Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Filek
csendes tag
válasz
balalev #33086 üzenetére
Helló! Én is Nexus 4-et használok 1 éve, ami az előző telefonjaimhoz képest egy felüdülés. Pusztán azért, mert minden működik rajta ahogy kell, nincs rendszeres belassulás, fagyás, újraindulás stb. A főzött ROM-ok folyamatos cserélgetésére az Optimus 2X-emnél ráuntam, így az első körös gyári android frissítést is élvezem a Nexussal. Mégis, ha most váltanék, én a G2-t választanám az N5 helyett. Nagyobb kijelző, jobb aksi idő, jobb kamera + ha egy jó fülest is tolnál telóba akkor a Wolfson WM5110 chip + az FM rádió is a G2 mellett szólhat. Talán 3 dolog ami az G2 ellen említhető: fényes műanyag borítás, hátsó gombok, LG UI. Az első ellen egy jó minőségű tok orvosság lehet (az amúgy sem árt), a második a használói szerint könnyen szokható, a harmadik pedig állítólag nem is olyan rossz. Végül egy vélemény egy Nexusról G2-re váltótól:
[link]
Egyáltalán nem rossz teló az N5, különösen amennyiért az USA-ban kapható, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a most nálunk elérhető "zászlóshajó" készülék felhozatalban ő volna az ár/érték bajnok. -
SÖ
addikt
válasz
rankesz #33096 üzenetére
Ó azt már régen kinyírták, maga az os 4.0-tól aszem nem tartalmazza, de külső appok igen mint a legtöbb böngészőben lehet engedéjezni, ha elő van telepítve. Ott van helyette a html5, de ha HD-ben akarok nézni valamit, csak kell a flash. Firefox viszi a legjobban. (Igazából droidra már nem is frissíti az Adobe.)
-
SÖ
addikt
válasz
atillaahun #33082 üzenetére
Nem mert tudom, és csak a Chromot/Nextet használom egyszerre, ha flash kell akkor a Firefoxot. A tabok mindenhol eszik a rammot, de ez sosem okozott problémát még. Úgy sem hogy nálam meg is őrzik mert muszály nekik
Nincs mobilnetem, vagyis otthon v. nyilt hospoton előre betöltögetem a fórumokat, híreket, hogy legyen mit olvasni útközben offline. Ha van kedvem ránézek a SystemPanelre, és ott kipucolhatom a ramot. +AVG is tudja. 816 óránál tartok 0 problémával.
-
mtcob
senior tag
válasz
TomPack #33090 üzenetére
+1 az N5-re, nexus után én már nem váltanék vissza gyártói UI-val szerelt készülékre
Custom ROM-ok sem lesznek sosem olyan minőségiek mint a nexusokra, támogatás nulla az N5-höz képest, szóval szerintem nem éri meg váltani, sok dologban visszalépés lenne
PartNeroGsm-nél 128k az N5 , 125k a G2, szóval nagy árbeli difi sincsen
-
balalev
tag
válasz
TomPack #33090 üzenetére
Nem fognak tovább, persze, de kb 1-2 évig érint a kérdés, ennyi időszakra tervezek egy mobillal. És akku, kamera miatt g2 vonz, meg itt Hungaryban olcsóbb is egyelőre, bár nem vagyok benne biztos, hogy melyik lenne a jobb... ezért is kérdeztelek titeket.
köszi a véleményed -
perecc94
tag
válasz
atillaahun #33082 üzenetére
Na sikerült minden, rendesen felment, a GEL-t is felraktam.
Köszi a segítséget -
Egy kérdés: Ez a Screen recording benne van alapból a rendszerben, vagy kell hozzá még valami külső app? Mármint tudom, hogy vannak ilyen Screen recorder appok, de azokhoz ugye eddig root kellett, akkor most 4.4 alatt ezekhez már majd nem kell? Valaki próbálkozott már vele?
-
Criton
veterán
Ez az ART dolog akkor megéri vagy nem? Akik eddig feltették hol jó, hol rosszakat írnak. Vagy megéri még várni vele?
-
balalev
tag
Sziasztok!
Jelenleg N4 tulaj vagyok, és gondolkozok a cserén: G2 vs N5?
Mit mondtok? Android támogatás nem a legfontosabb, mert ugye ott a custom rom... -
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #33083 üzenetére
Az könnyen megtörténhet, ha most este kiadják az 5.0-ás androidot is a telefonra.
-
bajaki
őstag
válasz
atillaahun #33083 üzenetére
Megvan a telefonom.
Már rajta is a KitKat.
-
atillaahun
veterán
Nah, már lassan negyed órája nem szólt hozzá senki, látom fáradtok.
Asszem megyek én is aludni. Aztán nehogy legyen 300+ hozzászólás reggelre. -
atillaahun
veterán
És nem zavaró hogy most melyik oldal melyikbe van éppen megnyitva, plusz nem zabálják fel a RAM-od?
Én Opera-t a speeddial, link, és saját keresők miatt használom többnyire telefonon (asztalin elsősorban a gesztusvezérlés miatt), plusz a sebességére se lehet panaszom, fogyasztásban szintén jelentéktelen.
Nálad benne sincs az 5-ben?(#33081) perecc94
Nem. Csak ne ugyanazt. -
SÖ
addikt
válasz
atillaahun #33072 üzenetére
Óriási különbségek vannak, de még tudásban is. A Chrome a legokosabb, bármilyen keretrendszert, javascryptet kezel, és a leggyorsabban, ehhez képest a Firefox is csak nagyon lassan laggolva. A Chrome nagyon melegszik és zabálja az aksít. 5 böngészőt haszálok, más más feladatra. A leg smootabb a Maxthon olyan síma mint az ios, és gyönyörű az olvasó funkciója. Legtöbbet a Nextet használom, mert a legkevésbé melegszik, és olyan gesztusvezérlése van amit egy kézzel pl. buszon kényelmesen tudok használni, és gyors is.
-
perecc94
tag
valaki tud segíteni abban, hogy miért írja ezt a parancssor ,,A megadott nevet (adb) a rendszer nem ismeri fel
belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként." arra a parancsra, hogy ,,adb reboot bootloader" . w333 leírása szerint csináltam, de valamiért nem működik -
kovadika
őstag
A power toggles nálatok is azt csinálja a frissítés óta, hogy nem marad meg fixen felül az értesítősávban? Pl.: Ha jön egy üzenetem, akkor az kerül legfelülre, a toggles pedig alá.
-
-
atillaahun
veterán
válasz
C.Brigante #33068 üzenetére
Nah, csak ki kell próbáljam akkor nekem is ezt a kitkatart párosítást. Bár csak 3 napja van meg a telefon, úgyhogy nem sok viszonyítási alapom lesz a 4.3-al.
Én Opera párti vagyok, de böngészők kétlem hogy komolyan befolyásolnák az üzemidőt. Szerintem legjobb és legrosszabb között fél, nagyon max. 1 óra eltérés lehet egy teljes merítés alatt. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ez a Next Browser tud magyarul?
-
NTonee
veterán
válasz
Atish19 #33053 üzenetére
ha újabb epson nyomtatód van (wifis), akkor van a play storeban hozzá egy alkalmazás. Wifin keresztül tudsz nyomtatni, szkennelni.
Mathiassa: Nova launcher beta-val simán megy ott is.
-
Mathiassa
tag
Sziasztok!
Fenn van a 4.4, ART bekapcsolva, telefon rootolva, GEL feltelepítve. Szerencsére egy általam használt alkalmazásnak sincs baja az ART-tal. Már csak egy dolog hiányzik:
a zárolóképernyőn még a GEL-rel sem átlátszó a nav/statusbar. Ha ezt megoldaná nekem valaki, azt nagyon megköszönném. -
C.Brigante
veterán
válasz
atillaahun #33064 üzenetére
semmi extrát nem csináltam vele, image feltétel után mégcsak fr-et sem csináltam. (minek?)
egyébként a next browser mint már írtam feljebb, nálam 10 perc alatt eszik 2% ot, de most azt látom a chrome simábban szalad. de hangsúlyozom csak 4.4en, 4.3on nem. -
dombila
őstag
válasz
Atish19 #33053 üzenetére
A nyomtatás funkció a Google Cloud Print szolgáltatását használja. Ha direkt a nyomtatót szeretnéd elérni, akkor ilyen Epson-nak kell lennie (csak ezek támogatottak jelenleg)
Ha nincs ez a kettő között a nyomtatód, akkor itt találod, hogyan lehet bármilyen nyomtatót Google Cloud elérhetővé tenni. -
NTonee
veterán
válasz
atillaahun #33064 üzenetére
Nekem például az a Next browser piszkálja az agyam, mostmár tényleg ideje lenne kipróbálnom. Két dolog szokott lenni a listában legfelül nálam, az Opera Classic és a kijelző.
-
atillaahun
veterán
válasz
C.Brigante #33062 üzenetére
Az hogy nekem ennyi kijelző idő teljesen megeszi.
Amit mondjuk nem tartottam éppen kevésnek, mígnem jöttél te.
Micsináltál vele?(#33061) NTonee
Oké, köszi. Akkor várom hogy felfedezz valamit.(#33065) NTonee
Szerintem az természetes, hogy a kijelző a legnagyobb fogyasztó, ha viszont az Opera megközelíti akkor ott valami nagy gáz van. -
C.Brigante
veterán
válasz
atillaahun #33051 üzenetére
(#33052) FearTomi: én is azt látom, h a chrome jön fel az új rendszeren, mondjuk ideje már amilyen gané volt eddig...
-
NTonee
veterán
válasz
Criton #33056 üzenetére
szerkesztés gomb?
A kamerás elbootolás már 4.3ban is előfordult pár embernél, nálam is például. Más kamera app-nál is ugyanez volt, tehát nem az app hibája, hanem valahol máshol van a gond.(#33058) atillaahun: keresgélek folyamatosan, de még nem igazán van jó. Rootold a stock 4.4-et egyelőre. Illetve most fogom feldobni az N5 portolt romot, amíg nem jön más. Abban van már pár apróság. A Purity rom is jó lehet igazából, de néhány app-om nem akar működni vele.
-
SÖ
addikt
-
david0111
tag
Láttam egy videot amin az antutu benchmarkba az sony xperia sp vagy 5k val odaverte az n4-et. Ti ezt elhiszitek mert èn nem nagyon.
Ja és nektek elég az a 16 gb?? Vagy már betelt? -
atillaahun
veterán
Érdemes már valamilyen 4.4-es custom Rom-ot feltenni? Lassan be kéne lakni a telót hogy tudjam rendesen használni, de hiányzik a root, meg a gyári renccer túl fapados. Jól jönne pár tucat extra beállítás, persze semmiképp sem a stabilitás-gyorsaság-fogyasztás kárára. Miui nem teccik. Valami egyéb javaslat?
Heteket azért nem várnék valami igazán jóra. -
Criton
veterán
Fotozas alatt nekem most ujraindult a telefon, mint ha a fokusszal lett volna gondja.
Valakinek volt mar ilyen ujraindulas 4.4 alatt? -
-
Atish19
őstag
Ez akár többek számára is érdekes lehet bár én nem próbáltam lévén se ART-ot se whatsapp-ot nem használok
Más: Ezt az ''ok google'' funkciót hogy lehet használni? Illetve a 4.4-es nyomtatás funkcióval hogy lehetne rávenni a telefont, hogy megtalálja az Epson nyomtatóm? -
FearTomi
őstag
válasz
C.Brigante #33050 üzenetére
Next browser nekem tegnap jobban ette az aksit, mint a chrome...
-
atillaahun
veterán
válasz
C.Brigante #33050 üzenetére
Az mondjuk több mint érdekes. Még min. fényerővel is.
Screenshot esetleg?(már a kijelző időről)
-
C.Brigante
veterán
Kemenyedik az uzemido, 8 ora keszenlet, 50℅ aksi, kijelzô 3 es fel ora. Hasznalat: next browser, fb, beallitasok. ART mindenkeppen marad.
-
gery2123
őstag
válasz
Integra #33047 üzenetére
Helyettesítenem kell. Az újratöltés nem az az újratöltés mint ha valóságosan frissítené a weboldalt, hanem olyan mint mikor egy este nem nyitom meg és reggel frissíti, de csak betölti simán az oldalt. Legjobb példa rá az hogy a prohardver mobil forumát nem frissíti fel, tehát az új hozzászólások nem látszanak csak akkor ha ráfrissítek. Érted
Ja és szerintem szebbek lettek a színek 4-4 alatt.
-
SÖ
addikt
Dalvik vs. ART nem.valami meggyöző. Szerintem hamarosan jön a 4.4.1
-
-
gery2123
őstag
Na akkor pár észrevétel hogy én is írjak valamit a 4.4 és az ART kapcsolatáról. Arra lettem figyelmes hogy ART mellet a chrome és néhány alkalmazás újratölt. Ez nem is gond ha már egy napja nincs megnyitva, de a chrome nálam egy 10 másodperc után újratöltött, ami nem szeretem kategória. Vissza Dalvik és láss csodát minden a régi. Egyenlőre maradok a jóól bevált dalvik mellet.
-
bajaki
őstag
Ha úgy akarok 4.4-et telepíteni, hogy CWM-em és Root is legyen akkor ezen videó alapján csinálhatom, ugye?
-
SÖ
addikt
ART - Android RunTime nem más mint a Dalvik futtatókörnyezet tovább fejlesztett változata. Igaz, nulláról újra írva. Dalvik 1.X - ART 2.0
Kizárólag fejlesztők számára tették elérhetővé a 4.4-ben. Stabil, de vannak benne dugok.
Lényege, hogy az appok átfordítását a felhasználó telefonja végzi, így leveszi a terhet a fejlesztők váláról - nagyobb kopatibilitás. Az új implementált appok nagyobbak lesznek, de gyorsabban indulnak. Remélem a hivatalos kiadása az 5.0-val debütál, az átalakított interfészen.
-
mtcob
senior tag
Aki GEL-t használ és szeretne 5*5-ös app drawert, az szedje le ezt, majd állítsa a DPI-t 316ra!! Aztán SU engedélyt megadod neki, reboot, majd élvezed hogy újra a régi kiosztást használod
-
w333
félisten
válasz
GeneraL_XTX #33034 üzenetére
+1 ! nekem sem tetszik
-
petipetya
nagyúr
válasz
Atish19 #33035 üzenetére
Atish19:
Azt, hogy 4.2/4.3 alatt csak a szerviz menüben lehetett 3G-re lockolni, mivel a telefon menüjében csak 2G vagy 2G/3G volt, én pedig utálom az automatikus üzemmódot. Otthon a wifi alatt 2G-n van a telefon, míg mindenhol máshol 3G-n és mobilneten.cukrosleves:
Ugyanott, ahol eddig - Beállítások / Továbbiak / Mobilhálózatok / Hálózati mód. -
GeneraL_XTX
veterán
Basszus mit tettek a gyönyörűszép telefon appal a kitKat-ben? Olyan jól néztek ki a nagyképes kedvencek a régi appban, öröm volt ránézni, erre most kapjuk ezt a xart
Komolyan mondom.....
-
4.4 alatt hogyan lehet új widgetet kirakni a lockscreenre? A bal fülre szeretném a Gmail-t kirakni..
-
appel
őstag
válasz
Criton #33016 üzenetére
Értem, csak azt nem értem, hogy hol fog majd hibát írni?
A WUG által futtatot script a következő sorokat tartalmazza (mivel a letöltött factory zip-ből veszi):
fastboot flash bootloader bootloader-mako-makoz20i.img
fastboot reboot-bootloader
ping -n 5 127.0.0.1 >nul
fastboot flash radio radio-mako-m9615a-cefwmazm-2.0.1700.84.img
fastboot reboot-bootloader
ping -n 5 127.0.0.1 >nul
fastboot -w update image-occam-krt16o.zipSzóval eszerint a rom telepítés előtt flasheli a bootloadert és a rádiót is. Ezért nem vágom, hogy hol írna ki függőség miatt hibát. Max. annyit látok, hogy te előbb bootloadert tettél, utána radiot.
De tényleg nem fontos.... -
petipetya
nagyúr
Pár gondolat a 4.4-ről (alias kitkat) így Kozel két nap használat után:
- A tárcsázó - vagy nevezzük inkább telefon alkalmazásnak - sokkal jobban bejön így, hogy a fotókra és a nevekre helyezi a hangsúlyt.
- Jól esik a szemnek az átlátszó értesítési sáv, amelyet a Nova launcher biztosít.
- A zárképernyőn sokkal szebb a mostani albumborítós megoldás, mint a korábbi kis widgetes (Play Zene alatt).
- 2G/3G lock: végre!
- Hangouts+sms: még egy végre! Mivel használom a Hangoutsot is, így nekem kényelmesebb itt kezelni az sms-ket is. Főleg úgy, hogy a szolgáltatótól és munkahelyről érkezett üzenetek esetében le van némítva az értesítés.
- A rendszer által használt RAM valóban kevesebb lett.
- A Google Now legutóbbi frissítése adott pár újdonságot is: Közeli mozik műsora, gyakrabban olvasott weboldalak friss hírei (igaz, eddig csak az androlib oldalt látom, holott pl. az androidpolice sem ritka vendég a Chrome alatt), Gmail (kirakta a Google Now-ba az egyik ebay-es levelemet). Ám ami nekem fontosabb, hogy a "továbbiak" gomb alatt található állandó tömegközlekedési kártyákon (x perc ide, y perc oda stb.) már megjelenik a járat száma és fajtájának színe is. Ezzel melóba és hazafelé induláskor helyettesíteni tudom a külön menetrend progit (persze bonyolultabb esetekben ez utóbbira szükség van).
- Tetszenek a fehér indikátor ikonok az értesítési sávon, így sokkal egységesebb az egész.
- A sebesség rendben van, az aksi ugyanúgy bírja.
- A tartózkodási hely / helymeghatározási mód beállításainak lehetősége sokkal logikusabb, mint eddig volt.
- A nyomtatás funkciót eszköz híján nem tudom használni. Viszont a galériában egy-egy képet (egyenként) ezzel el lehet menteni PDF formátumban (netbank mobilos felületén végrehajtott tranzakciók igazolására egész jó, persze koránt sem hivatalos).
- Végezetül egy apró megjegyzés: a 4.4 feltelepítése után csináltam egy gyári beállítások visszaállítását.Egyszóval tetszik a rendszer és megelégedéssel használom.
-
bajaki
őstag
Végre, végreee megvan a Nexus 4-em.
Mindjárt fel is dobom rá a KitKatet.
-
AnonyX
tag
Sziasztok! Nem szeretnék mókolni a Nexus 4-emmel, semmi infó arról, hogy bárkinél OTA-n feltűnt-e már a 4.4-es Android? Nincs valami trükk amivel kicsit meg lehetne gyorsítani a folyamatot? Kül. valaki a csoporttagok közül tesztelte már a Cyanogenmod Installert és azzal feltenni az aktuális 10.2-es nightly verziót?
-
FearTomi
őstag
válasz
NTonee #33007 üzenetére
Nekem sem megy! Most akartam használni hazafelé és egyáltalán nem talált GPS jelet, sőt, még nettel sem tudta meghatározni a pozíciómat, ellenben a Maps azonnal megtalálta, ahogy bekapcsoltam. Szerintem még nem igazán kompatibilis a 4.4-gyel, ami azért vicces, mert a google-é...
-
jaszy76
aktív tag
válasz
NTonee #33012 üzenetére
Nálam ugyanez volt az AOSP browserrel. Sehogyan nem ment.
Aztán feltettem megint a 4.4-et, ugyanazt csináltam mint előtte, aztán jó lett. Én sem értem.
Ezzel nem ám azt akarom mondani, hogy rakd fel még egyszer a rendszert!
De nem tudom, hogy Nálad miért nem megy. Dalvik van nálam is. -
SamS20
senior tag
ennyi szenvedés van az ART-al akkor inkább várok vele míg kompatibilis lesz az összes programmal
az opera mini meg nálam napi használatra van, és nem akarok róla váltani -
törölt tag
válasz
HardRic #33006 üzenetére
Kirakhatod a home screen-re is. Mondjuk mert nem fér el a home screen-en, illetve nem akarom, hogy elférjen, mert ronda lesz.
Mielőtt valaki kérdezi:
DigiCal Calendar & Widgets (csak widgetre használom)
Stark (adw apex nova icons) (legjobb icon pack)Meg azért, mert vettem már ki a zsebemből úgy, hogy megnyomódott a power gomb és világított a kijelző. A tizedmásodperces gyorsulásnak van köze a felhasználó élményhez. Annak már kevésbé, hogy elhúzom a slide-t a feloldáshoz. Értem mit akarsz mondani, de a kettő nem ugyanaz.
Mod: settings / security / enable widgets, amit engedélyezni kellett.
-
Atish19
őstag
válasz
Fromtropoja #33003 üzenetére
Köszi szépen!
-
NTonee
veterán
A waze tényleg nem megy 4.4 alatt, vagy csak nálam kínlódik? Használja valaki?
-
Fromtropoja
csendes tag
-
Steelheart2
őstag
Én tegnap felraktam cwm böl a 4.4 et.Ma reggel àtkapcsolt art re.Most ujraindult és màr be sem bootolt.Még jo hogy volt mentésem a 4.3 rol.Igy visszaraktam azt.Szerintem megvàrom a cm verziot a 4.4 böl.Lehet az volt a gond hogy cwmböl raktam fel a rooted odexed verziot xda-rol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A negyedik generációs Nexus telefon már az LG-től érkezik, méghozzá gyönyörű külsővel és a jelenleg kapható legerősebb hardverrel.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest