Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhorvath
aktív tag
Sziasztok!
Ha módosítottam a statusbart, akkor honnan és hogyan tudom az eredeti frame - res-t visszaállítani?
Nem tudom telepíteni az S végű frissítést O-ról. -
w333
félisten
válasz
eladogeppc
üzenetére
4.4 frissítés után (ne lakd még be) ajánlott egy Gyári visszaállítás !

Különben az Antutu szerintem még nem támogatja a 4.4 -t, a Quadrant meg már több mint 1 éve nem volt frissítve ... nem szabad a pontokra alapozni

-
z123456789
addikt
(#35484) pantomimes
Ok! Azt megköszönöm. Nem kell dobálni!
(#35485) Lmh
Jó az akksija! Akik ezeket a battery monitorokat keresik azok általában kísérletezgetnek a romokkal. Nekik persze hogy számít, hogy épp hogyan eszik a masina. Ebben az esetben majd neked is figyelni kell ezekre. Nekem mióta meg van, stock a telefon.Néhány külsö forrásból származó apk-t telepítettem, de csak is normál bekapcsolt állapotban, semmi CWM flash vagy ilyesmi (mondjuk ott meg zip-ek vannak ha jól tudom, elöbb volt is szó róla) Szerintem jó akksija van, Reggelre feltöltöd, elmész otthonról, mondjuk egyböl mész este buliba is a napi teendök után, hajnali érkezéskor még életben lesz a telefon, úgy hogy napközben használtad minden funkcióját rendesen. Èn ezt látom objektívan.
Mondhatjuk hogy teljesen relatív mindenkinek a használati módja, de az enyém az normálabb a normálnál az tuti.
Ilyet vegyél, nem fogsz csalódni! -
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Megjött a telefon, nagyon teccik.
De.
Lefrissült a 4.4-re , tesztelni előtte nem teszteltem ugyan, de siralmasak mind az Antutu mind a Quadrant eredmények. (Q: 4365 , A: 13680)
Szana szét szakadozott mind a kettő 3D-s részeknél.Szerintetek mi lehet a gond ?
-
atike
nagyúr
Miért nem fejezted be az idézetet...?

"As I see no negatives to running ART, I don’t think I’ll be going to back to Dalvik on this Nexus 5."
És amúgy meg:
"ART is already just as capable as Dalvik."
"ART, by and large, is just as stable as Dalvik."
"The difference is in how the phone consumes battery in an idle state. With ART running, the Nexus 5 could easily go a full 24 hours of idling and performing casual tasks, while with Dalvik running that same workload would only get the phone to 17 or 18 hours."
De mindegy. Mindenkinek a szíve joga. A Nexusokban pont ez a jó, hogy egy millió mindennek kapásból részese tudsz lenni. Szerintem.

-
András.
tag
És hazahoztam! Jöhet a belakás és az ismerkedés a droiddal.

-
dnelb
veterán
This is a really great thing for the future,

but for right now it’s not going to offer you any kind of mind blowingly different experiences.
Szóval akinek fontos hogy minden app tutira menjen annak felesleges még ez. Valaki feladja a tuti programokat ezért, van aki meg nem.
-
ilyen_85
senior tag
igazából használja mindenki azt amit akar, ez nem egy hittérítő közösség még ha néha úgy is tűnik.
De a tapasztalatok azt mutatják, hogy az art remekül teszi a dolgát hiba nélkül.
Ha nem akarod nem kell használni.
Ami szerintem fontosabb, hogy szegény embert elküldte dalvikra, elszúrva az életéből fél órát amíg a telefon végzett az átállással, úgy hogy ehhez az égvilágon semmi köze sincs az art-nak.
nem azzal van a probléma hogy javasol valamit, vagy van egy véleménye, hanem azzal hogy random dobál tanácsokat, úgy hogy nem feltétlenül áll mögötte tapasztalat vagy tudás.
w333 ne vedd személyeskedésnek, csak gondold át, hogy mi van ha valakinél igen belenyúlsz és okozol neki pár kemény órát mire rendberakja a telefonját.
-
atike
nagyúr
-
-
Lmh
őstag
Most nézek egy nagy tesztet, amiben azt mondják, hogy a hátulja nem gorilla glass. Na most akkor az vagy sem?
Más: az egyetlen dolog ami miatt kicsit félek a nexus 4 vásárlásától az az akksi. Itt is egyfolytában téma, mindenféle appokat keres mindenki amivel nézni lehet, h mi fogyaszt mááár megiiiint olyan sokat... legalábbis ez jön le. Tesztekben is mondják, hogy elég necces. Szóval? Őszintén, racionálisan, objektíven..?
-
pantomimes
aktív tag
válasz
z123456789
üzenetére
Még nem jött meg, de ha megjön küldök képet, a kedvedért azért dobálni nem fogom

A másikban az tetszik, hogy elvileg 0.3 mm vastag / vékony, hétköznapi használatra jó lehetne.
-
z123456789
addikt
válasz
pantomimes
üzenetére
(#35475) pantomimes
Az elsö, az a nagyon csúnya, az "tetszik".
Arra kell hogy mondjuk boardozás közben is nálam legyen viszonylag biztonságban a kütyü. Ez jónak tünik.Tudnál képeket rakni róla? Mert a linken nem nagyon látszik semmi. Milyen vastag ez kb? Dobtad már el? Kibírta? 
(#35477) NTonee
Ja, köszi, akkor ezeknek utána nézek. -
w333
félisten
válasz
üzenetére
Azért nem default az ART, mert rengeteg app nem működik (még) vele.
Akkor mi értelme van most ART -al használni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#35479) NewmanHD
Ennek akkor lesz értelme ha az alkalmazások 90% támogatni fogja az ART -t

És ha megtetszik egy olyan alkalmazás ami nem működik ART -al ? akkor inkább nem használod ? kicsit butaságnak tartom még a használatát, várjunk még vele

(#35480) NTonee
Persze hogy kipróbáltam ... de nem érzem azt hogy ART -l kéne használjam

-
NTonee
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
csak össze-vissza, ahogy eszembe jutottak, de még ezeken kívül is van.
-
törölt tag
Ismét jó nagy baromságot szóltál. Azért nem default az ART, mert rengeteg app nem működik (még) vele. És hogy ne legyen siránkozás és tele a Play Store egy csillagos értékelésekkel, ezért a Dalvik a default. Azért, mert bizonyos app-ok nem működnek (mondom újra: még), az nem a Google hibája.
-
pantomimes
aktív tag
válasz
z123456789
üzenetére
-
Pompi
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
Akkor nem ugyanarról beszélünk szerintem. Amit te apk-ból felraktál az az ami most bekerült a 4.4-be teszt jelleggel, vagyis, hogy az akksi ikonba beleírja fehérrel a százalékot, tehát csak akkor látszik, hogy hány százalék ha már legalább a feléig lemerült?! Ha igen, akkor amit én legutóbb linkeltem az nem ez

-
ilyen_85
senior tag
válasz
cynric
üzenetére
mivel lezárod a kijelzőt gondolom visszaveszi a proci sebességét, lehet még elég mp3-hoz, de már nem elég flac-hoz.
Szerintem az art-hoz semmi köze sincs, nálami mióta van 4.4 az art van beállítva nekem soha semmi baja nem volt
Newman:
na erre pl jó lenne a per app settings xD
-
törölt tag
válasz
cynric
üzenetére
Nem a runtime okozza, ne hallgass rá. Valószínűleg a screen off freq túl alacsony, ezért akadozik. Az mp3-al alacsonyabb órajel is megbirkózik, mint a lossless-el. Először próbálj átkapcsolni ondemand governor-ra. Ha úgy jó, akkor a suspend freq elég. Érdekes is lenne, ha nem lenne elég a default 702 MHz. De ha mégsem, akkor utólagosan ezen emelj. ART-ra meg menjél szépen vissza (ha minden szükséges app-od működik alóla), a Dalvik lassú, mi pedig nem érünk rá.

-
NTonee
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
van ringke slim is, nillkin, cruzerlite, gyári, armour hybrid, Seidio (hard case brutal edition
)
kell még pár link?
(#35467) NewmanHD:

-
cynric
tag
4.4 + Franco Kernel + ART. Nekem olyan bajom lenne, hogy ha flac zeneszámot játszik a play zene és lezárom a képernyőt, elkezd szaggatni a zene...
Mp3-nal nincs ilyen baj.
Fülhallgatóval is ilyen.Találkoztatok már hasonlóval?
Update: azóta le is fagyott párszor próba közben..
-
törölt tag
válasz
z123456789
üzenetére
Mármint az transparency lockscreen? [link]
-
z123456789
addikt
OK!
Ès akkor ez a fullscreen-es screenlock hogyan oldható meg?
Más:
A Nexus 4-nek egyedül az az ocsmány ringke fusion megoldása van arra hogy ne törjem össze?
Mert lassan jön a havas szezon, és nem akarok venni egy defy-t ezért. Viszont a Nexus 4 törékenyebb mintsem hogy sportolni használjam.
Tudnátok ide linkelni eladókat, akikkel nem volt probléma, és akiktöl a vásárolt tok is remekül védi a készüléket?
Vagy ebböl nincs hamisítvány?Ringke fusion csak egyféle van? -
boken
senior tag
Sziasztok,létezik valamilyen beállítás hogy a hívást a bekapcs gombbal letudjam tenni?
Érzékelő előtt nincs fólia,mégsem kapcsol vissza a kijelző ha elveszem a fülemtől a telefont. -
törölt tag
Javaslok egy Falcon Pro-t. Ha nem tudsz belépni, segítek [belépés]. Van transzparent widget és belső böngészője. Legjobb. [lifehacker]

-
defy456
aktív tag
Kipróbáltam az N-CRY-t hibátlanul megcsinálta a twrp telepítést, az pedig a rootot. (4.4)
-
dnelb
veterán
twitter widget nektek kirakható lockscreenre? Mert nekem nincs a listában...
-
Sanya
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
látod a widgetjeidet, de külön ki kell rakni a főképernyőre ismét. teszek egy példát: én is felraktam a GEL-t, bár én hányok tőle, szerintem veszem is le.
De, eltűnt az összes widgetem a kijelzőről. Mindegyik. Úgy tudom újra kirakni a főképernyőre, mint ahogy az alap indítóval (tehát régen) ahogyan háttérképet váltottál, hosszan nyomod az "üres" területet a kijelzőn. Ekkor felugrik a settings, háttérkép és a widgets rész.
Itt látod a widgeteket és ki is pakolhatod.A nexus 5-re csak ez a launcher van felrakva.
Ha ezt a launchert felrakod, meg szerintem kitkatban bármelyiket, azokat a menüben ki is tudod ölni (settings/indító alatt, kb középtájon keresd.
Bár nem hiszem, hogy az alapot le lehet szedni. -
Az mitől van, hogy itt-ott a képernyő alsó része enyhén sárgás árnyalatot mutat? Főleg a fekete és szürke háttereknél. Ha fehér vagy színes kép van, akkor egyáltalán nem érzékelhető.
Ez valami szoftveres dolog? -
volvoguy
addikt
válasz
C.Brigante
üzenetére
Az mindegy mert mar fenn van Play-en is Battery Percentage KitKat neven keresdd! Vmi olyasmit olvastam kulfoldi oldalakon, hogy ez egy tweak ami rejtve van es ez az app hozza elo...vags vmi ilyesmi

-
-
Integra
titán
Some Nexus 4 users running into issues after installing KitKat
valaki futott bele ilyen hibákba? nem emlékszem, hogy valakinél itt ilyen lett volna
-
z123456789
addikt
(#35439) Sanya
3. Ja azt vágom, és akkor N5-ön is fent van egy launcher?Vagy ott nem külön launcherként müködik, hanem bépítve a rendszerbe?Bocsi, ez egy kicsit kesze-kusza nekem.
5. Tudnál ilyet ajánlani?Vagy ehhez is van egy apk?
7. Akkor N5-ön sem látom a widgeteket, mert egy ilyen launcher fut alapból mindig?(#35441)
Azt rühellem.
De kösz -
adamfriday
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Nova Launchert nem próbáltad még? Sokkal testreszabhatóbb, mint a GEL.
-
Sanya
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
1: Igen
2: Nincs
3:ez az indító, ez a GEL apk
4: APK-val kell felrakni azt is
5:ahhoz meg teljes képernyős lockscreen kell
6:csak jobbra
7: ezzel a launcherrel nem látod a widgeteket a menüben., hosszan kell nyomni a háttérre, ahol adhatsz hozzá widgeteket a főképrnyőhöz, s ott látod is azokat. -
z123456789
addikt
Pár nap használat, és néma topic olvasgatás után lenne egy-két kérdésem KitKat-tel kapcsolatban.
A telefon teljesen stock, OTA 4.4 után factory reset-tel kezdtem újra belakni. GEL felrakva+battery percent apk is.
Lesz olyan amit már feltettem azért elnézést, de most tudnám rendesen összegezni, egybefüzni a kérdéseket
Szóval a kérdéseim:
1. Hogy hajazzon a ketyere a nexus 5-re, kell hozzá GEL. Scooter kollégától meg is kaptam az apk-t. THX! Ez miért nem ment gyárilag? Amiért lenyilatkozták, hogy néhány optikai frissítés csak az N5 felhasználói élményhez tartozik? Ezért más rohadjon meg? Akkor miért van hivatalos (hivatalos?) apk file formában?
2. GEL nincs fent semmilyen formában a Play-en igaz?
3. Ez a full screen háttér N5-ön is launcherként müködik? Ès ha igen akkor ott gyárilag települ, majd megtalálható a beállítások/föoldal menüpont alatt? (Mint most nekem van 2 db. Az indító kékben, meg egy másik indító android fehér zöld színben.)
4. Battery percent-tel kapcsolatban ugyan ezek a kérdéseim. Csak az N5 felhasználói élményhez jár, N4-re apk-val kell telepíteni? Ez az ami a play-en is megtalálható?
5. Screenlock-on nem lehet beállítani hogy fullscreen háttér legyen? (Root és egyéb hasonló megoldás nélkül). N5-ön hogy néz ki a lockscreen? Ott müködik a fullscreen nem? Csak mert google kidob ilyet is meg olyat is.
6. Alkalmazásokat/widget-eket csak jobbra létrehozott oldalakra tudok elhelyezni? Balra csak a google now müködhet? (Mármint föképernyöhöz viszonyítva). Vagy ezt a launcher okozza?
7. Modulokat a launcher miatt nem látom a végiglapozott alkalmazások után? Csak úgy érem el a widget-eket, ha hosszan nyomok a háttérre egy üres helyen.Egyelöre ennyi, megköszönném ha valaki tudna válaszolgatni.
-
David3
őstag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Köszi, ezt el is mentem, még jól jöhet egyszer. : ) Ilyen szervizkódok vannak még esetleg?
-
Integra
titán
na, a faszbúk kiheréltette a ubersync for fb-t....
-
Sanya
nagyúr
válasz
eladogeppc
üzenetére
4636=info, ha a számokon lévő betűket nézed
-
eladogeppc
veterán
Megtaláztam !

Phone information, usage statistics and battery
*#*#4636#*#* -
Criton
veterán
Masnal fordult mert elo olyan Nova alatt, hogy a dock ikonok eltuntek? Ha igen, akkor milyen beallitas lehet a rossz? Nalam egyedul a Lufthansa alkalmazas produkalta ezt... a dokk ikonokat meg csak ujraindittassal tudtam ujra elocsalni.
-
SamS20
senior tag
pár kérdés :
betterbatterystats : ennek a programokat is kéne mutatnia, vagy csak a fázisokat mutatja ? ( deep sleep, meg milyen mhz-n pörög mennyit)
a telefon rendszere viszonylag gyorsan feláll, viszont a widgetek (dashlock, power toogless, naptár, beautifull widgets) rohadt lassan térnek magukhoz, kb fél perc, ez másnál is így van ? (Dalvikon használom)
-
Bilux
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
igen
-
rolii21
aktív tag
válasz
z123456789
üzenetére
Gyárilag nem jár hozzá.
-
z123456789
addikt
Egy kérdésem lenne.Kollégám vett 2 hete egy Nexus 4-et osztrák media marktban, és nem volt headset a csomagban.Ez normális?

-
eladogeppc
veterán
Ma fogja kihozni GSM bolt a telefont.
Egy dolog érdekelne, hogy melyik az a Hidden menu illetve mi a kódja, amivel meg lehet nézni, hogy
a telefon mennyit ment el eddig.
-
Pompi
nagyúr
válasz
vicamuso
üzenetére
Battery indikátor különféle verziókban, óra középen, szélén, akksi százalék az ikon mellett, ikon nélkül, csak százalék stb. stb.
[KRT16O] Center Clock I Battery % Mod I odex I deodexed I 7 versions I Nexus 4Nem kell hozzá komplett custom rom, stock-ra is felmegy, custom recovery és talán root is kell.
Ez is tegnap délután volt linkelve, de elég nehéz lett volna visszakeresni, mert nem sok keresőszó volt benne

-
vadsertes
csendes tag
-
NTonee
veterán
-
vicamuso
tag
válasz
pepe091
üzenetére
Akkor nem jól fogalmaztam. Ez az a szazalek kijelzos amelyik a batteryn belul mutatja a szazalekoz; ami csak akkor latszik ha kb 50%on van. Linkelt itt valaki olyat aminel latszik a szazalek a battery jel mellett.... De koszonom h belinkelted ezt meg visszakereses utan feltelepitettem. A lenyeg h nem ez volt a kerdesem lehet h nem jol fogalmaztam. Szegyentelenul szoktam hasznalni a keresot. Thx
-
defy456
aktív tag
Az N-CRY toolkit támogatja a 4.4-et?
-
ifkopityu
csendes tag
Na azért még vannak érdekességeim
.Hiába lépek be fastboot módba, amikor a recovery-t kiválasztom, egy fekvő robot fogad piros felkiáltójellel.
Ezen még nyomoznom kell. Amúgy fut a 4.4.Másrészt érdekelne, hogy ha teljes adattörlés történt, akkor hogy lehet, hogy az előző verzión levő háttérképem fogadott az 1. induláskor?
Tudtommal nincs a google-el szinkronizálva a wallpaper mappa. De ha lenne is, ilyen gyorsan leszedte?Ha valaki tudja, hogy a recovery-t hogy tegyem vissza, kérem segítsen majd. Egy sima root+cwm telepítés kell innen is?
Előre is köszi!
-
vicamuso
tag
A szazalekos battery ami nem az akksi ikonban van hanem mellette nincs esetleg .apk-ban??? Thx.
-
ronaldo
őstag
Jelez valami 9 mb-s frissítést, az mi lehet? (Épp 5%-on van az akksi és töltődik szóval nem engedi még telepíteni). 4.4 van rajta...
-
Nazara
őstag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Évekig SAMOLEDet használtam, el sem tudtam képzelni nélküle az életemet, de a Nexus sebessége teljesen elfeledtette velem. Az igazság az, hogy számomra a legszebb kijelző mára za LG True HD IPS-e, az valami fantasztikus.
Szóval az említett telefonokon ne vacilálj, fogd a Nexus4-et, ha elérhető, hihetetlen milyen minőségbeli különbséget nyújt a többi gyártó akár még erősebb csúcsgépeivel szemben is.
-
cynric
tag
Megjött OTA, felraktam 4.4. Aztán fel akartam rakni Franco Kernelt, ezért ezzel a Wug féle Nexus Root Toolkittel kezdtem el játszani. Mindenekelőtt csináltam egy backupot a progival, aztán bootloader nyitás, aztán root+recovery, aztán franco kernel flash.
Minden működik, franco kernel 4.4.
Abból a backupból vissza tudnám szerezni az alkalmazásaimat, beállításokkal együtt? Pl játék mentések?
Hogy működik a backup, az mindent vissza fog állítani? Teljesen úgy fog kinézni az egész, mint azelőtt? Kernel megmarad ugye?
Bocsi a kezdő kérdésért, sose csináltam még ilyet.
Válaszotokat előre is köszi!

-
András.
tag
Holnap délután én is egy 4-es Nexus tulajdonosa leszek

-
ifkopityu
csendes tag
Amikor a fastboot -w update image-occam-krt16s.zip parancsot beírtam, kiírta, hogy
archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
archive does not contain 'system.sig'
de a telepítés futott tovább.Viszont most végigcsináltam mégegyszer. És most elindult. (bár az a hibaüzenet most is kijött)
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ART "sokkal" jobban reagál kijelző érintésre, appok megnyitására és főleg multitaskingre.

Én nem használok olyan app-t, ami ne menne vele.

)
.