- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyar895
csendes tag
Másolást így csinalom: egyszerűen a qnapcloudba belépve elindítom a filestation-t, és adott helyre elkezdem a feltöltést.
A gond nem az hogy a torrenhez viszonyítva lassú hanem hogy saját magához viszonyítva is lassabb
Eddigi 15-20 mb/s ről leseett 1,5-re de általaban meg is szakad a másolási folyamat . -
stefi1969
tag
Nagyon szépen köszönöm a választ. Hasznos volt a link is.
Nekem most egyenlőre 1 darab 4 TB-os lemez van a NAS-ban. Ilyenkor van értelme több kötetet csinálni? Én készítettem még két kötetet mert Windows-ban és partíciókban gondolkodtam. Nálam mind a három vékony kötet és azokban vannak a megosztott mappák. Teszek fel egy képet. Jó lenne ez így vagy változtassak valamit? -
-mugen-
tag
Nem nagy fogyasztás különbség,de nekem kell vmi kézzelfogható érv ami rávezet melyiket vegyem
Azt hogy 133 v 233 majd még meglátom,igazából a 233lenne a legjobb az eddigiek alapján.Olvastam itt h magától a QNAP nem igazán megy sleepbe,ez mennyire igaz?
Az időzített leállást lehet folyamathoz kötni?
pl:8-21ig megy alapból,de amikor van amit mindenképp le akarok tölteni akkor amíg le nem jön nem megy sleepbe
vagy
csak folyamathoz kötni h ezeket töltsd le utána sleep? -
Speeedfire
félisten
Nem tudom, hogy itt hogy működik. De a docker-nek van egy yml fájlja, ott szokták vagy fixen megadni a verziót, vagy az van ott hogy latest, ilyenkor minden induláskor a docker lehúzza az új image-et.
Tudom nem sok segítség voltam, de még a nas féle docker-be nem vetettem bele magam.
-
jox0425
csendes tag
Nincs borzasztó sok fontos file, most hirtelen ránéztem a google photosra, ugye azok tömörített képek, és jelenleg 2gb-ot ír. Lehet elég lett volna egy pendrive is?
"alapból lesz egy másolatod, és a későbbiekben is egyszerű lemezcserével növelheted a kötet kapacitását." -› Pont emiatt gondolkodom a RAID1-ben. Egyszerű bővíthetőség, illetve amennyit manapság van időnk filmezni, a 3TB is bőven elég lesz. Ilyen felhasználáshoz kell snapshotot beállítanom? A filmeknek mindegy, a fontosak meg ki lesznek mentve külső HDD-re.RAID0-t JBOD-t nem szeretnék, pont emiatt hogy hiba esetén mindent visz.
-
-
bela85
aktív tag
A NAS-on levő QSync Central írja ki ezt ""a Fájlszinkronizálás leállt. Nem érhető el a home mappa. Ellenőrizze a home mappát a következő helyen: Tárhely és pillanatképek". részt.
Fájl ellenőrzés megvolt.
Saját home mappa és nem nem admin fiókkal használom mindenre is!PC-n levő QSync program alapból nem tud csatlakozni a NAS-hoz, ami logikus is, mivel nem fut a NAS-on a Qsync.
Legutóbb is így volt, akkor az AppCenterben a program leállítása és indítása megoldotta, de most az se segít.
-
mike784
tag
A gyári beállítások vannak, a feltöltési korlátot szoktam csak beállítani.
Van valami lényeges beállítás a korlátokra?A "mostanában" -t azért írtam mert sokszor csak bedobom a torrentet és ott hagyom, tehát nem tudom, hogy melyik Nas vagy Qbittorrent verziótól vacakol.
Azt tudom, hogy 2019-ben amikor megvettem 62Mb/s el töltötte a torrenteket és 50%-on ment a proci és memória is kb 60%-on volt. Simán kezeltem mindent rajta. Most 30 Mb/s-nél (ez az utolsó adat amit látok) már nem érem el. -
kirkri
addikt
1GB RAM van a TS-128A NAS-ban, ahogy az utódjában is a TS-130-ban. (Ami ugyanaz a hardver).
Torrentre és hálózati filmmegosztásra nekem tökéletesen megfelelt, én most azért váltottam nagyobbra, mert ki akartam váltani az NVR-t és a biztonsági kamerák felvételét is erre rögzíteni. Némi kompromisszummal működik a dolog, 6 kamera felvételét folyamatosan rögzíti a TS-251D-4G, de így már a torrent letöltési sebességet limitálnom kellett olyan 8MB/s sebesség körülre, hogy ne legyen 80%-ra terhelve a CPU.
-
-
Scale
őstag
Nem futott párhuzamosan két torrent, ahogy írtam qbittorent után próbáltam még külön transmissionnel. A media streaming és a plex pedig azért nem üti egymást mert asszonynak van olyan edzős videó sorozata amit Plex nem tud megemészteni és emiatt a dlna része se tudja streamelni az összes részt emiatt muszáj mindkettő, de media streamingnél is fullra ki van minden szedve ami csak lehet (indexeles, miniatűr generálás), egyszerre a kettőn pedig nem nézünk úgy se semmit.
Egyszerre ami fut nason az a torrent és plex általában, de az se túl gyakori hogy egyszerre mennek.Amúgy jelenleg egy 2tb-s wd purple van a nasban. Ahogy olvastam ez amúgy nem egy ajánlott típus, inkább red kellene, bár máshol meg azt olvasom hogy annyira nem kéne hogy befolyásolja alapvetően az ilyen dolgokat, főleg hogy nem megy egyszerre nagyon sok minden.
-
Scale
őstag
Igazából ez csak egy kérdés volt, én 1 hete vagyok egy TS-130 tulajdonosa és idáig container stationt nem néztem, meg az elindításakor azt írja, hogy minimum 4gb ramnak lenne érdemes lennie a vasban, ezért is inkább mással próbálkozom egyelőre.
Akartam is írni, hogy nekem a download station RSS feed-es része nem nagyon akar működni, próbáltam qbittorrentet a qnapclubbos pakkból, ott se igazán, transmissiont használtam idáig másik nason, ennek nincs rss funkciója, viszont azon kívül teljesen meg lennék vele elégedve.
Ez a 4 gb ramos igény ez vajon ha csak egy torrent kliens menne onnan az is nagyon megfogná a vasat? -
Vicë
tag
kb. 30 éve van PC-m, egy ideig volt teljes mentésem, de idővel teljesen feleslegesnek tartottam vesződni vele. Túl sokszor cserélek hardvert az asztali gépben, hogy stabil mentésem legyen, a notebookon pedig sajnálom rá a tárhelyet.
Kb. 10 éve még volt teljes mentésem, azóta nincs, és nem is hiányzik. És jelen esetben nem is lenne értelme, mert a notebook kb. 2 hetes, még be sem laktam.
Emellett nem szeretem mindenféle haszontalan, vagy ultraritkán használt cuccal teleszemetelni a windowsomat csak azért mert ingyen volt, a warezről meg már régen leszoktam.
-
Igen, ezzel én is találkoztam. Ezt valószínűleg a Smart Versioning csinálja;
Valójában óránként készül egy-egy Snapshot, ha jól értem. De mindenképp folyamatosan.
Bár nálam stimmelnek az időpontok, és valóban csak 3 napja készítek Snapshot-okat:
Viszont az meg tökre látszik a lenti Snapshot tárhely változást bemutató képről, hogy egy napon belül több Snapshot is készült, ami egyszer ki is baszott velem: 4TB-os lemezből 740GB dedikált Snapshot tárhelyem van. Rámásoltam 2TB adatot, és utána egyszer csak lezárta az egész NAS-t read onlyra téve, mert szerinte betelt a tárhely. Az oka, hogy a 2TB rámásolt adathoz 2TB Snapshot kellett volna.
Ez ugyebár a Thick volume miatt van. Thin-nél nincs ilyen. Korábban értekeztünk erről: a Snapshot a változást követi, Thick-nél az új fájl is változás, míg a Thin-nél csak a valódi változás a változás már egy létező fájl esetén.Törölnöm kellett az összeset, hogy ez után csináljak új Snapshot-ot, és az legyen a kiinduló pont. Így már jól működik újra.
-
kimaga
csendes tag
Köszönöm a választ. Ma elég balfácán vagyok. Vártam a válaszokat csak nincs és nincs amikor megvilágosodott 1 perce, hogy van a következő oldalon. Amikor pedig elolvastam a másolásra vonatkozó választ akkor az is megvilágosodott, hogy tényleg értelmetlen Windowson felcsatoltam és betűkhöz rendeltem, Ubuntun (most próbálgatom nincs elég gyakorlatom) a fájl kezelőben tudom könyvjelzőzni csatolni. Viszont itt egy új lehetőség és ezt is kipróbálom. Köszönöm
-
Mathiask
senior tag
"Próbáld meg kivenni az új lemezt, és a régieket bent hagyni. Mi történik?"
Most tudtam csak folytatni a nyomozást.
Ilyenkor az történik, hogy a régi 4 es ledje pirosan világít és mivel hibát jelez rá(disk access history (i/o): abnormal), ezért elérhetetlen a kötet."Közben az új lemezt töröld le, pl formáz le nullázd ki az első pár szektort, hogy új lemeznek érzékelje, és kezdjen neki újra
Megtettem. De nem kezdi újra a rebuildet. És ezt az új lemezt is abnormalnak írja(disk access history (i/o)).
Gondolom az történt, hogy a 3-as tönkrement, és mikor kicseréltem az újra és megkezdte a rebuildet, akkor a 4-est nem tudta olvasni, vagy ilyesmi és a 4-est és 3-ast is abnormalra rakta. Úgy tűnik a kinullozás ellenére is emlékszik erre a lemezre, hogy már járt benne.A smartnal az új 3asnak semmi baja, a 4esnél van warning, méghozzá: current pending sector:5
Ha újra létre akarnám hozni a raid kötetet, akkor elég a nasban törölni az eddigit? És engedni fogja ezekre a le ezekre? Vagy ki kell szednem és formáznom őket windows alatt?
-
kunberci
senior tag
Az első beszerelés is teljesen jó volt, azzal sem lett volna semmi baj. Igazából nem nagyon vagyok otthon az ilyen megosztásokban, külön gépeket használt mindenki, így nem volt ilyen dolgokra szükség. Unokatesóm tudott segíteni, meg én még WIn 7-et használok, és ez is bőven kielégíti az igényemet. Már nem olyan fiatalon, jobban ragaszkodik az ember a jól bevált dolgokhoz (nekem bevált).
Nekem sokkal szimpatikusabb volt az én megoldásom, de ezen azért ne robbanjon ki vita.
-
Azt a részt értem, hogy miért kell figyelni a tárhelyet thin volume esetén, de én garantált Pool Space-t tervezek beállítani, így elvileg nem szükséges figyelni.
És jah, nem fogom az üres területet más volume-nak fenntartani, felőlem elfoglalhatja, azért van.Thick esetén ha feltöltöm 2 TB adattal, akkor 2 TB lesz valamelyik első Snapshot. Elfogadhatatlan. Thin esetén csak ennek a 2 TB-nak a változásait követné le, ami sokkal kevesebb, mert az új területre kerülő adat nem változás, míg thick esetén az (előre lefoglalt üres hely hirtelen nem lesz üres, ergo ez változás).
Zavaros kicsit ez az egész. -
Tuti. Nekem legalábbis ebből az jön le:
Note: If you are using Snapshots with a thick volume, writing new data to the empty space of the volume will increase the Snapshot used space by the same size as the new data. You must monitor the pool free space and recycle older Snapshots periodically to avoid running out of pool space. For this reason, thin volumes would be recommended when using Snapshots.
Forrás: What is the difference between Static Volume, Thin Volume, and Thick Volume?Említettem, hogy én majd garantált Snapshot Space-t szeretnék használni, tehát azoknak dedikált fix helye lesz, függetlenül a thick vagy thin Volume-tól.
Én is a Thick-et gondoltam volna logikusabb lépésnek, de látod, hogy nem azt ajánlják.
-
kunberci
senior tag
-
kunberci
senior tag
Most csak egy gép van a szolgáltatói router után lévő switch-en meg a NAS.
A gép 013-as végű ip-t kap.
A NAS 021-es végű ip-t kap.
Ez nem változik, illetve ezt meg is tudom nézni.
Nem vagyok egy nagy hálózati guru.
Illetve van még egy gép az 018-as végű ip-t kap.
Mindegyik készülék a switch-en van.
A NAS konfigurálásakor lehetett választani a fix ip és a DHCP között. Itt a beállításnál adtam meg a fix ip-t.
De a szolgáltatói eszközben sem változik a számítógépek ip címei, még akkor se, ha nem fix ip van beállítva.
Mindegyik a magáét kapja.
Amennyiben újraindítom a NAS-t rövid időn belül kettőt csipog, ez mit jelent?Az volt a furcsa, hogy amikor visszaszámolt, és utána kérte a név jelszó párost, azóta nincs semmi.
Firmware frissítés sem volt, maradt a gyári. Próbálkoztam resettel is,de semmi, ha hosszabb ideig nyomom a reset gombot akkor is egyet csippan. -
kunberci
senior tag
Egyszer be tudtam lépni. Megnéztem a szolgáltatói eszközben az ip címet, és azt ütöttem be.
Végig is ment a beállítás, a NAS-nak a konfigurációs beállításánál fix ip címet adtam meg.
A szolgáltatói eszközben is ugyanazt az ip címet látom. Kért egy felhasználó név jelszó párost, amit megadtam, de azt írta, hogy hibás. Azóta nem tudom elérni a NAS-t.
Amit írtál progit, ott írja, hogy min WIN 8 kell, vagy ez nem mérvadó?
Érdemes e, illetve lehet e teljes resetet csinálni?Illetve néha szokott csippanni, az nem baj?
-
Köszi a válaszokat, segített tisztázni néhány dolgot!
Oké, akkor nekem 1 db Pool-om és 1 db Volume-om lesz. És azt hiszem értem a thick és a thin közötti különbséget is. Viszont most azt olvasom, hogy a Snapshot-hoz pont a thin-t ajánlják.
A thin esetén csak a különbséget tárolja, thick esetén pedig már az új fájl is különbségnek számít ezzel jelentősen növelve a Snapshot méretét. Pl. ha rámásolok 10 gigát, akkor a Snapshot kapásból 10 giga lesz.Ez sajnos szomorú, mert pont a thick-et mondják gyorsabbnak. Bár nem tudom valójában mennyi lehet ez a különbség. Nagyobb latency-je van a thin-nek. De vajon mennyivel, és mennyire érezhető?
Videókkal foglalkozni csak az fog, aki valóban egy hálózatban is van a NAS-sal.
-
still2
tag
Azért írtam ilyen szűkszavúan mert mert abszolút nem értek hozzá. Mire kell figyelni stb.
A Qfinder-el indítom a böngésző címsorában a következő jelenik meg: nem biztonságos https://192.168.1.197/cgi-bin/ A böngésző Chrome 102.0.5005.115 (Hivatalos verzió) (64 bites
Az SSl tanúsítvány érvényes. A biztonságos kapcsolat engedélyezése be volt pipálva. -
bela85
aktív tag
-
Mathiask
senior tag
Köszi, így sikerült a fontosabb adatokat lementeni.
Sajnos a ki-be húzás nem segített. Így utána olvasva elég kicsi esélye volt, hogy sikerül a raid rebuild a raid 5-ös köteten. Valószínűleg a 4-es kezdi megadni magát. Ezt milyen szoftverrel tudnám ellenőrizni, illetve, ha kell rendbe rakni(bad sectorokat lokalizálni)? -
Mathiask
senior tag
Kipróbáltam külső házba a nas által elérhetetlen drive-ot. Windows lemezkezelőjében sem jelent meg. Vettem egy új hddt, olyat, mint amit linkeltél. Fel is ismerte, elindult a raid rebuild, de 0%-nál mind a kicserélt drivera(3-as), mind egy másikra(4-es) i/o hibát írt és mind a kettő státusza abnormal, illetve a 4-es smart adatainál 6 bad sectort ír.
Elméletileg azt mondja átállt read only modeba, de kívűlről elérhetetlen.
Lehet itt tenni valamit? -
Biga123
addikt
UA porton megy a Qfile,Qphoto,QvideoQmanager, ha ezeket akarod használni kintről akkor kénytelen vagy kiengedni (nekem a 443 van átforgatva) , Qfile esetén jó lehet ha a nyaralásos képeket le-sync-eli mielőtt bemerítem a telefont a sósvízbe .
Vagy földhözvágom, mind2 re volt már péla.
Ja és a kétlépcsős auth kimaradt..
-
Mathiask
senior tag
-
SütiGTi
senior tag
Sajnos csak otthon tudom megnézni, cégtől nem érem el a NAS-om, de én ellenőriztem a router-ben, hogy nyitva vannak e a portok és ott írta szépen, sőt a serviio telepítése után is ezt írta, de amint megnyitottam neki a portot oda már beengedett.
A http/https-re nem emlékszem most sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- BestBuy ruhás topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged