- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A kérdésem azokhoz szólna akik használnak PiVPN -t WireGuarddal.
Időről, időre előszokott fordulni, hogy hiába aktiválom a VPN -t egy tetszőleges kliensen (laptop, mobil) nincs adatfogadás, csak küldés, tehát RX -nél teljesen 0 értéket mutat.
A probléma csak annyi, hogy jelenleg stabilan RX:0 -t ír, tehát megint nem jön vissza semmilyen adat az adott kliensemre.
- pivpn -d parancs mindent rendben talált
- PI restart nem oldotta meg a dolgot
- minden up-to-date
- duckdns által frissített IP címmel is minden okés
- UPC hálózaton vagyok, IPv6 kikapcsolvaMivel folytassam a kutatást?
-
_q
addikt
válasz
lac14548 #39396 üzenetére
OpenMediaVault topikban stigma tutorialját keresd meg, én az alapján álltam neki és a topikban kértem segítséget ha elakadtam.
-
sztanozs
veterán
válasz
Zirowe #39393 üzenetére
nálam ez fut kb 1 hónapja OMV-n. Igaz transmission-t cserélnem kellett qbt-re, de szépen fut:
- OMV (SMB+Docker+Portainer)
- QBT docker
- PiHole docker
- OVPN docker
- Watchtower docker
Az os egy usb3-as sata laptop vinyóról fut és egy usb3 duál SATA külső házban levő 2x3TB WDRed vinyó párosra dolgozik.
minidlna is van, csak nem konfiguráltam még be -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, pi4-el kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Gondolkodom, hogy egy ilyen eszközre költöztetem át a dolgaimat, ami menne rajta: home assistant, transmission, samba, minidlna.
Lanon csatlakozna, a rendszer usb 3.0-ás házban lévő ssd-ről menne, a letöltések pedig usb 3.0-ás házban lévő 2,5"-ös hdd-re, illetve még egy cc2531-es és egy usb programozó lenne rácsatlakoztatva.Kérdés egyrészt, hogy mekkora tápra lenne ezek mellett szükséges?
Illetve, hogy ha a letöltés olyan 4-5MB/s-ben van maximalizálva, mellette problémamentesen menne a samba megosztás olyan max 20MB/s-el, vagy egyszerre csak egy folyamat? -
_q
addikt
Volumio telepíhető úgy, hogy ne egy komplett operációs rendszerként kelljen? Esetleg dockerrel megoldható? Neten olyat találtam, amit SD kártyára kell kírni.
-
golya87
őstag
válasz
oroszlan12 #39389 üzenetére
Én xmltv-t és webgrab+plus-t használtam. De azt hiszem van olyan modul is tvheadend-ben ahol kész xml fájlt tud feldolgozni.
-
cog777
senior tag
Ide irom, hatha megkimelek mast a szivastol.
Raspberry Pi Zero W-t telepitettem, osszekotottem az RPi4 USB-s csatijaval - az volt keznel - teszteltem az USB-s ethernet elerest. Mukodott szepen. Viszont WiFi nem akart mukodni, illetve iszonyat lassu volt - kesobb el is tunt a LAN-rol.Ujratelepitettem, amikor eszembe jutott, ne az RPi4-be csatlakoztassam. Elokotortam egy masi rpi tapot es lass csodat, tokeletesen mukodott a WiFi-je az rpi0w-nek
Valahogy zavarhatja az RPi4 a masik WiFi-jet...
-
oroszlan12
tag
válasz
wassermann #39388 üzenetére
Azt tudom de nekem http-s linkem van betallózva és úgy nincs EPG.Letöltöttem 1 grab file-t amit ssh-n létre is tudtam hozni de utána elakadtam.A Linuxos tudásom a gát szerintem.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
oroszlan12 #39387 üzenetére
Nekem semmi beállítgatás nem kellett, a KODI simán áthúzza az EPG-t, a TVheadend web-es felülete is azonnal mutatja (DVB_T FTA, azaz szabadon fogható földi, antennás sugárzás). A hálózaton lévő PC-n az EPG VLC alatt már nem jön át (ettől persze nézni, az összes csatornát lehet)
-
oroszlan12
tag
Aki Tvheadend-t használ,tudna nekem segíteni az epg grabber beállításokban?!
Privátban is jó lenne! -
BalanceR
addikt
válasz
namilegyen #39382 üzenetére
Én ilyen kontrollert használok RetroPiehoz, teljesen bevált kb Xbox controller kiosztású, az akku egész jól bírja, viszont a rezgést sajnos nem tudtam linuxon aktiválni.
Viszont néha bebugol, olyan, mintha beragadna egy analóg kar, de ezt másik kontrollerel is csinálja, valószínűleg a RetroPie, vagy az usb vezérlő hibája. -
válasz
namilegyen #39384 üzenetére
Csak azért, mert 3b+ kompatibilis kontrollert kerestél. Az usb az mindennel kompatibilis.
Tulajdonképpen bármi megfelelő hozzá, ami megtetszik. A gombkiosztást úgy változtatod, ahogy neked tetszik. Arra is lehetőség van, hogy saját kontrollert építs, amit a GPIO-ra tudsz kötni.
-
válasz
namilegyen #39382 üzenetére
Mire gondolsz, Bluetooth-ra? Nem ajánlom, elég nyűgös dolog... Recalbox jobban kezeli őket.
-
namilegyen
tag
Sziasztok! Retropiehez 3b+ kompatibilis kontrollert milyet érdemes venni 10k környé én?
-
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
wassermann #39377 üzenetére
Egyik házból a másikba szereltem át. Borda nincs, csak a passzív hűtésű ház. Azért nem értem, mert van egy 3-as PI-m is, amit szintén szereltem hasonló módon egyik házból a másikba és jól működik. Sem leejtve, sem erőltetve nem volt semmi. CEC funkción kívül minden tökéletesen működik.
-
válasz
Ezek után szinte biztos, hogy fizikai sérülés.
-
válasz
Egy okkal több, hogy ne legyen rajt hűtőborda.
-
Crvsh3R
senior tag
A microHDMI kábel az ugyanaz, a Pi-n próbáltam mind2 portot, illetve a TV-n is 2 porton próbáltam. Szerintem valahonnan veszek egy másik kábelt, hátha az halt valamiért be. Nehezemre esik elhinni, hogy más lenne a probléma. De lehet akkor már veszek egy microHDMI-HDMI adaptert + egy sima HDMI kábelt.
-
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
BalanceR #39352 üzenetére
BalanceR, wassermann:
Köszönöm a tippeket! Szétszedtem, de szemrevételezéssel nem látok hibát. A házat a hozzáadott mini csavarhúzóval építettem össze, azzal ember legyen a talpán, aki túl tudja húzni a csavarokat. Sajnos most már ha simán minden nélkül rákötöm a TV-re akkor sem kapcsolja be a TV-t, pedig korábban a Flirc házzal minden működött. Nem tudom mit tudnék még tenni. Próbáltam már mindkét HDMI porton, de egyikre sem kapcsolja a TV-t. Ezen kívül minden működik. -
Köszönöm!
-
golya87
őstag
válasz
oroszlan12 #39359 üzenetére
A DVB topikban majd (ha még nem) segítenek, de ha Tvheadend szerver a célod, akkor UPC Direct, Digi kábel! és MindigTV jöhet szóba. Utóbbi kettőnél fontos, hogy itthon legyen a szerver. Kártyát csak ezen előfizetéseknél tudod saját eszközben használni, Digi pedig nem kódol.
Raspberry elbír több stream-et is egyszerre, Wireguard mellett pedig a VPN sem lesz probléma. -
-
válasz
vtomi2 #39362 üzenetére
Úgy értem, hogy az 1-2 éve kiadott rasbian lite-ot tedd vissza, amolyan ellenpróba képpen, hogy a régi rendszeren most sem melegszik. Lásd a linkelt oldalt. Csak ugye sanszos, hogy a firmware is frissült azóta, amit (tudtommal)nem tudsz visszacsinálni.
Nem változott semmi (tápegység, rádugott eszköz(ök))?
-
-
válasz
vtomi2 #39360 üzenetére
Próbáld meg visszarakni az 1-2 évvel ezelőtti verziót. Még úgy sem lesz az igazi, mert az eprom frissítéseket nem tudod(?) visszacsinálni.
-
vtomi2
őstag
válasz
wassermann #39351 üzenetére
Van háttőborda mind a kettőn, és ha ventilátort is irányítok rá, akkor szépen lemegy 30 fok köré, de előző rendszerrel nem volt ilyen probléma (év elején raktam újra), a legfrissebbel meg ezt csinálja.
(#39353) cog777: rasbian lite-ot használok, szóval szinte semmi nem fut. [Htop kép] [S-tui kép] látszik rajtuk, hogy nincs szinte terhelés rajta, és mégis 51 fokos, utána elindítottam a ventilátort, és csökkent a hőmérséklet. ház nélkül használom, úgyhogy az se lehetséges, hogy megrekedne a levegő benne.
Tudom, hogy ez meg se kottyanik neki, de feleslegesen van terhelve, fogyasztása is nagyobb gondolom, szóval jobb lenne megoldani.
-
oroszlan12
tag
Először is köszönöm mindenkinek a választ.
Így mérlegelve (feltöltési sebesség..stb.) szerintem hozok ki egy Digi tányéros előfizut és azt rákötöm a Tvheadend-re.
Mivel ezt nem elítettem a felvételi lehetőség a fontos számomra.
Horizon Go megy mert amióta itt lakunk előfizetek VPN-re de nem felhasz álóbarát.Android box,Fire stick,Nvidia Shield.Meg persze nem lehet tükrözni sem.
Még 1szer köszönöm nektek! -
stopperos
senior tag
válasz
oroszlan12 #39355 üzenetére
A UPC+tvheadend párosításban nem tudok segíteni, én csak mindigtv+dvb-t2 vevő+tvheadend -et csináltam.
Viszont ha már működik a tvheadend lokálban, akkor VPN-re lesz szükséged. Ezt akár OpenVPN akár wireguard alapon meg tudod csinálni magad a két raspberry pi között (szerver és lejátszó). Amire még figyelni kell az a feltöltési sebességed (SD >= 10 Mbps;HD >= 50 Mbps). -
wassermann
Topikgazda
válasz
Én csak szabadon fogható, földi sugárzású csatornákat (antennás) nézek így, de szerintem megy.
Ha ugyanezt a kérdést a DVB... topikban [link] is felteszed, ott konkrétan tudnak segíteni. A kódolt csatornákhoz kártyára lesz szükséged! -
Keem1
veterán
válasz
Igen, működne szerintem, de ahhoz kéne még egy Tv vevő egység a Pi-hez. Szvsz egy magyarországi VPN előfizetés hatékonyabb és egyszerűbb lenne (UPC Horizon Go-hoz).
De a nálam jobban hozzáértők úgyis megmondják a frankót"B" opció: magára a Pi-re egy VPN szerver (OpenVPN), így kintről arra csatlakozva úgy látszódna a web felé, mintha ti is azon a UPC kapcsolaton lennének és így menne a Horizon Go. Bár itt kérdés hogy a VPN, a netkapcsolat feltöltése és a külföldi kapcsolat együtt biztosítana e elegendő sávszélességet a streamhez.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!
nem értek nagyon hozzá ezért mielőtt neki kezdenék először megkérdezem,h lehetséges e.?!
A lényeg,h külföldön élünk de otthon van UPC-s tv előfozetésünk.Amennyibem telepítenék egy Tvheadend servert amit Magyarországon üzem3lnék be a Raspberry-re és az otthoni UPC-s kábelről kapná a jelet akkor vam arra mód,h azt innen tudjuk nézni? -
cog777
senior tag
-
BalanceR
addikt
-
vtomi2
őstag
Szaisztok!
Újraraktam egy pi 3B+t, viszont most folyamatosan forró az soc és az io csip is. Eddig belakva is csak meleg volt a borda rajta, most meg idle is 60 fokos a soc. Van valami ötletetek mi lehet ez? 3x újraraktam 2 sd kártyával
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy Argon One házat. Azoktól kérdezném aki szintén ilyennel rendelkezik, hogy normális az, hogy amióta átszereltem a Pi 4-est ebbe, azóta a HDMI CEC nem működik?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a jack csatlakozó fém felületének "elszínesedése/elfeketedése" normális? Átszerelés közben vettem észre ezt is.
Előre is köszi az infókat! -
válasz
Sixkiller6 #39336 üzenetére
[link] (Google első találat)
-
-
BalanceR
addikt
válasz
BalanceR #39342 üzenetére
kifutottam a szerkesztési időből...
ha fstabban beállítom hogy csatolja, reboot után ez fogad:
~# lsblk -f
NAME FSTYPE LABEL UUID MOUNTPOINT
sda
└─sda1 ntfs NAS 98F49CDEF49CC044 /media/sandisk
sdb
└─sdb1 vfat PEN EE6B-A663 /home/Pen
mmcblk0
└─mmcblk0p1 ext4 50cc7f6d-7671-4277-b8a4-a93850d9885c /
zram0 /var/log
zram1 [SWAP]
# cd ..
# cd media
# cd sandisk
-bash: cd: sandisk: Transport endpoint is not connected
Szóval elvileg mountolva van, de gyakorlatilag nem érem el.
# mount | grep sda1
/dev/sda1 on /media/sandisk type fuseblk (rw,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096) -
BalanceR
addikt
Hol a hiba?
Adott egy OrangePI, hozzá egy USB kártyaolvasóban egy nagy kapacitású MicroSD, és egy kisebb pendrive csatlakoztatva.
A lényeg hogy a pendrive mountolva, és fstabban is beállítva, hogy UUID szerint mountolja (reboot után is)
Viszont ha a másikat az istenért sem akarja.
ha manuálisan mountolom, csatolja, minden fasza, reboot után megint manuában kell, mert az fstabban valami nem tetszik neki.
Ezt csatolja:
UUID=EE6B-A663 /home/Pen vfat nofail,defaults 0 2
Ezt meg nem:
UUID=98F49CDEF49CC044 /media/san ntfs nofail,defaults 0 2Ez az a meghajtó az, amit manuálban bevesz, de az fstab nem:
sda1 ntfs NAS 98F49CDEF49CC044 /media/san
Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 65536 769277951 769212416 366.8G 7 HPFS/NTFS/exFATÖtletek?
-
Keem1
veterán
válasz
Fecogame #39339 üzenetére
Aha, itt is vannak a cumók. Én kis naiv, azt hittem, minden source ebbe az egy fájlba megy
-rw-r--r-- 1 root root 74 máj 3 14:09 microsoft.list
-rw-r--r-- 1 root root 77 máj 8 2019 microsoft-prod.list
-rw-r--r-- 1 root root 48 jún 15 11:49 php.list
-rw-r--r-- 1 root root 51 jan 30 2020 plexmediaserver.list
-rw-r--r-- 1 root root 187 szept 26 2019 raspi.list
-rw-r--r-- 1 root root 49 jan 22 2020 speedtest.listInnen csak ki kell törölni az adott fájlt és ennyi? Nem fogja hiányolni a csomagkezelő?
-
válasz
wassermann #39314 üzenetére
Köszi közben megoldódott.
Libereelec alatt a beállításokban aLimit GUI size: No limit
beállítással. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Sixkiller6 #39336 üzenetére
Szerintem pont ilyen itt sajnos biztos nincs, nagyon egyedi felhasználás :-(
-
Keem1
veterán
válasz
Fecogame #39335 üzenetére
Ennek örülök, mert kicsit csodálkoztam, hogy ezt az eeprom package-et el akarja tűntetni.
Más... az
/etc/apt/sources.list
fájlon kívül hol tárolja még a rendszer a csomagforrásokat?Nézzétek csak ezt:
Találat:1 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster InRelease
Találat:2 http://archive.raspberrypi.org/debian buster InRelease
Találat:3 https://packages.sury.org/php stretch InRelease
Találat:4 https://downloads.plex.tv/repo/deb public InRelease
Mellőz:5 https://ookla.bintray.com/debian buster InRelease
Letöltés:6 https://ookla.bintray.com/debian buster Release [4.387 B]
Találat:7 https://packages.microsoft.com/ubuntu/19.04/prod disco InRelease
Találat:8 https://packages.microsoft.com/debian/10/prod buster InReleaseA szokásos (sources.list) fájlon belül csak az első van. Honnan szedi a csomagkezelő a többit?
Azt a Plexet el akarom tüntetni, már ezer éve nincs is fent a Pi-n. Meg az Ookla duplából is egyet ki kéne szedni. -
Sixkiller6
őstag
üdv, van arra vmi tutorial, hogy hogyan tudok mondjuk 20 db VL53L0X szenzort egy raspberryről kezelni?
-
Márton
nagyúr
A Pi4 tud 3d bluray iso-t lejátszani hdmi 1.4-en? Tehát hogy meglegyen a fhd/szem minőség, nem csak a felezett. Ha igen, mivel?
köszi -
Keem1
veterán
Végső soron minden update kiírja már, bár nem tudom, ezek tényleg mehetnek-e a levesbe..
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
libgnutls-dane0 libunbound8 rpi-eeprom-images
Ezeket az „sudo apt autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített. -
Keem1
veterán
Skacok, valahogy ki lehet listázni, hogy az
apt autoremove
mit törölne, anélkül, hogy tényleg ki is törölné?
Kiírta azapt-get update
, hogy van amit lehetne törölni, de én előtte azért átnézném. Történt már olyan, hogy kitörölt egy olyan függőséget, ami pár egyéb csomagot szakított el az apt-tól, és kézzel a debian.orgról letöltve kellett visszahegesztenem. -
drpele
senior tag
Elsőre megtévesztő lehet a névbeli hasonlóság, de tulajdonképpen két, teljesen eltérő protokollról van szó.
-
-
BalanceR
addikt
(#39325) Shade45
Kipróbálom majd úgy isMás
Kodi leia alatt nem találok SFTP kapcsolatra lehetőséget a forrás hozzáadásnál...
Ftp, meg ftps van, de sftp nincs
Valaki tudna dobni valami addon zipet, vagy linket?
-
BalanceR
addikt
válasz
Shade45 #39311 üzenetére
Nálam PC böngészőben működik,
annyi szépséghibával, hogy mindenhol, ahol reklámmal kezdene, pár másodpercig a
"Hiba történt. Próbálkozz újra később.
(Lejátszásazonosító: V2N_sjWVlInwW39c)"
Hibaüzenet jelenik meg, utána indul a videó.
Egyéb eszközről (telefon / kodi) nézve kevesebb a reklám, de ott valóban van egy-kettő. -
Keem1
veterán
Így van, ez a jó az egészben
Így minden usernek/appnak külön megosztása lehet, nem kell az egész drive-ot megosztani mindenkivel/mindennel.
Pl. a tévém csak a megosztott média folderekhez fér hozzá mind a Pi-ről, mind az én gépemről. Windowsos "home" folder a PC-n is és a laptopon is, mindkét felhasználónak külön-külön. Rugalmas, biztonságos. -
-
Keem1
veterán
A fentiekből ítélve sanszos hogy egy "s" betűvel kevesebb van, mint kéne
Nálam egy bash script mountolja a windows share-eket, így (több is van, ez az egyik):
mount.cifs "${path_source_storage}" "${path_target_storage}" -o uid=${username},gid=${usergroup},rw,credentials=/home/pi/.cred/pc.samba.cred
-
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
A Pi-n szeretném elérni a windows10-es gépem megosztott D meghajtóját.
sudo mount -t cifs //192.168.0.143/d -o user=vtec /home/pi/windowshare/
A fenti paranccsal.
Erre ezt a hibaüzenetet adja:
Password for vtec@//192.168.0.143/d: ********
mount error(2): No such file or directory
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Leteszteltem, akármit adok meg jelszónak, akkor is ugyanezt adja. Más windowsos gépen működik simán természetesen. Valakinek ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
Shade45
senior tag
válasz
BalanceR #39310 üzenetére
Linket? Mihez? A bővítményhez?
Nem mondtad, hogy milyen böngészőt használsz... Ja, és ez csak PC-re érvényes!
Pl.: Chrome -> Chrome áruházA lista, amit linkeltél biztos, hogy nem működik. Már túl vagyok rajta...
DNS blokkolással valószínűleg nem is lehet a youtube reklámokat blokkolni, mert ugyan arról a domainről töltődnek be a reklámok, mint a videók, így ha tiltod a címet, a videót is tiltottad.
PC-n nekem egyedül a korábban említett uBlock oldotta meg a youtube hirdetések 100%-os szűrését. -
-
BalanceR
addikt
Nem is rossz ötlet...
Egyelőre maradt a teljes IP tartomány, a VPN úgyis megfogja, ráadásul zártam minden egyéb portot...
MÁS:
Tudna valaki javasolni valami teljes értékü AD blacklistet Pi-hole-ra, ami a magyar reklámokat is blokkolja? Youtubera már találtam, már csak a böngészőből kellene kiganézni a szemetet...
-
válasz
BalanceR #39302 üzenetére
Az openvpn static ip adress nem megoldás?
-
BalanceR
addikt
Transmissionben tudna valaki tippet adni?
Fent van egy orange PIn, megy hibátlanul, a whitelistben beállítottam, hogy minden belső IPről elérjem a WEB GUI-t ( Android alkalmazással) , azzal nincs is gond, viszont szeretném néha távolról is elérni.
Ha OpenVPN-el kapcsolódok az otthoni hálózatra, akkor ugye az IPm nem lesz benne a belső range-ben ezért nem enged be a Web GUI...Lehet valahogy MAC addresst megadni Whitelistre, hogy azt bármilyen IPről engedje csatlakozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest