- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pungora96
tag
válasz
body007 #39098 üzenetére
Én dockerben letsencryptet (linuxserver/letsencrypt) használok, ami ingyenes tanusítványt ad és automatikusan meg is újítja. Ha a letsencryptben reverse proxy-t konfigurálsz, akkor csak a 80-as és a 443-as portot kell megnyitni. A 80-as port csak arra van, hogy a 443-as https portra irányítson. Ekkor úgy tudod elérni a dolgokat, hogy domainnevem.com/szolgaltatas1, domainnevem.com/szolgaltatas2...
-
Engem az érdekelne, h tudom elérni a 2 pi-m (egy belső hálón vannak) kívülről https-en keresztül?
Most úgy van megoldva, h domainnevem.com:szolgáltatásportja (asus féle ddns)
a szolgáltatásokat (portokat) a router továbbítja ahova kell (pl.: 2222 az egyik pi ssh-ja, 2221 a másiké, 9000 a portainer, és még egy halom dolog...
Szóval, h kell ezt biztonságosan kivitelezni? -
Nem sok reakció jött
. Hátha az SSL tanúsítvány érdekesebb lesz
-
válasz
betyarr #39093 üzenetére
Van hát. Kezdjük mindjárt azzal, hogy az oldal rossz tanácsot ad. Hiába
Írod be az fstabba ezt:
//192.168.1.xxx /home/pi/mynetworkdrive cifs guest,_netdev 0 0
Ugyanis ez a formula hibás. Helyette a
//192.168.1.xxx/sharename /home/pi/mynetworkdrive cifs guest,_netdev 0 0
a jó, mivel így nem csak a gépet adod meg, hanem azt is hogy annak a gépnek melyik megosztását akarod felcsatolni.
De kezdjük az elején:
sudo mount.cifs //192.168.0.22/Users /mnt -o user=windowsfelhasználónevem
Ez bekéri a jelszavát és felcsatolja. Ha ez így működik, akkor már célegyenesben vagy, csak be kell helyettesíteni az fstabba:
//aszámítógép/megosztásnév /ide/csatolod cifs username=felhasználó,password=jelszó,nofail,x-systemd.automount,x-systemd.requires=network-online.target,x-systemd.device-timeout=1 0 0 -
_q
addikt
válasz
betyarr #39093 üzenetére
Nem akarod a raspberryn futtatni a torrentet is? Esetleg NFS megosztásnak utána nézhetsz, windowson ha megoldható az lenne a szerver, a raspberryre meg a kliens verziót kell telepíteni. Ezzel nem sok tapasztalatom van, csak 2 linux között próbáltam eddig. Esetleg nézz rá erre: [link]
-
_q
addikt
válasz
betyarr #39091 üzenetére
Én ez alapján telepítettem, amikor még nem használtam OMV-t: [link] Raspberryre kell feltenni a samba-t, ezen lesz a "szerver" (amit most te windows felől próbáltál megközelíteni, az most megfordul, ezért kell egy nagyobb HDD/SSD a raspberryre), a windows-os gépeken pedig a leírás végén ott van, hogyan tudod hozzáadni. Érdemes a név helyett a raspberry IP címét használni a hálózati meghajtó csatolásánál, azzal stabilan működik, erre cigam hívta fel a figyelmem.
-
-
-
betyarr
veterán
válasz
t72killer #39084 üzenetére
és wassermann: köszi!
más.
van egy win10-es pc-m,amin van egy megosztás.a többi wines pc persze felcsatolja hálózati meghajtónak,de az rpi-n képtelen vagyok mountolni.mindig hibát dob.
ez alapján próbáltam: [link]
és ez a hiba:
mount error(22): Invalid argument
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs) -
betyarr
veterán
melyik a javasolt ezek közül az rpi-be [link] ?
vagy vmi más jobb lenne? -
cog777
senior tag
Teljesen egyetertek azzal amit mondtal, sorry, nem voltam tul specifikus ma.
kavehiany vagy vitaminhiany...
"Persze engedelyeztem h elinduljon legkozelebb"
Ez a resze amelyikkel egyetertettem.
sudo systemctl enable anydeskCsak valahogy en ritkan inditom ujra es a telepites utan mukodott out of box. De egy ido nem csatlakozott es hiaba inditottam az ikonjaval, kellett a systemctl start.
-
_q
addikt
válasz
cog777 #39079 üzenetére
A start parancs elindítja, de csak amíg ki nem kapcsolod manuálisan vagy a következő újraindításig nem? Szerinetem azért kell az enable, mert azzal elindul és fut is folyamatosan amíg ki nem kapcsolod manuálisan.
Milyen paranccsot használtál, hogy következőleg is elinduljon magától ha újraindítod a rendszert?
-
vtechun
veterán
sziasztok, van most valami működő megoldás, hogy raspbian alól, MCE távirányítón lévő Zöld (windows) gomb megnyomására induljon el a Kodi? Létezik ez a leírás: HOW TO: MCE USB Remote with Raspbian Wheezy
De nem igazán akart működni, ill. olyan, mintha el is avult volna időközben, pl startkodi parancs nincs is.A távirányító így néz ki.
Egyébként Kodin belül működik már szépen. Köszi!
-
cog777
senior tag
-
_q
addikt
válasz
Tav-Csoves #39074 üzenetére
Kimaradt az anydesk az előző hozzászólásból. Én ezzel a paranccsal adtam régen hozzá a raspberry-n, hogy automatikusan induljon amikor újraindul a rendszer:
sudo systemctl enable anydesk
utána ezzel lehet ellenőrizni:$ sudo systemctl is-enabled anydesk
enabled
"anydesk" asszem amit oda kell írni, abban nem vagyok biztos, de a parancs működött. Ezen kívül a raspberry grafikus felületén kell belépni a biztonsági részbe, ahol meg tudod adni, hogy jelszó hozzáféréssel automatikusan rá tudjon a másik eszköz csatlakozni.
-
_q
addikt
válasz
Tav-Csoves #39074 üzenetére
Én ez alapján kezdtem ismerkedni a docker-el: [link] illetve ebben a hozzászólásban van egy google drive link (abban van a qbittorrent telepítés is) egy nagyon hasznos leírás amit szintén a fórumtárs állított össze.
A portainer grafikus felületet is ad a docker-nek. Teljesen ellene voltam a dockernek előtte, azóta pedig amit csak lehet dockerben telepítek. Ha esetleg elakadsz szívesen segítek. -
Ez egy jó módszer arra, hogy a pi-hole által lefoglalt 80-as portot felszabadítsam, és helyet adjak más szolgáltatásnak?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Fecogame #39071 üzenetére
Nekem ez bonyolult... Már az is megfordult a fejemben, hogy Windows 10-et telepítek az RPI 4-emre, végső elkeseredésemben...
(Nem mellesleg az is közrejátszik, hogy már napok óta szenvedek, és tegnap óta a vncserver sem megy automatikusan el reboot után, az anydesk meg folyamatosan kicrashel "pi" user alatt, de su-val fut, de a beérkező távvezérlési kérelmek meg eltűnnek, meg sem jelennek, és a távvezérlés az automatikus futtatása is nem mentődik le.Nem akarom itt tolni a hisztit, és semmi képen nem akarom termelni az off-ot, így megkérek valaki vállalkozó szellemű jó embert, hogy aki ráér, és van kedve segíteni a qBittorrent 4.2.5 feltelepítésében, az kérem írjon egy privát üzenetet!
Köszönöm! -
sztanozs
veterán
válasz
Tav-Csoves #39070 üzenetére
vagy:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install qt5-default
és
sudo apt-get install qtcreator
vagy
sudo apt-get install qttools5-dev-toolsbár nem próbáltam...
-
sztanozs
veterán
válasz
Tav-Csoves #39070 üzenetére
Compilálni is lehet a Qt-t hozzá, de rámegy az éjszaka:
https://wiki.qt.io/Native_Build_of_Qt5_on_a_Raspberry_Pi -
válasz
Tav-Csoves #39069 üzenetére
Csomagból fordítva nekem sosem sikerült még jól fetelepíteni. Javaslom a fórumtárs által is ajánlott Dockeres megoldást. Egyszerűbb kezelni.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #39069 üzenetére
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
pungora96 #39066 üzenetére
sajnos nem értek a linuxhoz. Eljutottam a "make" parancsig ez alapján.
Hogyan kell feltelepíteni akkor a qBittorrentet, ha csak
tar.gz
tar.xzkiterjesztések vannak? - és ezek meg mik?
sejtésem az, hogy telepítési scriptek.
Köszönöm a segítséget. -
Keem1
veterán
válasz
pungora96 #39066 üzenetére
Te hogy frissítetted 4.2.5-re? Nekem kb. azóta 4.1.5 a verzió, hogy a jelenlegi rendszert felraktam.
Mondjuk nekem nem Dockerben fut, hanem simán a rendszeren, a csomagtelepítővel feltéve.#39068 _q:
Ohh bakker, szóval a hivatalos repo kicsit elavult verziót tartalmaz. Köszi az infót! -
pungora96
tag
válasz
Tav-Csoves #39063 üzenetére
Én a qbittorrentet használom már régóta dockerben, nekem nem ellenőrzi újra a torrenteket, ha leállítottam őket. Sebességet hozza, amit az asztali gép szokott. Milyen verzió, amit használsz? Nem lehet, hogy régebbi? Nekem most, 4.2.5 van, ami elméletileg a legfrissebb, de mondjuk korábban se volt gondom vele.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Ismerős megkért, hogy nézzem meg, hogy mi lehet a probléma a Raspberry Pi 4 Model B alaplapjával.
A hiba: Gyári kit-ben vásárolta Rasbiannal, és amikor frissítette az oprendszert, akkor onnantól nem indult el. (hogy frissítés közben ment el, vagy újraindítás után, arról nincs infóm)
Jelenség: Bekapcsoláskor villan az Act led, majd kialszik, és nem történik semmi sem. Itt van videó róla.
Olvastam, hogy az SPI EEPROM-mal lehet probléma, ezért letöltöttem a gyári Pi 4 EEPROM boot recovery imaget, azzal elindítva szépen „bootol”, megjelenik zöld kép a képernyőn és gyorsan villog az act led. Ezután frissen létrehozott rasbian image-el ugyanaz a hibajelenség, amit korábban leírtam. Erről is csináltam egy rövid videót.
Próbáltam 32 és 64GB-os kártyával, egyikkel sem ment, míg régebbi PI3-asom szépen bootol róluk. HDMI0 portot használom.Egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Találkoztatok már ilyennel? Hogy lehetne ezt orvosolni, vagy vigye vissza a boltba?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.:
Pac -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Konzolban futtatott speedtest-cli 695 le-, és 623 feltöltési sebességet (Mb/s) mutat.
Hogy tudnám kihasználni, a sebességet bittorrent p2p irányba?
A Raspberry Pi 4-em CPU-ját már felhúztam 2k-ra, V=6 ez alapján, így eddig a legnagyobb hőmérséklet is alig volt 45 fok, mert egy hatalmas ventilátoros hűtőborda hegy van a tetején.Szóval szeretném teljesen kihasználni a fent írt sebességeket, ami a csövön kifér.
Eddigi tapasztalataim:
qBittorrent esetén ha leállítom a folyamatokat, minden filet újra akar ellenőrizni...
előny, hogy van remotewebTransmission esetén jó volt a stabilitás, de ez volt eddig a leglassabb...
és van remoteweb.Ktorrent: CPU zabáló, de legalább tölt is felfele, Sajnos neki viszont meg nincs webes felülete.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!_q-nak válasz: Egyben 8gb... hm...
/ egyébként igazad van, egy sem...
-
Keem1
veterán
válasz
golya87 #39058 üzenetére
Erre én is gondoltam korábban, hogy home office-ban a tévére kötött Pi Zero-n nézegethetném a Nagiost, csak az a gond, hogy nálunk VPN-en érhető el csak, és nem találtam Cisco AnyConnect-et Raspbianre. Ja, meg Yubikey is kell.
Szóval sajnos a tervemet el kellett engedni, pedig elsőre jól hangzott.
-
ptoma
tag
válasz
wassermann #39057 üzenetére
Ez jól hangzik! Köszönöm!
-
ptoma
tag
Sziasztok!
Mennyire birja a folyamatos működést?
Tervem az lenne, hogy a Synology NAS-ra kötött kamerákat kitolom monitorra egy PI X -el.
, itt esetleg csinált valaki ilyet?
Mivel a monitoron van DVI, így HDMI-DVI kábellal összetudom kötni.
Vagy maradjak a pc-nél? -
golya87
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #39054 üzenetére
3-as lejátszó, 2-es letöltés, nfs share.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello.
Van két rasperry pi -m, egyik pi 2, a másik pi 3.Arra gondoltam, az egyiket fogom letőltésekre használni, és megosztás, a másik csak filmek lejátszására lenne.
Melyik lenne érdemes lejátszóként használni? Milyen megosztást kellene beállítanom pl: samba, hogy lássam a letöltött állományokat?
-
BalanceR
addikt
Az egyik Pi4emen váltottam LibeElec+Kodiról Raspbian+Retropie+Kodira, hogy Dreamcast játékokat is tolhassak ( A legfrissebb Reincast rohadt jó szinte minden nagy cím 40-60fps
)
Viszont a Kodinál a YouTube kliens az istenért sem akar belogolni.
Ötletek, hogy hol csúszhat el? Libre alatt ment, most ugyaúgy csináltam mindent, új API key és mégsem megy...
Ötletek? -
-
rosejbli
senior tag
válasz
t72killer #39046 üzenetére
Szerintem a Raspicontroller sokkal jobb, mint a juiceSSH, részben, mivel ez kimondottan a raspberryhez van, részben azért, mert itt ingyen is benne van egy rakás olyan funkció, amiért amott fizetni kellene.
SSH miatt pedig a legjobb dolog, hogy el lehet menteni a gyakran használt parancsokat, így egy gombnyomásra végzi a dolgát pl a reboot vagy a kikapcsolás. -
Ssh-zott pi mobilról történő kezelésére mit érdemes használni? Találtam pl egy RaspController nevű okosságot.
-
_q
addikt
válasz
Tav-Csoves #39043 üzenetére
Szuper, akkor a panel működik, csak a 64 bites stabil verzióra kell várni. A 8GB ram úgy emlészek a 32 bites esetén minimálisan limit csak, tehát ahogy írod látja, de egy alkalmazás ha szeretné kihasználni egy az egyben nem tudja. Viszont hány alkalmazás van ami egyben igényli a közel 8 GB ramot?
(#39044) cog777
Én is Anydesket használtam még a lite verzió előtt és teljesen jó, stabil. Érdemes beállítani, hogy engedje az automatikus csatlakozást jelszó megjegyzéssel, illetve induljon a rendszer újraindításnál automatikusan. -
cog777
senior tag
válasz
Tav-Csoves #39040 üzenetére
De jo hogy emlitetted az AnyDesk-et... mar egy ideje probalok kulonbozo tavoli elerest hasznalni es mindegyik elegge laggos. RealVNC, ennek a proba es fizetos valtozata, TeamViewer, RDP ami mindig uj session-t nyit.
Kiprobaltam az AnyDesk-et es jobbnak talalom...
-
Tav-Csoves
őstag
nos ez alapján megcsináltam.
Jelen állás szerint a RaspiOS 64bit-en nem működik, - ahogyan mondtad - én is hanyagolom, de ami jó hír, hogy a 8GB ram-ot a 32bit-es rendszer is látja.
Köszönöm szépen mindenkinek! -
BB9360
aktív tag
Elnézést, ha nem jó helyen járok, de van egy Rapsberry Pi3-mam, amihez nem értek, csak média lejátszónak használom, Libreelec (9.2.1) - Kodi (18.6) párossal.
Nem csatlakozik fel a hálózatra, ezt a képet látom (ezek alapján persze nem csodálkozom):
Mi lehet a probléma, illetve hogyan lehet megoldani? Előre is köszönöm a segítséget! -
_q
addikt
válasz
Tav-Csoves #39040 üzenetére
A lite a legbiztosabb megoldás kideríteni megy-e szerintem. SSH-hoz nem kell más csak egy kiterjesztés nélküli üres ssh nevű fájlt rátenned az SD kártyára (ha ezt nem teszed meg, akkor nem is fog menni az SSH). Utána megnézni mi az IP címe a rapsberrynek és putty-val rácsatlakozni.
64 biteset egyelőre hanyagolnám a helyedben, mert még nagyon alfa vagy még az előtti állapotban van, nem stabil, tele hibákkal. Persze ha végre sikerül beüzemelned, akkor utána tesztelheted a 64 biteset is, de szerintem először törekedj a biztosra és onnan építkezz tovább. -
betyarr
veterán
tegnap este nekem is sikerült leamortizálni a rendszert.nem csinált semmit a málna.kivettem az sd karit,akkor már írta,h nincs os.így újrahúztam a rendszert és már működik.
kipróbáltam a piholet és az adguard homeot is.elég nagy csalódás,mert nem látom,hogy eltűnnének a reklámok,illetve,próbáltam a beépített felügyeletet is: yt,face,insta stb. letiltása.fura,mert az egyik asztali pc-n simán ugyanúgy megnyitottam a letiltott oldalakat.a raspin meg telefonon viszont működött a blokkolás.ezt nem igazán értem.
amúgy jóféle kis gép,igaz egy újrahúzás és az azzal járó update elég időigényes sajnos.
-
_q
addikt
válasz
Tav-Csoves #39037 üzenetére
Próbálj meg feltenni egy lite verziót SD kártyával, illetve egy ssh fájlt másolni az SD kártyára és ssh-n keresztül elérni. Használd a rasberry image-t a rendszer SD-re tételéhez.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
V.Stryker #39030 üzenetére
stopperos és body007
Megpróbáltam, sajnos semmi változás.
A piros led folyamatosan világít, a zöld pedig kiszámíthatatlanul villog, vagy épp világít. Gondolom az a CPU-é, ahogyan elkezdi a live-ot bootolni, de aztán kitudja... Jelenségről videó
Próbáltam átírni a config filet:
hdmi_force_hotplug=1
próbáltam sima kis 7" LCD-vel is, ami USB-ről kap áramot, és 1024*600p, de semmi.
Ehhez még a conf-ba is átírtam erre a filet, de semmi.
Hálás köszönet a segítségért! -
golya87
őstag
-
válasz
betyarr #39034 üzenetére
Én innen vettem a venti nélküli 4b verziót, nagyon masszív kis darab és teljesen jó eredményeket produkál a kánikulában
.
-
betyarr
veterán
külföldről melyik a legajánlottabb case hűtés szempontjából rpi 4 b modellre?természetesen passzív hűtéssel.kinézet,szín és egyéb apróbb részletek nem szempontok.max,ha jól bírja a port,az jó pont.
-
-
válasz
Tav-Csoves #39028 üzenetére
A led villogás elmondja mi a gondja:
-
stopperos
senior tag
válasz
Próbáld meg az ubuntu képet is.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Megprobalnad a Raspberry imagerrel feltenni a kartyara a rendszert? A rufus szerintem nem csinal boot partíciót.
-
golya87
őstag
válasz
Kábeles hálózaton kér/kap IP címet?
SD kártya elkészítése után tegyél egy SSH fájlt kiterjesztés nélkül a FAT32-es partícióra, így el tudod majd távolról érni. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
t72killer #39026 üzenetére
és azbest
Köszönöm a kérdéseket, ez egy kínából vett Pi 8Gb rammal. Új.
A led világít, a proci nem tudom hogy melegszik e, mert már az első bekapcsolás előtt rátettem egy hatalmas hűtőt pasztával, szóval azt nem szedném le.
A LED-ek világítanak, az egyik villog egy darabig, majd kialszik.
Más monitorral, és 2 féle TV-vel próbáltam, de sikertelenül.
Egy 16GB MicroSD kártya van benne.
A legfrissebb Raspberry Pi OS van rajta, amit először imgFlasher-el, majd újra egy Rufus-al tettem fel rá.
Eddig semmit nem tudtam kiszedni a masinából...
Köszönöm a további segítséget! -
azbest
félisten
válasz
Tav-Csoves #39025 üzenetére
van benne sd kártya? Van az sd kártyán a pi4-hez való operációs rendszer?
Van bedugva a jack aljzatba valami? -
válasz
Tav-Csoves #39025 üzenetére
Egyébként beindul a Pi? (melegszik a proci, led világít) Ha használtan vetted, kérdezz rá az eladónál, hogy nem headless módban használta-e a tulaj és nem tiltotta-e le a HDMI-t. Más monitorral+kábellel próbáltad?
-
V.Stryker
nagyúr
Amikor megvettem a Pi 4-et, akkor sd kártyára rádobtam a raspbiant és még ide is beírtam,hogy milyen gyors és smooth a működése. De valami történt vagy nem tudom, azóta már ssd-vel használom, de egy szűz rendszer sem smooth, hanem van benne egy kis döccenés vagy nem tudom megmagyarázni.
Hogy lehetne lecsekkolni, hogy valós-e a megérzésem vagy csak beszimulálom?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
UberMutant #39022 üzenetére
Jó tudni. Köszönöm a választ.
Ha a saját Raspbian 64 bitet próbálnám ki, akkor még az sem tudja, először sd kártyára kell tennem és átmásolnom? -
V.Stryker
nagyúr
Van valami egyszerű módja az ubuntu futtatásának ssd-ről? NÉzegettem a leírásokat, de egy idő után , mind kínai.
-
cog777
senior tag
Kozben kiprobaltam az rclone-t, remekul mukodik a One Drive-val.
Lehet telepiteni GUI-t is, szoval rclone-browser-rel feltolteni a cuccot. -
stopperos
senior tag
válasz
atesss #39016 üzenetére
Írhattak hozzá kiegészítőt, de ezt egy max 10 soros kóddal is meg lehet csinálni:
Az időalapút részét meg tudod csinálni cron-nal, hogy minden nap mondjuk reggel 8-kor fusson le egy parancs. Csak állítsd a saját felhasználódra, de kb ennek kell lennie:
1) bash-ben csinálsz ellenőrzést a git diff | wc -l parancs kimenetére, hogy hány sort ad ki, ha 10 felet van, akkor az teljesül az if, else eset pedig hogy nem történik semmi.
2) az if-ben:git add *.py; git commit -m "Commited on $(date +"%Y%m%d")"; git push
A részleteket rád bízom, hogy mit, hogy, de kb ez a lényege. A "*.py" csak a git mappa gyökerében keres.
GitHub-on meglesz az összes korábbi verzió, és lokálisan is tudsz az egy
git log
parancsot futtatva visszanézni, hogy mi történt. -
atesss
addikt
válasz
stopperos #38999 üzenetére
Nemrég valaki ajánlotta a git-et, és pont én is kerestem volna hozzá egy leírást.
De akkor már meg is van, köszi.Ez valamilyen kiegészítővel tud esetleg automatizált mentést is csinálni. Pl. megadott mappákban lévő adott kiterjesztésű fájlokról - pl .py ?
És ezt esetleg nem csak idő alapon, hanem egyéb algoritmussal ?
Mondjuk ha változott több mint 20%-ban a kód, akkor az eredeti - annó be"cache"-elt - kódot kimenti egy külön verzióként. -
golya87
őstag
válasz
body007 #39007 üzenetére
Nem vagyok tisztában a PiHole Docker megoldásával, de ha úgy működik, mint sok-sok más program, akkor a bent végzett frissítés a gép újraindítás, vagy konténer leállítás után el fog veszni és visszaáll az image verziójára. Ezért kell ilyenkor az image-et frissíteni, nem pedig a konténerben futó programot. Ha jól van felparaméterezve, márpedig miért ne lenne, akkor konténer leállít, töröl, image frissít, majd konténer újra létrehoz/elindít.
A vi számomra is túl nagy feladat.
-
cog777
senior tag
Meglepodtem hogy out of box lehet telepiteni es mukodik a Veracrypt armhf deb csomag.
[link]
El vagyunk kenyeztetve. -
cog777
senior tag
válasz
V.Stryker #38995 üzenetére
Ahogy irta stopperos, git hasznalata az egyik legjobb - de van egy kis tanulasi gorbeje. Amugy van valami kliens program, ha erdekel tanulmanyozhatod: rclone tobb tucat felhoszolgaltatot tamogat
-
cog777
senior tag
válasz
V.Stryker #38992 üzenetére
Akkor mit mond, ha parancssorbol inditod a csatlakozast? link a leirashoz
(Esetleg torold ki az 5GHz-nek a configjat a config fajlbol, vagy lemasolod a konfig fajlt valahova es atadod annak az utvonalat)sudo wpa_supplicant -c /etc/wpa_supplicant.conf -i wlan0
Ez ki kell hogy irja miert van valami baja... ha megszakitod a futasat vagy bezarod a konzolt, akkor megszakad a WiFi kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- Synology NAS
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged