívások közben mivel a proxy szenzor gerjeszti a hangkimenetet.
Headset-el nagyon gyenge a mikrofon érzékenysége, alig hallanak a túl oldalon.
BT nálam elég gázos, vannak eszközök amik nem hajlandók csatlakozni.
Ja és a hangszóró alul van így a sima üveg hátlap nagyon lefogja ha sima felületre teszed. Kihangosítva pl. csak kitámasztva lehet vele telefonálni.Szóval ez se hibátlan, de valóban messze van a többi bughalmaztól.
-
atillaahun
veterán
válasz C.Brigante #48736 üzenetére
De ha egyszer drága...
-
atillaahun
veterán
Öhm, csak rádiót (BB-t) lehet reco-ból zip-ként feltenni valahogy, vagy csak PC-ről megy ADB-vel?
-
atillaahun
veterán
válasz theomo #48533 üzenetére
ART vs. Dalvik-nál nem a stabilitás a lényeg, hanem elméletileg a programok első indításának sebessége. Én használtam mindkettőt, nem vettem észre jelentős különbséget. Vannak programok amik mindkettő alatt mocsok lassan indulnak (Youtube, Skype), vannak amik meg szinte azonnal. Ha gondolod próbálgasd, de ezen nem sok minden fog múlni szerintem.
Futó folyamatok váltogatása alatt mit értesz? Hogy maguktól indulnak el programok, vagy hogy?
A gyári állapot visszaállítás minden felhasználói programot, adatot és beállítást töröl, de nem egyenértékű a rendszer teljes újratelepítésével, ami minden partíciót tisztára gyalul. Bár neked kezdőként szintén nem lényeges még a kettő közti különbség. Hacsak nem találkozol persze megmagyarázhatatlan hibákkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
atillaahun
veterán
Próbáltam hívni valakit, és megint bontott a vonal kicsörgés nélkül. Ez most akkor azt jelenti hogy éppen beszél, vagy be sincs kapcsolva, vagy mi a tökömet?
Nem hiszem el, hogy ez nem a telefon miatt van, régen ilyennel sose találkoztam.(#48527) opti06
Dátum visszaállítással még nem, de reboot nálam is volt már, bár inkább még a Mahdi korábbi verzióiban.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Én most fél óra telefonnal, fél óra képernyővel vagyok 75%-on reggel óta (12 óra). Ez szerintem egész elviselhető.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz FearTomi #48399 üzenetére
De pont ez az, most hogy mondod meg kinek, vagy kinek nem a felelőssége? Mehet nyugodtan az egymásra mutogatás.
Az LG jogosan mondhatja azt hogy nem sikerült előidézni a problémát a teszt alatt, ilyen hiba nincs.Nekem se működik a BT olyan eszközökkel amik máshol hibátlanok, de nem küldhetem fel őket a szervizbe, mert erre összelövik egy másik telefonnal az enyémet, és megállapítják, hogy én vagyok a balfasz. Ezzel most mi az anyámat csinálok?
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz tamas.nick #48389 üzenetére
Nem 100% hogy szoftveres hiba az. Szerviz-be nem voltál még vele?
(#48388) randras_83
Lehet hülye kérdés, de már most nem emlékszem: ki forgalmazta az N4-eket (csak) 1 éves gyári garival?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #48318 üzenetére
...vagy ahogy Dr. Mogács mondaná...
-
-
atillaahun
veterán
Én konkrétan semmilyen értékelhető változással nem találkoztam a frissítés óta. Kivéve hogy nem lett rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #48182 üzenetére
...egyébként azok a homályfoltok ott mik a fűben?
-
atillaahun
veterán
Az nem kert, hanem udvar. A kertben növények nőnek/vannak. Nálad a fákon kívül még fű van meg virág. Az kevés.
Kertet tessenek mutatni jó (jobb) minőségbe.... a borsó is talált, málna is van, csak nem ezen a képen. Eddig akkor 2/6.
(#48157) twine
Mindegy N5-nek is szar a kamerája. Ezen nem múlik.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #48119 üzenetére
... DPI állításnak annyi értelme lehet olyan 240 környékére, hogy ott még jól olvashatóak a betűk egy nagy megjelenítőn is, viszont az alap Android UI meg az app-ok is átváltanak már tablet/asztali nézetbe, amiben hasznosabban töltik ki a rendelkezésre álló területet.
És akkor mindezeket lehet pl. Tasker-ből shell parancsokkal automatizálni.
Csak aztán ha valaki oda jut, hogy számítógépet csinálnia a telefonból egy BT egérrel + billentyűvel, mint én, akkor kb. feldughatja magának az egész berendezést, mert az már nem fog sikerülni.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz dannyl #48111 üzenetére
De. Az előtted említett Slimport. Vagy vezeték nélkül a Miracast. Csak az meg ugye laggol mint a hétszencség.
Plusz vannak még egyéb cuccok is de azok nem képernyőt tükröznek, hanem csak media jelleggű tartalmakat képesek továbbítani, mint pl. asszem a Chromecast és társai.Illetve ha már külső eszközön való megjelenítés, akkor várható, hogy az elterjedt full HD képernyőkkel nem fog ugye összeilleni a tartalom, mivel az 16:9, az N4 meg csak 15:9, így marad két fekete csík a széleken.
Ezt lehet egész jól orvosolni terminálból a wm size 1920x1080-as paranccsal ami instant átnyomja az N4 megjelenítőjét full HD-ra, és a képarány is megváltozik. Aztán hogy ez mennyire valós 1080p lesz azt döntse el mindenki magának egy TV-n/monitoron.
Plusz ugyanígy lehet még DPI-t is állítani hozzá a wm density 240 paranccsal.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz janosibaja #48101 üzenetére
Legjobb tudomásunk szerint egybe van sajna ragasztva a képernyővel.
-
atillaahun
veterán
Van itt olyan aki használ BT billentyűt / egeret a telefonhoz?
Kérem szánjon már meg némi tanáccsal, mert nem tudok már mit csinálni a telefonnal.
Esetleg miskolci tulaj, aki hajlandó lenne egy rövid tesztre bocsájtani a készülékét egy valamire való meghívással egybekötve? -
atillaahun
veterán
válasz petipetya #47770 üzenetére
Igen bocs azt kifelejtettem, hogy oda kellett volna egy sima fastboot reboot. Mondjuk kétlem, hogy attól állt fejre. Bootloader azért még van remélem. És recovery? Arra át tudsz váltani? Ha nincs töltőképernyő, akkor a boot.img gyanús hogy nem sikerált valahogy. Arra nem dobott hibát? Azt esetleg flash-eld újra.
-
atillaahun
veterán
válasz petipetya #47753 üzenetére
Akkor ha már bootloader-ben vagy ez van a .bat-ban, esetleg told neki kézzel:
fastboot flash bootloader bootloader-mako-makoz30d.img
fastboot reboot-bootloaderfastboot flash radio radio-mako-m9615a-cefwmazm-2.0.1701.02.img
fastboot reboot-bootloaderutána meg
fastboot -w update image-occam-ktu84l.ziphelyett csomagold ki a .zip-et és úgy rémlik valami ilyesmit futtat végig:fastboot format cache
fastboot erase cachefastboot format boot
fastboot erase boot
fastboot flash boot boot.imgfastboot format recovery
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery.imgfastboot format system
fastboot erase system
fastboot flash system system.imgfastboot format userdata
fastboot erase userdata
fastboot flash userdata userdata.imgSzóljatok ha kihagytam valamit, vagy hülyeség van valahol...
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Én felkeltem 6-kor és má felraktam.
Valamit tényleg javítottak a BT-n, mert most már legalább felismeri a billentyűm meg egerem, csak a billentyű még mindig nem 100-as vele, valahogy sok a késés a leütéseknél, néha kb. 1 mp, nem lehet vele így rendesen gépelni. Pedig direkt beraktam full repülő módba hogy semmi se zavarjon be, de szerintem simán túl gyenge benne a BT vevő.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Scooter74 #47574 üzenetére
Izgalomra semmi ok, először megkapják amcsiba, ide az észak-balkánra meg úgyis a távol-keleten keresztül jön (kétszer kerülve a földet), szóval ebből simán kinéz nekünk a hétvége.
Plusz még két hülye kérdés csak hogy ne unatkozzunk: jól emlékszem, hogy nem emlékszem, hogy a korábbi alverziókhoz lett volna hivatalos change log?
-
atillaahun
veterán
Az nem lehet hogy már a Sprint is megkapta akkor, csak olyan szar lett, hogy azóta is tesztelik?
-
atillaahun
veterán
Remélem abból az 54 MB-ból legalább 30 BT fix.
Ja elkeseredésemben felhíttam ma délbe az LG-t hogy mondjanak már valami biztatót, hogy kívánják megjavítani a telefonom. Aszonták sehogy, de átküldik a Telemax-nak, majd ők.
Úgyhogy asszem megvárom inkább az ápdétet.(#47558) HZoli87
Még mindig van, csak már Mo-on nem lehet beügyeskedni mint eddig.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Tudom hülye kérdés, de ha felküldöm a Factory Image-et az az utolsó bit-et is legyalulja a telefonról ugye?
Csak ezzel a Multirom-al úgy érzem jó mélyen megkavartam a szart, és most rendbe kéne tenni. -
atillaahun
veterán
Na erre kérek szépen valami komoly szakértőt: döglődő BT-vel mit tudok csinálni? 2 hétig használtam a BT egerem a telóval, nemrég felpattintottam Multirom-mal még egy stock-ot is Magdi mellé, hogy teszteljek pár dolgot. Na azóta nem hajlandó az egér csatlakozni a telefonhoz egyik rendszeren sem.
Természetesen másik telóhoz és notebook-hoz csatlakozik, tehát nem az egér zakkant meg, és az N4 is megeszi pl. a BT billentyűmet és egy másik telefont.
Hogy tudja egyébként egy Multirom + stock rendszer hazavágni a BT-t? -
atillaahun
veterán
válasz szuladam #47466 üzenetére
Be. Nekem a 2500-ös kínaim kuka lett, csak 1-2 mp-ig tudta tartani a képet. Úgyhogy rendeltem egyet a bluechip-től 9k-ért. Ezt pár hete használom, annyi baja van csak talán, hogy ha mocorgatod a telefont akkor néha ledobja a képet, mert picit rövid a csatlakozója, és csak merőleges állapotban érintkezik rendesen gondolom. Korábbi hozzászólásomban linkeltem is.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Most hétvégén én is felvettem a kertet körben egy 2 perc alatt 1080p-ben, úgy tűzött a nap délelőtt a kijelzőt nem lehetett látni. Majd délután megnéztem 1080p-s monitoron, kb. számolni lehet rajta a pixeleket. Zajos, életlen, összemosódott (plusz nincs makró, de ezt lehet Magdi tolta el).
Szóval ez a kamera részemről tényleg az a szint; elmondhatják hogy tettek bele valamit, ha fontos akkor van mihez nyúlni. De valahogy nincs bennem a késztetés, hogy ha valami szépet látok akkor megörökítsem vele.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz szentkuti11 #47234 üzenetére
Azt csak holnap tudom melóból, majd igyekszem nem elfelejteni.
-
atillaahun
veterán
válasz szentkuti11 #47232 üzenetére
Akkor valszeg jó a szemed ha látod azokat az apró betűket. Egyébként nekem is (még), de rövid idő után már megerőltető olvasni őket. Dolphin meg asztali Chrome is jól hozza őket nekem, mindenhol egyformák. Ha szeretnéd teszek be képet.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz szentkuti11 #47229 üzenetére
Nem tudom mennyire jó a látásod, de van a hozzászólások betűmérete, ami közepes, meg van minden más (fejléc, menüpotok, oldalsáv linkekkel, aláírások, nevek, stb...), amik kicsik, alig olvashatóak.
De köszönöm a megerősitést, akkor nem én toltam el valamit, repül is vissza le a Chrome.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz szentkuti11 #47225 üzenetére
Tudsz mutatni erről képernyőt? Mert nehezen hiszem el. Mondjuk erről a témáról valamelyik oldalsávval meg fejléccel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz petipetya #47223 üzenetére
Az indavideo-nál nem az élményre gondoltam, hanem hogy egyáltalán betölt. Bár annyi böngészőt próbálgattam már nem tudom biztosan melyik mit tudott meg mit nem.
Chrome egyébként nálad csak az MA-n vágja szét a betűméreteket? Mert nálam konkrétan mindenhol. Sok oldalt még zoom után sem lehet olvasni, mert összepaszírozza a betűket. Azon gondolkozok lehet feljebb kellene kicsit állítani a DPI-t az lehet segítene rajta, vagy mitől bugzik ennyire ez a szar?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest