- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
"a fizessed ki időben" - haverom - magyar srác - kiment 3 haverjával (full magyarok) építőiparba melózni. Dolgoztak 1 hónapig, anyag költség és előleg is megvolt. Majd mikor jött a fizetésnap nem jött semmi... melóztak ígéretekkel teli 3-4 napot (mellesleg egy kinti magyar szervezte nekik a melókat - a fizetést is neki kellett volna adnia) majd összepakoltak és hazajöttek. Ennek 10 naja, azóta megy a kinti magyarnak megy az ígérgetés, haverom meg mondta h akkor mennek vissza ha egyrészt megkapják a fizetést mind a négyen hiánytalanul, másrészt az előleget a következő hónapra, addig nem lesz a meló folyatva. Persze a kint magyar (aki a főnökük meg a "fő vállalkozó" elvileg) meg örjöng, hogy határidő, de pénzt azt nem akar adni.
Gondolom az volt az elképzelés, hogy anyagár + előlegért megcsinálják aztán meg majd keressék rajta a pénzt ... -
szebe
addikt
Az "ismeretlen", többség számára elérhetetlen témáról vlogol, amit tátott szájjal csodál a közönsége.
Bevallom, az e-autós váltásánál néztem pár videóját, mert érdekel a téma, de aztán elég hamar lejött, hogy borzasztó felületes a tudása.
Emellett borzasztó kellemetlen, amikor csajokkal (és olcsó szexuális töltetű poénokkal) akar eladni videókat, meg hogy mennyire a hátuk közepére se kívánják a Tesla-s arcok -
Astroboy
őstag
-
Amúgy a posta mostanában elég megbízható, szar, de eldöcög. Tehát odaérnek a cuccok, meg is kapom (a sajátomat, másét nem), stb.
@Zolás : Javítható, és aki meg tudja oldani, az pár százat nyer... Nem mindegy.
@qnadam : Ez szerintem nem macera. Be lehet gyűjteni ilyesmit mindenfelé mászkálás közben. Meg nekem amúgy is kell doboz, még ha nem is dobozokból élünk, mint már 5 éve, mindenféle alkatrészeket tartok bennük.
-
KROK640
nagyúr
Na, akkor ahogy látom odakint is megvannak az alja népek amik a hirdetésekre jelentkezőket illeti.
Nem véletlenül árulok mindent haveri/települési körben. így személyes átvétel, nincs posta, látja, hogy mit kap, és fizet. (ezutóbbi vagy nem, lásd Tivadar eset, amiben a héten mindenképp történni fog valami, ha más nem, akkor az, hogy teljesen mértékben elveszítem a maradék minimális jóindulatomat is vele szemben.) -
-
Nem tudom, nem is az kell, hogy 20 évre visszamenőleg teszteljenek, csak annyit kéne, hogy az előző verziók bugjai ne legyenek reprodukálhatóak az új driveren
Szóval valami minimális minőségbiztosítás...
"(Kivéve rossz, de javítható cuccok, azokat ha nem tudom meghavítani, el szoktam adni"
Milyen jól teszed, pont annak a mondatnak a vége miattRégi, de működő cuccokat meg segélyszervezeteknek jó adni, itt Fehérvár környékén több gépet is sikerült a járvány alatt olyan családokhoz juttatni, ahol jól jött bármi működő hardver.
-
-
KROK640
nagyúr
ööö már itt is, driverezés??? Sosem jutott eszembe, hogy cserélgessem bármiért is a drivert. Feltettem a mellékelt DVD-n lévőt, oszt kalap. Illetve most asszem a Win10 alatt a Win10re áttérttemkor lévő legújjabb van.
Jaja, 461.72 (2021 febr 26). Azóta eszembe se jutott csereberélgetni.Sok, és korban diverz játékokkal játszok jelenleg is : C&C Generals, Warcraft 3, War Thunder, Just Cause 3, Forza 4, Mafia - Definitve Edition, Farcry 2,4, Flat Out 1-2, Blur... durva is lenne mindegyik előtt drivert cserélnék.
Eleve elég mindenben az erő (mint írtam nem az erővel hanem a 2GB VRAMmmal van gondom újabb játékoknál), ami lehet, hogy azért van mert relative alacsony felbontás mellett játszok (1680×1050) a kártyához képest overkill CPU-val (10400F), ha pedig mégis elfogyna a craft a GTX950-ből, akkor nem a drivert cserélgetném, hanem a régi jól bevált módszerhez folyamodnék : tuningolnék.
Lehet hogy veterán, de akkorát teker ám, mint ide TeheránAmúgy igen, konzolokon a kései címek már messze nem olyan szépek mint PC-n, mert ugye a hardver kevés, de hát ilyen ez.
-
Linem
senior tag
Akkor ebben egyetértünk.
Viszont ismét egy szubjektív véleményt írtál, mert az általad említett játék számomra egyáltalán nem érte el a Read dead redemption, Horizon Zero Dawn, Metro Exodus, Cyberpunk szintjét. A története, és a helyszínek sem tetszenek benne.
Ha már konzol, akkor inkább az Uncharted 4, ami lenyűgözött kinézetre.
-
Linem
senior tag
Egyébként ezzel nincs is gond, hogy mindenki leírja a véleményét a saját szubjektív látásmódja alapján. Nyilván mindenkinek az a jobb és menőbb, ami éppen neki van, és mindenki más nem jól látja, ezért versengeni kell az igazáért.
Intel vs amd, PC vs konzol, RTX vs RX, stb.
Én ismerek sok PC gamert, és arról soha nem lehetne meggyőzni minket, hogy konzolra menjünk. Több oka is van. Most nem sorolnám az összeset, talán csak egy párat:
Az egyik, hogy a konzol nem moduláris, nem lehet fejleszteni, nem lehet korlátlanul bővíteni, nem lehet cserélni a részeit, nem lehet szépítgetni, alakítgatni. Megkapják az xy hardvert és kész, ezzel kell beérni ki tudja mennyi ideig. Miközben a játékok folyamatosan fejlődnek és lépnek előre a PC miatt. 16 GB mindenre? A multitaskingról nem is szólva.
A másik, hogy megjelenéskor még talán elfogadható a teljesítménye, de utána idővel egyre elavul a PC-hez képest.
Az utolsó pedig, ami a saját külön, egyedi véleményem, hogy én a konzolokat mindig is egy dedós szintű eszköznek tekintettem a komplexitás hiánya miatt. Hiszen elértem egy szintet, onnan visszafelé már nem akarok fejlődni.Konklúzió: Mindkettőnek van előnye-hátránya. Mindenki vegyen azt, és használjon azt, amit szeretne. Akinek a konzol jön be, az használjon konzolt, és örüljön neki. Akinek pedig a PC jön be, az nyugodtan vegye meg a menő hardvereket. Bármennyibe is kerül, megéri.
-
KROK640
nagyúr
Alapvetően nem nagyon kell szívni a driverekkel, ha betartod azt, hogy nem kell kergetni a legújabb verziót, meg nem akarod megjavítani ami nem rossz, akkor nemigazán kell.
nem azt mondom volt már, hogy szívtam én is, de rohadt ritka, hogy egy játék miatt drivereznem vagy ilyesmit kellene. (Az, hogy a Win10 frissítgeti magát állandóan, sokkal nagyobb baj ebből a szempontból).last of usról hallottam, hogy valami nagyon nagy durranás, de igazából nem találkoztam vele. Az Uncharted sorozatot viszont sajnálom, mert az egyik részt magyarítottuk/fordítottuk barátnőmmel (egy részét) és nagyon bejött.
De ugye ez a konzol exklúzív dolog is amilyen mesterséges dolog, amivel megpróbálják odacsalogatni az embereket, nézd, vedd meg a konzolt, mert ha ezzel meg ezzel játszani akarsz, akkor csak ezen fogsz tudni. Átlátszó, és undorító.Ami nagyon tetszett anno (mikor a számtech boltba dolgoztam, de volt konzolos részlegünk is) az a kinect volt, az annyira bejött, hogy venni is akartam miatta konzolt, de bent a melóhelyen játszva, azért 2-3 hét alatt meguntam annyira, hogy már ne akarjak.
Tudom, hogy nem megtéríteni akarsz, csak leírtam., hogy az én szempontomból nemigazán lenne nyerő egy konzol. Maximum egy PS4 piri pénzért az uncharted sorozattal, de amúgy annyit meg nem is játszok, hogy egy konzol ki legyen használva ténylegesen.
-
KROK640
nagyúr
Pont ugyanezért nem vettem január-március környékén én sem VGA-t, mondván csak le fog menni már az ára, minek vegyek 220 ezeért egy olyan kártyát ami pár hónappal korábban (tehát fiatalabban) még 60 ezer volt???
Nos, én úgy nézem ezt a lekorlátozott dolgot, hogy kép és videószerkesztés pl kapásból kilőve, egy rakat más egyéb munkaszerű felhasználás szintén. De pl szerintem még a telefonomról lementeni rá a képeket sem lenne értelme. Azt nem tudom filmet nézni lehet-e (gondolom csak igen), de arra is inkább maradnék a PC-nél. Olyan napi szinten használt dolgok meg mint a torrent megintcsak érdekes lenne.
De míg PC-n akár billentyűzetről akár kormánnyal elzúg az autós játék, billentyűzetről vagy akár joyról elmegy a Mortal Kombat is, addig konzolon pl egy RTS az igencsak nehézkes lenne... -
KROK640
nagyúr
Igen, sajnos az már nagyon kevés
Nekem ha van erős gép, akkor minek mellé a konzol? Az olyan mint egy lekorlátozott PC.
Unreal Engine 4-5ön én is elgondolkodtam, de az biztos, hogy abban a milliőben ahol most élek nulla lesz rá az igényÉs fura, hogy te ezt mondod, mert ha jól emlékszem akkor Angliában élsz most, ahol nem gyenge magyar forinttal, és jónak hazudott kelet magyar vidéki fizetésekkel kell szenvedni.
-
Cs1csó
titán
Az megint nem gond, mert ha MUNKAESZKÖZ akkor ugye leírhatod a vásárlását költségként és persze "mindegy" mennyibe kerül, hiszen a vele végzett munkával majd visszahozza az árát, plusz "jellemzően" a géppel végzett munkával az átlagnál jobban lehet keresni.
Persze ha keveset keresel, van család - akár több gyerek - akkor luxus 200k-ért VGA-át venni és inkább azt a pénzt kajára és pelenkára kell költeni.
Aki ilyen helyzetben van annak már tényleg el kell gondolkodni, hogy keres egy olcsóbb hobbit a PC gaming-nél. -
KROK640
nagyúr
Hát azért a GTX1050 Ti az 20%-al erősebb mint a GTX950, de ami fontosabb, hogyha jól emlékszem akkor azon már 4GB VRAM van.
És itt el is érkeztünk ahhoz ami azt lén nagy problémám, hogy kevés a 2GB VRAM. Serious SAM volt az első aminél kiestem emiatt, de a Forza 4 is csak lowon megy, a Forza 5 gondolom el sem fog indulni, de az új Farcrynak is meszeltek nálam, pedig nagyon várós volt, és a Stalker 2 is bukó lesz ezzel a VGAvalNekem azért nem (sem) játszik a PS4-5 és társai, mert eleve sok mindenre használom a gépet, videóvágás, konvertálás, egyebek, amikhez amúgyis erős hardver kell, és akkor csak egy VGAnyira vagyok a gamer PC-től, ami mégse egy lebutított valami mint a konzolok. pl WTben a konzolosoknak piac sincs, meg számos más korlátozás van. Na és a konzolon dolgozni sem tud az ember.
Sőt, az erős VGA konvertálásnál is jól jön, 6C12T CPU ide vagy oda...A GTX950 2015 óta megvan, és úgy voltam vele, hogy az előző géppel majd ez is cserélődik, de nem így lett. A legrosszabb h a mai játékok pillanatok alatt televágják a VGA RAMot, így mindenképp 6-8GB-os kártyát kéne keressek, ha hosszabb távú megoldást akarok, de pont azokkal lehet remekségesen bányászni is. (nem mintha a 4GB-os kártyák ára hűűű de lement volna
) Szóval a legritkább és legdrágább kategória most ez
-
KROK640
nagyúr
Hát jó lenne ha rárohadna, de sajnos úgysem fog
Ritka elb*szott egy helyzet ez, én meg 11 hónapja nem tudok VGA-t venni
a GTX950-esem meg minden idők leghosszabban szolgáló főkártyája már (mert a legrégebben a GeForce 3-asom van nálam és meg 2002 óta), ami nem zavarna, ha nem lenne lassan mindennek is kevés a rajta lévő 2GB
-
KROK640
nagyúr
Ennyi? pár hónapja, OK, de most is???
Vagy jár hozzá, egy Lincoln limuzin , hajó, és üdülési jog 10 évre Ciprusra? vagy mi a k****???
Ideje lenne már befejezni ezt a bohóckodást, pláne h a kripto zuhan. Meg ugye "átállunk" a POS-ra.
Ne b* már meg, hogy egy autó ára, egy sz*ros VGA... Még mindig.(nem veled van bajom ,de szerintem tudod, hanem ezzel a viccnek is rossz helyzettel)
-
-
-
KROK640
nagyúr
Azt nem értem a hölgy tulajdonos miért jó?
Két olyan főnököm is volt, akinek a barátnője rendszeresen ilyen-olyan mértékben leamortizálta a saját vagy a főnök kocsiját.Volt egy ilyen eset amit nagyon megjegyeztem, 2007ben. Megjött a főnök csaja 206-os fekete kabrio, vadi új, pár hetes. csaj úgy állt be, hogy egy lánctartó oszlop beékelődött a kerék és a sárhányó közé. csaj nem vette észre. Mikor távozott, kint álltam épp cigiztem. csaj beült a kocsiba, nem vett észre semmit. Elkezdtem neki integetni, hogy baj lesz, erre visszainteget mosolyogva és folytatja amit csinál. Konkrétan kitolatott és kifordult szépen, miközben az oszlop gyönyörűen letépte a komplett jobb első sárhányót meg oldalt. A csaj észre sem vette a recsegést, vagy hogy mintha az autó nehezen állna ki, majd szépen elhajtott, és még akkor sem vette észre a földön árválkodó darabokat.
És persze az ilyennek (vagy az urának, most lényegébe véve mindegy) ennyi ésszel is van olyan élete, hogyha végre észreveszi, hogy mi történt, akkor lazán van annyija, hogy megcsináltassa.
Egyébként nem tudom mi lett a történet vége, mert ennél a főnöknél volt olyan a légkör, hogy a kanál is megállt a levegőbe a feszültségtől, így inkább visszalopakodtam, hogy valaki más fedezze fel a roncsokat. Mindenesetre este már nem volt ott, és sosem hallottam az ügy folytatásáról, rákérdezni meg nem mertem (hiszen elvileg nem is tudhattam erről).De mesélhetnék Alma hercegnőről is (ő amúgyis külön tanulmány volt) neki sikerült a szintén néhány hetes kocsit már olyan külalakkal vinni, mint ami 10 éve szolgál Szicilliában...
jah és Tomi haverom, akinek a barátnője képes volt hetekig hátsó lökös és kipufogó nélkül járni, és neki fel sem tűnt.
-
Cs1csó
titán
Sajnos a közbeszédben rosszul használjuk. Sokan úgy használják, hogy pl. "albérlet" - mindenre is - pedig jellemzően a tulajdonostól béreli valaki a lakást tehát csak bérlő, sőt ha többen bérlik a tulajtól (pl. van 2-3 szoba és mindegyikben egy ember) akkor pedig társbérletről beszélünk, ezt sem nagyon szokták használni pedig jellemzően mindenki közvetlenül a tulajdonossal van szerződésben.
-
-
BiP
nagyúr
Hehe, gyerekként én még ismertem a szerzőt még Zalaegerszegről. Jó fotókat csinál tényleg.
Egyszer nyertem egy könyet egy sakkversenyen, (ahol a versenyző fiát is megvertem, mázlim volt) és én hülye a fia által felajánlott sakkos könyvet választottam egy szép fotóalbum helyett. Gyerek voltam, nem gondoltam át rendesen.
-
-
koby11h
őstag
Aha, most már talán le lehet vonnia a boltnak értékcsökkenést. Ezzel meg szerintem vissza fog élni némelyik bolt, tisztelet a kivételnek.
A magánszemély meg megszívta... igen.
Volt már, hogy 10+ éve én is így kaptam vissza törötten az eladott szüretelő kádat, hogy á már ilyen volt, csak otthon vette észre, kéri vissza a pénzt. Azóta fotózom minden oldalról, meg tesztelem, meg videózom... és igen, megjelölöm, hogy ez az amit eladok, mert olyan is volt, hogy egy másik permetezőt hoztak vissza, hogy azt adtam el. Mondom nem, mert a fotón itt van egy matrica, és a nevem is rá volt írva a megfelelő helyre, ezen pedig egyik sincs, illetve még volt egy harmadik jel is amit el sem mondok... elmentek szó nélkül. -
KROK640
nagyúr
Igen, én is úgy vettem észre Máltán és Cipruson is, hogy sokkal könyebb volt az élet így
banki ügyintézésről jut szembe egy story, ami Cipruson történt :
bementem a bankba, mikor először akartam hazaküldeni pénzt, és beálltam az egyik sorba., mikor már csak 2-3 ember volt előttem, akkor megláttam az ügyintéző nevét, akinek nagyon szép görög neve volt : [Tattos Kakkintiros]
Onnantól csak arra koncentráltam, hogy ne nevessem el magamat amíg tart az ügyintézés. Nem volt könnyű.Tavaly "Izgul Beles" esetén hasonló volt a helyzet xD
-
"de udvariasan beszelsz"
Ezt mondtamAmúgy itthon nem az udvariasság miatt mennek szerintem rosszul a dolgok, hanem mert amúgy nyögvenyelős minden. Elnézve a XX. századot, még csodálkozol? Ott nem volt megszállás, nem kellett karót nyelniük, hogy esetleg egy véletlen elszólás miatt elvigyék őket
Cheers mate -> kösz, haver. Szerintem semmi obszcén jelentés nincs benne.
-
BiP
nagyúr
Es hidd el, hogy ebben nagyon nagy szerepe van ennek a kozvetlensegnek, sot, szerintem szoros ok-okozati osszefugges van a ketto kozott.
Szerintem inkább annak, hogy ott nem volt 40év (+visszatérő) tekintélyelvűség, hogy nyalni kellett a hivatali kisg*cinek is, mert azt hitte, van egy kis hatalma, amivel vissza tud élni.
Ill. nálunk fejlettebb országokban szolgáltatás-központúság van, nem az a lényeg, hol lehet még egyet belerúgni a bürokráciával szemben kiszolgáltatott kisemberbe, és máshogy állnak az élethez is.
Zárkózott és szkeptikus nép vagyunk. Bárki lehet(ett) besúgó, még a szomszéd is, nem haverkodunk, ha nem muszáj. És ez megmaradt azóta is, hiszen lépten nyomon fura alakok vesznek körül, hiszen simán lehet, hogy a szomszéd gyurcsányista, vagy sorosbérenc, vagy a postás narancsagyú, esetleg jobbikos a Manyi néni szemből, és most amúgyis mindenkit utálni kell, mer' csak.
De biztos köze van a tegezéshez is
Amúgy Mo-on nem nagyon van párja a Cheers, mate-nek a köznyelvben. Igen, le lehet fordítani, de nem hallod az utcán/irodában idegenek között vagy ha valaki lehaverozza a másikat. Az már gyanús -
-
Hát, szerintem néha kell, mint pl. cég vagy állam, képviselőjével beszélsz, akármi, szerintem csak a használata túlzott - de ha valaki tudja használni, akkor az feltételez valamilyen szintű kulturáltságot (attól még lehet rohadék az illető, de tud viselkedni). Feleslegesen én sem használom, inkább az udvarias forma.
De pl. a céges diákokkal tegezzük egymást, akkor is, ha 20+ évvel fiatalabb. -
koko52
nagyúr
Megkérdezem meg-e van még neki. Van olyan amin 5-6 éves testvérpár fekszik a szemétben az utcán, csont soványak, fekély, legyek a testükön. Van akiről azt mondta tuti halott volt, mert a szája tátva és a legyek ki-be jártak rajta. Elég megrázó volt képeken is, de te tudod.
-
-
KROK640
nagyúr
Tényleg más tipusok vagyunk. Én nagyon szeretem a hegyeket, dombokat. Tény, hogy mindennapi életet sokszor megnehezítik, de mind Veszprémben, Zánkán, Szlovákiában, Cipruson, Ausztriában és Németországban is élveztem az engem körülvevő csodás hegyeket. A legjobb mondjuk talán Ciprus volt, ahol a tenger meg a város alapvetően nem mutatott nagy szintkülönbséget (10 méter ha volt ) ellenben a háttérben szép magas hegyek díszitették a tájat (már amikor épp látszott).
Weillersimmerbergben detto ugyanez volt, maga a falu szinte alig szintkülönbségen terült el, de környező szép nagy dombok tiszta időben csodás látványt nyújtottak, ha meg erősen köd volt, akkor elmehetett volna full alföldi falunak is. Ez eléggé frankó mix ígynem tudom, honnan jön ez a hegy szeretetem, talán életem korai szakaszában a Spanyolországi Almérián pontosabban a közelében Aguadulce-n eltöltött idő befolyásolhat, de nekem az alföldi táj csak a legritkább esetben tud szép lenni. (BTW ekkor határoztam el, hogy életem egy részét mediterrán tájakon kívánom leélni, innen jött Málta meg Ciprus is).
-
KROK640
nagyúr
A 10400F akkor volt totál új. Annyira, hogy csak hatalmasat buktam volna az eladásán.
Az meg nem lett volna jó kör - hiába sikerült 47 ezerért megcsípni azt a procit ami két hét múlva 74 ezer is volt - hogy itt az új gép, és nem használom mert nincs kép.
Bár igazából tudtam volna keríteni egy HD6850 1GB-ot bele, de már a 2GB VRAM is sok játéknak kevés volt, és akárhogyis megtáltosodott volna a HD6850 is (A GTX950-re nem ismerek rá erőben, csak a fránya VRAM), akkor is csak retro játék Win10 alatt (nem jó párosítás) maradt volna ... Ráadásul ismerem az életet azóta is azzal lennék akikor, és nem lenne Forza 4, meg WT (az talán igen), meg JC3 stb.De igen, szép kerek áron hirdettem meg
-
KROK640
nagyúr
jaja, az arányok tényleg fontosak
Angliai viszonyokkal nem vagyok tisztában, de sok szempontból nézem Ciprust, akkor ugyebár Anglia legdélebbi megyéje (kb a mérete is stimmel).
nem olyan vészes (mondjuk a sok görög meg egyebek miatt a kép is vegyül).Svájcban még nem dolgoztam, de sosem lehet tudni mit hoz az élet. Az osztrák/német képpel elégedett vagyok.
Nekem nem is a dunántúl a bajom vele : Amikor Weiller Simmerbergben voltam (oylasmi mint az említett falu, csak még jobb hely), akkor jöttem rá, ami oda nagyon hiányzik az a hegyek/dombok. Pár szép nagy hegy/domb és máris tökéletes lenne
-
KROK640
nagyúr
Pontosan ezért volt a GTX950-em is 65536ft februárban. (kitesztelve, különleges ember használta stb.) Aztán meg el is akarták vinni annyiért
https://hardverapro.hu/apro/gigabyte_gtx950_oc_windforce_kulonleges/hsz_1-50.htmlF-es procival jól néztem volna ki...
-
KROK640
nagyúr
Dolgoztam sok-sok országban.
Azt vettem észre a mediterrán országokban nagyon nem szeretnek dolgozni, ezért ha te elvégzed a munkádat különösebb nógatás nélkül, akkor előbb utóbb komoly megbecsülés fog övezni már pusztán ezért, ha pedig hozol némi pluszt is, akkor bizony elő is léptetnek (pl engem Cipruson).Ausztria/Németország :
Munkahelye válogatja, egy echte osztrák/német ajkú melóhelyen ha nem vágod a németet, akkor cipőtalpon a sár leszel, jó esetben 2/3-áért annak amit ők kaszálnak.
Viszont rengeteg olyan hely is van, ahol rengeteg a magyar, román, török. Ott ha dolgozol eleve középszintbe fognak nézni, jó angollal, és némi némettel pedig hamar felül lehet emelkedni a "poor nép"en. Vagy csak nekem volt szerencsém.
Ami pedig utcát/közértet stb. illeti, nekem fantasztikusan jó tapasztalataim vannak, mind az osztrákokkal, mind a németekkel, nagyon kedves rendes népség, egy kivétellel* csak pozitívat tudok mondani róluk(mindezt úgy, hogy te tudod, MO egyik legkellemesebb falujában élek
ahol nincs c-type és amúgyis a fehér középosztály éli nyugalmas napjait )
(*az egyetlen negatív tapasztalatom Bregenzben a Kennelbachon volt, mikor felmentem egy magas lépcsőre egy ház elé fényképezni a tájat, erre kijött egy öreg osztrák/német figura, hogy őt keressük-e? mondom neki teljesen tisztelettudóan angolul, hogy nem, csak egy fotót szeretnék a tájról (és már itt sem vagyok), erre közölte, hogy ezesetben azonnal távozzak, vagy hívja a rendőrséget, mondván ez magán terület. Na most ez sehová nem volt kiírva, sőt kapun/kerítésen sem jöttünk be, elkerítve sem volt, így ezt sem tudhattuk. Mindegy, kereket oldottunk gyorsan, de azért eléggé bunkó volt).
-
Azért az alternatíva arra, hogy itthon ugyanígy semmibe vesznek + sok meló + fizu se jó + körülötted semmi se jó
Svájcban meg azért ismerősök elmeséléséből ítélve, elég jól működnek a dolgok.
Amúgy senki nem mondta, hogy nincs lokálpatriotizmus. Franciák dettó. Azt sem, hogy ezek a népek nem azért tartanak ott, ahol, mert nem dolgoztak meg érte.
(Na jó, mondjuk Svájcon sokat segítenek a svájci bankok)
BTW a németek is parasztok, meg a franciák nagy része is
Bár most ezekből feltűnően normálisak vannak nálunk, de az előző melóhelyen hihetetlen tahó németek voltak
Francia, angol kb. 50% volt arrogáns.
-
-
Persze, de valahogy több ilyet látok nagy, és erős autókkal. (Mondjuk le is korlátoznám a teljesítményt a francba, mert az a világon egy szabályrendszerre sem érvényes a közlekedésen kívül, hogy a lehetséges esetek egy lehetetlenül kis részén tudod kihasználni az eszköz lehetőségeit, a többiben nem szabad
Értsd, a világ nagy részén megengedett max. 130-nak egyre több autó simán tudja a kétszeresét, amit kb. egy országban használhatsz ki legálisan az autópályán...)
-
OT nem 30 évtől lehet?
"hogy van némi tartalék, az szerintem konkrétan a biztonsághoz tartozik. "
Ritkábban, mint hogy a tartalékot állatkodásra használják fel
És elég kevesen vezetnek defenzíven azok közül, akiknek az autójában 2-3x több tartalék van, mint egy normális közlekedésre alkalmas autó teljesítményeEzek szoktak letolni, amikor betartom a 90-et. (Olyan úton is, ahol jóérzésű ember nem megy annyival se, mert szétesik a kocsi.)
"és a sebességkorlátokat mindig betartom"
Tőlem is kérdezték már, hogy miért megyünk hatvannal?
Zala megye ugyanis tele van tök egyenes utakkal, ami mellett végig 60-as tábla.
Mondom a csókának, hogy melyik bokor mögött lesz a rendőr, ami azt a szerencsétlen 60-at méri? Mert szerintem is feleslegesen van ott, de a bünti nekem fog jönni. -
F.E.K..
senior tag
"Jó, youngtimer, de az OT az 40 év minimum,"
Elég az 30-nak is:
"
A muzeális jármű fogalmát a gépjárműadóról szóló 1991 évi LXXXII. törvény 188. §-a adja meg, ennek értelmében muzeális jellegű az a gépjármű, amelyet legalább 30 éve gyártottak, használata kizárólag a jellegével összefüggő célból történik, továbbá az eredeti műszaki jellemzőit nem változtatták meg, vagy annak megfelelően helyreállították.A muzeális jellegű jármű a gyártási éve alapján a következő kategóriák valamelyikébe sorolható: antik az 1905. év előtt gyártott jármű, veterán az 1905. évben és az azt követően 1919. év előtt, klasszikus I. jármű az 1919. évben és az azt követően 1931. év előtti jármű. Klasszikus II. kategória az 1931.évben 1946-ig gyártott jármű, majd jönnek a nosztalgia kategóriák, 1946. évben gyártottak 1961-ig nosztalgia I., 1961-ben és azt követően 1971-ig gyártottak nosztalgia II., majd az 1971 évben és az azt követően, de legalább 30 naptári évvel a minősítés éve előtt gyártott járművek a nosztalgia III. kategóriába sorolandó. A muzeális minősítés szempontjából tehát elengedhetetlen, hogy 30 teljes, naptári évet betöltse a jármű
"De igen, a többség nyilván addigra széthullik gyakorlatilag...
-
-
automatám van, jobb lábbal teljesen jól lehet kontrollálni a váltást, ha arra mutatkozik igény. vagy kibillentem a kart oldalra, és lehet kézzel váltogatni fel-le (ez nyilván nem teljesen manuális dolog, mert pl a négyesnél a mechanika zárását már nem lehet kézzel kapcsolni). de igény kérdése is, napi közlekedésben akar a fene bármit kontrollálni, már várom az önvezetőket
a közvetlenséggel egyikkel se volt bajom, szerintem teljesen rendben van. mondjuk az autóiparnak van ebben rutinja, a belsőégésűekben is potmétert nyomkodsz jó pár éve -
" mert nem érzem a precíz kontrollt, amit a kuplung+gáz+váltó együtt ad."
Pl. egy autópályás egyenesen menésben ez rengeteget számítSzerintem városba, pályán, közlekedni teljesen irreleváns a vezetési élmény. Aki olyat akar, az menjen pályára, ott már egy gokart is olyat tud, amit nem felejtesz el. Ahol meg emberek között kell menni, ott a biztonság a fontos, ennyi erővel lehet villanyos is.
-
koko52
nagyúr
A Wankel fő problémája, hogy elégnek a "háromszög" hegyei.
Ülj be egy villanyos Teslába, igaz hang nincs de gyomrod feljön a torkodba az garantált! Nem is a lóerő a durva hanem a nyomaték. Brutális, nincs ellenfél. Nem is indítanak már belső égésű fosokat villany kocsikkal. -
megott
aktív tag
Várj, nem fejtettem ki megfelelően, így visszaolvasva tényleg kicsit rasszra hajazó volt az érvelésem. A nevelés vagyis inkább a példamutatás mikéntjével, annak társadalmi megfelelőségével, (inkább szöges ellentétével) van bajom. Szuverén dolog, ki minek neveli a porontyát, egészen addig, amíg az az utód a társadalomba, vagy csak a saját "életközösségébe" akar tartozni. A társadalmi életnek vannak szabályai, elvárásai ezeket vagy elsajátítja az ember és értékes tagja lesz a szociális hálónak, vagy potyázik, de akkor meg viselje el a többiek szabályrendszerét vagy éppen nemtetszését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged