- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alg
veterán
válasz
Cs1csó #92192 üzenetére
Tipp: dolgozni kellett volna, amit ő úgy interpretált hogy kávét főzött a kollégáknak munka helyett, aztán 5 nap múlva megunta a brigádvezető ezt a hozáállást...
Tipp2: annyira nem volt képes/nem akarta megtanulni amit csinálni kellett volna hogy inkább beállították kávét főzni pár napig aztán elzavarták
-
koby11h
őstag
válasz
Cs1csó #92053 üzenetére
Nekem mondod? Vagy kidobják más földjén:
Vagy elégetik - Eger, Béke utcai telep, szemétégetés:
Majdnem a fél környék kigyulladt miattuk...Végül inkább elvitette az önkormányzat a felgyűlt / odahordott sok szemetet:
https://egerinfo.com/2022/05/05/tobb-mint-100-kilo-illegalis-hulladekot-szallitottak-el-felnemetrol/
Persze a mi pénzünkből...De nem érdekli Őket, bőrszíntől függetlenül!
-
koby11h
őstag
válasz
Cs1csó #92051 üzenetére
Nem azt mondom, hogy így van, hanem ezt gondolja egy átlag falusi, mint én
Nagymamám házában is volt különszoba. Oda csak az udvarról lehetett bemenni, külön volt zárva is. Szeparált vendégszoba. Ott ugyan úgy volt ágy, TV, mosdótál (
)... és csak amikor egyikünk ott volt, akkor használtuk. Édesanyám házában is van, de ott már van átjárhatóság egy zárható ajtóval a ház többi részébe...
Mondjuk abban a különszobában az ágy tényleg nem így nézett ki!Szóval lehet az a kb. 3000-et érő (ha talál rá vevőt) TV sz@rrá hajtva
Nincs fél órája, hogy egy hasonlót vittem ki a garázsba édesanyámnál. Majd megy az e-hulladék gyűjtőbe...
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #91534 üzenetére
Persze, pénzt keresni csak pénzzel lehet.
Most pl az igatlanozásban látnék fantáziát, csak kellene párszáz fölös milla. Sőt nem is most, hanem tavaly előtt ilyenkor kellett volna.Nekem VGA terén annyival cinkesebb a helyzet, hogy nincs másik, így hiába érte volna meg a 2015ben 58 ezerért vett VGA-t 2021-ben 65 ezerért eladni, tudtam jól, hogy vagy veszek azonnal valamit drágábban, vagy akkor amíg le nem mennek az árak addig nincs gépezés, ami pedig nem volt opció.
Teljesen mindegy, hogy 25-ért vagy 65-ért adom el, ha ugyanúgy 60-80 ezret kell mellétegyek, hogy értelmezhető előrelépésem legyen... Igazából ott szívtam meg, hogy amikor elkezdett felmenni a VGAk ára, akkor hirtelen nem volt pénzem venni egy jobbat, aztán mikor lett, akkor hallgattam azokra akik azt mondták h csak a karácsony miatt ilyen drága, várjak, aztán januártól még drágábbak voltak (még akár csak megvenni és tovább adnival is pluszba jöttem volna ki), és úgyis maradtak hosszú időn keresztül Én meg szépen óvatosan feléltem a VGAra feélretett pénzt, szóval ha holnap lenne 1660Super mondjuk 60 ezerért akkor sem tudnám megvenni.
De ha most végre elindulunk azon az úton h úgyis csökkennek a VGA árak, hogy a ft romlik, akkor mire lesz 100-120 ezrem VGAra, addigra reményeim szerint az RTX3050 ára is oda fog beesni. (nem lehetetlen mondjuk Augusztusra, mert már láttam 137 ezerért RTX3050-et, márciusban meg 189-ért vettem (ügyfélnek)). -
KROK640
nagyúr
-
-
mpo
veterán
válasz
Cs1csó #91454 üzenetére
Egyik megoldásod sem működőképes, nem leszel ettől milliomos.
Nem belváros, hanem lakótelep egy megyeszékhelyen (írtam, 40 éve épült).
Két tízemeletes az 80 lakás, körülöttük a 4 emeletesek, lépcsőházanként 15 lakással.
Cikk:
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a hatvanas évek derekán mindössze százezer személygépjármű volt forgalomban Magyarországon. Ez a szám meredek emelkedésbe kezdett később, ma már több mint 3,8 millió személyautó rója az utakat, vagyis harmincnyolcszor (!) annyi, mint a panelprogram indulásakor; és az autók száma az utóbbi években folyamatosan növekedett.
[link]
Be is fejeztem, mert nem adtatok megoldást. -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #91458 üzenetére
Nekem mondod? Balra az első szomszédnak 4 autója van (egy Seat, egy Opel, egy Merci Vito és egy MAN kamion), mellete lévőnek Toyota Hilux, Citroen Picasso, Dodge Challanger, a mellette lévőnek Toyota Hilux (igen, még egy), BMW I3, és egy pápaszemes Merci kombi, meg egy 7-es BMW sedan... Ez így 11 autó 3 címre.
Tőlem jobbra némileg rosszabb a helyzet : Egy Chevy Spark, egy Renault Kangoo, egy Renault Espace, és egy Twingo... ez önmagába véve sem kevés, de a három lánynak vannak udvarlóik, amik sorrendben : Audi A4 Avant, Audi A8 lang és egy Renault Kadjar extrát jelent (ezutóbbi időnként Mercedes Unimoggal érkezik). Mindegyik telek 10m hosszú az utca felé, vagyis ennyi utcafront van, és ekkora hosszúságon lehet elhelyezni a sok autót. Értelemszerűen elém is górják az autóikat, és megy a csodálkozás mkor le vannak dudálva, hogy az 1977-es Cadillac, vagy a haver oldtimer mercije nem fér el, és ne már, hogy hozzám jött és nem tud megállni a ház előtt. Emlékszem mikor egyszer az Escalade már konkrétan a víz elveztő árokban állt, annyira nem volt hely...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #91434 üzenetére
Debrecenben egy időben (2-3 éve) konkrétan mission impossible volt eladó garázst találni. Mindenki csak horror áron kiadni és nem eladni akarta. Haver kereset egyet, végül a Tóciban talált eladót, amit meg is vett.
Némileg árnyalja a képet, hogy egyébként az újkertben lakik (akik nem ismerősek Debrecenben azonkak : légvonalban kb 3km). Bár neki ígyis megfelelt, mert második autót tartós eltételre rakta be oda.
Azóta az első autó is egy garázs mélyén van, haver meg Anglia GDP-jét gazdagítja. -
envagyok
veterán
válasz
Cs1csó #91136 üzenetére
WD Blue<Red<Black<RE
Garancia: 2<3<5=5 év
Nagy különbségek is vannak az olvasási sebességben is.
Green = filmekre 5xxx rpm
Blue = átlagos minőségű komponensekből összerakott mainstream hdd költségérzékenyeknek 7xxx rpm
Red, purple = 24/7 működő szerverekbe, megfigyelőrendszerekbe. Előbbi állandó rendelkezésre állásra, utóbbi folyamatos írásra tervezve 5xxx rpmWd black és re pedig azoknak, akik a legnagyobb teljesítményt szeretnék a lehető legjobb minőségű alkatrészekkel.
Nagyon hosszú garanciával, és élettartammal.
Nem árérzékenyeknek való. 7xxx rpm
Re: 2 millió óra MTBF
Jó cucc, nálam is van pár.
Sajnos a gyártók hogy versenyben maradjanak mindenen spórolva próbálkoznak.
Sajnos sokszor a minőség tartósság rovására.
Pl. Az újabb Seagate Barracuda-k igazi rémálmok.
Nem mondom hogy szar a blue széria, de azt igen hogyxa Black gyorsabb, tartósabb. -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #91034 üzenetére
Az nem vörös lenne, hanem sokszor rózsaszín, vagy bordó.
Úgy vettem észre, hogy úgy unblock a harsány színeket kedvelik.Elég itt körbebézz láthatod hogy a legöbb háznak eléggé harsány színe van. Érdemes megnézni a 2012.es képeket is, meg barangolni egyet a faluban.
Ez mondjuk eléggé durva.
még ez jól is néz ki -
törölt tag
válasz
Cs1csó #90670 üzenetére
Ugyanez a Tp-Link WN725N van nekem is. De volt a képen látható Asus USB-N10 is, illetve van D-Link DWA-121-em is. Mindhárom "nano" méretű, de lakáson belül, vagy akár a szomszédból érkező net esetén ugyanazt a sebességet/problémamentes használatot tudják nyújtani, mint a normál méretű, illetve külső antennás típusok. Egyetlen óriási hátrányuk van, hogy annyira kicsik, hogy már többször is benne felejtettem eladott gépben/alaplapban őket.
Külső antennásból Tp-Link WN722N van most itthon, számomra egyetlen előnye, hogy tutira nem felejtem benne semmiben sem a mérete/színe/külső antennája miatt. -
fatpingvin
addikt
válasz
Cs1csó #90670 üzenetére
notebook wifi adaptere mitől tud bedögleni? nem kötözködés, ez komolyan érdekel mert én ilyennel még soha nem találkoztam, pedig volt már olyan hogy részben antenna nélkül, vagy illesztetlen antennával, vagy valami brutálisan nagy nyereségű homemade (értsd a rekord az valami 18 dB nyereségű volt és azt még fókuszáló parabola nélkül, természetesen a routeren arányosan lekorlátozott adóteljesítménnyel) antennával használtam, eddig egy se ment tönkre pedig volt minden, realtek, ralink, broadcom, intel, qualcomm...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #90641 üzenetére
Szerintem semmi, ahogy az 500-asnak sem. Én 1TB alatt már nemhogy nem vásárolok, nem is nézek HDD-t. Szerintem ma már 1TB a minimum, pláne, ha HDD-ről van szó.
Egyébként 2-4TB-ot tartok optimális méretnek. (2db 4TB-os és egy 2TB-os HDD gazdájaként).
Aggódtam is a chia idején, hogy majd vissza lehet térni a 250GB-300GB-os háttértárakhoz mint 2006-ban.
480GB alatt már SSD-t se nézek. -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #90252 üzenetére
NA, ezt így semmiképp sem!!!
Adófizetéshez semmiképp. Rengeteg fogalmatlan bunkó, együgyű ember van, aki meglepően jól él, és meglepően intelligens, mindenféle alsóbb beosztásokban, kevés pénzen, szerény körülmények között.
Jó sokéve megtanultam már, hogy az anyagi helyzet és az intelligencia között, gyakorlatilag semmilyen összefüggés nincs!
(és ez a saját szoros baráti társaságunkra is igaz, a két leggyengébb láncszem keres az első, és a harmadik legjobban, igaz egyikük színtiszta protekcióval került be a jelenlegi munkahelyére, és hacsak nem csinál valami égtelen nagy baromságot, akkor onnan megy nyugdíjba, teljesen mindegy, hogy a jogosítvány pl hetedik nekifutásra sikerült neki, és 1 év alatt sikerült is elveszíteni, mert nem ment a szabályosan közlekedés, hogy mennyire ért a munkájához, vagy mekkora a produktivitása.)Az iskolai végzettség már más téma, de hidd el nekem, diplomások között is rengeteg a szakbarbár és az ostoba, erre főképp akkor jöttem rá, mikor az egyetemen meg a nyelviskolában dolgoztam. Ma már azt mondom a diploma is csak azt szavatolja számomra, hogy valaki volt olyan kitartó, hogy 3-5(-6-7-8) évig legalább elégséges módon megállt a felsőoktatásban és lerakott egy nyelvvizsgát (ki tudja hogyan, hiszen éves szinten derülnek ki csalások - plusz olyan nyelvvizsgák is elfogadottak amit már majdnem egy nyolcadikos is letesz). Ez nem jelenti azt, hogy mondjuk a politikában ő tájékozott. Vagy az élet más területén.
Persze még mindig jobb lenne mint amilyen szavazókat látunk Borsodból és más helyekről.
-
-
mpo
veterán
válasz
Cs1csó #90252 üzenetére
Nem hasonlítanám a választáshoz, mert a közlekedés "veszélyes üzem", tele szabályokkal, amit ha nem ismer, mások életét veszélyezteti.
Gépkezelői tanfolyamot (targonca) sem tudna elvégezni, akkor ne száguldozzon 150-nel, de 50-nel se.
Mondja vissza a körforgalom vagy az előzés szabályait fejből a szóbeli vizsgán.
Mondja el a táblák nevét és jelentését. Mivel nem képes rá, nem lesz jogsi.
Lehetne nem létező táblát is mutatni.Aki azt hiszi, hogy nagyon jó magyar nyelvből, annak ezt ajánlom, olvassa végig:
[link] -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #89921 üzenetére
Ha I7-es akkor egy normálisabb VGAval (8GB-os RX570 és attól felfelé) meg 16GB RAMmal még játszani is simán jó szerintem.
De ha már választanom kéne, hogy 4th gen I7 vagy 10th gen I3, egyértelműen az utóbbit választanám, és kb ugyanannyiba is lennének. Csak épp az I3-ason lenne 1 év garancia, meg mégiscsak új... -
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #89760 üzenetére
"A béna műkörmöket már ne is említsem." - szombat este mikor mentem be a városba, volt a buszon egy csaj aki nagyon tetszett. Gondoltam leszólítom és elbeszélgetek vele (kissé fiatal lett volna már hozzám), de amikor megláttam az undorító műkörmeit akkor inkább hagytam a francba
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
Cs1csó #89592 üzenetére
Meg eléggé megemelték a palackos gáz árát is az utóbbi napokban így nem mindenkinek jut rá amúgy sem. A vezetékes nem tudom emelkedett-e, de biztos fog az is és akkor a testvíreknél még több gáztűzhely fog felszabadulni, hisz a fa az szinte ingyen van, csak haza kell vinni. Majd főznek a sparhelten.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Cs1csó #89028 üzenetére
Valóban nincs éles határ a mi gamer és mi nem gamer között. De azért van, ami elég egyértelmű, hogy odatartozik-e vagy sem.
De azért a túlzó, lehúzó, valótlan állítások azért mindenkinél kicsapja a biztosítékot.
Mert egy IGPs 2500k soha nem lesz gamer, de egy 12600k+3080+32GB ram akkor is jó lesz játékra, ha nincs ráaggatva a jelző. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #88835 üzenetére
ÓÓÓÓ én ültem ilyenben (van képem hozzá
), tök jó, amennyire tudom 5db is van itthon.
Azt mondom, hogy kissé fura beülni és a szíjjal magadra rántani az ajtót, és egy átlag autóhoz (SUVhoz képest szinte feküdni, de megvan a maga varázsa. Maga a szerkezet pedig nem lesz a rozsda áldozata, érzi, hogy hibái ellenére is, ezt az autót tartósra tervezték.
Ez nem zsiráf (jó, jó de otthonra nem kéne) hanem lajhár (kéne, de mindennap nem tudok vele foglalkozni)
Egyébként ma már van rendesen ára egy ilyennek, főleg OT állapotban. Angliában hatalmas túrákat szerveznek ezeknek. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #88754 üzenetére
Nekem az tetszik, ahogy próbálja magát szimpatikussá tenni, és kimagyarázni, hogy miért is csinálja amit.
Kit érdekel a 20 ezer fontos szerencsejáték adósságos családapa? Magának kavarta a szart... Nehogy már én oldjam meg neki!
Meg hogy akkor kifizeted a magasabb árat is ... ez nálam pont nem működik, ha működne, akkor nem egy 7 éves VGA-.val nyomulnék. Amit kinéztem arra a 60-08, de talán még a 90 ezret is kifizetném, de most épp 290 ezer...De egyébként is, ha van pénze 30 konzolt megvenni (ok, tagjainknak, de akkor is) akkor talán lehet pénze megélhetésre is, ergo fölösleges az egész cirkusz. Dolgozni nem akaró (ezt még megértem valahol, de ne más kárára) lusta fhasz ...
-
-
válasz
Cs1csó #88642 üzenetére
Annyi pénzért örüljön, ha semmit kap
@koby11h : Ha vak lenne, nem zavarná a törött LCD!
De Braille display nincs rajta... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spotify
- Windows 10
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged