- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
biga
őstag
válasz
kimaga #12496 üzenetére
Basic system reset
This resets the following settings to the default values without deleting the user data stored on the disks.
System administrator password: MAC address of adapter 1 without special characters (all letters must be uppercase). For example, if the MAC address of adapter 1 is 11:22:33:AA:BB:CC, then the default admin password will be 112233AABBCC.
Tip:
You can find the MAC address of adapter 1 using Qfinder Pro. It is also printed on a sticker on the device as "MAC1".
TCP/IP configuration:
Obtain IP address settings automatically via DHCP
Disable jumbo frames
System port: 8080 (system service port)
Security level: Low (Allow all connections)
LCD panel password: (blank)
VLAN: Disabled
Service binding: All NAS services can run on all available network interfaces.1.Power on the NAS.
2.Press and hold the reset button for 3 seconds. -
biga
őstag
válasz
kimaga #12493 üzenetére
Pusztan csak annyi, hogy biztos ami biztos alapon ellenörizd le. Nem feltétlenül virusra gyanakodnék (bar egy ransomware sem vicc), hanem inkabb arra, hogy nehogy beépitsék a NAS-t vagy mas eszközôdet egy bot halozatba
Ezért is mondom, hogy egy reset nem art...
Hogy mennyi SSD-t tegyél a masikba az attol függ, mit akarsz ratenniha mondjuk csak az app-ok futnanak rola elsösorban (az egyszerüség kedvéért tekintsük ezt rendszernek, bar mint korabban volt erröl szo, a QUTS esetében ennek nincs dedikalt helye), akkor nem kell nagy, de SSD esetén szerintem mindig érdemes szamolni minimum 5-10% többletet az over provisioning miatt.
Az adatok meg mehetnek HDD-re.
Ha minden adatot M2 SSD-n akarsz tarolni, akkor meg amennyi adatod van -
biga
őstag
válasz
kimaga #12490 üzenetére
Semmi gond, arra utaltam, hogy én is igy értettem mar korabban. Csak pontositottunk a kérdésben.
En tovabbra is azt ajanlom, hogy mentés utan reset (3mp). Ha valoban csak halozati probléma, akkor az megoldja.Azt hozzatenném, hogy ezen info mellett a NAS -tés a rajta lévö adatokat ugy érdemes tekinteni, mint amihez biztosan hozzafértek. Nem biztos persze, de érdemes igy tekinteni és ugy is kezelni.
-
biga
őstag
válasz
kimaga #12482 üzenetére
Nem, a reset gomb 3mp-ig nyomva tartasa (valahol a NAS hatuljan talalod meg). Azt mondod, hogy az admin nevü felhasznalo nem volt letiltva? Azt ha javasolhatom, a reset utan, mikor ujra fogod konfiguralni a NAS érintett beallitasait, és létrehoztal (ha még nincs) egy uj, admin szintü felhasznalo tiltsd is le (az admin nevüt)
A jövöben, ha barmiért kellene az SSH, akkor vagy maradj szigoruan LAN-on, vagy ha mar mindenképpen muszaj, akkor FELTETLENÜL valtoztasd meg az SSH alap 22-es portjat, de minimum a router port forwardingnal allitsd be ugy, hogy a cél:22, a külsö port meg valami mas (mittomén:5678). Akkor majd a router legalabb egy kicsit elmaszkolja a dolgot.
-
biga
őstag
válasz
kimaga #12480 üzenetére
Na de varj: amikor SSH-t büvölted, akkor azt honnan? Ne mondd, hogy volt nyitva egy 22-es port kifelé is!
Pont az a gond, hogy jo eséllyel csak a sikerteleneket latod, a sikerest nem. Ha valami mégis bejutott, akkor az nem tul jo jel, hogy kifelé kommunikal, de befelé nem enged.
En elgondolkoznék egy 3mp reseten, az elvileg csak a halozatot stb reseteli, illetve visszaallitja az admi fiokot.
Persze az adatvesztés kockazata mindig fennall, mert ha a 3mp reset nem jön be, akkor siman lehet, hogy mar majd kivülröl sem fogod elérrni.
Szerintem koncentralj a fontos dolgok mentésére (ha még nem tetted meg), aztan hajra, reset...
Ja, és utana az egyik elsö dolog legyen, hogy a 8080-at elfelejtitek, mint alap admin belépés. MINDENKI a 80-on vagy a 8080-on kezdi a bejaratot egy admin felületre. -
cigam
titán
válasz
kimaga #12470 üzenetére
Nem, a távoli bejelentkezés, és a helyi hálón történő bejelentkezés két különböző dolog. Látszólag ugyanoda jutsz( a WEB-es felületre), de két teljesen más szolgáltatáson keresztül.
Ezért írtam, hogy lépj be a távoli elérésen keresztül (azt írtad, az működik), és a vezérlőpultban nézd meg a helyi elérés beállításait.)
Eleve miért nincs biztonsági másolat a fontos adatokról?!
-
cigam
titán
válasz
kimaga #12459 üzenetére
Pingre (NAS-IP) válaszol?
A felhős belépésen keresztül csekkold le a vezérlőpultban, hogy mit mutat a hálózati beállítása, pl. mi a helyi ip címe, és mire van állítva a web-es felület portszáma.
Szintén vezérlőpulton keresztül le tudod menteni a beállításokat.
Igen, az USB-re dugott meghajtó megjelenik a WEB-es fájlkezelőben, tudsz rá menteni. -
Shokkolo
addikt
-
aleister
veterán
-
cigam
titán
Csak rendeld hozzá a jelenlegi myqnapcloud fiókodhoz. Az eszköznév nem lehet ugyanaz egy fiókon belül. Most is az eszköznévvel éred el pl. https://qlink.to/kimaga és nem a myqnapcloud fiókod nevével.
Már a kérdést sem értem. Ha van megosztott erőforrása (SMB,FTP,...) akkor természetesen tudsz rá/róla másolni. Ha arra gondolsz, hogy a WEB-es felületen a "File Stadion" nappal, akkor előbb telepíteni kell a HybridMount app-ot. Az FS-el készítesz egy mappát pl. Qnap253D mappát, majd a HM-el felcsatolod rá 253D egyik megosztott mappáját, és onnantól kezdve simán másolhatsz oda-vissza ezen a mappán keresztül.
-
PyCos
tag
Hasonlóan már én is jártam, kellett neki kb 10-15 perc mire magához tért és hiába a LED-ek alap állapotot jeleztek, a webes felület nem volt elérhető még jó sokáig.
Én telepítettem a NASra egy Teamviewert, azon be tudtam lépni (érdekes módon) - így kevésbé izgultam, de valóban sokidőbe telt mire magára talált és beengedett.Ezelőtt viszont simán nyomtam rá egy network resetet, ami után viszont rögtön eléhető lett a NAS. Ez a [link] alapján tudod a network resetet megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged